Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Oksat

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Italia / Vs: Italian hintataso
« : 20.05.2019, 18:58:31 »
Komppaan edellistä. Monet kerrat käyty ja viimeksi 2018 tammikuussa posotettiin Slovenian Ljublanasta päivässä pohjois Italian läpi Ranskan Nizzaan, ja Italian tietulleihin motareilla napsahti joku käsittämättömät 120€ about tähän läpiajoon + koko sen Euroopparundin kalleimmat bensat. Bensanhintaa en muista, mut kallein oli. Hinta löytyy kyllä googletuksella.

TLDR; jos vähän enempi aikaa vältä motareita säästääksesi rahaa. Toisaalta aika on rahaa myös.

2
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 26.03.2019, 13:42:55 »
USH

Ei vettä eikä tuoppia, pähkinöitä vielä on.

Data loppui juuri, jesh!

3
Etelä-Amerikka / Vs: Maahantulosäännöt
« : 12.03.2019, 11:39:58 »
Kiitti vinkeistä!

Jouduin ostamaan menopaluulipun, koska toukokuussa sen verta paljon tärkeitä päivämääriä Suomessa jolloin pitäisi olla back. 2kk matka-aika.

Meno on BA ja paluu Riosta. Tänään lähtö kuuden tunnin päästä, jaiks!

Soitin piruuttaan Argentiinan Helsingin lähetystöön, ja sanoivat siellä samaa, että ei siellä suomalaiselta oikein lippuja kysellä. Periaatteessa siis pitäisi olla lippu pois, mutta jos sattuvat kyselemään sitä tarkastuksessa, niin sitten vain joku nopea lipun osto pois maasta. Tämä siis lähetystön neuvo :D

4
Etelä-Amerikka / Vs: Maahantulosäännöt
« : 02.02.2019, 14:23:29 »
Täähän on hyvä ketju mun kysellä.

Mulla on nyt sellainen tilanne, että olen jonkin aikaa fiilistellyt, että seuraava pidempi reissu voisi kohdistua uudelle mantereelle, ja tällä kertaa E-Amerikkaan. Eli baby’s first time in SA kyseessä. Kuukauden päästä helmikuun lopussa olisin heti valmis lähtemään, ja reissussa voisin olla 2-3kk. Ennakkovalmisteluita olen tehnyt: keltakuume- ja lavantautirokotukset otettu ja olen ostanut LP:n ”South America on a Shoestring” -kirjan 😃 Lippuja tai mitään viisumeita ei ole.

Tätä ketjua lukiessa tulee vähän ristiriitaisia tunteita, kun jengi lentelee sinne ilman paluulippuja ja kaikkea muuta jännää. Onko näitä viisumisäädöksiä suomalaisia kohtaan kerätty mihkään pakettiin, vai katseletteko aina yksittäin suurlähetystöjen tms. sivuilta? Mitä suosittelisitte EA:n noviisille?

Tarkoitus olisi surffailla, parantaa espanjaa (hatara B1), hengailla ja bailata kaupungeis ja kattoo vähän must nähtävyyksiä. Portugalin kieli kiinnostaa jossain määrin.

Olisiko siis järkevintä ottaa menolippu esim. Rio tai BA, ja sieltä jatkaa dösällä johonkin? Saako / kelpaako dösälippu yleisesti pois maasta todistukseksi yms. Jotenkin ei yhtään fiilistä ottaa jo valmiiksi meno-paluuta EA - Helsinki, koska en tykkää liiasta suunnittelusta.


5
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Vs: Euroopan tietullit
« : 14.12.2017, 07:25:02 »
Kiitoksia ansku vastauksesta!

Tuohan kuulostaa hyvälle! Enhän mä tiennytkään että Google Mapsissa on tuollainen valinta, kun olen aina käyttänyt toista appia  ;D

Tässä hyvä saitti nastarengassäännöille: https://www.rengas-online.com/talvirengaspakko.html¨

Mitenkäs nämä nastarenkaat? Valvotaanko niitä oikeasti jossain rajoilla, vai onko ihan pistotarkastuksia jos sattuu joku kohdalle? Kenelläkään kokemusta? Lähinnä Puola mietityttää, että koitetaanko vaan hurauttaa läpi nastat alla.

6
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Euroopan tietullit
« : 13.12.2017, 20:50:50 »
Onko täällä kattavaa ketjua aiheesta kuten tällaista:
http://www.rantapallo.fi/eeva/2012/04/23/autolla-eurooppaan-tietullit-ja-moottoritie-silta-tunnelimaksut/

Kaverin kanssa olisi tarkoitus uudenvuoden tienoilla ajaa vanha (-94) Corollan louskuni Suomesta Espanjan Valenciaan. Reitti kulkisi Baltian maiden läpi ja Alppien eteläpuolelta.

Vakuutuksien osalta kaikki kondiksessa, joten pitääkö tietullien yms. motarimaksujen kannalta huomioida jotain kriittistä aina ennakkoon?

Lähinnä sillä fiiliksellä ollaan, että kun EU:ssa ollaan niin kännykän navit päälle ja senkun ajetaan. Ei viitsisi alkaa mitään tarroja ja lippulappuja osteleen, ellei ole puomi edessä. Easy going, ymmärrätte yskän?

Joten mitä oikeasti kannattaa hankkia ennakkoon ja veikkauksia paljon tuollainen yhdensuuntainen pätkä kustantaisi tulli-, motari-, vero- blaablaa rahastuksen suhteen?


7
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 11.10.2017, 20:57:05 »
Sarajevo, Haris Youth Hostel

Pullossa vissy, lautasella omat makarylli-setit

8
Espanja / Vs: Majoitus Las Palmasissa Kanarialla?
« : 05.10.2017, 12:14:52 »
Linkkiä ei tähän hätään pysty antamaan, mutta googlaa "feel surf camp Las Palmas".

Viime hiihtoloma tuli bunkkailtua tuolla. Keittiö vapaasti käytettävissä ja ulko-ovi aukeaa siihen rantabulevardille.

9
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 27.09.2017, 17:10:43 »
HEL T2, Oakbarrel

Lasissa Stallhagen Rocktober Red Ale slurp

10
Yleinen / Vs: Tšhernobyl-pakettimatka
« : 17.05.2017, 22:36:01 »
Heh oltiin fishbone siellä samana päivänä sit, mutta ei satuttu törmäämään 😃

Mietittiin tuota puljua, mutta päädyttiin Solo East travelliin. Hyvin toimi heilläkin, ei valittamista.

11
Kokemukseni ulkomailla ajamisesta ''omalla'' autolla rajoittuvat vain Helsinki - Riga ryyppy menopaluuseen ja pyrähdykseen Haaparannassa (kjeh kjeh), mutta vastaan silti.

Itselle homma oli simppeli: soitin Autoliittoon, jossa heillä on matkailupalvelut, ja pyysin henkilökuntaa listaamaan minulle tarvittavat matskut spekseineen kyseisiin maihin.

Sitten painelin vakuutusyhtiöni konttoriin, kerroin reitin, ja he kertoivat minkälaiset vakuutukset tarvitsen.

Tässä helpot toimenpiteet, jos haluaa selvittää liikoja miettimättä :D

Ostin kanssa EA-pakkauksen, heijastinliivit, tietyn kokoisen vaahtosammuttimen, FIN -tarran auton persiiseen (jos ei ole EU-kilpiä), vararengas oli jo valmiiksi. Näillä muutamilla rajoilla ei olla ikinä mitään tarkastettu.

Sit papereita vihreä ajokortti, vakuutukset englannin kielellä tai EU -koodeilla varustettuna jne. selviää kun soittaa. Auton omistaja olisi hyvä olla mukana ylimääräisen säädön varalta, joten jos auto ei ole jomman kumman nimissä, niin siirtäkää. Muuten valtakirja tms.

Käytännön vinkkeinä, niin ainakaan minulle ei peltipoliisin sakkoja ole tullut Virosta. Jos tiukka budjetti, niin tyhjällä tankilla heti matkaan ja tankkaa heti halvemmassa maassa. Tupakansytyttimeen liitettävä kylmälaukku kans jees! Jos haluatte ottaa jengiä kyytiin jossain välissä, niin blablacar.com

12
Eurooppa / Vs: Juna Kiova-Lviv
« : 17.04.2017, 00:04:28 »
Täällä jossain ketjussa jo aiemmin dissailin Lviviä. Oli aika floppi itselle, mitä Lonarista ja netistä luki ennakkoon hehkutusta. Puuttu sellainen wow -fiilis, mutta mielipiteitä ja makuja on monenlaisia.

Kiovan meizingistä tykkäiltiin ihan tosissaan, muutama kova nähtävyys Lavra, Rodina Mat jne., päiväreissu Chernoon, hyvät ostosmahdollisuudet ja kova yöelämä kera sellaisten Mila Kunis -like tytsyjen.

13
Eurooppa / Vs: Juna Kiova-Lviv
« : 16.04.2017, 21:42:35 »
Tultiin Kiova-Lviv viime joulukuussa junalla. Ykkösluokan joku InterCity otettiin (kallein), joka oli suomalaisittain todella halpa.

Aikalailla vr-tasoa ja ykkösessä tosi tilavat penkit ja väkeä muutenkin vähän. Ravintolavaunu oli, josta esim. hodareita ja limpparia.

Kahta päivää ennen ostettiin liput Kiovan asemalta. Ei mitään valittamista.

14
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 01.03.2017, 00:16:23 »
Puolitoista tuntia sitten, Gran fukin Canaria, Playa des Ingles, Iskelmä Baari.

Kokemisen arvoinen paikka, ja sitä paitsi, tänään Reetun keikka mars mars!

15
Täällähän alkaa jo oikein totista keskustelua syntymään  ;)

Ketjun tarkoituksena nyt yleisesti dissailla eri paikkoja mitä huonoimmin perustein, kukin omilla syillään ja mielipiteillään. Jutun tynkää ja höpöttelyä. Ei tarvitse ottaa tosissaan ja kiihkoilla jos joku nyt ei pidäkään samasta paikasta...

Heitetään omatkin inhokit Euroopasta, listassa jo mainitut Liettua ja Belgia. Ei vaan saa kiksejä, tasapaksua tylsyyttää eikä mitään world class -menoa.


16
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 23.02.2017, 17:29:47 »
Kiitos rohkaisusta!

Perhana joku ostikin tänään viimeiset neljä lippua kerralla. Noh, otin tilalle Canarian, joten Kuuba saa hetken odottaa  ;D


17
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 22.02.2017, 21:26:57 »
Mitäs mieltä jengi ideastani, eli ottaisin Apollomatkoilta äkkilähdön viikoksi Kuubaan? Hinnat suorista Finskin lennoista voivat halventua jopa 195 euroon, mutta tällä hetkellä hinta 395e. Tuleeko viikon pätkästä vain paha mieli, kun koluttavaa riittäisi?

Tarkoituksena pyrkiä saamaan vähän paikallisia viboja, ryyppäillä, salsailla, kiertää museoita ja ennen kaikkea päästä lämpöön.

Lennot saapuvat Varaderoon, josta hetimmiten Havannaan, joten olisiko viikko Havannaan, vai retki myös Santa Claraan?

Majoitus casoissa ja muutenkin kengännauha budjetti. Varaderon tyyliset mestat ei kiinnosta.

18
Eurooppa / Vs: Kiova liikkuminen ja nähtävyydet
« : 10.02.2017, 21:45:58 »
Bussilla tuhraantuu varmasti aikaa, jos noin lyhyt vaihto. Jouluna ei kahden opiskelijan budjettia taksimatka kentältä keskustaan pahemmin horjuttanut, hintaa vaan en nyt muista. Olisko alle kymmenen egeä / naama?

Mitä mielenkiinnon kohteita? Motherland -patsas ja sen yhteydessä oleva museo oli tosi kova, jos mutkat kiinnostaa.

Henkevyyttä sitten Lavrasta. Vois ehtiä molemmatkin, koska lähellä toisiaan ja pääsyliput todella halpoja. Motherland oli 70 senttiä muistaakseni.

Keskustaan Maidania ihmettelemään?19
Eurooppa / Vs: Lissabon matkakohteena
« : 30.01.2017, 16:48:18 »
Googlaa myös LX Factory.
20
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Rahavyö?
« : 21.01.2017, 11:36:26 »
Mullon vakiona kengänpohjallisen alla pari seteliä, ja ei mennyt miksikään kuukaudessa Thaimaassa eikä missään muuallakaan. Jokeenkin tuli mulattua.

Ilman minigrippejä siis. Voit välillä tarkistaa onko mennyt miksikään ja vaihda tuoreemmat tilalle.


Sivuja: [1] 2 3 ... 6