Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Siciliano

Sivuja: [1] 2
1
Balkanin maat / Vs: Balkanin reissu tehty
« : 03.08.2018, 09:23:59 »
Olet lytännyt Montenegron vain sillä perusteella, että joku hotelli on pyytänyt teiltä 80€/yö. Mitä muita negatiivisia kokemuksia maasta jäi? Itsellä on syyskuulle Budvasta varattu laadukas huoneisto 35€/yö 1km matkaa stari gradiin joten en kyllä kalliina paikkana tuota pidä.

2
Eurooppa / Vs: Slovenia
« : 15.03.2017, 12:04:24 »
Busseja kulkee vain yksi illalla (23.4.), hostelliin kirjautuminen klo 21.30 asti ja bussi perillä vasta tuohon aikaan.. Joo voisi kysyä hostellilta onko niin justiinsa, mutta entä jos ei pääsekään sitten huoneeseen  ;D
En usko, että tulee olemaan ongelma. Se on sitten todella huonoa asiakaspalvelua jos ei onnistuisi. Itse olen tällä hetkellä kuukauden lomalla Sloveniassa, huippu maa ja kevät on täällä jo pitkällä. Hyvää reissua!

3
Eurooppa / Vs: Slovenia
« : 15.03.2017, 11:06:23 »
Kiitos vinkistä, olen yrittänyt katsoa miten pääsisi junalla matkustamaan, täytyypä katsoa saisinko majoitukset järkättyä toisin päin :)

Junat:
http://www.slo-zeleznice.si/en/
Bussit:
https://www.ap-ljubljana.si/en/

Joukkoliikenne ei ole hirveän nopea tapa matkustaa Sloveniassa. Junat ja varsinkin bussit kiertävät jokaisen kylän seutuliikenne tyyppisesti, mutta Slovenia on pieni maa ja maisemat ovat upeita niin kyllä niilläkin kelpaa liikkua.

4
Eurooppa / Vs: Slovenia
« : 14.03.2017, 22:58:32 »
Itse menisin bussilla suoraan Ljubljanasta Boveciin, sieltä bussilla Most na Sočiin josta ottaisin junan Bohinjska Bistricaan (Bohinj-järvelle) ja sen jälkeen Blediin ja Ljubljanan kautta rannikolle. Säästyisi ainakin muutama edestakainen säätäminen.

5
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 20.01.2017, 20:31:01 »
Matka alkaa Espanjasta ja kohdemaa on Slovenia, jossa vietämme suurimman osan matkan ajasta ja sen jälkeen palaamme Suomeen. Matka taittuu omalla autolla. Onko merkitystä tuolla matkan alkamismaalla? IF:n määräaikaista matkavakuutusta olen hankkimassa.

6
Terveys ja turvallisuus / Vs: Pitkät vakuutukset
« : 20.01.2017, 20:24:06 »
e. väärä ketju.

7
Italia / Vs: Sisilia/ Taormina
« : 22.12.2014, 14:38:08 »
Jos kerran olette Siracusaan menossa Palermon suunnalta niin pysähtykää ihmeessä Ennan kaupungissa ihan vaan vaikka maisemiensa puolesta. Erice on myös käymisen arvoinen paikka sijaintinsa puolesta, jonka visiitille riittää kyllä helposti puolikas vuorokausi.

8
Eurooppa / Vs: Vinkkejä Sveitsi - Itävalta - Saksa
« : 14.11.2014, 10:29:19 »
Maiden sisäiset hinnat on tiedossa mutta esim. reitin Lindausta Vaduziin hinta on aivan arvoitus. Lähinnä tarkoituksena on selvittää kannattaako reililippu 5/10 (2x 280e/aikuinen ja yksi lasten lippu 140e). Osaisiko joku arvata noita hintoja tai pistää linkkiä? Bahn.de tai Sveitsin rautatiet eivät kertoneet hintaa.

Bahnilta juna Lindausta Feldkirchiin hinta 12€ ja sieltä Bussi 14 Vaduziin, tuskin montaa euroa maksaa.

9
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 13.11.2014, 22:40:04 »
Ryanair on karsinut jälleen yhden reitin pois Tampereen valikoimasta sillä Gironaa ei enää listalta löytynyt. Ovat myös vihdoin onnistuneet poistamaan jo aikaisemmin lopetetut Rooman, Liverpoolin sekä Edinburghin listalta, paitsi haun jälkeen editin takaa nämä edelleenkin löytyivät.

Mielestäni olisi muutenkin aika vähän päivittää valikoimaa. Ainakin Malagan ja Alicanten väliltä voisi toisen karsia, koska ovat kuitenkin niin lähellä toisiaan enkä millään jaksa uskoa, että kummatkin vetäisivät tuottoisasti matkustajia, mutta jos kerran kysyntää riittää niin lisäisivät kalenteriin lentopäiviä toiselle kohteelle ja lopettaisivat toisen.

Mun toiveena olisi ainakin Ranskan, Italian sekä Portugalin suunnalta jotain uutta mikä nyt ei varmaan toteudu vaan seuraavaksi sieltä tulee jotain Hampurin ja Hannoverin väliltä jos mitään.

Edit. Taitaa niitä suomalaisia sittenkin aika reippaasti olla kummankin Espanjan kohteen läheisyydessä joten vedän vähän sanojani takaisin ja onhan etäisyyskin 450km vähän suurempi mitä muistelin :)

10
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 12.11.2014, 22:43:48 »
Osaatko Usva sanoa pääseekö Siquijorlta suoraan Camiguiniin?

En oo Usva, mutta vastaan silti: ei pääse. Boholin Jagnasta on muutama tuntia kestävä lauttayhteys Benonin satamaan Camiguiniin. Mactanin kentältä pääsee myös suoralla lennolla saareen.

11
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 10.11.2014, 14:29:07 »
Oliskos Siquijor saarelta suosituksia rannan valinnan suhteen? Ei mitaan hirmuisia resortteja ymparilla vaan ennemmin muutama homestay ja pari raflaa..

Siquijor on kokonaisuudessaan melko rauhallinen paikka vietät sitten aikaasi missä päin saarta tahansa. Eniten porukkaa pyörii Larenan ja Siquijorin kylissä sekä saaren lounaisosissa San Juanin alueella. San Juanin rannoilta löytyy monia resortteja, rannat ovat pääosin rauhallisia. Vaikka upeilta nuo rannat näyttääkin niin silti eivät sovellu hirveän hyvin uimiseen, koska ovat hyvin loivasti syveneviä. Iltaisin auringon laskiessa rantaviiva vetäytyy useamman kymmenen metriä. Itse en saarelta edes oikein mukavia uimarantoja löytänyt vaan parhaat pulahdukset tuli tehtyä jossain putouksilla, mutta muistan lukeneeni jostain, että saaren pohjois-koillisosissa olisi ihan hyviäkin uimapaikkoja.

12
Eurooppa / Vs: Alppikohde haussa
« : 31.10.2014, 14:32:49 »
Ollaan lähdössä vuoden vaihteessa Innsbruckiin, josta on loistavat ja lyhyet yhteydet moniin hiihtokeskuksiin. Ainakin seuraavissa olisi tarkoitus poiketa: Kühtai, Stubaierin jäätikkö sekä Sölden. Jokaisella näistä on varmasti paljon annettavaa kaikentasoisille laskijoille. Aikaisemmin ollaan oltu Ranskan puolella Portes du soleilin aluueella, jossa on myös erinomaisia keskuksia. Kannattaa tutustua bergfex.com sivustoon, sieltä löytyy kaikki tarvittava tieto Alppien eri keskuksista ja löydät varmasti myös teille mieluisat.

13
Espanja / Vs: Espanjassa junalla
« : 07.05.2014, 15:50:26 »
Molempina päivinä on meille parhaissa lähdöissä kaksi hintaa, toinen muutaman euron kalliimpi ja toinen halvempi, jonka perässä on edestakaisen matkan nuolet.
Mikäs merkitys tuolla nuolipalkilla on hinnan perässä tässä tapauksessa?
Onko tuo hinta näkyvissä nyt vain sen takia kun valitsin edestakaisen matkan (eli saa edullisemmin), eli ei ole voimassa jos valitsisin vain menon Girona-BRC?

Juuri näin. Nuolet tarkoittaa juuri sitä, kun varaat edestakaisen matkan niin saat sen halvemmalla kuin ostaisit kaksi yhdensuuntaista matkaa.

Tyhmä kysymys, tiedetään, mutta varmistelen ennemmin kuin tunaroin., ensimmäistä kertaa kun varailen kys. sivustolta ja pikkuisen sekoittaa kun osa teksteistä kuitenkin espanjaksi. Ilmeisesti myös matkustajien tarkat tiedot tarvitaan kun varauksen tekee, passinro yms?

Muistaakseni tuo passinumero tarvitaan netistä ostettaessa.  Jos jotain epäselvää eikä espanja taivu niin translatorista on paljon apua.

Pitääkö liput printata varauksen ja maksamisen jälkeen, vai noudetaanko ne esmes asemalta lähtöpäivänä?
Muutenkin vinkkejä junalla matkustamiseen Espanjassa saa antaa, esim. pitääkö liput leimata jossain yms?
Miten vain haluat, helposti ne pystyy myös printtaamaan kotoa heti oston jälkeen. Ei tarvitse ainakaan jonottaa asemien automaateilla.
Asemilla on yleensä lipuntarkastajat turvatarkastuksen yhteydessä jolle vilautat lippua. Lisäksi joudut näyttämään lippuasi ennen laiturille pääsyä. Näin ainakin isommissa kaupungeissa/asemilla.

14
Tilanne on siis tämä: edessä olisi muutto Englantiin, mahdollisesti kiinnostaa myös Walesin itäinen osa. Olen parisen kuukautta selaillut sivustoja multilingualvacancies.com ja toplanguagejobs.co.uk joista löytyy jonkin verran töitä suomalaisille, mutta valitettavasti kaikki tuntuu olevan Lontoon kieppeillä. Itseäni kun ei Lontoo  kiinnosta, vaan toiveissa olisi työ esim. Birminghamin tai Manchesterin lähettyvillä. West Midlands olisi täydellinen, sillä sieltä löytyy tuttuja.


Rentalcars ainakin hakee kaksikielisiä (suomi+englanti) toplanguagejobsissa Manchesterin toimistoonsa. Joskus olivat yhteydessä, mutta olisi pitänyt olla maassa ja päästä välittömästi haastatteluun. Jos olisit valmis muuttamaan heti niin tässä voisi olla mahdollisuus.

15
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - liikkuminen
« : 31.03.2014, 22:40:11 »
Onko Overgroundissa zonet vai vertautuuko se bussikyytiin, siis Oysterin payg-kortilla?
Overground toimii samalla tavalla kuin metro.

Oliko niin, että Standstedin busseissa ei häviä mitään, vaikka ei ota edestakaista matkaa ja maksa jo ennalta?
Jos näin, niin sitten pois päin voisikin mennä Liverpol Streetin kautta.
Saat alennusta 1£:n paluumatkasta jos ostat ennakkoon edestakaisen matkan.

Jos päädytään poistumaan Stratfordin suuntaa ja sieltä bussiin, onko pysäkki löydettävissä overground aseman liepeiltä?
Overgroundilta kävelet muutamassa minuutissa terravisionin pysäkille. http://www.terravision.eu/london/london_map.html Löydät tarkat pysäkkien sijainnit.


16
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - liikkuminen
« : 31.03.2014, 13:52:33 »
Eustonin ja Stratfordin väliä pystyy liikkumaan helposti myös kun ottaa metron Eustonilta Highbury & Islingtoniin ja vaihtaa sieltä overgroundin Stratfordiin. Ainakin itse käytimme tätä viimeksi joka osoittautui toimivaksi.

Ollaan samana viikonloppuna (11-13.4) Lontoossa ja en tosiaan tiennyt edes tuosta marathonista ennen kuin täältä sen luin :) Pitää varautua, kun suunnittelee reittivalintaa Wembleylle. Yövytään Stratfordin suunnilla ja aikomuksena on jättää matkatavarat hotellille sunnuntaiksi ja hakea ne sieltä illalla, jonka jälkeen terravisionilla Stanstediin yöksi ja maanantai-aamulennolla seuraavaan kohteeseen.

17
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 10.03.2014, 11:12:42 »
Kellään kokemusta tästä maaliskuun alusta voimaan tulleesta istuinpaikan valinta touhusta? Jos jättää maksamatta tuon 5e/istuin niin miten ne mahtaa arpoa paikat koneessa? 2 lippua samalla varauksella, joten onkohan mahdollista, että päästään vierekkäisille paikoille?

18
Espanja / Vs: halvin tapa matkustaa espanjan sisällä?
« : 21.02.2014, 20:55:45 »
Oliskos kenelläkään kokemusta liikkumisesta Madridin ja Bilbaon välillä? Junat ja bussit kaiketi sukkuloivat kaupunkien välillä, mutta kumpaa kannattaisi suosia kun tarkoitus on päästä mahdollisimman edullisesti? Renfen sivujakin tutkailin, mutta ei antanut ensi kesälle mitään aikatauluja/hintoja.

Tämä www.movelia.es voisi olla ainakin yksi vaihtoehto. noin 30€ suuntaansa ja matka-aika ihan siedettävä, pyöreesti 5h. Kyllä renfelläkin pääset, vaikka vähän huonosti liikkuu kaupunkien välillä. Hinnat ja matkustusajat ovat samaa luokkaa kuin busseissa.

Edit. Lisätään vielä edelliseen. Iberia lentää myös reilusti alle satasen menopaluu tuota väliä, mutta jos on tarkoitus liikkua vain yhdensuuntaisesti niin hinnat onkin jo pilvissä.

19
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 21.10.2013, 12:38:34 »
Nyt tais mennä puurot ja vellit sekaisin. Ensin nimittäin itsekin luulin, että kysymyksessä on Negros Orientalin Apo Island mutta eipäs olekkaan, vaan google kertoo Apo Reefin sijaitsevan Oriental Mindorolla.


Jees, oot ihan oikeessa. Itselläni välähti heti tietenkin mieleen tuo Negrosin kaakkoispuolella oleva saari. Tuosta riutasta en ollut ennen kuullutkaan. Ajattelinkin, että kuka nyt bussilla tai paatilla lähtis matkustamaan Manilasta tollasta matkaa jos kerran vain kaksi viikkoa on varattu aikaa reissulle.

20
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 20.10.2013, 15:42:24 »
- Miten toteuttaisitte tripin Manilasta Apo Reefille, sieltä Boracaylle ja takaisin Manilaan? Lautalla vai lentäen, ja onko lautta edes mahdollisuus, vai onko matkat liian pitkiä. Itse Manilassa ei aijota kuluttaa aikaa.

Mielestäni järkevin tapa on siirtyä tuonne Apolle lentäen Cebu pacificilla Manilasta Dumagueteen. Sieltä bussikyyti Malatapayn satamaan ja bancalla Apolle. Miksette valitsi ennemmin vaikka Boholia taikka Siquijoria tuosta lähempää Apoa Boracayn sijaan. Siquijor tosin on aika rauhallinen mesta eikä massaturismilla pilattu(vielä). Ruokapaikkoja on kohtuullisesti, iltaelämää vaikeampi löytää, jota Boholilla sitten taas olisi. Mutta jos Boracaylle on päästävä niin Apolta Dumagueteen sieltä paatilla Cebuun ja lentäen Caticlaniin tai sitten lentäen Dumaguetesta Cebun kautta Caticlaniin, vaihtokenttänä Mactan-Cebu erinomainen ei ruuhkia ja kenttä pienikokoinen.

Sivuja: [1] 2