Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jopoopoppo

Sivuja: [1]
1
Tansania / Vs: Tansania
« : 16.02.2018, 12:27:10 »
Kiitos jopoopoppo vastauksesta!!
Jos ei muuta niin seuraavalla kerralla tietää miten Malawiin kannattaa matkustaa, jos Tansaniaan jää hinku tän reissun jälkeen. Jos ei niin sitten suoraan Malawiin. Koitin ynnäillä että miten toin sais kasattua, ei tuu onnistuu. Lentämällä ois ainoo vaihtoehto jos matkata kohteden välillä ja vaikka olis viikko lisää lomaa niin silti joutus lentämään, sen verta näyttää aikaa menevän matkamiseen.
Eli Moshi-Lushoto-Zansibar näyttää menevän toi reitti.

No nimenomaan just näin, että ensi kerralla sitten ajan kanssa. Kiireessä ei ole mitään järkeä lähteä seikkailemaan, koska Afrikkalaiseen kulttuuriin ei hätäily kuulu, yksi asia yhtenä päivänä. :)

Saako kysyä mihin matkasuunnittelussa päädyit?

2
Tansania / Vs: Tansania
« : 01.02.2018, 15:20:57 »

Reissu lähenee ja vieläkin auki mitä ja minne sijoittuu. Tuosta Malawiin matkaamisesta tälläisiä käytännön vinkkejä kysyisin.
Ostit liput Darista bussi terminaalista, onko tämä siis "keskus" bussi asema? Pitikö liput käydä hakemassa paljonkin etukäteen, vai pääsitkö ns" suoraan rattailla" parin tunni odotuksella?

Mzuzu:sta minkälainen paikka tuo on yöpyä? Löytyykö majoitusta? Tai nähtävää kierreltävää? Mulla kokemukset pää asias Aasia-Karibia akselilla, lähinnä mietityttää kun ei Israelia lähempänä Afrikkaa ole tullut käytyä.

Tuo viisumi juttu yllätti. Mä luulin että Suomalainen ei tartte viisumia Malawiin? ainoastaan Tansaniaan.

Edelleen pohdita että meneekö loma Zansibar-Moshi välillä vai sitten Malawissa.. Darissa joutuu olemaan kaiketi yön taikka kaksi.

Ubongo Bus terminal on paikan nimi mistä lipun kävin ostamassa. Sinne pääsee paikallisbussilla kätevästi darin keskustasta. Lipun saa ilman ongelmia, kunhan pääse oikealle lippuluukulle. Kannattaa käydä edellisenä päivänä hakemassa liput. Kannattaa varautua siihen, että sulle yritetään myydä kaikkea mahdollista taivaan ja mään välillä ja että siellä ei opastuksia ole. Otin itse oppaaksi lennosta jonkun fiksusti pukeutuneen maman joka ystävällisesti avusti minut oikealle lippuluukulle. Bussi lähtee kuuden aikaan aamulla kohti rajaa ja siihen väliin sitä ostoa ei kannata jättää. Ja kannattaa olla ajoissa paikalla, että saat bussista hyvän istumapaikan.

Mzuzussa en yöpynyt ja vietin aikaa siellä vain sen verran, että sain juoksevat asiani hoidettua. Mutta aika perinteiseltä Afrikkalaiselta kaupungilta tuo vaikutti. Tansanian puhelinliittymä ei sitten toimi Malawissa. Ei ainakaan omani toiminut. Ja automaatilla suosittelen käymään. Nhkata bayn automaatit ei mun korttia hyväksyneet tai niistä oli rahat loppu koko viikon, minkä siellä vietin. 

Niin sitten tämä viisumiasia. Minulla oli vaan single-entry viisumi Tansaniaan, joten jouduin maksamaan viisumin mennessä ja palatessa Malawin rajalla. Joten jos tiedät, että poistut tansaniasta, niin kannattaa lentokentällä ottaa multiple-entry. Eli joudut maksamaan Malawiin viisumin, mutta pääset Tansaniaan takaisin ilman maksua.  Tästä ei ole minulla ensikäden tietoa mitä maksaa ja mitä rajoituksia näissä on.

3
Eurooppa / Moskovasta majoitusta
« : 11.01.2018, 09:15:55 »
No moro!

Olemme menossa kaveriporukalla (6kpl) Moskovan futiksen MM-kisoihin heinäkuussa ja majoitusta pitäisi saada. Olisikohan jollain heittää hyvää vinkkiä mistä löytäisi kuudelle hengelle hyvän asunnon. Airbnb:tä tässä tutkaillut, mutta olisiko muita sivustoja josta voisi etsiä asuntoja lyhelle aikavälille? Yritämme viimeiseen asti välttää hotelli/hostelli -majoittumista.

4
Tansania / Vs: Tansania
« : 14.12.2017, 14:16:15 »
lisää kysyttävää.

Sukeltaminen kinnostaisi n.6 vuoden tauon jälkeen ja Malawia monasti täs kehuttu. Tuota mikä olis lentämisen ohella järkevä tapa mennä Malawiin? Englanniksi löytyy tietoa, mutta Suomen kielellä menee aina parhaiten jakeluun.

Meinasin jos eka viikon Tanzaniassa(sasibar tai moshi yms tai darin etelä rannikko) ja juna/bussi kyydillä Malawiin(n,24h/suunta?) ja lentäis takasin Darin kentälle josta lähtis kotiin. Näin kaikesti säästyisi Tanzanian viisumin uudelleen ostamiselta.
Lennoista sen verran että onko kentältä edullisempi kuin etukäteen ostettuna?

Terve! Tuosta Malawi-Tansania välin matkailusta muutamia vinkkejä viime keväältä. Menin bussilla Darista - Mzuzuun ja tulin takaisin junalla.  Välimatka on aika hidas. Junaa ei tähän kannata sotkea, jos haluat nopeammin perille. Eli suosisin mieluummin bussia. Junat ei kulje kuin kaksi kertaa viikossa ja sekin oli myöhässä kuusi tuntia, matkustusaika oli mbeya-dar välillä n. 23 tuntia. Mutta jos aikaa ja seikkailuhenkeä on, niin juna on ihan mielenkiintoinen vaihtoehto. Mbeyasta Malawin rajallekin on muistaakseni reilun tunnin matka henkilöautolla.

Bussiliput pitää hankkia bussiterminaalista Darista. En löytänyt itse ainakaan netistä, mistä sellaisen olisi saanut hankittua. Siellä on sitten taas ihan täysi show päällä, joten kärsivällisyyttä sinne. Malawin raja sulkeutuu muistaakseni klo 18, joten sen jälkeen yli ei pääse. Rajalla on ihan viihtyisä motelli jossa voi olla yötä ja jatkaa aamulla matkaa. Itse ostin bussilipun suoraan Malawin lähimpään isompaan kaupunkiin Mzuzuun. Erinäisten vaiheiden jälkeen pääsin sitten rajalta henkilöauton kyydissä sinne, jonka matkatoimisto järjesti. Kannattaa ottaa näistä selvää kunnolla siellä lipunoston yhteydessä, että pääset turvallisesti ja järkevästi perille. Bussilippu kannattaa ottaa pelkästään rajalle, yöpyä siellä ja hypätä minibussiin sitten rajalta aamulla. Viisumihan tuonne on aika kallis (75$). Ja rajalla ei käy muut kuin dollarit. Eli dolsuja mukaan.   

Bussimatka kesti Darista rajalle suurinpiirtein 14h. Malawissakin matkustaminen on hidasta. Mutta maisemat ovat aivan mahtavat. Mzuzusta pääsee sitten ympäri malawia bussilla tai minibusseilla.  Itse menin Nhkata bayhin, jonne pääsee nopeasti ja halvalla Mzuzusta tila-autolla. Taksia ei kannata sinne ottaa. Tila-autot höyläävät väliä tiheään ja maksoi euron tai pari. Sukellusta siellä ilmeisesti voi harrastaa, mutta siitä en sen kummemin mitään tiedä.

Kysele ihmeessä lisää jos voin olla avuksi. Sisäiseen matkusteluun on varattava aikaa, jos ei lentämistä halua harrastaa. Mutta bussi/juna -matkailu palkitsee upeilla maisemilla, erilaisilla eläimillä ja  mahtavilla ihmisillä.

5
Tansania / Vs: Zanzibar
« : 24.10.2017, 09:51:01 »
Tervehdys reissaajat!
Nyt tarvis vinkkiä zanzibarin kohteista: puolison kanssa suunnitteilla parin viikon reissu vuodenvaihteessa. Stone townissa vietetään ainakin alkuun muutama yö, mutta sopiva rantakohde on vielä hakusessa.
Ei olla mitään bilehileitä, eli kartellaan pahimpia menomestoja ja basson jumputusta, mutta olis kiva että kuitenkin jokunen rantabaari löytyisi ja safkatakaan ei tarvitsis samassa paikassa joka päivä..
Alkuun kohteeksi valikoitui kendwa, mutta tarkemmalla tarkastelulla majoituksen taso mietityttää: ainoat lompakolle sopivat paikat eli kendwa rocks ja sunset kendwa on haukuttu aika pystyyn tuoreissa reittauksissa. Paikan päälle ei uskalleta majoituksen etsintää jättää kun on tuo vuodenvaihde. Onko kellään kokemusta Jambianista? Onko ihan kuollut mesta vai löytyykö elämää meidän tarpeisiin?
Kiitos jos joku jaksaa lukea ja vastailla  8)

Hakuna Matata! Meikä oli maaliskuussa sansibarilla kolme viikkoa ja kiersin Paje, Nungwi ja Stone town.

Paje oli positiivinen yllätys, vaikka olikin sadekausi ja offseason. Minusta siellä oli lungi meininki ja bileisiinkin pääsi, jos sitä halusi. Muuten aika rauhallista elämää siellä. Ravintoloista saa pääsääntöisesti todella hyvää safkaa, tosin aika kallista, varsinkin rannalla. Mutta sen seafoodin takia unohdin valittaa kalliista ja vetelin ties minkälaista lieroa naaman puolelle. Aivan mahtavaa safkaa. Paikallisten suosimissa paikoissa sitten halvempaa ja simppelimpää ruokaa. Ainoa miinus tosiaan Pajessa, niin kuin Jambianilla, onse vuorovesi. Iltapäivästä pääsee sitten uimaan, mutta siinähä sitä on mukava palmun alla odotella. Jambianista ei valitettaasti muuta kokemusta kuin yksi baari-ilta paikallisten seurassa.

Nungwi oli itselleni Pajen jälkeen pienoinen pettymys. Paljon vilkkaampi paikka ja siellä sitä bassonjytkettäkin kuului jo ihan riittävästi. Palvelut toki siellä sitten kohdillaan. Samoin hintataso jos turisteille suunnattuja palveluja haluaa ja tykkää käyttää. Resorttien ulkopuolelta löytyy tietenkin sitten pienelle lompakollekin sopivaa ravintolaa jne. Tuli enemmän turistibiitsi tästä paikasta mieleen, joten ahisti hieman.  Kendwassa kävin vaan pyörähtämässä pari kertaa rantoja pitkin bissellä tai syömässä, joten siitä en osaa sen enempää sanoa.

Stone townissa olin vaan pari yötä. Hengailin kaupungilla ja eksyin sokkeiloihin. Mukava paikka noin pikaisella pyörähtämisellä. Tuliaisostokset kannattaa jättää melkeinpä tänne. Sokkelot on täynnä pieniä kauppoja ja kaupustelijoita joilta löytyy mausteita, kankaita, tauluja ja ties mitä.

Mukavaa reissua teille. Kyllä siellä pari viikkoa ihan siivillä menee. Yksi asia yhtenä päivänä, kiireellä ei kannata täällä reissuaan pilata. Laita vaan kyssäriä jos jotain mielen päällä. -jopo

6
Tansania / Vs: Zanzibar
« : 08.06.2016, 12:42:40 »
Moikka vaan,

Onkohan porukka käynyt viime aikoina Zanzibarilla? Onko muuttunut viimeisistä viesteistä muutaman vuoden takaa?

Tarkoitus olisi mestoille lähteä. Aikataulu vielä auki. Kevättä 2017 tässä miettinyt, mutta sitten hoksasin, että sehän on keskellä sadekautta. Onko sinne mitään järkeä silloin lähteä? Maalis-Toukokuu oli alunperin tarkoitus viettää, mutta nyt alkoi mietityttämään. Voisiko joku enemmän siellä päin reissannut kertoa faktoja? :)

Myös mantereella olisi tarkoitus viettää toinen kuukausi lomastani. Pääkaupunkiin nyt ainakin ja siitä pistoja jonnekkin sisemmälle. Näihin voisin ottaa myös vinkkejä. Itseäni kiinnostaa afrikkailainen kulttuuri ja musiikki paljon, joten sen tyylistä vinkkiä olisi hakusessa. Kiitos jo valmiiksi!

- J

7
Espanja / Vs: Espanjassa junalla
« : 09.04.2013, 17:09:19 »


Ei kestä, noiden kanssa on tullut kikkailtua sen verran paljon että tiedot tulee muistista. Pidä muuten huolta että varaatte ajoissa, nuo promoliput loppuu yleensä aika nopeasti. Renfen sivut on ainakin aiemmin toiminut vähän huonosti enkuksi, joten kannattaa koittaa myös espanjaksi jos ei muuten onnistu. Lisäksi saatatte tarvita useampaa korttia noiden ostamiseen, välillä systeemi ei hyväksy kaikkia kortteja.  ;)

Tuossa vielä ohjeet joiden avulla pitäisi onnistua varailu: http://www.tripadvisor.com/Travel-g187514-c80518/Madrid:Spain:Buying.Renfe.Tickets.Online.html

Kysele jos tarvitset apua, tuo voi olla aika tuskaista välillä...

Osaatko sanoa miten paljon ennakkoon kannattaa ostaa? Joo kyllä englanniksi sivut on aika vaikeet. Minäpä laittelen viestiä jos tulee probleemaa.

8
Espanja / Vs: Espanjassa junalla
« : 04.04.2013, 20:04:29 »

Varaa etukäteen ja osta alennusliput, muuten tulee pirun kalliiksi. Lippujen hinnat menee seuraavasti:
M= Mesa, eli tuon hinnan saadakseen pitää ostaa neljä lippua.
P= Promoción. Ei salli vaihtoja tai palautuksia.
P+= Promoción+, sallii vaihtoja ja palautuksia, mutta maksua vastaan/palautetaan vain osa rahasta.
Nuolet= Ida y vuelta eli meno-paluu.
F= Flexible eli voi kai vaihdella.

Liput saa printattua varauskoodia vastaan asemalta. Itse vedän junamatkustuksen rajan noihin promolippuihin, jos ei niillä irtoa niin sitten hyppään (yö)bussiin, mut toisaalta mä olenkin köyhä ja osaan nukkua bussissa ihan hyvin.

Isot kiitokset. Täytyy kokeilla, jospa me perille asti päästäisiin :)

9
Espanja / Vs: Espanjassa junalla
« : 02.04.2013, 20:49:48 »
Moi,

En viitsinyt uutta otsikkoa laittaa, joten kirjottelen omat kyssärini tähän. Toivottavasti joku osaa neuvoa.

Olen lähdössä Madridiin reissuun, ja sieltä pitäisi sitten tehdä yllätyshyökkäys Malagaan. Eli mitäs ihmiset suosittelee kulkuvälineeksi? Etsiskelin tuolta renfen sivuilta lippuja ja hintoja, mutta nolla espanjankielellä en tajunnut kyllä mitään. Hakukone ehdottaa montaa eri hintaa, mitähän ne oikein mahtaa tarkoittaa?

Lisäsin liitteenä screenshotin tuosta hintataulukosta jos joku viittisi valaista :)

Mitäs olette myös mieltä, kannattaako varata junamatkat etukäteen vai saako lippuja helposti asemaltakin?

Sivuja: [1]