Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lech

Sivuja: [1] 2 3 ... 16
1
Eurooppa / Vs: Kaukasus
« : 04.12.2015, 19:09:09 »
Passista löytyy Azerbaidžanin kulttuurinvaihtoviisumi, kävin maassa Azerbaidžanin valtion kutsumana. Onkohan tällainen kuinka tiukka paikka Armenian passintarkastuksessa? Maahan luultavasti pääsee, mutta joutuuko kaikki-kolot-tarkastetaan-tarkastukseen lentokentällä?

Ota se rohkeasti uutena (?) kokemuksena. Vaikka tuskin mitään muutamaa lisäkysymystä kummempaa tulee, tympeän välinpitämättömän neuvostohenkistä tuolla meininki on ainakin maarajoilla (toisin kuin asiakaspalveluun selvästi satsanneessa Georgiassa).

2
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Rinkan koko?
« : 22.10.2015, 01:15:13 »
Itsekin ajattelin aluksi, että perus reppu selkään ja eeiku menoks kyllä periltä sit tarvittavat saa :) mutta nyt sit myyjä sai 3kk Kaakkois-Aasian reissulle myytyä 65l rinkan ja kun koko kasvoi niin myös mukamas tarvikkeiden määrä ;) Mutta jos saa kaiken kulumaan siellä reissussa niin on ainakin 65l tilaa ostoksille :) Onko kellää kokemuksia Haglöfsin röse 65, että onko saanut ottaa sisämatkatavaroihin helposti vai onko alkaneet lentoyhtiöt laittaa vastaan koon puolesta?

Kysytkö tätä nyt ihan tosissasi? 65 litrainen rinkka on kyllä jo sen verran iso, että saat olla aika fakiiri ja todella supliikki, että saat sen käsimatkatavaroihin. Raja menee mallista riippuen 35 - 45 litran välillä, sen jälkeen ihan väkisin tulee mitat vastaan ja reppu on jo silminnähdenkin sen kokoinen ettei mene käsimatkatavaroihin.

Mulla on nimenomaan Haglöfsin 65-litrainen rinkka joka on mennyt käsimatkatavaroissa ihan hyvin Wizzairillakin. Ei tietenkään aivan täyteen ahdettuna, mutta kyllä ainakin tuo omani maltillisesti pakattuna siihen aihioon menee siististi tarvittaessa. Kunhan pitää korkeussuuntaan aivan minimissä ja välttää liikaa paisumista, leveyttä voi käyttää sen sijaan hyväksi sen minkä mahtuu.

3
Saksa / Vs: Frankfurt-Luxemburg
« : 19.10.2015, 15:26:53 »
Jos on ryanairilla frankkiin tulossa niin kannattaa mennä bussilla, Pikagooglaus näytti sen verran mystisiä reittejä junalle.

Kyllä tuo ehdotettu Koblenzin ja Trierin kautta on ehdottomasti sen arvoinen jos on vähän ylimääräistä aikaa, Euroopan parhaimpiin lukeutuvat maisemat kuitenkin.

4
Eurooppa / Vs: Istanbul+muu Turkki :)
« : 14.10.2015, 19:07:14 »
Uskaltaa. Suuremmissa kaupungeissa kannattaa ehkä välttää mielenosoituksia ja sellaista varmuuden vuoksi, muttei tuolla nyt mikään varsinainen poikkeustila ole edes Istanbulissa. Liikenneonnettomuuden riski on edelleen paljon suurempi syy olla lähtemättä kuin terrori-iskun tms. väkivaltaisuuden varsinkin kun puhutaan puhtaista lomakohteista.

5
Junamatkustus / Vs: Split-Mostar- entä sieltä?
« : 12.10.2015, 15:18:14 »
Splitin sijaan tai ohella kannattaa käydä Trogirissa, se on muutenkin lentokentän vieressä. Mostarissa varsinkin silta on todella täynnä turisteja ja ties mitä krääsäkojuja, itse jättäisin varmaan kokonaan väliin mutta ainakaan kovin paljoa aikaa sille ei kannata uhrata. Zagreb, Ljubljana ym. ihan miellyttäviä toisaalta. Noissa rannikkokaupungeissa laskisin mahdollisen hiljaisuuden vain plussaksi, ei siinä sesongin turistiryysiksessä ole mitään positiivista. Kotor on tosiaan oikein kiva joskin pieni paikka ja Albaniassa meininki muutenkin positiivisempaa kokonaisuudessaan.

6
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 06.10.2015, 19:49:16 »
Kyllä 50L rinkan/repun mahduttaminen käsimatkatavaroihin kuulostaa aika vaikealta, jollei sitten ole puolityhjänä. 40-litrasessakin voi olla hommaa. Mulla on 38-litranen Osprey joka menee käsimatkatavaroissa jos ei oo täynnä, mutta heti jos "hattu" on pakattu yli, on pistettävä ruumaan.

Riippuu ihan siitä miten täyteen sen ahtaa, itse vein juuri maltilla täytetyn 65 litran rinkan ongelmitta Wizzairilla käsimatkatavaroissa.

7
Itse lähtisin ennemmin jonnekin vähän etelämmäs jossa tarkenee olla ulkonakin.

8
Yleinen / Vs: Kiovassa vastikään käyneitä?
« : 26.09.2015, 14:46:46 »
Ihan normaali reissu siitä tulee, keskustaan pääsee paikallisbusseilla jne.

9
Dubrovnik on kyllä muutenkin kallis ja aivan täynnä turisteja, ei voi suositella.

10
Olen itse espoolainen, mutta kieltämättä aika sujuvasti väitän olevani stadilainen.

Eikös tämä muutenkin osu espoolaisuuden ytimeen?

11
Onko Pärnun junat käytännössä busseja kun pikaisesti katsoin linkkaamaltasi sivulta aiemmin, että sinne menisi kolme vuoroa päivässä? Viron kielen taito ei ole minulla ihan hallussa ja kaikki lisätekstit oli viroksi. Vuorojen vähyys ei meitä haittaa ja aikataulut vaikuttivat olevan varsin mainiot ja pätevät meidän kulkemisten kannalta. Tarkoitus on olla useampi päivä samassa paikassa muutamaa kaupunkia lukuun ottamatta ja mennään rauhallisesti lasten ehdoilla. Lähinnä meidän laatuvaatimukset junille on, että junat ei jää välille tai vuorot kulje miten sattuu aikatauluista riippumatta, mahtuu istumaan koko matkan ajan + tavarat saa järkevästi viereensä, löytyy toimiva vessa eikä kuumana päivänä paistu junassa. Helsingin lähijunista on omat kokemukset yli 10 vuoden takaa niin en osaa hahmottaa millaisia ne nykyään ovat. Jos ne ovat edes suunnilleen samaa tasoa kuin usein käyttämämme taajamajunat (=dieselveturin vetämät siniset junat) tai kiskobussit niin kelpaa mainiosti.

Pärnuun menee tosiaan tavallisia lähijunia, tasossa ei ole mitään valittamista mutta pysähtyvät aika monella asemalla mikä hidastaa matkantekoa. Kuten Helsingissäkin penkit ovat kaupunkiliikenteeseen tarkoitettuina kovahkot, matkatavaroille on lähinnä hattuhylly ja ilmastointi sekä WC löytyy. Jos tavaraa on enemmän kuin hyllylle tai ympärilleen siististi mahtuu niin niiden kanssa voinee myös majoittua polkupyörille tarkoitettuun tilaan, joskin siinä olevat kääntöpenkit ovat pitkälle matkalle epämukavammat.

12
Jos on tarkoitus päästä edullisesti paikasta A paikkaan B niin kyllä noillakin siitä selviää, jos taas on tarkoitus hemmotella itseään korkealuokkaisella palvelulla niin lienee syytä katsoa muualle. Odotukset siis suunnilleen samalle tasolle kuin muutenkin halpalentoyhtiöillä.

13
Baltian maat / Vs: lätkäpaidat Baltiassa
« : 23.06.2015, 18:02:36 »
Tallinnassa esim. Aseman torilta voi koettaa, kaikenlaista sekalaista neuvostokrääsää paljon joskaan tuollaisia paitoja ei välttämättä ole enää kovin paljoa kierrossa.

14
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Työharjoittelu Usa
« : 23.06.2015, 02:08:11 »
Olen hakemassa työharjoitteluun Utahiin 4 kuukaudeksi. Alana on eläintenkouluttaminen ja hoito. Olen opiskellut alaa täällä Suomessa n. 2,5 vuotta ja löysin todella kiinnostavan harjoittelupaikan, joka toisi minulle rutkasti lisää kokemusta. Nyt aloin lukemaan noita viisumeja Usaan ja olen päästä ihan pyörällä. Mitä viisumia tuolle ajalle voisi hakea, jos minut sinne hyväksytään? Ilmeisesti työharjoitteluun tarkoitettua viisumia ei saa hakea eläintenhoitoon liittyvälle alalle. Työharjoittelu olisi täysin omakustanteinen, siihen ei siis kuulu majoitusta tai ruokaa. Olisiko se sitten tuo H-3?

Ei ole mitään takeita että pääset millään viisumilla. Huomioi että tuon viisumin eteen sekä itsesi että harjoittelupaikkasi tulee erikseen perustella miksi kyseisenlaista koulutusta ei ole tarjolla Suomessa.

15
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 21.06.2015, 22:18:34 »
Antaa välillä ihan hyviä uusia ideoita, mutta toisaalta liian puutteellinen kokonaisvaltaisempaan suunnitteluun. Hyvä apu siis kuitenkin.

16
Pohjoismaat / Vs: Lieksa, Koli ja Ruunaa
« : 21.06.2015, 12:14:20 »
Olikos tämä nyt sellainen niin kutsuttu mainos?

17
Lentomatkustus / Vs: Kuinka Helsinki-Vantaalle?
« : 13.06.2015, 19:20:37 »
Radanvarret taitaa olla sen verran täyteen rakennettua ettei reittivaihtoehtojakaan ihan hirveästi lopulta ollut. Noiden alueiden ajatellaan varmaan olevan Tuusulanväylän varassa jatkossa(kin), mutten tosiaan itse haluaisi välttämättä joutua sieltä kulkemaan. Jos unohdetaan vääjäämättömät kunnallispolitiikan historiallisen mittakaavan paskamyrskyt niin tietysti varmaan Ilmalasta olisi voinut vetää uuden pääradan Keskuspuiston läpi Helsinki-Vantaalle ja laittaa kaukojunatkin menemään sitä kautta. Siihenkin olisi sitten mahtunut kivasti uutta lähiötä ympärille. Mutta niin tai näin niin ihan tyytyväinen tähän voi olla, varsinkin ei-paikallisille tuo aika paljon selkeyttä kun voi hypätä mihin tahansa junaan aina vääjäämättä vähän epäselvien bussien sijaan. Myös tiheä vuoroväli on hyvää plussaa. Sekakäyttäjät tuo eksotiikkaa.

18
Lentomatkustus / Vs: Kuinka Helsinki-Vantaalle?
« : 13.06.2015, 17:43:16 »
Tuo kehärata ei siis todellakaan tule palvelemaan matkailijaa, jos matkailija ei halua matkailla ympyrää Vantaalla.

Njaa, matka-aika lyhenee kuitenkin keskustaankin nykyiseen verrattuna hieman ja junassa matkatavaroiden kuljettaminen on lähtökohtaisesti helpompaa vaikka noissa busseissa onkin jonkinlaisia matkatavarahyllyjä osassa ollut. Varsinkin yhteydet muualle maahan paranevat aika radikaalisti kun voi vaihtaa junaa helposti Tikkurilassa tai Pasilassa. Onnibusseihin sun muihin pääsee suunnasta riippuen paljon aikaisempaa helpommin esimerkiksi Keimolassa.

19
Lentomatkustus / Vs: Kuinka Helsinki-Vantaalle?
« : 13.06.2015, 09:17:52 »
Tosiaan jos kentältä pääsee lähtemään 1,5 tuntia ennen niin ei tee edes tiukkaa. Tunnissakin ehtii jos joku liikenneväline lähtee sopivasti. Hirveästi sen alle en itse enää jättäisi.

20
Eurooppa / Vs: Auschwitz
« : 11.06.2015, 01:30:06 »
Ei tarvitse mitään lippuja, paikallisjunalla pääsee.

Sivuja: [1] 2 3 ... 16