Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - juspu

Sivuja: [1] 2 3 ... 66
1
Jatkona vielä, että kortit käyvät ihan joka paikassa. Käteistä ei välttämättä tarvita ollenkaan, ellei ala tekemään kauppaa jonkun torimummon kanssa. Visa ja Mastercard, debit ja credit (ja electron).

Yhtenä iltana tosin yhdessä kuppilassa ilmoittivat ettei kortinlukija toimi ja pitäisi maksaa käteisellä. Eipä sitä löytynyt, joten ratkaisu löytyi helposti. Hyppäsin jonkun kaverin auton kyytiin aamuyön tunteina ja lähdimme yhdessä etsimään toimivaa pankkiautomaattia. Kaveri ei puhunut sanaakaan englantia. Tovin päästä toimiva löytyi ja sain käteistä ja laskun maksettua.

Pientä seikkailuhenkeä tuolla siis tarvitaan.

2
Kävin Minskissä joku aika sitten ja suosittelen kaupunkia! Belavialla meno maanantaina ja paluu perjantaina.

Matkavakuutuksesta pitää olla paperit kunnossa. Itsellä oli vain IFin muovinen läpyskä, ja sehän ei kelvannut koska ei lukenut voimassaolopäiviä (jatkuva) ja että on voimassa maailmanlaajuisesti tai nimenomaisesti mainittu Valko-Venäjää. Kentällä myyvät vakuutuksia, viideksi päiväksi maksoi n. 4 euroa.

Muuten ei ongelmia. Passit tutkitaan tarkasti, mutta pienen hymyn saattelema pääsee nopeasti sisään maahan.

Itse yövyin hostellissa jonne piti ehtiä tiettyyn kellonaikaan mennessä eikä bussilla olisi ehtinyt, niinpä jouduin ottamaan taksin. Kannattaa välttää virallisen näköisiä taksitrokareita siinä ulkona. Lähes tuplataksalla kaupunkiin mitä normaali taksilla. Takseja ei ollut siinä näkyvillä, mutta kaksi virallisen näköistä miestä jotka tilasivat taksin. Kohta sieltä kaahasikin paikalle pirssi. Toinen miehistä hyppäsikin kyytiin ja kaivoi taskustaan Minttu-viinapullon! "Gift from friend from Tallinn". Kysyin onko mittari päällä, ja kaveri veti jostain lattialta jonkun vanhan radion ilmeisesti ja totesi "taksometer". Muuten ei englantia puhuttu matkan aikana :D

"Yläkerrassa" olisi kai ollut oikeita takseja. Itse maksoin menomatkasta n. 40 euroa, kun paluumatkalla taksa oli n. 20 euroa.

Minskissä ei kauheasti englantia puhuttu, mutta aika monessa paikassa menu oli myös englanniksi joka helpotti asiointia. Ihmiset ystävällisiä ja tiet leveitä.

Itsellä meni tovi ihmetellessä kun missään ei ollut valuutanvaihtopisteitä, mutta pankeista löytyy vaikka eivät sitä mainostakaan missään. (koska taas Suomessa?)

Kannattaa käydä ennemmin kuin myöhemmin!

3
Yleinen / Vs: Matkamessut 2015
« : 17.01.2015, 19:11:06 »
Kohokohta tänäkin vuonna Kuuban ständi ja bändi.

4
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Kengistä vielä...
« : 17.08.2014, 03:10:27 »
Tarkemmin tietämättä reissusi tarkoitusta sanoisin että tropiikissa unohda suosiolla goretexit ja vastaavat kalvolliset kengät. Kalvollinen "vedenpitävä" kenkä voi siellä muuttua aivan toiseksi. Ne on tehty toimimaan niin että ulkopuolella on viileämpi ja kuivempi ilma kuin sisäpuolella. Lisäksi kalvoilla on tietty raja minkä pystyvät "hengittämään" eli siirtämään kosteutta pois ulkoilmaan.

5
No nyt tuli viesti mihin en tiedä miten suhtautua. Vaatimustasosi on sitä luokkaa ettei etsimääsi reppua löydy tai maksetaan suuria summia (onneksi et maininnut budjettiasi). Esim. Haglöfsin valmistamat laadukkaat reput etsimässäsi kokoluokassa painavat helposti yli tuplaten haluamaasi nähden. Etenkin jos halutaan jonkinlaista mukavaa kantolaitetta kuten repuissa yleensä on. Pussit ja vastaavat erikseen. Täytyy muistaa että kestävyys tarkoittaa paksua kangasta ja keveys erittäin ohutta. Tämä jos halutaan monivuotista kumppania. Repeytymislujuus sitten erikseen. Ne voivat olla kevyillä kankailla hyviäkin. En tosin niitä laittaisi lentokoneen ruumaan ilman suojapussia.

Kannattaa varauksella suhtautua valmistajien ilmoittamiin painoihin. Niissä on ilmaa. Vaikka Travel plus olisikin ilmoittanut repun painoksi 150g voi todellisuus olla lähempänä 300g.

Repuissa kannattaa myös aina muistaa mihin käyttöön ne ostaa. Halti streetpack on nimensä mukaisesti sekalaiseen kaupunkikäyttöön esim piknikille. Sitä ei ole missään olosuhteissa suunniteltu pitkille reppureissuille (etenkään jos reppu täytetty aivan täyteen jolloin joko vetskari tai saumat pettävät).

Jenkeissä on paljon ultralightweight harrastajia ja rompettakin sitä myöden. Maahantuojia ja jälleenmyyjiä ei näille taida pahemmin olla. Tsekkaa esim Gossamer gear (Quicksak) ja Hyper light mountain gear (metro pack). Rei.com on paikallinen Partioaitta mistä löytyy kaikkea mukavaa kun jaksaa kaivella ja etsiä. Esimerkkituotteeni ovat omasta mielestäni enemmän pakkauspusseja missä on vain pari kantoremmiä mukana. Repuiksi en niitä itse laskisi. Kuten en Halti Streetpackiakaan.

6
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 20.02.2014, 22:19:28 »
Tykkäsin Everestin MFN SHERPA BP -mallista, kun kokeilin sitä kaupassa. Hintakin ihan mukava.
http://www.stadium.fi/tuotemerkit/everest/muuta/203339/everest-mfn-sherpa-bp
Mutta "hengittävä topattu selkämys"… Topattu? Mietin sitä, ettäkö tuleekohan tuo selässä kuuma, vaikka olisikin myös "hengittävä".
Topattu ei välttämättä tarkoita samaa kuin eristetty. Paha kommentoida näkemättä kuvaa kantolaitteesta, mutta epäilen kyseessä olevan enemmän käännöskukkanen. Pitäisi ehkä lukea pehmustettu.

Olen ennenkin täällä ylistänyt Ospreyn reppuja ja rinkkoja, ja teen sen uudelleen. Erittäin hyviä ja luotettavia ja mukavia kantaa pitkäkin matkoja.

Parasta toki, jos mahdollisuus käydä myymälässä testaamassa.

7
Olettekos kuulleet... / Vs: Alma osti osan Rantapallosta
« : 20.02.2014, 21:51:50 »
Jos sillon joskus 2002, kun "pallontallaajat" oli se kotikutoinen interrail-foorumi, noin 100:lla rekisteröityneellä käyttäjällä, olisi joku sanonut, että jonain päivänä Alma media on omistajana, olisin nauranut makeasti. Nyt ilmeeni on tämä:  :o
Kauas on tultu niistä ajoista. Onneksi forum on pysynyt melko vapaana alueena, mutta ainahan tällaiset uutiset hieman herättävät epäilyksiä. Alma mediakaan ei hyvää hyvyyttään ole osakkeita ostanut.
Täytyy jopa ihmetellä ja nostaa peukkua kuinka pitkään forum onkaan pysynyt pystyssä ilman että tietoja on hävinnyt (ilman että käyttäjä on poistanut viestejään...) tai merkittävästi uudistettu ja "parannettu". Toivotaan, että sama linja jatkuu.

8
Tyhmät kysymykset / Vs: Liian vanha hostelliin?
« : 20.02.2014, 21:44:09 »
Joissakin hostelleissa on yläikäraja, mutta harvassa ovat. Esimerkiksi Milanossa Zebra Hostelissa taisi olla max ikä 35, joten sen jälkeen ei sinne taida olla asiaa vaikka haluaisi.
Noin muuten samaa mieltä aiempien kirjoittajien kanssa, että hostelliin ja dormiin mahtuu hyvin kaikenikäiset.

9
Eurooppa / Vs: Budapest
« : 19.01.2014, 02:12:10 »
Szimpla ainakin oli mielenkiintoinen paikka. Hylätty talo vallattu baariksi, mikäli oikein olen käsittänyt. Baarin lähiympäristössä oli muutenkin paljon monenlaista baaria. Kesällä ainakaan ei ollut niin viikonpäivän päälle, aina oli jotain. En tiedä miten tilanne talvella/keväällä.
Tämä nyt ei varsinaisesti auttanut tai vastannut kysymykseesi, joten ota tai jätä :)

10
1986 tai -87 Helsinki Agadir. Muistan elävästi vielä kun lapset pääsivät ohjaamoon. Jos muisti ei petä, niin tyyliin vain joku verho taisi olla ohjaamon ja matkustamon välillä. Lentokoneen ikkunasta nähdyt vuoret tekivät myös suuren vaikutuksen.

11
Balkanin maat / Vs: Dubrovnik ja Kotor - kokemuksia?
« : 17.01.2014, 01:05:33 »
Molemmat hienoja paikkoja, kannattaa käydä. En tiedä miten hyvin nykyään bussit ja taksit tuolla päin liikkuu mutta joitakin vuosia (ehkä 5-6) sitten tuon välin matkanneena tuntui olevan hieman kikkailua. Kotorista kulki moderni ja mukava bussi halvalla, mutta Kroatian rajalla jotenkin matka tyssäsi ja ilman taksia ei eteenpäin päässyt - ainakaan suoraan Dubrovnikiin. Jos bussi tuolla "jättää" tien poskeen jossain kohti, niin voit olla varma, että sieltä löytyy myös taksi tai joku kyyti eteenpäin.

Kotorissa kannattaa kavuta sinne mäen päälle ja ihastella maisemia.

Dubrovnik on aivan täynnä väkeä, mutta sivukujilla voi kokea enemmän rauhaa ja löytää halvempia kuppiloita ja ravintoloita. Itseäni ei Dubrovnik loppujen lopuksi niin kovasti vakuuttanut. Melko samanlainen kuin useat muut kylät ja kaupungit tuolla päin rannikolla ja saaristossa, toki isompi ja paremmin rempattu.

12
Yleinen / Vs: Hostellien pitkäaikaisasukit
« : 12.01.2014, 23:10:58 »
Chernivtsissä, Ukrainassa oli hostellissa useampikin jenkkiläinen eläkeikäinen, tai lähellä eläkettä olevia miehiä. Tulevat aina samaan hostelliin ja käyvät välillä kotona jenkeissä. Itse en heidän kanssaan paljon keskustellut kun olin kaupungissa vain pyrähdyksen, mutta hostellin isäntä kertoi mielenkiintoisia tarinoita. Eivät olleet ihan perus toimistorottia työelämässään.

Yksi heistä oli kuulemma käynyt "kaikkialla" maailmassa, ei koskaan käynyt nähtävyyksissä vaan etsi aina lähimmän baarin ja meni juomaan (paikallista) olutta.
Toinen oli kyllästynyt yhdysvaltain "kommarivihaisiin" rajaviranomaisiin. Aina Ukrainasta kotiin tullessaan oli joutunut perusteelliseen tutkintaan, joten päätti yhdellä kertaa pukeutua kalsareihin missä oli neuvostoliiton lippu. Tästähän oli viranomaiset innostunut entistä enemmän ja kyselyrumba oletko ystävä vai vihollinen.

Tiedä sitten kuinka paljon tarinoissa oli "Lapin lisää", mutta mielenkiintoisia tarinoita kuitenkin.

Bukarestissa aikoinaan hostellissa asui parikymppinen poika, joka nukkui päivät ja valvoi yöt maalaten hostellin seiniä. Sai täten ilmaisen majoituksen. Kuukauden-pari oli jo bunkannut hostellissa eikä ollut tietoa koska jatkaa matkaa. Yöelämä sopii joillekin, mutta tämän kaverin kohdalla taisi myös olla jotain piristäviä aineita taustalla puheista päätellen.

13
Eurooppa / Vs: Ukraina
« : 21.09.2013, 17:39:07 »
Ja ehdottomasti sitten Markuksen TIU hostelliin yöksi, se on must. Porukka aivan loistavaa, moni pitkäaikainen asukki. Suomalaiset on kovassa huudossa, etenkin kun joku sankari sammui vessaan ja se piti sorkkaraudalla vääntää auki (terveiset sinulle jos tunnistat itsesi!), itse tuli myös pidettyä suomalaisten mainetta korkealla. Chernivtsi alkaa nopeaa vauhtia turistisoitua, joten hopihopi sinne ennen kuin on liian myöhäistä!
Sankarin puolustukseksi täytyy sanoa, että Markus on aika kova poika juomaan ;) Hostelli oli aivan loistava ja Markus erittäin puhelias kaveri. Itse kaupunkikin oli ihan perusmukava. Jospa vielä joskus pääsisi siellä käymään. Chernivtsi kuulemma Ukrainan top-1 kaupunki mihin ihmiset haluavat muuttaa, mikäli Markuksen tarinoihin on uskomista.

Etukäteen voi kuulemma pyytää Markusta noutamaan juna-asemalta. Itse en tätä älynnyt vaan otin paikallisen taksin, joka kyllä ketterästi toimitti perille kiinteään 20 rahan taksaan (muistaakseni). Hostelli on melko huomaamaton ulkoapäin. Itse en olisi välttämättä niin nopeasti löytänyt ellei hostellinpitäjät olisi juuri olleet kadulla astumassa autoon hakemaan jotain fiksumpaa kaveria, kuka oli etukäteen pyytänyt noutoa.

14
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 03.09.2013, 00:24:54 »
siis onko Ospreyn rinkat ylipäänsä kuinka laadukkaita? / Kestääkö käsittelyä lentokentillä ym. kulhuvälineissä tuollapäin maailmaa.
Osprey lähes parasta mitä rahalla saa. Firma tekee vain rinkkoja ja reppuja. Palvelevassa liikkeessä on lisäksi "uuni" missä voi lantiovyön muokata juuri itselle sopivaksi.
Kannattaa kuitenkin huomioida että useat ospreyn rinkat ovat melko ohuesta kankaasta. Näin painoa on saatu alas mutta kulutuskestävyys ei ole paras mahdollinen. Normaalissa vaelluskäytössä kestää kyllä hyvin mutta lentokenttätermi aalien ja bussien matkatavarasäilytyksen rutistuksessa ei ehkä paras vaihtoehto kestävyyden kannalta.

15
Pohjoismaat / Vs: Ahvenanmaa
« : 01.09.2013, 15:47:29 »
Oma tieto perustuu pariin päivään ja yöhön tältä kesältä joten varmasti ei kaikki oleellinen tullut sanottua. Indigosta sai loistavaa ruokaa. Kino nightclub löytyy tosiaan ja jos on se paikka mitä muistelen niin oli joku drinkkibaari. Terassilla soitteli iloisia muusikoita normaaleita rock-klassikoita ja jotain ruotsalaisia (ruotsinkielisiä) biisjä. Keikan kohokohta oli kun iloista basistia ei enää kiinnostanut soittaminen vaan jäi pöytään kuuntelemaan kahta kitaristia, juomaan kaljaa ja hytkymään musan tahtiin.

16
Pohjoismaat / Vs: Ahvenanmaa
« : 01.09.2013, 11:00:46 »
Dino's bar & grill, siellä enemmän painottuen rokkiin ja heavymusiikkiin. Taitaa olla myös ainoa baari joka on auki yömyöhään. Sitten on Arkipelag missä soi tanssimusaa ja diskojytää dj:n tahtiin.

Kesällä on tietenkin tapahtumaa toisen perään mutta taitaa tältä vuodelta olla kesäsesonki ohitse.

17
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Kengät
« : 29.08.2013, 22:25:13 »
Meindl on perinteinen laatuvalmistaja ja kenkä on varmasti hyvä. Pohjassa on tarpeeksi jäykkyyttä jos tekee mieli lähteä pois päällystetyltä tieltä.
Yksi vaihtoehto on Hanwag Rottach jos nahkaisesta kengästä tykkää. Melko lailla samat ominaisuudet Meindlin kanssa. Suurin ero on Hanwagissa Gore-kalvon puuttuminen mitä pidän vain hyvänä asiana jos pääasiassa ollaan kaupungissa. Kalvollinen kenkä hengittää kuitenkin huonommin kuin kalvoton. Nahka hoidettuna kestää kyllä parin tunnin sateen minkä pitäisi riittää kaupunkiolosuhteissa että ehtii sateensuojaan. Ja matkallahan on aikaa odotella sateen loppumista :)
Itselläni on ollut useammalla matkalla Hanwag Sintrat ja olen ollut erittäin tyytyväinen.

18
Onko kokemuksia tuollaisesta kiinni rullattavasta vedenpitävästä päiväreppumallista? Törmäsin paikallisessa Prismassa aika lailla kaikkia kriteerejäni (hengittävä selkä, läppärin mahtuminen, vesitiivis) vastaavaan Fjällrävenin Bergen-reppuun, jota oli Prismassa tietysti vain liian isona (40L.) Kyseessä siis tämä malli:

http://www.fjallraven.fi/tuotteet/reput-rinkat-ja-laukut/bergen-30

Tuo kiinni/auki rullaaminen voisi olla ihan jees eikä tuolla menetelmällä vesi pääse ainakaan ylhäältä sisään. Lisäksi repussa on anteliaasti pehmustettu tasku läppärille tai muulle hittejä kestämättömälle. Ulkonäkökin oli sopivan remmitön. Pienempää mallia näyttää pystyvän tilaamaan alan liikkeiden kautta Suomeen, Prismassa ei kuitenkaan näin pitkälle menty.
Itselläni on 40 litrainen Bergen, ja reppu on erittäin hyvä ja toimiva. En ole vielä kunnon rankkasateessa repun kanssa ollut, mutta tuntuu kyllä täysin vesitiiviiltä. Sen "kanoottisäkin" saa repun sisältä tarvittaessa pois. Jos tarvitsee esim. kuivata sitä :) Ainoa miinus ainakin minun tarpeisiin oli, että repussa ei ole mitään pikkutaskuja esim. avaimille. Lantiovyössä toki kaksi melko suurtakin taskua on, mutta repun sisällä ei ole mitään avaintaskua. Olkaimet ovat hyvät ja hengittävät. Joustavat mukavasti, venyvät itse asiassa repun olkaimiksi yllättävän paljon. Lantiovyö on tuhti ja hyvä, sitä ei saa mitenkään näpsäkästi piiloon, vaan on aina siinä hollilla odottamassa että sidotaan lantioon. Repun edessä verkkotaskuun saa vaikka takin. Sivuilla kaksi joustavaa verkkotaskua esim. pulloille. Läppäriosio on todellakin paksusti eristetty. Reppu on myös mukava kantaa. Selkäpaneelissa on hyvin jämäkkä levy, joten repun ilmoitettu korkeus on todellakin se. Reppua ei saa kuin väkivalloin (hajottamalla) matalammaksi. En ainakaan itse ole huomannut, että erityisesti alkaisi hikoiluttamaan. Partioaitasta reppua ainakin saa.

19
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Rappioketju
« : 02.01.2013, 00:30:45 »
Täältä myös tuki rappiortytsyille. En tiedä enkä välitä onko äänelläni painoa kun en viime aikoina forumilla ole juuri käynyt. Piristäviä viestejä heiltä. Ehkä alkuinnostus joskus laantuu itsestään. Mielestäni turhaa poistaa viestit. Vaikka sitten vain hetki bänniä jos joku rangaistus pitää antaa. Parille tytsyille vastanneille sen sijaan suosittelen viestien poistoa.

20
Italia / Vs: Milano
« : 31.12.2012, 15:33:41 »
Vastaus tulee hieman myöhässä, mutta ehkä tämä muita menijöitä auttaa.
AC Milanin matseihin (niin Serie A kuin europelit) lippuja saa Intensa San Paolo pankeista, joita on pitkin kaupunkia. Hinta on sama kuin stadionilta ostettaessa. Lähempänä keskustaa ja turistipaikkoja olevat pankkikonttorit osaavat homman paremmin ja nopeammin, mutta syrjäisemmässä olevissa konttoreissa voi asiointi kestää pidempään.

Inter Milanin matseihin lippuja saa Interin omasta kaupasta Duomon läheltä.

Stadika ei juuri koskaan ole täynnä, joten lippuja saa myös stadionilta. Poikkeuksena derbyt ja suuret europelit kuten Barcelona. Stadikalla lipunmyyntipisteitä on molemmissa päädyissä. Jos tulet normireittiä keskustasta, ensin metrolla Lotto Fiera asemalle ja siitä jalkaisin tai bussilla stadionille, niin et voi olla huomaamatta lipunmyyntiä.

Lippua ostaessa aina passi tai ajokortti mukaan.

Halvimmat liput parinkympin tietämillä. Nämä ovat päätyyn. Kannattaa rohkeasti mennä kotijoukkueen päätyyn, vaikka sieltä matsia ei yhtä hyvin näe kuin kalliimmilta keskipaikoilta. Interin kannattajat majailevat pohjoispäädyssä Curva Nord (tämä pääty tulee ensin Lotto Fieralta päin tullessa) ja AC Milanin kannattajat eteläpäädyssä Curva Sud. Suosittelen tulemaan paikalle ainakin tuntia ennen ottelua, aiemminkin jos tarkoituksena on ostaa vielä paikan päältä lippu.

Suosittelen kummankin joukkeen otteluita, mutta onhan se selvää, että punamusta on parempi :)
http://www.youtube.com/watch?v=AVGUjGCf8UY

edit.
Tässä jonkun kuvaamana stadionille meno: http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=1blUXNQrKmY

Pari käytännön vinkkiä.
Jos tupakoit, kannattaa sytytin ja röökit piilottaa esim. kenkään tai laukkuun hyvin piiloon, muuten jäävät portille. Röökaaminen on sinänsä stadionilla kiellettyä, mutta kaikki siellä tupakoi. Jos turvatarkastuksessa keltaliivinen kysyy poltatko vastaa pokkana että et. Eivät jaksa lähteä tutkimaan.

Yleinen hintataso oluelle stadionin ulkopuolella olevissa kojuissa (merkistä välittämättä) on 4 euroa, mutta tarpeeksi jos jaksaa etsiä, niin yhdestä tai parista kopista löytyy olut kolmella eurolla. Jos haluaa halvalla nopeasti humalatilan, kannattaa etukäteen ottaa eri olutmerkeistä selvää ja etsiä ständi missä on vahvinta olutta tarjolla 4 egen hintaan. Itse en näe tätä tarpeellisena. Tule ajoissa niin ehdit juoda useamman.

Myös paninit ja muut syötävät ovat yleensä aina 4 euroa. Kaikki on parempaa kuin Sibyllan mätöt, mutta jos olet nirso, kannattaa katsoa ständi missä on muitakin syöjiä.

Stadionin sisällä on melko nihkeästi kiskoja, joten ennen matsia on syytä tankata tai ottaa eväsleivät mukaan kuten moni paikallinen. Alkoholia ei saa tuoda sisälle (ellei saa salakuljetettua). Katsomoissa kiertelee myyjiä jotka myyvät limua, jäätelöä, ja jotain kahvitiivistettä. Ennen matsia kannattaa käydä myös kakkosella ellei halua elämysmatkailua siltä osin.

Carabiniereitä on alueella paljon. Jos jostain ihmeen syystä pysäyttävät sinut, kannattaa pysähtyä juttelemaan eikä yrittää lähteä juoksemalla karkuun.

Sivuja: [1] 2 3 ... 66