Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - rocknroll

Sivuja: [1]
1
Tuli Jenkeistä ja opioideista mieleen, että pari päivää sitten oli uutisissa, kun Trump ehdotti jopa kuolemanrangaistusta huumediilereille, eli jos vähäkään pidempi reissu tiedossa, ja tarvitsee opioideja, mitenkähän sitä selviäisi jenkeistä ilman huumekauppiaan leimaa? Tosin asia ei ole ainakaan toistaiseksi edennyt lain asteelle.

2
Oma Kanta -palvelustahan sen saisi tulostettua, mutta lääkärin ihan kuulakärkikynällä kirjoitettu puumerkki voisi käydä vastineeksi tai jopa pelastaa putkareissulta jossain tilanteessa?

Minkälainen lääkitys sulla on ja mihin sairauksiin? Mulla on masennus ja ahdisteniusuus, joka lähti nykyajan yksityisyyden suojan lakeja vastaan, ja sitten diagnoosina eriytyvä skistofrenia jatkuvana, jos ajatellaan mun loppuelämää, ja sitten vielä alkoholismi kaupan päälle.

Minkälaisia lääkityksiä teillä oikein on, kun ei kukaan kysele? Ja jos kysellään, niin mitä sairauksia/lääkkeitä teillä oikein on määrättynä ihan Doctor's order?

3
Miten suopeasti tullit eri puolilla maailmaa suhtautuu oman suomalaisen lääkärin kirjoittamaan todistukseen reseptilääkkeistä, joita matkamies tarvitsee lääkärin määräyksestä'? Todistus lienee hyvä hankkia, vai hankitteko lääkkeet vasta paikan päällä?

Oma reseptilääkitykseni:
Suprium päivittäin 800 milligrammaa,
 Venlafaxin päivittäin 225 milligrammaa,
Ketipinor 200 milligrammaa päivittäin,

vaikka noi ei pahimmasta päästä varmaan olekaan, mutta missä päin maailmaa järjestyy ilman epäselvyyksiä viranomaisten kanssa, ja missä voi tulla vaikeuksia? Itseäni kiinnostaa toistaiseksi Euroopan sisällä oma toimimatkailu, kun en ole hirveän kokenut, ja ei ole toistaiseksi ollut varallisuutta lähteä juuri mihinkään, mutta kuitenkin hyvä aihe tänne foorumille.

4
No joo, mutta mulla on sellainen kokemus briteistä, että mun ruumista oltaisiin tutkittu majatalossa. Ko matkustin ensimmäisen kerran Liverpooliin 2000-luvun puolivälin jälkeen ensimmäiselle omatoimimatkalle, niin viimeisenä yönä ennen kotimaahan Tampereen lentoa se tapahtui. Olin dokannut ennen matkaa lähestulkoon päivittäin kolme kuukautta, ja sitten Poolissa lähdin samana iltana, kun lento saapui ja saavuin majataloon, ni muiden siellä olleiden ja parin paikallisen kanssa katselemaan Merseysiden yöelämää. Paikalliset toimi oppaina. Dokaus jatkui, ja sitten alkoi olemaan aistiharhoja, psykoottisia oireita, kun en pitänyt ravinnosta huolta, niin sunnuntain aikaan. Paluulentoni olin ostanut maanantain iltapäivälennolle. Saavuin perjantaina ja söin pelkän salaatin lauantaina, jonka ostin elintarvikeliikkeestä. Ja sitten lauantai-illan etkoiksi ostin halvan punkkupulllon paikallisesta viinakaupasta.

Olo oli tosi kamala, ja kaikki tietää, kenellä on ollut vähän pidempiä dokausputkia, että ilman lääkitystä ei pysty nukkumaan, hikoiluttaa ja tulee ääniharhoja, jos ei syö mitään psyykeen tasaavia lääkkeitä. Matkan jälkeen minulla todettiin psykoosi, josta myöhemmin diagnoosi vaihtunut skitsofreniaan, ja syön säännöllisesti päivittäin lääkkeitä kourallisen psyykkeeni tasapainoon, ja sitten vielä illaksi minulle on lääkärini määrännyt Ketipinor -unilääkettä, jonka pitäisi hänen sanojensa mukaan vaikuttaa myös ahdistukseeni. Pyysin opioideja viime kerralla lääkäriltäni, mutta hän sanoi, koska juon alkoholia säännöllisesti, ei voi määrätä esim. pameja tai muita vastaavia opioideja ainakaan toistaiseksi, koska niillä voisi olla elämän päättäviä seurauksia yhdistelämänä alkoholin kanssa. En ole koskaan ostanut katukaupasta pameja, vaikka olen harkinnut kokeeksi ja itselääkitykseksi, sillä olen lukenut netistä, että ne auttavat masentuneisuuteen ja ahdistukseen siten, että ihminen kokee ulkopuoliseksi asioita maailmassa ja ei koe ahdistusta. Saatan toki olla väärässä, olen ainoastaan lukenut.

Virallinen lääkärin määrämät lääkkeeni tällä hetkellä:

Suprium 800 milligrammaa päivässä, pitäisi vaikuttaa psyykkeen tasaspainoon
Venlafaxin 225 milligrammaa päivässä, pitäisi auttaa ahdistukseen, aluksi auttoi, mutta sitten harhoja palasi ja annoskokoa nostettiin,
Ketipinor 200 milligrammaa iltaisin, pitäisi auttaa ahdistukseen ja unettomuuteen, toimia unilääkkeenä.

Oma lääkitykseni on edelleen runsas voisi sanoa päivittäinen alkoholi vaikka syön nuo edellä mainitsemani lääkkeet ja usein olen ottanut kirkkaan viinan kanssa yhdessä, eikä juuri mitään vaikutuksia. Eli nykyisellään lääketiede on niin kehittynyttä, että pystyy syömään masennukseen, ahdistuneisuuteen, ja skitsofrenian hoitoon lääkkeitä ilman, että menettäisi henkeä jos nauttii alkoholia.

Mutta kokemuksen muistan lopun elämää ja haluaisin jakaa sen jonkun kanssa, ja jos kyse oli ainoastaan aistiharhasta, niin haluaisin silti kokea sen uudelleen. Kaikki, mitkä ei tapa, vahvistaa?

Minulla on ollut useampia lääkäreitä niin Helsingissä, kuin Turussakin ja yksi virolainenkin tohtori on tutkinut minua nyt 10 vuoden ajan, ja kaikki sanoo, että ensimmäinen psykoosini olisi pitkään jatkuneen alkoholinkäytön seurausta, eikä kukaan usko tarinaani aistiharhastani, tai oli se sitten totta tai ei koko ruumiin valaisu. Pidän sitä yhä totena, vaikkakin noihin aikoihin kun psykoottiset oireet tuli dokaamisesta, niin koin itsetuhoisia ajatuksia myös. Se oli jotenkin järkyttävän aitoa, mutta niin romanttisen kaunista näin jälkikäteen ajateltuna. En epäilisi, jos Dave Mustaine keksi "Megadeth" -bändin nimen juuri samasta kokemuksesta, tai Metallica "Hit The Lights" -avausraidan Kill'em all-levyltä samankaltaisesta kokemuksesta. Asian kanssa täytyy vain elää.

Tosin uusin lääkärini voisi väittää, että psykoosini johtuu kannabiskokeilusta, joka minulla on takanani vuodelta 2005, tai alkoholin ja kannabiskokeilun yhdistelmäänä, mutta en haluaisi sekoittaa yhtä kevyttä huumekokeilua kannabiksesta psykoosin laukeamiseen. Kannabis kun on todettu paljon terveellisemmäksi huumausaineeksi, mitä alkoholi. Alkoholi tappaa ja se on laillista Suomessa, mutta Kannabis on laitonta ja sitä saa aika tavalla polttaa, syödä, käyttää , että henki lähtisi ähkyyn. Olisiko siinäkin taas mietittävää valtiovallalla?

5
Kukapa humaani tallaaja tällä foorumilla ei olisi kiinnostunut paranormaaleista iilmiöistä sekä parapsykologiaan liittyvistä ilmiöistä? Omaako kukaan "out of body" -tai vastaavia kokemuksia matkoiltanne?

Luin TOR-verkosta hakiesssani ahmia.fi sivustola "x-ray breathing" tai Out of body tai vastaavaa , päädyin sivulle, missä eräs psykologian tohtori puhui epäilen, että samasta asiasta, joka liittyy ihmisen ruumiin läpivalaisuun. En tiedä oikeita termejä, netistä oikein tahdo löytää mitään asiaa. Eräässä artikkelin yhteydessä olevassa videossa sivustolla, johon päädyin, keskusteltiin "säiliöstä"

6
Italia / Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
« : 04.08.2013, 10:53:40 »
Vitsi, että kaipaan lomamatkaa! Olen jo jonkin aikaa haaveillut Italiasta ja kiinnostaisi tutustua ainakin pohjois - Italian olutkulttuuriin, joka on nousussa, paikalliseen ruokaan ja viettää kaikin puolin mahdollisimman budjetoitua, kosteaa laatu - aikaa ja kulttuuri - vapaata vähän ehkä valokuvaillen ja kierrellen ja ihmetellen. Venetsiasta olen lukenut, ja sinne voisi olla vielä joskus kivaa päästä käymään, mutta ajattelin, että ensimmäisellä Italia - reissulla voisi lähinnä ottaa tuntumaa maahan ja sitten kokeneempana käydä Venetsiassa.

Italia on lopulta turistille aika turvallinen maa lopulta, jos pitää järjen matkassa mukana ja silmät ja korvat auki? Olen eläkkeellä, ja olen yrittänyt saada rahaa säästöön, mutta en tiedä, mikä voisi olla sopiva matkabudjetti esim. viikon kosteaan ja kulinaristiseen kulttuurilomaan muutamassa pohjois - Italian kaupungissa.

Se on selvää, että Ryanairilla varmaan lentäisin Milanon liepeille, ja kävisin tutustumassa Bergamon vanhaan kaupunkiin alkajaisiksi, josta matka voisi jatkua Milanoon, mutta entä sitten? Kertokaa te, jotka olette käyneet paikan päällä, vinkkejä reiteistä matkalla tuntemukseen ja tietoon pohjois - Italian olueeseen, italialaiseen ruokaan ja kulttuuriin. Matkakassa nyt ensimmäisenä kiinnostaa, että paljonko pitäisi eläkeläisen saada rahaa kasaan, ehkä vielä tänä syksynä en pääse lähtemään johtuen heikosta rahatilanteesta, mutta kyllähän tässä vielä aikaa piisaa.

 Sellaisesta budjetista pidän, että ei tarvitse koko ajan laskea, että onko varaa ottaa seuraava olut, tai käydä syömässä, ja ehdoton on myös se, että ei tarvitsisi yöpyä missään 10 - hengen kolhooseissa, vaan mukavasti 1 - 2 hengen huoneissa käyttäen ehkä huonepalvelua viinipullon tilaamiseen. Siis majoituksesta en ole valmis tinkimään, enkä ruoasta ja juomasta. Kokemukseni osoittaa, että majoitus, ruoka ja juoma, sekä paikan päällä liikkuminen paikallisilla kulkuvälineillä on matkan kalleinta antia. Olen aiemmin käynyt ainoastaan Iso - Britanniassa pidennetyllä viikonloppu omatoimi - lomalla.

7
Iso-Britannia / Vs: Liverpool
« : 23.06.2013, 12:47:57 »
Omat kokemukset Liverpoolista on fantastiset! Eikäköö halpaleinnoilla sinne takaisin taas uudestaan! Kaupungin sykkivä yöelämä tarjoaa mm. Cavern. Clubin (Beatlesien alkukodin), ja monta muuta kapakkaa juotavaksi!

Ei kannata myöskään unohtaa John Lennon -lentoasemalta lähtevää edullista kyytiä Manchesteriin, joka ei pyhäpäivänä tarjonnut maksimiaan, mutta siksi juuri sinne olenkin taas matkalla! Tällä kertaa arkipäivänä! Ja Liverpoolin kautta!

Rock the town!

8
Tyhmät kysymykset / Las Vegas?
« : 23.06.2013, 12:41:48 »
Tämä aihe lienee monelle tuttu, vaikka se Wikipedian mukaan onkin matkailijoille suunnattu ja off- sesongia aina viettävä. Olen siis suunnitellut vanhoilla päivilläni, vielä, jos tässä elinaikaa riittää, ja omaisuutta kertyisi niinkin paljon, että Las Vegasiin kasinopelien mekkaan maailmaassa suuntaisi matkansa. Missä kannattaa yöpyä, missä siis on parhaat pelit, ja Googlella en löytänyt vastausta, vaikka se semanttinen hakukone pitäisikin olla, että onko Vegasissa progressiivisen jackpotin omaavia eurooppalaisia ruletteja?

Sivuja: [1]