Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - chilijogurtti

Sivuja: [1]
1
Eurooppa / Vs: Itävalta
« : 13.08.2018, 16:22:34 »
Hei!

Tuonpa minäkin omat kokemukset tänne muiden jatkoksi.

Me päätettiin myös vuokrata auto Münchenistä. Ajeltiin sillä kohti etelää. Ekan päivän pysähdyksinä mm. kaunis Achensee-järven ympäristö.

Yövyttiin kaksi ekaa yötä Gerloksen kylässä. Majatalona Landhaus Staudacher, iso parvekkeellinen huone aamiaisella kahdelle oli reilut viisikymppiä, auton sai parkkiin ilmaiseksi pihaan. 

Toisena päivänä käytiin vierailemassa Itävallan suurimmalla vesiputouksella, eli Krimmlissä. Vaikka porukkaa oli aika paljon, voin silti suositella paikkaa, hienoja sateenkaaria muodostui putoksen ylle.

Paluumatkalla käytiin pulahtamassa Durlassboden -järvessä. Mikäs siinä uidessa lumihuippuisia vuoria tuijotellen.  :)

Kolmantena päivänä kamat autoon, ja ajettiin hieman etelään päin Schelegeiss-järvelle. Siellä haikattiin ylös Olberer -vuorelle.  Tämä on juuri tuota Hintertuxin aluetta, jota HelsinkiFlyer myös kehui, ja täytyy kyllä kompata!

Päivän huikean retken jälkeen ajeltiin Innsbruckiin, josta meillä oli varattu majoitus kahdeksi seuraavaksi yöksi Pension Paula -nimisestä paikasta. Taas kiva majatalo aamiaisella, hintaa hintsusti enemmän kun Gerlosissa, mutta toki Innsbruck on isompi kaupunkikin. Pihaan sai auton parkkiin ilmaiseksi.

Seuraavana päivänä noustiin Innsbruckin lähivuorelle Seegrubelle hissillä ja haikattiin sieltä vielä ylähuipulle, eli Hafelekarille. Tämä kävely on aika lyhyt, noin tunnin, mutta polku on suht jyrkkää, joten ehkä en ihan pienemmille suosittelisi.

Viimeisenä Itävaltapäivänä oli sitten tiedossa ajelu takaisin Müncheniin. Matkalla pysähdyttiin vielä Mittenwaldissa ja käytiin katsomassa Leutasch-Klammin rotko ja vesiputous.

Hieno reissu oli ja Alpit on kyllä tehneet vaikutuksen! Seuraavaksi pitää varmaan suunnata Italian puolelle.

Auto oli omasta mielestä kätevä, pääsi juuri sinne minne halusi, milloin vain ja pystyi pysähtymään missä halusi. Ja onneksi pelkäämiäni ruuhkia ei ollut!

2
Eurooppa / Vs: Itävalta
« : 04.07.2018, 16:56:39 »
Itsekin vasta ensi viikolla menossa Zillertaliin. Kokemusta ei siis vielä ole, muttei tulisi mieleenkään vuokrata autoa, kun junat skulaa hyvin. Münchenistä menee kohti Innsbruckia junia parin tunnin välein ja matka noin kaksi tuntia. Zillertaliin mennessä pitää jäädä jollain väliasemalla pois ja jatkaa laakson halki kulkevalla paikallisjunalla. Itse päädymme ostamaan Zillertal-kortit/passit, joilla julkiset, yksi hissimatka päivässä ja uimapaikat. Hissithän tuolla maksavat.

Laitappa parhaat vinkit jakoon kun palaat!  :) Missäpäin meinasitte majoittua? Itse oon miettinyt Zell am Zilleriä tai lähistöä.

Oma reissu elokuun alussa ja innolla jo odotellaan. Auto toisi tiettyä vapautta  majoitusten tm. suhteen ja jos laskee juna tms. Lippujen hinnat kahdelle niin vuokraus tulee ihan samanhintaiseksi tai jopa edullisemmaksi. Ainoastaan mahdolliset hullut ruuhkat epäilyttää ja tietty mahdolliset kalliit tie-/parkkimaksut.


3
Eurooppa / Vs: Itävalta
« : 01.07.2018, 12:56:48 »
Hei Itävallassa Tirolin alueella olleet! Lennot on Müncheniin ja nyt pohditaan kannattaako vuokrata auto vai mennä bussilla. Tarkoitus olisi siis mennä vaeltemaan tuonne Zillertalin/ Innsbruckin ympäristöön. Aikaa on 5 päivää. Onko tuolla hyvät julkiset yhteydet vai onko auto hyvä olla? Mites tietullit/parkkimaksut, kokemuksia? Myös parhaat vaelluskohdevinkit ja muutkin must see vinkit otetaan vastaan!

4
Aasia / Vs: Indonesiaan yksin
« : 18.01.2018, 11:24:25 »
Itse juuri Sumatralta tulleena voin ainakin sitä suositella myös yksin reissaavalle naiselle. Itse reissasin osan matkasta kaverin kanssa ja osan yksin. Kertaakaan ei ollut mitään ongelmia tai turvattomuuden tunnetta. Ennemminkin koin sumatralaiset mukaviksi ja avuliaiksi.

Ehkä sitten Jakartassa on eri meininki?

5
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 03.11.2017, 16:16:41 »
Hei!

Onkohan kellään viime ajoilta tai vuosilta kokemusta Sumatran majoituksista? Onko tarpeen varailla etukäteen joulu-tammikuussa vai riittääkö kun menee paikan päälle pyörimään? Esim. Lake Toba, Bukit Lawangan jne. Entä nuo Bukit Lawanganin viidakkotrekit, riittääkkö edellisenä iltana paikanpäällä varaaminen? Kiitos kaunis jo etukäteen vastaajalle!  :)

..Ja muitakin sumatran must see vinkkejä otetaan vastaan! Pulau Banyak on myös mietinnässä, siellä olleita?


6
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 17.07.2013, 13:08:16 »
Oma Balkanin kierrokseni alkaa muutaman päivän päästä. Tällä hetkellä alustava reittihahmotelma on Korfu-Saranda-joku Albanian rantakohde, esim Dhermi-Berat-Tirana-Kotor-Mostar-Sarajevo-Ljublana/Dubrovnik.

Nyt tässä pohdiskelen kummasta ottaisin paluulennon Ljubjanasta vai Dubrovnikista. Aikaa on vain kolme viikkoa, enkä halua hosuumaan ja stressaamaan tuonne lähteä, vaan tarkoitus on nauttia ympäristöstä, ihmisistä, luonnosta ja muusta kaikessa rauhassa. Juuri aikataulun takia mietin paluulentoni lähtöpaikaksi Dubrovnikia, vaikka siellä olenkin aiemmin käynyt, eikä muuta syytä paikkaan ole palata. Ljubjana kiinnostaisi toki kohteena itsessään enemmän. Mutta Dubrovnikiin pääsee helposti vaikka Montenegrosta, jos olenkin jumahtanut johonkin Albaniaan tms. pidemmäksi aikaa.

Nyt kysynkin teiltä arvoisat kanssatallaajat, ja erityisesti noissa maissa haahuilleet, kumpi olisi järkevämpi vaihtoehto? Tuleeko Lubjanaan kiire? Lentojen hinnat taitavat kuitenkin nousta, mitä lähemmäs päivämäärä tulee, joten varmaan lento olisi hyvä etukäteen hankkia.

Muutenkin jos on jotain spesiaalia, missä pitäisi ehdottomasti poiketa jotakuin tuon reitin varrella, niin otan vinkit kiitollisena vastaan!

Erityisesti aika vähän juttua on ollut Albanian rannikkopaikoista Sarandan ja Vloran välissä. Onko joku käynyt tuolla? Olisiko Dhermi tai Himare sopivia kohteita rantamakoiluun ja yleiseen rentoutumiseen?  :) Liikkeellä olen yksin, joten ihan tyhjiä mestoja en kaipaa, mutta en mitään suurta bilemeininkiäkään.

Sivuja: [1]