Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - PinkFloyd

Sivuja: [1] 2 3
1
Afrikka / Vs: Mauritius
« : 28.12.2019, 10:45:05 »
Kävin marraskuussa Mauritiuksella. Vuokrasin auton kolmeksi päiväksi - voin suositella jos on tottunut ajamaan vasemmalla puolella (englannin tapaan). Liikenne on suhteellisen ok mutta tarkkana pitää olla. Port Louis en todellakaan suosittele ajettavaksi muuten kuin moottoritietä ohi. Takseja toki on myös tarjolla ja niiltä kannattaa kysyä tarjousta päiväreissuun. Myös matkatoimistot myyvät valmiita paketteja. Busseilla ei pääse välttämättä esim. Black River Gorges nähtävyyksiin.

Street Foodeja ei ollut, mutta ainakin Flic-en-Flacissa oli rannalla viikonloppuisin paljon autoja josta myivät "street foodia".  Pääkaupungista löytynee street foodia enemmän muttei niinkään turistien alueilta.

Mun blogista löytyy juttuja Mauritiukselta. reissujani.blogspot.com

2
Lentomatkustus / Vs: Turkish Airlines
« : 02.11.2019, 13:36:29 »
TK on uudistettu järjestelmiä siten, että nykyään pystyy vahvistamaan lennot netissä. Tosin kuten havaitsit niin ei aina toimi -- kannattaa kokeilla toista selainta. Itse pääsin muutama kuukausi sitten tekemään vahvistukset netissä suoraan -- mutta kun noin kuukausi sitten tuli toinen viesti (aikataulut samat mutta lennon numero oli vaan vaihtunut), niin nettisivujen kautta ei onnistunut vahvistus enää. Niinpä soitin asiakaspalveluun, jossa se onnistui helposti. Piti vaan olla varausnumero sekä se pitkä lentolipun numerosarja. Tämän jälkeen pääsi tarvittaessa netissä vaihtamaan paikkoja tai onnistui myös puhelimitse.

Aiemmin piti aina soittaa siihen asiakaspalveluun ja välillä sen nauhan ääni on huono nottei saanut mitään tolkkua mitä numeroita piti painella.

3
Eurooppa / Vs: Romania...
« : 09.04.2019, 22:30:43 »
Ensi kesänä matkaamassa Romaniaan ja lähiseuduille pariksi viikoksi. Kiinnostaisi suuresti kokea Transfagarasan Highway. Onko kellään kokemuksia siitä, onko tämä mahdollista toteuttaa päivässä Brasovista käsin? Vuokra-autolla tarkoitus lähteä liikkeelle. Tiedän, että tuohon olisi hyvä pari päivää käyttää, mutta aikataulut eivät välttämättä anna myöten.

Tulee aika pitkä päivä. Varaa aikaa 8-12 tuntia. TIe kannattaa ajaa pohjoisesta etelään, eli Brasovista Făgărașiin ja sieltä Cartasta kääntyy kohti Transfăgărășania. Etelässä tie muuttuu aika huonoksi, ja autosta riippuen meno on aika pomppuista. Itse vietin Romaniassa pidemmän ajan, ja matka reittinä oli Siniana - Brasov - Sighiasoara - Biertan - Sibiu josta suuntaan Transfăgărășania pitkin etelään ja edelleen kohti Craoivaa ja edelleen Serbiaan.

4
Intia / Vs: Intian plussat ja miinukset
« : 11.11.2018, 11:07:02 »
Kymmenien ympäri Intiaa suuntautuneiden työmatkojen perusteella vastaan seuraavaa:

Plussat: ruoka (sekin tosin ainoastaan huolella valituissa ravintoloissa), lento pois Intiasta.
Miinukset: koko maa on yhtä suurta miinusta.
Hyvin sanottu. Työmatkoilla itsekin ollut useampaan kertaan (Mumbai, Delhi, Kolkata, Agra) - että kyllä se on parasta  kun pääsee lentokoneeseen (ei Air India - vaikka TK, Qatar, Finnair tai Lufthansa) istumaan paluulennolle.  Työmatkoilla viikonloput oltu "turreina" eli olen mä siellä muutakin nähnyt kuin hotelleja ja mustia autoja ...  ja voi kiesus sitä paikallista "yes, yes, sir -- give your money" kulttuuria johon ainakin kaupungeissa törmää. Kokoajan pitää olla säätämässä suuntaa tai toiseen. Onneksi paikalliset kolleegat sen siellä tietää - ja välillä jättänyt säätämisen heille. Kun yksi liikkuu niin se kurmotus taas alkaa. Ja ennen kuin joku moittii että "väärin matkustettu" niin todetaan että vapaa-aikona on tullut kierrettyä useampia maita, mutta Inita on yhtä säätämistä.


5
Kiina / Vs: HK lentokentällä Finnair > AirAsia
« : 11.11.2018, 10:58:20 »
Vaihto riittää HK kentällä. Voit tehdä checkin (boarding pass) 14 päivää ennen matkasi AirAsia sivulla. Suosittelen - koska muuten AirAsia veloittaa tästä lisää.
Ei tarvitse mitään viisumia -- HK:n pääse ilman.
Todennäköisesti joudut hakemaan laukun Immigration jälkeen, ja sitten uudestaan checkin matkatavaroille AirAsia deskillä, josta uudestaan securityn kautta gatelle.

Mikäli paluussa onkin pitkä aika, niin suosittelen ottamaan kentältä junan ja menemään HK:n keskustaan. Helppo ja halpaa. Voit paluussa tehdä checkin suoraan HK:n metroasemilla (yksi Kowloon ja yksi HK saaren puolella) vaikka heti aamusta, ja sitten illalla (jos Finnarin paluu) junalla käsimatkatavaroilla kentälle ja suoraan sieltä gatelle.

6
Mikäli olette jo antaneet APIS tiedot Aeroflotille, niin tällöin asian pitäisi olla kunnossa. Nämä siis varauksen yhteydessä.
APIS - Advance Passenger Information, eli passin tiedot. Tällöin USA saa ne suoraa lentoyhtiöistä, ja pystyvät tarkistamaan onko ESTA voimassa. Suosittelen kuitenkin ottamaan mukaan ESTAn kopiot, jos alkavat viisumia tarkistamaan lähtöportilla (joka on yleinen tapa maihin, jotka vaativat viisumin / henkilöille joilta viisumi vaaditaan). myös viisumitietoihin voi kirjata ESTAn numeron, niin on ainakin joku tieto heidän järjestelmissään.

Transit viisumia ei Venäjälle tarvinne, jos olette lähdette samasta terminaalista/lentokentältä ettekä poistu lentokentältä.

7
All-done - 51 maata, viimeisimpänä Kazakstan viime vuonna, vaikka tällöin tuntui olevan ns. henkisesti kuin fyysisesti aika kaukana Euroopasta. Katsotaan mitenkä Euroopan kartta laajenee lähitulevaisuudessa: Doneski, Katalonia,...

8
Eurooppa / Vs: Transnistria
« : 30.05.2018, 19:33:46 »
Ehkäpä tilanne Tiraspolissa on sitten muuttunut neljässä vuodessa. Tosin tuntuu että siellä on jäätynyt konflikti jolla kenelläkään ei nyt ole aikaa alkaa käsittelemään, kun on Krimin ja Itä-Ukrainan caset myös jumissa olleet useita vuosia. Voi Venäjä..

Kun kävin Tiraspolissa neljä vuotta sitten hommassa oli vähän vääntöä, ja matkakohteena vaatii hieman enemmän kuin itä-Euroopan maat:

https://reissujani.blogspot.com/2015/11/transnistria-matka-utopiaan.html


9
Qatarin verkkosivuilla voi tehdä tarvittavan upgraden, mutta legi-kohtainen upgrade yleensä myydään lähtöpaikassa eli Dohassa tässä kohtaa.
Ainakin Turkish Airlinesille pystyi ostamaan checkin yhteydessä upgraden alkavalle legille. Eli Dohassa transit tiskille tekemään upgradea, jos et tee sitä jo verkossa etukäteen.

10
Pohjoismaat / Vs: Kjölur/Kaldidalur/Road 35 Islanti
« : 07.03.2018, 21:02:38 »
Ajoin F35 viime heinäkuussa. Kyseessä on tosiaan soratie, ja tiellä saisi ajaa vain nelivetoisella autolla. Muutamissa kohdissa (kun tullaan etelästä päin) on hieman isompaa kiveä, ja taisi olla 1-2 kohtaa missä ajettiin puron yli - muuten on sillat käytössä. Tien kunto vastaa oikeastaan aikalailla huonokuntoisempaa suomalaista hiekkatietä, ja kyllä tuon tien voisi ajaa normi autollakin. Lähinnä mutkissa kannattaa hiljentää jottei auto lähde luisuun. Pehmeää hiekkaa ei tiellä ollut.

Blogista juttua: https://reissujani.blogspot.fi/2017/08/islannin-highland-ja-westfjords.html

Vinkit:
- vuokraa 4WD auto (jos ajat siellä 2WD autolla ja jotain käy niin vakuutukset eivät ole voimassa)
- yövy / käy Hveravellerissä - upea paikka ja hyvä leirintäalue.
- Hveravellerin jälkeen tie muuttuu hyvä kuntoiseksi
- hiljennä mutkissa ja jos auto tulee vastaa (varo kiviä)

11
Kiova Borispolin kenttä on pieni ja kompakti (ja tylsä kenttä!!), ja UA lennot lähtevät samasta terminaalista. Jatkolennoissa joutuu menemään turvatarkastuksen läpi, ja siinä jonotus voi tuntua aika kaaottiselta kun väkeä puskee ohi. Kannattaa olla tiukkana - erityisesti Israelilaiset ovat olevinaan parempaa kansaa ja koettavat ohi. Tämä on sattunut useamman kerran, kun olen Kiovassa vaihtanut UA konetta. Mutta -- 15-20 minuuttia pitäisi kestää, ja olet transit-alueella. Boarding alkaa 30 minuuttia ennen lähtöä... Eli 1.25 tuntia riittänee vaihtoon, eikä turhaa odotukseen jää aikaa. Itselläni tiukin vaihto Borispolissa on ollut tunti - hyvin ehti. Jos myöhästyt, UA reitittää sinut uudestaan.

12
Yleinen / Vs: Ei-peruutettavan hotellihuoneen peruminen
« : 05.01.2018, 21:01:30 »
Voi kiesus sentään. Kannattaa lukea ne peruutusehdot - hotelli/hostellihuoneita on eri hintaan. Ilman peruutusoikeutta tai peruutusoikeudella.
Jos haluaa asiasta selvyyden, eli saako sitä huonetta sittenkin peruuttaa vai ei, on vain yksi tapa selvittää se: Soita majoitukseen ja KYSY! Riippuu ihan tilanteesta onnistuuko vai ei. Sitten on tietysti tapaukset, jossa on varannut majoituksia (ilman peruutusoikeutta) eikä pääse lähtemään matkalla - niitä varten on matkavakuutukset.

13
Aasia / Vs: Kazakstan-kokemuksia kaivataan
« : 05.10.2017, 17:54:42 »
Olin Song Kol järvellä erään oppaan kanssa - hänellä oli auto käytössä, ja kiersimme itäistä Kirgisiaa viiden päivän ajan. Majoituksen hommasin myös hänen kauttaan. Varmaan Bishkekistä löytyy oppaita tuonne - bussilla tuskin pääsee. Aika pitkä on pelkästään päätieltä sinne - loput matkasta mennään ihan polku-uraa pitkin. Mun blogista löytyy enemmän juttuja ja kuvia viime kesän Keski-Aasian matkasta -  https://reissujani.blogspot.com

14
Aasia / Vs: Kazakstan-kokemuksia kaivataan
« : 04.10.2017, 22:31:42 »
itse lentäisin Astana-Almaty ja sitten Almaty-Bishkek välit - Air Astanalta saa suhteellisen edullisesti lennot. Itse lensin Bishkek-Almatyn kesällä - lento noin puoli tuntia ja hinta 54 euroa. Bussilla kestää neljä-viisituntia, ja rajalla saa jonottaa. Kazakstanissa olin vain Almatyssa, mutta Kirgistanissa oli Karakolissa ja Issyk-Kul järven lähistöllä sekä Song Kol järvellä - joka on aivan uskomattoman hieno paikka. Itse pidin enemmän Kirgistanista, koska on mielestäni vehreämpi ja vuoristoisempi kuin Kazakstan.

15
Kunnon rinkassa on hyvä lantiovyö, joka siirtää painoa pois hartioilta ja selästä. On ihan normaalia että alkupäivät tai kilometrit voivat tuntua raskailta kunnes elimistö tottuu kantamiseen. Itse olen vaelluksilla käyttänyt menetelmää - 45 minuuttia kävelyä, ja 15 minuuttia lepo, jossa reppu tai rinkka otetaan pois selästä. Itse olen tottunut kantamaan 20-25kg rinkkaa pitkillä vaelluksilla - pisin taisi olla 250km Kalottireitillä. Jäätikköreissulla rinkan paino on ollut lähemmäs 35kg, kun on hieman enemmän kannettavaa.

Nepalissa tosiaan pitänee olla enemmän varusteita mukana - tosin siellä saa myös (rahalla) kantajat avustamaan.
Suosittelen että harjoittelet jo kotimaassa rinkan/repun kantoa ihan 10-15 kg painoilla 5-10km lenkeillä. Ei tule sitten yllätystä Nepalissa, jossa maaston korkeuserot ovat huimia. Matka ei tapa, vaan vauhti..

16
Aasia / Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« : 05.08.2017, 10:58:37 »
Kolmen viikon matka Keski-Aasian kolmeen maahan on tehty - mikäli kiinnostaa, niin blogista löydät kertomuksia Pamir-Highwayn varrelta ja hieman sen vierestä: http://reissujani.blogspot.fi/search/label/Keski-Aasia

17
Aasia / Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« : 18.06.2017, 09:52:04 »
Kiitokset hyvästä matkapäiväkirjasta - olen itse lähdössä kolmen viikon matkalle Keski-Aasiaan, ja Kazakstanissa käyn ainakin Almatyssa.

18
Aasia / Vs: Kavkaz ja Iran
« : 18.06.2017, 09:48:57 »
Azerbaidzanin viisumin voit hankkia eVisan - https://evisa.gov.az/en/ - hinta 20 USD.
VOA ei ole mahdollista - eli viisumi pitää olla hankittu ennen kuin pääset edes koneeseen.
Armenian kentällä jouduin kuulusteluun kun passissa oli Azerbaidzanin leima - maathan ovat edelleenkin vihamielisiä toisilleen, eikä maasta toiseen pääse kuin esim. Georgian tai Iranin kautta kiertämällä.

Mun blogista https://reissujani.blogspot.com löydät juttuja näistä kiehtovista Kaukasuksen maista - Georgia on näistä oma suosikkini.

Iranin viisumi pitää mielestäni hankkia vielä perinteisesti - eli Helsingin lähetystöstä.

19
Ostin Qatar Airwaysin lennot HEL-DOH-BKK-DOH-HEL hintaan 360.50€. Oli tammikuussa tarjouksessa, ja lennot marras-joulukuussa 2017.

20
Tyhmät kysymykset / Vs: Viisumi Kambodzaan?
« : 10.05.2017, 20:39:21 »
Ei pidä paikkaansa. Kannattaa ostaa Kamdozdan viisumi verkosta. Itselläni ei ollut mitään ongelmia (vuonna 2015) ja lentokentällä pääsi suoraan passin tarkistukseen ja noin viidessä minuutissa olin ulkona Siem Reapin kentällä. Olisi tietysti voinut ostaa viisumin kentällä - ja jos ei kuvaa, niin ottavat senkin 2 USD lisämaksulla.

Sivuja: [1] 2 3