Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pallontallustaja

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Tyhmät kysymykset / Vs: Ulkomaiset pankit
« : 15.09.2020, 09:12:03 »
Kannattaa tutustua myös N26 pankkiin, tarjoaaa vähän samoja palveluita kuin Revolut. Itsellä on sekä N26 että Revolut tilit ja luottokortit kumpaankin. Ovat maksuttomia. En ole oikeastaan käyttänyt niitä matkustellessa, kun aikanaan hommasin ne itä varten että sain Google Payn toimimaan puhelimessa.

2
Eurooppa / Vs: Road trip koronan aikana?
« : 15.09.2020, 09:04:43 »
En ota kantaa onko matkustelu järkevää nyt vaiko ei.
Mutta skyscannerilla on myös sivusto josta näkee vähän suuntaa minne pääsee ja mistä
https://www.skyscanner.fi/matkustusrajoitukset

3
Yleinen / Vs: Reissuvideot Youtubessa ja mualla?
« : 25.12.2018, 23:11:28 »
Ylläolevassa videossa musiikkia oli hyvin maltillisesti, ja en edes sitä huomannut, joten ei häirinnyt yhtään.

Musiikin jälkeen seuraava ärsytyksen aihe videoissa on nämä ylipitkät alkuintrot. Omaan makuun parasta olisi että video alkaisi heti asialla ilman mitään turhia alkujuttuja. Yleensä tulee tehtyä niin että jos huomaan videon alussa turhaa, niin klikkaa heti vähän eteenpäin ja tällöin saattaa menettää jonkin matkaa jo sitä ihan oikeatakin videota. Edellisessä videossa intro kesti noin 13sek joka ei vielä ole paha, mutta noin 12sek liian pitkä omaan makuun :)

4
Yleinen / Reissuvideot Youtubessa ja mualla?
« : 22.12.2018, 10:46:17 »
Nyt on pakko avautua asiasta joka häiritsee itseäni suuresti.
Katselen lähes päivittäin erilaisia matkaajien vieoita Youtubesta ja hyvin usein käy niin että kiinnostavan oloinen video pitää jättää kesken lupaavan alun jälkeen.
Ja syy on videoilla oleva taustamusiikki (jos sitä edes aina musiikiksi voi kutsua). Lukemattomat vidot on pilattu jollakin typerällä renkutuksella joka soi taustalla. Tuntuu ettänykyisin videolla ei saa olla sekuntiakaan mitään hiljaisuutta, vaan heti pitää laittaa joku rallatus taustalle.
Pahinta on nämä street-videot joissa toivoisi kuulevan paikallisia ääniä, mutta videon tekijä onkin päättänyt hiljentaa alkuperäiset äänet ja tilalle jotakin karmeaa meteliä.
Nyt itselläni Youtuben käyttö on mennyt siihen että heti jos videolla alkaa joku lisätty taustamusiikki soimaan, niin vieo menee heti kiinni ja avaan seuraavan.
Häiritseekö tämä muita, vai olenko ainoa?

5
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 30.09.2018, 22:10:19 »
Onkohan viisumin hankkiminen tiukentunut myös Honkkarissa, samoin kuin se tiukentui viikko sitten Suomessakin. Nyt pitää kaikkien käydä henkilökohtaisesti Helsingissä antamassa sormenjälkitunnisteet viisumia varten. Ihan kiva lähteä lapista pyörähtämään tuolla näyttämässä sormea. Tämä ilmeisesti oli jokin Kiinan kosto koska kiinalaisilta matkailijoilta alettiin näitä ensin vaatia täällä.

6
Osta, myy, vaihda, vuokraa, lahjoita / Vs: M Lennot!!
« : 20.08.2018, 19:30:41 »
Kysy!!

No kysytään että paljonko ne liput maksaa?

7
Aasia / Vs: 12.12.2018 Vietnam, Laos, Kambodza, Thaimaa
« : 05.08.2018, 14:52:40 »
Nyt taitaa olla kaksi täysin identtistä keskustelua auki samasta asiasta.
Säännöt sanoo "Keskustelu yhdestä aiheesta tulee käydä saman otsikon alla"

8
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Minne asumaan?
« : 05.08.2018, 12:27:45 »
Jopa hauska ketju.
En itsekään ymmärrä tätä kovaa kritiikkiä pituloa kohtaan. Minusta pitulon ehdotus oli ihan asiallinen. Moni asuu Meksikossa tyytyväisenä.
Aloittaja ei tosiaan puhunut mitään että tarvitseekö hänen edes käydä töissä tai minkä ikäinen hän on jne... Aloittaja kuitenkin sanoi että ensin lomailisi ehdotetussa maassa ja sitten katsoisi onko se hyvä asumiseen. Ei sinne kukaan ollutkaan suinpäin muuttamassa.

Heitän itsekin tähän oman ehdotuksen, Costa Rica. On turvallinen, sää on aina hyvä, ei maailman halvin maa, mutta ei kalleinkaan, maassa paljon esim amerikkalaisia asujia, naapurissa mukavia maita kuten esim Panama. Ja lopuksi, en ole asunut Costa Ricassa joten pyydän sitä kaikilta jo etukäteen anteeksi.

9
Jos sinun ainoa kansalaisuutesi on suomalainen, niin silloin sitä ei voi menettää mitenkään vaikka et loppuikänäsi kävisi Suomessa tai olisi mitenkään tänne yhteydessä.
Henkilöt joilla on kaksoiskansalaisuus voivat minusta menettää Suomen kansalaisuuden jos katsotaan ettei heillä ole pitkiin aikoihin ollut mitään yhteyksiä Suomeen. Tälläisissäkin tilanteissa kyllä ensin ilmoitellaan ja kysellään asiasta eikä vain oteta kansalaisuutta pois.

10
Hyviä pointteja oli edellisissä kirjoituksissa.
Itsekin olen sitä mieltä että jonkun kirjan tai muun tekstin ääneen lukeminen on erittäin hyvää harjoitusta. Sama teksti vielä useaan kertaan läpi, ja kerta kerralta menee sujuvammin.
Olen myös samaa mieltä että Suomessa jotenkin liikaa keskitytään kielen ääntämiseen ja kielioppijuttuihin sun muihin toissijaisiin asioihin. Eniten itseä ärsyttää nämä kaikenlaiset vitsit rallikuskien englannista, naureskellaan kuinka he lausuvat sanat väärin jne.. tälläisille vitseille sitten naureskevat Suomessa ihmiset jotka eivät osaa sitäkään.

11
Ei ole Romaniasta kokemuksia, mutta itse samassa tilanteessa vuokraisin vaikka Airbnb:n kautta jonkun asunnon kuukaudeksi (ehkä noin 300), ja kuukauden aikana sitten katselisin että onko kaupunki mukava ja millainen valikoima siellä on asuntoja.
Ettei käy pahimmassa tapauksessa niin että tämä Romaniassa asuva mies tekee pitkän vuokrasopimuksen johonkin ylihintaiseen asuntoon joka ei sitten ole omaan mieleen sopiva tai on huonolla paikalla jne...

12
Tyhmät kysymykset / Vs: Luottokortin hyödyt
« : 03.08.2018, 16:34:14 »
S-pankin osuuksia ostaneet saavat myös osinkoa vuoden välein, parhaimmillaan 10%. Aika monet sijoittajathan ostavat näitä osuuksia ihan sijoitusmielessä.

13
Aasia / Vs: Sri Lanka
« : 27.12.2017, 19:48:55 »
No ehdottomasti kannattaa ottaa yhteyttä hotelliin, ja kysyä kuljetuksesta. Hotelli näyttää mainostavan Airport shuttlea, joka saattaa olla esim joku minibussi ja kyyditsee samalla muitakin hotellille. Tai sitten se on jopa joku yhteinen minibussi lähihotellien kesken, kuka tietää. Hintakin saattaa olla halvempi kuin oma taksi, tai sitten ei. Mutta kysymällä selviää.

14
Tyhmät kysymykset / Vs: Nepal avustus.
« : 17.12.2017, 17:37:53 »
Mitenkäs tuo Hands.org:n toiminta käytännössä menee? Pitääkö maksaa että saa olla töissä, vai miten?
Tai pitääkö maksaa asumisesta ja ruuasta?

15
Intia / Vs: Tekisikö joku Goan kävijä palveluksen?
« : 10.12.2017, 11:52:33 »
Eikös sitä kypärää käytetä siksi että oma terveys säilyy, eikä sen vuoksi että laki määrää :)

16
En nyt täysin ymmärtänyt tätä kodittomaksi jäämisen pelkoa. Onhan siellä esim hostelleja ja muita vaikka kuinka paljon missä voi viettää aikaa siihen asti että löytää vakituiden asunnon.

17
Täytyipä alkaa oikein miettimään kaikkia maita jossa on tullut käytyä.
Ehkäpä yksi nousee sellaiseksi mihin tuskin haluan koskaan enää mennä, Israel. Kolme kertaa olen tuolla käynyt.
Pari kertaa olen käynyt myös Italiassa, ja jotenkin ei vain oikein haluttaisi tuonne enää uudestaan, en oikein tiedä miksi.

18
Luulen että nämä jotkut viralliset ohjeet on tehty vähän samaan malliin kuin ohjeet autolla ajamiseen yleisesti, eli joka kerta kun lähdet ajamaan niin tarkista rengaspaineet, tarkista öljyt jne...
Auto kannattaa olla tietenkin huollettu ja vararengas mukana (ja joitain työkaluja), Ihan samoin kuin Suomessakin ajettaessa. Ei kukaan kysele mitään erikoisvarusteita matkan aikana.
Itse en kauheasti näe mitään eroja että ajelisinko Suomessa vaiko muualla Euroopassa. Samanlaisia teitä ja ihmisiä sielläkin on. Jonkun reissun olen Euroopassa käynytkin autolla, enkä tainnut siihen mitenkään erikoisemmin valmistautua.
Tietenkin navikaattori kannattaa olla aina mukana jos ei tunne paikkoja.

19
Yleinen / Vs: 10 000€, minne menisit,mitä tekisit?
« : 03.12.2016, 20:24:43 »
10000ke ei monta kuukautta pärjää
Jos olisi tuo 10000ke tilillä, niin aivan varmasti pärjäisin loppuelämän reissussa.

20
Tyhmät kysymykset / Vs: Ihmiset maailmalla
« : 30.08.2016, 19:27:30 »
Otsikko on hauska.
On helppo paketoida ihmiset maailmalla omaan yhteen luokkaansa ja kuvailla heidät. Sitten se toinen ryhmä ihmisiä on ihmiset täällä Suomessa :)
Sorry.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5