Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Utelija

Sivuja: [1]
1
Ranska / Vs: Kokemuksia tai tietoa Korsikasta
« : 04.02.2014, 21:26:34 »
No niin, otin ensimmäiseksi lentokohteeksi sitten Figarin kentän Etelä-Korsikalla, eli siitä jatkanen aluksi Bonifacioon. Epäilen että Pariisin jälkeen rauhallinen ja aurinkoinen paikka kelpaa. Jos mun pitäis nyt jotain must-juttuja tietää Bonifaciosta tai Sud-Corsesta (Etelä-Korsikasta), en pistä pahakseni vinkkejä. ;D

2
Ranska / Vs: Kokemuksia tai tietoa Korsikasta
« : 25.01.2014, 23:47:26 »
Nyt silmäilin tuon matkapäiväkirjan läpi, kiitos paljon siitä! Jonkin verran työlästähän tuo hotellien varaus on paikan päällä, joten siihen en todnäk halua tuhlata juuri aikaa. Matkapörssikään kun ei sitten välttämättä veny siihen hotelliin, "missä vielä olisi tilaa". :D Kun vielä siihen hetkeen väsy painaisi ja Korsikan mies heittäisi kärttyä naamaa päälle, tiedän että itellä kärähtäisi kans...

Mulla ei tosin olis omaa kulkupeliä niin ku teillä, pyöräkin helpottaa kaupungin tarkastelua kävelypelin sijaan. En halua raahata matkalaukkua ihan muutaman päivän vaihtovälein, silloin menee idea koko rentouttavasta lomasta. Jonkinlaisen reppurinkan kanssa vaihtelu olisi helpompaa, mutta selkäni ei ihan sitä versiota salli.

Epäilisin että toukokuu on jo vilkkaampi kuin huhtikuu, mutta hyvä tietää että ranskalaiset ym. täyttänee siinä vaiheessa paikkoja vain viikonloppuisin. Mitä muuten oot mieltä saaren turistimäärästä, löytyykö muunmaalaisia, mannerten takaa tulijoita tms.?

Mut ehkäpä rentoudun toistaiseksi hotelli-asunto-pähkäilyjen kanssa, yllättävän paljon kuitenkin vie aikaa perehtyä tuntemattomaan paikkaan näin etäältä. Varailen sit ku alan tajuta mikä Korsika mahtaa olla, ja tässä vaiheessa alan olla ehkä hajulla. Mutta luoja kirotkoon googlemapsin, en haluis kuitenkaan tietää kaikkea etukäteen.  :)


3
Ranska / Vs: Kokemuksia tai tietoa Korsikasta
« : 24.01.2014, 21:59:20 »
Majapaikkojen aikaisesta varauksesta oli vissiin täällä jossain Korsika-ketjussa maininta, en tosin sitten tiedä onko saarella toukokuussa vielä täyttä. Ainakin varmaan kaunista! NeitiQ, millasissa paikoissa ylipäätään yövyitte, tosin siitä varmaan löytänee täältä tietoa. Infoähky meinaa vaan välillä iskeä. 8)

Korsikalle lentänen tod.näk. Pariisista, jossa vietän aikaa aluksi. Lennot Pariisista ovat aika halpoja, ihmettelenkin miksi monella suomalaisella sivulla niitä sanotaan kalliiksi! Ehkä ovat, jos yrittää suoraan saada liittymälennon Suomi-Pariisi-Korsika. Pariisista on mahdollisuuksia lentää Ajaccioon, Bastiaan, Calviin ja Figariin.

4
Ranska / Vs: Kokemuksia tai tietoa Korsikasta
« : 23.01.2014, 20:57:15 »
Hei ja salut!

Korsikasta ei ole edelleenkään liikaa tietoa suomalaisilla sivuilla, joten hämmentyneenä kyselen seuraavia. Olen menossa loppukeväästä Ranskaan ja mietin Korsikalle asettumista 1-2 vkoksi. Ongelma on kuitenkin saarella kulkemisessa, koska tuskin vuokraan yksin autoa. Tuntuu aika haastavalta maastolta. Kysynkin, mihin kaupunkiin minun kannattaisi päämajoittua? Ajaccio, Calvi, Bastia, Bonifacio? Tuskin julkinen liikenne on parina viime vuonnakaan kehittynyt?  :o

Haluaisin "kokea" saaren muun muassa siksi, ettei sitä moni tunne. Kävisin sitten pääpaikalta mahdollisuuksien mukaan muualla päin saarta. Sitäkin tosin harmittelen, että majoitus on ymmärtääkseni melkein pakko varata reilusti etukäteen esim. viikoksi, joten hirveän pitkiä yön yli -matkoja ei voine tehdä (muuta kuin upporikkaat). Kiitos kaikesta informaatiosta! Olen lukenut Pallontallaajista löytämäni Korsika-ketjut.  :)

Sivuja: [1]