Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - wayne

Sivuja: [1] 2
1
Olen edelleen ajoittain linjalla, joten minulle voi esittää kysymyksiä. Olin viime kesänä vuokra-autolla 4pv reissulla. Frankfurttiin lento, sieltä pikavisiitit mm. Rothenburg ob der Tauberissa ja Neuschwansteinin linnassa. Navigaatio oli onneton, pieni näyttö surkeessa A-mersussa...

2
Brasilia / Brasilia/Natal/Ponta Negra / Ocean Palace
« : 21.08.2005, 18:44:46 »
Ocean Palacen välittömässä läheisyydessä ei ole paljoakaan ravintoloita. Yksi oikein paikallista loistotasoa oleva on saman tien varressa ylämäkeen n. 300m. Illalla liikkuessa pitää olla varovainen. Taksia syytä käyttää. Natalin keskusta on kaukana ja sinne ei ehkä kannata lähteä illalla. Ponta Negrassa on ravintoloita joiden taso vaihtelee. Illalla meno voi tuntua todella hurjalta, riippuu mihin on tottunut. Pizza paikasta en osaa sanoa, useimmiten tuli syötyä riisiä ja lihaa eri muodoissa.

Ranta on hieno. Ehkei tasoltaan kaikkein parhaimpia, isoja aaltoja herkästi. Kaupustelijat häiritsevät jatkuvasti.

Hotelli on siisti ja turvallinen. Uima-altaat ja terassi on mahtava. Siellä saa olla rauhassa, ranta on useita metrejä alempana. Viime vuonna rakensivat jonkinlaista baari systeemiä rannan rinteeseen ja hotellin taso vain nousee.

3
Loistavasti meni reissu! Kaikki ajaminen meni huippu hyvin, ilman vaaratilanteita, vaikka ajoin pitkät matkat todella kovaa! :) Ajaminen moottoribaanalla ja Italiassa itsessään on aivan mieletön kokemus. Italiassa kaikki ajavat sikakovaa, tunneleihin mennään usein 160km/h, vaikka se kääntyy samalla. Rivieralla nimenomaan ökyrikkaat tulevat aina ohi, niin kovaa ei uskalla itse ees ajaa (jo sakkojenkin pelossa), ettei ne tulis ohi.
Italiassa motari maksuja tuli ainakin 50e ja Itävallassa vigneten maksoin frangeilla ja se oli virhe, tuli varmaan kaksinkertainen summa. Ennen Salzburgia esim ikävä tunnelimaksu 9,5e, vaikka kuin on vignetet! En joutunu kuitenkaan maksamaan muita tunnelimaksuja, vaikka monta ajoin läpi.
Tai itse asiassa.... Rostockissa pitää olla tarkkana palatessa: jouduin  vahingossa yksityiseen tunneliin (takana 850km ajomatka) jonka sitten menin ajan puutteen vuoksi edestakaisin ja maksu oli yht 5e!!! Idea harmitti aikalailla!
Turvallisella paikalla olevista hotelleista kannattaa maksaa, luulen että auto oli keskimäärin varsin hyvillä paikoilla, tavaroitakin uskalsin  hyvin jättää autoon. Niitä ei todellakaan jaksa 40 asteen helteessä raahata aina pois autosta.
Aivan isoimpiin kaupunkeihin en mennyt mutta rivieran liikenne on varmasti jo yks pahimpia. Skootterit vilisee ja pitää olla todella tarkkana kaistanvaihtojen kanssa. Karttaohjelma ehkäisee viime hetken vaihtoja, mutta siinäkin tuli usein yllätyksiä. Paljon tietöitä ja muita esteitä! Yksin on vaikea käyttää ohjelmaa jota ei ole suunniteltu kuskin käytettäväksi. Suuren riskin otin, mutta toisaalta läppäriin vilkaisu oli paljon helpompi kuin kartan luku ajon aikana. Säästää aikaa aivan mielettömästi ja löytää paikkoja joita ei muuten ikinä löytäisi. Mukava käydä paikoissa joihin muut turistit eivät eksy. Vain laittaa rajoituksen enemmälle seikkailulle.
Muihin tutustuminen onnistui hyvin, eikä tarvinnut tuntea oloa yksinäiseksi. Baareissa kun alkaa juttelemaan niin saa helposti tuttuja. Hyvä keino on tietty ensin rupatella baarimikkojen kaa. Ne on hauskaa porukkaa, jotka nappaa itse kuppia vähän väliä, kaikissa baareissa joissa kävin tätä tapahtui! Ne todella osaa asiakas työnsä!
Jees, kyselkää lisää, juttua riittää...

4
Kiitoksia varoituksesta! Minulla on mennyt kaikki varsin hyvin. Liityin keväällä autoliiton jäseneksi ja asia hoitui nopeasti.

Varasin matkan jo ajoissa. Sain tarvittavat maksulaput pian. Maksoin lopulta hieman ennen tuota kuukauden takarajaa. Noin viikko sen jälkeen sain liput. (Ehdin jo muuten alkaa odottelemaan.) Nyt on vielä muutama viikko reissuun ja varmaan pitää vielä varmistella vakuutukset jne...

Sain tänään hetki sitten uuden Microsoft Autorouten postissa. Yllätyin kuinka vähän se on kehittynyt vuodesta 2002. Päinvastoin Suomesta katosivat monet suoraviivaiset tiet länsi-, itä ja pohjois-Suomesta. Tilalle tulivat täydelliset kartat Helsinki-Tampere akselilla. Myös itä-Euroopasta taisi kadota tiet. Niillä pystyi ennen mittaamaan välimatkoja. No, en varmaan ole menossa kovinkaan itään lähiaikoina.

Täytyy vielä tarkistaa että lipuissa on kaikki kohdallaan!

5
Nyt on Italiankin kohdalta moni huoli pois.

Tässä loistava linkki:

http://www.turismoinliguria.it/

Sieltä löytyy englannin kielisestä osiosta travelling hyvät sivut! (En saanut laitettua suoraa linkkiä)

(Klikkaa ensin "how to get there")

6
Tässä taas linkkejä:

http://www.arceurope.com/en/home.aspx   (ilmeisesti autoliiton jäsenyydellä saa tuon sivun edut, kaikenlaisia lisäehtoja)

http://www.presse.adac.de/     (saksan "autoliitto", surffaile ja löydä hyviä neuvoja)

http://easytour.dr-staedtler.de/    (reittiohjelmista pitää vain etsiä mieleisensä)

http://www.asecap.com/  (tältä sivulta ainakin piti löytyä tiemaksuista)

Epämääräisiä linkkejä:
http://www.ideamerge.com/motoeuropa/
http://www.budgettravel.com/euroroad.htm

http://www.mbnet.fi/hintaseuranta/tuote.asp?Seutu=8&TID=16339    (tästä pitää kai hankkia uusin versio kannettavaan)

Zazalle: Jees, 19.7. oon lähössä, reissussa 3vk. Heh, hieman eri tyylillä olen suunnitellut matkustavani (viitaten tuohon irc-linkkiin.)

7
Juttelin juuri yhden saksalaisen miehen kanssa "livenä" ja kehui jopa suomalaisen pärjäävän vallan mainiosti Saksan liikenteessä. Hän on Munchenistä ja ollut 5kk Suomessa.
Tietenkin mua huolestuttaa vielä Italia...

8
Varusteet ja pakkaaminen / Valokuvaamisesta
« : 25.05.2004, 00:00:19 »
Semmosta vaan että onhan noita kannettavia muisteja joihin saa vaikka kuinka paljon tavaraa sisään. Maksavat helposti 500e ja enemmänkin. Muistia on jopa enemmän kuin kannettavissa tietokoneissa ja hinnat siis lähes samoja. Itse olen miettinyt esim Archosin malleja, mutta läppäri taitaa riittää.

9
Ranska / Ranskan kaupungit
« : 16.05.2004, 00:03:13 »
Kokemuksia isommista kaupungeista: Lyon ihan ok maisemat ylhäältä, muutoin aika tylsä. Bordeaux lähinnä keskusta aika tylsä, olisi pitänyt jatkaa rannikolle. Pariisi hieno paikka. Lyhyet pikavisiitit joka paikassa.

10
Nostan tälläisen linkin esiin. Sehän vastaa kysymykseen pärjääkö yksin autolla. Lue siis "Luna Cayal"-kommentti.

http://www.pallontallaajat.net/interrail/keskustelu/viewtopic.php?t=1376&start=0

11
Auto- ja moottoripyörämatkailu / nettisivuja
« : 03.05.2004, 22:42:36 »
Tälläiset sivut löysin Italiasta, varmasti hyödylliset Italian automatkaajille:

http://www.autostrade.it/pagine_1/english/e-homep.html

Nämä sivut aukeavat jollekkin paremmin kuin mulle:

http://www.aci.it/wps/portal/_s.155/1053

12
Elikkä tosiaan liityin autoliiton jäseneksi, alle 24-vuotiailta 27 eskoa.

Otin lopulta kansipaikan superfastille. Halapa on eli yhteensä auton kanssa meno-paluu 250e. Voi olla hankala nukkua, mutta saa ainakin levätä seuraavan päivän. Laiva on Rostockissa klo 18.

Autoliiton nettisivujen kautta löysin ADAC:in sivut. Sieltä löytää kaikenlaisia ohjeita automatkailuun keski-euroopassa. Tosin ehkä ne on vähän semmosia tyhmille jenkeille tehtyjä. Autoliiton sivuilta löytyy joitain perusjuttuja matkustamiseen.

Via michelinistä löytyy noi maksulliset tiet suht helposti. Henk.koht. haluaisin löytää niistä vielä selvän kartan.                            
Näistäkin voi olla hyötyä www.opel.com ja www.drive-alive.com.            

Täältä löytää jotain karttoja: http://www.linksundrechts.com/docs/england/gb.htm  

Tämäkin kannattaa tsekata: http://www.matkailuautoilu.com/Tervetuloa/Matka-Infoa/matka-infoa.html
Ehkä tämäkin:  http://www.mainio.net/article.asp?path=1;1132;1137;77404;77407
Mainio.netissä on paljon muutakin.

13
Ainakin tonne länsi-pohjois-Italiaan. Eli Italian rivieralle ja varmaan pitäisi käydä myös Ranskan puolella. Ajoreittinä suunnilleen Saksa-Sveitsi-(ehkä Itävalta)-Italia. Sveitsissä ajan varmaan enemmänkin koska on tosiaan sukulaisia siellä. Kolme kertaa olen ollut lapsena vanhempien kyydissä kiertämässä Eurooppaa, joten tietyt kuviot on tuttuja. Tosin viime reissusta on 10 vuotta!
Mottoni on (edelleen), että matkustaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin!

14
Tuo autoliiton jäsenyys on aika kingi juttu. Superfastilla saa puolet pois auton hinnasta AL:n kautta.
Kannattaiskohan hankkia tuoreempi versio Microsoft Auroroutesta?
En ole vielä löytänyt selkeää infoa maksullisista teistä.
Ilmeisesti moottoritiet/päätiet ovat helppoja ajaa, mutta kaistanvaihdot kaupunkien lähellä hankalia viime tipassa. Eli jos huomaa (jos edes huomaa) liittymän hiemankin liian myöhään, ei enää voi alkaa pujottelemaan esim 7 kaistaa toiselle puolelle tietä...
Maisematiet ovat vielä myös hakusessa. Toisaalta yksin ei tosiaan voi kauheesti vilkuilla ympärille!

15
Nooh, keskustelu kääntyi hieman hakoteille.
Omassa autossa on omat riskinsä, vakuutukset tietysti korvaa. Vuokra-auton hajotessa saa uuden pian alle.

Kertokaapa vielä kommentteja tästä matkustustavasta!

16
Karttaa on varmasti aika vaikea lukea ajossa, mutta tästä ei varmaan kannata keskustella moottoripyöräilijän kanssa...
Uuteen autoon tulee aika paljon kilsoja ja vuokraus voisi olla ok, mutta ne ostokset.

17
Jep reilaaminen on siistiä. Niin kuin jo mainitsin, pari kertaa olen ollut ja kiertänyt maat ja mannut. Välillä on jäänyt harmittamaan kun ei ole nähnyt kaikkea, mitä olisi halunnut.
Selvennykseksi että parit eri tutut Saksassa, sukulaisia Sveitsissä ja kaveri Italiassa.
Mutta ajanko moottoribaanalla kolarin alta aikayksikön? Autossa riittää potkua, joten jalkoihin en jää.

18
Kysyisin muiden mielipiteitä yksin autolla ajamisesta euroopassa.

Olen monta vuotta haaveillut autolla reissaamisesta. Eri maista löytyy tuttuja, jopa Italiaan asti pitäisi mennä. Itse asiassa sinne juuri mieluiten. Saattaisin ehkä saada tutusta kartanlukijan Italiassa esim viikoksi. Olen ollut muutamia kertoja lapsena vanhempien kanssa autolla ja muutenkin matkaillut kohtalaisesti. Pari kertaa olen ollut reilillä.
Uskoisin että aika ei sinänsä tule pitkäksi, sillä mielikuvitusta riittää. Kartan lukeminen on vaikeata, jollei jopa mahdotonta. Toisaalta läppärissä löytyy Autoroute 2003, josta pystyy varsin hyvin katsomaan isot tiet etukäteen. GPS:ää en taida raaskia ostaa.
Olisin n. 3 viikkoa reissussa. Hintaahan reissulle tulee kun ei ole ketään jakamassa kustannuksia. Sinänsä bensa on mielestäni halpaa ja tutuilla saisin asua monta yötä.
Mieluiten menisin Superfast Ferries laivalla, johon olen jo varmuuden vuoksi varannut lipun.
Autonvuokraus olisi toinen vaihtoehto ja jopa halvempi, kun ottaa huomioon oman auton arvonlasku. Toisaalta omassa autossa saisi tuotua mukavasti ostoksia, viinejä jne...

Ovatko toisten pelottelut maantierosvoista, jotka iskevät yksin ajavaan ulkomaalaiseen, liioittelua? Mukana olisi arvotavaraa, kuten tietokone, jonka puolesta eniten mietityttää. Uskallanko missään kaivaa tietokonetta esiin...?
 
Yksin lähtisin koska en tunne kovinkaan paljon ajotaitoisia halukkaita lähtijöitä. Eräs pohtii vielä, mutta hänen varaan en laske. Periaatteessa voisin aivan hyvin tarjota jollekkin kyydin, mutta eipä ole helppo löytää henkilöä joka olisi lähdössä samaan aikaan.

Joten yksin sitä pitäisi varmaankin lähteä, mutta onko siinä mitään järkeä??

Haukkukaa ideaa tai kertokaa vinkkejä! Autoliiton jäseneksi tietenkin. En varaisi asumisia etukäteen. Alkaisin etsimään yöpaikkaa tarpeeksi aikaisin. Välttäisin maksullisia moottoriteitä.

19
Eurooppa / Re: Leirintäalueita Euroopassa
« : 22.05.2002, 12:46:43 »
Itte ostin Haltin kengät jo 1,5 kuukautta sitten ja reissuun oon lähössä vasta heinäkuussa...
Ajattelin sopeuttaa jalat kenkiin ja kengät jalkoihin. Lenkkarit viime kesänä ainoina jalkineina oli aikamoinen koettelemus, vaikka ne oli (erittäin) hyvin sisään ajettu.

20
Junamatkustus / Re: miten paljon kerkiää kuukaudessa?
« : 28.03.2003, 12:19:45 »
Ekalla reilillä kävin isoimmissa kaupungeissa kattomassa suurimmat nähtävyydet. Toisella kertaa tietoisesti vältin suuria kaupunkeja ja löysinkin loistavia paikkoja ja parempia elämyksiä.
Erityisesti yksin matkustaessa on paljon helpompi tutustua ihmisiin mitä pienempi paikka.
Ainoa ongelma että niistä voi saada liiankin hyviä tuttuja, eikä malta lähteä pois!

Sivuja: [1] 2