Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - reflektia

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 05.02.2020, 16:56:20 »
Katselin tuossa Skyscannerilla business luokan lentoja Oulusta Bangkokkiin.

Hinnaksi tuli Qatarilla Oul-Hel- Bang yht, 1822€
mut jos varais vain  Qatarilla Hel - Bang välin, niin hinnaksi tulisi 1416€ eli Oulu - Helsinki maksaisi 406€
Mut jos varaisin erikseen nuo samat Oulu - Hel lennot, niin niille tulisi hintaa 128€ eli erikseen varattuna Oul - Hel olisi 283€ edullisempi.

Eli käytännössä tässä olisi vain eroavaisuus se, että Qatarin ei tarvitsisi huolehtia mulle 'varalentoa' tuonne Bangkokkiin, jos Oul-Hel väli olisi niin myöhässä, etten ehtisi bankkarin lennolle?

Oulun päässä varmaan pystyis tsekkaamaan matkatavarat Bangkokkiin asti, kun Oul-Hel väli menisi Finnairin koneella ja ei tarvisi hakea matkatavaroita ja chekata ne uudelleen Helsingissä?

Norwegianilla pääsis vielä halvemmalla tuon Oul-Hel välin mut sitten varmaan olisi haettava matkalaukku ja tehtävä chekkaus uudelleen?
Joka tapauksessa joudut hakemaan matkatavarat ja heittämään ne uudelleen ruumaan jos ostat OUL-HEL ja HEL-BKK erikseen. AY eikä QR tsekkaavat pääsääntöisesti vain sinne asti, kun lipussa lukee.

2
Aasia / Vs: Laos
« : 26.12.2019, 17:51:10 »
Se e-visa on varsin näppärä, oman jonon avulla selviytyy passin tarkastuksesta tosi nopeasti, eikä tarvi turhia lappuja alkaa täyttelemään tai ihmetellä jenkkitaalojen perään. Toki sillä on omat rajallisuutensa eikä sovi kaikille.

3
Japani / Vs: Japaniin ensimmäistä kertaa!
« : 30.08.2019, 11:48:54 »
Terve!

Olen suunnitellut reissua Aasiaan lokakuun aikana.  Suunnitelma olisi Japani - Etelä-Korea - Vietnam - Kambodza, ja reissun pituus 6-8 viikkoa. En ole ollut aikaisemmin näin pitkään reissussa, joten ainakin  matkan budjetointi tulee olemaan isommassa roolissa kuin koskaan aikaisemmin. Varsinkin kun alkupään kohteiden hintataso ovat käsittääkseni noin Suomen luokkaa. Budjetti tällä hetkellä tehty karkeasti ensimmäisen 14 mukaan käsittäen Japanin kohteet, joka olisi ~2000 € sisältäen majoituksen, juna+bussi muu liikkuminen, ruuat/juomat ja jotain retkimaksuja. Liekö riittävä...

Isoin kysymykseni koskee kuitenkin sitä, että kannattaako Japanin (Honshu pääosin) kohteista jättää osa pois ja keskittyä  E-Koreaan tai päinvastoin. Tarkoitus olisi viipyä tällä akselilla 2-3 viikkoa. Mitään eritysiä kokemusvaatimuksia ei toistaiseksi ole, mutta tähtäimenä on jonkinlainen balannssi kiirellisten kaupunkien ja rennomman meiningin välillä. Luonnossa patikointi yksi vaatimuksista  :)   Alustava pläni:

Tokio - Nagoya - Kioto - Nara - Osaka - Hiroshima - Fukuoka - Busan - Soul - Lento Hanoihin ?


Ps. Todennäköisesti tulen tiputtamaan osan kohteista pois joka tapauksessa, ettei mene suorittamiseksi   8)
Etelä-Korea on, erityisesti Soul ja Busan, on hauska ja kiinnostava kuin Kotka tammikuussa. Eli 3 päivää per kaupunki riittää helposti. Nagoya on kanssa aika tylsä, ei siellä ole erityisesti mitään näkemistä eli pois vaan. Tilalle vaikka joku onsen fujihakonen alueelta.

Muutenkin tommoinen reissu tulee olemaan aika raskas, itse suosittelisin jakamaan kahtia (japani+etelä.korea ja vietnam+kambodza erikseen).

4
Lentomatkustus / Vs: Aeroflotilla lentämisestä tms.?
« : 21.08.2019, 10:55:07 »
Aeroflotista on tullut yksi omista suurista suosikeistani:


+ Homma toimii aina
+ Check-in Helsingissä tiskillä eikä niillä helvetin laitteilla joita ei osaa kiireessä ikinä käyttää
+ Kalusto on uutta (ja Superjettiä lukuunottamatta ei-venäläistä)
+ Lipun hintaan sisältyy aina vähintään pieni eväs ilmaiseksi
+ Edulliset maansisäiset lennot
+ Hyvä bonus-järjestelmä


En lisää tähän jonon jatkoksi asiallista ja iloista asiakaspalvelua, sillä siihen omalla kohdallani lienee vaikuttaneen kielen hallitseminen auttavasti sekä tasokortit. Mutta kyllä Aeroflotinkin lentoemot hymyllä hymyyn vastaavat kuten luonnostaan suurin osa maapallon ihmisistä. :-)
Suurin murhe aeroflotissa on vaihto Moskovassa. Jos ei ole Venäjän viisumia, niin on parempi ehtiä jatkokoneeseen tai vaihdosta voi tulla erittäin pitkä ja turhaannuttava (ei pääse ulos turva-alueelta). Lentokentän vaihto ei myöskään onnistu. Lisäksi uuden lennon saamisessa on sesonkina välillä isoja haasteita, tässä toki varmaan paikallisen murteen osaaminen ja tasokortti auttaa kummasti.

5
Lentomatkustus / Vs: Upgreidaus Finnairilla
« : 11.05.2019, 09:30:27 »
Tällaista on ilmassa. Ilmeisesti suunta on siihenpäin, että korkeat tasokorttilaiset saavat sitten nopeasti upgraden läpi, vaikka tilaa ei näyttäisi olevankaan. Platinum-korttia siis kehiin vaan! :)

Kaveri on gold, ja ollut jonossa helmikuusta asti syyskuun bangkokin lennolle. Eli gold ei ainakaan takaa mitään automaattista upgradea.
Voin kertoa, että platinakaan takaa. Vaikka olisi useamman kuukauden jonossa, niin ei vaan meinaa mennä läpi aina. Erityisesti singaporen lennot on kovin vaikeita. Bangkokkiin ei jaksa korotella, economy on niin usein myyty ylitäyteen, että ilmainen korotus on kohtuu varma.

Huvittavaa toki on se, että välillä korotus ei mene läpi pisteillä/vouchereilla, mutta portilla korotetaan ilmaiseksi :D

6
Lentomatkustus / Vs: Finnair
« : 01.05.2019, 10:41:49 »
Pahoittelut jos tämä tuntuu tyhmältä kysymykseltä - Tyhmät kysymykset -alueella vain ei sattunut silmään tätä vastaavaa topicia enkä viitsinyt alkaa tätä varten uutta tekemään, joten kysytään täältä.

Miten niuhoja Finnairilla ollaan käsimatkatavaroiden koosta? Olisi käsimatkatavaralaukuksi tuollainen aikalailla muuten firman mitat täyttävä löysästä kankaasta tehty laukku, joskin tuo pienin (syvyys)mitta menee äärimmillen pingotettuna yli. Tuo on kuitenkin tosiaan tuollaista löysää kangasta pelkästään kovalla pohjalla, ja uskon saavani tuon pakattua niin, että "löysät puristamalla" laukku täyttää mitat. Pituusmitan pitäisi ainakin minun mittausteni mukaan mennä, joskin tuollaisen ryhdittömän kassin mittaaminen on vähän hankalaa ainakin tyhjänä. Lasketaanko kokonaismittoihin mukaan kahvat tms. mahdollisesti periksiantavat ulokkeet?

Entä miten tarkkoja ollaan tuosta mukaan otettavan henkilökohtaisen laukun (käsilaukku, reppu, läppärilaukku) mitoituksesta? Riitääkö, jos on kasaan puristeltuna mitoissa ja lasketaanko tähän remmejä, kantokahvoja tms. liikkuvia ulokkeita mukaan?
Yleisellä tasolla (95%+) menee jos näyttää nopeasti oikean kokoiselta ja henkilökohtainen laukku on pieni (kokoluokka käsilaukku, kameralaukku). Ei niitä aleta mittailemaan jossei näytä siltä että on venytetty määritelmiä. Hyvin harvinaista (mulla ehkä joka sadas. lento), että aletaan syynäämään jokaisen laukkua. Jos on bisnes/status matkustaja niin voi venyttää toki määritelmää hyvinkin paljon.

7
Tyhmät kysymykset / Vs: Ekaa kertaa busineksessa
« : 03.04.2019, 17:05:29 »
Itse olen lentänyt bisneksessä rikkinäisissä farkuissa, likaisessa t-paidassa, kahden viikon ajamaton parta ja 4 päivää ilman suihkua -setissä. Ja itseasiassa mulla oli karjaluokan lippu, mutta portilla tuli korotus bisnekseen. Lentoemäntä ymmärsi tilanteen synkkyyden, ja tarjosi riittävästi juotavaa:)

Eli ihan normisetti vaan, niin hyvin menee. Omia eväitä ei ehkä tarvi pakata mukaan, ellei ole kovin nirso.

8
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 27.03.2019, 12:13:51 »
Nyt sitten varoituksen sana Pekingin kentästä. Älkää vaan ottako kahden tunnin vaihtoaikaa, kun menette ekaa kertaa näillä sormenjälkiviisumeilla maahan. Se immigration otti meiltä toista tuntia, ja jatkolennolle päästiin viimeisinä. Vaikka sama terminaali, eikä tarvinnut laukuista huolehtia.......SAS sai merkittyä laukut perille asti kiinaan.
Immigrationissa pitää ensin täyttää maahantulokortti, antaa sormenjäljet automaattiin ja antaa vielä kerran sormenjäljet passintarkastuksessa. Kun kerralla on reilu 500 ihmistä paikalla epätietoisina hortoilemassa, niin on vähän tyytymätön olo.
Etenkin jos menette Finnairin lennolla ja jos jatkolento on netistä ostettu, niin laukut on käytävä hakemassa ja niin kaksi tuntia ei riitä.
Peking on kovin nihkeä vaihtokenttä, ei kannata siellä vaihtaa alle 4 tunnin ajalla ellei sitten hae jännitystä elämään. Periaatteessa homma toimii hyvin ja nopeasti, mutta käytännössä ensikertalaisia on pyörimässä ihan liikaa. Shanghaissa on sama ruljanssi, ja siellä pitää laukut ottaa aina ulos, vaikka jatkolento olisi samalla lipulla. Finnair tsekkaa laukut iloisesti läpi, muttei se toimi oikeasti :) Pitää tietää, että ne tulee sinne hihnalle ja ne pitää itse viedä takaisin. Muutenkin Kiinassa vaihtaminen I-I tai I-D on kovin hasardia hommaa, ellei tiedä tarkalleen miten homma toimii.

9
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 25.02.2019, 14:53:17 »
Munchenin kenttä? Olisi parin tunnin vaihto-aika Aasian koneesta Hesan koneeseen tiedossa. Riittääkö aika, ja onko miten sotkuinen kenttä?
Minkä yhtiöiden välillä? Jos LH-LH, niin superhelppo, kaksi pitkää suorakulmion muotoista rakennusta, jotka ovat keskeltä yhdessä junalla. 2 tuntia riittää heittämällä, alle tuntikin riittää jos kone on ajoissa.

10
Yleinen / Vs: Norwegian Air talousongelmat 2019
« : 19.02.2019, 22:04:41 »
Joku voisi kysyä matkavakuutusyhtiöltä, miten menetellään, jos lento peruuntuu esim. kun on jo kohteessa ja sit paluu pitää järjestääkin itse - saako siihen jotain apua vai pitääkö ostaa omalla rahalla paluulento (joka voi olla paljon kalliimpi kuin koko alkuperäinen meno-paluun hinta).
Normaali matkavakuutus ei kata lentoyhtiön konkurssia, mutta tämmöistä tilannetta varten toki on olemassa vakuutuksia. Jos pelkää/jännittää asian puolesta, niin itse ostaisin samalla lennon ja hotellin (edes yhdeksi yöksi), jolloin valmismatkarahasto tarjoaa suojaa.

11
Yleinen / Vs: Norwegian Air talousongelmat 2019
« : 18.02.2019, 18:29:08 »
Itselläni ostettuna parit Norwegianin lennot, joten siksi myös miettinyt tuota asiaa. Mutta tuo on totta, että jos nyt pelkää ja jättää siksi liput ostamatta, niin sehän tekee lentoyhtiölle hallaa. Ovat ilmeisesti aloittaneet ison säästökampanjan, jolla pyrkivät saamaan voitollisen tuloksen tänän vuonna.
Itsellä ei ole kokemusta, miten tuollainen konkurssi toimii, jos sellainen tulisi. Loppuuko joka-ikinen lento samalla ilmoituksella ja sillä päivällä vai lennetäänkö niitä esim. viikko tai kuukausi sen jälkeen?
Tyypillisesti konkurssi tilanteessa lennot loppuvat samalla sekunnilla. Yhtiö ei pysty mm. laskeutumaan tai tankkaamaan koneitaan, koska on lentokenttä/polttoainefirma ei tule saamaan rahojansa. Näin ollen jos konkurssi tulee, niin voi olla että lento peruutetaan vaikka boarding olisi jo alkanut.
Samalla myös lentoliput muuttuvat arvottomiksi. Jos on ostanut pakettimatkan (esim lento+hotelli), niin sitä varten on valmismatkarahasto joka hoitaa matkustajat ilmaiseksi kotia. Mutta esim nyt flybmi:n konkurssissa artisti maksaa, tosin esim BA ja U2 ovat tulleet asiakkaita vastaan ja myyvät paluulentoja maailmalla oleville halvalla.
Käytännössä myös luottokorttiyhtiöt eivät enää tilitä norwegianille rahoja välittömästi, vaan pitävät merkittävän kokoista varakassaa saatavia nimenomaan konkurssin varalta (josta sitten korvataan asiakkaille rahat). Normitilanteessa tämmöistä kassaa ei pidetä.

12
Lentomatkustus / Vs: Upgreidaus Finnairilla
« : 11.02.2019, 13:39:21 »
Upgrade menee suoraan läpi, jos on korotuspaikkoja. Ikävä kyllä joulu-tammikuussa HEL-MIA on vaikea kohde, koska niihin on kova kilpailu ja monet ostaa businesslippuja ihan rahalla. Usein jopa economy comfort on täyteen ostettu viikkoja ennen lentoa.

Sinällään finnairilla upgrade politiikka parhaita mitä maailmalta löytää (kaikista lipputyypeistä voi korottaa ilman lisämaksua)

13
En tiedä menikö viesteissä minulta ohi, mutta paljon käsitelty että voiko NYC-helsinki-tallinna lennoilta jäädä Helsingissä pois.
Mites toisinpäin...finski ei siis varmaan suostu siihen että hypätään vasta Helsingissä kyytiin nykkiin?

Jep, ekaa legiä ei voi skipata. Paluumatkalla sinun pitää periaatteessa lentää Tallinnaan asti, mutta jos olet vain käsimatkatavaroilla liikenteessä, sinua ei käytännössä sanktioida, mikäli esim. myöhästyt Tallinnan jatkolennolta. Ruumalaukkua et kuitenkaan saa mukaasi, ainakaan ilman, että joudut maksamaan helsinki-lipun ja tallinna-lipun hintaeron. Tulee siis kalliiksi eikä kannata yrittää.

Koita ostaa lippu yön yli pysähdyksellä Helsingissä, silloin käytännössä aina saa short-checkattua laukun vaan helsinkiin.

14
Lentomatkustus / Vs: Shanghaissa lennon vaihto?
« : 26.10.2018, 06:37:48 »
Jos lennät Finnairilla sisään, niin aina joudut ottamaan laukut ulos ja checkkaamaan uudelleen sisään. Samoin jos lennot on eri lipuilla. Shanghaissa ei ole suurimmalla osalla yhtiöistä airside transittia laisinkaan, eli aina joutuu ulos. Puhumattakaan nyt airside checkinnistä. Laukkujen poisottaminen ja ulkokautta kiertäminen vie  vähintään 2 tuntia, 4 tuntia on jo hyvin turvallinen aika.

TWOV:n saa saapuessa hyvin helposti Suomen passilla, kuten myös monilla muillakin. Printattu jatkolentolippu on hyvä olla mukana passitiskillä, kännykästäkin näyttäminen kyllä toimii, mutta voi kestää pidempään.

15
Tyhmät kysymykset / Vs: Matkalaukkupohdintaa
« : 20.07.2018, 11:05:01 »
Itse olen reissannu kymmeniä kertoja frankfurtin, pariisin, lontoon, munchenin, helsingin, hongkongin etc kautta.  Yhtään matkalaukkua ei ole koskaan hukkunut lopullisesti. Eksymisen/myöhästymisen  todennäköisyys tuntuisi riippuvan lähinnä vaihdon lyhyydestä. Kertaakaan pariisi ei ole hukannut laukkua yli 3 tunnin vaihdolla, mutta tunnin vaihdolla se tuntuu olevan lähes varmaa. Jotkut kentät selviää paremmin kuin toiset, pitkällä vaihdolla riskit minimoituu. <50minsan vaihdo frankfurtissa on myös hyvin riskaabeleja. Riittävästi matkaamalla kyseessä on kuiteskin kaikilla kentillä "kun hukkuu" eikä "jos hukkuu".

16
Tyhmät kysymykset / Vs: Matkalaukkupohdintaa
« : 18.06.2018, 08:28:20 »
Tätä olen itsekin pohtinut. Kun olen ostanut jatkoliput erikseen. Jos laukku ei ehdikään vaihtoon.. että kannattaako jatkaa itse matkaa vai jäädä odottamaan laukkua ja ostaa uudet liput.
En edes aiemmin oivaltanut minkä riskin olen ottanut. Varsinkin jos jatkolennot ovat kalliit, tai niitä on useampia samalla lipulla. Jos et ehdi ekalle niin kaikki jää käyttämättä..
Minä kun usein vielä matkustan kalliiden harrastetavaroiden kanssa joita ilman koko reissu on pilalla. Ja joiden häviäminen olisi hemmetin kallista.
Ja en välttämättä ole menossa edes ihan lentokentän lähelle kohteessa, vaan saattaa olla yli viiden tunnin matkustaminen, jos se laukku pitäisi esim. kentältäkin käydä hakemassa (jos se edes sinne asti päätyisi)

Tässä ei ole mitään riskiä. Jos on erilliset lennot (vaikkapa DY HEL-LGW ja AA LHR-LAX) ja norski hukkaa laukkusi, niin kyllä ne toimittaa sen ihan ilmaiseksi sinne Los Angelesiin hotelliin. Tai missä ikinä ootkaan. Toki siinä voi mennä jokunen päivä. Itsehän "väärinkäytän" AF:n tiukkoja vaihtoja Pariisissa ja ostelen pikku hiljaa vaatekaappiani uusiksi. AF korvaa 150e/päivä välttämättömyystarvikkeita, kuten farkkuja tai paitoja.

17
Tyhmät kysymykset / Vs: Matkalaukkupohdintaa
« : 13.06.2018, 15:42:51 »
Käytännössä laukut kyllä seuraa, viiveellä toki. Itsellä ennätys on 7 epäonnistunutta toimitusta (olin itse ehtinyt jo etiäpäin). Käytännössä 99% laukut tulee mukana, ja josseivat tule niin 99% seuraavan 24h sisällä.

18
Tyhmät kysymykset / Vs: 18v apua tarvitseva keltanokka
« : 23.04.2018, 09:13:09 »
Minusta tuo on aika rankka ekakertalaiselle, itse valitsisin 2-3 paikkaa ja reilun viikon. Budjetti on ihan helposti tehtävissä, mutta vaatii aika kovaa budjetointi ja suunnittelua ellei ole kokemusta. Esim venetsia on aika kallis paikka ( eikä minusta edes käymisen arvoinen).

19
Nyt tuli wellulta väärää tietoa. Kiinaan tarvitaan aina viisumi (Honkkaria yms. en laske tähän).

Pl. Jos vetää nopealla käynnillä (alta pari päivää) ja twov. Kaikissa lipuissa ei ole samoja sääntöjä ja joistakin ei saa rahoja takaisin. Jos ostat finnairin kotisivulta, niin näet täydet säännöt ennen ostoa. Jotta saat rahat takaisin, niin tarvit lausunnon kiinan suurlähetystöstä. Sitten rahat tulee takaisin aikanaan, koko prosessissa voi mennä useampi kuukausi.

20
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 16.04.2018, 16:38:06 »
Noniin tuli aikoja sitten ostettua Tripstan kautta lennot Helsinki-Tukholma Arlanda-Peking-Naha. Air china lentoyhtiö, mutta Helsinki-Arlanda väli SAS:in operoima. Ilmeisesti kuuluu star allianssiin molemmat yhtiöt. En katsonut tarkasti lippuja ostaessa Arlandan vaihtoaikaa, on vain 1h 15min. 😯Terminaali saapuessa ja mennessä sama 5. Mutta mites chekattavat matkatavarat, pitääkö uudelleen arlandassa chekata? Entäs turvatarkastus arlandassa.. huh, on vielä kaksi lasta mukana.🤔 Myöhästytäänkö ihan varmaan.. 😂😂 Muutenkin ihan extremereissu Okinawalle monen vaihdon kautta.

Ei arlanda ole ongelma, mutta paljonko on pekingissä vaihtoaika? Siellä joku 1.5h on kovin vähän, vaikka olisi sama terminaali.

Sivuja: [1] 2 3 4