Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pitulo

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
No, ainakin mun mielestä arkielämä Japanissa on paljon kiinnostavampi kuin ravintola Cavo Greco Kempeleessä tai lista siitä, kuinka monessa maassa joku on maleksinut. Eikun avaamaan ketjua Japani osioon...? Mulle on tärkeintä, miten teksti kirjoitetaan. Siinä ei ole väliä joillain isoilla kirjaimilla.  ;)

2
Taidan saada lokaa niskaan tämän kommentin jälkeen mutta sanon silti. En ole aiemmin lukenut tuota ketjua "monessako maassa olet maleksinut" mutta pitihän sitä uteliaisuudesta nyt sitten vilkaista. Mielestäni täysin käsittämätön ketju! Siinä laitetaan paikkaa toisen perään mutta en ymmärrä missä mielessä ja minkä takia? Ainakaan minua ei yhtään kiinnosta lukea jonkun uppioudon henkilön listaa maista, joissa hän on käynyt. Mitä järkeä ? Ketä varten näitä listoja tehdään ja ketä oikeasti kiinnostaa? Hei haloo ja hyvää päivää!

3
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Matkalaukku
« : 06.09.2019, 15:18:48 »
Kuten edellä suosittelen ostamaan Samsoniten laukun jos matkustaa paljon.Vaikka maksavat paljon niin vuosien mittaan "säästävät" itsensä takaisin koska eivät hajoa.  Omani ostin 15 vuotta sitten ja on kestänyt montakymmentä matkaa ympäri maailmaa. Kerran oli ollut monta sataa kiloa painavan matkalaukkupinon alimmaisena ja vaikka lukot pitivät niin sivureunoilta laajeni mutta vetäytyi takaisin muottiinsa vuorokaudessa. Koskaan ei ole haljennut päinvastoin kuin halvemmat matkalaukut, joita on ollut sukulaisilla ja ystävillä. Omassa Samsonitessani on myös 2 pyörää ja osittain piilossa laukun rungossa niin eivät tartu mihinkään eivätkä rikkoudu helposti kuten nelipyörät, täysin laukun ulkopuolella olevat. Olen kai höynä mutten ymmärrä, mitä merkitystä on jollain sisätaskulla laukussa....kyllä niitä on Samsoniteissa mutta omastani otin sen pois. Oli mielestäni turhapäiväinen pakkaamisen ja matkustamisen kannalta.

4
Egypti / Vs: Egyptin viisumi!?
« : 02.09.2019, 19:23:31 »
Päivitys viisumiasioihin: jos hakee viisumia Egyptiin yli 30 päiväksi. Onnistuin juuri saamaan viisumin 3 kuukaudeksi Egyptin suurlähetystöstä Hesassa mutta sanoivat, että määräykset ovat muuttuneet ja voivat tästä lähtien myöntää enää 30 päivää eli saman jos ostaa viisumin lentokentältä Cairossa.  Vain 30 päivän viisumia ei mielestäni kannata hommata täällä Suomessa, on paljon sujuvampaa Cairossa = ei tarvitse täyttää viisumin anomuslomaketta eikä liittää siihen kahta passivalokuvaa eikä tarvitse tehdä kahta reissua Egyptin suurlähetystöön, ensin viemään anomuspapereita ja sitten kahden viikon päästä hakemaan passiaan viisumin kanssa.
Nyt sitten kaikki, jotka aikovat viettää aikaa Egyptissä yli 30 vrk joutuvat hakemaan viisumin pidennystä . Cairossa se tapahtuu vihatussa byrokratiahirviössä Mugamma Tahriir aukioilla. Hui.... :-X

5
Keskustelun uusimmista 10 viestistä puolet eli 5 hakee matkaseuraa! Herää kysymys, onko tämä enää omatoimimatkailijoiden foorumi vaiko muuttunut matkaseuraa hakevien palstaksi?

6
Tyhmät kysymykset / Vs: Turvallisuus
« : 24.08.2019, 15:41:07 »
Niin. Kyselin tuon varkaista tunnetun alueen perään koska minulta ei vielä ole nyyssitty mitään ulkomailla mutta ranteessani olevan kellon menetin muutama vuosi sitten Eerikinkadulla Hesassa kun minulta tuli kysymään tietä ulkomaalainen mies. En vieläkään pysty ymmärtämään, miten hän onnistui varastamaan kelloni. Huomasin tapahtuneen noin viiden minuutin päästä ja hän oli tietty häipynyt huitsin nevadaan.
Mielestäni suomalaisia ei kannata yleistää ulkonäön perusteella tiettyyn kategoriaan. Suomalaisista löytyy nykyään montaa erilaista etnistä taustaa. Oman kokemukseni perusteella minua ei ainakaan tähän mennessä ole tunnistettu normi-suomituristiksi ulkomailla. Yleensä minua luullaan saksalaiseksi, joskus sveitsiläiseksi, Venäjällä kuten myös Suomessa venäläiseksi.

7
Tyhmät kysymykset / Vs: Turvallisuus
« : 23.08.2019, 14:41:58 »
Kiinnostaa tietää, mikä on tämä varkaista tunnettu alue? Nähdäkseni varkauksia tapahtuu kaikkialla, Suomessakin.
Jos ei pärjää ilman käsilaukkua niin paras vaihtoehto on olkalaukku, jolloin laukun voi vetää etupuolelle kuten mpala ehdottaa. Toisaalta kokemukseni mukaan monissa maissa käsi/olkalaukku kiinnittää varkaiden huomiota koska monet paikalliset naiset eivät niitä käytä. Esimerkiksi Meksikossa kävelin yleensä muovikassi kädessä, jossa oli vain vähän rahaa päivän ostoksiin. Kaikki arvokas kuten känny kannattaa jättää hostelin  tallelokeroon tai asuinpaikkaan. Reppu on selkäpuolella, joten ei ole suositeltava arvotavaroille. Vyötärölaukkuun passi, rahat ja känny kun siirtyy paikasta toiseen.

8
Lentomatkustus / Vs: Aeroflotilla lentämisestä tms.?
« : 22.08.2019, 00:31:39 »
Homma EI valitettavasti toimi AINA. Ja kuten reflektia totesi suurin murhe on vaihto Moskovassa. Ystäväni tuli kesäkuussa Suomeen, vaihto Moskovassa. Lähtöportti Moskovasta Hesaan vaihdettiin KOLME kertaa. Kuulutuksia portin vaihdosta ehkä oli venäjäksi, ei ainakaan englanniksi. Ihmisiä juoksutettiin portilta toiselle eikä ne muutetut lähtöportit olleet lähekkäin vaan piti ihan oikeasti juosta. Ystäväni ja moni muu ei ehtinyt varaamalleen lennolle. Aeroflotin asiakaspalvelu oli tyly ja syyllisti lennolta myöhästyneet tyyliin "oma vika". Kaikkien myöhästyneiden piti ostaa uusi lentolippu joko Moskovasta Hesaan tai sinne mistä olivat tulleet!!!! Tietty ostivat. Kuka haluaa jäädä lojumaan lentokentälle Venäjälle??? Ei siinä lipun hintaan sisältyvä pieni eväs lohduta … kun siitä joutuu loppujen lopuksi maksamaan satoja euroja. Joillakin muilla lentoyhtiöillä lipun hintaan sisältyy ihan kunnon ateria. Niin en paljon mainostaisi pientä evästä.

9
Tyhmät kysymykset / Vs: Palstan siivous
« : 06.08.2019, 13:31:34 »
Varmuudella tiedän, että vielä on olemassa yksi moderaattori.

Ylläpitoa ei tunnu foorumi kiinnostavan. RIP Pallontallaajat 2002-2019. 14 vuotta ehdin tätä vaihtelevalla aktiivisuudella seurata.

Onhan tuolla etusivulla sähköposti [email protected] jos joku haluaa ylläpidolle viestiä laittaa
. En taida viitsiä sitä omalla nimelläni tehdä.

Turha laittaa edellä mainittuun sähköpostiin mitään viestejä koska eivät lue niitä! Ihan omalla nimellä laitoin viestiä vuosi sitten kun sain henkilööni meneviä typeriä solvauksia (esim kuutio hiekkaa vaaginassa) eräältä nimimerkiltä. Tämä nimimerkki on häipynyt mutta viestinsä ovat edelleenkin luettavissa tällä foorumilla. Se siitä ylläpidosta ja epäasiallisten viestien poistamispyynnöistä.

10
Jos voitte luopua Keski-Euroopasta niin Malta on hyvä vaihtoehto. Tosin ei siellä vuosia sitten hirveän lämmintä ollut talvikuukausina ainakaan öisin mutta valoa ja auringonpaistetta kuitenkin enemmän kuin Suomessa. Maltalla on myös suuri ulkomaalaisten yhteisö, varsinkin brittejä.
Plussaa Maltalle siitä, että maltalaiset ovat ystävällisiä ja kaikki puhuvat englantia eikä siellä tulee kulttuurishokkia.
Tässä yksi linkki aluksi kansainvälisistä kouluista jos kiinnostus heräsi:
http://www.expat-quotes.com/guides/malta/education/international-schools-in-malta.htm

11
mpala, kiitos tiedoista , linkeistä ja "huolenpidosta"  :) !
Olet saanut sen käsityksen, että olen fiksaantunut pelkästään tuohon paluulipun muuttamiseen. Johtunee siitä, että aloitin viestittelyn täällä lentomatkustus osiossa  enkä selitellyt sen enempiä. Nyt keskustelu on sitten siirtynyt aivan toisiin ulottovuuksiin -> Afrikkaan.
Afrikkaa pitkin poikin suunnittelu on alkutekijöissä. Ollaan kyllä säästetty tuhansia euroja matkaan mutta tarkoituksena on matkustaa niin halvalla kuin mahdollista. Sen takia sadankin euron säästö lentokuluissa on kotiin päin.

12
Kiitos molemmille mpala ja starbucks hyvistä kommenteista! Tässä mennään vähän sivuun aiheesta "edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta" mutta vastauksena mpalan kysymyksiin koskien, miksi paluu Cairosta ja missä päin aion matkustella:
Mun egyptiläinen ystävä asuu Cairossa ja ollaan jo monta vuotta suunniteltu yhteistä reissua Afrikassa, josta ainakin osa tehtäisiin hänen pakullaan, jossa hätätilassa voitaisiin nukkua muutamia öitä. Autolla matkustaminen  Afrikassa kyllä arveluttaa jonkin verran  koska jos sitä ei syynää koko ajan niin nopeasti häipyy renkaat tai jotain vastaavaa. Ystävältäni häipyi auton akku pari kuukautta sitten Cairossa kun kävi yhdessä virastossa puoli tuntia asioimassa. Ja Etelä-Afrikka kokemusteni perusteella tiedän, että tällainen ei yhtään parane mitä etelämpään Afrikassa mennään.
 
Anyways. Ollaan alustavasti ajateltu tehdä kaksi reissua Kairosta, joista ainakin eka omalla autolla. Egypti- Libya (jonne kumpikaan ei haluaisi mennä )-Tunisia- Algeria- Marokko. Paluu Mauretania - Mali - Niger - Tsad - ja Eygpti koukaten Sudanin kautta niin vähän kuin mahdollista.
Toinen reissu pääosin Afrikan Itä-rannikolla joko auto mukana tai ilman. Junalla (joko auto mukana tai sitten ei) Assuaniin asti, sieltä reitti Sudan- Etiopia- Uganda - Kenia - Ruanda Burundi - Tansania. Paluu joko lentäen Kampalasta (Uganda) Cairoon tai omalla autolla Kongo- Uganda - Sudan.

Onhan tässä aika paljon suunnittelua ja säätämistä jäjljellä mutta osa ainakin toteutunee. Libya ja Sudan osuvat harmittavasti kulkureiteille. Niihin ei ole hinkua.

Suomalainen ei voi ostaa Egyptin viisumia netistä. Egyptin embassy Hesassa myöntää viisumin maksimissaan 3 kk. Halvemmaksi tulee ostaa 30 pv viisumi Cairon lentokentältä ja hakea siihen pidennystä Cairossa. Koneeseen olen aina päässyt Hesassa vaikka viisumia ei ole ollut.

Huvikseni tsekkasin, mitä maksaa tänään ostettuna Aegan meno-paluu HLS-CAI-HLS  meno 14.10 ja paluu 20.3.20 , maksaisi 343:47 euroa josta paluun osuus olisi 170:53 euroa. Kyseessä saver-lippu. Mistään en löytänyt tietoa, voiko paluun muuttaa ja mitä se maksaisi. Osaako joku auttaa?

13
Joo, mua askarruttaa tuo lentoyhtiöiden mainitsema "fare diffence", että mikä se olisi oikeasti sitten kun tekee paluulennon muutosta. Aika kalliiksi tulisi Luffella muuttaa kun pelkkä muutoskulu on 130 euroa ja siihen päälle mahdollinen paluulentojen erotus. Olen matkustanut usein Kairoon Luffella meno-paluu sesonkien ulkopuolella, alle 400 euron. Niissä on aina ollut paluulennon osuus pienempi kuin menolento eli nähtävästi taka-ajantuksena on saada lisää rahaa, jos muuttaa paluulennon. ..?
One way HEL-CAI on mielenkiintoinen ehdotus mutta tiedä sitten, miten toimii viranomaisten kanssa kun ajattelin ostaa viisumin Egyptiin vasta lentokentältä Kairossa( ja hakea siihen sitten pidennystä paikan päällä paluuta varten) eikä mulla olisi paluulentoa ostettuna.
A3 taitaa olla Aegean airlines mutta mihin viittaat PS:llä?
Sorry mutta suhtaudun supersaveriin varauksella. Kyseessä on siis online matkatoimisto, joka ei tee hyväntekeväisyyttä.

14
Lentomatkustus / Edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta?
« : 20.05.2019, 19:07:08 »
Suunnitelmissa lähteä 6 kk reissulle Afrikkaan lokakuussa. Meno-paluu economy luokassa. Paluu "joskus" maaliskuussa.. Meno ja paluu Kairoon/Kairosta ja siinä välillä pitkin poikin Afrikassa.
Koska meno+paluu lentoliput yhteen paikkaan on suhteellisen halpoja verrattuna yhteen suuntaan varattuihin lentolippuihin olen etsinyt tietoa netistä koskien menopaluulentolipun uudelleenbuukkaushintaa koskien paluulentoa. Näyttävät vaihtelevan suuresti.
Voitko suositella edullisinta lentoyhtiötä?

15
Egypti / Vs: Nyt pärjää Egyptissä minibudjetilla
« : 02.05.2019, 16:15:05 »
Ensiksi korjaus edelliseen viestiini HSL:n korotettu kertalippu on EUR 2:80. Tuli näppäysvirhe.
Sanavalintani oli myöskin väärä ottaen huomioon, että  arkienkeli katsoi aiheelliseksi kommentoida. Kukapa sitä nauraisi kun kulut nousevat huimaa vauhtia ihan missä päin maailmaa hyvänsä....Toisaalta minulle 40 senttiä metrolipusta on pieni raha mutta pidän Hesan hintaa EUR 2:80 ylimitoitettuna koska kantakaupungissa asuvat pakotetaan ostamaan kahden vyöhykkeen lippu vaikka he eivät sitä tarvitske jos liikkuvat vain vyöhykkeellä A.
Koskien Kairoa (ja myöskin Helsinkiä) olen eri mieltä siitä, että muka vain köyhät ajavat metrolla. Kuinka hyvin arkienkeli on tutustunut Kairon liikenteeseen ja metroon, onko omakohtaista kokemusta?
Egyptissä asuu lähes 90 miljoonaa ihmistä ja pelkästään Kairossa eri tilastojen mukaan 7 - 9 miljoonaa. Hyvin moni kairolainen omistaa auton , jopa kaksi autoa (keskiluokasta rikkaisiin) mutta sitä ei oikeastaan käytetä kuin iltaisin/öisin/viikonloppuisin sekä maaseudelle mentäessä koska Kairon liikenne on täydellinen kaaos varsinkin ruuhka-aikaan. En tiedä yksityisautojen kokonaismäärää Kairossa mutta en ole yllättynyt josko niitä on siellä lähes Suomen väkiluvun verran. Päiväsaikaan parkkipaikan löytäminen Kairon keskustassa ja lähikaupunginosissa on täysi mahdottumuus. Ja jos lähtee omalla autolla liikenteeseen Kairossa on hyvä varautua lisäämään käytettyyn matka-aikaan tunti, pari ruuhkissa seisomisiin.  Edellä mainituista seikoista johtuen myös hyvin toimeentulevat käyttävät metroa työmatkoihinsa. Eittämättä heille LE 7 on pieni raha verrattuna heidän tulotasoonsa. Sama pätee Hesaan. Köyhälle EUR 2:80 on suuri raha, hyvätuloiselle vähän. Hesan kantakaupungissa asuvat "rikkaat" käyttävät metroa ja monella ei ole edes autoa koska sitä ei tarvitse kantakaupungissa ja jos onkin niin auton parkkeeraus Hesan keskustassa on jokapäiväinen onegelma. Toivottavasti viestini selventää asiaa sen verran, ettei arkienkeli ole epätietoisuudessa, mikä siinä naurattaa?


16
Egypti / Vs: Nyt pärjää Egyptissä minibudjetilla
« : 30.04.2019, 15:48:00 »
Aloitin tämän ketjun yli kaksi vuotta sitten. Edelleenkin Egyptiin matkustaminen on edullista. Palasin juuri kuukauden reissulta Egyptistä. Euro on jonkin verran menettänyt arvoaan suhteessa Egyptin puntaan. Kurssi huitelee 19,7 hujakoilla kun oli v.2017 noin 20. Viisumi kentältä ostettaessa maksaa edelleenkin USD 25. Suomalaiseen hintatasoon tottuneena mielestäni egyptiläinen hintataso on edelleenkin alhainen.Esimerkiksi KFC:ssä isot annokset ranskalaisia + runsaasti uppopaistettuja kanapaloja + salaatit maksoivat yhteensä kahdelle LE 150 eli noin EUR 7,50 , tekee EUR 3:75 per turpa. Egyptiläiset ovat kauhuissaan kun metro-lipun hinta nousi , maksaa nyt LE 7, mikä on jotain 40 senttiä euroissa. Tätä kun vertaa Hesan korotettuihin,uusiin kertamaksuihin EUR 2.90 niin ei voi kuin nauraa.

17
Tyhmät kysymykset / Vs: Suomesta Kapkaupunkiin laivalla?
« : 30.03.2019, 14:30:16 »
Loikoilija, et kerro liikuntavammastasi enempiä mutta silti herää kysymys, miten niin et voi matkustaa lentäen? Nykyaikana liikuntarajoitteiset voivat hyvin matkustaa lentokoneilla varsinkin jos on avustaja mukana ja mielestäni se olisi "tapauksessasi" nopein ja helpoin ja ehkäpä jopa halvin vaihtoehto päästä Suomesta Etelä-Afrikkaan. Rohkeasti vaan kyselemään ja tutkimaan eri lentoyhtiöiden palveluita liikuntarajoitteisille!
Muistuupa tässä mieleeni edesmennyt kansanedustaja Kalle Könkkölä, joka matkusteli ympäri maailmaa myös lentokoneissa vaikka oli hengityskoneessa ja rullatuolissa. Minulla oli myös ystävä (kuoli viime vuonna), jonka vasen puoli halvaantui aivoinfarktin takia 15 vuotta sitten. Tämä ei estänyt häntä lentämästä lomalle Ecuadoriin . Ei tietty yksin vaan puoliso toimi avustajana.
Tsemppiä matkan suunnitteluun!


18
Lentomatkustus / Vs: USB-ladattava sähkösytkäri
« : 19.03.2019, 14:22:14 »
Olen monasti pähkäillyt tätä sytkäri asiaa ihan tavallisen sytkärin kanssa. Yleensä lentoyhtiöt ilmoittaa, että voi ottaa mukaan yhden sytkärin kun kantaa sitä mukanaan esim taskussa eikä minulla ole koskaan ollut mitään ongelmia lentäessä pois Euroopassa. Mutta kun olen palannut Kairosta Suomeen niin ottavat kaikilta matkustajilta pois ihan kaikki sytkärit turvatarkastuksessa ennen koneeseen pääsyä. Vaikka lentoyhtiö sallii sytkärin mukana kantamisen niin välttämättä ei kaikkien maiden lentokenttien työntekijät.

19
Yleinen / Vs: Reissut/Matkat, jonne ette mene?
« : 05.03.2019, 14:38:23 »
Periaatteessa en ole kovin valikoiva reissujen suhteen mutta ihan kaikenlaisista matkaamisesta en enää jaksa innostua:

-Kireällä aikataululla vedetyt duunireissut jätän väliin, jos vain mahdollista (tyyliin aikaiset / myöhäiset lennot ja päivä - pari jossain Euroopassa)
-Sotatoimialueet yms turvallisuusmielissä liian extreme-henkiset paikat
-Isot resortit - varsinkin jos niissä on muita kuin "hiljaisia aikuisia" (eli lapsiperheitä, juhlivia nuoria tms)

Afrikassa ei ole tullut kovin paljon reissattua, eikä mitään ihan palavaa intoa varsinkaan huonomman infrastruktuurin omaaviin maihin siellä suunnassa ole.

Servechilledin kirjoitus on kuin omilla näppäimilläni kirjoitettu (Afrikkaa lukuunottamatta).
Jouduin aikoinani tekemään jonkin verran duunireissuja. Pakosta vaikka haluja ei ollut. Tylsää, jonninjoutavaa neuvottelua partnereiden kanssa, kireät aikataulut ja vähänkin vapaa-ajan joutui viettämään partnereiden kanssa jossain kalliissa raflassa (firman piikkiin) syöden näitä "fine dining" annoksia, joilla nälkä ei lähtenyt ja juoden viinejä, joista en tykkää. En yhtään kaipaa noita aikoja.
Lisäksi mielestäni ei ole ennakkoluuloista välttää matkustamista maihin, joissa on sota käynnissä. Mitä järkeä lähteä vapaaehtoisesti esim Syyriaan, jos sinne nyt yleensäkään reppureissaaja pääsee..
Ja mitä enemmän ikää kertyy niin minä (kuten myös Servechilled) pyrin välttämään isoja resortteja, joissa on paljon lapsiperheitä ja juhlivaa nuorisoa. Ei vaan jaksa sitä jatkuvaa hulabaloota ja meteliä.

20
Yleinen / Vs: Reissut/Matkat, jonne ette mene?
« : 02.03.2019, 14:18:14 »
Epämiellyttävät kokemukset jostain maasta tietysti vaikuttavat siihen, meneekö sinne uudelleen mutta jos ei ole kiinnostunut jostain maasta lukemansa/kuulemansa perusteella niin nähdäkseni haluttomuus matkustaa sinne perustuu lähinnä ennakkoluuloihin koska omakohtainen kokemus puuttuu.
Itselläni on kokemusta matkatoimiston järjestämästä rantalomakohteesta Turkkiin  1990-luvun alussa ja jäi kyllä viimeiseksi kerraksi. Keinotekoinen turistirysä, hirvittävä määrä suomalaisia turisteja joka puolella. Niin paljon, että paikalliset olivat opetelleet typeriä suomen kielisiä lausahduksia kuten "Mitä kuuluu, kukkuluuruu".... Eli kuten Alan mies en enää matkusta rantalomakohtaisiin puhtaissa turistikohteissa.
p.s. Tiger, olen käynyt Pietarissa ja asunut Moskovassa. Molemmat ovat kauniita kaupunkeja varsinkin kesällä, paljon nähtävää ja tekemistä. Makuasioista ei voi kiistellä mutta ainakin minuun Moskova teki lähtemättömän vaikutuksen.

Sivuja: [1] 2 3 ... 7