Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pitulo

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Jos voitte luopua Keski-Euroopasta niin Malta on hyvä vaihtoehto. Tosin ei siellä vuosia sitten hirveän lämmintä ollut talvikuukausina ainakaan öisin mutta valoa ja auringonpaistetta kuitenkin enemmän kuin Suomessa. Maltalla on myös suuri ulkomaalaisten yhteisö, varsinkin brittejä.
Plussaa Maltalle siitä, että maltalaiset ovat ystävällisiä ja kaikki puhuvat englantia eikä siellä tulee kulttuurishokkia.
Tässä yksi linkki aluksi kansainvälisistä kouluista jos kiinnostus heräsi:
http://www.expat-quotes.com/guides/malta/education/international-schools-in-malta.htm

2
mpala, kiitos tiedoista , linkeistä ja "huolenpidosta"  :) !
Olet saanut sen käsityksen, että olen fiksaantunut pelkästään tuohon paluulipun muuttamiseen. Johtunee siitä, että aloitin viestittelyn täällä lentomatkustus osiossa  enkä selitellyt sen enempiä. Nyt keskustelu on sitten siirtynyt aivan toisiin ulottovuuksiin -> Afrikkaan.
Afrikkaa pitkin poikin suunnittelu on alkutekijöissä. Ollaan kyllä säästetty tuhansia euroja matkaan mutta tarkoituksena on matkustaa niin halvalla kuin mahdollista. Sen takia sadankin euron säästö lentokuluissa on kotiin päin.

3
Kiitos molemmille mpala ja starbucks hyvistä kommenteista! Tässä mennään vähän sivuun aiheesta "edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta" mutta vastauksena mpalan kysymyksiin koskien, miksi paluu Cairosta ja missä päin aion matkustella:
Mun egyptiläinen ystävä asuu Cairossa ja ollaan jo monta vuotta suunniteltu yhteistä reissua Afrikassa, josta ainakin osa tehtäisiin hänen pakullaan, jossa hätätilassa voitaisiin nukkua muutamia öitä. Autolla matkustaminen  Afrikassa kyllä arveluttaa jonkin verran  koska jos sitä ei syynää koko ajan niin nopeasti häipyy renkaat tai jotain vastaavaa. Ystävältäni häipyi auton akku pari kuukautta sitten Cairossa kun kävi yhdessä virastossa puoli tuntia asioimassa. Ja Etelä-Afrikka kokemusteni perusteella tiedän, että tällainen ei yhtään parane mitä etelämpään Afrikassa mennään.
 
Anyways. Ollaan alustavasti ajateltu tehdä kaksi reissua Kairosta, joista ainakin eka omalla autolla. Egypti- Libya (jonne kumpikaan ei haluaisi mennä )-Tunisia- Algeria- Marokko. Paluu Mauretania - Mali - Niger - Tsad - ja Eygpti koukaten Sudanin kautta niin vähän kuin mahdollista.
Toinen reissu pääosin Afrikan Itä-rannikolla joko auto mukana tai ilman. Junalla (joko auto mukana tai sitten ei) Assuaniin asti, sieltä reitti Sudan- Etiopia- Uganda - Kenia - Ruanda Burundi - Tansania. Paluu joko lentäen Kampalasta (Uganda) Cairoon tai omalla autolla Kongo- Uganda - Sudan.

Onhan tässä aika paljon suunnittelua ja säätämistä jäjljellä mutta osa ainakin toteutunee. Libya ja Sudan osuvat harmittavasti kulkureiteille. Niihin ei ole hinkua.

Suomalainen ei voi ostaa Egyptin viisumia netistä. Egyptin embassy Hesassa myöntää viisumin maksimissaan 3 kk. Halvemmaksi tulee ostaa 30 pv viisumi Cairon lentokentältä ja hakea siihen pidennystä Cairossa. Koneeseen olen aina päässyt Hesassa vaikka viisumia ei ole ollut.

Huvikseni tsekkasin, mitä maksaa tänään ostettuna Aegan meno-paluu HLS-CAI-HLS  meno 14.10 ja paluu 20.3.20 , maksaisi 343:47 euroa josta paluun osuus olisi 170:53 euroa. Kyseessä saver-lippu. Mistään en löytänyt tietoa, voiko paluun muuttaa ja mitä se maksaisi. Osaako joku auttaa?

4
Joo, mua askarruttaa tuo lentoyhtiöiden mainitsema "fare diffence", että mikä se olisi oikeasti sitten kun tekee paluulennon muutosta. Aika kalliiksi tulisi Luffella muuttaa kun pelkkä muutoskulu on 130 euroa ja siihen päälle mahdollinen paluulentojen erotus. Olen matkustanut usein Kairoon Luffella meno-paluu sesonkien ulkopuolella, alle 400 euron. Niissä on aina ollut paluulennon osuus pienempi kuin menolento eli nähtävästi taka-ajantuksena on saada lisää rahaa, jos muuttaa paluulennon. ..?
One way HEL-CAI on mielenkiintoinen ehdotus mutta tiedä sitten, miten toimii viranomaisten kanssa kun ajattelin ostaa viisumin Egyptiin vasta lentokentältä Kairossa( ja hakea siihen sitten pidennystä paikan päällä paluuta varten) eikä mulla olisi paluulentoa ostettuna.
A3 taitaa olla Aegean airlines mutta mihin viittaat PS:llä?
Sorry mutta suhtaudun supersaveriin varauksella. Kyseessä on siis online matkatoimisto, joka ei tee hyväntekeväisyyttä.

5
Lentomatkustus / Edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta?
« : 20.05.2019, 19:07:08 »
Suunnitelmissa lähteä 6 kk reissulle Afrikkaan lokakuussa. Meno-paluu economy luokassa. Paluu "joskus" maaliskuussa.. Meno ja paluu Kairoon/Kairosta ja siinä välillä pitkin poikin Afrikassa.
Koska meno+paluu lentoliput yhteen paikkaan on suhteellisen halpoja verrattuna yhteen suuntaan varattuihin lentolippuihin olen etsinyt tietoa netistä koskien menopaluulentolipun uudelleenbuukkaushintaa koskien paluulentoa. Näyttävät vaihtelevan suuresti.
Voitko suositella edullisinta lentoyhtiötä?

6
Egypti / Vs: Nyt pärjää Egyptissä minibudjetilla
« : 02.05.2019, 16:15:05 »
Ensiksi korjaus edelliseen viestiini HSL:n korotettu kertalippu on EUR 2:80. Tuli näppäysvirhe.
Sanavalintani oli myöskin väärä ottaen huomioon, että  arkienkeli katsoi aiheelliseksi kommentoida. Kukapa sitä nauraisi kun kulut nousevat huimaa vauhtia ihan missä päin maailmaa hyvänsä....Toisaalta minulle 40 senttiä metrolipusta on pieni raha mutta pidän Hesan hintaa EUR 2:80 ylimitoitettuna koska kantakaupungissa asuvat pakotetaan ostamaan kahden vyöhykkeen lippu vaikka he eivät sitä tarvitske jos liikkuvat vain vyöhykkeellä A.
Koskien Kairoa (ja myöskin Helsinkiä) olen eri mieltä siitä, että muka vain köyhät ajavat metrolla. Kuinka hyvin arkienkeli on tutustunut Kairon liikenteeseen ja metroon, onko omakohtaista kokemusta?
Egyptissä asuu lähes 90 miljoonaa ihmistä ja pelkästään Kairossa eri tilastojen mukaan 7 - 9 miljoonaa. Hyvin moni kairolainen omistaa auton , jopa kaksi autoa (keskiluokasta rikkaisiin) mutta sitä ei oikeastaan käytetä kuin iltaisin/öisin/viikonloppuisin sekä maaseudelle mentäessä koska Kairon liikenne on täydellinen kaaos varsinkin ruuhka-aikaan. En tiedä yksityisautojen kokonaismäärää Kairossa mutta en ole yllättynyt josko niitä on siellä lähes Suomen väkiluvun verran. Päiväsaikaan parkkipaikan löytäminen Kairon keskustassa ja lähikaupunginosissa on täysi mahdottumuus. Ja jos lähtee omalla autolla liikenteeseen Kairossa on hyvä varautua lisäämään käytettyyn matka-aikaan tunti, pari ruuhkissa seisomisiin.  Edellä mainituista seikoista johtuen myös hyvin toimeentulevat käyttävät metroa työmatkoihinsa. Eittämättä heille LE 7 on pieni raha verrattuna heidän tulotasoonsa. Sama pätee Hesaan. Köyhälle EUR 2:80 on suuri raha, hyvätuloiselle vähän. Hesan kantakaupungissa asuvat "rikkaat" käyttävät metroa ja monella ei ole edes autoa koska sitä ei tarvitse kantakaupungissa ja jos onkin niin auton parkkeeraus Hesan keskustassa on jokapäiväinen onegelma. Toivottavasti viestini selventää asiaa sen verran, ettei arkienkeli ole epätietoisuudessa, mikä siinä naurattaa?


7
Egypti / Vs: Nyt pärjää Egyptissä minibudjetilla
« : 30.04.2019, 15:48:00 »
Aloitin tämän ketjun yli kaksi vuotta sitten. Edelleenkin Egyptiin matkustaminen on edullista. Palasin juuri kuukauden reissulta Egyptistä. Euro on jonkin verran menettänyt arvoaan suhteessa Egyptin puntaan. Kurssi huitelee 19,7 hujakoilla kun oli v.2017 noin 20. Viisumi kentältä ostettaessa maksaa edelleenkin USD 25. Suomalaiseen hintatasoon tottuneena mielestäni egyptiläinen hintataso on edelleenkin alhainen.Esimerkiksi KFC:ssä isot annokset ranskalaisia + runsaasti uppopaistettuja kanapaloja + salaatit maksoivat yhteensä kahdelle LE 150 eli noin EUR 7,50 , tekee EUR 3:75 per turpa. Egyptiläiset ovat kauhuissaan kun metro-lipun hinta nousi , maksaa nyt LE 7, mikä on jotain 40 senttiä euroissa. Tätä kun vertaa Hesan korotettuihin,uusiin kertamaksuihin EUR 2.90 niin ei voi kuin nauraa.

8
Tyhmät kysymykset / Vs: Suomesta Kapkaupunkiin laivalla?
« : 30.03.2019, 14:30:16 »
Loikoilija, et kerro liikuntavammastasi enempiä mutta silti herää kysymys, miten niin et voi matkustaa lentäen? Nykyaikana liikuntarajoitteiset voivat hyvin matkustaa lentokoneilla varsinkin jos on avustaja mukana ja mielestäni se olisi "tapauksessasi" nopein ja helpoin ja ehkäpä jopa halvin vaihtoehto päästä Suomesta Etelä-Afrikkaan. Rohkeasti vaan kyselemään ja tutkimaan eri lentoyhtiöiden palveluita liikuntarajoitteisille!
Muistuupa tässä mieleeni edesmennyt kansanedustaja Kalle Könkkölä, joka matkusteli ympäri maailmaa myös lentokoneissa vaikka oli hengityskoneessa ja rullatuolissa. Minulla oli myös ystävä (kuoli viime vuonna), jonka vasen puoli halvaantui aivoinfarktin takia 15 vuotta sitten. Tämä ei estänyt häntä lentämästä lomalle Ecuadoriin . Ei tietty yksin vaan puoliso toimi avustajana.
Tsemppiä matkan suunnitteluun!


9
Lentomatkustus / Vs: USB-ladattava sähkösytkäri
« : 19.03.2019, 14:22:14 »
Olen monasti pähkäillyt tätä sytkäri asiaa ihan tavallisen sytkärin kanssa. Yleensä lentoyhtiöt ilmoittaa, että voi ottaa mukaan yhden sytkärin kun kantaa sitä mukanaan esim taskussa eikä minulla ole koskaan ollut mitään ongelmia lentäessä pois Euroopassa. Mutta kun olen palannut Kairosta Suomeen niin ottavat kaikilta matkustajilta pois ihan kaikki sytkärit turvatarkastuksessa ennen koneeseen pääsyä. Vaikka lentoyhtiö sallii sytkärin mukana kantamisen niin välttämättä ei kaikkien maiden lentokenttien työntekijät.

10
Yleinen / Vs: Reissut/Matkat, jonne ette mene?
« : 05.03.2019, 14:38:23 »
Periaatteessa en ole kovin valikoiva reissujen suhteen mutta ihan kaikenlaisista matkaamisesta en enää jaksa innostua:

-Kireällä aikataululla vedetyt duunireissut jätän väliin, jos vain mahdollista (tyyliin aikaiset / myöhäiset lennot ja päivä - pari jossain Euroopassa)
-Sotatoimialueet yms turvallisuusmielissä liian extreme-henkiset paikat
-Isot resortit - varsinkin jos niissä on muita kuin "hiljaisia aikuisia" (eli lapsiperheitä, juhlivia nuoria tms)

Afrikassa ei ole tullut kovin paljon reissattua, eikä mitään ihan palavaa intoa varsinkaan huonomman infrastruktuurin omaaviin maihin siellä suunnassa ole.

Servechilledin kirjoitus on kuin omilla näppäimilläni kirjoitettu (Afrikkaa lukuunottamatta).
Jouduin aikoinani tekemään jonkin verran duunireissuja. Pakosta vaikka haluja ei ollut. Tylsää, jonninjoutavaa neuvottelua partnereiden kanssa, kireät aikataulut ja vähänkin vapaa-ajan joutui viettämään partnereiden kanssa jossain kalliissa raflassa (firman piikkiin) syöden näitä "fine dining" annoksia, joilla nälkä ei lähtenyt ja juoden viinejä, joista en tykkää. En yhtään kaipaa noita aikoja.
Lisäksi mielestäni ei ole ennakkoluuloista välttää matkustamista maihin, joissa on sota käynnissä. Mitä järkeä lähteä vapaaehtoisesti esim Syyriaan, jos sinne nyt yleensäkään reppureissaaja pääsee..
Ja mitä enemmän ikää kertyy niin minä (kuten myös Servechilled) pyrin välttämään isoja resortteja, joissa on paljon lapsiperheitä ja juhlivaa nuorisoa. Ei vaan jaksa sitä jatkuvaa hulabaloota ja meteliä.

11
Yleinen / Vs: Reissut/Matkat, jonne ette mene?
« : 02.03.2019, 14:18:14 »
Epämiellyttävät kokemukset jostain maasta tietysti vaikuttavat siihen, meneekö sinne uudelleen mutta jos ei ole kiinnostunut jostain maasta lukemansa/kuulemansa perusteella niin nähdäkseni haluttomuus matkustaa sinne perustuu lähinnä ennakkoluuloihin koska omakohtainen kokemus puuttuu.
Itselläni on kokemusta matkatoimiston järjestämästä rantalomakohteesta Turkkiin  1990-luvun alussa ja jäi kyllä viimeiseksi kerraksi. Keinotekoinen turistirysä, hirvittävä määrä suomalaisia turisteja joka puolella. Niin paljon, että paikalliset olivat opetelleet typeriä suomen kielisiä lausahduksia kuten "Mitä kuuluu, kukkuluuruu".... Eli kuten Alan mies en enää matkusta rantalomakohtaisiin puhtaissa turistikohteissa.
p.s. Tiger, olen käynyt Pietarissa ja asunut Moskovassa. Molemmat ovat kauniita kaupunkeja varsinkin kesällä, paljon nähtävää ja tekemistä. Makuasioista ei voi kiistellä mutta ainakin minuun Moskova teki lähtemättömän vaikutuksen.

12
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 25.02.2019, 19:58:20 »
Olen vaihtanut monta kertaa non-schengen -> schengen MUC:ssa, viimeksi viime vuoden joulukuussa. Parin tunnin vaihto on ookoo mutta kyllä 45 min tekee tiukkaa eikä sillä ole mitään väliä, onko molemmat lennot LH - LH.  Kun MUC:ssa vaihtaa non-schengen alueelta schengen alueelle transit kylttejä seuraten niin yks kaks pullahtaa ulos terminaalista ja on jonottamassa muiden MUC:sta tulevien kanssa lähtöselvitykseen! Viime joulukuussa siellä oli mielettömät jonot ja en kyllä olisi ehtinyt jatkolennolle, jos vaihtoaikaa olisi ollut tuo 45 min.

13
Osta, myy, vaihda, vuokraa, lahjoita / Vs: Marokon rahnaa
« : 31.01.2019, 13:42:43 »
Näinhän se menee, että jos ostaa Suomessa ulkomaan valuuttaa niin joutuu maksamaan enemmän kuin jos myy samaan paikkaan ylijäämä hiluja. Viestini idis oli ja on yleensäkin kyseenalaistaa ulkomaalaisen  valuutan vaihtaminen/ostaminen/myyminen Suomessa koska vaihdosta maksamiaan rahoja ei tule saamaan takaisin. En tiedä muista mutta itse vaihdan valuuttaa vasta ulkomailla paikan päällä ja yleensä siellä ostokurssi on huomattavasti edullisempi kuin Suomessa. Kotiin en kanna koskaan ulkomaan valuuttaa , viimeiset dirhamit menee vaikka tippeinä lentokentän siivoojille.
Järkevyydestä en tiedä mutta jos välttämättä haluaa vaihtaa dirhameja Suomessa niin Forex myy tänään MAD 256 hintaan € 27.70 ja hihhulimies haluaa € 24 . Erotus on siis € 3:70.  Ratikkalippu Hesan sisällä maksaa suuntaansa € 1:70 , meno paluu € 3:40 Kallioon jos tunti ylittyy. Säästyy siis peräti 30 senttiä jos jaksaa nähdä vaivan hakemaan 256 dirhamia "edulliseen hintaan" .

14
Osta, myy, vaihda, vuokraa, lahjoita / Vs: Marokon rahnaa
« : 29.01.2019, 23:03:07 »
Heh. Forex maksaa sulle jotain 19:80 riippuen koska menet myymään. Lycka till!

15
Olen lentänyt kymmeniä kertoja Lufthansalla, viimeksi kuukausi sitten, ostanut liput Luffen omilta sivuilta ja maksanut Visalla(omalla). Tuo englannin kielinen teksti printtautuu automaattisesti varaukseen. Kertaakaan multa ei ole kyselty maksukorttia yhtään missään. Lufthansalla ei ole lähtöselvitystä Vantaan kentällä vaan sen joutuu tekemään automaatilla ja sitten viemään laukut drop-iniin.  Itse ole tehnyt lähtöselvityksen etukäteen netissä ja printannut on board lipukkeet saman tien, matkalaukkutagit laittavat sitten drop-in tiskillä. Eli lähtöselvitys kyllä onnistuu etukäteen netissä jos sulla on tiedossa LF:n booking numero. Ja jos mukana ei ole kuin käsimatkatavaraa niin ei tartte edes käydä drop-in tiskillä! Milanon lähtöselvityksestä en tiedä mutta kännykällä/nettipaikoissa voinee tehdä samaten lähtöselvityksen on-line. On board lipukkeet joko kännyyn tai voi printata automaatista kentältä tai jos Milanossa normaali check -in niin lipukkeet sieltä. (Varmuuden vuoksi voi tietty ottaa kopion kortista, jolla liput on ostettu jos kerta kyseessä ei ole oma kortti) Hyvää matkaa!

16
Egypti / Vs: Suosituksia: Kairo vai Luxor?
« : 28.11.2018, 15:29:09 »
Vuosikymmeniä Egyptissä matkanneena, molemmissa paikoissa käyneenä ,  ja Kairossa myös asuneena, täytyy todeta, että valinta on vaikea. Mutta jos kyseessä on ekaa kertaa Egyptiin matkaava ja aikaa on vähän, niin suosittelen kuitenkin Kairoa. Luxorissa on lähinnä vanhoja temppeleitä (Karnak) ja Kuninkaiden laaksossa hautoja. Sinällään vaikuttavia ja näkemisen arvoisia. Kuitenkin Kairossa on enemmän nähtävää. Gizan pyramidien ja sfinksin lisäksi Sakkaran vanhemmat porraspyramidit ja ennen kaikkea Egyptiläinen museo, jossa on ainakin minuun vaikutuksen tehnyt faarao Tutankhamonin kultainen kuolinnaamio + kultaiset rattaat. Saladin linnoitus (Citadel) on näkemisen arvoinen ja sieltä on panoraama-näköala yli Kairon. Lisäksi koptilainen Kairo on mielenkiintoinen puhumattakaan Khan El Khalilin basaari-alueesta, josta ei tietty kannata ostaa mitään muuta kuin tiukan tinkimisen jälkeen! (lähtökohtana puolet pyydetystä hinnasta pois).

17
Lentomatkustus / Vs: Lufthansa?
« : 09.10.2018, 15:24:15 »
Viimeksi lensin LF:lla vuosi sitten välin HEL-MUC . Sai valita edellä mainitun kolmioleivän tai paakelsin. Vahingosta viisastuneena, kannattaa valita se kolmioleipä. Mannertenväliset lämpimät ateriat on ihan syömäkelpoisia. Yleensä tarjolla on kaksi vaihtoehtoa, joista voi valita jos illallinen kyseessä. Aamiainen on yleensä munakasta + sämpylä + jugurtti.

18
Yleinen / Vs: Missä sijaitsee lempipuistosi?
« : 06.10.2018, 14:13:27 »
Tässä ketjussa onkin jo mainittu aiemmin lempipuistoni : Lontoon Regent's Park ja Pariisin Luxembourgin puisto.
Mieleenpainuvimpaan puistoon törmäsin kuitenkin Moskovassa käytyäni Tretjakovin galleriassa. Siinä oli lähellä Muzeon Park = Fallen Monument Park . Tämä puisto perustettiin 1990-luvun alussa Neuvostoliiton hajottua ja sinne raahattiin monta sataa patsasta entisen NL:n päämiehistä. Mieleen on jäänyt erityisesti iso, nenä murskattuna seisova Stalinin patsas. Kaikki patsaat ovat ulkoilmassa nätissä ja hyvin hoidetussa puistossa, jossa on mahdollisuus levähtää Moskovan hälystä. Josko vielä kerran tieni käy Moskovaan niin tämä puisto on käyntikohteista listallani numero yksi.

19
Eurooppa / Vs: Minne päin Eurooppaa veisin äitini?
« : 28.09.2018, 13:34:54 »
Lainaus
''Vastenmielisyys Itä-Euroopan maita kohtaan..'' Olet kyllä väärässä. Äitini on syntyi Neuvostoliitossa ja olemme asuneet  Venäjällä   vaikka kuinka kauan. Äiti ei ole koskaan käynyt tuolla ''sivistyneessä'' länsieuroopassa ja sen vuoksi haluaa sinne. Lisäksi olen itse reissannut paljon Balkanilla ja muualla itä-euroopassa niin on kiva vaihteeksi käydä tuolla toisella puolella...  Ja menisimme tietysti mieluummin Pariisiin mutta se on liian kallis. Menemme Prahaan ja lisäksi käymme myös Saksassa.

Kiitos, että selvensit lausetta "...kunhan ei oo Itä-Eurooppa". Ymmärsin väärin. Yleensä siihen, ettei halua matkustaa johonkin maanosaan tai joihinkin maihin,  on joku syy, ennakkoluulo tai huonot kokemukset ja tässä tapauksessa siis se, että äiti on syntynyt NL:ssa ja se on jo niin "nähty".
Voisitko vielä selventää, mitä äitisi tarkoittaa "Itä-Euroopalla" ? Pelkästään Euroopan puoleista Venäjää vai mahdollisesti joitain muitakin maita "Itä-Euroopassa" ? 
Ja jotta vältytään väärinkäsityksiltä minulla ei ole mitään vastenmielisyyttä matkustaa omasta mielestäni Itä-Eurooppaan kuuluviin maihin Venäjä mukaan lukien.  :P

Mode-edit: lainaus. -jk

20
Eurooppa / Vs: Minne päin Eurooppaa veisin äitini?
« : 26.09.2018, 13:34:56 »
Nyt sitten aloittaja kirjoittaa, että äidille kelpaa mikä tahansa (?) kunhan ei oo itä-Euroopassa. Sehän rajaa pois puolet Euroopasta, mm. Baltian maat, Puola, Unkari, Tsekki, Bulgaria ja kaikki entiset Jugoslavian maat.

Ollaanpas tarkkoja, sillä Tshekki ja Puola kuuluvat määritelmällisesti Keski-Eurooppaan, Baltian maat Pohjois-Eurooppaan ja Balkanin maat Kaakkois-Eurooppaan. Ellei mennä entisen itäblokkijaon mukaan, johon myöskään eivät kuuluneet Baltian maat, eivätkä entiset Jugoslavian maat.

Tämä ketju on tullut tiensä päähän. Valinta kohdistui aloittajan mielestä hieman tylsään Prahaan mutta shoppailumahdollisuuksista ja muodista + vaatteista kiinnostunut äiti päättää ja haluaa Prahaan. Enpä ole ennen kuullutkaan, että joku pitää Prahaa muodin Mekkana Täytyy todeta, että omena ei ole kauas puusta pudonnut.

Syy, miksi vielä kirjoitan tähän ketjuun on, että haluan kommentoida matkailijoitsijan käsitystä Itä-Euroopasta.Asia ei ole niin yksioikoinen, että etsitään harpilla Euroopan keskipiste ja sen mukaan Eurooppa jaetaan itään ja länteen, pohjoiseen ja kaakkoon.

Toisen maailmansodan jälkeen voittajavaltiot jakoivat Keski-Euroopan kahtia, itään ja länteen riippumatta siitä sijaitsiko maa pohjoisessa tai jossain väli-ilmansuunnassa kuten kaakko. Neuvostoliiton hallintaan jäivät mm Puola, Unkari, puolet kahtia revitystä Saksasta, Jugoslavia ja Bulgaria. Tsekkoslovakiassa kommunistit tekivät vallankaappauksen v. 1948 ja maa liitettiin itäblokkiin.  Baltian maat (päinvastoin kuin matkaloitsija väittää) jäivät toisen maailansodan jälkeen NL:lle ja itsenäistyivät 1990-luvun alussa NL:n hajotessa.

Edellä mainittu huomioon ottaen kun ennen 1990-lukua syntynyt mainitsee "kunhan ei oo Itä-Eurooppa " hän nähdäkseni  viittaa ennen 1990-lukua olleeseen jaotteluun itä-ja länsimaihin Euroopassa. Jos tytär on 18 v. niin äiti on silloin syntynyt nähtävästi 70-luvun lopulla jos kyseessä ei ole teiniäiti. Mistä muusta syystä voisi kummuta tätä yleistävä vastenmielisyys Itä-Euroopan maita kohtaan kuin tapahtumista ennen 1990-lukua?Sivuja: [1] 2 3 ... 6