Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Rristo

Sivuja: [1]
1
Tyhmät kysymykset / Vs: ESTA hakemus
« : 16.12.2016, 15:46:15 »
Juuri käytiin Jenkeissä, ystävän kanssa molemmat ensikertaa. eSTA meni netissä heittämällä läpi. Miamin kentällä jonotettiin laitteisiin, jossa maahantulomuodollisuudet. Ystävä ei voinut käyttää niitä, sillä passi alle 6kk voimassa. Tuosta vaatimuksesta ei nähty kumpikaan mitään mainintaa, eikä se ollut estänyt ESTAn saantia. Mulla meni laitteen näpyttelyt ok, mutta sain kuitin jossa kuvani päällä ruksi. :o jonotettiin siis molemmat turhaan laitteisiin, koska kummankin piti vielä mennä immigration tiskin ohi kuitenkin. Oli jännää kun vaihtoaikaa oli alle tunti. Eräs ystävällinen työntekijä kuitenkin keplotteli meidät tarkastusjonon kärkeen, ja ystävä siinä akuutisti maahantulokupongin täytettyään pääsi myös lopulta läpi. Hänen passiaan ei kuitenkaan leimattu :D , mutta siitä koitui säätöä vasta paluumatkalla..

2
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: St Thomasilla käyneitä?
« : 15.12.2016, 10:27:25 »
Jeps. Jatkanpa tähän ketjuun. Eli kävin ystäväni kanssa lomailemassa St. John:lla vajaan pariviikkoisen, kun keväällä tuli edulliset lennot vastaan. Olisi toki voinut ennen lentojen hankkimista tutkia paikallista hintatasoa hieman enemmän, sillä se on Suomenkin hintoihin verrattuna selkeästi kalliimpi. Esim. ruoka kaupassa on poikkeuksia lukuunottamatta hintavampaa kuin Suomessa, ja ravintolakokemusteni perusteella harvemmin sai kokea saavansa rahoilleen vastinetta. Rommi toki oli suht edullista tuollakin.

Lennettiin St. Thomasille, jossa yhden yön jälkeen lautalla St. Johnille. Perusteluna se, että saari on suurelta osin luonnonsuojelualuetta, asukkaita huomattavasti vähemmän kuin ensinmainitulla, eikä St. John ole risteilysatama. Saarten välillä kulkee pari lauttaa, joista toinen ilmeisen epäsäännöllisesti ja -varmasti (Charlotte Amaliesta, joka on myös muutaman USDn kalliimpi). Hinta hieman alle 10USD per naama matkalaukun kanssa per suunta. St. Johnilla on tarjolla runsaasti Airbnb -majoituksia, jonka myös valitsimme että oli mahdollisuus itse halutessaan kokkailla ym. Toimi hyvin ja paikallinen hosti neuvoi ja avusti mielellään. Muutenkin paikalliset saarella ovat hyvin ystävällisiä ja kohteliaita, ja esimerkiksi liftaus on varsin toimiva tapa matkustaa saarella tarpeen vaatiessa. Taksit ovat joukkoliikennevälineitä eivätkä lähtökohtaisesti privakuljetuksia, ja vaikka auton vuokraamalla (4WD lähes välttämätön, etenkin kuin sateella teiden liukastuessa todella jyrkät nousut saattavat jättää muut autot sutimaan paikoilleen - tiet muuten ihan hyvässä kunnossa, niitä korjataan parasta aikaa, vaikkakin hyvin kapeat paikoitellen) saa oman vapautensa ja ehkä eniten irti saaren tutkimisen kannalta, kulkee St. Johnilla myös bussi kahden kaupungin (kylän) välillä, jota en kuitenkaan itse testannut.

Pulikoinnin, snorklauksen, todennäköisesti myös sukelluksen, ja luonnossa kulkemisen kannalta saari on hieno kohde. Kauniita rantoja toisensa perään löytyy reissun jokaiselle päivälle jos niin haluaa. Vaikka olimmekin (2-12.12) paikalla juuri ennen virallisen high seasonin alkua, oli osa rannoista silti suht täysiä joskaan ei ahdistavissa määrin. Lautta St. Thomasilta tuo Cruz Bayhin, josta pääsee autolla n.30min saaren toiselle puolelle Coral Bayn alueelle. Jälkimmmäisen koimme matkaseurani kanssa ilmapiiriltään jotenkin miellyttävämmäksi, johon osaltaan liittynee se että St. Thomasilta päiväksi saapuvat risteilymatkustajat pitäytyvät lähempänä Cruz Bayta eivätkä ajanpuutteen vuoksi kulkeudu saaren toiselle puolelle. Omat suosikit olivat Hansen Bay beach (maksaa 5USD per naama, mutta sijaintinsa vuoksi vähän väkeä), Salt Pond Bay, Trunk Bay (jossa akuutti vedenalainen snorklausreitti infokyltteineen), sekä kävelyreiteistä Ram Head Trail ja Reef Bay trail.

Koska hintataso oli mitä oli, käytiin usein parissa eri ruokakaupassa Cruz Bayssä, sillä jokaisessa oli muutamia edullisia tuotteita ja välillä tarjouksia (esim. toisessa hedelmät ja vihannekset yllättäen up to -50%, ja toisessa paikallisesti tuotetut lehtivihreät edullisia). Muita mainitsemisen arvoisia ravitsemusliikkeitä ovat Our Market smoothies Cruz Bayssä, Indigo bar Coral Bayssä, sekä Chateu Bordeaux saaren keskivaiheilla, josta jälkimmäisessä upea näköala Coral Bayn suuntaan. Jälkimmäisestä löytyy myös paikallisesti tehtyjä tauluja ja koruja ym. ihan sopuhintaan, tuliaisiksi tai muuten. Zika virus oli alueella ylihypetetty vaikka hyttysiä riitti (hyttysverkkosuositus) aika ajoin.

Tuskin tulee tuonne uudestaan lähdettyä, lähinnä suolaisen hintatason vuoksi. Kerron kuitenkin lisää reissusta pyydettäessä neuvoen parhaani mukaan sinne suuntaavia. St. John on turvallinen paikka myös öisin, toisin kuin kuulema esim. St. Thomasin kaupunkien tietyt alueet. Merenelävistä tuli bongattua erilaisten pienempien fisujen lisäksi lähinnä suurempia rauskuja (stingrays) ja valtavia merikilpikonnia, mutta haita ym. löytyy myös. Lämpöä lähemmäs 30, yöt miellyttävästi astetta viileämpiä. Aurinko paahtava ja ilmankosteus suuri etenkin saaren sisäosissa. Vaikka lauttamatkat (tai lyhyet lentomatkat) eivät ole halvimpia (muutamia kymppejä suunta esim. St. John - Virgin Gorda tai Jost Van Dyke), saisi saarihyppelyllä varmaan eniten irti neitsytsaarivisiitistä. Vaikutti että ainakin yksi telttailupaikka löytyy St. Johnilta, todennäköisesti useampiakin, mutta ainakin tämän yhden etäisyys kylistä ym. tekee auton vuokrauksen hyvin hyödylliseksi jos majoituksena tällaista preferoi. Käytettiin St. John Car Rentals -firmaa, joka toimi ammattimaisesti ja hyvin. Suurta hintaeroa autovuokrien suhteen ei vaikuttanut olevan, ja täyden vakuutuksen kanssa 4WD wrangler oli n.100usd päivä. Taksi St. Thomasilla lentokentän ja Red Hookin (josta yksi lautta Johnille lähtee) välillä on noin 25-30USD, joten yksi varteenotettava mahdollisuus on myös vuokrata auto kentältä ja hurauttaa lauttaan.

Mutta tosiaan, kysymällä kerron aiheesta mieluusti lisää, josko kokemuksestani on apua jollekkin toiselle.

3
Lähi-itä / Vs: Israel
« : 12.12.2016, 00:53:02 »
Moro

Onko Israelista mahdollista matkustaa päiväksi naapuriin Egyptiin tai Jordaniaan ja päästä vielä illalla takaisin? Olen ymmärtänyt että maksua vastaan maihin pääsee, mutta vaatiiko viisumia tms,. vaikka  olisi n. puolipäivää? En ole ajatellut mitään kiertomatkoja/reissuja, vaan hiukan lenailla ja käppäillä Aqabassa ja mahdollisesti Tabassa. Eilatissa olisi tarkoitus viikko olla ja lyhyestä reissusta johtuen ei aika riitä pitkiin käynteihin tai Israelin kiertämiseen.

Ymmärtääkseni Jordaniaan vaatii viisumin, eikä ns. Päiväreissuja Israelista muuten voi sinne tehdä. Saatan olla väärässä. Kun Eilatissa ollessa harkitsin visiittiä, olisi viisumi ollut noin 50€. Ilmeisesti saa pakettialennusta jos on ainakin yhden yön Jordanian puolella hotellissa tjsp. Näin minulle Eilatin hotellissani kerrottiin.

4
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: St Thomasilla käyneitä?
« : 14.10.2016, 09:48:48 »
Kiitos Conard!

5
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: St Thomasilla käyneitä?
« : 13.10.2016, 23:13:59 »
Onko tuoreemmalti U.S neitsytsaarilla käyneitä? Tarkoitus Joulukuussa lentää lyhyelle lomalle Hki-St.Thomas ja majoittua ensisijaisesti St.Johnilla. Kiitollinen vinkeistä!

6
Jatketaan tätä jatkokysymyksellä.  :)

Tuli buukattua halvat lennot Hki - St. Thomas Joulukuulle, sekä airbnb:stä majoitus St. Johnille. Onko ko. Saarella käyneitä? Vinkit ja neuvot sekä kokemuksen mukanaan tuomat oivallukset ovat lämpimästi tervetulleita. Lisäksi suositukset US ja Brittien neitsytsaarten osalta otetaan kiitollisuudella vastaan. Tarkoitus keskittyä eniten luontoon ja korkealentoisempaan chillailuun, ei niinkään biletykseen ja dokaamiseen ym. Kiitos!

8
Toivottavasti ei liian offtopic, mutta tällainen lista tuli vastaan jossa mahd. vaihtoehtoja airbnb:n käyttäjille.
http://www.shareable.net/blog/15-niche-alternatives-to-airbnb

9
Lähi-itä / Vs: Israel
« : 19.02.2016, 14:45:58 »
Kiitos Ginger_spicelle kattavasta kertomuksesta! Kävin ystäväni kanssa Jerusalemista Eilatissa bussilla niin lisään tästä ketjuun pari pointtia josko niistä on jollekkin hyötyä.
Eggedin bussi 444 siis huristaa Jerusalemin bussiasemalta kuolleenmeren (matkan varrella mm. Qumran ja Wadi gelt) kautta Eilatiin. Lippu kahteen suuntaan oli n.112nis, opiskelija-alennuksia ei reitille ilmeisesti saa. Nimellisesti matka-aika on kuulemani mukaan 5h, mutta molemmilla matkoilla lähempänä totuutta oli 4h, johon sisältyi kumpaankin vielä 20min stoppi aavikolla huoltsikka/kahvila -asemalla. Kuskien ajotyyli oli siis lähellä Räikköstä, mutta läheltäpiti-tilanteilta vältyttiin.

Majoituttiin Blue Hotelliin, joka oli kahdelta yhteensä n. 50usd yö. Huone 5kerroksessa oli siisti, kaikki toimi, ja kylppärikin hiljattain uusittu. Bonuksena näköala lahdelle sekä Jordaniaan. Henkilökunta auttavaista ja ystävällistä. Kannattaa kysellä alekuponkeja kahviloihin. Hotelli on 10min kävelyetäisyydellä lentokentästä ja 15min rannasta. Vuokrattiin kuluneet mutta toimivat fillarit joilla sotkettiin eväiden kanssa Egyptin suuntaan rantaa pitkin. N.30-40min rauhallisen ajon jälkeen saavuimme ilmaiseen rantaan nimeltä coral beach (sitä ennen on mm. Delfiinipoukama joka saattaa olla eettisesti hieman kyseenalainen, sekä aidattu coral beach, jossa maksusta pääsee snorklaamaan rannan tuntumassa olevien korallien viereen. Jälkimmäistä kokeiltiin ja opiskelijakortin pienellä alella erityisesti suositeltava.). Ilmainen ranta oli rauhallinen, vain jokunen ihminen siellä täällä, ja lähistöltä löytyy myös suklaukseen ja snorklaukseen keskittynyt pieni keskus, joka tarjoaa myös kahvia, purtavaa, sekä mahdollisesti halpaa majoitusta dormissa ja huoneissa. Tälle rannalle, ja rantatietä yleensäkkin, suhaa bussi 16 ja 15 suunnasta riippuen. Kertalippu 4,20nis, jos fillarointi esim ei kiinnosta. Lentokentän lähellä on häiriintyneillä äänimainoksilla koristeltu "Darkness" -niminen kauhutalo tjsp, jota vastapäätä tien toiselta puolelta löytyy pieni ruokakauppa. Ko. Liike oli edullisin näkemistäni, ja sisälsi runsaasti vege,vegaani, ym terveyshuttuja (mm. Mateeta ja propolishunajaa kibbutzilta). Suosittelen.

Fillareilla käytiin myös kasvitieteellisessä, joka löytyy konala-henkisen autoliikekeskittymän takaa. Ilmeisesti maksuton, mutta tarjoavat myös pääsylippua. Hyvää kevyttä ja zenittävää hengailua ja luomukahvia ym. Tarjolla. Bongattiin myös ystävällinen ja kovaääninen taksikuski, joka tarjosi meille kyydin Red Canyoniin kävelylle 100nis hintaan. Halvempi kuin mitä taksikeskuksessa ilmoitettiin hinnaksi, kannattaa siis kysyä kuskeilta suoraan. Ainakin jos on sievä ja vaalea neito, kuten ystäväni joka kyydin järkkäsi. Red Canyon on aivan Siinain holleilla, rajalle rakennettu aita on sinne johtavan tien vieressä. Kannattaa käydä, hiljainen ja kaunis paikka jossa voi bongata mm kauriita. Vettä runsaasti mukaan!

Ravintoloita voi bongata tripadvisorista, ainakin omat valinnat olivat kohdallaan. Melko tiukka henkinen harjoitushan tuo turistien viihdytys, shoppailu, ja resorttipaikka on, ellet sitten juuri sitä ole hakemassa. Kuten arvata saattaa, hinnat ovat korkeampia suurten hotellien liepeillä ja laskevat hieman kauempana. Mittarina tästä esim havanas släbäreiden hinta.. Jordaniaan tarvitsee kuulema hintavahkon viisumin, joten visiitit sinne jäi tälläkertaa väliin kun passitkin olivat tallessa Jerusalemissa. Aavikkoluonto sekä vesielämöinti sujui Eilatissakin silti mainiosti ja tämä se auringon lisäksi olikin meillä pointtina. Yv:nä voi kysellä lisää josko tulee kysymyksiä!
Laitetaan vielä parit plussat ja miinukset
+vesi ja lämpö
+turvallinen
+helppo
+luonto ja aavikko lähellä
+ystävälliset ihmiset

-kallis
-plussien lisäksi kovin tylsä
-lasinpalasia näkyi rantahiekalla

10
Lähi-itä / Vs: Israel
« : 10.01.2016, 23:01:44 »
Kuten jo itse mainitsit, et ole tehnyt mitään väärää käymällä Palestiinalaisalueilla.. Ja kuten Servechilled jo suositteli, vastaa jos kysytään, lyhyesti, ja puhu totta. Jos joudut kuumotuksiin niin ota se kiinnostavana kokemuksena. :) Länsirannalla käynti itsessään ei varmasti aiheuta maahantulokieltoa.. ainakin erittäin epätodennäköistä. Rohkeutta! Ja ajoissa kentälle :)

11
Lähi-itä / Vs: Israel
« : 02.01.2016, 10:50:36 »
Tuohon aikaan sapatti alkaa olla jo lopuillaan, joten junat ym kulkevat jo noihin aikoihin.
Tässä sapatin aikataulusta: https://www.hebcal.com/shabbat/?city=IL-Tel%20Aviv , sekä juna-aikataulusta Tel Aviviin:
http://www.rail.co.il/EN/

En tiedä vaikuttiko se, että saavuin vuoden viisumilla maahan, mutta ainakin kohdallani maahantulokuviot olivat läpihuutojuttu. Mitä nyt koneesta ulos tullessa pikaisesti käytävällä kuumoteltiin matkasuunnitelmista, mistä tulen, minne menen, miksi jne.. On hyvä muistaa että monet pitävät korkeaa turvallisuustasoa hyvänä palveluna, samoin kuin vaikka asiakaslähtöisyyttä ravintolassa, joten kuumotukset ja tarkastukset ovat harvoin tarkoitettu loukkaaviksi tjsp. Maasta lähtiessä saattaa olla tiukemmat tenttaukset, ainakin jos käyt länsirannalla. Tämä siis kuulemani mukaan. Mitä lie salattavaa nyt siellä olisi..

12
Espanja / Vs: Ensikertaa Teneriffalle! What to do?
« : 31.12.2015, 12:10:21 »
Pienenä lisäyksenä suosittelen lämpimästi harkitsemaan auton ajamista lauttaan ja lilluskelemalla La Gomeralle pariksi päiväksi. Saarelta löytyy ainakin upea ja mielestäni sopuhintainen hotelli Anaterve (tjsp). :) Itse hölmöilin Teneriffalle matkatessa vuokratessani auton pienestä nettipuljusta halvalla, jolloin lopulta päädyin maksamaan vakuutuksen sekä tälle putiikille etukäteen että myös europcarille josta auton lopulta hain.. Kenties asia on sinulle itsestään selvä, mutta kannattaa olla hereillä halpoja autoja vuokratessa. :) antoisaa matkaa!

13
Lähi-itä / Vs: Israel
« : 19.12.2015, 18:09:59 »
Moip!

Tuli ostaa päräytettyä liput Israeliin tammikuulle.
Saapuminen on lauantaina, ja sapattinahan ei tunnetusti julkiset kulje. Tietäiskö joku, onko Ben Gurionin kentältä mitään muita mahkuja päästä Yafoon kuin riistohintainen taksi?

Jos täällä on Israelissa yksin matkustaneita naisia niin otan mielellään kokemuksia vastaan :) Saiko olla rauhassa, tuliko huutelua, vislailua, ongelmatilanteita? Olen alle 30v. blondi nainen. Yksin reissaamisesta machoissa ja ei niin machoissa kulttuureissa on jonkin verran kokemusta, joten ihan vähästä en säikähdä.

Kiitos ja kumarrus jo valmiiksi! :)

Mihin aikaan saavut? Sapatin päättyessä illalla luulisi jälleen vaihtoehtoja löytyvän, ennen sitä on taksi varmaankin se kulkupeli.. :/ Kysyin kämppikseltäni joka on hieman alle kolmikymppinen ja vaaleatukkainen, hän sanoi ettei ole kokenut huutelua tai vislailua ym häiitsevissä määrin, ainakaan jos joihinkin seudun alueisiin vertaa. Sinun siis tuskin tarvitsee siitä huolehtia, kun kerrotkin ettet vähästä säikähdä. :)

14
Lähi-itä / Vs: Israel
« : 28.11.2015, 22:42:47 »
Hei,

suunnitteilla olisi viettää uusi vuosi Tel Avivissa ja haaveissa myös pari päivämatkaa Jerusalemiin. Onko mitään tuntumaa kellään maan turvallisuuteen tällä hetkellä? Tietenkään ei voi koskaan tietää, mutta jos jollain jotain hajua/kokemusta olisi, niin kaikki vastaukset ja kommentit olis tervetulleita. Ulkoministeriön sivuilla jo jotensakin masentava kuvaus tilanteesta (tai ehkä mä vaan luin sen masentuneesti!), turhaanko huolestun?

Hei,
Oleskelen opintojeni myötä Itä-Jerusalemissa juuri nyt. Käytännössä ihmiset sekä kaupungin itä- että länsipuolella kohtelevat matkaajia kokemukseni mukaan hyvin. Mikäli omaat ulkoisessa habituksessasi jotain sellaista joka liittää vahvasti valitettavan läsnäolevaan konfliktiin alueella tai ilmaisee jyrkkää poliittista mielipidettä, on ainakin mahdollista että sinut sekoitetaan siihen. En ole kokenut oloani turvattomaksi, on silti syytä pitää silmät auki ja järki toki mukana. Ja kuten kaikkialla, kohdella ihmisiä lähtökohtaisesti ihmisinä.  :) En ole juurikaan yöllä täällä liikkunut, joten siitä en osaa sanoa. Laita toki viestiä jos kysymyksiä herää. Mukavaa matkaa!  :)

15
Onko tuoreita kokemuksia? Rristo, osaatko suositella jotain paikkoja etelä tai länsi Zimbabwesta?
Hieman myöhässä tulee vastaus kun en ole käväissyt täällä. Oma kokemus rajoittuu tosiaan Vic falssiin, Harareen ja pieneen kaistaleeseen itäistä Zimbabwea. Putouksilla kävin ainoastaan Sambian puolelta, joten siltä osin voin jakaa vinkkejä. Ystäväni, jonka kanssa osan matkaa jaoimme, kehui suuresti Kariba-järveä, ja ainakin kuvista päätellen lähtisin tilaisuuden tullen myös itse siihen suuntaan visiitille. Olivat ilmeisesti ajelleet vuokra-autolla Hararesta porukalla järvelle.

16
Afrikka / Vs: Zimbabwe & valuutta
« : 05.08.2015, 23:33:00 »
Automaateista sai nostettua, hyvin ainakin Vic falls ja Harare alkuvuodesta 2015. Ne eivät kuitenkaan ole aina satavarmoja vaihtoehtoja, joten kannattaa pitää käteistä mukana. Pieniä dollariseteleitä (1-20$) kannattaa pitää mukana ja hommata mukaan jos kätevästi saa, ne helpottavat arkielämää Zimbabwessa.

17
Afrikka / Vs: Viisumit afrikkaan
« : 12.02.2015, 16:23:26 »
Mosambikin viisumi Hararen lähetystöstä sai seuraavana päivänä klo.15.30. Tilaisuus oli yhteinen kaikille viisuminhakijoille maasta kuin maasta. Hinta 50$ + 2 kuvaa. Vaikutti ainakin Zim-Mos -rajalla että kannattaa hankkia etukäteen Mosambikin viisumi, maahantulokaavakkeeseen tosin vaikutti olevan se ja sama mitä kirjoittaa kohteeksi / osoitteeksi (tämä ainakin Mosambikin läpikulkumatkalla). Rajalla tunnelma oli jokseenkin vihamielinen, mene ja tiedä. Sambian viisumi Malawin rajalla muistaakseni myös 50$, sujuvasti ja kohteliaasti sai  ja ilman African timea. Pyysivät rajalla dollareita viisumista, joku yritti vaihtaa pieniä dollareitaan suuremmiksi kun viranomaiset eivät kuulema olisi halunneet vastaanottaa muita maksuksi. Kuten edellä jo todettu, Zimbabwen viisumi hoituu rajalta (ainakin lentokentillä hitaasti mutta varmasti, sekä Victoria Fallsin rajanylityspaikalla vaikutti myös onnistuvan, vaikka itse otin pelkän leiman double entryyn)

18
Tervehdys!

Palailin jokunen päivä sitten parin kk:n visiitiltä akselilla Zimbabwe  - Malawi - Sambia - Zimbabwe. Zimbabwessa vietin usean viikon vapaaehtoisena Suomalaisten perustaman yhdistyksen puitteissa orpolasten parissa Hararessa, josta ystäväni kanssa matkasimme bussilla Mosambikin kautta Malawiin Blantyreen. Malawissa viihdyimme pari vk siirtyen pohjoisen suuntaan Malawi-järvelle jossa matkustimme Ilala -paatilla Monkey Baystä Likoman saarelle. Likomalta paluu Nkhata bayhyn josta Lilongween ja bussilla sieltä Lusakaan Sambiaan. Parin päivän pikamatka Lilongwesta päättyi Livingstoneen, sekä sen vastapariin Zimbabwen puolella eli Victoria Fallsiin. Täältä palasimme sisäisellä lennolla Harareen jatkamaan lasten kanssa. Ilalaa ja viimeistä lentomatkaa (Flyafrica) lukuunottamatta matkustimme suuremmilla linja-autoilla ja minibusseilla. Lyhyesti kiteytettynä, mukavia ja ystävällisiä ihmisiä, ei käytännössä turvattomuuden tunnetta (vaikka esim. Vic Falls:n kaduilla saattaa pimeällä liikkua esim. hyeenoja :) kun hereillä ja järki mukana, paljon kauneutta ja opettavaisia ajankäytöllisiä hetkiä. Reportaasi saattaa seurata tulevaisuudessa, mikäli foorumilla koetaan tähän kiinnostusta, mutta matkamme näin ilmoitusluontoisena: mikäli joku on siis lähdössä samalle suunnalle ja kaipaa vinkkejä tai omaa kysymyksiä, vastaan ilomielin mikäli voin olla avuksi.

Sivuja: [1]