Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Belleville

Sivuja: [1]
1
Junamatkustus / Vs: Reilauksen suosio ja tulevaisuus
« : 03.04.2017, 18:57:10 »
Näin perheen kanssa reilaavalle on kiva juttu, että alle 12 v (vai oliko alle 11 v, en jaksa nyt tarkistaa) pääsevät aikuisen mukana ilmaiseksi. Ei kylläkään koske paikkalippuja, mutta varsinkin hyvällä suunnittelulla tämä on silti hyvä etu.
Itse olen vanha intohimojunailija, ja viiem vuosina on taas tullut moneen kertaan laskettua, mikä lippuvaihtoehto milloinkin kannattaa. Perheen kanssa reililippu on kyllä kannattanut. Olemme liikkuneet viime vuosina Länsi-Euroopassa, kalliissa junailumaissa. Sitten jos/kun menemme itään päin, oletan että irtoliput tulevat halvemmiksi.
Veikkaan ja toivon, että raideliikennetta subventoidaan jatkossa enemmän suhteessa lentoihin. Erityisesti odotan, etä Baltian rata Berliiniin vihdoin ja viimein toteutuisi!

2
Kiinnittikö kukaan muu huomiota siihen, että Setalvi -blogi kirjoittaja lopetti kirjoittamisen ihan yhtäkkiä Intiassa ollessaan, vaikka oli siihen asti ollut monet kuukaudet aktiivinen ja viitseliäs kirjoittaja. Minua ihan harmitti, kun olin tykästynyt hänen blogiinsa. Ja jopa tuli pieni huoli: tapahtuiko kenties jotain? Minne hän katosi?

3
Yleinen / Vs: Montako maata vuodessa?
« : 17.12.2016, 22:51:29 »
Ruotsi x3, Tanska, Saksa, Ranska x2, Espanja, Sveitsi, Viro, Yhdysvallat.

Ainoana uutena Sveitsi.

4
Haha, ja vielä erikseen haluan mainita, että Ruotsi on musta mahtava maa jonne menen aina vaan uudestaan mielelläni.  :D

5
Ei tule kyllä yhtään sellaista maata mieleen. Toki on maita joihin en erikseen valtavasti hingu takaisin (esim.Marokko, Luxemburg, Sveitsi) mutta ei mulla mitään niihin menemistä vastaan olisi jos sattuisivat olemaan reitillä kätevästi.

Tällä hetkellä on vaikeinta kuvitella lähteväni uudestaan Samoalle tai Australiaan. Ei siksi etteivätkö ne olisi olleet mukavia paikkoja, vaan siksi että ne ovat niin pirun kaukana ja niihin on käytännössä pakko lentää. Pintaa pitkin matkailu on nykyään mun sydäntä lähinnä.

6
Yleinen / Vs: Matkailuvuosi 2016
« : 13.12.2016, 20:59:36 »
Neljä työmatkaa, Yhdysvaltoihin, Ranskaan ja kahdesti Ruotsiin.
Interrail perheen kanssa Espanjaan ja takaisin. Lisäksi piipahdus Tallinnassa ja joitain kotimaan reissuja.

Ihan hyvä matkavuosi. Reiliä tai vastaavaa suunnitellaan ensi kesällekin.

7
Päivitystä tilanteeseen:
Ikävä kyllä ainakaan Helsingissä ei paikkalippuvarauksia enää voi VR:n tiskillä tehdä. Tämä tuottaa ongelmia ruuhkaisiin aikoihin matkustettaessa, koska Eurail-sivuston kautta taas useamman lipun varaus tulee kalliiksi. Joidenkin rautatieyhtiöiden (kuten Ruotsin SJ:n) sivujen kautta on helppo ostaa paikkalippuja. Me olemme ostaneet niitä myös Saksan DB:n kautta, mutta siinä oli hankalaa se, että lähettivät ne postissa (juu, en tiedä miksi eivät voineet laittaa sähköisesti!) ja niiden tuleminen kestikin yllättävän kauan, monta viikkoa. Tiedän muitakin, joilla on sama kokemus.

Harmillista. VR:n palvelu oli tässä asiassa kovin kätevä. Jos ei tarvitse montaa paikkalippua kerralla (kuten me helposti tarvitsemme neljän hengen perheemme reissuillle), kannattaa ehkä kääntyä Eurail-sivuston puoleen.

8
Yleinen / Vs: Minkälainen matkaaja olet?
« : 17.09.2016, 19:34:04 »
ENNEN (siis 10+ vuotta sitten, lapsettomana):
-Suunnittelua palavasti rakastava mutta harvoin suunnitelmiaan noudattava
-Yksin tai puolison kanssa matkaava
-Rinkan kanssa kevyesti reissaava (palava rakkaus myös matkatavaroiden minimointiin)
-Sekä junamatkoja että kauas lentämistä rakastava
-Tasapuolisesti sekä suurista kaupungeista, pikkupaikkakunnista että luontokohteista kiinnostunut
-Eniten kiinnostunut kohteiden arkimeiningistä, taiteesta ja kulttuurista (esim.teatteri- ja tanssiesitykset), aktiviteetista kuten vaellukset ja uiminen

NYKYÄÄN:
-Edellen suunnittelua, rinkkameninkiä ja matkakamojen minimoimista rakastava. Nykyään käytännössä suunnitelmia noudattava. Haluan esim.tietää etukäteen, missä yövymme
-Perheen kanssa matkaava
-Enemmän ja enemmän maata pitkin matkaava. En ole moniin vuosiin lentänyt muuten kuin työmatkoilla joilla ei ole valinnanvaraa. Muutenkin matkustamisen ekologinen kuormittavuus kiinnostaa enemmän kuin nuorempana. Lapsemme ovat siis jo reilauskonkareita.
-Kiinostuksen kohteet ennallaan, mutta nykyään kuuntelemme myös lasten toiveita, mikä osaltaan vaikuttaa siihen mitä ohjelmaan päätyy. Fyysisisesti rasakaimmat aktiviteetit, kuten päivien viidakossa rynniminen, eivät tässä elämänvaiheessa onnistuisi.

9
Terveys ja turvallisuus / Vs: Vesikauhu kaakkois-aasiassa
« : 04.09.2016, 14:32:04 »
Siitä huolimatta, että itse aikoinaan pelkäsin juuri tätä virusta lähes hysteerisesti, olen sitä mieltä, että asiantuntijoiden ohjeistus riittänee.
En ole vielä koskaan kuullut, että missään suositeltaisiin rabieksen ennakkorokotusta muille kuin pitkään riskiseuduilla oleileville, eläinten parissa työskenteleville.
Mikäli joku eläin minua purisi, en kylläkään mistään hinnasta jättäisi rokotussarjaa ottamatta.

10
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 17.05.2016, 05:15:48 »
Chicago

11
Pohjoismaat / Vs: Stockholm
« : 31.03.2016, 17:07:26 »
En mäkään sitä nimeä olisi muistanut, mulle se on "Viikkarin satama" erotukseksi "Siljan satamasta", ja olisko siellä vielä joku muukin satama, en tiedä.
Siitä "Viikkarin satamasta" pääsee aika näppärästi kävelemään Söderille kun lähtee toiseen suuntaan kuin suurin osa porukkaa, ylittää sen ison tien jonka nimi taitaa olla Londonviadukten, ja etenee Folkungagatania jonkin matkaa eteenpäin. Niillä suunnilla itse hengailisin yhden päivän, tai puolikkaan. Ja sitten kävelisin pysähdellen vähän pidemmän pätkän T-centralenille saakka, jollen haluaisi otta metroa esim.Medborgarplatsenilta. Ei kovin mielikuvituksellista, mutta jos museot eivät tällä kertaa houkuta, niin...

12
Pohjoismaat / Vs: Stockholm
« : 31.03.2016, 13:34:42 »
Mihin satamaan saavut?

13
Japani / Vs: Ensikertalaisena Japaniin
« : 28.03.2016, 22:01:31 »
Onko sinulla jokin tietty asia, joka Osakassa vetää puoleensa? Jos ei ole, niin voisit ehkä jättää sen pois. Nuo muut paikkakunnat tarjoavat varmaan sen  verran kiinnostavaa nähtävää, että Osaka tuskin tuo niihin mitään sen kummempaa lisää.

14
Yleinen / Vs: Noloimmat säästövinkit matkalla
« : 28.03.2016, 21:28:41 »
Vuositolkulla näitä keskusteluja aktiivisesti seuranneena päätin viimeinkin rekisteröityä käyttäjäksi.
En nyt ihan olisi uskonut, että ensimmäisen kommenttini kirjoittaisin juuri tästä aiheesta, mutta UsvaAuer on niitä kirjoittajia, joilta olen saanut täällä eniten kiinnostavaa tietoa kiinnostavista paikoista, joista osaan ei kovin moni menekään. Kaukana provosta, mielestäni. Eikä ihan kaikkea ehkä myöskään tarvitse ottaa haudanvakavasti.

En keksi mitään noloja säästövinkkejä. Sori siis tämä off topic -debyytti.  ;)

Sivuja: [1]