Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Arimo K

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Terkkuja pitkästä aikaa! :)

Reilun kahden vuoden maailmanympärimatkani päättymisestä on kulunut reilut puoli vuotta. Kirjoitin nyt blogiin jälkikirjoituksen, jossa kerron, miltä on tuntunut palata arkeen pitkän poissaolon jälkeen: http://arimotravels.com/how-does-it-feel-to-stop-traveling/

2
Kiitos, kiva jos kelpaa :)

Ja onnea pohdintoihin! Valinnat on aina vaikeita, kun kaikkea ei voi saada. Nyt on itselläkin käynnissä hyvin aktiivinen pähkäily siitä, missä määrin tulen lähivuosina reissaamaan ja missä määrin aion pysyä paikoillani. Koitan kuitenkin valita sellaisia asioita, joiden toteuttamatta jättäminen voisi kaduttaa myöhemmin.

3
Uusimman Jylkkärin eli Jyväskylän ylioppilaslehden kansijuttuna oli nyt tällainen pidempi essee parin vuoden maailmanympärimatkastani: https://www.jylkkari.fi/2018/09/maailman-ympari-777-paivassa-arimo-pohtii-matkustamisen-perimmaisia-syita/

4
Miltäs kotiinpaluu on maistunut?

Kotiinpaluu on maistunut kiitos varsin hyvältä! :) Lasku on kyllä ollut pehmeä, kun olin heinäkuun vielä ilman omaa kämppää, joten olen nyt kuukauden pyörinyt ystävien ja perheenjäsenten nurkissa ympäri Suomea. Eikä paluuta haittaa sekään, kun Lapissakin on lämpömittari hiponut tasaisesti kolmeakymmentä. Tiedän vasta syksymmällä, miltä oikea arki tulee maistumaan.

Niin ja: kehittyikö kielitaito, ja missä kielissä?

Englanti oli jo valmiiksi hyvällä pohjalla, mutta siinä parani etenkin kirjoittaminen blogin takia. Myös sanavarasto kasvoi paljon. Espanja kehittyi eniten, kun osasin sitä vain välttävästi ennen matkustamista Latinalaisessa Amerikassa. Opiskelin kanssa nepalia tällä reissulla kolme viikkoa, mutta siinä en päässyt hirveän pitkälle.

Muuten tuntuu siltä, että moni heikompi kieli on taantunut matkan aikana. Esimerkiksi venäjän ja ruotsin puhuminen tuntuisi nyt todella vaikealta, kun aivot tarjoavat espanjaa ensimmäisenä.

5
Tässä vielä yhteenvetoa kuun alussa päättyneestä maailmanympärysmatkastani. Jutussa mukana lopullinen reitti, täysi matkabudjetti ja paljon muuta tietoa:

http://arimotravels.com/around-the-world-in-777-days/

6
15. toukokuuta 2016 eli 777 päivää sitten alkanut maailmanympärimatkani päättyi tänään! Valtava kiitos kaikille matkaa tätä kautta seuranneille ja kommentoineille! :)

http://arimotravels.com/trip-is-over/

7
Parin vuoden maailmanympärimatkani päättyy ylihuomenna eli sunnuntaina 1. heinäkuuta. Tässä vielä viimeinen tien päällä tekemäni kirjoitus, joka käsittelee reissun loppuvaiheita.

http://arimotravels.com/goodbye-travel-life/

Huominen menee laivassa ilman nettiä, joten seuraavat kuulumiset tulevat jo Suomesta käsin. :)

8
Reilun kahden viikon maailmanympärysmatkani päättyy tämän kuun lopussa!

Siispä keksin, että kertaan nämä viimeiset kaksi viikkoa reissuni kohokohtia blogini somekanavissa. Facebook-sivulla jaan omia blogipostaussuosikkejani, Instagramissa puolestaan kuvia ja tarinoita.

Kummassakin kanavassa jaan juttuja aikajärjestyksessä aivan matkan alusta (toukokuu 2016) alkaen. Jos reissuni siis kiinnostaa, niin näiden kautta saa sopivasti karsitun pikakelausversion sen vaiheista. :)

facebook.com/arimotravels
instagram.com/arimotravels

9
Tässä tarkat laskelmat toisen reissuvuoteni matkakuluista:

http://arimotravels.com/1-year-travel-budget/

10
Vähän aikaa sitten tuli täyteen kaksi vuotta tien päällä. Tässä yhteenvetoa maailmanympärimatkan toisen vuoden reitistä ja kokemuksista!

http://arimotravels.com/second-year-summary/

11
All-done - 51 maata, viimeisimpänä Kazakstan viime vuonna, vaikka tällöin tuntui olevan ns. henkisesti kuin fyysisesti aika kaukana Euroopasta. Katsotaan mitenkä Euroopan kartta laajenee lähitulevaisuudessa: Doneski, Katalonia,...

Onnittelut merkkipaalusta! :)

12
Nyt reissaan maailmanympärysmatkan viimeiset kuukaudet Euroopassa, mutta sitä ennen kerkesin pistäytyä Kairossa. Miltä Egypti vaikuttaa poliittisten myllerrysten jälkeen?

http://arimotravels.com/visiting-cairo-in-2018/

13
Matkasin aiemmin tänä vuonna maitse Etelä-Afrikasta Keniaan. Nyt blogissa tietoa ja tarinointia kulkemisesta julkisella liikenteellä pitkin Afrikkaa:

http://arimotravels.com/independent-overland-travel-in-africa/

14
Matkan loppu on niin lähellä, että Jylkkärin eli Jyväskylän ylioppilaslehden juttusarja tuli nyt päätökseenä. Viimeisessä kirjoituksessa kerron paluustani Eurooppaan ja tulevan kotiinpaluun herättämistä tunnelmista:

https://www.jylkkari.fi/2018/04/miltei-kotona-euroopassa/

Kaikki Arimo reissaa -sarjan aiemmat tekstit löytyvät puolestaan täältä: https://www.jylkkari.fi/kategoria/arimoreissaa/

16
Kirjoitin pari viikkoa sitten postauksen siitä, kuinka arvoin täysin satunnaisen matkakohteen maapallolta ja päädyin Keniaan. Näitä satunnaisia kohdevalintoja on tullut vuosien saatossa testattua enemmänkin, joten kokosin nyt kokemuksistani oman kirjoituksensa. Tekstissä asiaa muun muassa tikanheitosta kartalle ja matkakohteiden valitsemisesta julkisella yleisöäänestyksellä  ;D

http://arimotravels.com/choose-a-random-destination/ "How to Choose a Random Destination?"

Lisäksi tein jutun loppuun satunnaisgeneraattorin, joka arpoo matkakohteen kaikista maailman maista!

17
Tässä Jylkkärin eli Jyväskylän ylioppilaslehden juttusarjani uusin teksti! Aiheena matkaaminen eteläisessä Afrikassa sekä alueen poliittiset myllerrykset.

https://www.jylkkari.fi/2018/03/halki-etelaisen-afrikan/

18
Harmi, että tieto ei ole kulkenut ja kävi noin ohraisesti!  :/

Kun viiden päivän viisumivapaus tuli viime vuonna voimaan, korosti ainakin Suomen Valko-Venäjän suurlähetystö tiedotteessaan, että vapautus ei koske lentoja Venäjältä: http://finland.mfa.gov.by/en/embassy/news/e9d8d87b86f70f50.html

Tietoa Venäjän viisumin tarvitsemisesta ei kyllä ole ilmaistu yhtä selkeästi, vaikka kirjoittavatkin, etä matka katsotaan Venäjän sisäiseksi lennoksi.

19
Ennen maailmanympärysmatkaani arvoin yhden täysin satunnaisen kohteen mistä tahansa maapallolta. Tässä kertomus tuosta kohdearvonnasta ja sen seurauksista! :)

http://arimotravels.com/random-destination-kenya/ "How Drawing a Random Circle on a Beach Ball Sent Me to Kenya"

20
Etappi Etelä-Afrikasta Keniaan on nyt ohi, ja blogipostauksia tulee perästä. Tässä alkuun kirjoitukset Victoria Fallsilta sekä kahden päivan junamatkalta Sambiasta Tansaniaan:

http://arimotravels.com/visiting-victoria-falls-in-february/ "Visiting Victoria Falls in February"
http://arimotravels.com/train-from-zambia-to-tanzania/ "Train from Zambia to Tanzania"

Sivuja: [1] 2 3 ... 6