Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pussikenguru

Sivuja: [1] 2 3
1
Afrikka / Vs: Komorit
« : 12.02.2019, 23:57:36 »
Kiitos! Komoreista ei kyllä löydy hirveästi tietoa mistää, joten KIITÄN tästä! Hyviä kuvia ja faktatietoa.

2
Eurooppa / Vs: (Rahti)laivalla Islantiin?
« : 04.02.2019, 16:20:30 »
 En ole itse kulkenut Islantiin laivalla, mutta olen aika varma että laivalla kulku, varsinkin rahtilaivalla kulku on yksi kalleimmista tavoista mennä Islantiin. Esim. jos nyt vertaa niin lento Helsinki-Vantaalta Reykjaviikkiin maksaa Icelandair lentoyhtiöltä vain 174 e. Tosin jos juuri laivalla kulku on sinulle se juttu niin tarttuisin tuohon 490 e tarjoukseen, sillä näin Tallinnasta ja Oslosta lähtevien laivojen ja lauttojen hintoja ja niitä käyttäessä piti ainakin kerran matkan varrella vaihtaa kulkuneuvoa hetkeksi (paitsi Oslossa) ja maksoi 500 e ALKAEN, ja jos haluat mielummin kulkea rahtilaivalla kuin risteilijällä, niin sinuna en maksaisi yli viittäsataa monen välipysäkin lautasta.

3
Japani / Vs: Japaniin ensimmäistä kertaa!
« : 28.01.2019, 16:04:13 »
Kävin Japanissa viime lokakuussa, olin matkalla pari viikkoa. Itse suosittelisin Japan Rail Passin ostamista, jos matkustat useita kertoja (junalla) matkasi aikana. Englannilla pärjää suhteellisen hyvin, niinkuin jo mainittiinkin, mutta kävin mm. Kiotossa muutamassa ravintolassa kaupungin keskustassa, joissa ei puhuttu englantia lainkaan. Ja mitä tuohon nettiin tulee, niin Kiotossa on ainakin kaupungin keskustan kattava KYOTO FREE WI-FI, joka ei vaadi salasanaa ja on ilmainen. Junamatkoilla kannattaa hyödyntää useilta juna-asemilta löytyviä Bento-lounasrasioita, joiden hinta vaihtelee, mutta se johtuu lähinnä ns. rasian ulkoasusta. 5-10 euron hintaan sain itse varsin maittavia ateroita junamatkoillle. Muista vielä, että etäisyydet ovat (varsinkin Tokiossa) pidempiä kuin ne vaikuttaa, ota tämä huomioon esim. iltakävelyä tehdessä.

4
Yleinen / Vs: Kaukomatkailun eettisyys
« : 23.01.2019, 20:39:37 »
OK, lento kaukomaiden lämpöön koko talveksi ei ole selvä ekoteko, mutta ei siellä olo koko talvea ole mielestäni Pussikengurun epäilemällä tavalla moraalisesti arveluttavaa päästöjen kannalta. Oletan edelleen, että toimimalla näin hän kuluttaa vähemmän kuin keskivertosuomalainen, jos suomalaisen keskimääräinen päästömäärä on yli 11 tonnia, joista noin 2 tonnia kertyy ulkomaanmatkojen osalta. Talven kaukomatkan jälkeen hänellä ei välttämättä ole mitään tarvetta lähteä kesällä Suomesta Euroopan kaupunkilomalle tai vastaavalle. Hänen ei tarvitse lentää 10 tuntia Bangkokiin, vaan hän voi valita esim 7 tunnin lennon Intiaan ja käyttää maan laajaa raideverkostoa saapuakseen rannalle, jossa hän kävelee ja ui. Mitään viidakon erityistaitoja ei tarvitse opetella. Suomen talvikuukausien päästöt ovat varmasti suurempia kuin koko vuoden päästöt jaettuna 12:lla.

Niinkuin aikasemmin onkin jo mainittu asiasta, niin sehän riippuu suuresti tavoistasi matkalla; on suuri ero jos olet viikon vaikka Thaimaassa ja kulutat jatkuvasti sähköä ja ilmastointia, kun taas jos olet monen kuukauden ajan matkalla jolla lennät vain meno-paluu lennot ja elät varsin askeettisissa ja yksinkertaisissa oloissa käyttämättä ilmastointia tai edes sähköäkään. Ymmärrän kuitenkin pointtisi.

5
Eurooppa / Vs: Korfu
« : 17.01.2019, 16:41:35 »
Korfun kaupungin läheisyydessä on pieniä rantakaistaleita, mutta enimmäkseen laitureita, joista hypätään veteen. Ei pitäisi olla pitkä matka kaupungista, googlaamalla löytyy tarkat sijainnit.

6
Eurooppa / Vs: Korfu
« : 17.01.2019, 15:51:08 »
Riippuu mitä haluat matkaltasi, haluatko olla rannoilla vai kaupungissa? Korfun kaupunkihan on aika tunnelmallinen paikka ja uskoisin, että sieltä löytyy paras majoitustarjonta, koska se on suurin asutuskeskus saarella.

7
Yleinen / Vs: Kaukomatkailun eettisyys
« : 15.01.2019, 16:22:18 »
Itse pidän myös kaukomatkailusta paljon ja juuri se sai minut miettimään asiaa. Olen kuitenkin asiasta samaa mieltä kanssasi.

8
Yleinen / Kaukomatkailun eettisyys
« : 15.01.2019, 13:09:18 »
Luin tänään Riku Rantalan kolumnin kotimaanmatkailusta ja artikkelissa puhuttiin mm. lentämisen haitoista ja siitä kuinka ihmiset kaukomaiden sijasta matkustaa Suomen sisäisesti.

Tulin tästä miettineeksi, että pidetäänkö kaukomatkailua (tiedän että se on hyvin suosittua suomalaisten keskuudessa) jollain tavalla epäeettisenä ratkaisuna, tai tullaanko sitä pitämään lähitulevaisuudessa. Mitä mieltä te olette, pitäiskö matkustaa lähinnä Euroopassa vai pysyykö kaukomatkilu samana?

9
Uskoisin, että Iso-Britannia voisi olla hyvä kohde: varmasti löytyy hyviä englanninkielisiä kouluja, sekä maa on turvallinen. Jos kaipaatte enemmän lämpöä ja aurinkoa onhan vaihtoehtona esim. Espanja, suomalaisten kestosuosikki. Kuulemma suomenkielinen koulu löytyy aurinkorannoilta...
Ranska, Belgia tai Italia voivat myös olla hyviä kohteita, mutta näiden maiden englanninkielisen opetuksen laadusta minulla ei ole tietoa.

10
1. Suomi
2. Ruotsi
2. Norja
4. Viro
5. Ranska
6. Iso-Britannia
7. Espanja
8. Italia
9. San Marino
10. Vatikaani
11. Kreikka
12. Tsekki
12. Latvia
13. Sveitsi
14. Moldova

11
Korjaus, tarkoitin että Ateenassa on turisteja, muttei kuitenkaan liikoina massoina. Tosin käsityksemme liiallisesta turismista voi olla erilainen.

12
Suosittelen Ateenaa. Sopivan lämmintä, lähellä, kulttuuria ja historiaa. Turisteja tietenkin löytyy, mutta jos se ei sinua haittaa niin mielestäni Ateena sopisi hyvin kriteereihisi.

13
Australia ja Oseania / Vs: Tuvalu
« : 09.04.2018, 17:58:03 »
Tuvalusta saa paljon lisää tietoaa lukemalla suomalaisen kirjan "SOS TUVALU". Jos kyseinen maa kiinnostaa, niin kannata ehdottomasti lukea.

14
Aasia / Vs: Suositelkaa kohdetta Kaakkois-Aasiasta
« : 27.02.2018, 17:37:47 »
Itse valitsisin Indonesian, jos pitäisi päättää Filppiinien ja sen välillä. Ja toiseksi kohteeksi suosittelen Vietnamia, suhteellisen turvallinen, on isoja kaupunkeja ja sitten rauhallista vuoristoa.

15
Yleinen / Vs: Matkailuvuoteni 2017
« : 10.01.2018, 17:45:19 »
Itse kävin Prahassa Heinäkuussa, Kreikassa Lokakuussa ja Tammikuussa 2017 Dubaissa

16
Afrikka / Kongo ja Kongon Demokraattinen Tasavalta
« : 29.07.2017, 19:34:17 »
Kiinnostaisi tietää onko kellään kokemuksia kyseisistä maista, mikä tahansa käy paremmin kuin hyvin, sillä muuten tiedot Kongoista ovat lähes olemattomat.

17
Lähi-itä / Vs: Dubai
« : 21.01.2017, 14:53:04 »
Ite olin nyt uudenvuoden Dubaissa, suhteellisen kallis, pärisyttävä arkkitehtuuri ynnä muuta. Majoittauduin "Arabian Coyntryard Hotel & Spa" - nimisessä hotellissa, Bur Dubaissa. Oli loistava! Kannattaa käydä: Burj Khalifa/Dubai Mall, Al Fahidi, Soukit.

18
Afrikka / Lemppariafrikka
« : 07.01.2017, 23:05:24 »
Juu, elikkäs mikä on oma lempparis noista vaihtoehdoista. Osallistu kyselyyn ihmeessä!

19
Australia ja Oseania / Vs: Guam/Saipan/Mikronesia?
« : 27.12.2016, 22:48:32 »
Minuakin on alkanut lähiaikoina kutkuttamaan Mikronesia ja minulla onkin siihen liittyen pari kysymystä. Ensimmäisenä, onko Mikronesian pääkaupungista hyvät veneyhteydet vaikkapa Kosraeen eli onko paljon botskeja satamissa? Toinen kysymys liitty hintatasoon, mikä olisi sopiva päiväbudjetti aloittelijalle mutta kuitenkin budjettimatkaajalle vaustaukseksi toivoisin tyylin esim. 25eur/päivä tai tuon kaltaisia :) Kolmas ja viimeinen kysymys koskee osavaltioita, onko jokaisessa tyyliin oma tunnelma, onko rajatarkastuksia osavaltioiden välillä ja mikä on oma lempparisi.

Kaikki vastaukset otetaan vastaan hyvillä mielin ja kiitän jo etukäteen KAIKISTA vastauksista jotka saan!

-Pussikenguru

20
Yleinen / Vs: Paikka johon on vielä joskus päästävä
« : 23.12.2016, 13:31:00 »
Unelmamatkani on Islandhoppailu tyynellämerellä eli hyppään paatin kyytin jossain Ausseissa ja lähen kiertää saaria ja pysähdykset kestäisivät viikkoja. Eli kiertäisin mitä näitä nyt on: Mikronesia, Tuvalu, Kiribati, Fidzi, Tonga, Samoa, Vanuatu, Ranskan Polynesia...

Sivuja: [1] 2 3