Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - malta

Sivuja: [1]
1
Riippuen luottokortista varauksia on mahdollista perua ilman veloitusta. Toki riippuu myös hotellista minkä on varannut. Amex on varmasti aktiivisesti ulkomailla matkustavalle ylivoimaisesti paras luottokortti.

Lentiyhtiön konkurssit nyt tosin tänä päivänä ovat melko harvinaisia. Vaikeudet on myös usein näkyvissä hyvissä ajoin, joten mielestäni tätä on ehkä hieman turha miettiä. Ainakin jos lentää Euroopassa tunnetuilla yhtiöillä. Norwegian tällä hetkellä on esimerkiksi vaikeuksissa joten itse ainakin vältän heillä lentämistä jos se vain suinkin on mahdollista.

2
Eurooppa / Vs: Malta
« : 01.04.2018, 21:56:20 »
Joo täällä asuttu nyt kohta kaksi vuotta. Ja kyllä, asuminen keskeisellä alueella on melko kallista ja hinnat tuntuvat joka vuosi nousevan. Jos haluaa pitkäksi aikaa tänne muuttaa, niin kannattaa vasta paikan päällä alkaa katselemaan kämppiä. Hinnat on myös pikkaisen halvempia talvella, milloin on vähemmän kysyntää.

Lisää asiasta: https://www.ulkomailla.fi/blogi/millainen-on-maltan-hintataso/

3
Eurooppa / Vs: Puolan hintataso
« : 01.04.2018, 21:53:02 »
Halpaahan siellä on Suomeen verrattuna. Täältä löytyy lisää infoa: https://www.ulkomailla.fi/blogi/asuminen-puolassa-ja-puolan-hintataso/

Kirjoittaja asuu itse Puolassa.

4
Air France tuntuu hukkaavan laukut kerran kerrasta ja muutenkin matkanteko harvemmin sujuu ilman ongelmia. Lentoja myöhässä jonka takia missattuja jatkolentoja. Kerran koneen oltua 4 tuntia uudelleenreitittivät seuraavalle päivälle koska aikataulun mukainen jatkolento tuli missattua.  Eivät antaneet matkalaukkua mukaan, vaan sanoivat hoitavansa sen suoraan määränpäähän. Hyvin hoitivat. Ei ole vieläkään laukkua kuulunut.

Jatkossa pyrin kyseistä yhtiötä kyllä välttämään viimeiseen asti.

5
Italia / Vs: Kokemuksia ja vinkkejä Pohjois-Italiaan
« : 08.06.2017, 01:42:10 »
Cinque Terressä tuli käytyä touko- kesäkuun vaihteessa ja siellä kyllä alkoi olemaan jo aika paljon porukkaa siihen, joten voi olla talvella mukavampi, kuin saa olla rauhassa. Ilmat olivat otolliset ja rannalla paistumiseen, mutta ainakin niiden polkujen käveleminen helteessä sitten olikin jo vähän niin ja näin. Näin ollen voisi kuvitella, että olisi ihan mukava paikka tuohon aikaa käydä. Cinque Terre: https://www.ulkomailla.fi/blogi/minne-matkustaa-italiassa/

Milano oli omaan makuun ehkä hieman suttuinen paikka, mutta sinällään ihan ok. Kerran siellä käväisi, mutta ei varmaan toista kertaa tarvitse ainakaan jäädä pitkäksi aikaa.

Venetsiassa olen käynyt kesällä, jolloin se on aika täyteen ammuttu, joten sielläkin on varmaan talvella rauhallisempaa käydä. http://www.ts.fi/teemat/matkailu/202989/Talvella+Venetsia+on+aidoimmillaan


Vaikka Italiassa joutuu tietulleja maksamaan ja junatkin liikkuu hyvin, niin silti tykkään siellä autolla matkustaa. Pääse helposti käymään läpi eri kaupunkeja ja tekemään autolla pikku matkoja. Voisin suositella kokeilemaan sitä.

6
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: New York vai Chicago...?
« : 31.05.2017, 13:06:48 »
Molemmissa on tullut itse käytyä, viimeisimpänä Chicagossa. Molemmat kohteet ehdottomasti käymisen arvoisia, joten molempi parempi  :)  Molemmissa paikoissa nähtävää ja tekemistä löytyy enemmän kuin ehtii kokemaan. Hyvin samankaltaisia kaupunkeja molemmat tosin ovat, joten menee aika pitkälti hiuksien halkomiseksi kumpi näistä olisi SE kohde. Enemmän vaikuttaa matkustajan omat preferenssit, mitä matkalla haluaa tehdä. Omia kokemuksia Chicagosta voit lukea: https://www.ulkomailla.fi/blogi/chicago-matkakokemuksia/

7
Tyhmät kysymykset / Vs: Käteinen raha vs korttiraha
« : 15.12.2016, 23:53:45 »
Vähän maakohtaisesti noissa automaattienkin veloituksissa on aika paljon eroja, kaikki eivät älyttömiä veloita, mutta joltain automaateilta saattaa mennä hyvinkin suuri summat nostoon verrattuna. Käteisellä tietenkin on omat etunsa, mutta enpä itse ainakaan mitenkään hirveän mieluisasti paljoa sitä kanna mukana. Luottokorteilla maksaminen on yleensä se turvallisin vaihtoehto korttimaksuissa ja samalla myös edullista. Toki sillä maksaminen ei aina ole mahollista.

Neteller on yksi nettilompakko mitä tässä ei ole vielä mainittu. Sen voi vielä valita 8 eri valuutassa ja international bank transfer vaihtoehdolla kortille depon tekeminen on ilmaista. Kannattaa vaan matkan kulku hieman sinne suuntaan etukäteen avata, sillä laittavat kortin aika herkästi lukkoon, jos näkevät, että ostoksia tehdään siellä sun täällä. Maksaminen tuolla kortilla on ilmaista, nostoissa veloittavat 1.75%. 

8
Tyhmät kysymykset / Vs: Ihmiset maailmalla
« : 15.12.2016, 23:38:36 »
Aika vaikea se on välillä mitenkään kovin syvälliselle levelille päästä, jossei yhteistä kieltä löydy. Toki joitain perusasioita tulee nyt vaihdeltua maassa kuin maassa ja ihmiset uteliaana kyselee mistä on paikalle eksynyt.

http://www.ulkomailla.fi/

9
Tyhmät kysymykset / Vs: ESTA hakemus
« : 15.12.2016, 23:32:31 »
Kauhuskenaariot taas mielessä. Ollaan 4 hengen porukalla menossa jenkkeihin ja yksi meistä on ensi kertaa. Lentoliput jo ajat sit ostettu ja kaikki 4 saman varausnumeron alla. Jos tämän yhden esta ei mene läpi niin voiko vaikuttaa meidän muiden lentoihin? Tää on ehkä tyhmin kysymys mitä tällä foorumilla on koskaan esitetty

Olin itse reilu kuukausi sitten jenkeissä ja tein tuon Esta hakemuksen netissä, missä se hyväksyttiin siinä suoraan. Ei tuossa mitään ongelmia pitäisi olla, jos on kuitenkin suomalainen henkilö kyseessä hakemuksen kanssa. Mutta itse varsinaiseen kysymykseen  :) Eli ei tosiaan pitäisi olla mitään vaikutusta muiden matkaan, vaikka yhden henkilön hakemus jostain ihmeen syystä hylättäisiin.

10
Varustus ainakin sen mukaan lähtiessä valita, että pääsee helposti liikkumaan kaikkien tavaroiden kanssa. Itsellä tämä oli  vähän siinä ja siinä, sen verran monta matkalaukkua oli mukana. Raha ei tietenkään ole myöskään ikinä pahitteeksi  ;D Asiat tuppaa hoitua hieman helpommin kun jotain löytyy taskusta. Alkuun kämppä jostain ja pikkuhiljaa sitä omaa aluetta laajentamaan.


Sivuja: [1]