Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Feber

Sivuja: [1]
1
Yleinen / Vs: Mauritius
« : 14.01.2017, 17:45:41 »
Kävimme 2014 tammi-helmikuussa, me otettiin Suomesta jo valmiiksi taksikuljetus hotellille. Jos en olisi ottanut niin olisin kaiketi päätynyt ottamaan oikean taksin paikan päällä. Toki jos on päivä aika ja voimia riittää niin miksei julkisillakin.
Koin maan turvalliseksi. Otimme taksin päiväksi, ihan silleen että edellispäivänä kävimme taksien luona juttelemassa ja sovimme että aamulla noutaa hotellilta. Niin tuli sovittuna aikana ja olimme jo jutelleet kierrettävät kohteet läpi (näistä meillä ei todellisuudessa ollut mitään etukäteissuunnitelmaa vaan luotimme että taksikuski näyttää hyviä katsomisen arvoisia paikkoja. Ja niin hän teki. Jutusteli englanniksi ja kiersimme eteläisellä alueella putouksilla, luonnonsuojelualueella, monen värin eroosio paikassa, metsittyneellä tulivuorikraaterilla, hindutemppelillä ja -patsaalla, krokotiilipuistossa jossa jättikilpikonnia (suosittelen), teetehtaalla - tämä oli mielenkiintoinen kun olen teen ystävä. Oli vielä jokunen muukin kohde joissa kävimme. Reissu kesti koko päivän ja maksoi n. tai alle 100e jotain 9-17 oli kellon aika. Kuski ootteli taksissa, lepäili tai söi eväitä kun kävimme aina kohteissa. Nää kohteet oli sellaisia että niitä oli jossain paikallisessa esitteessäkin.
Suosittelen myös Ile aux Cerfsin paratiisisaarella käyntiä, se ei varmasti kaduta. Siellä kävimme kaksi kertaa. Kuljetuksia löytyy Trou d'eau Douchesta. On kyllä upea paikka. Meitä oli 2 aikuista.

2
Yleinen / Vs: Hard rock cafe
« : 07.11.2016, 11:44:56 »
No eipä ole mitään tullut "tapaamistani" Hard Rock cafeista ostettua mutta on valokuvattu edustoilla seuraavissa paikoissa
Margarita - Venezuela
Panama
Phuket - Thaimaa

3
Tunisia.
Joskus 90-luvulla tuli käytyä ja näytti vaan niin pelottavalta ne tullimiehet siellä ja oli suljettu valuutta niin silloin ajattelin että tänne en enää ikinä palaa. Nyttemmin on ajatus sinällään muuttunut sillä harmittaa että jäi sellainen kokemus kokematta kuin ratsastaa kamelilla Saharassa auringon nousuun.

4
Brasilia / Vs: Realit loppu Forexilta!
« : 03.11.2016, 11:16:41 »
Porto de Galinhas, kokemus 2009 helmikuulta. Keskustassa oli rahanvaihtokonttori ja siellä oli mielestäni turvallista vaihtaa rahaa. Emme kuitenkaan suosituksen mukaan kantaneet suurta summaa kerrallaan mukanamme vaan pistäydyimme konttorissa usein. Oli myös nosto automaatti josta sai ainakin Visalla nostettua rahaa.

5
Brasilia / Vs: Säät Brasiliassa
« : 03.11.2016, 11:09:48 »
Oma kokemukseni 2 viikkoa helmikuussa 2009 Porto de Galinhas ja ympäristö. Aurinko paistoi ihan päältä tulikuumasti. Aamulla tunti buggyn kyydissä ilman päähinettä ja jakauksen kohta päässä paloi. Eli suosittelen päähinettä sekä suomalaiselle iholle sk50  aurinkosuojaa ehdottomasti. Näin yhden todella pahadti palaneen suomalaisen miehen selän. Siinä ei paitaa loppu lomalla riisuttu, ei ollut käyttänyt aurinkorasvaa, ainakaan tarpeeksi kertoimia. Sadekuuroja tuli ja meni, usein illan suussa/iltasella sillä aikaa kun olimme kylillä syömässä. NE ei elämää haitanneet, olivat lyhyitä. Toki lammikoita oli jonkin aikaa ennenkuin kuivui taas. Kerran oli illalla nopea kova tuuli, ravintolan yläkerrassa ikkunat paukkui ja ihmiset hakeutui sisätiloihin kesken karnevaalimenon. Meri pauhasi ja vaikutti että tulee jokin hurrikaani. Tilanne ei kestänyt kovin kauan, ei edes satanut mutta se tuuli oli mieletön. Sitten se äkkiä laantui. Eli jäi "hurrikaaninpoikaseksi". Oli vähän pelottavakin kokemus, kun ihan rannan tuntumassa olimme seuraamassa karnevaaliesityksiä. Ainoina suomalaisina itseksemme.

6
Brasilia / Vs: Porto de Galinhas, Brasilia
« : 03.11.2016, 10:50:55 »
Ruoan hintataso, Porto de Galinhas - kokemukseni perustuu kahden viikon matkaan talvella 2009. Tuolle ajalle sisältyi myös karnevaalit joka oli huikea kokemus. Ruoka oli kohtuuhintaista ja pihvit herkullisia. Joissain paikoissa oli tarjouksessa ateria kahdelle könttähintaan. Kuitenkin laskun tullessa hinta oli 2 kertaa em tarjoushinta ja selvittelyssä meni tovi kun ei yhteistä kieltä ollut. Ja tarjoushinta oli nimenomaa varmistettu elekielellä ennen ruoan tilaamista. Myös jossain ravintollassa oli ruokailun aikaan pianoa soittava artisti. Tästä tuli ruokailun laskuun artistimaksu, no sehän piti maksaa. Kiloravintolasta kerran kokemus, saa mieleistä suht edullisesti muttei välttämättä niin lämmintä. Myös kerran oli seurueessamme yksi joka ei siedä yhtään laktoosia. Kysyi perunamuussista hyvällä englannilla etukäteen onko laktoosia, sai käsityksen ettei ole. Tilasi, söi ja turposi jo ruokailun aikana kuin olisi lähdössä synnyttämään. Lopputulema, laskun kanssa saa olla tarkkana oli sitten kyse ravintolassa syömisestä tai vain drinkillä poikkeamisesta.
Rantakäytännöstä Porto de Galinhasissa - pitkä ranta jolla miellyttävä kävellä (kovalla alueella laskuveden aikaan), voimakkaat vuoroveden vaihtelut. Oli ensimmäinen beach jolla ei ollut aurinkovuoteita vuokrattavana. Tai no oli niinkuin aiemmin toinen kommentoija mainitsi, jossain jos osti juoman. Mutta noin niinkuin yleisesti, paikalliset kävivät itse omien tuolien kanssa rannalla, mukanaan myös omat isot aurinkovarjot. Turistit makoili yleisesti ottaen pyyhkeen tms. päällä. Sellanen kevyt bambumatto ois hyvä olla mukana. Rannalla kulki grillin kanssa juusto kauppias vai oliko useampikin. Se juusto oli todella hyvää, mainio suolapala auringon oton lomassa. Se myytiin tikun päässä, kuin eskimopuikko ois ollut. Valmiina pyöräytti sen vielä oreganossa tms jos niin halusi. Myös kookosvettä pillillä imettäväksi kävi kärryn kanssa myyjä myymässä rannalla. Tää tuli myös usein ostettua. Ja nää oli edullisia. Me ei löydetty rannalta vessaa, mikä olikin mielestämme iso miinus. Mutta nopsaan sitä puki jotain päälle ja kävi vaikka subwayssä jotain suupalaa ja pääsi veskiin samalla. Ranta oli siisti, traktorilla siivouspartio ajoi ylhäällä rannalla ja siivouspartio keräsi tehokkaasti roskia ja tyhjiä kookoshylsyjä. :)

Sivuja: [1]