Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hautamäki

Sivuja: [1]
1
Kiina / Vs: Kiinan matkan aikataulutus
« : 03.03.2017, 17:19:38 »

Jos halua haarukoida isomman alueen, kannattaa harkita menoa ja paluuta eri paikkoihin, kuten vaikkapa meno Shanghaihin ja paluu Xi'anista, kumpaankin suora Finskin lento. Luotijunat ovat nopeita ja käteviä.


Tarkoituksena oli juuri tuo meno ja paluu eri paikoista, ja kohteita kun olen käynyt tarkemmin läpi niin paikoista ollaan saatu karsittua muutamia pois. Listalla ovat tällä hetkellä vielä; Peking, Shanghai, Suzhou, Hangzhou, Chengdu, Guilin ja Hong Kong.

Vielä tarvitsisi vähän tarkemmin katsella noita tai vaihtoehtoisesti pidentää matkaa hiukan, kesällä kun löytyy tuota aikaa :)

2
Kiina / Vs: Kiinan matkan aikataulutus
« : 24.02.2017, 10:42:43 »
Suuruudenhulluin hanke, jonka olen ihan hetkeen nähnyt.

Ihan selvyyden vuoksi:

Helsinki (Suomi) - Kairo (Egypti) 3378 km
Baishan (Kiina) - Lhasa (Kiina) 3441 km

Sitten kun loputkin paikat on kuin haulikolla ammuttuna ympäri liki 10 000 000 m²* kokoista Kiinaa, niin tossa ole hitustakaan järkeä.

*) Suomi on 338 424 km², eli Kiina on yli 28 kertaa Suomen kokoinen alue.

Olen tietoinen kyllä Kiinan koosta ja välimatkasta, suunnitelmissa olikin lentää pidemmät matkat (Shanghai - Chengdu noin 10h). Tiedostan myös että matkoihin pitää varata omat aikansa, oli se sitten pidempi tai lyhyempi.

Ja kuten aikaisemmin jo sanoin, lista ei ole valmis, sieltä täytyy jättää paikkoja pois ja mennä vaikka useampaan otteeseen käymään, mutta nuo ovat sellaisia mitkä kiinnostavat. Tarkoituksena olikin (en tiedä vielä miten toimiva systeemi on kun nyt vasta ensimmäistä kertaa käytän) tehdä lista;
 1. Kohteet joita ei missään nimessä halua jättää näkemättä/kokematta.
 2. Kohteet joissa haluaa käydä ja
 3. Kohteet joista voidaan valita tilanteen mukaan sitten jos jää aikaa.

Suurin ongelma tässä kohtaa on se, etten tiedä yhtään miten paljon mikäkin vie aikaa. Onko joku esimerkiksi käynyt Water Towneissa (esim. Zhujiajiaossa tai muussa vastaavassa), paljonko siihen olisi hyvä varata aikaa? Muuriin menee varmaan helpostikin koko päivä? Suzhoussa taas olisi mm. Humble Administrators Garden, onko kokemuksia sieltä?

Muita mielessä olevia kohteita ovat Reed Flute Cave, Luodai Ancient Town, Jiuzhaigou Valley, Mountain Villa Suzhoussa, Jade Water Village, Ice Cave (Xinzhou). Löytyykö näistä tietoa/kokemuksia/vinkkejä?

Ideoita ja kritiikkiä (esim. onko joku paikoista ollut sellainen, mistä on ollut kovat toivomukset kuvien ja lukemisten perusteella, mutta onkin ollut pettymys?) otetaan mielellään vastaan, tietoa kun ei löydy muuta kuin mitä netistä on löytänyt tai muilta kuullut.

3
Kiina / Kiinan matkan aikataulutus
« : 23.02.2017, 10:55:25 »
Heipsan!
Meillä olisi miehen kanssa suunnitteilla ensimmäinen Kiinan reissu vuoden 2018 kesälle ja nyt törmäisinkin pienoiseen "ongelmaan" matkaa suunniteltaessa, nimittäin aikatauluun! Kiinassa on niin paljon kaikkea nähtävää ja koettavaa ettei mikään aika tunnu olevan tarpeeksi.

Niinpä päätin kääntyä teidän viisaampien puoleen ja kysyä, josko teiltä saisi jotain osviittaa siihen, miten paljon aikaa olisi hyvä varata mihinkin kaupunkiin.

Reissun kesto on siis 3 viikkoa ja tässä olisi toivotut kohteet;

Peking, Hong Kong,Shanghai, Baishan, Shanxi, Suzhou, Hangzhou, Huangshan, Hunan, Dali, Sichuan, Chengdu, Huanglong, Jiuzhaigou, Lhasa, Guilin ja tietysti Xi'an.

Nämä sen takia että emme kallistu pelkästään klassisiin vierailukohteisiin niinkuin terracotta armeija, muuri tai kielletty kaupunki, vaan myös kuvankauniisiin maisemiin; järviin, luoliin, puistoihin, vuoriin ja puutarhoihin, unohtamatta 'vesikaupunkeja' tai mikä niiden virallinen nimitys nyt suomeksi onkaan.

Lista on vasta alkuvaiheilla ja todennäköisesti muutama paikka täytyy karsia mutta vastaavat paikat kuitenkin.

Pahoittelut vielä pitkästä viestistä ja mikäli jaksoit lukea loppuun asti niin toivottavasti pystyt myös jakamaan mielipiteesi! :)


Sivuja: [1]