Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - gringo loco

Sivuja: [1]
1
Baltian maat / Vs: Liettua, Kaunas
« : 19.04.2010, 15:55:51 »
No nyt saadaankin eloa tähänkin ketjuun kun Ryanair aloittaa lennot Kaunasiin.
Hyviä vinkkejä majoituksesta otetaan vastaan, pikainen viikonloppuvisiitti kesäkuun alussa olisi edessä, kun kerran halvat lennot sai.

Yleensä majoitun hostellissa ihan ilmapiirinkin vuoksi.
Majapaikassa arvostan etenkin:
1. halpaa hintaa
2. läheistä sijaintia vanhaa kaupunkia / muuta keskustan tapaista
3. siisteyttä
4. rauhallisuutta

Että jos siis jotain kommenttia Kaunasin hostelleista niin kiitos jo etukäteen.

Myös muita vinkkejä saapi laittaa viikonlopun reissua varten, esim. tuo ylhäällä mainittu jokiristeily voisi kiinnostaa jos se vaan viikonlopun reissuun mahtuu.

2
Etelä-Amerikka / Vs: Buenos Aires
« : 11.05.2008, 18:17:45 »

Joo tosiaan vuokrat ovat jopa tuplaantuneet vuoden aikana. Kohtuuhintaisia kylla loytyy, jos pystyy tinkimaan barriosta ja huoneen laadusta (jaettu huone). Ite metsastin kolme viikkoa huonetta ja aikamoisia luukkuja nain ihan hulluilla hinnoilla. Itse loysin sit 350 USD Puerto Maderosta (2h, keittio, kylppari) jaettu yhen argentiinon kans, mutta joka reissaa 5 pvaa viikosta tyonsa takia. Eli kaytannossa asustan yksin. Ja hinnathan on tosiaan erit paikallisille kuin ulkomaalaisille.

Näihin on myös joitakin (kaupallisia) palveluita jotka välittävät kämppiksiä, lyhyemmäksi tai pidemmäksi aikaa.
Eräs näistä (itselleni tutuin) on http://sparerooms.wordpress.com/ , muitakin varmasti löytyy.
Tuon yllämainitun tiedän siis henkilökohtaisesti joten itse ainakin luotan siihen, lisätietoja voin aina antaa esim. yksityisviestillä.

3
Italia / Napoli
« : 28.04.2007, 23:32:05 »
Lainaus käyttäjältä: "beibi beibe"


Napolissa ei näytä olevan kovinkaan laajaa hostellitarjontaa. Onko vinkkejä halvasta majoituksesta keskustan tuntumasta?


Tsekkaa Hostel of The Sun, lähellä satamaa ja montaa muuta paikkaa. Hyväksi paikaksi olen itse kokenut, hyvä palvelu, rauhallinen ja sopivalla paikalla. Rautatieasemalle pikkasen kävelymatkaa mutta jaloilla onnistuu sekin, kävely siis.

4
Etelä-Amerikka / Nähtävää Buenos Airesissa
« : 05.06.2006, 20:47:16 »
Ihan yksittäinen vinkki vois olla Tigre, veneillä kiertelyä, puistossa hengailua, huvipuisto (onkohan auki tähän aikaan vuodesta?). Junalla tai bussilla about tunti, sijaitsee siis siinä joen suistoalueella Bs.As kupeessa. Myös Tren de la costa on ok.

Uruguayssa pääsee käymään Buquebussilla kätevästi, laivat lähtee Puerto Maderosta ja huitelee väliä jonkun pari-kolme tuntia. Tämä siis jos Buenos Aires rupeaa kyllästyttämään.

La Bombonera. Las Canitaksessa syömässä (illalla). Toinen huvipuisto löytyy E-metrolinjan päästä, siitä premetroon ja muutama pysäkinväli niin vasemmalla näkyy. Mahtaako sekään olla auki?

No talvihan siellä tosin nyt on.

E: siis huvipuistojen nimet on Parque de la Costa (tigre) ja Parque de la Ciudad. Tsekkaa myös Tierra Santa ja elukkapuisto jos asiat kiinnostaa. Ei sitten ihan viimeistä tietoa mutta google kertoo aukioloajat.

5
Etelä-Amerikka / Santiagosta Buenos Airesiin
« : 18.05.2006, 21:07:48 »
Onko Mendoza lähialueineen tuttu?

6
Italia / Re: Napoliin (ja Roomaan)
« : 17.05.2006, 22:44:26 »
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"

Amalfin rannikolle paasee sinisella bussilla, tiketit ovat halpoja, mutta kesa-aikaan kapea vuoristotie voi olla aika tukossa, ja matka voi venahtaa pitkaksi, skootterilla tai mp:lla paasee joutuisammin (mutta ilman aiempaa ajokokemusta myos joutuisasti autuaammille matkailumaille).


Tää on kyllä totta! Itse tosin muotoilisin asian juuri niin, että tie on kiehtova ajaa skootterilla.. :) no kivahan se tie on bussillakin.

Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
Itse Amalfi on hieman "turistirysa", vaikka muuten hienot maisemat onkin, mutta esim. keskusaukion baareissa saat maksaa parista leivoksesta kymmenkunta Euroa !


Jo vain, ja varsinkin kesäviikonloppuina siellä haluaa olla melkoisen moni italiaanokin, ulkomaanelävien lisäksi. Amalfilla on muuten kiva pikku paperimuseo joka tietty suomalaista kiinnostaa kovasti...

Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
Puhumattakaan limoncellosta....
 :D  :D  :D


Ynnä sen miljoonista variaatioista ja siitä että ainoastaan jokaisessa sikäläisessä kylässä tehdään "Sitä Oikeaa Limoncelloa".

7
www.Losviajeros.com on yksi, espanjankielinen ja keskittyykin aika paljon espanjankielisiin paikkoihin ja lähiseudulle meneviin retkiin. Kirjoitusten laatu ja aktiivisuus vaihtelee, samoin kuin toisella vastaavalla www.viajeros.com sivulla. Molemmat forumit on espanjalaisittain moderoituja eli melkoisen impulsiivisia yhden-kahden viestin ketjuja on paljon.

8
Ranska / Pariisi: Mita tehda kun "kaikki" on nahty ?
« : 17.05.2006, 22:12:39 »
Käykää tsekkaan se paikallinen heureka elikkä La Villetten tiedekeskus. Ei nyt varsinaisesti shoppailijan unelma eikä ehkä oikein museokaan vaan enempikin, noh, tiedekeskus mutta saattaa siellä olla joku mielenkiintoinen näyttely joka vaikkapa kiinnostaisi (www.google.com). No nuo katakombit tietty kuuluu varmasti kiinnostaviin kohteisiin ainakin.

Mites sarjikset? Asterix parc? No, katakombit ja viemärimuseo on ainakin jees, eikun siis oui, ja se mahtuu vieläpä tuohon museokategoriaan. Shoppailusta mie en tiedä mitään muuta kuin että kirja- ja levykauppoja on kiva koluta kun vastaan tulee. Ja niitä tulee Pariisissa vastaan varmasti ainakin tois' puol' jokkee.

Onko hautausmaat kierretty? Siellä lepää useitakin historiallisia henkilöitä, jos niiden hautojen bongaaminen vain kiinnostaa.

9
Tyhmät kysymykset / Re: Ensikertalaisena hostelliin
« : 17.05.2006, 20:13:26 »
Lainaus käyttäjältä: "vepakko"
Mitä ei kannata ja mitä kannattaa odottaa majoitukselta ?


Noin yleisenä asiana hostelleista voisi sanoa että kun ei odota mitään niin ei pety. Parhaimpana puolena hostelleissa olen pitänyt välitöntä tunnelmaa muiden reissaajien kanssa. Tämä tietysti riippuu itsestäkin, mutta joitakin harvoja poikkeuksia lukuunottamatta hostelleissa on ollut mukavia ihmisiä vieraissa, työntekijöissä tai molemmissa. Sitä kautta saa hyviä vinkkejä käymisen arvoisista kohteista ja rahan säästämisestä, myös matkaseuraa ja parhaimmillaan jopa pitkäaikaisia kavereita. Toinen positiivinen seikka etenkin yksin kulkiessa on majoituksen edullisuus. Koska hostellin henki muodostuu paljolti siellä oleilevien ihmisten kautta, sama hostel voi tuntua eri kerroilla yllättävänkin paljon erilaiselta. Yleisesti ottaen ei kuitenkaan kannata kuvitella:
- saavansa olla omassa rauhassa
- pääsevänsä vessaan/suihkuun heti kun sattuu huvittamaan
- saavansa nukkua silloin kun huvittaa (koskee huonounisia)

Itse pidän hostellia hyvänä jos sielta ei löydy kovin paljoa elukoita, löytyy suht. siistit vessat ja lämmintä vettä suihkussa sekä ruoanlaittomahdollisuus. Hostel on lopultakin hostel ja siihen kuuluu se että samassa rakennuksessa ja samassa huoneessa on erilaisia ihmisiä erilaisilla aikatauluilla.

10
Italia / Re: Napoliin (ja Roomaan)
« : 16.05.2006, 18:12:48 »
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"

Kiinnostaisi kuulla vähän laajemminkin Napolikokemuksia itse kaupungista, jospa jollakin olisi jotain kerrottavaa matkaopastietojen lisäksi, missä kannattaa käydä ja mitä tehdä - ilmeisesti Napoli on yksi hulluimmista mahdollisista paikoista vuokrata skootteri, joten sitä pitää vakavasti harkita, jospa ajelisi rannikkoa etelään Sorrentoon ja eteenpäin.


Niin se piti sanomani että tuo skootteri kannattaa ehdottomasti. Itse menin viime kesänä paikallisjunalla Napolista Sorrentoon josta vuokrasin skootterin ja ajelin vuorenrinnettä pitkin kohti Amalfia. Erittäin mukava tie yksityiskohtineen ja kivoja pikkukyliä, kuten Positano ja Praiano, siinä välillä. Toinen hyvä tukikohta voisi olla tietysti Salerno, josta myös helppo tehdä retkiä lähiseudulle. Bussimatka Sorrentosta Amalfille ei sekään maksanut  montaa euroa (olisiko ollut joku kolme euroa?) ja matkustaa sai koko rahan edesta, lähes kaksi tuntia suunta!

Napolissa ääni myös Spaccanapolille ja Napoli sottoterralle, Ercolanolle ja Caprille. Ja tietysti Pizza Margheritalle: se oli hyvää mutta olihan se nälkäkin. Salernossa ja Sorrentossa en sinänsä olisi kauaa viihtynyt kummassakaan, mutta tukikohtana muutama ilta meni mukavasti.

11
Italia / Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
« : 15.05.2006, 12:08:06 »
Napolista pidin. Koitan muistaa kirjoittaa lisää, mutta tähän ainakin yksi majoitusvinkki: Hostel of the Sun. Lähellä satamaa, n. neljän minuutin kävelymatkan päässä = n. puolentoista minuutin juoksumatkan päässä sataman lipunmyyntikojusta (tuli testattua eräänä aamuna kun aamun ensimmäiseen Caprin laivaan piti ehtiä :)). Lähistöltä lähtee myös bussit esim. Pompeille.
Henkilökunta ystävällistä, nuorekasta ja suurin osa taitaa puhua myös sujuvaa englantia. Lähellä myös herkullisia pasta-aterioita tekevä ravintola joka illallakin toimittaa satsit hostellille 3-5 euron annoshintaan (ainakin jos tilauksen tekee hostellin henkilökunta)!

Sänkyhinnat oli alkukesästä 2005 luokkaa 15-30 euroa (kallein oli kolmen hengen hotellihuone alakerrassa sis. oman kylpyhuoneen ja TV:n yms. hotellireleet). Ainakin itse kävelin rautatieasemalta rinkan kanssa hostellille ja takaisin eli voidaan kai sanoa sen sijaitsevan kävelymatkan päässä rautatieasemalta...

12
Ranska / Pariisin Eiffel-torni
« : 26.04.2006, 22:09:00 »
Peesaan edellisiä siinä, että parhaiten näkee 1. ja 2. tasanteilta. Kelistä riippuen jopa ykköseltä näkee kaiken sen mitä on nähtävissä. Ja kävellen kakkostasanteelle asti pääsee kolmella eurolla n. 700 askelmaa (talvi 2006, opiskelijahinta). Siitä ylös vie hissi, joka menee sitten kokemuksen puolelle. Sieltä ei nimittäin pahimmillaan pilvisellä kelillä näe mitään, ja siellä on paljon ihmisiä, ja hissiin saa jonottaa jne jne mutta onpahan ainakin tullut käytyä.

13
Ranska / päiväretket Pariisista
« : 01.11.2005, 23:58:16 »
Lämmitellääs tätä ketjua uudelleen:
Mitä kannattaa tehdä nähdä kokea Pariisin lähistöllä, kun:
1) vapaata aikaa on pari-kolme päivää
2) yöt vietetään Pariisissa ja
3) Pariisi itsessään ei enää jaksa kiinnostaa?
Joku kiva pikkukaupunki, nähtävyys, turistirysä, matkailukohde, aktiviteetti, juustotila tms. vinkki otetaan kiitollisuudella vastaan. Kaikki kiinnostaa, ainoa ehto on että paikalle pitää päästä julkisilla kulkuvälineillä (ja tietysti koska yöksi pitää palata Pariisiin, ei matkan soisi kovin kauaa kestävän...max. kaksi tuntia per suunta).

14
Etelä-Amerikka / Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« : 02.04.2005, 11:02:47 »
http://www.clarin.com/diario/2005/04/02/policiales/g-06301.htm

Tuon uutisen perusteella ainakin jollakin suomalaisella on nyt yksi mieleenpainuva kokemus enemmän Etelä-Amerikasta, varsinkin Argentiinasta. Ei ole tarkoitus pelotella, mutta kaikkea voi sattua.

Pikainen katsaus uutiseen:
Manuel Tienda Leonin bussit kulkevat Bs As:n kansainväliseltä lentokentältä keskustaan ja jatkoyhteyksille. Ovat vastaavia kuin Finnairin bussit Helsingissä, eli hieman nopeampia ja hieman kalliimpia kuin normaalit paikkurit. No tässä tarinan bussissa oli sitten ollut matkustajan ominaisuudessa kolme katalaa konnaa jotka kesken matkan ryhtyivät ryöstöpuuhiin, vieden fyrkat, korut ja kamerat. Arvatenkin ihan kelpo business ryöstelijälle, olihan bussi puolillansa turisteja, niin argentiinalaisia kuin ulkomaalaisiakin ja niillä on yleensä jonkun verran likviditeettiä päällänsä sekä kamerat viimeistä huutoa. Yksi suomalainen ja yksi italialainen saivat jonkunlaisia fyysisiä muistutuksia toimituksen vaatimasta suoritustasosta. Matkatavaratilassa olleet tavarat saivat olla rauhassa. Vastaavanlainen tapaus oli sattunut viimeksi vuonna 1999 eli ei ihan ennennäkemätön tapaus jos kuitenkin harvinainen.

15
Eurooppa / Miten parhaiten Roomasta Bukarestiin
« : 14.01.2005, 23:40:49 »
Jatkan vielä vähän: siis aikaa olisi käytettävissä max.3vuorokautta (ehdoton maksimi, mieluummin kaksi päivää) eli ei määrättömästi kuitenkaan. Matkan tarkoitus on sinänsä on vain paikasta toiseen siirtyminen.

Onko kokemuksia? Pääseekö Italiasta laivalla esim. johonkin ex-Jugoslavian rantaan? Siitä bussilla eteenpäin? Vai kannattaisiko kiertää junalla pohjoisen kautta? Vai sittenkin suosiolla lentokone....ykköskriteeri on halpa hinta. Kakkoskriteeri aika, kolmoskriteeri matkan mielenkiintoisuus ja neljäntenä mukavuus.

16
Eurooppa / Miten parhaiten Roomasta Bukarestiin
« : 14.01.2005, 22:14:12 »
Eli otsikko kertoo oleellisen. Ajankohta olisi tuossa helmikuun puolessavälissä, aikaa on paljon, rahaa ei niinkään. Onko kokemuksia?

17
Yleinen / "Pois Suomesta?"
« : 10.10.2004, 18:38:37 »
Itse olen tykännyt asua ja elää Suomessa. Olen toisaalta tykännyt asua ja elää muuallakin ne vuodet mitkä olen muualla asunut, mutta tunnen silti olevani siinä määrin suomalainen että haluan ainakin jossain vaiheessa jäädä "pysyvästi" (jos satunnaisia lomamatkoja ei lasketa :)) Suomeen. Kaikissa maissa on omat hyvät ja huonot puolensa.

Silti joskus haluan päästä irti rutiiniympyröistä. Joskus se onnistuu vaikka lähtemällä Pohjois-Karjalaan mutta usein mieluummin paikkaan missä ei edes ymmärrä kaikkea mitä ympärillä puhutaan. Silloin ykkösasia on "päästä pois Suomesta" vaikkei nimenomaisesti Suomea haluaisikaan sillä kertaa moittia. Lähinnä kyllästyminen kohdistuu omaan sen hetkiseen elinpiiriin, ja saman ilmiön kokisin varmasti missä tahansa maassa (ja by the way, tunnen kymmeniä ja taas kymmeniä ei-suomalaisia jotka haluavat "pois xxx-maasta" jossa xxx-maa kuvaa kunkin tuttavan kotimaata). Tosiaan olennaista ei silloin ole se, meneekö Japaniin, Itävaltaan tai Brasiliaan tai mihin tahansa maahan mistä tietää tai voi kuvitella tykkäävänsä.

No, useimmiten reissuun tulee tietysti lähdettyä muista syistä, kuten mielenkiinto ko. maata tai aluetta kohtaan mutta aika usein, etenkin jos on pitkään ollut reissaamatta, kuitenkin on vaan "pakko lähteä" ts. pakko päästä johonkin, muualle kuin nyt, pois Suomesta...ihan miten sen nyt vaan haluaa sanoa.

Eli kysymys ei välttämättä ole siitä että haluaisi asua loppuikuisuutensa siellä paratiisissa, ei todellakaan.

18
Tuo rekisteröintipakko (kirjoittamiseen) voisi olla hyvä idea, ainakin kokeilla auttaisiko se. Joku osio olisi hyvä jättää ainakin aluksi kaikille avoimeksi, ja katsoa rauhassa mihin tilanne kehittyy. Rekisteröintipakko karsisi varmasti ns. turhia viestejä, valitettavasti kuitenkin myös hyödyllisiä viestejä. Voisi veikata että saldo silti jäisi plussan puolelle.

Siinä mielessä tietysti Peran suunnittelema moderaattorihommeli olisi jopa parempi ratkaisu; asialliset vieraat jatkaisivat kirjoittelua, asiattomat poistettaisiin takavasemmalle. Huono puoli olisi se, että sen jälkeen kitinä; ei suinkaan loppuisi vaan jatkuisi ketjussa "Moderaattorit" :)

19
Moderointia en osaa kaivata. En tosin laita hanttiinkaan, jos tätä ruvetaan moderoimaan; toisin sanoen minulle aktiivisena lukijana mutta ei niin aktiivisena kirjoittajana asia on yksi lysti. Hyvä pointti oli tuo, että saman aiheen jutut yhden otsikon alle. Siinä on hiomista, ja pari tehokasta modea saisi varmasti ihmeitä aikaan.
Kuitenkaan moderointi ei pystyisi puuttumaan siihen ongelmaan, jota pidän tämän foorumin ikävimpänä puolena, eli tiettyjen besserwissereiden ***tuilulle muille kirjoittajille. Näihin bw:ihin kuuluu etenkin tämän ketjun aloittaja.

Moderointi on siis mielestäni ihan jees, ihan yhtä jees kuin moderoimattomuuskin, mutta jos siihen lähdetään niin toivoisin seuraavia asioita:
1) selkeät pelisäännöt minkälaisiin viesteihin kosketaan
2) annetaan modejen hoitaa hommansa ilman ylimääräistä p:n jauhamista heidän työstä
3) yritetään kuitenkin toimia niin ettei sen kummempaa säätämistä tarvita, poliisisysteemi on hyvä vasta silloin kun sitä e-h-d-o-t-t-o-m-a-s-t-i tarvitaan. Vielä sitä (lienee sanomattakin selvää että kirjoitan tässä vain oman mielipiteeni) ei täällä tarvita.

20
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
Lainaus käyttäjältä: "Tony X"
(hei, taivutetaanko tuo "Riikan" vai "Riian"??)

Siika - siian, Riika - Riian. :wink:


Miika - Miian ? :)

No, pääkaupungit:
Hyvimpiä
Helsinki - kiva kesäkaupunki, kotoinen tunne kun tulee reissusta. Minä tykkään :)
Wien - kauan sitten viimeksi käynyt, kaunis, sopivasti "vanhanaikainen", elegantti. En tiedä uskallanko mennä enää, vois mielikuvat muuttua... :)
Kööpenhamina - mukava olohuonemainen pääkaupunki, koko Tanska on oikeastaan kiva maa. Helppo vaan hengailla, jos ei just halua kierrellä aina vaan nähtävyyksiä.
Budabest - Elämäni toinen suuri rakkaus, siis kaupunkien kohdalla :) kaunis, kaunis, kaunis. Ihmisetkin sopivat mun luonteenlaadulle oikeinkin hyvin.

Huonoisinpia:
Tallinna - tavallaan kaunis, mutta muuttumassa kasvottomaksi lasipalatsiksi johon on helppo viedä yritysvieraat ryyppäämään
Amsterdam - Semmonen iso kaupunki, ja vielä oli huonot kelit kun kävin. Ei juuri hyviä muistikuvia.
Berliini - Ei sytyttänyt, ei ollenkaan. Iso rähjänen kaupunki josta ei oikein tiennyt kumpi osapuoli enemmän haluaa pyyhkiä menneisyyden - länsi- vai itä-saksalaiset. Täytyy ehdottomasti mennä uudestaan, en usko että se niin tylsä paikka on miltä tuntui.

Lontoostakin tykkäsin, mutta se on liian kallis ihan vaan oleiluun. Mutta näkemistä ja tekemistä, kulttuuritarjontaa riittää.

Sivuja: [1]