Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - raven

Sivuja: [1] 2 3 ... 32
1
Yleinen / Vs: Muistellaan menneitä matkoja
« : 08.05.2020, 14:39:48 »
Moi,

Podcast on nyt maailmalla, tervetuloa kuuntelemaan!  :)

https://linktr.ee/jarettomatmatkat

Kuulostaa hyvältä. En olekaan koskaan oikein välittänyt Cheekistä, etenkään reissussa.

2
Pohjoismaat / Vs: Oulun ja Puolangan nähtävyydet
« : 27.04.2020, 12:11:17 »
Mitä kamaa porukka vetää?

Haluan samaa.

Saako Zeppelinin Espresso Housesta?
Joko Zatelliitti on rakenteilla?

3
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 26.03.2020, 09:33:20 »
Helsinki, Suomi.
Ollaan tilanteessa että pian Riihimäkikin on matkakohde, jonne vielä joskus toivoisi pääsevänsä.

On muuttunut suhtautuminen matkustamiseen aika paljon, vaikkei omalle kohdalle ole oikeastaan mikään koronan vaikutus vielä osunut. Se, että minne tahansa pääsee milloin tahansa, ei ole enää itsestäänselvää.

4
Hei

Himottaisi siirtya rinkkakerhosta Travel Bag -leiriin. Eli hankkia päältätäytettävän tilalle matkalaukkumaisesti avautuva kaupunkireissumalli.

Tämä on enemmän ääneen ajattelua, mutta kommentoikaa jos on mielipiteitä tai kokemuksia. Tykkään lukemattomista taskuista ja organisointivaihtoehdoista, ja pähkäilen lähinnä seuraavien välillä. Tuleeko muita potentiaalisia valmistajia mieleen?

Cotopaxi Allpa 35l
https://www.cotopaxi.com/products/allpa-35l-travel-pack?variant=31504674816061
+ täydellinen osastointi ja taskuvalikoima minun makuun
- ei olkahihnaa
- painava
- vähän ruma

Topo Design Travel Bag 40l
https://topodesigns.com/collections/all-bags-accessories/products/convertible-travel-bag-laptop-backpack-40l?variant=8540178219061
+ monipuolinen osastointi, erikseen suljettava päälokero (vrt 30l)
- liian suuri etenkin olkalaukkuna
-/+ lantiovyö järeä muttei irroitettavissa

Topo Design 30l
https://topodesigns.com/collections/all-bags-accessories/products/convertible-travel-bag-laptop-backpack-30l?variant=8546770124853
+ toimii paremmin olkalaukkuna
+ kevyt
+/- irroitettavissa mutta hepposempi

Lyhyesti: jos onnistuisin yhdistämään Cotopaxin sisukset Topon ulkokuoriin, olisi koossa täydellinen laukku.

Mustana hevoisena Fjällräven Travel Pack, mutta tämä on liian kova, huonot mittasuhteet ja "kaupunkimainen". Mutta Fjällräven on yleensä aina ykkösvalinta.
https://www.fjallraven.com/fi/fi-fi/vaatteet/travel/travel-pack
- vähemmän osastointeja

5
Lentomatkustus / Vs: Oneworld bisnesluokka ja sen valinta
« : 03.02.2020, 12:30:54 »
Miksi kukaan ottaisi vaihdollisen ja pidemmän lennon ellei ole pakko esim. rahan tai vaihtoehtojen puutteen vuoksi?

6

Tahallinen tai tahaton mutta naurahdin tälle erinomaiselle esimerkille padasta ja kattilasta.


Nimenomaan, kun maito oli jo lattialla.

7
Illusia päätti tuoda keskusteluun näkemyksen jota alkuperäinen kirjoittana nimenomaan ei kysynyt. 🤦‍♂

Helsinki-Vantaa on kyllä parhaimmillaan todella nopea kenttä, vaikka juna-aseman sisäänkäynti nykyiseen terminaalirakennukseen onkin vähemmän optimaalinen. Nimenomaan terminaalityömaan takia viime kesänä sai kirota paskoja poikkeustilanteen opastuksia kun en tiennyt mihin bussipysäkit oli siirretty.

Parhaimmillaan olen 1 terminaalissa ollut 615:sta neljässä minuutissa lähtöportilla. Tämä tuli todennettua whatsapp-viesteistä, joista yhden lähetin bussista noustessani ja seuraavan sitten siinä lähtöportilla, ja näiden ero oli sen 4 minuuttia. Aika hyvä suoritus; luonnollisesti vain käsimatkatavaroilla ja check-in tehtynä, mutta eipä se turvatarkastuskaan jumittanut.8
Aasia / Vs: Minne reppureissulle kuukaudeksi?
« : 23.01.2020, 11:27:55 »
No Japanista et kuitenkaan maitse muihin maihin mene, joten ei se lento Tokiosta ole sen pidempi kuin bussi jonkun Vietnamin päästä päähän. Mutta budjetin mukaan keskittyisin itse joko Kaakkois-Aasiaan tai Pohjois-Aasiaan (Japani-Korea-Kiina). Ja itse asiassa jos lentämien hirvittää niin tuo onnistuu maata (merta) pitkinkin jossain määrin.

9
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 17.01.2020, 11:38:59 »
Onko kelien (ja ajankäytön) puolesta järkevämpi keskittyä suosiolla pohjoissaareen? Ajatuksena olisi käydä muutamassa "must see" -tyylisessä paikassa (tyyliin Rotorua). Mitä pitää ottaa huomioon, kun on siellä talvella? Ja mitä kohteita suosittelisitte tuona ajankohtana?

Itse olen reissannut vain kesällä ja kuukaudessa tehokkaalla ohjelmalla tuli kierrettyä sekä Etelä- että Pohjoissaari. Riippuu mitä haluaa. Itse tykkäsin Eteläsaaresta; maisemat lähempänä Norjaa ja Itävaltaa. Liikkuminen hidasta, sillä tiet ovat mutkaisia ja mäkisiä, joskin muutoin hyväkuntoisia. Eteläsaari on ehkä maisemiltaan tutumpaa.

Pohjoissaari on tasaisempaa, asutetumpaa, vihreämpää, vulkaanisempaa. Rotorua tuntui aika turistirysältä, mutta ihan kiva siellä oli kuumissa lähteissä lillua. Kaupungeista tykkäsin Aucklandista.

Lyhyesti: Eteläsaarella on vuoria, vuonoja ja jäätiköitä, Pohjoissaarella tulivuoria, vihreitä kukkuloita ja kuumia lähteitä.
Yksi tapa tiivistää molemmat saaret on esim. mennessä lentää Christchurchiin (eteläsaarella) ja takaisin Aucklandista.

10
Etelä-Amerikka / Vs: Aconcagua-vuori
« : 15.01.2020, 14:57:39 »
Itelläkin on alkanut idea hautomaan vuorelle lähtemisestä. Viime reissu Nepalissa onnistui täydellisesti +6400 metriin sherpan kanssa kahdestaan kiivetessä, vaikka oli öisin helvetin kylmä, oltiin kuulema viimisiä, jotka kiipes sen sillä seasonilla. Näin informoi Nepal Mountaneering Association  8)


-Virtanen

Millä reitillä Nepalissa pääsit tuonne kuuteen tonniin? Vai oliko off road? Olen ollut käsityksessä että Thorung la on maailman korkein varsinainen vaellusreitti. Eli pääsitkö ihan vaellellen tuonne vai oliko jo kiipeilyhommia?

11
Sanoin ennen joulua, että ollaan pohjalla, mutta meneekö Kempeleen Espresso House -arvostelun ohi vielä syvemmälle google translate -muotipostaus?

"Jättiläinen ilmailutiede on menettänyt merkityksensä, mutta hidastaa sen toipumista. Tyylikäs vintage tai moderni, naisen valitsemasta mallista riippumatta, hän voi varmasti muuttaa ulkonäköään. Älä osta sitä verkkokaupasta, jossa alennukset ovat melko yleisiä. Vietäessäsi aikaa offline-tilassa ja verkkokaupoissa, voit myös kokeilla online-kasinopelejä. Sinun tulisi kokeilla näitä veikkausbonukset, jos olet kiinnostunut. Täältä saat bonuksen, joka sopii sinulle parhaiten. Keskustelemme nyt seuraavasta kiinnostuksesta vuodelle 2020."


12
Huoh. Tuli aikalailla samat "nyt ollaan pohjalla" -fiilikset tuosta Espresso House jutusta. Syvällä on käyty ennenkin. Ongelma lienee palliksien kohdalla että se 2000-luvun aktiivinen porukka on ison osan reissuistaan tehnyt ja vinkkinsä jakaneet, ja jossain vaiheessa kun foorumi vaihtoi omistajaa oli muutakin turbulenssia, ja tuli kaiken maailman somet ynnä muut, ei tänne kerääntynyt enää uusia aktiivikäyttäjiä. Jäi ikään kuin sukupolvi välistä.

Mutta luulen että tällaiselle foorumille-formaateille on nykyisinkin kysyntää? Toisin kuin vaikka fb-ryhmässä, keskustelut on paremmin lajiteltu ja löydettävissä. Ehkä teknisesti käyttöliittymä voi olla monelle liian passiivinen ja keskustelun tahti on hitaampaa mitä nykyisin on tottunut.

Foorumia seuranneena huomaa että nykyisin suurin ongelma taitaakin olla se matkaseura, eikä käytännön järjestelyt, joista itse tykkäsin aikanaan eniten keskustella. En ehkä matkustellut niin paljon kuin moni sen ajan tallaaja, mutta senkin eestä suunnittelin ja fiilistelin reissuja. Eikö kukaan enää kysele minkä rinkan ostaisi tai miten järkätään viisumit Bhutaniin?

Mutta kyllä osasyynsä on noilla etusivun blogeilla. Potentiaaliset käyttäjät kääntyy saman tien takaisin (kuten minä kuten minä Zeppeliniin ovella) kun ensimmäisenä vastaan tulee Espresso House.

13
Matkaseuraa / Vs: Seuraa tammikuulle aasiaan
« : 11.12.2019, 10:27:28 »
Oikeasti, Thaimaaseen?! 🤦‍♂

14
Matkaseuraa / Vs: Äkkilähdöllä lämpimään
« : 12.11.2019, 09:08:41 »
Napakymppiin ilmoittaudutaan varmaan jollain toisella sivustolla.
tämä otsikko on "matkaseuraa". silloin haetaan matkaseuraa.

Kyllä. Ja alkuperäisessä viestissä haetaan naisseuraa. Matka kuulostaa olevan toissijaista.

15
Matkaseuraa / Vs: Äkkilähdöllä lämpimään
« : 11.11.2019, 10:47:30 »
Napakymppiin ilmoittaudutaan varmaan jollain toisella sivustolla.

16
Yleinen / Vs: Kilroy - kokemuksia?
« : 01.11.2019, 10:21:19 »
Kokemuksia ei ole Kilroysta, mutta yleisesti siitä kannattaako buukata kotimaisen matkatoimiston kautta...

Kotimainen matkatoimisto lähes aina ostaa palvelun paikan päältä paikalliselta kumppanitoimistolta. Tämä on usein pitkäaikainen ja luotettavaksi todettu toimija. Ei aina, voi nekin lipsua.

Kotimainen matkatoimisto ottaa aina katteen välistä. Se, mitä sillä katteella saat, on varmuutta. Esimerkiksi jos aikataulu on tiukka ja haluta juuri tietyn päivän tai tietyn aktiviteetin. Kotimainen matkatoimisto on myös eurooppalaisen kuluttajasuojan piirissä. Kotimaisen järjestäjän kanssa ei tarvitse kiertää turuilla ja toreilla vertailemassa paikallisia puljuja.

Jos aikataulu ja halut joustaa, en keksi miksi maksaisit Kilroylle palvelun tilaamisesta. Paikan päällä vasta buukatessa voit joutua joustamaan aikatauluista jne mutta hinta on matalampi. Myös vaihtoehto C buukkaaminen etukäteen suoraan paikan päältä on mahdollista. Tällöin riskinä on toki että ko. firmaa ei löydy kun kohteeseen tulet, mutta nettiaikana tästä ei ole suurta vaaraa, moiset kusetukset leviäisi helposti ja kukaanhan meistä ei luota puljuun josta ei ole yhtään hyvää tai huonoakaan mainintaa netissä.

Itse olen käyttänyt matkatoimistoja lähinnä kun olen ollut järjestämässä suuremmalle ryhmälle reissua, jolloin on ollut pakko saada asiat varmistettua jo hyvissä ajoin. Toisaalta samaten olen myös buukannut palveluita suoraan esimerkiki Nepalilaiselta matkatoimistolta, ja homma on toiminut todella hyvin. Tällöin ainoa etu mikä on jäänyt pois, on se eurooppalainen kuluttajansuoja ja Suomen valmismatkalain tuoma turva esimerkiksi järjestäjän konkurssin varalta.

17
p.s. blogeissa on uusi hauska kiina-mainostelija. en todellakaan trollaa, mutta rasittavaa blogien mainostelua ei ole kiinnostavaa lukea.

OT, mutta toisena uutena blogina Kiina-mainostelijan lisäksi on tullut valtavan hyviä vinkkejä säästää matkaa varten OP:n ja Nordnetin sijoitustuotteilla tai vertailla lainoja reissubudjetin kartuttamiseksi.

18
Tyhmät kysymykset / Vs: Palstan siivous
« : 25.10.2019, 13:51:01 »
Harmillista kun esitykseni etusivun spämmin poistamisesta ei saanut ylläpidolta kannatusta. Kuten sanottua, antaa kaikkien matkailijakukkien kukkia ja nyt mahdolliset uudet pallontallaajiin eksyvät ihmiset näkevät mistä täällä keskustellaan ja missä jengi reissaa:

sunnuntaina Kemissä, keskiviikkona Nurmeksessa, perjantaina Ylivieskassa.

näiden lisäksi hauskana sattumuksena etusivulla sentään kolme muutakin kirjoittajaa, jotka ovat käyneet Ranualla, Syötteellä ja Eiffel-tornissa.

Oujeaaa  :D

Kaikki muu on jo niin nähty, ja Ranualla on sentään jääkarhuja. Asun Kalliossa mutta noiden blogien ironia ei minulle aukene.

19
Yleinen / Vs: Räätälöytyjä matkoja, ketä tekee
« : 22.10.2019, 16:16:28 »
Sittenhan voi vaikka jakaa oman kotiosoitteensa, mikali asuntosi edessa voi reililla turvallisesti majoittua.

No en minäkään nyt oman asuntoni edessä ole kokeillut nukkua, aina olen osunut avaimenreikään. Mutta esim. Barcelonasta voin vinkata katuja, vaikka en asukkaisiin tutustunutkaan.

20
Matkaseuraa / Vs: Marras joulukuussa Thaimaaseen.
« : 21.10.2019, 11:09:17 »
Muuten kyllä mutta on just buukattu reissu tuolloin Alankomaaseen.

Sivuja: [1] 2 3 ... 32