Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - raven

Sivuja: [1] 2 3 ... 33
1
Hehee, ei ole vielä ainakaan suljettu. No, eiköhän tämä kohta.

Ylilautaan en kuitenkaan rupea.

Pitäisikö nopeasti keksiä jokin foorumi jota kautta voisi jatkaa uuden palstan virittelyä?

2
Harmi ettei löydy itseltä taitoa. :D

3
Sinällään harmi, että kaikki tänne 20 vuoden aikana kertynyt tieto katoaa, mutta rehellisesti on sanottava että suuri osahan siitä on vanhentunutta. Ehkä uusi alku puhtaalta pöydältä voisi olla hyväkin. Kuvaavaa tälleen koronan kurimuksessa, uuteen nousuun sitten joskus.

4
Ehdottomasti kaipaisin myös foorumi-muotoista paikkaa omatoimimatkailulle jatkossakin. Mielestäni formaatti toimii paremmin kuin fb-ryhmät tms. Missä jatkossa voi edes kysellä viisumivinkkejä tai linkata lentotarjouksia?

Minulle Pallontallaajat on aina ollut juuri keskustelufoorumi, enkä ole noita tietopakettiartikkeleja taikka edes blogeja täältä kaivannut. Ne ovat vanhenevaa ja nopeasti päivittyvää tietoa, ja niiden kokoaminen artikkeleiksi ja tietokannoiksi keskustelupalstan ulkopuolelle vaatii resursseja, eikä ne silti voita google. Aika 2004 ratkaisu.

Pelkkä foorumi riittäisi. Pistetäänkö pystyyn?


5
Jotenkin kuvaavaa ja ehkä loogistakin että Pallontallaajien elinkaari oli kutakuinkin kuten halpalentojen, jotka alkoivat Suomesta yleistyä vuosituhannen alussa ja päättyivät noin vuosi sitten hänen-jota-ei-mainita vuoksi. Ehkä koko halpisreppureissailun elinkaari voidaan kiteyttää tähän foorumiin. Katsotaan koronan jälkeen miltä maailma näyttää.

6
Ja jos saan vielä ehdottaa, niin pyydän, että lahjoittakaa domaini tolle yhdelle hullulle bloggarille, joka on sontinu etusivua täyteen kehnoilla rafla-arvosteluilaan ja eläinpihablogeillaan jo viimeiset vuodet. Siihen tää koko alamäki on kuitenkin tiivistynyrt.

Ehkä hän voisi tyytyä domainiin pohjanmaantallaajat.net?

Itse olen muistaakseni ollut mukana vasta pallontallaajat-ajalta, mutta ehkä juuri tuolta vuodesta 2004. Jossain vaiheessa oli hiljaisia vuosia, mutta aktiiviaikoina (2004-~2012) tämä oli kyllä päivittäinen paikka käydä tsekkaamassa keskustelut. Tänä vuonna jostain syystä aktivoitunut, vaikka muut ovatkin olleet passivoituneita.

Onhan tämä alamäkeä mennyt jo ilman koronaakin, liekö syynä sitten some, sukupolvien elo eteenpäin vai sekä että? Itse kyllä kaipailisin aktiivista keskusteluyhteisöä, mutta nykymuotoista raahen ravintolat -meininkiä ei tule ikävä.

7
Matkaseuraa / Vs: Matkaseuraa Brasialiaan
« : 03.12.2020, 14:26:19 »
Moikka,
Olen kaverini kanssa lähdössä Brasialiaan joulukuun alkupuolella. Etsimme matkaseuraa naisesta/tytöstä. Olemme reissanneet paljon ja kivat kaverit tervetulleita. Tarvittaessa tarjoamme matkan hinnan.
Paljon olen matkustanut itse kaukokohteissa mm. Sri Lanka, Thaimaa, Malesia yksin mutta kaveri seura olisi vaihteeksi kiva.

Kuulostaa sen verran hyvältä diililtä että pakko tarttua. Joulukuun alkupuolella lähtö ja matkaseuraa haetaan muutama päivää aiemmin. Kaverin kanssa mutta matkaseuralle silti tarve. Kirjoittajan eka viesti foorumilla. Vain naiset/tytöt käy ja matkakin voidaan maksaa. Brasialiaan.  ::)

Tulikohan paljon halukkaita?

8
EM-kisojen suhteenhan on väläytelty mahdollisuutta (ehkä enemmän median toimesta) siirtää kisat jopa yhteen maahan. Tällöin potentiaalisia isäntiä olisivat varmastikin Venäjä (2018 MM-kisojen vauhdeilla saisivat varmasti nopeasti pystyyn) taikka Ranska (joka isännöi 2016 EM:t) taikka Saksa (joka valmistautuu jo 2024 EM-isännyyteen). Noilta löytyisi infra ja resurssit tempasta kisat pystyyn puolessa vuodessa, mutta haluaisiko mikään muu kuin Venäjä oman terveysturvallisuutensa uhalla moista showta - todennäköisesti vieläpä tappiollea - pyörittää?

Ja se Venäjä taas ei itse taudin suhteen ole ollut mikään mallioppilas.

9
Eurooppa / Vs: Road trip koronan aikana?
« : 05.10.2020, 11:14:35 »
Sori nyt vaan mpala ja muut korona-kauhistelijat, mutta minun mielestäni koko korona on edelleenkin täyttä ylireagointia.

Faktat on faktoja ja mielipiteet mielipiteitä.

10
Vanha aihe, mutta hämmennyin lukiessani. Mihin vittuun voi olla niin kiire, että pitää minuutilleen ottaa aikaa? Nää on näitä järjettömyyksiä mitä en ikinä tule ymmärtämään. Mitä siinä voittaa jos onkin kaksi minuuttia nopeammin odottelemassa junaa? Tai vaikka myöhästyisikin siitä junasta, mihin teoriassa oli mahdollisuus ehtiä? Seuraava tulee hetken päästä kun etsii penkin perseensä alle ja odottelee.

Ei tässä ehkä kyse olekaan siitä, että kenelläkään reissussa olisi minuuttiaikataulu, vaan siitä että tuo "lentokoneesta junanpenkkiin" -aika on aika hyvä mittari lentokentän toimivuudesta. Vaikka monelle matkustaminen on itsessään jo nautinnollista, useimmille turvatarkastusjono tai matkalaukkuhihnan vieressä notkuminen ei sitä ole. Itse tykkään lentokentistä, mutta en lentokentillä jonottamisesta. Helsinki-Vantaa saakin tästä pisteet, turvatarkastusjono on pahimpaan ruuhka-aikaan alle 10 minuuttia ja monesti laukut saattaa olla hihnalla ennen kuin itse sinne ehtii.

11
Yleinen / Vs: PCR testi
« : 29.09.2020, 09:20:22 »
no, mikali testi vaaditaan ja hinta on mika on, niin kai se on maksettava, mikali jonnekin haluat menna?

Eiköhän tämän palstan henki ole ollut jo kohta 20 vuotta se, että jaetaan toisille niitä halvimpia ja helpoimpia tapoja päästä maailmalle. Vaikka itsekin kyseenalaistan matkustelun ennen kuin korona stabiloituu, on tuo halvimman testin metsästys mielestäni yhtä relevanttia kuin halvimman matkavakuutuksen etsiminen tai halvimman lentokombon haarukoiminen toiselle puolen maailmaa.

Vai onko pallontallaajat niin keski-ikäistynyt ja -luokkaistunut että palstan henkikin on muuttunut "maksoi mitä maksoi" -matkailuksi?

12
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 29.09.2020, 09:16:46 »
Omasta Uuden-Seelannin reissusta on jo 10 vuotta. Ajoajat Eteläsaarella ovat tosiaan pitkiä, mutta maisemat ovat sen arvoisia. Fox Glacierilla kävin aikanaan päivän ohjatun kiipeilyn ja jos lajista tykkää niin hienohan se oli. Tosin lähinnä siihen jäätikön reunalle asti ehti, eikä sen vaikuttavuus ollut ehkä niin huikea. Toinen suosittu on viereinen Franz Josef -jäätikkö, lienee aiemmin ainakin ollut turistisempi. Kantsii googlailla ja vertailla.

Jos nuo luontolajit kiinnostaa niin omalla reissulla tuli käytyä myös saaren pohjoispäässä Abel Tasman national parkissa merimelomassa. Todella hienoa maisemaa, kirkasta merivettä jne.!

Itse tykkäsin kaupungeista Queenstownista, vaikka se onkin vähän Levi-experience, mutta myös Christchurch oli kiva. Voi olla että lentoja saa paremmin Christchurchiin.

13
Tyhmät kysymykset / Vs: Matkavakuutus
« : 29.09.2020, 09:10:56 »
Jos Suomalaisen vakuutuksen saa, se hakkaa kyllä ulkomaalaiset mennen tullen. Sekä ehdoissa, että hinnassa. Erikoisiin tapauksiin kuten vuorikiipeilyyn ja syvänmerensukellukseen voi sitten hakea erikoisvakuutuksia, jos niitä harrastaa.

Ja näitäkin voi ottaa sen oman kotimaisen vakuutuksen laajennuksina sitten määräajaksi. Eli kotimainen matkavakuutus muutamaksi kuukaudeksi voimaan jo lähtiessä ja etukäteen buukkaa jonku 2 viikkoa urheilulaajennusta kattamaan vuoristovaelluksen.

Mutta noiden extremejuttujen kanssa kannattaa erittäin tarkkaan kysellä että kuuluuhan se vakuutukseen. Yhtiöillä on vaihtelevia käytäntöjä. Esim. OP:lla/Eurooppalaisella koskimelonnat, vaellukset ym. menee usein ihan normimatkavakuutuksen sisään, mutta vuoristotaudin varalta ei saa vakuutusta heiltä edes rahalla. Vastaavasti joskus tyyliin If:n matkavakuutus kattoi ainoastaan vaeltamisen Pohjoismaissa. Mitä on vaeltaminen? Kävelyä soratiellä? LähiTapiolalta on saanut ainakin vuoristotaudin varalta turvan, sen helikopterievakuoinnin joilla länkkärivakuutusyhtiöitä rahastetaan. Mutta kun tauti iskee ei se paljoa kiinnosta.

Edellä olevat esimerkit ovat sitten vanhojen muistelua.

14
Tyhmät kysymykset / Vs: Matkustusrajoitukset
« : 29.09.2020, 09:05:16 »
Oikeestiko noita lentovuoroja vieläkin perutaan jatkuvalla syötöllä? Keväällä oli varmaan näin joo, mutta eikös tilanne ole jokseenkin stabiloitunut? Vai voiko siis olla isokin mahdollisuus, että meno-paluun buukattuani huomaan, että paluulentoa ei lennetäkään?

Korona on jokseenkin stabiloitunut. Nyt on kai enemmän tilanne se että lentoyhtiöt pistävät lentoja myyntiin ja peruvat sitten niitä joihin ei tarpeeksi tullut paikkoja myytyä ja karsivat siten vajaita vuoroja. Eli käytännössä lentoyhtiöt yrittävät etsiä sitä oikeaa kysynnän ja tarjonnan suhdetta.

 Ja toki sitten jos matkustusrajoitukset muuttuvat radikaalisti maiden välillä niin joutuvat perumaan.

15
Matkaseuraa / Vs: Joulukuussa Thaimaaseen
« : 21.09.2020, 13:00:06 »
Toivottavasti Uusimaasen rajat pysyvät kuitenkin auki!

16
Tyhmät kysymykset / Vs: Matkavakuutus
« : 16.09.2020, 09:54:56 »
Itse otin joskus Goudalta, oisko tanskalainen tai norjalainene firma. En tosin matkan pituuden vuoksi vaan sain halvimmalla kattavuutta vuoristo-oloja varten. Koskaan en joutunut vakuutusta hyödyntämään. Kävin tsekkaan että onko firma vielä olemassa ja jotenkin ei nettisivut herätä nyt kyllä luotettavuutta.

Huomaa myös se että yleensä matkavakuutus tulee olla voimassa matkan alkaessa, ts. et välttämättä voi ottaa eka "normi" 3kk matkavakuutusta kotimaiselta yhtiöltä ja sen jälkeen jatkaa sitä jollain kansainvälisellä matkavakuutuksella. Toki riippuu taas vakuutusyhtiöstä.

17
Eurooppa / Vs: Road trip koronan aikana?
« : 14.09.2020, 09:19:59 »
Sori vaan, mutta minä en anna koronan rajoittaa elämääni yhtään enempää, mitä valtiovalta tekee. Elän ja teen tasan tarkkaan niitä asioita, mitä ennenkin, huolimatta koronasta. Mitä järkeä siinäkään on, että linnoittaudutaan jonnekin neljän seinän sisään ja odotellaan paskat housussa koronan tulemista? Yhtä hyvin voi silloin tappaa suoraan itsensä, jos ei uskalla elää. Korona tulee jos tulee. Ja sitten toimitaan sen mukaan. Ei se ole sen kummempi kuin vaikkapa joku syöpäkään. Sydänkin saattaa pysähtyä milloin vain tai aivoista katketa verisuoni. Minkä sille sitten mahtaa. Mutta etukäteen on turha murehtia.
Mielestani aika itsekas ajattelutapa, et nae omaa rooliasi ja vastuuta muiden suhteen. En suinkaan sanonut etta pitaa olla neljan seinan sisassa vaan voisi vahan miettia milloin on aika tehda mitakin. En minakaan anna koronan rajoittaa elamaa vaan olen vain muuttanut tapaani toimia ja ajatella, siita on kyse. Jotkut asiat voivat myos odottaa, ei niita juuri nyt tarvitse tehda. Ja voi loytya korvaavia asioita, jotka ovatkin aika mainiota.
Ja epidemian suhteen me olemme yksi pieni osa tata yhteiskuntaa, meilla jokaisella on oma vastuumme epidemian leviamisen suhteen. Kukaan ei tieda, kuka on sen supertartuttaja.

Pakko kyllä kompata. Ei kukaan voi matkustella ympäri maailmaa omassa kuplassaan, ilman että se vaikuttaa muihin ihmisiin. Teknisesti joo, voit lähteä itsekkäästi roadtripille, pakata kaiken mukaan Suomesta ja istua kuplassasi (autossasi) koko matkan ajan. Mutta heti kun poistut siitä kuplastasi muiden ihmisten keskuuteen, vaikutat valinnallasi heidän elämään ja heidän toimintaansa koronan kanssa.

18
Tyhmät kysymykset / Vs: Ulkomaiset pankit
« : 02.09.2020, 09:14:22 »
Muistelisin aina toisinaan itsekin näitä selvitelleeni, ja nyt en kyllä muista että miksi. Eli mikä olisi oleellisin hyöty reissun päällä virtuaalipankkiin ja premaid-luottokorttiin verrattuna siihen, että mukana on pari kotimaisen pankin korttia parille eri tilille? Toki nostokulut ym ovat pankkikohtaisia, mutta onko tosiaan millään ilmaista? Eikö tähän jo Bank Norwegianin kortti ole aika hyvä?

19
Yleinen / Vs: Muistellaan menneitä matkoja
« : 08.05.2020, 14:39:48 »
Moi,

Podcast on nyt maailmalla, tervetuloa kuuntelemaan!  :)

https://linktr.ee/jarettomatmatkat

Kuulostaa hyvältä. En olekaan koskaan oikein välittänyt Cheekistä, etenkään reissussa.

20
Pohjoismaat / Vs: Oulun ja Puolangan nähtävyydet
« : 27.04.2020, 12:11:17 »
Mitä kamaa porukka vetää?

Haluan samaa.

Saako Zeppelinin Espresso Housesta?
Joko Zatelliitti on rakenteilla?

Sivuja: [1] 2 3 ... 33