Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - raven

Sivuja: [1] 2 3 ... 30
1
Aasia / Vs: Nepal 2019
« : 02.07.2019, 11:20:51 »
Viime käden tietoa viime syksyltä. Mitä haluat tietää hyvästä meiningistä?

90 päivän viisuminkin saa kai rajalla? Viisumihakemukseen pitää muistaakseni ilmoittaa paluulennon numero, mutta eipä noita lentolippuja kyselty kun 30 päivän viisumin otti. Aika sujuvat on rajamuodollisuudet.

2
Kiina / Vs: Patikoiminen Yunnanissa
« : 06.09.2016, 12:28:02 »
Hei

Kysyisin yleisesti sekä etenkin viime vuosian Yunnanissa ja muualla Kiinassa vaeltamassa olleilta, millaista trekkaus siellä käytännössä on. Yunnanin ja etenkin Shangri-Lan maastot kiinnostaisi. Onko tuonne helppoa ja mahdollista lähteä omatoimisesti vaeltaan, onko jotain selkeitä reittejä 10-15 pv vaelluksille ja millainen 'infra' ja bisnes omatoimitrekkaus tuolla päin on, ts. löytyykö guest houseja ym. helposti. Onko otettava / syytä ottaa opas? Aiemmin olen käynyt Annapurna Circuitilla, ja siellähän käytännön puitteet ovat uskomattoman helpot. Onko muita reitti- ja aluesuosituksia, jonne olisi helppo lähteä omatoimisesti pikkuryhmällä trekkaamaan?

3
Yleinen / Vs: Matkailulehdet
« : 31.03.2015, 15:50:25 »
Heitetäänpäs kysymys vanhaan ketjuun... Mondon kestotilaajat: mitäs matkaoppaita olette viime vuosina saaneet tilaajalahjana? Ko. lehti on tullut jo lähes 10 vuotta, mutta heräsinpä ajatukseen etten muista milloin oisin jonkin matkaoppaan viime vuosina saanut. Mitäs siis pitäisi hyllystä löytyä?

4
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 06.10.2014, 21:52:23 »
Hei

Edessä olisi reissu Nepaliin ja vaeltamista Annapurnalla, mutta selvisi että Eurooppalaiselta, jossa olen rillutellut vuosia jatkuvalla matkavakuutuksella, ei saa edes laajennuksena vakuutusta kattamaan vuoristotautia ja sen jälkipyykkiä. Helpommalta tuntuisi ottaa vain tarvittavalle ajalle lisävakuutus / erillinen matkavakuutus joka tämän kattaa, sillä muutoin Eurooppalaisella on aika hyvä ja edullinen setti. Toisena vaihtoehtona olisi siirtää koko matkavakuutus.

Mutta siis mistä ja mihin hintaan ja millaista boostausta tuohon matkavakuutukseen olette ottaneet tai mistä sellaista kannattaisi kysyä? Ja tyhmä kysymys: voiko olla kahta vakuutusta päällekäin, ts. ottaa uuteen vain "rusinat pullasta" ja jättää esim. matkatavaravakuutuksen vanhaan?

ktos

5
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 30.06.2014, 22:44:15 »
Hei, viimeisintä tietoa kaipaisin Intian viisumista & transitista Delhissä.

Olisi edessä koneenvaihto Delhissä, ja jaktolento Nepaliin on eri varauksella. Johtuen lentoyhtiöiden käytännöistä joutunemme siis ottamaan kamat Delhissä ulos ja tsekkaamaan itsemme Delhissä jatkolennolle.

Kuukautta myöhemmin teemme samaisen tempun toiseen suuntaan, kuitenkin Intiassa muutaman päivän viettäen. Otamme siis joka tapauksessa Intian viisumin. Muista keskusteluista on löytynyt huhua normaalin viisumin pykälästä, että maahan saapumisten välissä on oltava 2kk. Onko tämä oikeaa, vanhaa vai väärää tietoa? Mikäli näin on, millaisella viisumicoctaililla tuo reissu olisi tehtävä? Voimmeko hankkia sekä transit-visan että turistiviisumin etukäteen, vai haemmeko arrival-visaa saapuessa kun passissa on jo turistiviisumi ja haluamme sitä säästää vai hankkiako turistiviisumi vasta Katmandusta?

Mikään em. skenaarioista ei kuulosta fiksulta, joten fiksumpi veikkaisi että tuo jostakin keksimäni 2kk sääntö on puutaheinää ja voimme matkustaa Intian kautta mennen tullen normaalilla turistiviisumilla?

Ja asian vierestä: millaista vaihtoaikaa em. säädölle kannattaisi Indira Gandhilla varata Finnairin aamuyöllä saapuvan lennon perään; maahantulo, tavaroiden nouto & uusi checkin?

6
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 03.12.2012, 10:02:51 »
Voi, jotain tällaista olen minäkin toivonut jo vuosia! Mutta luulen, että tämä ei tulisi myymään. Suomalaiset ovat tänä päivänä niin mukavuudenhaluisia, että eivät jaksa kikkailla lennoilla. Jos kansaa ei saada liikkumaan edes Helsingistä Tampereelle tai Turkuun halpojen hintojen perässä, niin tuskin sitten Skavstaan vaihtamaan konetta.

Saataisiin varmasti, jos ne "normi firmojen" lennot Stadista olisi huomattavasti kalliimpia kuin nyt. Tällä hetkellä tilanne vaan taitaa olla sellainen, että jos Stadista joutuu matkustamaan julkisilla Treelle, haluaa kassia ruumaan jne, niin se hintahyöty on aika nopsaan syöty, jos ei mene negatiivisen puolelle.

Plus itse ainakin diggaan läpinäkyvästä hinnoittelusta, eli Ryanairia kaikkine vitun kikkailuineen vältän nykyään jo ihan senkin takia. Ennen tuli käytettyä jonkun verran, mutta nykyisin jo lentojen selaaminen on tehty niin vaikeaksi, kun edes hintoja ei näe ilman CAPTCHA:n syöttämistä, että iisimpää on varata matkat suosiolla jostain muualta.

Komppaan tätä. Aiemmin jaksoi kytätä Ryanairin lentoja ja oli ihan ok herätä Lontoossa aamulla neljältä että ehtii paluulennolle. Oli myös ok tinkiä kamoista, jotta ei tarvitsisi ruumaan maksaa laukkua - joskin "Ryan-urani" alkoi jo aikana kun nämä kaikki olivat vielä märkiä unia O'Learyn mielessä. Itse asiassa juurikin homman asteittainen vaikeuttaminen on viimein saanut mielen muuttumaan. Joka kerta kun n. 1-2 kertaa vuodessa aikaanaan Ryanilla lensin, oli tullut jokin uusi rajoite. Milloin check-in piti olla tehtnyt etukäteen, milloin matkatavarat olivat muuttuneet maksullsieksi. Viimeinen niitti oli n. 12h matka-ajan aikaistaminen kaksi viikkoa ennen lentoa - noilla hinnoilla se on hyväksyttävä. Totesin, ettei Ryanairin hinnat ole sen säätämisen ja stressaamisen arvoisia. Omaan matkustamiseeni halpikset Ryanair enää sovi, ja olen valmis maksamaan siitä, että minun ei tarviste mielessäni pakata ja laskea matkatavaroitani jo 3 kk ennen reissua tai tsekattava se ainoa mahdollinen aamuöinen kulkuyhteys lentokentälle.

7
Kiina / Vs: Kiinan sisäiset junat ja lennot
« : 30.11.2012, 15:09:36 »
Tarvitseeko olla Eastern? Jos ei, niin tee kokeile elong.com sivustoa.

Ei tarvitse olla Eastern; se vain näytti halvimmalta ko. reiteille. Mutta juurikin Elongin kautta ne samaiset lennot sain varattua.

8
Kiina / Vs: Kiinan sisäiset junat ja lennot
« : 30.11.2012, 11:26:53 »
Hei, nyt on pari tuntia tullut yritettyä ostaa Chian Easterniltä sisäisiä lentolippuja. Ongelma on siinä, että varauksessa ei pääse eteenpäin ilman kiinalaista puhelinnumeroa, mutta toisaalta jossain vaiheessa ohjeissa oli, että rekisteröitymällä kantikseksi, voi varata ilman sitäkin. Anyway, vaikka yritän kirjautuneena varata noita lippuja, vaatii se edelleen kiinalaisen puhelinnumeron jotain varmistuskoodia varten.

Yritän siis hommaa kiinalaisilta sivuilta (en.ceair.com/), joissa kielenä englanti. Kansainvälisiltä sivuilta (Hongkong tai vaikka UK) taas hakukone ei löydä Kiinan sisäisiä reittejä, ts. lähtöpaikan Pekingiksi valittuaan ei kohteeksi saa kuin ulkomaisia kaupunkeja.

Eli oos joku saanut suoraan tuolta kiinalaiselta sivulta Easternin kotimaanlentoja varattua?

9
Moi! Olis ens touko tai kesäkuussa tarkotus lähteä reilaamaan Euroopan läpi ennen kuin armeija alkaa. 2-3 viikkoa ja vähän päälle tonnin budjetti. Kuulostaako tämmöinen reitti mahdolliselta: Ryanairilla lento Düsseldorfiin ja junalla Amsterdamiin. Sieltä Pariisiin. Pariisista sitten Madridiin, jonkin kivan ranskalaisen kaupungin kautta. Sitten Barceloonaan. Ja lopuks sitte Berliiniin josta sitten Düsseldorfin kautta takas Suomeen. Mietin riittääkö tähän reissuun 10pv reilauskortti ja kannattaako pudottaa jokin kaupunki pois tai vaihtaa joku?

Eniten aikaa säästää jos ottaa lennot ääripisteisiin, eli toiseen suuntaan Berliiniin tai Düsseldorf ja toiseen Madrid tai Barcelona. Ei tarvitse junailla edestakaisin Saksa-Espanja -väliä.

10
Saksa / Vs: Majoitusta Berliinin keskustasta?
« : 05.10.2012, 13:49:06 »
No nii, heti ekana sellainen ongelma, että Berliinissä ei ole keskustaa. Tai on, mutta vaikea määritellä että onko niitä 1, 2, 3 vai 20, johtuen historiallisista syistä.

Itse olen aina majoittunut Berliinissä Kreutzbergiin, jossa on halpoja hostelleja ja ruokapaikkoja. Kaupunginosana sellainen vähä rähjäinen, vähän trendikäs ja kovin kansainväinen.

Prenzlauer Berg on toinen kaupunginosa, josta voi halvahkoja hostelleja bongata. Samoin Friedrichschein. Nämä ovat niitä Berliinin Kallioita, eli entisiä Itä-Berliinin gentrifikaation uhreiksi joutuneita (työläis-)kaupunginosia ,jotka ovat nyt ah niin keskiluokkaisia.

Länsi-Beriilin keskustakaupunginosat Schöneberg ja Charlottenburg lienevät täynnä hotelleja. Samaten vanhan Berliinin alkuperäinen keskusta Mitte, joka sittemin jäi vähän niinkuin syrjään molempien puoliskojen uusista keskustoista.


11
1. Viestit kannattaa otsikoida selkeämmin.
2. AIheesta löytyy jo täältä, ja viestinne siirrettäneenkin esim. tämän ketjun jatkoksi: http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=12861.0

12
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 20.09.2012, 11:16:07 »
Olisi tarkoitus lähteä usean kuukauden reppureissulle Australiaan ja nyt etsinnässä sopiva rinkka.

Deuteria on täällä kehuttu, mutta onko kenelläkään kokemuksia Haglöfs matrix -rinkoista?
Rinkalla on ainakin keveyttä, joka helpottaa lentoyhtiöiden painorajojen kanssa.
Tämän lisäksi mielenkiintoinen rinkka on Fjällräven Kajka. Painoa ja hintaakin tuolla on jo enemmän, mutta mahtaako tämä olla kuitenkin ominaisuuksiltaan tai materiaaliltaan parempi?

Tiedustelisin vinkkejä rinkan koosta myös. Olen katsellut noin 70 - 75 L rinkkaa, mutta mielipiteitä otetaan vastaan mitä esimerkiksi itse valitsisitte?Kajkaa en ole itse käyttänyt, mutta oma kokemukseni Fjällravenin tuotteista on hyvä. Laatu on ihan uskomaton, ja Kajkassa minua mielyttäisi mm. materiaali - kunnon tavaraa verrattuna keinokuituhöttöihin. Väittäisin, että tuo on hintansa väärti, mutta omalla kohdallani miettisin mm. onko se liian hyvä omaan käyttööni? Todennäköisesti jos oisin suurempaa, eli n. 50-60-litraista rinkkaa vailla, päätyisin joko Kajkaan tai Fjällravenin Abiskoon - näitä olen katsellut ja harmitellut kun nykyinen Haglöfs on ihan kelpo peli.

13
Nyt menee jo ihan off topiciin, anteeksi, mutta onko jossain dormeissa ketään talvisin? Kuinka paljon porukkaa reissaa Euroopassa marras-joulukuussa?

Ei tietenkään niin paljon kuin kesällä, mutta aina jonkin verran porukkaa liikkuu. Varsinaisia turisteja tuskin kauhean paljon, mutta viikonloppuisin paikallisia saattaa matkustaa maakunnista pääkaupunkiin konserttiin tai johonkin muuhun tapahtumaan, joku voi olla menossa työhaastatteluun ja niin edelleen. Isoissa hostelleissa (HI) voi olla myös koululaisryhmiä tai urheilujoukkueita. Etukäteen varaaminen voi olla ihan fiksua, erityisesti viikonloppuisin ja suurten nuorisotapahtumien aikaan.

Ja talvisin jokainen Euroopan yliopisto on täynnä vaihto-opiskelijoita, jotka käyttävät ison osan ajastaan matkustellessaan lähikaupungeissa. Ja jokaisesta hostellista löytyy myös joku, joka asuu siellä pidempään asuntoa tai työpaikkaa tai molempia ko. kaupungista etsien.

14
Jos pelkästään pakkaamiseen tarvistee, niin kannate niitä ihan järeimpiä, monen millin paksuisia melontasäkkejä hommata, vaan pelkästään pakkauspusseiksi tarkoitettuja, esim. Sea to Summitin säkit ovat hyvä. Joskin ehkä vähän tyyriitä... Partioaitasta löytyy ainaki.

15
Lentomatkustus / Vs: Blue1 lopettaa HEL-OUL välin.
« : 03.09.2012, 15:45:37 »
Onhan tuo ollut odotettavissa. Oulu-Helsinki on Suomen harvoja kannattavia lentoreittejä, ja siten myös vilkkain kotimaan reitti. Ja muistaakseni ainoa, jota on operoinut peräti kolme yhtiötä (Finnair, Blue1 ja Norwegian). Ja juuri kyseisellä reitillä Norwegianin hintojen polku on ollut aika ronskia; esim. toisella Suomen sisäisellä reitillä Hki-Rovaniemi ei ole yhtä halpoja hintoja juuri nähty. Tästä päästäänkin siihen, mikä lienee tilanne tämän pari vuotta (kun Norski on reittiä elntänyt) ollut: norjalaiset polkevat hintoja pelatakseen toisen kilpailijoista ulos. Varmasti osasyynä on myös Blue1:n strategianmuutos, mutta myös se karu fakta, että Norwegian on vienyt etenkin Blu1:n asiakkaat - Finnairilla on vahva asiakaspohja lentäessään reittiä syöttöliikenteenä. Arvaankin, että Norwegianin hullut päivät alkaa olla oululaisilta kohta ohi.

16
Baltian maat / Vs: Viro vai Eesti?
« : 29.08.2012, 14:47:39 »
Eikös tuo äsköinen ollut junttia . (mä en yleensä käytä pehmennyksiä)
Viron kieli tukee suomen kielen olemassa oloa ja päinvastoin. Ei ihminenkään jolla on paljon hyviä sukulaisia jää koskaan täysin yksin. Suomesta autettiin neuvostoaikana viron kieltä- ja kulttuuria mahdollisuuksien mukaan, hyvänä esimerkkinä tästä Urho Kekkosen vierailu maassa vuonna 1964, jossa hän neuvostovaltaa uhmaten piti puheensa viroksi.Lisäksi Tallinnalaisten Ylen lähetysten seuraaminen neuvostoaikana, auttoi viroa pysymään hengissä miehityksen alla, myös kielellisesti. Enkä halua vetää tähän mitään sotajuttuja tai heimovelijuttuja mukaan.

Joojoo, offtopiciksi menee, mutta minusta on jotenkin jopa surullista, että tuo pitkä, suomen kieltä ylistävä kirjoitus on kirjoitettu niin paskalla kielellä. Anteeksi, mutta oikeakielisyys ei ole mitään akateemista snobistelua, vaan perustaito, joka tulisi hieman paremmin jokaisen hallita - edes ne stanan yhdyssanat...

17
Australia ja Oseania / Vs: Stewart Island
« : 20.08.2012, 12:54:13 »
Hei

Käytiin isommalla porukalla vaeltamassa siellä muutaman päivän reissu joulukuussa 2009. Tuolloin sää oli mukavan kesäinen, vähän sateinen. Maastohan ei _kovin_ korkealle nouse, mutta reitti jota kuljimme oli raskas. Jatkuva nousu ja laskeutuminen rinkka selässä oli työlästä, verrattuna samanmittaiseen reittiin suomalaisessa maastossa. Yövyimme omissa teltoissa ja paikkoina olivat Sawdust Bay ja Maori Beach. Menimme valmista reittiä omin päin, reitti oli Rakiura track:

http://www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/tracks-and-walks/southland/stewart-island-rakiura/rakiura-track/track-description/rakiura-track-map/

Hieno saari, kannattanee käydä jos siellä päin on. Noilla rannoilla jotenkin aistii, että matkaa sivistykseen on...

18
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Rinkan korjaus
« : 10.07.2012, 13:47:51 »
Kokeiles tuolta kysellä: http://www.shelby.fi/

Myy urheiluvaatteiden ym. varusteiden osia, remmeja ja sellasta. Liike Oulussa, Tuirassa.

19
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 04.07.2012, 12:05:13 »
yseessä on "lasten rinkka" (jota myyjä ei kyllä mulle maininnut). Scandinavian Outdoor Store ainakin sanoo näin..

Mikäs tekee nyt sitten rinkasta "lasten" mallin? Kestääkö se mitään? Onko kyseisestä mallista mitään kokemuksia tai muutenkaan tosta Vaudesta merkkinä?


Äkkiseltään veikkaisin, että oleellisin ero on kantolaitteessa. Olkaviillekkeet ehkä lähempänä toisiaan (kapeammat hartiat), lantiovyö lyhyempi ja jollei selän pituus ole säädettävissä, se on varmasti lyhyempi. Samoja eroja on myös miesten ja naisten malleissa, ja etenkin naistenmalleissa lantiovyön muoto on hieman erilainen.

Jos tuntuu selässä hyvältä, nii olkoot vaikka pygmeille suunniteltu. Itse olen hoikka mies yksi rinkoistani on naisten mallia.

20
Eli tarkoitus olisi lähteä futismatkalle Liverpooliin marraskuun alussa.

Lennot olis tarkoitus varata Ryanairilta. Eniten mietityttää, miten Lontoon Stanstedin lentokentältä pääsee helpoiten Liverpooliin. Mikä kulkupeli kannattaa valita? Kannattaako lähteä koukkaamaan Lontoon keskustan kautta vai pääseekö lentokentältä suoraan?

Vai lentääkö joku yhtiö Suomesta lähelle Liverpoolia (esim Manchester) Ryanairin hinnoilla. Vähän hankalalta (kalliilta) kaikki vaihtoehdot vaikuttavat.

Ei kannata varmaan Lontoon kautta mennä kaupunkiin ajaminen ja sieltä pois on hidasta, etenkin ruuhka-aikaan. Stanstedhän on jo useita kymmeniä kilometrejä 'oikeaan' suuntaan. Sieltä menee busseja muuallekin. Esim Birminghamin kautta näyttäisi pääsevän (http://www.nationalexpress.com/). Myös junalla (http://www.nationalrail.co.uk/) pääsee, joskin huomattavasti kalliimmalla 1-2 vaihdolla.

Sivuja: [1] 2 3 ... 30