Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - raven

Sivuja: [1] 2 3 ... 31
1
Matkavinkkien kysely muilta on niin mainstreamiä.
Todellinen ug-omatoimimatkailija ei tähän sorru, vaan etsii itse tietonsa ja reittinsä.

Ai googlettaa jotain Thorn treetä tai tripadvisoria tai mitä näitä nyt on :D Kyl tosi uugee vaan ostaa menolipun kehitysmaahan ja lähtee summassa johonkin suuntaan mihin tuuli kuljettaa  8) Kännykkä jätettynä kotiin niin on riittävän old school.

Ei kai kukaan ug-reissaaja mitään nettiä käytä? Kirjastossa selataan Matkalehden vuosikertoja 90-luvulta.

2
Japani / Vs: Japaniin ensimmäistä kertaa!
« : 02.09.2019, 13:58:35 »
Itse en ole ollut koskaan pidemmällä ja hitaammalla reissulla, mutta erilaisia tasan kuukauden matkoja on takana vajaa kymmenen. Kuukaudessa ehtii paljon, ja suunnitelmallisuudella ja tahdolla vielä enemmän. Kaikki nuo reissuni ovat ollaat huikeita. Joka kerta on kyllä sen viimeisen reissuviikon aikana ollut myös aika puhki, eikä tuollainen matka mene lomasta. Päinvastoin.

Reittisi kuulostaa sellaiselta, jonka olisin itsekin saattanut viritellä kasaan, mutta nyt sanoisin silti että jos ei ole tarve suorittaa niin älä suorita.

Japanista vielä:
Tokioon varaisin itse 5-7 päivää ellet tiedä valmiiksi, että et viihdy kaupungeissa. Tähän lisäksi esimerkiksi Kioto, josta voi käydä halutessaan päiväreissuilla esimerkiksi Narassa. Näissä kahdessa kaupungissa saa aika hyvin Japani-kliseitä jo ruksittua. Toinen hyvä vaihtoehto on ottaa toiseksi asemapaikaksi Osaka, ja käydä siitä Kiotossa, Narassa ja jopa Hiroshima saa tehtyä luotijunilla siitä päiväreissuna. Onnistuu se kyllä Kiotostakin, ja vaikka kaupunkina se muistuttaa monin paikoin Kouvolaa, on se huomattavasti erilainen olla kuin Tokio. Kiva ryokan Kiotosta viikoksi ja siitä teet pari retkeä eri kohteisiin.

3
Matkavinkkien kysely muilta on niin mainstreamiä.
Todellinen ug-omatoimimatkailija ei tähän sorru, vaan etsii itse tietonsa ja reittinsä.

4
Aasia / Vs: Tie G318 (Nepali-Kiina)
« : 23.08.2019, 10:26:59 »
En ole itse tuota väliä mennyt, mutta sen verran Nepalissa bussissa matkustaneena valitsisin tuolle välille lennon.

Oman twistinsä tuonee ensinnäkin se, että Nepalista rajan takana on Kiinan osista nimenomaan Tiibet.

Pikaisen googlailun (suosittelen, yllättävän helppoa) jälkeen löytyi ensinnäkin tieto että vuoden 2015 maanjäristyksen jälkeen Nepalin ja Kiinan väliset tiet menivät poikki, ja 2017 on saatu avattua uksi ulkkareille suunnattu maaraja-asema, Gyirong Port, joka on toisella puolen Langtangin laaksoa kuin havittelemasi tie. Se onko tuo G318:n raja-asema Zhangmu Port jo auki (turisteille) löytynee lisägooglailulla.

Anyway, pari päivää Katmandusta Lhasaan ja Nepalissa en suosittele yöbusseja. Päivälläkin liikenne ja tiet on tarpeeksi hasardin oloista.

Asiaan vaikuttanee aina Intian ja Nepalin väliset suhteet. Intialla on tapana kiristää vähän ruuvia niin halutessaan, sillä Nepal on riippuvainen maayhteyksistä Intiaan. Siksi jokaisen Intian rajat kiinni -tempauksen jälkeen Kiinan ehdotukset ratayhteyksistä Himalajan yli ovat aina edenneet. Vastaavasti kun lempi Intian kanssa taas leiskuu, ei se katso hyvällä Nepalin flirttailua Himalajan toiselle puolelle.

5
Tyhmät kysymykset / Vs: Palstan siivous
« : 19.08.2019, 12:09:27 »

Ja taas oli Pallisten etusivulla uusi pläjäys kaupallista yhteistyötä Pohjois-Pohjanmaan suunnasta. Ketä kiinnostaa jonkun random inkkarikuppilan aika perussetin oloinen lounasbuffa, joka kehutaan maasta taivaaseen?


"Kaupallinen yhteistyö"  :o ::)
"Elämys olivat myös leivät! Oli sekä voilla siveltyä herkullista nan-leipää että rapeita ohuita leipäsiä, joihin laitettiin päälle mangokastiketta. Ai että!"

No nyt minuakin alkoi jo ärsyttää. Aika alas on kieltämättä mennyt jos reppureissaus-foorumin etusivun on täyttänyt blogit joissa käydään Oulussa hämmästelemässä intialaista ruokaa taikka luontoseikkailulla suomalaisessa metsässä. Merkityllä polulla.

6
Yleinen / Vs: Matkatavaroiden lähetys
« : 16.08.2019, 12:18:57 »
Nostetaan vanhaa ketjua.

Hypoteettisesti mietin saisinko yhdistettyä Nepalin vaellusreissua ja muuta Aasian (kaupunkireissua). Millaisia hintoja olette maksaneet vajaan rinkallisen lähettämisestä takaisin Suomeen Aasiasta, nyt esimerkiksi vaikka Katmandusta? Jos menisi eka Nepaliin trekkaamaan ja pistäisi sen jälkeen sitten vaelluskamat takaisin Suomeen ja jatkaisi kesäkamoilla & käsimatkatavaroilla vaikkapa Etelä-Kiinaan tai Kaakkois-Aasiaan.

7
Tyhmät kysymykset / Vs: Palstan siivous
« : 14.08.2019, 09:41:23 »
Jos kerran Palliksessa voi olla asiaankuulumattomia blogeja niin silloin pitää olla tilaa myös tälle karkealla offtopicille.  :P

Miksi Pallontallaajissa ei voi tykätä toisten kommenteista? ❤

8
Yleinen / Vs: Matkailijan parhaat mobiilisovellukset
« : 13.08.2019, 10:47:56 »
Maailma muuttuu nopsaan, haluaisinkin nostaa tämän ketjun ajantasaiseen keskusteluun?

Eli mitä sovelluksia kännykässä olette todenneet käteviksi tai hyödyllisiksi reissussa? Enemmän ehkä kiinnostaa yleiset sovellukset; joku tfl:n sovellus on taatusti kätevä Lontoossa jne ja finskin sovellus jos lentää usein finskillä.

Vaikka usein käyttöliittymä ketuttaa, on google maps valikoitunut nykyisin karttasovellukseksi. Kiinnostaisi silti vaihtoehtoiset lähestymiset.

Lisäksi tykkään pitää lennoista kirjaa App in the airilla. Olen päivittänyt sinne kaikki vanhat lennotkin. Ei niillä tiedoilla siellä mitään tee, ja matkustamisen aikana lentoyhtiön oma sovellus on kuitenkin jotenkin uskottavampi ja vakaamman oloinen.

9

Eihän täällä (ainakaan Riadissa) mitään nähtävyyksiä tai tekemistä vielä ole. Varmaan kaikki mielenkiintoinen on Jeddahissa tai jossain. Mutta mielenkiintoista on seurata tätä muutosta mitä on ilmassa. Oon 3 päivää pitämässä workshopia kirjamessuilla. Osallistujana on ryhmä kolleegoita, naisia eri puolilta Saudeja.

Kovasti kiinnostaa mitä nähtävyyksiä tai muuta mielenkiintoista Riadiin on odotettavissa tulevaisuudessa, jos nyt ei ole mitään? Iso Omena keskellä aavikkoa kuten Dubai?

10
Tyhmät kysymykset / Vs: Palstan siivous
« : 09.08.2019, 15:01:42 »
Harmillista että foorumi on hiljentynyt, mutta osansa on varmasti myös sillä että on jo vuosi 2019. Itse olen näemmä 15 vuotta tätä seuraillut, ja sinä aikana matkustaminen on muuttunut huomattavasti. Tietoa on netissä enemmän ja muutenkin sellaiset paikat, joista ei mitään artikkelia ym löydy, ei juuri enää ole. Jokainen kolkka maailmasta alkaa olla vähintään reppureissaaja-turistirysä.

Jostain syystä nyt kesän hiljaisina työpäivinä olen käynyt jo useampana päivänä täällä. Aikoinaan pallontallaajat oli päivittäinen rutiini, ja aina oli sivukaupalla uutta luettavaa. Nyt aika köyhästi. Pitäisikö itse alkaa myös kirjoitteleen?

11
Aasia / Vs: Nepal 2019
« : 02.07.2019, 11:20:51 »
Viime käden tietoa viime syksyltä. Mitä haluat tietää hyvästä meiningistä?

90 päivän viisuminkin saa kai rajalla? Viisumihakemukseen pitää muistaakseni ilmoittaa paluulennon numero, mutta eipä noita lentolippuja kyselty kun 30 päivän viisumin otti. Aika sujuvat on rajamuodollisuudet.

12
Kiina / Vs: Patikoiminen Yunnanissa
« : 06.09.2016, 12:28:02 »
Hei

Kysyisin yleisesti sekä etenkin viime vuosian Yunnanissa ja muualla Kiinassa vaeltamassa olleilta, millaista trekkaus siellä käytännössä on. Yunnanin ja etenkin Shangri-Lan maastot kiinnostaisi. Onko tuonne helppoa ja mahdollista lähteä omatoimisesti vaeltaan, onko jotain selkeitä reittejä 10-15 pv vaelluksille ja millainen 'infra' ja bisnes omatoimitrekkaus tuolla päin on, ts. löytyykö guest houseja ym. helposti. Onko otettava / syytä ottaa opas? Aiemmin olen käynyt Annapurna Circuitilla, ja siellähän käytännön puitteet ovat uskomattoman helpot. Onko muita reitti- ja aluesuosituksia, jonne olisi helppo lähteä omatoimisesti pikkuryhmällä trekkaamaan?

13
Yleinen / Vs: Matkailulehdet
« : 31.03.2015, 15:50:25 »
Heitetäänpäs kysymys vanhaan ketjuun... Mondon kestotilaajat: mitäs matkaoppaita olette viime vuosina saaneet tilaajalahjana? Ko. lehti on tullut jo lähes 10 vuotta, mutta heräsinpä ajatukseen etten muista milloin oisin jonkin matkaoppaan viime vuosina saanut. Mitäs siis pitäisi hyllystä löytyä?

14
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 06.10.2014, 21:52:23 »
Hei

Edessä olisi reissu Nepaliin ja vaeltamista Annapurnalla, mutta selvisi että Eurooppalaiselta, jossa olen rillutellut vuosia jatkuvalla matkavakuutuksella, ei saa edes laajennuksena vakuutusta kattamaan vuoristotautia ja sen jälkipyykkiä. Helpommalta tuntuisi ottaa vain tarvittavalle ajalle lisävakuutus / erillinen matkavakuutus joka tämän kattaa, sillä muutoin Eurooppalaisella on aika hyvä ja edullinen setti. Toisena vaihtoehtona olisi siirtää koko matkavakuutus.

Mutta siis mistä ja mihin hintaan ja millaista boostausta tuohon matkavakuutukseen olette ottaneet tai mistä sellaista kannattaisi kysyä? Ja tyhmä kysymys: voiko olla kahta vakuutusta päällekäin, ts. ottaa uuteen vain "rusinat pullasta" ja jättää esim. matkatavaravakuutuksen vanhaan?

ktos

15
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 30.06.2014, 22:44:15 »
Hei, viimeisintä tietoa kaipaisin Intian viisumista & transitista Delhissä.

Olisi edessä koneenvaihto Delhissä, ja jaktolento Nepaliin on eri varauksella. Johtuen lentoyhtiöiden käytännöistä joutunemme siis ottamaan kamat Delhissä ulos ja tsekkaamaan itsemme Delhissä jatkolennolle.

Kuukautta myöhemmin teemme samaisen tempun toiseen suuntaan, kuitenkin Intiassa muutaman päivän viettäen. Otamme siis joka tapauksessa Intian viisumin. Muista keskusteluista on löytynyt huhua normaalin viisumin pykälästä, että maahan saapumisten välissä on oltava 2kk. Onko tämä oikeaa, vanhaa vai väärää tietoa? Mikäli näin on, millaisella viisumicoctaililla tuo reissu olisi tehtävä? Voimmeko hankkia sekä transit-visan että turistiviisumin etukäteen, vai haemmeko arrival-visaa saapuessa kun passissa on jo turistiviisumi ja haluamme sitä säästää vai hankkiako turistiviisumi vasta Katmandusta?

Mikään em. skenaarioista ei kuulosta fiksulta, joten fiksumpi veikkaisi että tuo jostakin keksimäni 2kk sääntö on puutaheinää ja voimme matkustaa Intian kautta mennen tullen normaalilla turistiviisumilla?

Ja asian vierestä: millaista vaihtoaikaa em. säädölle kannattaisi Indira Gandhilla varata Finnairin aamuyöllä saapuvan lennon perään; maahantulo, tavaroiden nouto & uusi checkin?

16
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 03.12.2012, 10:02:51 »
Voi, jotain tällaista olen minäkin toivonut jo vuosia! Mutta luulen, että tämä ei tulisi myymään. Suomalaiset ovat tänä päivänä niin mukavuudenhaluisia, että eivät jaksa kikkailla lennoilla. Jos kansaa ei saada liikkumaan edes Helsingistä Tampereelle tai Turkuun halpojen hintojen perässä, niin tuskin sitten Skavstaan vaihtamaan konetta.

Saataisiin varmasti, jos ne "normi firmojen" lennot Stadista olisi huomattavasti kalliimpia kuin nyt. Tällä hetkellä tilanne vaan taitaa olla sellainen, että jos Stadista joutuu matkustamaan julkisilla Treelle, haluaa kassia ruumaan jne, niin se hintahyöty on aika nopsaan syöty, jos ei mene negatiivisen puolelle.

Plus itse ainakin diggaan läpinäkyvästä hinnoittelusta, eli Ryanairia kaikkine vitun kikkailuineen vältän nykyään jo ihan senkin takia. Ennen tuli käytettyä jonkun verran, mutta nykyisin jo lentojen selaaminen on tehty niin vaikeaksi, kun edes hintoja ei näe ilman CAPTCHA:n syöttämistä, että iisimpää on varata matkat suosiolla jostain muualta.

Komppaan tätä. Aiemmin jaksoi kytätä Ryanairin lentoja ja oli ihan ok herätä Lontoossa aamulla neljältä että ehtii paluulennolle. Oli myös ok tinkiä kamoista, jotta ei tarvitsisi ruumaan maksaa laukkua - joskin "Ryan-urani" alkoi jo aikana kun nämä kaikki olivat vielä märkiä unia O'Learyn mielessä. Itse asiassa juurikin homman asteittainen vaikeuttaminen on viimein saanut mielen muuttumaan. Joka kerta kun n. 1-2 kertaa vuodessa aikaanaan Ryanilla lensin, oli tullut jokin uusi rajoite. Milloin check-in piti olla tehtnyt etukäteen, milloin matkatavarat olivat muuttuneet maksullsieksi. Viimeinen niitti oli n. 12h matka-ajan aikaistaminen kaksi viikkoa ennen lentoa - noilla hinnoilla se on hyväksyttävä. Totesin, ettei Ryanairin hinnat ole sen säätämisen ja stressaamisen arvoisia. Omaan matkustamiseeni halpikset Ryanair enää sovi, ja olen valmis maksamaan siitä, että minun ei tarviste mielessäni pakata ja laskea matkatavaroitani jo 3 kk ennen reissua tai tsekattava se ainoa mahdollinen aamuöinen kulkuyhteys lentokentälle.

17
Kiina / Vs: Kiinan sisäiset junat ja lennot
« : 30.11.2012, 15:09:36 »
Tarvitseeko olla Eastern? Jos ei, niin tee kokeile elong.com sivustoa.

Ei tarvitse olla Eastern; se vain näytti halvimmalta ko. reiteille. Mutta juurikin Elongin kautta ne samaiset lennot sain varattua.

18
Kiina / Vs: Kiinan sisäiset junat ja lennot
« : 30.11.2012, 11:26:53 »
Hei, nyt on pari tuntia tullut yritettyä ostaa Chian Easterniltä sisäisiä lentolippuja. Ongelma on siinä, että varauksessa ei pääse eteenpäin ilman kiinalaista puhelinnumeroa, mutta toisaalta jossain vaiheessa ohjeissa oli, että rekisteröitymällä kantikseksi, voi varata ilman sitäkin. Anyway, vaikka yritän kirjautuneena varata noita lippuja, vaatii se edelleen kiinalaisen puhelinnumeron jotain varmistuskoodia varten.

Yritän siis hommaa kiinalaisilta sivuilta (en.ceair.com/), joissa kielenä englanti. Kansainvälisiltä sivuilta (Hongkong tai vaikka UK) taas hakukone ei löydä Kiinan sisäisiä reittejä, ts. lähtöpaikan Pekingiksi valittuaan ei kohteeksi saa kuin ulkomaisia kaupunkeja.

Eli oos joku saanut suoraan tuolta kiinalaiselta sivulta Easternin kotimaanlentoja varattua?

19
Moi! Olis ens touko tai kesäkuussa tarkotus lähteä reilaamaan Euroopan läpi ennen kuin armeija alkaa. 2-3 viikkoa ja vähän päälle tonnin budjetti. Kuulostaako tämmöinen reitti mahdolliselta: Ryanairilla lento Düsseldorfiin ja junalla Amsterdamiin. Sieltä Pariisiin. Pariisista sitten Madridiin, jonkin kivan ranskalaisen kaupungin kautta. Sitten Barceloonaan. Ja lopuks sitte Berliiniin josta sitten Düsseldorfin kautta takas Suomeen. Mietin riittääkö tähän reissuun 10pv reilauskortti ja kannattaako pudottaa jokin kaupunki pois tai vaihtaa joku?

Eniten aikaa säästää jos ottaa lennot ääripisteisiin, eli toiseen suuntaan Berliiniin tai Düsseldorf ja toiseen Madrid tai Barcelona. Ei tarvitse junailla edestakaisin Saksa-Espanja -väliä.

20
Saksa / Vs: Majoitusta Berliinin keskustasta?
« : 05.10.2012, 13:49:06 »
No nii, heti ekana sellainen ongelma, että Berliinissä ei ole keskustaa. Tai on, mutta vaikea määritellä että onko niitä 1, 2, 3 vai 20, johtuen historiallisista syistä.

Itse olen aina majoittunut Berliinissä Kreutzbergiin, jossa on halpoja hostelleja ja ruokapaikkoja. Kaupunginosana sellainen vähä rähjäinen, vähän trendikäs ja kovin kansainväinen.

Prenzlauer Berg on toinen kaupunginosa, josta voi halvahkoja hostelleja bongata. Samoin Friedrichschein. Nämä ovat niitä Berliinin Kallioita, eli entisiä Itä-Berliinin gentrifikaation uhreiksi joutuneita (työläis-)kaupunginosia ,jotka ovat nyt ah niin keskiluokkaisia.

Länsi-Beriilin keskustakaupunginosat Schöneberg ja Charlottenburg lienevät täynnä hotelleja. Samaten vanhan Berliinin alkuperäinen keskusta Mitte, joka sittemin jäi vähän niinkuin syrjään molempien puoliskojen uusista keskustoista.


Sivuja: [1] 2 3 ... 31