Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Expat

Sivuja: [1] 2 3 ... 66
1
Intia / Vs: Intian plussat ja miinukset
« : 10.11.2018, 11:32:08 »
Kymmenien ympäri Intiaa suuntautuneiden työmatkojen perusteella vastaan seuraavaa:

Plussat: ruoka (sekin tosin ainoastaan huolella valituissa ravintoloissa), lento pois Intiasta.
Miinukset: koko maa on yhtä suurta miinusta.

2
Toisessa ääripäässä oli Puola, jossa nopeusrajoituskylttejä ei ollut juuri missään, piti vain tunnistaa, että tämä on nyt taajama ja rajoitus on tämä.

Monessakin maassa on taajamissa kiinteä nopeusrajoitus (50 tai 40), ihan niin kuin meilläkin 50 km/t taajamamerkkien sisällä. Taajamamerkki on se isohko kyltti, jossa on kylän nimi, ei siis erillistä kylän silhuettia kirkkoineen kuten meillä. Taajama päättyy sitten kylän toisella puolella olevan vastaavan merkin selkäpuoleen, jossa saattaa olla muutama vinoraita kuten meilläkin "nopeusrajoitus päättyy" -merkissä.

Ihan vain vinkkinä...

Juu, näinhän se teoriassa ja optimaalisesti pitäisi mennä. Aika monessa taajamassa tätä ei vaan Puolan maaseuduilla näkynyt, myöskään merkkiä taajaman loppumisesta ei kyseisen maan pikkukylissä harrastettu. Eli kannattaa merkkien lisäksi havainnoida ympäristöä tarkemmin kuin Suomessa ja hidastaa, jos talojen on yhtään enemmän. Isoilla motareilla Puolassakin oli hyvin merkinnät nopeuksista ja muutenkin, mutta maaseudulla ei merkkejä ollut siinä määrin kuin Suomessa.

Puolassa joka ainoa pikkukyläkin on merkitty ja se tarkoittaa automaattisesti taajama-alueen nopeusrajoitusta.

3
Sammutin autossa on perusvaruste, myös Suomessa. Sillä ei ole mitään väliä onko auto uusi tai vanha, sammuttimelle saattaa tulla äkkinäinen tarve.
Siinä kyllä säästää väärässä kohdassa mikäli ei autoonsa malta sammutinta ostaa.

4
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Oletko 35 + ?
« : 27.09.2013, 14:30:25 »
Hep.

5
Ulkomailta ei kannata ostaa autoja tuontiin tällä hetkellä, helvetinmoinen riski.

Lempisanontani on venäläistä alkuperää ja kuuluu suomennettuna: "Kuka ei ota riskejä, ei juo samppanjaa". Ihmisiä on kahdenlaisia, ns. kauppamiehiä ja niitä, jotka eivät kykene myymään edes vesipulloa janoiselle arabille autiomaassa. Mikäli kuuluu jälkimmäiseen ryhmään, niin olet oikeassa, riski on liian suuri.

6
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Verotus
« : 17.05.2013, 11:43:24 »
Onko muuten tietoa, miten rahojen siirto suomalaiselle pankkitilille käsitellään verottajan näkökulmasta? Käytännössä minun on pakko siirtää summa xxxx dollaria eurotilille ja maksaa pois eräs velka..
Rahan siirto onnistuu muutamassa pankkipäivässä mutta hieman epäilyttää että kiinnostuuko herra verottaja asiasta.

Mikäli kyseessä ei ole useiden kymmenien-satojen tuhansien dollarien suuruinen tilisiirto, niin ei varmasti kiinnostu. Ulkomaan rahaliikenne on nykypäivää.

7
Joissakin maissa on erikoisia vaatimuksia, jossakin pitää olla ensiapulaukku, sammutin ja Unkarissa esimerkiksi varapolttimot.

Erikoisia vaatimuksia? Ei kai kukaan vastuuntuntoinen autoilija autoile Suomessakaan ilman ensiapulaukkua ja sammutinta? Varapolttimot ovat toki näin ksenon- ja ledvalojen aikakaudella ehkäpä jo aikansa elänyt säädös.

8
Veli vietiin sijaiskotiin aidilta joka ei juo eika tupakoi, ei kayta huumeita tai tee muutakaan rikollista. joka on jo kolme aikuista lasta kasvattanut ja kaikki fiksuja ja terveita. tekaistuilla syilla, kirjoiteltu lappusiin etta on huumeita kaytetty huoneistossa, ja vahan muutakin puppua. aiti on vahan outo hissukka ja se on helppo polkea jalan alle. yksin jaatyaan helppo saalis.
taman mahdollistaa systeemi jonka ihmiset jotka eivat asioista mitaan tieda ovat saataneet. nama eivat ole yksittaistapauksia naita on montakin suomessa.
moni muukin asia suomessa mattaa, paljon tallaisia pikkujuttuja jotka vituttaa. etta alkoholin juomistako saataisiin vahennettya hintaa nostamalla... vai pitaisko oikeasti etsia syyta siihen miksi pahoinvointivaltiossa ihmisten pitaa juoda tai kayttaa huumeita etta kestaa nuppi jotenkuten kasassa?
on suomessa paljon hyvaakin, ei todellakaan ole maailman maiden pohjasakkaa, mutta itse en siella vaan viihdy ja teen kaikkeni etta ei tarvitse siella asua. neljatta vuotta maailmalla eika harmita yhtaan :)

Hmm... JO neljättä vuotta maailmalla ja itseilmaisutaitosi on tyystin hukassa äidinkielelläsi? Odotan kauhulla mitä se mahtaakaan olla sitten, kun olet ollut pois 15 vuotta?

9
Baltian maat / Vs: Riika
« : 15.08.2012, 11:22:56 »

No palasihan se järjestys tähänkin ketjuun.  ;D

Vaan kummasti rupesi tekeen pelmenejä mieli. Pakollinen koettava asia RIIASSA.

http://www.xlpelmeni.lv/menu.html
Allekirjoitan tämän sataprosenttisesti. :)

10
Baltian maat / Vs: Riika
« : 15.08.2012, 11:22:01 »
Mä olen aina luullut että se on Riiga  :P

Onhan se, latvian kielellä, mutta käyttäkäämme kaunista suomen kieltämme. ;)

11
Baltian maat / Vs: Riika
« : 15.08.2012, 09:24:42 »
Heinäkuu oli ja meni, mitäs riikassa kannattaisi käydä ihmettelemässä tämän kuun lopussa/ensi kuun alussa pe-su vkl reissulla?
Riikka ei pidä siitä, että kaikki käyvät häntä ihmettelemässä.

Viikonloppureissulla RIIASSA kannattaa keskittyä RIIAN vanhaankaupunkiin, jugend-kaupunginosaan sekä ehkä sään salliessa pistäytyä Jūrmalan kaupungissa ihmettelemässä kauniita rantoja.

12
Kaukokohteet on tulleet ylikalliiksi. Intia, Thaimaa eityisesti ja kaikki muutkin mestat on auttamattoman kalliita nykyään..

Eivät ole. Sinulla on vain liian vähän rahaa käytettävissäsi. ;)

13
Voisiko olla, että monet näistä itäeuroopalaisista valuutoista on sidottu euron kurssiin ja tästä johtuen € ei heikkene niitä vastaan vaikka muualla niin tapahtuukin?
Itäeurooppalaisista valuutoista ainoastaan Latvian lati, Liettuan liti ja Bulgarian leva ovat kiinteästi sidotut euron kurssiin.

14
Baltian maat / Vs: Riika
« : 25.02.2012, 18:30:46 »
Latvian lati on vuodesta 2004 sidottu euroon kiinteällä kurssilla 1 EUR = 0,702804 LVL +/- 1% liikkumavaralla, joten kurssieroja ei käytännössä paljon ole. Henkilökohtaisesti en vaihtaisi tänä päivänä euroja lateiksi muualla kuin pankissa tai sitten nostaisin seinästä kortilla rahaa.

15
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 14.02.2012, 20:51:18 »
Ryanairin lentokapteenit tienaavat vaatimattomat 60000-90000 euroa vuodessa.

Aivan oikein, vaatimattomat. Onko tuo sinun mielestäsi hyvä palkka lentokapteenin työstä?

Eh, oliko tuo retorinen kysymys?

Käsi ylös kaikki ketkä tienaavat läheskään tuollaisia summia, varsinkaan parin vuoden koulutuksella.

Ilmojen bussikuskit ovat yhtä ylipalkattuja kuin paperi- ja satamatyöläiset. Ja samasta syystä: pääomavaltaisella alalla on työnantajalta helppo kiristää huippupalkat. Onneksi on alalle tulossa enemmän kilpailua. Kannattaa lentäjien jatkossa varautua vähän kohtuullisempiin tienesteihin.

Ei ollut retorinen kysymys. Ja kyllä, molemmat käteni ovat ylhäällä.
Itse en tekisi sitä virhettä, että vertaisin lentäjää bussikuskiin, yhtään myöskään bussikuskeja väheksymättä.
Tulossa enemmän kilpailua? Eikö sitä mielestäsi ole jo tarpeeksi? Viimeaikaiset konkurssiaallot + mm. Ryanairin kaluston osittainen seisominen antaa mielestäni sellaisen kuvan, että kilpailua on jo liikaakin.

16
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 12.02.2012, 22:26:46 »
Ryanairin lentokapteenit tienaavat vaatimattomat 60000-90000 euroa vuodessa.

Aivan oikein, vaatimattomat. Onko tuo sinun mielestäsi hyvä palkka lentokapteenin työstä?

17
Mikäli matkan tarkoitus on silmien laserleikkaus, niin nopeammin ja kokonaiskulut huomioiden edullisemmin pääset, kun hoidat ko. leikkauksen Tallinnassa ja autoilet sitten toisen kerran kun silmät ovat kokonaan parantuneet.

18
...alle 200tkm ja full service history
Ja kaiken tämän ajattelit saada 350 eurolla?

joten kyse ei ole romusta - omalla Pösölläni on ajettu jo 0,5mijl.km.
Ei romusta vaan liki uudenkarheasta menopelistä? Oikeasti, tuollainen 350euron peli ja käytännössä mikä hyvänsä reilu puoli miljoonaa rullattu keksintö odottaa ainoastaan paalainta, ei mitään muuta. :)

19
Baltian maat / Vs: Riika
« : 16.12.2011, 12:27:08 »
"vienas alus, paldies!"
"Vienu alu, lūdzu" kuulostaa paremmalta, mutta kyllä sitä tuollakin lauseella saa mitä haluaa. ;)

20
Lentomatkustus / Vs: Air Baltic
« : 30.11.2011, 22:26:26 »

Sivuja: [1] 2 3 ... 66