Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - aaro

Sivuja: [1] 2 3 ... 20
1
Ihan oikeasti, nyt tunnen olevani mukana jossain parodiassa internet-väittelystä. Kehun Suomen demokratiaa ja kerron olevani tyytyväinen siihen, että meillä on 102 vuoden ajan ollut yleisillä vapailla vaaleilla valittu eduskunta. Vastauksessa kerrotaan Kongon hallituksen vetävän kansaa b-rappuun, hobiteista ja kiinalaisesta vessanpöntöstä.

Ei vittu, mä en jaksa.
Kansalaissodan jäänteet kyllä kytevät vieläkin Hämeen alueella ainakin. Siellä viettäessäni lapsuuttani asenteet periytyvät, ja opettajan lapsena ei ollut mikään kaikkein parhain yrittää tulla toimeen muiden kanssa.
Kiinassa ne sisällissodan jäänteet vasta kytevätkin. Lisätietoa aiheesta löytyy esim: http://en.wikipedia.org/wiki/Cross-Strait_relations

2
Olen ylpeä aloittamastani keskustelusta. Hyvä, että nämä asiat nostetaan esille. Lähtökohtaisesti yhdenkään maan johtajat eivät ole arvostelun ylä- tai ulkopuolella. Israelin tai USA:n toimia kritisoidaan suomenkielisillä nettipalstoilla paljon voimakkaammin ja vähemmillä taustatiedoilla kuin Kiinan. Vanhasen hallituksen kritsiointi ilman kunnolista tietoa taustoista nyt on Suomessa suoranainen kansanhupi. Kiinaa koskevat keskustelut tuntuvat näihin verrattuna olevan suorastaan hyvin argumentoituja.

Niin ja olihan meillä UKK, supisuomalainen diktaattori, mutta hänellä oli hyvä päämäärä.
Diktaattoreilla voi olla myös hyvät asiat mielessään, silloin tällöin :D
Suomen maahanmuuttajat ja mustalaiset,

Tämmöiset kommentit tosin ovat aika hedelmättömiä. UKK:n nimittäminen diktaattoriksi on aika kummallinen näkemys, Suomessa demokratia on maailmankin mittakaavassa poikkeuksellisen vakaalla pohjalla ja eduskuntavaalit on järjestetty meillä saman kaavan mukaan vuodesta 1907 lähtien. Kannattaa miettiä, että millainen elintaso meillä oli vuonna 1907 ja suhteuttaa se vaikkapa nykypäivän Kiinaan. Tuosta lähtien eduskunta on ollut meillä ylin lakia säätävä elin ja itse asiassa koko presidentti-instituutio on ollut olemassa eduskunnan päätösten vuoksi.  Urho Kekkosen jatko presidentin vierassa poikkeuslailla vuonna 1973 on myös suoranaiseti johdettavissa eduskunnan säätämästä poikkeuslaista eli demokraattisesti valittu elin antoi muodollisen hyväksyntänsä toimelle ja jos järjestelyä haluaa kritisoida niin aiheellisempaa olisi kritisoida 1) silloisen itänaapurimme kommunistista dikatuuria, joka toistuvasti toisen maailmansodan jälkeen asetti Suomen hankalaan tilanteeseen 2) äänestäjiä, jotka demokraattisissa ja vapaissa vaaleissa (milloin Kiinassa  ???) äänestivät eduskuntaan sellaiset kansanedustajat että poikkeuslaki hyväksyttiin viiden kuudesosan enemmistöllä. Jotain suomalaisesta demokratian pitkästä perinteestä kertoo sekin, että alle vuosi 1918 kansalaissodan päättymisen jälkeen sodan hävinneiden puolella olleet Sosiaalidemokraatit säilyttivät asemansa eduskunnan suurimpana puolueena.

Mitä maahanmuuttajin ja romaneihin tulee, niin Suomen valtio ei heihin kohdista sortoa. Päinvastoin, julkisista varoista kanavoidaan huomattavasti rahaa näiden ryhmien tarpeiden tyydyttämiseksi ja perustuslaissa taattujen oikeuksien takaamiseksi. Sortoa osoittavat lähinnä ne työnantajat, jotka eivät uskalla ottaa riskiä palkkamalla näiden ryhmien edustajia töihin ja valitettavan usein ainoa keino etnisille vähemmistöille elättää itsensä työllä onkin yrittäjyys.

Sitä paitsi ei ole mikään relevantti puolustusargumentti Kiinan ihmisoikeustilanteesta verrata sitä jonkun toisen maan tilanteeseen. "Kyllä ne Israelissakin"-tasoinen argumentti on samaa tasoa kuin murhaaja puolustelisi tekoaan toteamlla "Kyllähän se Juha Valjakkalakin tappoi kolme ihmistä aikoinaan eli en minä se pahin terroristi ole".

Vetäydyn tältä erää keskustelusta ja palaan, jos jotain tulee mieleen. Hyvä, että on erotettu omaksi topicikseen.

3
Joo. Tässä topicissa tullut vähän sellaisia asioita esille, mitä itsenkin välillä mietittyä. Elämäntilanteessa on jotain samaa kuin aloittajalla. Ikää on 27 vuotta ja ensi maanantaina alkaa valtion palveluksessa 14 kuukauden (oikeasti järkevä) määräaikainen työ. Millekään unelmille en aio heittää hyvästejä vaan matkustelu jatkuu muodossa tai toisessa. Lyhyitä jalkapallomatkoja tulee ainakin tehtyä, mutta perheettömänä voi lomat suunnitella omien matkojen mukaan eikä tarvitse välittää koulujen loma-ajoista tai lasten harrastuksista. Sen verran monta työhakemusta tullut näppäiltyä, ettei kuvittele työpaikkojen tulevan itsestään. Ei noista raaski kieltäytyä, jos homma on yhtään mielekkäältä vaikuttavaa. Unelmien nainen tulee, jos on tullakseen. Parempi olla kirjoittamatta mitään varmaa etukäteen tämän suhteen  ;) Itsellä ei tuota tahtoa perheenperustamiseen oikeastaan ole, kummitytön tapaaminen silloin tällöin riittää minulle lapsiperhe-larppaukseksi.

kyynisyyttä
Eikä ole sellaista kuin vakiduuni. Sinä voit sitoutua työnantajaasi, mutta voit olla varma siitä, että työnantaja ei sitoudu sinuun. Olet pieni ratas koneistossa, ja sinut voidaan panna pellolle tosta vaan jos työantaja niin haluaa.
/kyynisyyttä
Tottahan tämä on. Kannattaa muistaa, että töistä pääsee eroon ja myös työnantaja voi verrattain helposti hankkiutua työntekijästä eroon. Orjuus on kielletty eikä ihmisiä ole myöskään pakko pitää suojatyöpaikoissa. BBC Worldiltä tuli juttua France Telecomista, missä kovan paineen alla olevat työntekijät mielummin tappavat itsensä kuin irtisanoutuvat. Omassa arvomaailmassani täysin käsittämätön ratkaisu. Jos työ käy ahdistavaksi, niin kai sitä nyt muitakin ratkaisumahdollisuuksia on.

4
Yleinen / Vs: Kohde joka EI kiinnosta ?
« : 28.10.2009, 16:30:25 »
Yhdyn edelliseen, Kanariansaaret. No, jos ihan ilmaiseks pääsis, saattaisin voida harkita sinne lähtöä...ehkä...

Jottei tarvitse samoja juttuja kirjoittaa moneen kertaan, niin kopioin härskisti oman puolustuspuheeni Kanarian saarille toisesta topicista.

Kanariansaarille ei ikinä>! Vihaan tuollaisia turistimassoja ja vielä enemmän sitä ettei yhtään kulttuuria tai paikallisia. Ja vielä se kaikki mikä on rakennettu vain ja ainoastaan turisteille ..  :(
Niin, miksi ihmeessä?

Haluaisin tietää, että oletko tosissasi sitä mieltä että eikö muka 1700-luvulla perustettu La Lagunan yliopisto tai 1478 perustettu Las Palmasin kaupunki edusta mitään kultturia ja onko ne tosiaan rakennettu vain ja ainoastaan turisteille.

Vakavasti puhuen, ei kannata kenenkään ottaa tästä vastauksesta hernettä nenään. Meikäläistä vain yleisesti ärsyttää, että koko Kanaria käsitetään Suomessa pelkkänä seuramatkalaisresortina. Taannoin esim. Iltalehdessä oli haastateltu Spanairin onnettomuudesta selvinnyttä ja Iltalehden toimittajan mielestä kaikki turmassa kuolleet olivat menossa Kanarialle lomalle. Pidän tätä aika epätodennäköisenä. Monet Madrid-Las Palmas välillä lentävät ovat ihan Kanarialta kotoisin ja onpa Las Palmasissa aika paljon Espanjan valtionkin rakennuksia ja organisaatioita, mikä varmasti myös synnyttää liikennettä reitille.

Pistipä silmään, kuten joku aiemmin mainitsi, Lähi-idän, arabimaitten, ja yleisesti minkä vaan maan muslimimaan olematon kiinnostus. Ei kaikkia kiinnosta kaikki, mutta taitaa se media vaikuttaa vaan.  :-\
Totta kai se vaikuttaa ja hyvä, että vaikuttaa. Minusta on pelkästään hyvä, että nykyään tietoa noista ihmisoikeusasioista on eri tavalla saatavilla kuin vielä 1970-luvulla jolloin keskivertosuomalaisen oli hyvin vaikea saada puolueetonta tietoa Neuvostoliiton tilanteesta. Toki olisi hyvä tiedostaa, että tuonne Lähi-itään mahtuu monenlaisia valtioita ja hallitsijoita.

Henkilötasolle en kielteistä asennettani halua viedä ja esimerkiksi tapaamani iranilaiset ovat olleet hyvinkin välitöntä ja mukavaa porukkaa, heidän itsensä kannaltahan juuri toivon vapaamielisempää hallintoa maahan.

5
Anteeksi avautuminen, mutta sain ikävän sävyn viestistäsi.
Joo, saa toki avautua. Olen siihen tottunut ja ikäviä asioitahan nämä ovat, myös kiinalaisten poliittisesti aktiivisten toisinajattelijoiden ja tiibetiläismunkkien kannalta. Itse asiassa olen vain tyytyväinen, jos kirjoitusteni ansiosta joku miettii Kiinan asioita hieman uudesta näkökulmasta ja nukkuu tämän vuoksi pari yötä huonosti. Joskus kirjoitin toisella foorumilla provoamismielessä, että Kiinan kaupan parissa työskentelevän suomalaisen vientimiehen asemassa minun olisi kovin vaikea elää itseni kansssa. Minä en mitään valmiita totuuksia ala kuitenkaan heittämään ja minun puolestani noihin Kiinan asioihin voi toki perehtyä asumalla siellä ja kieltä oppimalla. Toivon vain jokaisen perehtyvän noihin ihmisoikeuskysymyksiin, kun se nykymaailmassa on aika helppoa; jopa helsinkiläisestä kerrostaloasunnosta käsin.

Mitä kielitaidottomuuteen tulee, niin mandariinikiinan puhujia on niin paljon, että he voivat aivan muitta mutkitta sanoa puhuvansa maailmanluokan kieltä, ei heidän tarvitse puhua mitään muuta kieltä maassa, joka kasvaa niin kovaa vauhtia ettei kukaan oikein tahdo pysyä perässä. Ja miksi he eivät edes osaa lukea länsimaalaisia aakkosia? No osaammeko me lukea monia eri aasialaisia kirjoitussysteemejä, tai sitten lähi-idän? Ei, tällä suhtautumisella Kiinassa oleskelusta tulee varmasti vaivalloista, joten tällöin en suosittele.
No, mun pointti oli lähinnä tuossa kielitaidottomuudessa se että minua se alkoi aika pian ahdistamaan. Yksinkertaisiakin asioita varten piti nakittaa joku ulkopuolinen, kun kielimuuri asetti omat rajoitukset. Olutpullon kyljessä lukee isolla San Miguel ja supermarketin seinässä isolla Carrefour ja sitten nämä nimet ovatkin paikallisille täysin käsittämättömiä. Tässä topicissa on kuitenkin lähtökohtana perheen kanssa muuttaminen ja kysyjä on valmis lähtemään melkein mihin tahansa. Minun mielestä suomalaisen lapsiperheen on helpompi asua maassa, missä valtaosa pystyy lukemaan länsimaisia aakkosia kuin sellaisessa maassa missä tunnetaan lähinnä vain kirjoitusmerkit. Eriävää mielipidettä pitäisin aika mielenkiintoisena  :) Mandariininkiina on toki maailmanluokan kieli ja merkitykseltään kasvava sellainen, sitä en ole kiistämässä.

Ja en tosiaan osaa muita kuin nämä meidän käyttämämme aakkoset, toki kyrilliset kirjaimet ja kreikkalaiset aakkoset olen oppinut tunnistamaan ihan lyhyillä ulkomaanmatkoilla.

6
Pahoittelen epäselvää ilmaisuani; en siis erityisesti tarkoittanut suositella juuri Santiagoa, vaan Chileä maana, mielellään tosin kohtuullisen lähellä pääkaupunkia sen tarjoamien erinomaisten terveys- ym. palveluiden vuoksi. -Missä kaupunginosassa majailit Santiagossa, muuten? (On meinaan itäisellä ja läntisellä kantakaupungilla melko paljon eroa.)
Las Condesissa majailin ja lenkkipolku kulki juuri tuolla mainitussa Vitacurassa. Räikeä elintasoero tosiaan eri kaupunginosien välillä huomattava ja Las Condes kuuluu noihin parempiin alueisiin.

Huom! hän saisi itse päättää, haluaako hyödyntää kielitaitoaan esim. käymällä kiinalaisten kanssa kauppaa, vai toimimalla paremman ihmisoikeustilanteen airuena - mutta ilman kiinankielen taitoa hän ei pystyisi tekemään kumpaakaan!
Ja voihan sitä kieltä käyttää sitten myöhemmin taiwanilaisten kanssa toimiessa  ;)

7
muuvaaran kanssa olen yhdestä asiasta eri mieltä, tai siis periaatteessa neljä kuukautta Santiago de Chilessä asuneena minäkin pidän kaupunkia turvallisena ja metroa toimivana. Kuitenkin liikenneruuhkien, saasteiden ja yleisen kaaoksen vuoksi voisi lapsiperheen elämä jossain muualla Chilessä olla miellyttävämpää. Santiagon täyteenpakattu metro ruuhka-aikaan kesähelteellä on ahdistava kokemus ja vaikka yleensä pidän suurkaupungeista, niin Chilen tapauksessa viihdyn paremmin pääkaupungin ulkopuolella. Jos ei tarvitse työkuvioiden vuoksi Santiagoon mennä, niin asuminen vaikkapa Vina del Marissa voisi olla hyvä vaihtoehto. Netti muuten ainakin toimii, olen joskus surffanut Vina del Marissa puistonpenkillä ilmaista langatonta verkkoa hyväksi käyttäen. Talvet ei tuolla ehkä ole riittävän miellyttäviä teidän makuun, pohjoisempana Iquiquen seudulla on talvisinkin lämpimämpää. Itselle tuo lämpötila ei ole niin ratkaiseva tekijä, joten tuossa tilanteessa minä harkitsisin myös kaupunkeja Patagoniassa Santiagosta kauempana etelässä mutta siellä talvi-ilmasto on varsin suomalainen.

Ihmisoikeuskysymyksiin perehtyneenä juristina en sitten tuota Kiinaa laskisi ollenkaan vaihtoehdoksi. En vain kykyene hyväksymään Kiinan nykyhallitusta ja kaikkien perusihmisoikeuksien rajoituksia. Mikäli tulen jälkeläisiä ikinä hankkimaan, niin tekisin kaikkeni varmistaakseni heidän kasvamisensa demokraattisessa ja kansalais- ja poliittisia oikeuksia kunnioittavassa yhteiskunnassa. Kiina ei tällainen ole. Lisäksi saastuminen, ihmisten kielitaidottomuus ja se ettei osata lukea edes länsimaalaisia aakkosia, voimakkaasti eurooppalaisesta eroava aasialainen kulttuuri ja monien paikallisten rasistinen suhtautuminen ei-kiinalaisiin tekisi itselleni pidemmän maassaoleskelun varsin vastenmieliseksi. Kolme viikkoa tänä keväänä riitti vähäksi aikaa. Lisäksi vaarana olisi kontaktien rajoittuminen Kiinan suureen expat-väestöön ja suhteiden paikallisväestöön jääminen väkisinkin pintapuolisiksi. Anteeksi tämä avautuminen, mutta nykyaikana tieto ihmisoikeusrikkomuksista on helposti saatavilla internetin ja kaapeli-tv:n ansiosta.

8
Aasia / Vs: Filippiinit -Cebu-Malapascua-Bohol
« : 25.10.2009, 16:19:39 »
Moi!

Tarkoitus olisi lentää Hong Kongin kauttta Cebuun tammikuussa. Onko kellään kokemuksia Cebusta, Malapascuasta tai Boholista? Esim. missä kannattaa käydä, millaisia paikkoja?
Onko turvallista? Millaista ruoka on?

Olemme suunnitelleet suuntaavamme suoraan Cebusta pois, ensin Malapascuaan, jossa vain chillailua pienellä saarella, sen jälkeen Boholille, ehkä jokiristeilyn kautta Chocolate Hillseille ja sitten pari päivää lepoilua ja biletystä Panglaon saarella (Alohan Beachillä).

Kaikki vinkit ja kokemukset tervetulleita.... ;D

Tervetuloa foorumille. Käytäthän hakua, ennen kuin aloitat uuden ketjun. Tästä ketjusta, johon aloituksesi lisäsin, löytyy runsaasti kokemuksia Filipiineistä. Heloriina/mode
Cebulta, Boholilta ja Negrosilta tuoreita kokemuksia tämän vuoden huhti-toukokuusta. Bohol teki vaikutuksen, hieno saari ja kannattaa sisämaassakin käydä. Esim. Lobocissa matkalla Chocolate Hillsille. Myös busseja ja jeepneyjä menee varsin tiheään ja kyytiin voi hypätä mistä tahansa eli ei tarvitse välttämättä takseja käyttää liikkumiseen. Lobocin lähellä on mahdollisuus myös yöpyä belgialaisten pitämässä Nuts Huts-resortissa kohtuuhintaan keskellä luontoa. Ehdottoman suositeltava vaihtoehto. Omasta mielestäni kannattaa mielummin käydä vaikka tuolla lounaalla kuin lähteä jokiristeilylle. Jokiristeilyt ovat juuri niitä pakettimatkailijoiden suosimia ylihinnoiteltuja ohjelmanumeroita, missä paikallisille ei jää kuin pikkuhiluja ja voitot virtaavat saaren ulkopuolelle. Cebun kaupungista jäi mieleen lähinnä ostoskeskukset ja kahvilat, muuten aikamoista hökkelikylää. Toki sitten lentokentän lähellä Mactanin saarella olisi kalliimpia resorteja. Malapascualle en ehtinyt (ei kiinnostanut riittävästi, en harrasta sukellusta).

Jos yksityiskohtaisemmat matkamuistelot ja tarkat hintatiedot sekä meikäläisen fiilikset kiinnostaa, niin matkapäiväkirjani kertoo enemmän noista Filippiinien saarista: http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=20574.0

9
Yleinen / Vs: Miten VÄLTTÄÄ suomalaisten tapaamista?
« : 25.10.2009, 15:43:57 »
Ei meitä suomalaisia nyt niin paljoa oikeasti ole, että heidän välttämisestään tarvitsisi erityisesti yrittää. Taannoisella yli kuukauden Filippiinit-Kiina-matkalla kohtasin kaksi suomalaista. Tapaaminen oli ennalta sovittu ja molemmilla on vielä nikit tälle foorumille  :D Meikäläinen taitaa liikkua sen verran turistirysien ulkopuolella, että tuntuu sitten vain mukavalta päästä välillä puhumaan äidinkieltään.

Tietysti hyvä neuvo on välttää kohteita, mihin Suomesta on suoria charter-lentoja. Onhan sitä nähty Krabi ja Costa del Sol, minne suomalaisia lennätetään lentokonelasteittain nauttimaan paremmasta ilmastosta. Ei tuo Ao Nang itseänikään innostanut aikoinaan, kun skenestä tuli mieleen lähinnä palmurannalle siirretty ruotsinlaiva. Sen sijaan suurkaupungeissa kuten Pariisissa, Istanbulissa ja Hong Kongissa ne Suomesta suorilla lennoilla tulevat turistit hukkuvat massaan. En sitten osaa antaa mitään tarkkaa lukua, että kuinka suuri osa paikallisen lentokentän lennoista saa olla Suomesta ettei tuntuisi häiritsevältä. Phuketin, Krabin ja Malagan kohdalla raja taitaa olla ylitetty.

10
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Air Asiasta?
« : 23.10.2009, 09:40:19 »
Onko Air Asialla todellakin niin, ettei jatkolentoa voi varata suoraan? Esimerkiksi lennot Ho Chi Minh Citystä Kuala Lumpurin kautta Kota Kinabaluun, niin pitää varata kahteen kertaan, ensin HCMC-KL ja sitten KL-KK.

Näinhän asia on kaikilla halpalentoyhtiöillä. Ovat vain "point-to-point carrier" eivätkä ole vastuussa mistään jatkolennoista. Yksi tapa saada kuluja alennettua. Eli jos ensimmäinen lentosi siirretään / perutaan / myöhästyy, ei AirAsia ole millään lailla vastuussa jatkolennolle ehtimisestä.
Pakko todeta, että ei todellakaan ole kaikilla halpalentoyhtiöillä noin. Esim. Yhdysvalloissa maailman suurin halpalentoyhtiö Southwest Airlines myy runsaasti vaihdollisia yhteyksiä. Samoin myös muut jenkkiläiset halpikset, kuten AirTran ja Spirit Airlines. Euroopassa ainakin Germanwings ja Air Berlin myyvät vaihdollisia yhteyksiä.

Air Asian osalta phanatic on toki oikeassa.

11
Lentomatkustus / Vs: Ajankohtaiset tarjoukset
« : 21.10.2009, 19:53:49 »
Olisiko superedullisten tarjousten aika ohi ja hinnat lähdössä nousuun?
Luotan, että matkamessujen yhteydessä Finnair ja KLM räväyttävät vaihteeksi kunnon tarjoukset  :D

Ja ottakaa talteen, katotaan tammikuussa pitikö ennustus paikkansa  ;)

12
Minä pidin Montevideosta, mutta en siellä muutamaa päivää pitempää ehkä viettäisi. Jos suuntaatte Uruguayhin, niin päivä Coloniassa on ehdoton. Kiva, pieni kaupunki, jossa tuntuu kuin aika olisi jäänyt seisomaan. Mutta päivä sielläkin riittää, sen verran pieni kaupunki se on.

Minä viihtyisin Buenos Airesissa helposti viikonkin, mutta se on tietenkin muusta pois. Tekisin ehdottomasti edes muutaman päivän reissun Iguazun putouksille, vaikkei sekään ole kovin lähellä BA:ta. N. 17 tunnin bussimatka BA:sta Iguazuun menee kuitenkin nopeasti, jos yötä myöten matkustaa.
Colonian osalta sama, oikein kiva ja rauhallinen pienempi kaupunki sekä helppo matkakohde katamaraanilla Buenos Airesista. Päivä menee ihan rattoisasti tekemättä oikeastaan mitään kummalista. Voi vain ihailla siirtoamaa-arkkitehtuuria, kävellä kaupungilla ja istua terrasille lasiliselle ja katsoa auringonlaskua Rio de la Plataan. Kävin minä jossain museossakin, mutta suuremman vaikutuksen teki itse kaupunki kuin mitkään museoesineet.

Iguazulle voi muuten lentääkin, Aerolineas Argentinasilla tai Lanilla tunnin lento Buenos Airesin Aeroparquelta ja aloittajalla tuntuu tuota rahaa matkalla muutenkin palavan niin kokonaisuudessa enää pieni vaikutus matkabudjettiin. Minä muuten päädyin tähän vaihtoehtoon olosuhteiden pakosta kaikkien bussien Iguazulta Buenos Airesiin ollessa täynnä.

13
Lentomatkustus / Vs: AirBerlin
« : 19.10.2009, 14:11:59 »
Tuli testattua Air Berlin välillä Helsinki-Düsseldorf-Hampuri. Mielenkiintoista kokemuksessa se, että ei millään tavalla tuntunut halpalentoyhtiöltä. Ainoa ero taitaa olla suunnilleen se, että yhtiö ei kuulu mihinkään maailmanlaajuiseen allianssiin (vielä). Iltalennolla paljon pukumiehiä läppäreiden kanssa eli ilmeisesti Saksan kokoisella markkina-alueella Lufthansan lisäksi toiselle businessmatkustajien yhtiölle on kysyntää.

Joka tapauksessa paljon kiitettävää, ilmaiset kahvit ja Saksan sisäisellä lennolla ilmaiset suklaat, toimiva vaihto Düsseldorfissa, koneet aikataulussa ja lähtivät portilta eli ei tarvinnut bussilla kierrellä ympäri lentokenttää eikä kastella jalkoja. Mahdollisuus olisi ollut ostaa kunnon ateriakin, mutta se jäi testaamatta. Air Berlinillä matkatavarat sisältyvät hintaan ja kuulemma yli neljän viikon meno-paluulennoilla matkatavararaja nousee kolmeenkymmeneen kiloon, mikä pidemmillä reissuilla ihan hyvä bonus. Lennot eivät ole mitään sikahalpoja, muta nyt satuin todella olemaan matkalla Helsingistä Hampuriin enkä esim. Tampeerelta Bremeniin eli pääsin juuri niille kentille minne pitikin. Lisäksi Air Berlin tarjoaa Helsingin ja Hampurin välillä kolme yhteyttä päivittäin (2 vaihdollista, 1 suora) eli lähtöajaksi voi valita aamun, iltapäivän tai illan. Ylitti odotukset ja mikäli olen johonkin Air Berlinin kohteista menossa niin tarkistan yhtiön hinnat jatkossakin.

Ja tämä viesti ei ollut Air Berlin markkinointiosaston maksama, hyvä vain jakaa välillä kiitosta eikä aina narista  ;)

14
Bussimatkailusta on kokemuksia, pisin matka 26 tuntia. Tuolla Ushuaian ja Tierra del Fuegon maisemissa en ole liikkunut. Kannattaa oikeasti muistaa, että Argentiinassa etäisyydet ovat suuria ja matkat pitkiä. Ushuaiasta ei ole suoria busseja Buenos Airesiin (lähde: http://www.omnilineas.com/argentina/bus/retiro/ushuaia/ ), mutta matkan voi tehdä menemällä Ushuaiasta ensin Rio Gallegosiin ja vaihtamalla siellä Buenos Airesin bussiin. Rio Gallegosista Buenos Airesiin matka kestää 35-38 tuntia vuorosta riippuen ja välillä liikennöi useita firmoja. Itsellä on kokemusta Andesmarista (www.andesmar.com), uudehkot ja hyvin siistit bussit, bussimatkalla bingoa  ;D , ruuat ja virvoitusjuomat sisältyvät lipun hintaan ja itse pystyin ostamaan liput jo Suomesta käsin ihan suomalaisella luottokortilla. Aikatauluhaun mukaan heiltä lähtee 2 bussia päivässä Rio Gallegosta Buenos Airesin Retiro-asemalle, 20:00 ja 9:00, ykkösluokassa (todella paljon tilaa, suosittelen) hinta on 515 pesoa eli päivän kurseilla 90,78 euroa. Halvemmassa semi-cama luokassa 428 pesoa eli päivän kursseilla 75,44 euroa.

Ja olen muuten samaa mieltä kanssasi, että 1,5 viikkoa on todella lyhyt aika Argentiinan kokoiseen maahan. Ehkä siksi en itse ole tehnyt maailmanympärimatkaa, kun se menisi "juoksemiseksi".

15
Minusta Kipsyn kirjoitus oli erittäin hyvä (vaikka itse koen monet asiat eri tavalla) ja on aika ahdasmielistä valittaa, että olisi jotenkin "väärässä paikassa". Perustellut mielipiteet ovat aina tervetulleita.
Minustakin kirjoitus oli hyvä ja mielenkiintoista luettavaa travellereille, backpackereille, samsonite-turisteille ja muille, mutta tuo rekisteröitymisen "vaiva" ja se, että sattumalta päätyy tänne palstalle on toki kiinnostava juttu. Ei siinä mitään, jos ei huvita matkustella. Aiemmin käyttämääni analogiaa toistaen ei minua esimerkiksi kiinnosta moottoripyörällä ajaminen, mutta minun olisi sitten vaikea kuvitella etsiytyväni moottoripyöräaiheiselle keskustelufoorumille.

Aika selkeä viittaus tiettyyn suuntaan  8)
Naks, naks. Mulla on toisessa välilehdessa auki sun kirjoitus naisjuttujen hoitamisesta  :D

16
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Ongelma viisumin kanssa...
« : 17.10.2009, 12:09:12 »
Mites Esta matkustuslupa on oikein voimassa.Lomakkeessa näyttää viimeinen voimassolo päivä olevan toukokuu 2011 mutta onko tämä "single entry" vai pystyykö samalla Estalla käymään useampia kertoja Usassa?
Vai hommataanko joka reissulle uusi Esta? :-\

Jos samalla passilla matkustat, niin voit käydä useampia kertoja voimassaolon aikana. Usan suurlähetystön sivuilla on tuosta suomenkielinen tiedote: http://finland.usembassy.gov/root/pdfs/esta_fin.pdf
Lainaus
Onko mahdollista, että matkustajan on anottava ESTA-matkustuslupaa uudelleen kahden vuoden sisällä?
On tapauksia, jolloin ESTA-anomus on tehtävä uudelleen. Jos matkustaja on hankkinut uuden passin tai jos nimi (tai muut henkilötiedot) ovat muuttuneet on ESTA-anomus tehtävä uudelleen. Jos matkatiedot kuten matkan kohde Yhdysvalloissa muuttuu sen jälkeen kun matkustaja on jo saanut ESTA-hyväksynnän, hän voi päivittää tietonsa ESTA-järjestelmään ohjeiden mukaisesti. ESTA-järjestelmään voi tehdä matkareittipäivityksen aina ennen seuraavaa matkaa.

17
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Ongelma viisumin kanssa...
« : 17.10.2009, 11:31:34 »
Löysin kerran sellaisen nettisivun mihin sai kirjoittaa kansalaisuuden ja kohdemaan. Sitten se kertoi tarviiko viisumia vai ei. Muistaisiko joku osoitetta tuolle sivulle? Tai voihan niitä olla useampiakin.
Voihan noita olla useampiakin, mutta googlettamalla löytyi Deltan sivuilta helposti käytettävä juttu eikä vaadi mitään rekisteröitymistä: http://www.delta.com/planning_reservations/plan_flight/international_travel_information/visa_passport_information/

18
Lentomatkustus / Vs: Lentolippujen ehdot
« : 16.10.2009, 21:31:29 »
Erittäin hyvä lisätieto. Sittenhän vaan istumaan Losissa vessaan ja kun jatkolento on mennyt menojaan, niin menet kyselemään laukkuasi, joka poistettiin ruumasta, kun istuit hillittömissä mahavaivoissa lentokentän vessassa ja myöhästyit jatkolennoltasi. Näinkö se toimii?
Minä olen ymmärtänyt ja englanninkielisillä keskustelupalstoilla myös väitetään, että laukku pistetään joka tapauksessa vain Losiin. Sillä saapuessa Yhdysvaltoihin kaikki matkustajat matkatavaroineen joutuvat heti ensimmäisellä lentokentällä maahan saavuttuaan tulli- ja maahantulotarkastukseen. Suurempi ongelma sitten, että jos Los Angeles-Honolulu lennon jälkeen samalla lipulla on vielä muita lentoja, niin lentoyhtiöllä on täysi oikeus peruuttaa ne aikaisemman lennon jäätyä käyttämättä eli ei ainakaan kannata ottaa paluulentoa samalle lipulle.

Edit: Ei kun siis anteeksi tässä kysyttiin koneesta jäämistä paluumatkalla ja Honolulu on Jenkeisssä eli voivat siellä sitten selvittää matkatavarat normaalisti Lontooseen. Luulisi helpoimman ja halvimman ratkaisun olevan tarjouslennot Lontoosta Los Angelesiin ja Los Angelesista Honoluluun. Eikös lennot suoraan Euroopasta Havajille ole muutenkin hinnoissaan verrattuna Kalifornian lentoihin eli erilliset liput eivät välttämättä edes kalliimpia.

19
Ei tää nyt varsinainen kielimoka ole, mutta kuitenkin. Kaverini jenkkilästä tuli Suomessa kyläilemään ja siinä sitten mentiin ruokakaupassa käymään. Hyllyn vieressä kaveri alkaa tavaamaan sipsipussin kyljestä MEGAPUSS....  ja karmea naurunremakka päälle! Eipä ole ite ennen tullut ajateltua asiaa tolta kannalta..  ;D
Juu, mulla oli viime vuonna vieraana kolme brittiä ja huomasivat aika pian lentokentältä tultuaan kaupassa tuon saman tekstin. Tätä vitsiä sai sitten kuunnella koko seuraavan viikon. Brittihuumori perustuu toistolle.  :-\

20
Noita israelilaisia backpackereitä riittää myös Etelä-Amerikassa. Ainakin Bariloche (minne muuten muutti myös saksalaisia ja sveitsiläisiä kansallissosialisteja 1940-luvulla), Mendoza, La Paz ja Copacabana Titicacan rannalla saavat osansa israelilaisturisteista. Porukalla yleensä liikkuvat, tuntuvat olevan aika pihalla paikallisesta kulttuurista ja kovia tinkimään sekä yleensäkin tarkkoja raha-asioissa. Ainakin La Pazissa näytti olevan yhden kadun varrella useamman ravintolan ikkunassa hepreankielinen ruokalista. Mendozassa käynyt kaverini, joka ei ole millään tavalla halpamatkailukulttuurissa sisällä vaan matkustaa vaimonsa kanssa isommalla budjetilla ihmetteli noita huonosti käyttäytyviä israelilaisia ja sanoi jopa tunteneensa pientä myötähäpeää, kun yrittivät porukalla bussiin ilman minkäänlaisia matkalippuja.

Sivuja: [1] 2 3 ... 20