Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sade77

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Eurooppa / Azorit
« : 29.06.2007, 14:53:25 »
Kuulostaa pahalta toi sekaryhmä ollaan meinaan molemmat ratsastettu niin paljon, että pelkkä maisemoiden tsiikailu ja talutusratsastustyyppinen juttu ei oikein nappaa.

Oltiin jo sinne yhteydessä eli kyllä reissut onnistuu vielä lokakuussakin. Ehkä vois varata turneen jo etukäteen ja mainita, että tekis sellasen ryhmä, jossa ei olis ihan aloittelevia tupeloita. Ei millään pahalla   :)

Ehkä me ajellaan sitten taksilla ja bussilla niin ei tarvii alkaa mittailemaan naarmuja  :D  Ja ainahan voi patikoida reppu selässä.

2
Eurooppa / Azorit
« : 28.06.2007, 15:37:04 »
Ollaan just menossa tuonne mainitsemaasi paikkaan ratsastamaan. Kävitkö siellä itse? Mikä niistä on paras reissu sun mielestä? Aateltiin ottaa yksi kokopäivän ja yksi puolipäivän turnee.

Toi autohomma täytyykin pitää mielessä! Se voisi helpottaa liikkumista aika paljon, kun kumpikaan meistä matkaan lähtijöistä ei olla oikein hyviä odottamaan turistibussia  :D  Siellä on varmaan joku autovuokraamo jossain sopivasti hollilla, tosin jos liikennekulttuuri on jotain kaaosta, niin ei ehkä uskalla mennä sinne sompailemaan.

Toivotaan, että niitä valas- ja delfiinisafareita on vielä lokakuussa. Harmittais tosi paljon, jos ei pääse sellaseen mukaan.

3
Eurooppa / Azorit
« : 28.06.2007, 14:52:35 »
Otettiin kaverin kanssa reissu Azoreille, että kokemukset kehiin vain! Matkustusaika on lokakuussa eli vissiin kannattaa ottaa sadekamppeet mukaan?

Ollaan menossa myöskin ratsastamaan ja valas- & delfiinisafarille, joten näistäkin hommista otan tietoa vastaan. Iltaelämäkin kiinnostaa jossain määrin, että hyvät vihjeet jakoon   :)

4
Samael on vissiin matkustanut joskus mun vieressä lentsikassa   :D   Välillä sitä vaan haluaisi lukea sitä juorulehteä ilman, että joku vaahtoaa siinä vieressä    :D

No ei vaan, oon mäkin ihan supersosiaalinen ja tykkään, jos joku alkaa jutulle varsinkin, jos matkailee ihan yksinään.

5
Tyhmät kysymykset / Rahtia maailmalta Suomeen
« : 18.12.2006, 15:27:38 »
Lähetin noin kymmenen kiloa tavaraa China Postilla ja se kustansi hiukan vajaat 40 euroa. Paketti tuli laivalla ja matka kesti 7 viikkoa.

Mulla oli paketissa sekä uusia että vanhoja vaatteita ja paketin sisällön tarkisti postin virkailija. Kaverini laittoi kankaita ja muuta tilpehööriä tulemaan eikä kukaan sanonut niihin mitään. En tiedä onko tulli avannut laatikon jossain vaiheessa vai luottaako ne kiinalaisiin viranomaisiin, jotka teippasi sen laatikon tarkastamisen jälkeen.

Osoitin lähetyksen itselleni eli ei kai sillä ole väliä. Tiesin, että ehdin kotiin nopeammin kun se paketti ja niinhän siinä kävi. Se tuli suoraan kotipostiini kaikki tavarat tallessa. En muista laitoinko mitään arvoa siihen pakettiin. Pakettikorttiin kirjoitin, että vanhoja vaatteita. Uusista kuiteista leikkasin kaikki laput irti varmuuden vuoksi.

Laittaisin uudestaankin Kiinan postilla tulemaan. Luotto on nyt kova, vaikka hiukan jännittikin, että mahtaako se 400 euron nahkarotsi nähdä enää ikinä Suomea   :D   Kaveri yllytti pakkaamaan sen sinne ja minähän pakkasin. Tuli vasta myöhemmin mieleen, että ohhoh jos koko roska hukkuu  :shock:

6
Kiina / Kiinaan: Rokotukset ja raha-asiat
« : 14.12.2006, 12:01:28 »
En jaksanut lukea koko ketjua, mutta mulla ainakin toimi Visa Electron joka paikassa. Enemmän ongelmia oli tavallisella Visalla, jolla ei saanut massia automaatista kun joskus ja jouluna.

Mä en ainakaan lähde mihinkään reissuun ilman Electronia. MasterCardin ja Visan otan kyllä kuitenkin messiin varmuuden varaksi  :)

7
Meikä laittoi kymmenen kiloa tavaraa China Postilla tulemaan. Soitettiin postiin ja sieltä tuli auto hakemaan kaikki vaihtareiden paketit ja saatiin samalla vielä kyytikin sinne pääpostille. Tämä tapahtui siis Shanghaissa,

Kuponkeja piti täyttää aika monta, mutta perille ne tavarat tuli. Laitoin botskilla matkaan ja aikaa siihen kului 7 viikkoa ja se maksoi noin 35 euroa. Paketti tuli ihan normaalisti Suomen postiin ja sieltä kävin sen hakemassa.

Eli kannatan lähettämistä. Ylikilot maksaa ihan tajuttomasti lentokoneessa. Tietysti kannattaa tarkistaa, että ei lähetä mitään kiellyttyä, sillä se raakataan postissa pois. Paketit piti avata ja virkailija tarkasti sisällön. Sen jälkeen laatikko teipattiin uudestaan postin omalla teipillä.

8
Olin Kiinassa Shanghaissa ja edelleen hengissä   :D   Sanaakaan en puhunut ko. kieltä sinne mennessä, mutta ei se mitään haitannut. Kaverilla oli suomi-kiina-sanakirja, jota aina vilauteltiin tarvittaessa.

Sapuska oli surkeeta, mutta onneksi Shanghaissa riitti länsimaalaisiakin mestoja. Tai ehkä mä olen vaan sikamaisen nirso, mutta todellakin se safka saa vieläkin yökkäämään...

Kuten joku jo sanoikin, niin asuminen ja eläminen on tosi halpaa. Muutenkin suosittelen sitä kokemuksena, sillä Eurooppaan pääsee aina. Meillä koulu kustansi matkakulut ja sain vielä reippaan stipendinkin eräältä rahastolta, että jo sen puolesta päätin lähteä niin kauas kuin pippuri kasvaa.

Sitä paitsi Kiinasta käsin on helppoa ja halpaa matkailla, itse kävin valloittamassa Australian samalla reissulla.

9
Lentomatkustus / BlueOnen jatkolento - ehdimmekö?
« : 25.05.2006, 16:56:59 »
Mä lensin tammikuussa Blue1:lla Berliinistä Oslon ja Tukholman kautta Tampereelle. Ekan vaihdon välissä oli joku reilu puoli tuntia aikaa ja tokalla vaihdolla tunti. Hyvin ehdin ja tavaratkin tuli perille! Se on jo sinänsä pieni ihme!   :)

10
Kiina / Shanghai - nähtävyydet ja matkustus muualle
« : 13.05.2006, 11:10:57 »
Thaimaaseen pääsee Shanghaista parilla sadalla eurolla, siis meno-paluu. En osaa sanoa, että kantsiiko varata liput etukäteen vai nou, mutta halvemmalla sen saa täältä, kun marssii paikalliseen matkatoimistoon. Ite otin vajaan viikon varoitusajalla lennot Melbourneen ja takasin, mutta mitään äkkilähtö käsitettä täällä ei ole samalla lailla kun muualla maailmassa. Mentiin kentälle kyselee lentoja ja meidät passitettiin matkatoimistoon   :?  

Että sinänsä kantsii kyllä suunnitella jo etukäteen, jos välttämättä haluaa mennä johonkin tiettyyn paikkaan juuri tiettynä aikana.

11
Terveys ja turvallisuus / malarialääkitys
« : 13.05.2006, 11:04:32 »
En jaksanu lukea koko ketjua, mutta mulla oli Lariam-kuuri päällä 7 viikkoa enkä saanu mitään oireita. Ehkä se ei kaikkiin vaikuta tai sitten mä olen vaan niin norsu, että mikään ei tehoa   8)

12
Australia ja Oseania / Sydney vai Melbourne
« : 13.05.2006, 11:00:51 »
Kotiuduin eilen Melbournesta ja olihan se mahtava reissu! Käytiin tsekkaamassa se Great Ocean Road ja ne pingviinit siellä Philip Islandilla. Maisemat oli loistavat ja päästiin syöttämään kenguruita ja lintuja ja kaikkea. Viimenen päivä vietettiin Melbournen eläintarhassa ja saatiin kuluttettua monta tuntia siellä!

Meitä pidettiin avaruusolentoina, kun oltiin vaan seitsämän päivää reissussa   :D   Kaikki muut oli matkaillu ympäri Australiaa monta kuukautta. Pitää mennä uudestaan, siis joskus 10 vuoden päästä, kun on ehtiny säästämään tarpeeksi   8)

13
Matkaseuraa / Kanton/Hainan/HK kesäkuussa
« : 01.05.2006, 19:33:14 »
En oo nyt justiinsa menossa Hainanille, mutta jos meette Sanyaan niin suosittelen Yalong Bayta! Mun mielestä paras ranta niillä leveysasteilla ja luultavasti myös parhaat hotellit   :)

14
Lentomatkustus / lennot Pekingistä Ausseihin?
« : 01.05.2006, 14:09:32 »
Mä lennän torstaina Shanghaista Melbourneen ja hintaa meno-paluulipulle tuli 6700 RMB elikkäs vajaa 700 euroo.

Sitä en tiedä onko se Pekingistä kalliimpaa vai ei. Sen verran voin kuitenkin vihjaista, että mulle tuli halvemmaksi ottaa lennot matkatoimiston kautta, kun suoraan lentoyhtiöltä. Hinnalla oli eroa vähän reilu 3000 RMB:ä! Että kantsii ensin kysellä ja sitten vasta ostella lippuja   :)

15
Australia ja Oseania / Sydney vai Melbourne
« : 01.05.2006, 13:55:43 »
Kiinnostaisi kuulla enemmän noista retkistä, mitä porukka on tehny Melbournesta käsin. Oon lähdössä sinne torstaina ja kaikki vihjeet otetaan kiitollisena vastaan!   :)

Tehokasta matkailuaikaa on 7 päivää, joten mitä kannattaisi tehdä? Mitkä on must-kohteita? Missä pääsee silittämään koalaa ja pällistelemään kengurua? Entä onko sieltä pitkä matka aboriginaalien mestoille? Haluisin nähdä kunnon Krokotiili Dundee-meininkiä, että miten kauas Melbournesta pitää lähteä, että pääsee kokemaan sen?

Miten on järkevintä/halvinta matkailla? Onko paras tapa juna, bussi vai lentokone, kun aikaa on noinkin rajallisesti? Hintapolitiikka tietty rajoittaa kanssa. Että nyt kaikki salaiset tiedot kehiin!   8)

16
Varusteet ja pakkaaminen / Ehdottomasti mukaan Kiinaan?
« : 04.04.2006, 14:32:55 »
Koska se sun kaveri on tulossa tänne Shanghaihin? Mä oon juuri nyt täällä vaihdossa ja palaan Suomeen kesäkuun alussa.

Mä ottaisin mukaan

- kahvia
- jos polttaa, niin tupakkaa
- kuivattua ruisleipää ja hapankorppuja
- korvatulpat
- käsipyyhkeitä
- Fazerin sinistä
- malarialääkkeet (jos siis matkustelee maaseudulla tai etelässä)
- maitohappobakteeria
- Suomi-Kiina-sanakirjan (on olemassa sellanen, missä on ensin suomeksi, sitten pinyin ja vielä kiinalaisilla merkeillä, on pelastanut monesta pulasta!)
- hygieniatuotteita
- aurinkorasvaa, sillä täällä myytävissä on yleensä vaalentavia aineita ja normirasvat on tosi kalliita

Mitäs muuta sitten? Eipä tuu nyt mieleen, mutta lisään vaikka sitten!   :)

17
Kiina / Hainan, pystyykö maksamaan Visalla?
« : 31.03.2006, 17:25:37 »
Ensi keskiviikkona olis lähtö tolle paratiisisaarelle. Mahtaa tulla mielenkiintoinen reissu, kun otettiin se tietty kiinalaisen matkatoimiston kautta, kun Kiinassa kerran ollaan. Matkan ohjelma on muuttunut jo pariin kertaan eikä hotellistakaan ole tietoa, mutta kaipa se siitä suttaantuu!   :D

En kylläkään aio kävellä lipun perässä ympäriinsä niinkuin kiinalaisilla seuramatkoilla on tapana. Meikäläinen makaa biitsillä, menkööt muut kattomaan patsaita ja muita kivikasoja   8)

Jos tarviit paikallisopasta Shanghaihin, niin vaikutan täällä toukokuun loppuun. Heitä vaikka meilillä, jos tulee jotain kysyttävää   :)

18
Kiina / Vinkkejä majoitukseen Kiinassa.
« : 31.03.2006, 17:14:21 »
Enpä tiedä mihin päin Tsainaa olet tulossa tai menossa, mutta Shanghaissa on ainakin tässä yliopistolla edullinen hotelli. Se maksaa 20 euroa yö. Sitä en tiedä kuinka varattu se on, mutta kantsii kysellä.

Tässä yliopiston kampuksessa maksaa 7,5 euroa yö. Yksi likka punkkasi täällä pari viikkoa, vaikka se ei ollutkaan opiskelija. Meikäläisen mesta sijaitsee siis Yanchan Roadilla eli Yanchan Lulla.

Ehkä näistä tiedosta voi olla sulle jotain apua   :)

19
Kiina / Hainan, pystyykö maksamaan Visalla?
« : 24.03.2006, 14:56:49 »
Kiitti kaikille vastauksista! Otan siis käteistä mukaan ja Visan takataskuun, niin eiköhän niillä selviä!   :D

20
Kiina / Hainan, pystyykö maksamaan Visalla?
« : 19.03.2006, 15:19:04 »
No siinähän se tulikin otsikossa jo tämä kysymys. Hainaniin on matka ja askarruttaa, että kuinka paljon massia pitäisi varata mukaan. Kai siellä pystyy vinguttamaan visaa, kun se on kuitenkin turistirysä. Entäs pystyykö nostamaan electronilla rahaa?

Onko Sanya muuten kallis mesta? Kuulin, että siellä on Suomen hinnat ja kaupungin ulkopuolella taas kiinalaisten hinnat. Onko tässä jutussa mitään perää?

Kaikki tiedot tästä kohteesta otetaan muutenkin vastaan esim. parhaimmat ravintolat ja aktiviteetit. Sukeltamaan tekisi mieli, että tietoja tästäkin hommasta otetaan vastaan   :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 5