Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - otl

Sivuja: [1] 2 3 ... 25
1
se on "kukaan"

2
Eurooppa / Vs: Road trip koronan aikana?
« : 03.10.2020, 07:21:48 »
Sori nyt vaan mpala ja muut korona-kauhistelijat, mutta minun mielestäni koko korona on edelleenkin täyttä ylireagointia. Ei se ole flunssaa kummempi tauti  perusterveelle ihmiselle ja riskiryhmäläiset nyt joutuu muutenkin välttelemään kaikkia mahdollisia tauteja ja he osaavat pysyä omissa oloissaan ihan automaattisestikin.

Kauheasta kohkaamisesta huolimatta Suomessa on koko vuonna todettu about 10000 korona-tartuntaa ja tautiin on kuollut jotain 350 ihmistä. Uskokaa tai älkää, ihan tavalliseen kausiflunssaan on TÄNÄKIN vuonna kuollut jo reilusti enemmän ihmisiä Suomessa. Mutta ei se asia ylitä edes uutiskynnystä, koska aihe ei ole yhtä mediaseksikäs kuin korona. Ei kukaan ihminen kuole esimerkiksi vanhuuteen. Ne kuolee vanhana siksi, kun heille tulee lopulta jokin tauti jota kroppa ei enää kestä. Olkoon se sitten syöpä, aivoinfrakti, sydänkohtaus tai flunssa. Eikä korona ole yhtään sen kummempi. Se on vain yksi kuolinsyy muiden joukossa. Ylivoimainen enemmistö suomalaisistakin koronan uhreista on ihmisiä, jotka olisivat joka tapauksessa kuolleet lähiaikoina.

Välittääkö ihmiset normaalina vuonna siitä, että mahdollisesti tartuttavat flunssaa eteenpäin liikkuessaan siellä täällä? No eivät tasan välitä. Oletus on että se flunssa aina silloin tällöin tulee ja se sairastetaan sitten pois. Joillekin se tavallinen flunssakin on kuitenkin kohtalokas. MIKSI meidän pitäisi suhtautua koronaan yhtään sen vakavammin? Sitä en ole käsittänyt koko hemmetin koronan aikana. Mikä piru tässä taudissa on niin erikoista että kaikki pitää kieltää ja sulkea ja alkaa hysterisoimaan käsien pesusta, kasvomaskeista ynnä muista.

Suunnittelemani Road tripin päätin kuitenkin perua. En siksi että ajattelisin levittäväni tautia eteenpäin vaan siksi, että näyttää liian monessa maassa olevan jonkinlaiset karanteenit tms. maahan tullessa voimassa. Road tripin järkkääminen tänä aikana on vähän liian haastavaa valitettavasti.

jos voisit elää kaltaistesi kanssa omassa kuplassanne, ei olisi ongelmaa. saat toki olla koronasta ihan mitä mieltä ikinä haluatkin, mutta kun joudumme jakamaan yhden yhteiskunnan kaikki keskenämme, ei ole sinun henkilökohtainen asiasi päättää "ajatteletko levittäväsi tautia eteenpäin", tai mistä syystä kukakin kuolee. jos olet eri mieltä yhteiskunnan koneistojen tekemistä päätöksistä (jotka käsittääkseni perustuvat tutkimustietoon), voit vaikuttaa asiaan äänestämällä seuraavissa vaaleissa puoluetta joka menee enemmänkin mutupohjalta, tai jaloillasi, muuttamalla esim javier bolsonaron brasiliaan.

3
Matkaseuraa / Vs: Joulukuussa Thaimaaseen
« : 26.09.2020, 16:08:09 »
luin tuolta että Saarenmaaseen ja Itä-Virunmaaseenkin pääsee vielä mutta Tšekinmaaseehen mentäessä on jo vaikeampaa

4
Olettekos kuulleet... / Vs: Varoitus Finskin mastercard
« : 25.09.2020, 15:53:55 »
mastercard securecode -systeemi kannattaa ottaa käyttöön, nettiostokset pitää vahvistaa tekstarikoodilla ja sitä puhelinnumeroa voi vaihtaa nettipankissa. reissatessa voi siis kirjautua pankkiin ja vaihtaa puhelinnumeroksi käytössä olevan paikallisen prepaidin numeron ja ostot onnistuu sitä kautta.

5
Eurooppa / Vs: Road trip koronan aikana?
« : 25.09.2020, 15:39:52 »
(...) ettekä ole vastanneet alkuperäiseen kysymykseen. (...) Viestiini älähtävä, aloita uusi ketju, vastauksesi ei kuulu tähän ketjuun. Kiitos.

miten olis semmonen homma näin korona-aikana kun matkustelut on jäissä, ettei enää vaadittais aiheessa pysymistä? hiipumisvaiheessa oleva foorumi vois saada siitä vähän lisäaikaa, tai ainakin saattohoitoa.

6
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 25.07.2020, 21:11:47 »
Väinönkadulla hyvä olla, kun on välillä nuotioinut Pohjois-Pohjanmaalla ja saanut näköhavainnon Kempeleen Espresso Housesta.

et käyny kempeleen espresso housessa? sääli, siellä olis varmaan voinu vaihtaa kuulumisia ystävän kanssa ja nauttia maittavia juomia ja ihailla viihtyisää sisustusta

7
edit: ylahyllylta siis.
joo. sama. ähinän määrä ja putoilevat tavarat ja toisten töniminen perseellä naamaan. hyväksi havaittu taktiikka on että boardingia odotellessa kaivelee usb-johdot, vastamelukuulokkeet, ambienit, jne, käsimatkatavaroista ja asettelee taskuun, kielen alle, päähän. läppäri/kirja/tabletti ja kaikki muu mitä tarttee lennon aikana on käsimatkatavarakassissa erillisessä pussukassa. istumapaikalle päästyä pussukka pois käsimatkatavarasta ja istuintaskuun / kenkälokeroon tms ja käsimatkatavara ylähyllylle. mikäli muisti laittaa kaiken tärkeän pussukkaan, ei tartte kaivella ylähyllyltä mitään koko matkan aikana.

9
Ehka tayttaa, ehkei. suurin osa naista on sellaisia joita ei ole selvastikaan testattu, konsepteja maaritelty jne, joten kylla itse luen niiden tarkoitukseksi oppimisen eika tiedon lisaamisen. varmaan laidasta laitaan. tyyliin onko study vai research.... sen takia ei mielestani ole kauhean tarkoituksenmukaista ole alkaa niuhottaa mistaan tutkimusetiikasta.

aika samanlaisilta nuo AMK:n ohjeet näyttää kun yliopistollakin. pikaisella silmäyksellä en huomaa oikeastaan mitään eroa.

pitkä linkki mutta tässä on: http://www.arene.fi/wp-content/uploads/Raportit/2020/AMMATTIKORKEAKOULUJEN%20OPINN%C3%84YTET%C3%96IDEN%20EETTISET%20SUOSITUKSET%202020.pdf?_t=1578480382

toki AMK näkyy painottavan opinnäytetyön merkitystä siltana opiskelusta työlämään, mutta näköjään ainakin Restonomi-tutkinnon kohdalla korostetaan, että kyseessä on nimenomaan tutkimus. sen valossa arvelen näin olevan muillakin aloilla.

https://www.kamk.fi/fi/opari/Opinnaytetyopakki/Opinnaytetyoprosessi/Restonomi/Opinnaytetyoprosessi/Tutkimus

mutta ehkä tarkoituksesi oli pikemminkin kertoa omasta suhtautumisestasi amk:n lopputöihin? jos näin on, kiitos tiedosta.

edit: löytyipä vielä ihan aiheeseen sopiva lainaus, boldasin sieltä olennaisen:

Lainaus
Lisäksi tutkimukseen osallistujalle on annettava ymmärrettävällä tavalla tietoa tutkimuksen sisällöstä, henkilötietojen käsittelystä ja tutkimuksen käytännön toteutuksesta, jotta hän voi ajan kanssa harkita sekä tehdä päätöksen tutkimukseen osallistumisesta. Annettava tiedon tulee myös sisältää osallistumiseen mahdollisesti liittyvien riskien tai haittojen esittäminen.

Tutkimuksen informaatiossa olisi hyvä kertoa myös, mitä uutta tietoa tutkimuksella tavoitellaan ja miten saavutettavia tutkimustuloksia voidaan hyödyntää. Tutkimuksen tekijä antaa yhteystietonsa, tutkimusorganisaation tiedot ja mitä tarkoitusta varten tietoa ollaan keräämässä sekä miten tietoja aiotaan käsitellä ja julkistaa. Tutkimuksesta annettava tieto sisältää tutkimuseettiset vaatimukset, jotka koskevat kaikkia tieteellisiä tutkimuksia.

lähde: http://www.oamk.fi/epooki/2019/ammattikorkeakoulun-opinnaytetoiden-eettiset-kysymykset/

10
tieteen eettisten periaatteiden mukaisesti paras tilanne olisi jos tutkija kertoisi ainakin nimensä, laitoksensa, mihin tutkimustuloksia käytetään, mikä on tutkimuskysymys, kuka tutkimusta rahoittaa, kuinka kauan kerättyjä tietoja säilytetään, ja voiko valmiin tutkimuksen löytää jostain.

mutta ne eettiset, schmeettiset periaatteet, ne onkin vaan jotain päivystävien dosenttien sepustuksia!  tärkeintä tietty on miten asiat koetaan, esim "nillityksenä".
hopo hopo, tassa on kyseessa opinnayte, kylla saa aika paljon venyttaa etta random internet-kysely amikseen olisi Tutkimusta. Mutta voihan sita yrittaa patea tallakin tavalla. terveisin, entinen tutkija

no tuo kertoo nyt vaan sun arvostuksen puutteesta amk:n opinnäytetöitä kohtaan. mistä siinä sitten on kysymys, jos ei tutkimuksesta? kysellään ihmisiltä niiden mielipiteitä jostain asiasta ja jalostetaan siitä jonkunlainen raportti - kai se nyt tutkimuksen määritelmän täyttää?

11
tieteen eettisten periaatteiden mukaisesti paras tilanne olisi jos tutkija kertoisi ainakin nimensä, laitoksensa, mihin tutkimustuloksia käytetään, mikä on tutkimuskysymys, kuka tutkimusta rahoittaa, kuinka kauan kerättyjä tietoja säilytetään, ja voiko valmiin tutkimuksen löytää jostain.

mutta ne eettiset, schmeettiset periaatteet, ne onkin vaan jotain päivystävien dosenttien sepustuksia!  tärkeintä tietty on miten asiat koetaan, esim "nillityksenä".

12
Pohjoismaat / Vs: Oulun ja Puolangan nähtävyydet
« : 03.05.2020, 19:34:52 »
Tuo blogihan on holmo ja huonosti kirjoitettu, mutta alkaa pilkatko (todnak ulkomaalaisia) pienyrittajia. vaikka sammankonreisia jne osaisikin kokata, niin ei niita osteta. kuten en usko mammin kayvan kaupaksi Bangkokissa.
joo, all due respect pienyrittäjille raahessa ja muuallakin. enemmän tässä ketjussa kiinnostelee viihtyisä sistustus jossa on mukava vaihtaa kuulumisia ystävien kanssa!

13
Pohjoismaat / Vs: Oulun ja Puolangan nähtävyydet
« : 26.04.2020, 18:09:41 »
Löytyy esim. sushia, fetasalaattia ja friteerattuja sipulirenkaita, eli käytännössä kaikki thaikeittiön parhaat palat.

kiitos hyvästä vinkistä, näyttääpä herkulliselta! täytyypä sopia ystävän kanssa treffit sinne, niin voidaan vaihtaa kuulumisia. osaatko vielä sanoa, oliko sisustus miellyttävä?

14
Pohjoismaat / Vs: Oulun ja Puolangan nähtävyydet
« : 24.04.2020, 09:30:34 »
Tämä on vähän ketjun aiheen vierestä, mutta onko kenelläkään kokemusta hyvistä ravintoloista Raahe-Liminka -akselilla? Olisin menossa ystävien kanssa pikaiselle lounaalle vaihtamaan kuulumisia.

Taitaa olla hyvät kiinni ja ne huonotkin....

Käy myös takeaway, esim thaimaalainen olisi mainiota. Herkuttelisin ystävien kanssa ja samalla vaihtaisin kuulumiset.

15
Pohjoismaat / Vs: Oulun ja Puolangan nähtävyydet
« : 24.04.2020, 08:14:22 »
Tämä on vähän ketjun aiheen vierestä, mutta onko kenelläkään kokemusta hyvistä ravintoloista Raahe-Liminka -akselilla? Olisin menossa ystävien kanssa pikaiselle lounaalle vaihtamaan kuulumisia.

16
Eksyin vahingossa lukemaan Selänteen aiheuttaman kateellisjoukon katkeria juttu tästä kiekkonikkarista, pitäisi laittaa hoitokoti pystyyn missä näitä hoidettaisiin.

Teksti ei ollut suunnattu kehenkään henkilökohtaisesti vaan tosiasiaan missä kansa menee kade-vyöhykkeellä.

mikä teksti? keitä hoidettaisiin? ootko kännissä?

17
En odottanutkaan täällä saavani muunlaista kommentointia kuin köyhien ulinaa :) Kiitokset hänelle, joka myi pisteensä ja ymmärsi lukemansa.

Kuinka oikeassa oletkaan. Kyseiset lauseet tiivistävät erinomaisesti koko foorumin keskustelun tason

heti jos täällä on jollain vähän massia päällä, niin välittömästi alkaa joku läski vinkuun

18
ei kai finskilläkään voi ostaa tasopisteitä, ei voi olla niin että veetiä huolettaa että jää silverit saamatta ja hätäpäissään lähtee ostelemaan?

19
jouluna stadissa hotellin aulassa tuli vastaan kaks englantilaista mummoa jotka kehui löytäneensä ihan mahtavan paikallisen kahvilan josta sai ihanaa cappucinoa ja kanelipullaa. arvelivat että muakin kiinnostaa, joten antoivat kahvilan käyntikortin. siinä luki espresso house.

20
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 15.03.2020, 17:41:39 »
mikäs tässä ( reikiä (tukkiessa)) kunhan suu a u k k o  pysyy pinnalla
oho, edit, unohtu: GOA ei turvallinen! haluisko joku vaihtaa suomisoffan lahjakorttia matkalahjakorttiin!
huomasitteko, että etusivulla on melkein värisuora ravintoloita lestadiolaisalueelta

Sivuja: [1] 2 3 ... 25