Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - menninkäinen

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Eurooppa / Vs: kroatian saarista paras?
« : 05.07.2008, 19:58:23 »
Mljet-saari on oma suosikkini, vaikka se ei varsinainen turistisaari olekaan. Sieltä ei varmaan yökerhoa löydy, mutta toki siellä on paikkoja, joissa voi nautiskella lasillisen tai pari. Liikkuminen tapahtuu pääosin liftaten ja saarelaiset olivat tosi ystävällisiä. Suosittelen!

2
Eurooppa / Onko kukaan käynyt Portugalissa?
« : 02.03.2008, 18:56:48 »
Heippa!

Kivaa lukea positiivista ja innostavaa tekstiä Portugalista. Tarkoitukseni on suunnata heinäkuussa joksikin aikaa Portoon ja muuallekin Portugaliin. Olisin kiinnostunut patikoimaan/vaeltamaan siellä. Minkälaisia retkeilykokemuksia olette saaneet tai kuulleet? Onkohan Portugalista pohjoiseen suuntautuvia vaellusreittejä, jotka veisivät Espanjan puolelle?

Muutkin vinkit Portugalista kiinnostavat...

3
En tiedä tuosta 175 euron tuliaisrajasta mitään, mutta jouduin Suomen tullin kanssa tekemisiin, kun olin lähettänyt Vietnamista siellä teettettyjä vaatteita sekä jotain omia vanhoja retkuja samassa paketissa.

Tullista tuli lappu, että vaatteista pitää maksaa kaksi eri veroa. Tullissa selvisi, että jos tavaroiden arvo ylittää yli 20  euroa, joutuu niistä maksamaan jonkun summan. No, tottakai arvo ylittyi. Minä rehellisenä olin jo selittänyt tullitädille tilanteen, niinkuin se todellisuudessa oli, mutta taaskaan ei rehellisyys kannattanut.

Teetimme siis yhdessä vaatteita ja lähetimme ne Suomeen, koska kyseessä oli kolmen kuukauden reissu. Olimme laittaneet lähettäjäksi poikaystäväni nimen ja vastaanottajaksi minun sekä alivuokralaisemme nimen, joten olisimme voineet sanoa, että vaatteet olivat lahjoja poikaystävältäni minulle ja alivuokralaiselle, jolloin verotusraja olisi ollut 45 euroa!

Loppupeleissä tiukan keskustelun ja kinastelun jälkeen tullitäti soitti johonkin supertietokeskukseen, joka määritti ostamiemme tuotteiden arvon vietnamilaisen hinta-asteikon mukaan. Maksoimme sitten jotain parikymppiä veroja, jotta saimme tavaramme tullista ulos. Muuten ne olisi tuhottu, sillä takaisin niitä ei olisi voinut lähettää poikaystävälleni, joka siis reissasi kanssani Suomeen ja lähettäjän osoitteeksi olimme laittaneet hostellimme nimen.

Missään vaatteessa ei ollut hintalappuja, mutta ne oli pakattu siististi. Meidän olisi pitänyt osoittaa jotenkin, että vaatteet olivat käytettyjä, jolloin niistä ei olisi tarvinnut maksaa mitään. Mistäköhän tulli voi arvioida, jos vaikka olisimme olleet Vietnamissa ystävämme häissä ja käyttäneet  vaatteita kerran? Tuskin ne sen nuhjuisempia olisivat olleet...


Mutta tietääkseni Suomeen saa tuoda "omaan käyttöön" tulevia vaatteita laukussaan ilman ongelmia. Lähettämisen suhteen, kehotan olemaan tarkempi.

4
Annan ääneni ehdottomasti iki-ihanan vinkkirikkaalle Jounille! Miehestä pursuaa luotettavaa ja ajankohtaista tietoutta turhia viisastelematta.

5
Siirryin viime keväänä junalla kolmessa kuukaudessa Suomesta Thaimaahan, joten lämpötilat vaihtelivat 20 asteen pakkasista päälle 35 asteen helteeseen. Varsinkin Venäjällä ja Mongoliassa kunnon takki oli tarpeen, joten pidin siellä vanhaa toppatakkia, jonka sitten hylkäsin Kiinassa kerjäläiselle. Koska retkeilin jonkin verran Siperiassa ja Mongoliassa, minulla oli mukana kunnon aluskerrasto, jonka lähetin myöhemmin Suomeen.

Suosittelen kuitenkin kirppiksellä käyntiä, ettei tarvitse raahata turhaan mitään ylimääräistä, vaan niistä paksuista vermeistä voi luopua heti, kun kelit sallivat. Yksi lempivaatteistani loppuun asti oli kuitenkin kotoa mukaan tullut Haglöfsin ohuen ohut fleece. Se lämmitti mukavasti vanhan toppiksen alla kylmissä keleissä ja helpotti vedon tunnetta tehokkaan ilmastoinnin kulkupeleissä ja hostelleissa lämpimissä maissa. Siinä kylmästä lämpimään siirtyessäni fleece toimi hyvin takkina. Toisinaan kaipasin ohutta tuulitakkia, jonka sitten ostinkin aika myöhään Kiinasta. Ja isohko huivi/saronki kannattaa myös ottaa mukaan tai ostaa matkalta, siitä voi väsätä ihan mitä vaan.

6
Pallontallaajaklubi / Pallontallaajamiitti Helsingissä?
« : 21.09.2006, 11:50:45 »
Menninkäinen on messissä!

7
Eurooppa / Kööpenhamina joulukuussa
« : 21.09.2006, 09:19:44 »
Asustelin pari vuotta sitten Köpiksessä ja mieleen on lähtemättömästi jäänyt ainainen tuulisuus. Vaikka lämpöä toisinaan piisasi, niin korvissa, luissa ja ytimissä ulvoi tuuli aina, kun uskaltauduin ulkosalle. Vettäkin satelee ihan kiitettävästi, mutta toisaalta kauniita, koleita ja kirpeitä syyspäiviäkin oli mukavasti.

Majoituksista suosittelisin just Danhostel Copenhagen Citya, jonka vissiin oletkin jo tsekannut ja toisena Sleep-in-Heavenia. Jälkimmäisessä ei tosin taida olla kahden hengen huoneita. Hostelleja voi tsekata: www.hostelcopenhagen.com. Kaverini oli noin vuosi sitten Köpiksessä ja yöpyi jossain halvassa hotellissa Vesterbrossa lähellä päärautatieasemaa.

Ja Tivoli on kyllä auki juuri joulukuussa! Siellä on hirmuisesti valoja puissa ja paljon pikku kojuja, josta myydään jouluherkkuja ja käsitöitä. Tivolissa voi luistella ja käydä "Joulupukin maassa". Kannattaa ehdottomasti vierailla siellä. Muuten joulutunnelmaa löytyy LR:n mainitsemista paikoista sekä Nyhavnista. Kannattaa myös kuulostella paikallisista joulumarkkinoista, joita voi olla missä tahansa kaupungin osassa. Esimerkiksi Christianiassa on omat joulumarkkinat, joissa on paljon käsitöitä ja etnisiä tavaroita.

Tanskalaiset litkivät ulkoterasseilla ja ihanissa tunnelmallisissa kahviloissa glögiä, joka on aina alkoholipitoista sekä minimunkkeja ja piparipapanoita lähellä joulunaikaa. Paikalliset ovat muutenkin jouluintoilijoita, joten joulutohinat alkavat Tanskassa jo varhain, mutta ei se minua häirinnyt, vaikka en ole kovinkaan suuri jouludiggari.

8
Rytmin aiheesta ollut viesti oli lukittu, joten kirjoittelen sitten tänne...

Ainakaan vielä ulkoministeriön sivuilla ei ollut mitään Thaimaan tilanteesta eikä myöskään matkustussuosituksia. Sinnepäin reissaajan kannattanee kuitenkin seurata tilannetta, tosin luulen, että lentoyhtiötkin reagoivat tilanteeseen aika pian.

Tässä kuitenkin linkki ulkoministeriön sivuille:

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=15735&contentlan=1&culture=fi-FI

9
Varusteet ja pakkaaminen / Teva-sandaalit Tallinnasta?
« : 16.09.2006, 10:30:16 »
Ja vielä lisäyksenä se, että Ruotsista löytyy Tevoja muualtakin kuin Göteborgista, esimerkiksi tukholmalaisista urheilu- ja retkeilykaupoista.

10
Varusteet ja pakkaaminen / Teva-sandaalit Tallinnasta?
« : 16.09.2006, 10:24:17 »
Höpötykseni ei välttämättä hirmuisesti auta, koska en muista sen kaupan nimeä, josta poikaystäväni osti Tevat. Loistosandaalit ostettiin kuitenkin Tallinnan Vanhassa kaupungissa olevasta kenkäkaupasta. Kauppa oli jossain kulmassa Raatihuoneen torilta Toompealle päin kävellessä. Kyseessä ei ollut mikään urheilukauppa vaan siellä myytiin ihan peruskenkuleita. Tapahtumasta on jo muutama vuosi aikaa, joten tilanne on voinut muuttua. Tsemppiä kuitenkin etsintöihin!

11
Kiina / Junaliput kiinassa
« : 11.09.2006, 14:24:11 »
Kannattaa ostaa liput esim. hostellinne/hotellinne kautta tai sitten vain rohkeasti itse sinne aseman lippuluukulle. Reilut viisi viikkoa Kiinassa reissanneena ostin aina liput asemalta ja kun kärsivällisyyttä oli reilusti takataskussa sekä phrasebook kätösessä, niin aina pääsin haluamaani paikkaan. Asiaa helpottaa usein se, että kirjoittaa haluamansa reissupäivämäärän, -ajan  ja matkakohteen lapulle. Kartastakin voi näyttää, että tuonne haluaisin päästä. Vaikeinta melkein onkin löytää sinne oikealle lippuluukulle...

Kiinassa kannattaa myös käyttää yöbusseja, joissa on kerrossängyt. Niissä matka sujuu mukavasti, stoppeja on pari ja nukkumistilaakin ihan riittävästi jopa länkkäreille.

12
Yleinen / Paljonko olet palloa kiertänyt?
« : 11.09.2006, 14:14:31 »
12% eli 28 maata. Eipähän lopu matkakohteet ihan heti...

Kiva ohjelma, joka laittaa reissuvarpaan taas kutkuttamaan mukavasti.

13
Niin kotimaassa kuin Euroopassa on tullut torkuttua asemilla, puistonpenkeillä ja puitten alusilla. Prahassa kokeilin muutaman tunnin ajan kerätä voimia rakennustelineillä.

Muutama kuukausi sitten nukahdin Thaimaassa Full Moon Partyihin keskelle biitsiä ja teknohelvettiä. Tämänkesäinen DBTL-viikonloppu Turkusessa sujui AMK:n katoksen alla leväten. Ja jotain kymmenen vuotta sitten nukuin Göteborgin Mäkissä junaa odotellessa. Ei mitään ihmeempiä mestoja, mutta kertonee kuitenkin, että nukkumisen mahdollistava paikka löytyy aina.

14
Yleinen / Pahin floppi ja pettymys?
« : 07.08.2006, 15:42:29 »
Thaimaa. No, okei, ehkä jossain pohjoisessa voi fiilistellä ilman kanariatunnelmaa...

15
Varusteet ja pakkaaminen / Snorklausvälineet
« : 07.08.2006, 00:21:09 »
"porsasurhea kirjoitti:

Tama menee vahan offtopikiksi, mutta kiinnostaisi tietaa mista Euroopan alueelta loytyisi parhaat snorklausmestat ? "

Kroatiassa on ihan huippupaikkoja, ainakin maan eteläosissa. Mm. Mljetin saaren ympäristö on aikamoista sealifea eurooppailaisittain. Kirkasta on ja kalat viilettävät värikkäimpinä kuin meikäläiset hauet ja lahnat.

16
Kallistun Haglöfsiin ehdottomasti. Niin reput kuin rinkatkin ovat olleet luottokamaa jo jokusen vuoden. Ulkomailla on hauskaa bongata Haglöfs-väkeä, kun ne tuppaavat yleensä olevan pohjoismaista. Tosin muutaman britinkin olen tavannut, jotka kehuivat kovasti Haglöfsiä, mutta valittelivat sen kalleutta.

Minulla myös haaveissa Haglöfsin Tight Pro Evo. Olisi kiva kuulla, jos joku on ehtinyt sitä reppua testata ja vaikka löytää siitä jotain purnattavaa?

17
Thaimaa / majoitus bangkokissa
« : 20.07.2006, 10:18:54 »
Olen ollut Bangkokissa parissa eri hostellissa yötä (en Khao Sanilla...) ja suosittelen tanskalaisten ylläpitämää New Road Guesthousea. Majoitusta löytyy kaiken tasoista riippumatosta erikokoisiin ja -hintaisiin huoneisiin. Hinnat ok ja kulkuyhteydet hyvät.

New Road Guesthouse
1216/1 Charoen Krung Road
10500 Bangkok
Thailand

Tlf: (0066) 26309371 tai (0066) 26306995
Fax: (0066) 22378185

18
Italia / Genova, italia
« : 19.07.2006, 10:17:19 »
Olen asunut Genovassa kolme kuukautta kesällä 2002. Olin aika pettynyt kaupunkiin, sillä pidän Italiasta paljon ja yleensä italialaiset kaupungit (ja tietysti maaseutu) ovat viehättäviä.

Genova on vuorten ympäröimä, hieman sekava ja levoton kaupunki. Genovassa on paljon liikennettä, vähän puistoja ja aukioita, muutama kiva ravintola, hieno, vaikkakin ränsistynyt vanha kaupunki, paljon teollisuutta ympärillä ja upeat retkeilymahdollisuudet lähistöllä. Genovalaiset eivät juurikaan puhu englantia, ovat mielestäni töykeitä ja vaikeasti lähestyttäviä, jopa silloinkin, kun italian kieli alkaa vihdoin sujumaan. Muistan, että olisin halunnut lähettää turistipostikortteja Suomeen, mutta niitä ei tahtonut löytyä mistään, sillä Genovassa ei juurikaan käy turisteja.

Parasta Genovassa on sen ympäristö. Cinque Terren reitti kannattaa ehdottomasti patikoida, Nizza ja Monaco ovat lähellä (jos on kiinnostusta turistimpaan menoon) ja Milano mahtavineen alakulttuureineen on lyhyen junamatkan päässä. Genovasta rantaa pitkin eteläänpäin mentäessä on monia ihastuttavia pikku paikkoja kuten Boccadasse. Pikkukylissä on mukava käydä uimassa, ihastelemassa kalastajaveneitä ja vanhoja taloja. Kaunis ökyjahtien täyttämä lahdenpoukama Portofino on myös käymisen arvoinen. Sinne pääsee helposti Genovasta sekä junalla että laivalla.

Ja se mitä jäin Genovasta todella kaipaamaan, on aperitivot. Ennen illallista paikallisilla on tapana mennä nauttimaan lasi viiniä, drinkki tai olutlasillinen ravintolaan. Juoman mukana tulee aina tapas-tyyppisesti pieniä leipiä, oliivejä, aurinkokuivattuja tomaatteja, makkaraa ym. Juoma pikkuherkkuineen maksaa yleensä 2,5-4 euroa. Joissakin ravintoloissa aperitivot ovat runsaampia ja maksavat hieman enemmän esim. 7 euroa, mutta silloin on usein kyseessä seisova pöytä ja herkut sen mukaisia. Moni perjantai-ilta kuluikin aperitivoja nautsikellen...

Ja Pizzeria Funicolare, rinneratikan yläpäässä on ehdottomasti Genovan paras pizzeria, johon kannattaa vaikka vähän jonottaakin!

19
Eurooppa / Jadrolinija Kroatiassa
« : 19.07.2006, 09:50:24 »
Reissasin jokunen vuosi sitten Kroatiassa elokuussa (ilman autoa) ja silloin ei ollut mitään ongelmaan lauttoihin mahtumisessa. Kansipaikkoja löytynee yleensä aina varsinkin, jos lähtöpäivä ei ole ehdoton. Lautat ovat siistejä ja hyvin varusteltuja. Vietimme yhden ikimuistoiden yön laivan kannella nukkuen ja tähtitaivasta ihastelllen. Aamulla oli upea herätä auringonnousuun kauniissa saaristossa.

Tsekkasin, että Jadrolinijan sivut ovat ainakin nyt käytössä: http://www.jadrolinija.hr/

20
Yleensä luullaan skandinaaviksi, lähinnä ruotsalaiseksi ja tanskalaiseksi. Kerran Italiassa yksi vanhempi mies kysyi tulenko Albaniasta...

Sivuja: [1] 2 3 4