Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - bluedrops

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Lentomatkustus / Icelandair
« : 08.04.2010, 11:57:00 »
Moi, onko kellään kokemusta Icelandairista ja erityisesti kyseisellä yhtiöllä Pohjois-Amerikkaan lentämisestä? Kai firma on ihan vakaassa tilassa ja sieltä uskaltaa ostaa lennot, vaikka Islannin talous on tällä hetkellä vähän kurjassa jamassa...?

2
Mulle luvattiin jo tammikuussa sieltä tavallaan paikka, olin itse suoraan yhteydessä Espanjaan. Maaliskuuksi luvattiin lisätietoja, mutta kun niitä ei kuulunut, yritin taas ottaa suoraan yhteyttä rekrytointityöntekijään, jonka kanssa olin asioinut. Tämä ei kuitenkaan enää ollut töissä firmassa, joten minut ohjattiin asioimaan toisen naisen kanssa, joka kertoi, että ketään uusia ei palkata täksi kesäksi, vain entisiä työntekijöitä. :(

3
Ranska / Vs: Pariisi lapsen/teinin kanssa
« : 30.07.2008, 11:56:11 »
Oma suosikkini on Bershka-niminen liike, löytyy mm. Les Hallesilta. Promod on kans kiva. Les Halles on tosin todella karu ostoskeskus, ja sen ympärillä oleva alue ei mitenkään erityisen miellyttävää varsinkaan iltaisin. Kyseisen ostoskeskuksen lähellä sijaitsevalla Rue St. Denis'llä on ihan tuhottomasti pieniä kenkäkauppoja, joissa hinnat ovat per kenkä/korkkaripari 5-20 euron luokkaa. Disneyn vieressä sijaitsee tavallaan kaksi ostoskeskusta- Val d'Europessa on ihan tavallisia ketjuja, kuten Benetton, H&M, Promod, Bershka. Val d'Europen ostoskeskuksen yhteydessä on sitten La Vallée Village, jossa onm nämä fiinimmät merkit.

4
Yleinen / Vs: Matkailuohjelmaopas
« : 17.05.2008, 01:01:19 »
Jatketaan nyt tätä ketjua :)
FST5:lta tulee ihan hauska matkailuohjelma På Luffen, tällä hetkellä ollaan matkalla  Afrikassa. Sunnuntaina 18.5 klo 15.30 vuorossa on Togo ja torstaina 22.5 klo 22 Ghana (uusinta seuraavana sunnuntaina).

http://svenska.yle.fi/paluffen/index.php

5
Hain tuonne ja pääsin, mutta 2000$ tuntui vähän liialta maksaa tuosta koulutuksesta kun se ei oikein omaan alaan liity niin en olisi saanut mitään stipendejäkään... :/ mahtava kokemus varmasti!

Hakemusta lähettäessä löysin tällaisen forumin, siellä varmaan enemmän lähtijöitä keskustelemassa :)

http://www.wdwip.com/

6
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Pariisin Disney
« : 12.05.2008, 13:57:41 »
Hola, onko kenelläkään kokemusta lipunmyyjänä olosta ?  :)

Vietin pari päivää lipunmyynnin puolella ollessani Disneyllä töissä... työssä joko myydään lippuja lippuluukuilla tai päivystetään porteilla toivottaen kävijät tervetulleiksi, vastaten kysymyksiin ja autetaan leimaamaan lippu. Jos saat valita, kannattaa pyytää kassakoulutus, tällöin pääset tekemään molempia duuneja. Kaikkia kesätyöntekijöitä ei välttämättä kouluteta kassoille. Lippujakin on useita erilaisia, samoja lippuja eri hinnoilla eri perustein, näissä menee aika helposti sekaisin varsinkin aluksi, joten kassahomma vaatii keskittymiskykyä. :)

Baudelaire: Ota mukaan passikuvia itsestäsi, jos niitä on jo kotona valmiiksi, niitä tarvitaan mm. bussikorttiin. Älä ota mukaan pelkkiä hellevaatteita, lämpimille vaatteille oli ainakin viime kesänä tarvetta... älä pakkaa matkalaukkua liian täyteen, sieltä tulee kuitenkin ostettua kaikkea, mulla oli takaisintullessa molemmilla kerroilla ylipainoa... :D kotoa voi mukaan ottaa jotain kivoja kuvia jota haluaa ripustaa seinille, toisaalta niitäkin löytää Pariisista ihan varmana! Tossa nyt jotain mitä tuli ekana mieleen, ei kai sen kummempia!

Aijoo, muista ottaa Suomen puolelta vanha tiliote mukaan, siitä näet kätevästi IBAN- ja SWIFT-koodit kun rahoja pitää ruveta siirtelemään Ranskasta Suomeen! :)

7
Bluedrops, ikävää kun et ole saanut selvyyttä asiaan! Kannattaa varmaan koittaa vielä huomenna soitella ellei ihan aamusta tarvitse ilmoittaa sinne toiseen työhön otatko sen vastaan.

Joo, tänään soittelin Olgalle päin muutamaan otteeseen ja vihdoin tärppäsi. Se sanoi että työpaikka löytyy jos aikaistan lähtöäni kesäkuun alkuun heinäkuun alun sijaan. Nyt oon ihan kahden vaiheilla, mulla on jotain tenttejä silloin kesäkuussa, siksi alunperin halusin mennä vasta heinäkuuksi. Tentithän ehtii tehdä myöhemminkin, tulee vaan tosi raskas syksy... ja toi on ihan kiva toi työpaikka minkä sain Suomestakin, siitä jäisi käteenkin vähän rahaa mm. viim. syksyllä koittavaa muuttoa varten. Huomenna pitäisi päättää ja nyt ei kyllä mitään käsitystä mitä tekisin :D


Lainaus
Käsittääkseni Disneyllä on nimenomaan asuntoloita, mutta PortAventuralla on vain satunnaisia asuntoja puiston ympäristössä. Bileisiin saa varmaan mennä vaikka ei asuisikaan Alohan tai Kunerin kämpässä. Enkä minä ehdottomasti suomalaisten kanssa halua samaan kämppään, käy minulle muunkin maalaiset. Kyselin vain, että kuinka moni täällä olisi kiinnostunut kimppakämpästä.
Ai jaa, käsitin että näillä Kunerilla ja Alohallakin olisi ollut jotain asuntolakomplekseja, se on varmaan vähän eri juttu kuin Ranskassa  :) ajattelin vaan sanoa millaista siellä oli.

8
Mä en oo vieläkään kuullu mitään... kaikille muilla näyttää jo kaikki varmistuneen? :( yritin soitella tänään Olgalle, mutta joko en saanut ketään kiinni tai mulle sanottiin että se on lounaalla :D nyt en tiedä mitä pitäis tehdä, huomenna pitäis ilmoittaa otanko suomalaisen kesätyöpaikan vastaan... en kuitenkaan halua jäädä kesätyöttömäksi :(

Yllättävää miten moni on vuokraamassa omaa kämppää... Olin Disneylla kaksi kesää töissä ja jotenkin se kimppakämppäasuminen oli silloin ainakin ihan kivaa, sattu ihan jees kämppikset ja niissä työntekijöiden asuntoloissa oli paljon bileitä ja niissä tutustui ihmisiin. Lisäksi parhaimmassa tapauksessahan pääsee espanjalaisen kanssa asumaan, ja siinä se kielitaito kehittyykin :) Luultavasti kotona ette tuu kuitenkaan viettämään ihan hirveesti aikaa... Ranskassa oli ainakin koko ajan jotain muuta tekemistä :D

9
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Virginia / Pohjois-Carolina
« : 08.04.2008, 12:35:08 »
Etelä-Carolinassa on tullut käytyä, mutta Pohjois-Carolina ei ole tuttua seutua:(
SC:ssä Myrtle Beach ja Charleston on ainakin kivaa seutua.

10
Tää termi tuli vastaan Paris-Bordeaux -juna-aikatalussa ja siinä oli, että pelkkä adult-lippu maksaa 84e, ja tämä Full Fare Adult maksaa 25e.  :o

Mä kyllä ymmärrän englantia ja tiedän mitä tarkoittaa sanat full, fare ja adult, mutta terminä en käsitä sitä, ja varsinkin kun siinä on hinta noin paljon halvempi. Lähinnä kiinnostaa, että jos yksin reissaan junalla pitkin poikin, enkä ole opiskelija, niin olenko mä just toi full fare adult.

Kerro, mitä siinä lukee ranskaksi niin yritetään selvittää tää sitä kautta :)

11
mitä eroa tuolla Kunerilla ja Alohalla on? Omassa läpyskässäni, jonka sain jo haastattelussa, puhutaan välillä Kunerista ja välillä Alohasta, mistä tietää kumpaan pitää ottaa yhteyttä?

Muhun ei vieläkään ole otettu puhelimella yhteyttä... :( lähetin jo sähköpostiakin viime viikolla perään. Mun pitäis antaa vastaus yhdestä toisesta kesätyöpaikasta keskiviikkoon mennessä, että aika tiukoille menee. En tiedä mitä teen :(

12
Ranska / Vs: Matkustaminen Ranskassa bussilla
« : 06.04.2008, 13:00:48 »
Ohoh, taitavat ranskalaiset taas suosia omaa kieltään. Kokeile vaikka näitä linkkejä:
http://www.tgv-europe.com/en/home/
http://www.sncf.co.uk/

TGV-luotijuniin sisältyy aina paikkaliput ostettaessa, mutta paikallisjuniin (kulkee kai "Corail" tai "TER"-nimellä, on myös "Corail Lunéa"-yöjunia) ei, kannattaa olla ajoissa junassa että mahtuu istumaan jos matkustaa ruuhka-aikoina... itse matkustin sellaisella junalla pääsiäisen aikoihin Marseille-Lyon välin, väkeä oli kuin pipoa ja jotkut joutuivat istumaan lattialla/seisomaan koko 3,5h junamatkan!

13
Ranska / Vs: Matkustaminen Ranskassa bussilla
« : 05.04.2008, 20:38:50 »
Busseista en tiedä, junilla Ranskassa on varmaan helpointa, nopeinta ja mukavinta kulkea. Junaverkosto on kattava, ja voitte valita joko nopeita TGV-luotijunia tai paikallisjunia. Tolouseen menee junalla about 5h, hinnat alkaen 24 euroa(hitaampi juna alk 17). Bordeauxiin menee 3 tuntia, hinnat alkaa 19 eurosta. Mitä aikaisemmin varaa liput, sitä halvemmalla ne saa. http://www.voyages-sncf.com/

Esim Toulousen ja Pariisin välillä on matkaa noin 700 km, joten juna saattaa siinä vaiheessa olla mukavampi vaihtoehto. Jos olet alle 25-v, pyydä "tarif découverte 12-25":a niin saa 25% alennuksen junalipuista. Ranskassa ei pahemmin pitkänmatkan busseja harrasteta.

14
Ranska / Vs: Kokeneet Ranskan-kävijät, vinkkejä?
« : 05.04.2008, 18:15:12 »
Provencesta palasin juuri reissusta, voin suositella auton vuokraamista siellä ja käväisyä pikkukylissä. Itse suunnistimme autolla Lubéronin suuntaan, josta löytyi viehättäviä pikkukyliä, joista Lourmarinissa sattui olemaan juuri silloin toripäivä. Apt tosin jätti kylmäksi. Cassis on erittäin viehtättävä pieni merenrantakaupunki Marseillen kupeessa, suosittelen(löydettiin sieltä mm. aivan idyllinen pikkuravintola)! Route des Crêtes, tie La Ciotatista Cassis'iin on kuulemma Etelä-Ranskan upein, se mutkittelee kallioilla meren äärellä. Se kannattaa tsekata jos käytössä on vuokra-auto. Meillä kävio huono tuuri ja tie oli kiinni tullen vuoksi, mutta monet ovat sitä hehkuttaneet. Aix-en-Provence on ihana, vanhahtava kaupunki joka on kuitenkin nuorekas suuren opiskelijapopulaationsa ansiosta. Marseillen Vieux Portin alue oli ihan kivaa, mutta muuten vähän suttuinen kaupunki.


Suosittelen Lonely Planetin Provence-opasta, helmi teos :)

15
Ranska / Vs: Pariisi
« : 31.03.2008, 00:31:34 »
Aattelin hankkia Paris Visite-lipun vyöhykeille 1-6. Huomasin että Pariisin ulkopuolella näyttäisi löytyvän muutakin kiinnostavaa Versaillesin lisäksi. Miten kauas tuolla lipulla pääsee ja mitä nähtävyyksiä suosittelisitte?

Auts, Paris Visite-kortti on ryöstöä. Varsinkin jos miettii että Paris Visite kortti 5:ksi päiväksi maksaa 50 euroa, ja paikallisille tarkoitettu Carte Orangen zoneille 1-5 saa viikoksi about 30 eurolla (tätä korttia tosin myydään vain maanantaista keskiviikkoon ja se on voimassa sunnuntaihin asti, oiva vaihtoehto jos on perillä 7 päivää). Päivän kestävät mobilis-liput ovat myös käteviä, niinä päivinä kun ajattelee ajelevansa paljon metrolla Pariisin keskustassa, ostaa mobilis zone 1-2:sen (olisko 5,5 euroa) ja silloin kun poistuit Versailles'iin, ostat Mobilis 1-5:sen (n.12 euroa). Kertaliput keskustassa on 1,7 e. Viikonloppuisin on myynnissä nuorille carte jeunes (about 6 euroa) jolla pääsee matkustamaan vapaasti minne lystää.

Kuutosvyöhykkeellä ei ole enää mitää turisteja kiinnostavaa. Viitosvyöhykkeellä on Versaillesin lisäksi Disneyland. Esimerkiksi Fontainebleun tai Chantilly'n linnoihinkaan asti Paris Visite ei riitä, sitten pitää ostaa SNCF:ltä eri liput.

On tullut kikkailtua noiden lippujen kanssa aikanaan... :D Kun vähän kikkailee saa säästettyä ihan kivasti rahaa ;)

16
Lentomatkustus / Vs: Piilolinssit ja lentäminen
« : 28.03.2008, 22:37:09 »
Itse olen aina ihan suosiolla pitänyt lasit naamalla lentäessä, vaikka muuten piilareita käytänkin. Lentokentän vessassa sitten piilarit naamaan. Noin pitkällä lennolla en pystyis kuvittelevani piilareita käyttämään...

17
Tyhmät kysymykset / Vs: Pariisin asemista
« : 27.03.2008, 15:01:12 »
Moikka!

Metroja menee Gare du Nordilta sekä Austerlitziin (oranssi linja nro 5, suunta Place de l'Italie, matkaa about 15 min)  että Montparnasse-Bienvenüelle (lila linja nro 4, suunta Porte d'Orleans, kesto myös reilu varttitunti) ihan suoraan, ei tarvitse vaihtoja. :)


www.ratp.fr auttaa reittioppaillaan muissa metroverkosto-ongelmissa.

18
Moikka,

Onko PortAventura ottanut yhteyttä keneenkään sellaiseen, joka ei allekirjoittanut sopimusta paikan päällä? Täällä jännityksellä odotetaan puhelua sieltä suunnalta... muistelisin heidän sanoneen, että he ottavat yhteyttä kahden viikon kuluttua.

19
Thaimaa / Vs: ipodin hinnoista thaimaassa
« : 16.03.2008, 17:40:51 »
mullekin kerrottin takuun olevan maailmanlaajuinen.
ei vain pida paikkaansa.
meni viela tuote paskaksi kahdeksan kuukauden kayton jalkeen, no mutta uusia saa kaupasta  :(

Jos ostaa AppleCare-takuun, joka venyttää laitteeseen kuuluvaa takuuta muistaakseni kahdella vuodella, on takuu voimassa kaikkialla maailmassa. Itse ostin omani USA:sta, iPod hajosi varmaan 4 kertaa ja aina tuli Suomen iPod-huollosta uusi vehje tilalle ihan ilmaiseksi. Ja kyseinen vakuutus maksoi 30 dollaria, joten kyllä kannatti.

20
Hihhih. Hassuja juttuja täällä.

Sitä en kyllä oikeasti voi ymmärtää, että suomalainen ei auta lähimmäistään. Esim. olin ruuhkabussissa jossa mummo kaatui, mursi lonkkansa eikä päässyt ylös. Olin bussin takaosassa joten mun ja mummon välissä oli varmaan 20 ihmistä. Kukaan heistä ei tehnyt elettäkään auttaakseen, joten nousin, tungin itseni ihmisten välistä, tarkistin mummon tilanteen ja käskin kuskin soittaa ambulanssin. MIKSI kukaan muu ei reagoinut tilanteeseen? Ihan oikeasti, en ymmärrä. Samoin kaverini kaatui kadulla ja mursi nilkkansa. Kassit lensivät pitkin ja poikin, mutta kukaan ei pysähtynyt auttamaan, joten kaverini hilasi itsensä tolppaa vasten pystyyn ja konkkasi hakemaan apua. Niissä maissa joissa olen asunut moinen ei tulisi kysymykseenkään.

Täysin käsittämätöntä... kamalaa! Ranskassa ollessani kannoin painavia kauppakasseja kaupasta metroasemalle, matkaa oli taitettavana 400 metriä, mutta heti kun eräs nainen huomasi minulla olevan vaikeuksia kaikkien neljän kanssin kanssa , hän tarjoutui ottamaan niistä pari kannettavakseen, vaikka yritin ensin esitellä pärjääväni... :D

Sivuja: [1] 2 3 4