Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kutvonen

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Thaimaa / Vs: Maahantulokaavakkeen hotelli
« : 25.05.2017, 10:25:40 »
Oon itse kirjoittanut niihin kaavakkeisiin suunnilleen "Hotel XYZ, Busy Street 555, Bangkok", eikä ketään ole kiinnostanut pätkääkään. Ensimmäisellä kerralla jumahdettiin passintarkastukseen kun lapussa ei lukenut hotellin nimeä ollenkaan, mutta astuttiin hetkeksi jonosta syrjään ja googletettiin joku random hotellin nimi ja osoite ja nämä lappuun kirjoittamalla päästiin mukisematta läpi. Eikä varmaan edes menty siihen kaupunkiin mitä lappuun kirjoitettiin. Nobody cares.  ::)

Ja jos joku olisi asiasta jotain joskus kysynytkin, oltaisiin vastattu että ei saatukaan huonetta kyseisestä hotellista. Mitäpä kukaan siihen enää jälkikäteen mahtaa.

2
Aasia / Vs: Penang-Prachuap Khiri Khan?
« : 05.02.2017, 13:09:18 »
Junamatkailu on Thaimaassa helppoa ja halpaa, etenkin jos tinkii hieman mukavuudesta ja ostaa lipun kolmanteen luokkaan (mikäli junassa sellaista on). On siinä oma tunnelmansa matkata paikallisten seassa. Thaimaa-Malesia rajanylityksestä maateitse itsellä ei ole kokemusta, mutta tosiaan varaa lipun edellispäivänä tai muuten hyvissä ajoin niin luulisi onnistuvan? Itse matkustin samoja reittejä mutta päinvastaiseen suuntaan. Ylitin rajan Langkawin saaren kautta, lautta tuli Koh Lipeltä. (Siellä en käynyt kylläkään kuin lauttaa vaihtamassa, hrrr mikä turistirysä - suosittelen lämpimästi saman lauttareitin varrella olevaa Koh Tarutaon saarta, joka on kansallispuisto ja ihanan autio, jos haluaa majoittua eikä ole telttaa tai riippumattoa niin bungalowejakin löytyy ja sähköäkin aggrigaatilla pari tuntia iltaisin - palvelujen perässä juokseville tämä saari ei ole. Mutta jos haluatte viettää aikaa rennosti kahden kesken luonnon helmassa upeissa maisemissa niin loistovalinta). Mantereelta tulin siis Satunista / Hat Yaista päin. Ja sieltähän pääsee sitten julkisilla eteenpäin.

Prachuap on kiva kaupunki, muutamia turisteja mutta ei mitenkään liikaa. Reppureissaajia siellä tuntuu enemmänkin liikkuvan, ja viime vuosina jostain syystä erityisesti suomalaisia. Ranta on tosiaan siellä Ao Manaon sotilastukikohta-alueella, mutta itse hypittiin uimaan ihan vaan kaupunginrannan jeesuspitkän laiturin nokasta. Ja kyllä Prachuapista pankkiautomaatit ja muut normaaliudet löytyy, majoituttiin kylläkin rannan / torin läheisyyteen missä ei tarvinnut kyllä mistään huolia.

Hua Hinin suosittelen skippaamaan, ellei halua viettää aikaansa eläkeläisturistien seassa...

Mukavaa reissua! :)

3
Aasia / Vs: Koh Tarutaolta Langawille?
« : 24.12.2016, 23:55:44 »
Viime talvena mentiin Tarutaolta Koh Lipelle vaihtamaan Langkawin kyytiin. Suoraan Tarutaolta ei tietystikään pääse, koska saari on kansallispuisto ja noita rajamuodollisuuksia ei sellaisiin yleensä sijoiteta.  ;)

4
Aasia / Vs: Pitkänä ihmisenä Kaakkois-Aasiaan
« : 24.12.2016, 13:37:34 »
Haluaisin tällä kaikella 159 senttimetrin arvovallallani lisätä vielä yhden asian, kun tuli tuosta otsansa ovenkarmiin kopsauttamisesta mieleen. Täällä kotimaassa olemme niin tuudittautuneita kaiken turvallisuuteen, että ei tulisi mieleenkään että kadun varressa voisi olla kaiken maailman vaijereita tai naruja viritettyinä niin, että niihin voi helposti paitsi kompastua mutta näinkin lyhyt ihminen loukata naamansa.  Pimeällä kadulla sitä alkaa kummasti arvostaa tätä kaikkien kritisoiman ns. sääntö-Suomen turvallisuusmääräyksiä, heijastimia, huomionauhoja, aitoja ja mitä ikinä. Tuli itselleni niin yllätyksenä tuo että asioita voi vaan törröttää ja roikkua vaarallisesti ympäriinsä, mutta ei se ole niin justiinsa.  :D

5
16 päivän päästä Thaimaa ja Laos, 6 viikon pyrähdys.  8)

Minkälainen pläni? Rookieta kiinnostaa. Ehkä joulu-uusi vuosi 2017.

Ainakin Pohjois-Thaimaahan mm. upean luonnon ja vuoriston vuoksi sekä kavereita tervehtimään. Laos on vielä ennen kokematon ja viisumeiden vuoksi pitää kuitenkin maasta poistua, joten niitä seutuja ihmettelemään. Itäinen Thaimaakin on vielä tuntematon, kenties sinnekin? Meno-paluuliput on, mutta ei sen kummempia aikatauluja ja liikutaan enimmäkseen todennäköisesti ja toivottavasti junalla (skootterin lisäksi, luonnollisestikin).

6
16 päivän päästä Thaimaa ja Laos, 6 viikon pyrähdys.  8)

7
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 09.02.2016, 01:04:43 »
Prachuap Khiri Khan, Thaimaa. Tänne tuli jumahdettua.  :P

8
Ei hyvää päivää... Reissuun kaksi arkipäivää ja yksi viikonloppu. Huomasin juuri, että kortti on voimassa 12/15 saakka. Mun ainoa kortti. Hyvin menee mutta menköön.  ::)

9
Uu, aa! 5 päivää. Listalle tuli yllärinä yksi maa lisää pari viikkoa sitten (Indonesia) ja tuntuu että tosi huteralla pohjalla mennään. Thaimaa on varmasti piece of nakki vaikka päällään seisoisi. Malesiakin on vähän hahmottunut. Mutta se hemmetin Filippiinit ja Indonesia kun en oikein hiffaa mihin siellä ei kannata turvallisuussyistä mennä. Ei nyt jaksaisi mitään kidnappausjuttuja tälle reissulle.

Ihme kuumotukset.  :o

Mutta siis joo, nelisen kuukautta ois aikaa auringossa. Ekaa kertaa päiväntasaajalle ja sen eteläiselle puolellekin.   8)

10
Tyhmät kysymykset / Vs: Viisumit Kaakkois-Aasia
« : 20.09.2015, 23:16:10 »
Heissan reissarit, heitän aihetta liippaavan kysymykseni tähän ketjun jatkoksi.

Vääntäisittekö ytävällisesti rautalangasta, että miten sen viisumihomman kanssa nyt Thaimaassa on. Mulla on menolippu Bangkokiin (lentäen) ja tarkoitus on reissailla ympäri Thaimaata sen 30 päivän ajan, ja jatkaa maateitse Malesiaan ja niin edelleen, eikä siis ole aikomusta hommata Thaimaan viisumia. Mitäs ne huhut ovat, että kysyvät viisumia tai jatkolento-/bussi-/jotain muuta lippua maasta pois jo Helsinki-Vantaan päässä tai eivät päästä koneeseen? Vai saanko leiman passiin sitten Thaikkujen päässä ja sillä selvä? Välilasku on Hongkongissa ja sitä kautta saavun sitten Bangkokiin, sikäli kun sillä on mitään merkitystä.

Kiitos jos autatte Aasia-noviisia.  :)

11
Matkaseuraa / Vs: Thaimaa, marraskuu ->
« : 16.09.2015, 10:59:26 »
Täältä http://www.travelfish.org/weather_fish.php pääset tsekkaamaan Thaimaan sää- ja sadetilastoja. :)

12
Just laskin että kymmenen viikkoa ja sitten talveksi Kaakkois-Aasiaan. ^-^

13
Hei, myös minä olen samoilla suunnilla samoihin aikoihin. :) Lähden reissuun marraskuun loppupuolella ja aloitan Thaimaasta, mutta jatkoa en ole vielä päättänyt enkä varmaan kovin lukkoon lyökään. Voi olla, että suuntaan Kambodzan ja muiden sijaan Malesiaan ym. päin, saa nähdä. Mutta olen näillä näkymin yksin reissussa ja ensimmäistä kertaa Aasiassa muutenkin, joten mulle saa kanssa laitella viestiä jos tulee tylsää matkan varrella. Tien päällä olen ainakin 3-4 kk, ihan niin pitkään kuin vain suinkin mahdollista. Mietinnässä on saada venytettyä penniä esim. Wwoofaamalla tai muuten.

Onpas ihanaa kun on reissu tulossa.  8)

14
No joo kyllä kesään aina yksi pyörähdys Kreikan rannoilla festaroimassa mahtuu.  8)

15
Kesän kynnyksellä piipahdus Romaniassa. Eilen ostin lennon Bangkokiin marraskuulle ja siellä jossain sitä tulisi sitten talvi pyörittyä. Eka reissu yksin kaukomaille, aika huisi tunne.   :)

16
Kiikarissa on lyhyet pyrähdykset Lontooseen ja Berliiniin tälle kesälle. Vihdoinkin talous siinä jamassa, että voi vaan ottaa ja klikata lentolippuja ostoskoriin.  :) Nyt vaan ahkeraa säästämistä vielä ensi talvi ja kesä ja sitten kaukomaille seuraavaksi talveksi - tai edes pariksi kolmeksi kuukaudeksi, Aasiaan päin havittelen. Kausityö on hieno asia!  ;D

17
Yleinen / Vs: Matkustelevan unelmatyö?
« : 06.06.2014, 20:27:14 »
Kausityön tekeminen. Kesällä ulkona töissä, talvella tarvittaessa sisällä. Tai reissussa.  :) Esim. puutarha/viheralalla moni tekee jotain vastaavaa.

18
Ei ole Youtubesta, mutta video kuitenkin. Melko näppärää repunpakkaamista, josta voi ottaa opiksi.

http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=74320

(Eri asia sitten jaksaako tuota tehdä joka pysähdyksen ja repun vetskarinraottamisen jälkeen uudelleen...)

19
Kuukauden päästä aletaan laskeutua Hong Kongiin...

20
Kokemuksia Sveitsistä, anyone?

Sivuja: [1] 2 3 ... 10