Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - groupie

Sivuja: 1 ... 6 7 [8]
141
läsnäolopakko sisi riippuu ihan kursseista ja opettajista. esim. käännöskursseilla läsnäolopakko on ihan ymmärrettävää, mutta tietty on monia kursseja, jotka suoritat vaan tenttimällä sen lopuksi. Ja kyllä jos ahkeraa opiskelee niin syyslukukaudella pystyy tienata kaikki tarvittavat opintopisteet opintotukea ajatellen.  ja voihan lähteä vaikka vaihtoon! opiskella ja matkustaa samalla:)

142
ainakin ranskalaiset ja liettualaiset vaihtarit täällä olivat jo tullessaan sitä mieltä että korvatunturilla se asuu.
ja nyt ovat sitä mieltä varmaan muutkin kun sen treffasivat lapin matkallaan,heh.

143
Riippuu varmaan vähän, mitä opiskelee eli onko läsnäolopakkoja luennoilla, mutta ainakin näin humanistina kieltenopiskelijana voin sanoa, että 3kk poissaolo olisi sama kuin olisi koko syyslukukauden poissa, koska siinä missaisi jo aikalailla kursseista tai kokonaisia kursseeja todennäköisesti.
Nythän kun on se uus systeemi niin tulee niitä ns. lähiopetuksettomia viikkoja aina jaksojen väliin, eli jos on onnekas eikä ole silloin tenttejä tms. niin voi onnistua ihan helposti ottaa vaikka muutamakin reilun viikon loman vuodessa missaamatta mitään luentoja tms. ja tietenkin joululoma on pitkä, samoin kesäloma voi olla neljäkin kukautta.. näin ainakin meidän yliopistossamme.
Kannattaa siis varmaan ajoittaa se matkailu lomien ajalle.
Jos on varaa silloin matkustaa..lomathan usein menee työnteossa...mut sitäkin voi tietty tehdä ulkomailla.

144
Pohjoismaat / Islanti
« : 15.03.2006, 21:47:16 »
ja bussilla pääsee ilmaiseksi jos on menossa johonkin hotelliin (en varma että mihin tahansa) tai ilmaiseksi jos on muka menossa jonnekin hotellin..heh heh..

145
Pohjoismaat / islantilainen ruokakulttuuri?
« : 15.03.2006, 19:08:38 »
joo cokis-riippuvuuteni kans vain paheni Islannissa!

Maitotuotteita syödään siellä paljon! Ehdoton suosikkina ja islantilaisten suosikki on Skýr..eli vähän niinkuin rahka Suomessa, mutta ei ihan. Löytyy kaikenmakuisia! tosi hyvää!
Ja se hai tosiaan...taitaa olla kamalinta mitä olen suuhuni pistänyt, mutta ehdottamasti sitä on siellä testattava, Brennivínin eli kirkkaan viinashotin kera!

Yleisesti Islannissa on tosiaan aika amerikkalaistunut ruokakulttuuri, vaikka perinneruokia onkin kaikennäköisiä. Kaikki epäterveellinen on "halpaa". Kaupoissa on kamalasti vaaleaa paahtoleipää. Kieltämättä ihaninta on laittaa leivänväliin selllasta katkarapumajoneesi mössöä--joka on todella lihottavaa kylläkin.

146
Pohjoismaat / Islanti
« : 15.03.2006, 19:02:52 »
nyt on just tosi halpa tarjous. ainakin killroyalla myynnissä helsinki-reykjavik-helsinki 299e
kylläkin siellä saa viipyä vain kuukauden max.
muuten halvin vaihtoehto on lentää eka joko lontooseen tai kööpenhaminaan ja sieltä icelandexpress kuten yllä jo mainittiinkin islantiin.

147
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Geiranger, Norja
« : 14.03.2006, 18:28:02 »
jees, eli paperisotaa edessä. Taitaa olla aika samanlainen systeemi kuin Islannissa, jossa olin kanssa töissä jonkin aikaa vaihdossa ollessani. Mutta Norjassa myös henkilötunnus siis verovirastosta..okei. kiitos linkkivinkistä.
Eihän pohjoismaista muuttokirjaa kysytä siellä missään? jos viipyy maassa vain max. 3,5kk? eikös se raja ole Norjassakin 6kk..
noh, mulla on vielä jonkin aikaa ottaa selvää näitä asioita:)

148
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Geiranger, Norja
« : 13.03.2006, 21:23:54 »
he heh, aivan loistavaa kyllä, että satuin kirjoittaa tälle foorumille ja voin nyt pommittaa suä kysymyksillä.
Sinne Ålesundiin ei kai pääse junalla Bergenistä..ja sieltä hotellista sanottiin että paras tapa on lentää ja sit ottaa bussi, mut mun norjalainen kaveri sano et halvinta ois mennä bussilla bergenistä asti, et täytyy kattoo noita aikatauluja sitten myöhemmin vähä tarkemmin..
harmi tosiaan että matkustus siellä on noin hankalaa..koska itekin suunnittelin et oslossa ja bergenissä vois käydä useemminkin jos on varaa ja aikaa..mut täytyy sit kattoa..
hyvä tietää tosta junalippusysteemistä!
ja mietiskelinkin että kannattaako tota ruokaa ottaa..
sain kans sen oppaan ja oon sitä lueskellutkin.
kiitti infosta tähän asti, kyselen viel lisää:)

149
Terveys ja turvallisuus / Korvien lukkiutuminen junassa
« : 13.03.2006, 12:28:17 »
On se varmaan aika paha-asia, ainakin jos tuntuu samalta kuin itselläni muutaman kerran lentokoneessa. Ei onneksi tapahdu aina, mutta eräällä kerralla kun olo oli kyllä jo hiukan flunssainen ja kaksi laskua saman päivän aikana niin olo oli yhtä tuskaa laskeuduttaessa, tuntui että pää räjähtää. Ja seuraavaan aamuun asti korvani olivat lukossa. Toivottavasti ei tuollaista lentoa enää..
kuulin muutes sellaista, että joidenkin lentoyhtiöiden lentoemännät eivät saa edes lentää flunssaisena, juuri tämän takia.

150
Yleinen / Mitä tuotte matkamuistoksi?
« : 12.03.2006, 21:08:30 »
täytyy myöntää, että mukaan lähteen usein kaikenlaista turistikrääsää.
shottilasi joka maasta, postikortteja ja cd-levyjä ainakin. ja tietenkin valokuvia!

151
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Geiranger, Norja
« : 12.03.2006, 19:04:33 »
Joo, yllättävän kalliiks tulee ainakin sinne matkustaminen täältä Suomestakin. Mul on nyt lennot Bergeniin, jossa kyläilen muutaman päivän eka siellä asuvia kavereita ja sitten suuntaan kohti Geirangeria varmaankin tuossa 14.5. En tiedä oikein, että kannattaisiko eka lentää Ålesundiin ja sieltä bussilla vai koko matka bussilla..mites sä saavuit sinne?
Millaset huoneet siellä muutes on? kun ne on kuitenkin aika halvat niin mietin, että ei varmaan kovin luksusta?
Ja miten muutes toimit sen verokortin kanssa? Sen voi ilmeisesti hankkia sitten siellä Geirangerissa? kuten myös sen henkilötunnuksen-D-nummer, vai mikä se norjaks olikaan..

innolla ja jännityksellä odottelen jo:)

152
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Geiranger, Norja
« : 12.03.2006, 13:27:57 »
joo englantia mäkin kyl mieluummin. Opiskelen kyllä ruotsia ja yks syy tulla sinne on just oppia ymmärtämään myös norjaa paremmin, mutta silti epäilyttää oma ymmärryskykyni, heh.
aiotko olla siellä kauankin töissä?
Nähdään sitten varmaan toukokuussa:)

153
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Geiranger, Norja
« : 12.03.2006, 12:21:44 »
Hei!
Hyvä, että siellä on nyt sitten joku jolta kysellä jo ennakkoon vähän sisäpiirin tietoja:)
Oon tulossa toukokuussa siis Union hotelliin ja siellä lähinnä kai ravintolatyöhön. Hiukan pelottavaa, että miten se norja sujuu, mutta yritetään ainakin:)
Kuulin kans, että siellä tulee olemaan tosi paljon turisteja.
voidaan vaikka meilailla lisää!

154
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Geiranger, Norja
« : 11.03.2006, 23:40:12 »
Onkohan kukaan ollut töissä Norjassa Geirangerissa?
Itse olen lähdössä toukokuussa ja olisi hyvä kuulla jotain kokemuksia tai vinkkejä?

155
Olettekos kuulleet... / Flyme perui lentojaan
« : 11.03.2006, 22:53:42 »
Tietääkö kukaan, miksi Flyme peruu lentojaan Tukholmaan?
Sain juuri viestin, että lentoni Tukholmaan aamulla 11.5. on peruttu ja kun tsekkasin Flymen nettisivut en sieltä muitakaan aamulentoja enää löytänyt.
Sain sitten hankittua tilalle Blue1 lennon Tukholmaan, josta maksoin 92e!! että ehdin jatkolennolleni Tukholma-Bergen... ompas hienoa toimintaa. Ensimmäinen ja viimeinen kerta kun aioin käyttää Flyme;tä. no, ilmoittivat sentään ajoissa!

Sivuja: 1 ... 6 7 [8]