Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - groupie

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8
21
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 23.01.2009, 17:39:47 »
Ryanairhan rahastaa niistä palveluista mitä käytät. Jos otat samat Lontoon lennot Finskiltä, niin maksat saman summan kuin ne keillä on matkatavaraa vaikka muille jakaa, vaikka itse olisit pelkästään käsimatkatavaroiden kanssa reissussa.

Jos Raiskin hinnat niin kauhistuttavat niin LENTÄKÄÄ MUILLA YHTIÖILLÄ, eipä tartte kitistä täällä rahan menosta. Veikkaan kuitenkin että aika monessa tapauksessa Ryanairin lentolipun loppusumma on kilpailijoita pienempi.

Aivan. Itse ehkä kitisenkin nyt enimmäkseen siitä, että erilaiset maksut ja säännöt Ryanairilla koko ajan lisääntyvät. Koskaan aikaisemmin en ainakaan itse ole vielä törmännyt siihen, että tax-free ostokset, käsilaukut jne. pitää mahtua yhteen laukkuun, vaikka säännöissä lukeekin, että yksi laukku. Siis en Ryanairillä, enkä muilla kalliimmilla yhtiöillä. Mutta nyt siis tässä asiassa ollaan tiukempia ja siitä tulin tänne kitisemään niin kaikki voivat olla tähän varautuneita kun lentävät kyseisellä yhtiöllä.

22
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 23.01.2009, 14:50:45 »
Ryanair alkaa kyttäämään aiempaa tarkemmin matkustajien käsimatkatavaroita, ja aikoo puuttua esim. käsilaukkuihin tai läppärilaukkuihin, joita yritetään viedä toisena käsimatkatavara.
Erikseen ei mainita mutta ilmeisesti koske sitten Tax Free ostoksiakin (?)

Uutinen

Ylimääräisestä tavarasta veloitetaan portilla 30€ ja viedään ruumaan.

Standstedilla ainakin tosi tarkkaa.. Olkalaukusta sanottiin jo check-innissä, että pitää laittaa toisen laukun sisään. Ja ennen kuin meni boarding alueelle niin pysäytettiin, että on liikaa käsimatkatavaroita ja jouduin sitten tunkea sen laukun toisen sisään. Siinä oli myös tiski, jossa ilmeisesti piti sitten maksaa, jos se ei onnistunut. Rasittavaa Ryanair-rahastusta, mutta minkäs teet...mitähän seuraavaksi.

23
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - majoitus
« : 23.01.2009, 12:48:40 »
Ite varasin nyt Travel lodge city road 5 yötä, kaksi henkeä double 240 puntaa sisältäen aamiaiset, mutta vasta pari vkoa uuden vuoden jälkeen (uusi vuosi ois tullu liian kalliiks nii siirrettiin matkaa paril vkolla) että raportoin sitten kuinka kävi majotuksen suhteen :)

Paikka on nyt testattu ja voin lämpimästi suositella. Sijainti oli hyvä. Helppo kävellä yölläkin Liverpool streetiltä (standstediltä junalla tuleville siis hyvä vaihtoehto) Huoneet olivat todella siistit ja uuden näköiset. Huoneessa oli myös tv ja vedenkeitin: teetä ja kahvia. English Breakfast hintaan 6.75 puntaa, jolla selvisi iltaan asti. Ystävällinen henkilökunta. Rauhallinen sijainti. Sinne siis kaikki! Suosittelen.

24
Kannattaa tsekata Ebaysta. Kävimme juuri Lontoossa Franz Ferdinandin loppuunmyydyllä keikalla. Liput ebaysta, hinta oli kyllä melkein kaksinkertainen, mutta halvempi kuin vastaava konsertti Suomessa olisi.

25
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 11.12.2008, 08:54:56 »
Lueskelin äsken läpi saamaani varausvahvistusta Tampere-Lontoo lennosta. Siellä on tällainen sääntö koskien käsimatkatavaroita:

"CABIN BAGGAGE - Strictly one item of cabin baggage per passenger (excluding infants) weighing up to 10kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm is permitted (handbag, briefcase, laptops, duty free etc must be carried within your permitted 1 piece of cabin baggage). We reserve the right to cancel your reservation without refund and to deny you boarding if you arrive at the boarding gate with more than one cabin baggage or if that item exceeds the maximum dimensions "

Onko se todellakin noin tarkkaa nykyään? Onko jollekin koitunut ongelmia, jos on ollut menossa koneeseen esimerkiksi perus käsimatkatavaramittoihin mahtuvan laukun+käsilaukun+tax-free ostosten kanssa. Itse oon ainakin lähes poikkeuksetta aina, jo turvatarkastukseen laittanut hihnalle kaksi laukkua (siis käsilaukun+normaalin käsimatkatavarakokoisen laukun) ja kukaan ei ole koskaan sanonut mitään. Miten on asia nykyään esim. juuri Standstedillä?

vähän muutes harmittaa, kun otettiin normaali check-in online-checkinnnin sijaan siksi, ettei tarvis Lontoossa juosta etsimässä paikkaa, missä tulostaa ja tehdä check in. Ja nyt ilmeisesti onkin niin, että check-in Standstedissä hoidetaan ensinnäkin pelkästään? itse automaatilla?? ja että myös paluun check-innin olisi voinut tehdä samalla kuin menon netissä.

26
Yleinen / Vs: Passissa silmälasit, päässä ei?
« : 11.12.2008, 00:06:58 »
Mulla on toisinpäin että passissa ei ole silmälaseja mutta päässä on, ja on ne pari kertaa pyydetty ottamaan pois päästä. Tuskinpa tuo kauheasti haittaa, kunhan muuten näyttää jotakuinkin samalta kuin passikuvassa.

nykyään vaikka silmälasit päässä saakin olla kuvassa neuvotaan ottamaan lasit pois, juuri siksi, että ne usein heijastaa, peittää silmät jne. Eli tuo tilanne on varmaan aika monilla Suomen passin omistavilla ainakin. nim. viimekesäinen passivirkailija :)


27
Yleinen / Vs: Passissa silmälasit, päässä ei?
« : 10.12.2008, 23:00:50 »
Nykyisin ei muuten passikuvassa saa olla silmälasit päässä. Mutta itse oon piilarit päässä matkannut, eikä ole ollut ongelmia, vaikka passikuvassa rillit päässä onkin. Eipä ne hiusten pituudesta/väristäkään mitään sano, miksi rilleistä?

Saa olla silmälasit päässä, mutta ne ei saa heijastaa ja silmien täytyy näkyä kunnolla.

28
Yleinen / Vs: Reissukateus
« : 18.11.2008, 22:18:03 »

Ja mitä tulee näihin mun omiin "lähtemisiin" niin toki sitä takaisin paluuta (samaan työpaikkaan siis) on edes auttanut se, että koitan aina hoitaa hommani hyvin enkä missään nimessä lähtiessäni polta siltoja takani. Myöskin nyt kun pari kertaa oon ottanut hatkat, niin lähtiessä olen aina sopinut jo valmiiksi, että kun tulen takaisin niin otan heti yhteyttä työnantajaan ja katsotaan sitten mikä on tilanne. Itseasiassa se on aika hauskaakin lähetellä reissun päältä niitä meilejä : "reissumies taalla taas terve, onks hommia" tyyliin :)


Hyvä juttu! :) Parhainta, kun sekä työnantaja että työntekijä saavat sovittua niin, että reissuun voi lähteä!

29
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 18.11.2008, 09:55:48 »
Siis WTF (xcuse me my French mutta hermot menee), tämä check-in/matkatavara-asia ei nyt vaan aukea (olen selannut sivuja taaksepäin vaikka kuinka)..autatteko?

Onko tosiaan niin, että jos haluat Ryanairin lennolla laittaa lentolaukun ruumaan etkä ottaa mukaasi matkustamoon, niin siitä joutuu maksamaan aina ylimääräistä??! Mitäs ihmeen järkeä siinä on? Tai siis käytännössähän matkatavaroissa on aina esimerkiksi niitä kiellettyjä nesteitä (dödöt, hajuvedet ym.) joita ei edes tietyssä määrin saisi viedä matkustamoon..ja itse olen muutenkin mieluummin ilman laukkua sisällä koneessa.

Finskillähän on sähköinen check-in ja voit kentällä jättää ruumaan menevät omalle luukulleen ja marssia suoraan turvatarkastukseen. Jos teet Ryanairille online check-inin ja haluat matkatavarat ruumaan (olettaen että sitä lisämaksua ei ole) niin onko kentällä oma luukku näille tavaroille..?

Sekava systeemi..

Kyllä, Ryanilla siis maksaa, jos laittaa laukun ruumaan. Jos laukun laittaa ruumaan, ei voi tehdä online-check inniä eli siihen tulee vielä se check-in maksu. Laukun kanssa siis jonotat normaalisti check-inniin. Hajuvesiä yms. et siis voi ilman ruumaan menevää laukkua ottaa mukaan, ellei ne sitten ole alle 100ml pakkauksissa. Ja mitä järkeä? Ei mitään matkustajille, mutta lentoyhtiölle kyllä. Siihenhän Ryanairin halvat lennot kai perustuu, että kaikessa muussa rahastetaan. Lentohinnat siis suosivat ihmisiä, joilla ei ole mukana kuin käsimatkatavarat.

30
Yleinen / Vs: Asunnon vuokraus matkan ajaksi
« : 18.11.2008, 09:49:54 »
Olen jälleenvuokraamassa asuntoani kevääksi ulkomailla oloni ajaksi. Asunto on yksiö, joten sitä ei voi alivuokrata. Aion tehdä kunnon vuokrasopimukset ja vaatia kotivakuutusta ym, mutta nyt tuli mieleen että mitenköhän verottaja suhtautuu tähän asiaan? Olen opiskelija, joten ei huvittaisi ilmoitella verottajalle mitään lisätuloja, etteivät tulorajat mene yli. Asun siis vuokra-asunnossa ja minulla on asunnon omistajan lupa vuokrata asunto eteenpäin. Jostain luin, että vuokratulot ovat tuloveronalaista tuloa, päteekö myös tähän tapaukseen? Ei huvittais joutua mihinkään lisäongelmiin tämän takia...

Kiitos paljon, jos joku asiasta jotain tietää.

Ei kai tuosta mitään ongelmaa pitäisi tulla, jos asunnonomistajan lupakin on olemassa. Moni tuttuni on vuokrannut kämppäänsä sen ajaksi kun on poissa enkä kyllä ole koskaan kuullut, että verottajalle olisi mitään ilmoittanut. Mutta ei kai se edes ole mitään lisätuloa, jos itse maksat vuokran ja kämpässäsi väliaikaisesti asuva maksaa sulle plusmiinus nolla aikalailla. En sitten virallisesti tiedä. Tietenkin kannataa tehdä vuokrasopimus, ja pyytää vaikka takuuvuokra jos vähänkin epäilyttää henkilö, jolle vuokraat.

31
Yleinen / Vs: Alkoholi ja matkailu
« : 18.11.2008, 09:40:35 »
Juon kyllä reissussa vähemmän kuin normaalisti. Tai siis reissussa tulee useammin käytyä esim. yksillä, mutta kyllä ne överikännit ja pahimmat krapulat on yleensä Suomessa koettu :D Menee reissuaikaa hukkaan, jos aamulla ei pääse sängystä ylös tai on niin huono-olo, ettei kiinnosta lähteä edes mihinkään. Pidempiä aikoja jos on samassa paikassa, tietysti eri juttu, mutta esim. muutamien päivien-viikon lomalla ei ole yleensä tullut niin juotua, poikkeuksia lukuunottamatta, heh.

32
Yleinen / Vs: Reissukateus
« : 18.11.2008, 09:35:31 »
Toinen juttu mitä ihmiset myös usein valittaa onkin sitten tuo aika kysymys. Kun ei oo lomaa ja kun ei ei oo varaa pitää palkatonta ja kun on noi opiskelut ja toi tyttö/poikaystävä tossa blaa blaa blaa. Vittu paskan marjat! Taas tullaan siihen tärkeysjärjestys kysymykseen. Kyllä sitä aikaa on jos oikeesti haluaa sinne reissuun. Ite oon nyt kaks kertaa jo putkeen ottanut loparit duunista (ja vieläpä sama firma) ja kolmannen kerran meinaan ottaa nyt vuoden vaihteessa, jotta pääsen taas reissuun. Mulla on muuten nyt menossa kolmas työsuhde tossa mestassa vuoden sisään :D Eli kyllä sitä aikaa järjestyy jos oikeesti haluaa. Viime reissulta kun tulin himaan mulla ei todellakaan ollut tietoa koska saan duunia jne. No sekin asia sitten järjesty taas nopeesti kun aloin järjestelemään ja pääsin siis samaan mestaan takasin mistä olin lähtenyt :) Ja mitä tulee opiskeluihin, aina voi pitää välivuoden tai pidentää lomaa. Tyttö / poikaystävän voi myös jättää himaan / ottaa mukaan. Onhan näitä vaihtoehtoja. Siis jos oikeesti haluaa.

Valintojen maailma
Niinku meikäläisellä on tapana aina sanoa.


Kuulun kyllä itsekin niihin, jotka useinkin pistävät matkustamisen esim. muiden mielipiteitten edelle ja lähtevät reissuun, vaikka saavatkin tympeitä kommentteja lähipiiriltään. Onneksi löytyy myös liuta kannustajia ympäriltä, jotka itsekin reissaavat koko ajan.
Monet tutut kyselevät aina nähdessään "joko on seuraava reissu varattuna?" tai esim. sukulaiset perheenjäseniltäni, että "onkos se taas ulkomailla?" näihin kommentteihin saattaa usein sisältyä pieni vittuilun sävy, mutta itse saan suurinta nautintoa siitä, jos saan vastata että "joo ens viikolla lähden taas" :D kun moni odottaa, että vihdoinkin vastauksena olis jotain tyyliin "eiköhän nämä reissut ole nyt vähäksi aikaa tehty" ha hah.

Mutta tuohon aikaisempaan Syndrodomen viestiin kommentoisin vain, että ei se kaikilla ole niin yksinkertaista ja mustavalkoista kuin tekstissäsi annan ymmärtää, että reissuun vaan lähdetään ja otetaan loparit töistä. Ei reissaamista vaan voi ihan tavistallaaja laittaa KAIKEN muun edelle. Jos esimerkiksi viihdyt työpaikassasi ja oot tyytyväinen siihen, mitä teet niin ei sitä vaan lähdetä pariksi kuukaudeksi reissuun, jos halutaan jatkaa samassa firmassa. Uskallan nimittäin väittää, että kaikilla ei niin hyvä mäihä ole käynyt työpaikan suhteen, että kolmansienkin lopareitten jälkeen ottaisivat takaisin. Riippuu tietty, mistä työstä on kyse. Tässä elämäntilanteessa kun teen "vähän mitä sattuu töitä pätkittäin" voisin hyvin toimia niinkuin sinä, mutta sitten kun se unelmaduuni löytyy ja sen saa niin en ainakaan heti lähtisi sitä reissulla riskeeraamaan. Mahtavinta on tietysti, että tällaisia saa sovittua ja järjesteltyä, ja varmasti tekisin kyllä kaikkeni tuollaisten järjestelyitten eteen, mutta kaikilla se ei vaan onnistu.
On siis mielestäni tavallaan epäreilua hyökätä ihan täysin niitä vastaan, jotka sanovat, että "voi kun minäkin voisin lähteä, mutta kun on sitä ja tätä ja tuota" joskus vaan niistä muista jutuista yhdessä tulee liian suuri kynnys reissuunlähtöä ajatellen.
Älä ymmärrä väärin, ihailen kyllä asennettasi, että pystyt laittamaan reissaamisen arvoasteikolle ykköseksi. Itse reissaan (esim. vanhempieni mielestä liikaa), omasta mielestäni liian vähän, ja syynä ovat sellaset jutut kuten raha, aika, työpaikka, opiskelu. Aina kun mahdollista kuitenkin lähden! Vaatii kuitenin suurta itsekuria, että pystyy esimerkiksi ihan arjen rahankäytön suunnittelemaan ja toteuttamaan niin, että on varaa vielä siihen yhteen ns. ylimääräiseen reissuun, etenkin jos ympärillä on juuri niitä ihmisiä, jotka priorisoivat ihan muita juttuja ja ymmärrystä esimerkiksi baarireissun väliinjättämiseen ei tule.

33
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - majoitus
« : 28.10.2008, 12:46:44 »
Ite varasin nyt Travel lodge city road 5 yötä, kaksi henkeä double 240 puntaa sisältäen aamiaiset, mutta vasta pari vkoa uuden vuoden jälkeen (uusi vuosi ois tullu liian kalliiks nii siirrettiin matkaa paril vkolla) että raportoin sitten kuinka kävi majotuksen suhteen :)

34
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 26.10.2008, 21:06:33 »
Varasin juuri Lontoon lennot Ryanilla kahdelle. Jos varaussysteemin laittoi hakuun 1 henkilö oli hinta 0 euroa, kun laittoi kaksi henkilöä tuli hinnaksi 14.90! siis mikä pointti tuossakin oli. tuskimpa vahinko?

35
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - majoitus
« : 24.10.2008, 17:39:48 »
Pähkäilen tässä Lontoon majapaikkojen kanssa. Haussa on hyvä ja ei liian kallis hotelli ja tämä teidän mainitsema Travel Lodge -ketju alkoi kiinnostaa. Osaako joku kuvailla tarkemmin? Missä ketjun hotellissa ootte yöpyneet? Tarkoitus ois ehkä lähteä uudeksi vuodeksi Lontooseen ja hyvä ja halpa on silloin tosiaankin hakusessa!

36
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 19.08.2008, 20:17:51 »
Halvinta on tehdä ruokaostokset Bónus-ketjun kaupoissa. Maista Skýriä, nam.

37
Eurooppa / Monacon formulamatka?
« : 21.02.2008, 18:20:08 »
Kiitos vinkeistä. Täytyy harkita vielä, kauanko sielläpäin viivyn, mutta kuulostaa siltä, että ainakin käytävä on:)

38
Lentomatkustus / bremenin lentokentällä yöpyminen?
« : 20.02.2008, 22:46:46 »
En tiedä, koska ovet olivat menneet kiinni, mutta vietimme yötä ekaks Bremenissä Mäkkärissä, sitten jossain pubissa ja kun kyllästyimme päätimme lähteä jo kentälle...kello taisi olla jotain puoli kolme. Kenttä olikin suljettu, kun sinne taksilla saavuimme, mutta nou hätä, joku mies (ehkä joku vartija tms.) tuli kysymään, että onko meillä lento aamulla, että se voi avata meille ovet ja päästää sisään. Sinne sitten pääsimme käsinojattomille penkeille makoilemaan ja oli siellä muutama muukin ihminen. Hienoa palvelua!

39
Eurooppa / yöpyminen Monacossa
« : 20.02.2008, 21:54:41 »
Kyselempäs nyt tämän ketjun jatkona, että onko kenelläkään tietoa majoituksesta Monacossa? Tähän mennessä surffailtuani on vastaantulleet majapaikat olleet kovin kalliita, mikä ei ehkä ole yllättävää Monacon ollessa kyseessä. Mutta löytyisiköhän Monacosta jotain mukavaa ja ei-kallista hostellia, jossa viettää yksi yö? Vai mitä mieltä olette, kannattaako edes yöpyä Monacossa, kun olen lähdössä reissuun Genovaan Italiaan ja majapaikka löytyy sieltä, onko parempi mennä aamulla junalla/bussilla? Monacoon ja tulla illalla takas? Vai onko Monacon lähellä vielä joku paikka, jossa ehdottomasti kannattaisi pistäytyä? Ehtiikö päivässä nähdä "kaiken" Monacossa?
Mitä kaikkea nähtävää siellä on, jo yllä mainittujen lisäksi?
Matka Genovaan on huhtikuussa.

40
Onnellisuutta tähän viikonloppuun tuo Kentin keikka Vaasassa, joka oli loistava!! Mahtava tunne olla hienolla keikalla, jossa yleisö ja bändi on mukana! Ja tekivät vielä encoren kahdesti. Hieno fillis, jee jee.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8