Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - groupie

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8
41
Eurooppa / paras kohde muutaman päivän lomailulle?
« : 27.01.2008, 14:02:10 »
Ehdottaisin Saksan Bremeniä tai Hampuria. Ite tein miniloman Saksaan just joulukuussa. Hampurissa 2pvää ja Bremenissä 2, ehti ihan hyvin tehdä kaikkea kivaa.
Ryanilla pääsee halvimmillaan n. 20 eurolla edestakas Tampereelta Bremeniin! Bremenistä taas junalla n. 1,5h Hampuriin, jos ottaa sellasen ryhmä/seutulipun hinta on 28e max. 5hklöä, eli ei kovin kalliiksi tule.
Molemmissa kaupungeissa on oikein hyvät shoppailumahdollisuudet. Hampurissa museoita ja yöelämää, samoin Bremenissä, kauniita rakennuksia, ja hiukan Suomea alhaisempi hintatasokin.

42
Pohjoismaat / Hurtigruten & Norway in a nutshell
« : 28.12.2007, 14:35:49 »
Aika tiukka aikataulu sulla, ja kaikissa kaupungeissa on paljon nähtävää. Reitti sinänsä kuulostaa hyvältä, eli suosittelisinki, että pidennät matka-aikaasi niin ehdit nauttiakin reissusta, tai sitt en heivaat jonkun kohteen pois suunnitelmasta. Extra yön olisin ehkä Bergenissä, mikä on mun lempparikaupunki Norjassa, ja matkustaisin sitten yöbussilla Osloon, jolloin tulisi yhdellä lisäyöllä paljon lisäaikaa Bergenissä, ja säästäisi rahaakin.

Eli jos jaksaa matkustaa yöaikaan niin Bergenistä Osloon ainakin toissakesänä meni Lågprisexpress bussi, joka siis lähti ainakin silloin illalla Bergenistä ja oli aamulla Oslossa perillä. (matka oli kyllä aika tuskainen kun yritti nukkua, mutta halpa n.6 euroa!)

Trolley-matkalaukkujen kanssa matkustamisessa ei ollut mitään ongelmaa ainakaan busseissa eikä lautoissa, jos ei laukkujen raahaaminen pelota. Bussikuskit ainakin aina auttoivat laukkujen kanssa, ja muutenkin neuvoivat, että missä bussia vaihdetaan.

43
Terveys ja turvallisuus / Ryöstely reisssuilla
« : 28.12.2007, 14:21:36 »
Lainaus käyttäjältä: "Raiston"
Mielenkiintoinen threadi. Luettuani läpi ajattelin muistuttaa kännyköiden varastelun jälkeisen käytön estämiskeinoista.
.......

Toivottavasti tämä muistutus auttaa jotakuta pahimman sattuessa. :)


Huih, tuossa oli kyllä kieltämättä monta hyvää varokeinoa ja voin kertoa, että n. vuosi sitten kun kännykkäni vietiin ja sillä soiteltiin todella toivoin, että olisin ollut tarpeeksi vainoharhainen ennen matkaa ja edes jotain noista käyttänyt. En kuitenkaan varkaudenkaan jälkeen ole noihin varotoimenpiteisiin matkoilla ryhtynyt, vaikka ehkä pitäisi. Mielestäni nuo ovat kuitenkin hiukan liiallisia toimenpiteitä, tai siis yhtä hyvin ne pitäisi tehdä Suomessakin... Eniten pistääkin vihaksi se, että esimerkiksi Sonera, jolle reklamoin varkaiden soittamista puheluista ei suostunut niitä mitätöimään vaan jäivät minun maksettaviksi. Syynä oli juuri se, että en ollut esimerkiksi pitänyt kännykkääni kiinni laukussa! (siis haloo kuka pitää oikeesti kännykkäänsä kiinni normaalisti!) ja etten ollut sitä suojannut salasanoilla.. argh. Myöskään matkavakuutukseni ei luvannut korvata tuollaisia puhelukuluja. Eli nämä toimenpiteet ilmeisesti pitäisi tehdä, jos haluaa huonon tuurin sattuessa välttyä ylimääräisiltä puhelinmaksuilta.

44
Kokeile jos saat halvat lennot  Islantiin. Esim. www.icelandexpress.com tai www.icelandair.fi  (joskus on vilahdellut jotain alle 300e menopaluu tarjouksia ainakin icelandairilla)
Sieltä voit lentää Reykjavikin lentokentältä Torshavnin, voi olla halpojakin lippuja. Muistaakseni itse maksoin joskus taannoin noin 100e.
Jos on aikaa käyttää matkaan vähän enemmän niin Torshavnista pääsee Smyrillinella Bergeniin (joskus saattaa olla halpoja tarjouksia, vaikka muuten liput on aika kalliit, niitä myi Suomessa Sagamatkat) Bergenistä taas pääsee Osloon halvimmalla bussilla :https://lavprisekspressen.no/lpe/content/view/full/52
ja Oslosta Suomeen edullisesti Blue1lla.

edit: niin pelkistä lentoreiteistähän kyselitkin vain:)

45
Pohjoismaat / Islanti
« : 17.07.2007, 10:13:31 »
Reykjavikissa on eläinpuisto, joka oli ihan mukava. Siellä on kotieläimiä yms.  Hinnatkaan ei kovin kalliit, jos ei jaksa kävellä, sinne voi mennä paikallisbussilla. Tässä nettiosoite:
http://www.husdyragardur.is/in-english/

Tämä sagamuseo voisi olla lapsiakin kiinnostava:
http://www.sagamuseum.is/enska/english.html

ja kansallismuseossa kannattaa käydä, se on ihan Islannin yliopiston vieressä:

http://www.natmus.is/english

Noin neljässä päivässä ehtisitte varmaan hyvin kiertää koko Islannin läpi, jos vuokraatte auton. Siinä näkisitte samalla geysirit, jäätiköt, laavakentät, vesiputoukset ilman, että joudutte maksaa kalliita maksuja turistimatkajärjestäjille.
Reykjavikista voitte tehdä valasretkiä, mutta suurempia valaita on mahdollista nähdä pohjoisessa. Auto kannattaa vuokrata, jos aikaa katsella ihan vain etelää ja länttäkin. Esim. Jökursarlonissa kannattaa käydä ja Vikin kaupungissa on hieno musta hiekkaranta.

Bluelagoonilla kannattaa mennä lentokenttämatkalla, kun se on siinä ihan matkan varrella.  Reykjavikissa taas on useampikin pienempi ulkoilmauimala.

46
Matkapäiväkirjat / Matka/työblogi Islannista (SK)
« : 14.07.2007, 10:19:12 »
Hei, kiitos linkistä.
Hauska lukea islanninelostasi! :)

47
Yleinen / Maailman kaunein kaupunki?
« : 12.07.2007, 20:37:52 »
Kaupungeista, joissa olen käynyt kauneimpia on varmasti Norjan Bergen. Kaupungin tunnelma on ehkä juuri se, mikä siitä tekee kauniin.
Ja kaikista kaupungeistahan löytyy jotain kaunista. Suomessa kauneinta on tietenkin merikaupungeissa.

48
Pohjoismaat / Islanti
« : 11.07.2007, 17:39:10 »
Lainaus käyttäjältä: "Niinu"
Groupie, Perhonen tuli tutuksi mullekin keväällä, en siellä asunut mutta useasti vierailin :D


vähänkö ois kiinnostava kuulla joitain mehukkaita juoruja, että millanen meininki siellä on ollut nyt! :) Joko ne ovat alkaneet rakentaa hotpottia sinne "puutarhaan"? voi että, on kyllä niin ikävä sitä taloa, ei kyllä vuokraisäntää ja etenkään emäntää, heh.

nojoo, menee varmaan vähä offtopiciksi nyt..

49
Pohjoismaat / Islanti
« : 10.07.2007, 20:14:48 »
Ongelma asunnonsaamisessa elokuuksi on siinä, että kaikki questhouset, joissa suurin osa vaihtareista asuu vuokraa huoneitaan turisteille kiskurihintaan, eivätkä ne halua ottaa ketään "halvalla" jo elokuussa, kun voivat tienata turisteilla.
Kannattaa pommittaa sitä Islannin yliopiston international officea vielä sähköpostilla ja selittää asiasi, olivat ainakin ihan reiluja ja uskon, että he voisivat edes antaa vinkkejä asunnonetsimiseen.
Voisit myös tehä ilmoituksen siitä, että etsit asuntoa ja jos saat käsiisi jonkun Reykjavikissa asuvan pyytää häntä viemään se yliopiston ilmoitustaululle. Monet Islantilaisetkin lähtevät itse vaihtoon ja varmasti voisivat vuokrata kämppänsä siksi ajaksi.

Tämä linkki voisi auttaa myös:

http://www2.leigulistinn.is/

Siellä on erikokoisia huoneita vuokralla. Jos et ymmärrä Islantia niin kannattaa laittaa meiliä tuohon osoitteeseen:  [email protected] ja kertoa, mitä etsit.

Myös täällä on asuntoja/huoneita:

http://www.visir.is/section/smaar01&flokkur=41&yflokkur=6&teg=sub
myöskin Islanniksi.

Reykjavikissa on kallista asua. Itse maksoin omasta huoneestani Guesthousessa euroissa n.380e/kk Talo oli kyllä loistava ja sijainti, mitä parhain...ainoastaan vuokranantajien kanssa meni välillä sukset ristiin, tässä kuitenkin kyseisen paikan
osoite:
http://www.kvasir.is/butterfly/
En kyllä usko, että vuokraavat elokuussa.

Kannattaa myös yrittää löytää se asunto tai huone keskustan alueelta tai läheltä. Etenkin, jos et esim. halua harrastaa taksilla kotiin menoa yönriennoista. Tai mennä yliopistolle bussilla. Säästät paljon, jos voit kävellä. Yleensä yliopiston järkkäämät huoneet ovatkin lähellä yliopistoa tai keskustaa.

50
Aasia / Yösija ja ruokaa paikallisilta?
« : 09.07.2007, 20:31:26 »
www.hospitalityclub.org tai www.couchsurfing.com :ista voisi löytyä ainakin sitä ilmaista majoitusta. :)

51
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Töihin Norjaan
« : 09.07.2007, 20:22:46 »
Suosittelen kyllä työskentelyä Norjassa lämpimästi:)

Euresin kautta voisi ehkä löytyä jotain työtä:

http://europa.eu.int/eures/home.jsp?lang=en

Poistin pari linkkiä ketjun yhdistämisen vuoksi. -Mr. V

52
sain viime kesän norjan duunistani veronpalautukset! jee, p&%¤ rahatilanne muuttui ainakin hetkellisesti :) siedettäväksi. jee.

53
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tympiikö?
« : 29.06.2007, 18:32:18 »
tympii..
jumitan kotona, ei oo seuraakaan kenestäkään, kun kaikki kaverit joko reissaavat ja lomailevat jossain, ja jos joku sattuu olla täällä niin ne on töissä aina kun ite olen vapaalla. Ja omat vapaat ovat 1-2pvän pituisia eli siinä ajassa on turha kovin pitkälle edes kotimaassa suunnistaa..
työvuorot on lyhyitä, eli palkalla hädin tuskin saa edes vuokraa maksettua, eli toistaiseksi ei edes kannata suunnitella matkustamista minnekään kauemmas, kun kaikki matkasäästöt joutuu käyttää normaalielämiseen kesällä.
valivalivali taas. hieno sää on sentään, siksi istunkin sisällä koneen äärellä :/

54
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Festarit!
« : 28.06.2007, 19:20:54 »
Viime kesänä jäi kaikki Suomen festarit välistä niin tänä kesänä täytyy yrittää päästä kaikkiin mahdollisiin.
Provinssi on jo takana, samoin Harjavallan Valtarock. Vaasan Rockperryssä tulee ehkä kävästyä, kun se nyt tuossa on. Tarkotus on suunnata myös ainakin Wanaja festivalin jatkoklubille:), Kokkolarockiin elokuussa ja ehkä Aukustirockiin Jalasjärvelle. Myös Seinäjoella täytyy varmaan kävästä Tangojen aikaan:)

Töiden takia (aina!) jää välistä ainakin Ruisrock, Ilosaarirock ja Ahvenanmaan RockOff, Ankkarock ja monta muuta festaria jonne haluisin.

Ulkomaiset festarit ois unelma, mutta eipä ole lomia/varaa niihin asti..blääh.

Mutta on festarit kyllä niin parasta, että täytyy nauttia kaikista mahdollisista!

55
Pallontallaajaklubi / Pallismatka numero 1.5
« : 24.06.2007, 10:47:36 »
Voi, mäki haluan osallistua. Taitaa olla kyllä aika toivotonta, koska lähes kaikki vkonloput töissä ja kaikille vapaille vkonlopuille taas ohjelmaa. blääh.  Olisin äänestänyt Karjaata. Ihan jo omian vanhojen muistojen verestämiseksi. Eihän siellä nyt juuri mitään ole, ainakin tuntui siltä, kun siellä vuoden joskus taannoin asui, mutta kiva pikkukaupunki ja kyllä sieltä ainakin baarit löytyy:D
Hanko ois kans ihana. Kerran siellä käynyt, samoin Tammisaari. Harmi kun täältä kaukaa ihan pieneenkin matkaan tarvii jo vähä enemmän vapaata.
Kannatankin, että jos pallismatka järjestetään heinä-elokuussa niin jossain Vaasan suunnalla:)

56
Lainaus käyttäjältä: "Vipe76"
Voisitteko te asiantuntijat valaista minua? Miksi kiinalaisten on niin vaikeaa oppia esim. suomen kielen ääntäminen?

Tattis :D


Ite oon ainakin ollu yllättynyt siitä, miten nopeasti esim. kiinalaiset jotka omassa yliopistossa ovat vaihtarina ovat oppineet suomea.

57
Oon myös ehdottomasti sitä mieltä, että Ryanair pysyköön Tampereella ja sinne vaan lisää lentoja.

Jo pelkistä junamatkoista joutuu opiskelijana pulittamaan ainakin n. 17 euroa enemmän, jos täytyy Helsinkiin asti mennä. Taviksena tai esimerkiksi ulkomaalaisena opiskelijana tietenkin 2xtämä summa. Matka-aikaan lisää tulee taas se 2h molempiin suuntiin. Ja vaikka pari tuntia sinne tai tänne ei itseään juuri haittaisikaan, niin juna-aikataulujen takia, jos lennot tulevat myöhään tai lähtevät varhain on turha toivo, että ehtisi sinne Helsinkiin tai sieltä takaisin samana päivänä kuin lento on. Eli yön yli on pakko jäädä, ja jos ei satu tuttuja asumaan Helsingissä, jotka majoittaisivat, kasvaa matkabudjetti vielä näillä ns. turhilla yöpymisillä lisää.

Tampereelta on sentään hiukan suurempi mahdollisuus ehtiä niihin illan viimeisiin juniin tai busseihin.
Ja jos Suomen sisäisistä yhteyksistä puhutaan, niin onhan Tampereelta nyt paremmat yhteydet kuin Helsingistä. Helsinkihän on syrjässä, jos muuhun Suomeen verrataan.

Viimeisin muisto Helsinki-Vantaan lentokentällä on se, kun istuin siellä 2h lentoni jälkeen odottaen bussia, joka menisi Tampereelle, mikä oli Helsingistä pohjoisimpaan menevä bussi lentoni jälkeen. Tampereelta vanhempani sitten ystävällisesti noutivat minut, että pääsin Vaasaan saakka. Helsinkiin en viitsinyt yöksi jäädä lentokentälle, ja busseja ei mennyt enää keskustaan, että olisin mennyt kaverille yöksi, taksista en halunnut maksaa.

58
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tympiikö?
« : 14.05.2007, 19:03:49 »
Tympii. Työpaikka jota jo vähän lupailtiin meni sivusuun. Työnvälittäjä ei soittanutkaan vaikka lupasi ja odottelin, nyt kun sitten päivää myöhemmin otin yhteyttä itse oli paikka kuulemma jo täytetty ja kehotettiin omaan aktiivisuuteen ja täyttämään avoin työhakemus netissä (jonka siis olin jo täyttänyt+soittanut työnvälittäjälle+jutellut toisen henkilön kanssa tässä välitysfirmassa+toimittanut cv:ni, miten siis vielä voin olla aktiivisempi!) tympii siis ihmiset, jotka eivät pidä lupauksiaan, myös ja etenkin kun on kyse työnhausta!
ja tympii olla humanisti, jota ei palkata mihinkään ns. oikeisiin töihin.

59
Lainaus käyttäjältä: "Daria"
Ainakin eraalla foorumilla, jossa kavin uutena, ei voinut viestiin liittaa linkkia, ennenkuin oli kirjoittanut vahintaan 5 viestia. Voisiko tallaista kaytantoa kenties toteuttaa uusien kirjoittajien kohdalla? Eli etta foorumille ei uusi kayttaja voisi avata uusia ketjuja, ennenkuin on kirjoittanut 5-10 viestia jo olemassa oleviin ketjuihin? Ehka tama voisi auttaa asiaa.

Toinen juttu tietysti on, etta tuleeko siita pahaa arinaa ja marinaa, koska olen huomannut monen uuden nimimerkin tulevan kysymaan vain sita yhta, juuri silla hetkella itselle tarkeaa, asiaa kanssatallaajilta. Jos uudella kayttajalla onkin tarkea kysymys, eika loyda aiheesta sopivaa vanhaa ketjua, niin silloin tuo em. kaytanto tietysti tekee kayttajalle hallaa... No mita mielta muut kirjoittajat ja yllapito on asiasta?


Ei mun mielestä kovin hyvä idea. Tai siis, itse tulin tänne foorumille juurikin avaamalla uuden ketjun uudesta asiasta. En muista, mistä sain päähäni tulla täältä etsimään toisia Norjaan viime kesänä lähtijöitä, mutta löytyihin niitä:) Ja tuon ensimmäisen viestini ja ketjun avaamisen jälkeen jäin koukkuun:) ja sen jälkeen on tullut kirjoitettua yksi jos toinenkin vähemmän tai enemmän hyödyllinen viesti tänne.
Kuitenkin uskon, että jos tämä ketjun avaaminen olisi heti alkuun teilattu, enkä olisi saanut vastausta juuri minua tuolla hetkellä kiinnostavaan asiaan en välttämättä olisi foorumin seuraamista jatkanut ja olisi jäänyt ehkä ne loputkin viestit kirjoittamatta.

On olemassa myös monia ihmisiä, jotka pelkästään lukevat tätä foorumia, eivät kirjoita. Ja jos nämä tyypit nyt sitten joku päivä haluaisivat uuden ketjun avata ja kirjoittajanuransa aloittaa, ei nyt välttämättä olisi mitään ideaa vaatia heitä ensin kommentoimaan muita ketjuja.

Itseäni ei nyt niin suuresti edes häiritse aloittelijoiden ns. turhat viestit jo läpikäydyistä asioista. Eipä niihin kovin moni edes vaivaudu vastaamaan, ellei sitten vit/&%llakseen. Eli yleensä hukkuvat kyllä aika pian tuonne pallukkaketjujen pohjalle. Ja jos niistä keskustelu syntyy, niin silloinhan se on vain hyvä juttu.

Hakutoimintoa tälläiset ns. turhat ketjut tietty haittaavat. Kannatankin sitä, että tätä itse hakutoimintoa kehitettäisiin, sen sijaan että keksittäisiin uusia sääntöjä tänne foorumille. Olisi hyvä, jos haussa voisi esim. listata uusimmat keskustelut ekaksi (edit: ja hups, tällainen toimintohan sieltä siis löytyykin jo, loistavaa heh) tai listata ketjut sen mukaan mihin on eniten osallistuttu tms. Itseäni haun käytössä häiritsee esim. se että selaimen "edellinen" nappia painaessa ei pääsekään takaisin hakutuloksiin, vaan koko haku täytyy tehdä uudestaan. Haku pitää jotenkin saada vaivattomammaksi, ja näkyvämmälle paikalle, nyt se jotenkin hukkuu sivustolle.

60
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Geiranger, Norja
« : 12.04.2007, 15:52:55 »
En mä ainakaan sitten loppujen lopuksi tehnyt minkäänlaista muuttoilmoitusta Norjaan, kun kuitenkin pidin kämppänikin täällä Suomessa kesän ajan. Ainoastaan siinä verokortin haun yhteydessä verotoimistossa sitten ilmoitin osoitteeni Norjassa ja Suomessa, mutta koska tosiaan oli vaan noin lyhen ajan ei mitään muuttoilmoja sitten kukaan ainakaan vaatinut.. (maistraatissa Suomessa sanottiin tosiaan, että pitäis tehdä jos on yli 3kk väliaikanen muutto, mutta antoivat ymmärtää, että ei kovinkaan moni sitä tee, ja tosiaan en itsekään halunnut kääntää postejani Norjaan)

Kyllä meillä ainakin niitä töitä sai ihmiset tehdä, välillä vähän liikaakin, että jos samanlainen hieno kesä on Norjassa kuin viime vuonna, niin varmasti turisteja ja sitä kautta työtunteja riittää kyllä Norjan vuonokaupungeissa.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8