Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - matami

Sivuja: [1] 2
1
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Re: Abortti
« : 27.04.2006, 22:26:28 »
Lainaus
Jätän nyt tämän keskustelun tähän.


Huomasin tuossa (tai minulle huomautettiin  :) ) että olen puhunut itseni aika lailla pussiin: ensin puhuin avarakatseellisuudesta ja sitten siitä kuinka on moraalitonta tehdä abortti, en sitä kyllä niin tarkoittanut mutta jotenkin se ajautui siihen tilanteeseen. En kiistä mitenkään etteikö kaikki lukijat olisi sitä niin ajatellut  :oops: .

Ehkä olisi parempi että tuon mielipiteeni esille nyt suoraan ja selvästi, ilman minkäänlaisia moraali sanoja tai avaraktseisuus sanoja (kun en ilmeisesti osaa niitä oikeissa asiayhteyksissä käyttää  :lol: , eli lopetan näiden sanojen viljelyn) Unohdetaanpa siis aijemmat kommenttini, paitsi sitä että se sikiö on elävä, koska sitä se ilman muuta on, olipa se kuinka pieni tahansa.

Siis minun mielestäni abortti on väärin kevein perustein, eikä minusta sellainen peruste, että on opiskelut kesken ja eikä ole ammattia, ole hyvä. Tunnen monia nuoria äitejä jotka ovat saaneet lapsen kesken opiskelun. Aluksi se on tietenkin rankkaa, kun ei ole rahaa ja tuntuu että lapselle ei voi tarjota hyvää elämää, mutta eikös kaikilla ole joskus rankkaa? Loppujen lopuksi lapselle kitsas elämä on parempi kuin ei elämää ollenkaan.

Monet täällä sanovat tekevänsä abortin itsekkäistä syistä, en tiedä onko täällä loppujen lopuksi joku tehnyt aborttia, mutta luulen että sen tekeminen olisi paljon vaikeampaa kuin siitä puhuminen, mutta kuten jo mainitsin, minä vain otaksun asian olevan näin. Ehkä juuri se, että täällä moni puhuu abortista melko kepeästi, kuin se olisi läpihuutojuttu, sai minut kimpaantumaan asiasta. Siinä kuitenkin leikitään myös toisen elämällä.

Hyväksyn kyllä abortin jos kyseessä on äidin henki, tai legendaarinen raiskaustapaus. Tietenkinhän te ajattelette että "minulle on aiva sama, hyväksyykö toi mun abortin vai ei", mutta ajattelin nyt kuitenkin tuoda mielipiteeni selvästi esille. Sorry jos aikaisemmin "haukuin" abortin tekijöitä moraalittomiksi, mutta jokaisella on loppujen lopuksi omat syynsä tehdä tai olla tekemättä aborttia. Itse en aborttia tekisi, vaan antaisin lapsen ennemmin vaikka adoptoitavaksi.

Ja vielä lopuksi: jos joutuisin väittelytilanteeseen ihan mistä tahansa asiasta, minä häviäisin armotta  :lol: .

2
Ranska / Pariisin Eiffel-torni
« : 27.04.2006, 20:06:09 »
Joo pitääpi ottaa teidän neuvoista vaari  :lol:  Viivytään kuiteski pariisis hiukka kauemmin ni eiköhän osu edes yksi hyvä ilma kohdalle.

3
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Veroehdotus
« : 25.04.2006, 20:05:26 »
Jee! palautuksia 285e, kun olin aivan varma mätkyistä!

4
Ostin just Panasonicin Lumix digikameran, en tosin tiedä uskaltaako tuota viedä reilille mukaan :) (kommentteja?) mut se on aika siisti, 12X optinen zoom ja 6megapikseliä. Mitäköhän teen niillä kaikilla erilaisilla toiminnoilla ku tähän asti on ollut vaan sellanen pieni filmikamera, minoltan, joka on puolivuotta vanha  :?  :P . Sitä ennen mulla oli canonin pieni diggari joka kerran tärähti ja meni rikki. Eikä edes menny takuuseen sen huolto.   :(  että se canonista.
(Äitini tosin harrastaa valokuvausta ja omistaa canonin digijärkkärin ja on siihen erittäin tyytyäinen "kyllähän canon on aina canon"- tyyliin  :wink: )

5
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Abortti
« : 25.04.2006, 16:43:26 »
Lainaus

 Onko se ihminen 2 solun kokoisena? Neljän? Kahdeksan? Onko jälkiehkäisypillerin syöjä mielestäsi moraalisesti kieroutunut?


Siinä vaiheessa kun huomaat että shit, mun menkat on jo useamman kk myöhässä, se skidi, sikiö, limanuljaska klöntti.. miksi ikinä haluatkaan sitä kutsua, on minusta jo sen verran elävä että aborttia en hyväksy. Esim. minun ystäväni tahtoisi lasta mutta ei sitä voi saada, joten adoptio olisi oikein hyvä keino.

Itse ajattelen ehdottomasti et elämää on suojeltava ettekä te saa miun päätä käännettyä. Tästä voitais keskustella loputtomiin ja jos totta puhutaan, minulla on muutakin elämää kuin abortista keskustelu  8) Jätän nyt tämän keskustelun tähän.

6
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Abortti
« : 25.04.2006, 11:49:09 »
Lainaus
Limanuljaskalla ja moraalilla ei ole mitään tekemistä keskenään.


Et ehkä ymmärtänyt tarkoitustani: tarkoitin että itse ajattelen lasta aina lapsena olipa se rakkauden hedelmä tai ei, jotenka siis minun moraalini ei ole kieroutunut toisin kuin niiden, jotka potisi huonoa omaatuntoa abortin takia, ja yrittäisivä selitellä että se ei ollut millään tavalla elävä otus, ja parin vuoden päästä samassa tilanteessa, mutta suunnitellusti itkisivät onnesta tämän ihmeen vuoksi.

7
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Abortti
« : 24.04.2006, 19:48:38 »
Joo, mutta kaikenkaikkiaan ite en ymmärrä sellsta että jos on kalenterin kans laskenut päiviä ja suunnitellut lasta sitä ollaan ihan mielissään et jes, mä ootan ihmislasta, vauvaa mutta jos se olikin "vahinko" sun kohdussas on joku määrittämätön "limanuljaska" niin kuin joku asian täällä mainitsi, ehkä olen tiukkapipo, mutta omasta mielestäni moraalikäsitykseni on ainaki kohdallaan!

8
Eurooppa / Euroopan top/bottom pääkaupungit
« : 20.04.2006, 16:42:15 »
* Helsinki 3
* Tukholma 4

9
Junamatkustus / Hangosta Rostockiin
« : 18.04.2006, 22:33:49 »
Elikä onko kannattavaa mennä laivalla Hangosta Rostockiin, kuinka kallis se on ja kuinka kauan kestää mennä... etc. Kävin kattoon Superfastin kotisivuilta, mutta jotenki tuntu aika uskomattomalta että siinä menis 23h, mikäli yhtää tajusin, elikä voitteko auttaa?

10
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Abortti
« : 17.04.2006, 13:29:31 »
suora lainaus biologian kirjastani:
Sikiön elimistö on pääosiltaan muotoutunut jo toisen raskauskuukauden aikana. Sen jälkeen sikiönkehitys on etupäässä kasvua. Jo kolmen kuukauden ikäinen sikiö liikkuu kohdussa hyvin aktiivisesti. Kooltaan sikiö on niin pieni että se mahtuu hyvin liikkumaan kananmunassa."

"...henkiinjäämismahdollisuudet ovat kuitenkin hyvin pienet, sillä vauvan keuhkot ovat vielä liian kehittymättömät, jotta hän selviytyisi kohdun ulkopuolella."

Että tällaista, ja kirja tosiaan on lukion ihmisen biologian kurssi, jos täällä on viisaampia jotka on tuutkinu asiaa enemmän tms. niin kertokaa toki mullekki, että osaan valaista kaveriani joka on hakemas biologiaa lukee...meinaan että ei sössi koko tehtävää sen takia että oli kirjassa väärää tietoa  :wink:
Ja kuten aiemminkin sanoin, sikiö on lähes ihminen, jolla on ihmisen kaikki tarvittavat elintoiminnot, pienoiskoossa. Ja ohan meitä possun näköisiä ja vähemmän possun näköisiä   :wink:

11
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Abortti
« : 17.04.2006, 12:09:28 »
[/quote]Ei edes se abortoitavissa oleva nelikuinen  ole lapsi, vaan limainen nuljaska, sikiö, ei lapsi.[/quote]

Vaan sellainen se sinäkin olet ollut! En sano juuta enkä jaata asiasta, sen verran vaikea se kuitenkin on, etenkin kun ottaa huomioon että on myös raiskauksen uhreja.
Minusta on vaan aika julmaa että sikiötä pidetään vasta sitten lapsena kun saat sen käsivarsille. Mikä se sitten on 9kk sinun kohdussasi? Joku epämääräinen kasvain josta halutaan mahdollisimman nopeasti eroon? Ottakaa huomioon että pienepienellä, parin sentin kokoisella sikiöllä, joka uiskentelee vasta kohdussa on kaikki tarvittavat elintoiminnot, ja se on lähes täydellinen ihminen, se on vaan aika sairaan pikkanen! Ajatelkaa vähän avarakatseisemmin...

12
Te varmaan ootta istunu aika lailla junassa?  :lol:  ainaki mitä mä katoin noita välimatkoja, pisin oli Berliinistä Krakovaan, 11h. muut, pitemmät matkat, oli sellasia inhimmillisiä 8h, jotka vois mennä yöjunassa ihan lepposasti. Tosin en ole tarkistanut nyt Krakovasta Firenzeen kestoa, se voi kans olla pitkä  :? Ja sit vielä se et me lennetää Berliinii 17.7, passi alkaa 19.7 ja loppuu 18.8, sit me lennetään takasi Suomeen 20.7, eli saadaan pari lisäpäivää  :)

13
Yleinen / Haaste: Sijoita kaupungit kartalle!
« : 15.04.2006, 23:00:39 »
Tämä oli huippu  :lol:

1. Kokonaisvirheeni oli 2886km
2. paras osumani oli 9km, Tukholma
3. Huonoin osumani Budabest, 439km  :oops:  täytyy myöntää et en ees tienny missä se on  :)
4. Tukholma, Bryssel, Dublin, Bern, Helsinki, eli hurjat 5  :D

14
Yleinen / Mihin maahan olisit halunnut syntyä?
« : 15.04.2006, 22:15:04 »
Suomi on kyllä kuiteski kaikkein paras maa  :) Vaikka kieli onki vähän "tönkkö", mut ku miettii muuten et miten meillä kaikki on paremmin ku muual ni ihan tytyväinen oon synnyinpaikkaani  :o

15
Lainaus käyttäjältä: "Tatuks"
Ihan oikeesti, pudottakaa tosta pois reilusti noita paikkoja. Täällä on aika moni nähtävästi kokenut reissaaja sanonut samaa, ja minä jo kerran aikasemmin :)


No joo me jätetään tosta sit ainaki Praha, Glasgow ja Ateena pois. Firenzessä me vaan ollaan päivä, tullaan yöjunalla ja jatketaan yöjunalla sit Roomaan, ku se nyt kuiteski sit on siin matkan varrella, siis Firenze. En kyl tiiä et jääkö hammasta kolottaa ku lähtää nii pian pois, mut eipä maha mittää. Miten sit, ku teillä on noita paikkoja "vaan" 6-7, ni onks teil tullu sellasii päivän pysähdyspaikkoja jossai pienessä kaupungissa?

16
Joo ei paha, ei paha toi UsvaAuerin vaihtoehto lentää ateenaan, pitää ottaa selvää aikatauluista yms. Kiitos  :lol:  Mutta tosin lähden syksyllä ihan vaan löhöileen kreikkaan, pargaan että jos jätettäis rantameininki sinne  :wink:

17
Ylioppilas ja kova pänttäys päällä et pääsis lukee historiaa yliopistolle

18
Junamatkustus / Reili reitti, mielipiteitä..
« : 11.04.2006, 18:52:04 »
Joo tuo kuulostaa melko lyhyeltä verrattuna siihen mahipontiseen suunnitelmaan mihkä me aijotaa  :lol:  tosin voi olla et me juututaa johki italiaan  :wink:

19
Joo tarkotin junalippuja, en reilipassia. Tarkistin sen ajn prahasta ateenaan, se on lähemmäs 40tuntia junassa  :roll:  taitaa kreikka jäädä välistä, kiitos avustanne. Roomasta on tullu sellasia kehuja et sitä ei jätetä mistää hinnasat välistä  :lol:

20
Lentomatkustus / Kielletyt tavarat käsimatkatavaroissa
« : 11.04.2006, 01:31:54 »
ostin tentsulta pari sytytintä ja myTravelin konees ei ongelmia, mut sit ku hesast lensin, kyseisten sytyttimien kans, blue1:lla ouluun ni johan rupes tarkastajat ryppyilee.  Toisen sytyttimen kaasu tms. oli sellast ettei sitä saanu viedä koneesee. vaihtoehtona oli takavarikointi tai sytkän tyhjennys, valitsin tyhjennyksen, peekule ku tentsulta asti tuonu sytkä ni minä sitä kellekkää nirppanokkaselle tarkastajalle anna  :wink:  vaikka oliki vaan "turistikamaa" mut se on hieno sytyti!  :lol:

Sivuja: [1] 2