Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pussijamssi

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
41
Moi,

päivittelenpä omaa tilannettani tänne, eli lähdössä ollaan 1.9.! Ostin Kilroylta nuorisohintaiset liput, meno-paluu peruutusturvalla (extra 80-90e) 1200e, layover Hong Kongissa mistä aion sitten paluumatkalla tehdä retken jonnekin päin Aasiaa, ja jatkaa sitten kotiin Honkkarista kun siltä tuntuu. Satasen pari maksamalla pystyy siis lentojen päivämääriä muklaamaan. Kallista toki, mutta tämä tuntui hyvältä ratkaisulta, kun on tarvittaessa esittää matkaliput kotiin jos jossain kysellään, eikä tarvitse ressata saako edullisia yhdensuuntaisia lentoja kotiin. Esim. Etelä-Amerikasta on yleensä kallista tulla, ja mun tuurilla en löytäisi mitään hyviä diilejä, niin näillä mennään. Nyt saa tuomita, jos tein ihan typerästi^^ Helsinki-Lontoo-Hong Kong-Auckland-Hong Kong-Pariisi-Helsinki köröttelyt. Alustava Auckland-Honkkarit olisi helmikuun lopulla, ja sitä päivämäärää ei tarvitse muuttaa ja maksella, mikäli 6kk piisaa mulle W&H -elämää. Jos siellä on mahtavaa ja töitä riittää, niin sitten kärsii sitä päivämäärääkin varmasti vaihtaa.

Olisi kiva kuulla ajankohtaisia kokemuksia rapakon takkaa, millainen työtilanne ja muutenkin. Mulle sopisi parhaiten asua aina vähintään kuukausi samassa paikassa, niin ei tarvitsisi aina olla purkamassa rinkkaa ja ressin alla. Jos joku mukava työ löytyisi niin voisin tehdä hyvin sen 3kk minkä samalla työnantajalla saa olla. Saan pian sohvasurffaajavieraan Uudesta Seelannista, se onkin sitten hyvä tietopankki kysellä työkulttuurista ja kaikesta muustakin :)

42
Eurooppa / Vs: Tsekin pikkukaupungit
« : 10.05.2015, 21:03:20 »
Minäkin oon suuntaamassa viikoksi Tsekkeihin, Prahassa ajattelin pyöriä pari päivää ja sitten joko Ostrava-Olomouc-Brno -akselille tai etelään Ceske Budejoviceen ja tähän kuuluisaan Cesky Krumloviin. Tuo Karlovy Varykin kuulosti tosi mukavalta, yritä tässä nyt päättää : ) Kutna Hora on onneksi jo viime reissulla nähty. Vaikea suunnitella kun en ole varma tekeekö matkaseura oharit vai ei, siten ei ole tullut vielä majoitustakaan mietittyä.

43
Moi,

samanikäinen täti täällä, lennot on 1.9. ja olen ainakin tuon 6 kk, lentolippuja on mahdollista venkslata jos viihdynkin kauemmin : ) Paluumatkalla on layover Hongkongissa, niin sieltä teen sitten jonkun 1-3kk kiekan vielä jossain päin Aasiaa. Näin hyvin mää oon suunnitellut, lennot sentään jo ok ja viisumiprosessi aloitettu :D

44
Miten paha olisi  vähän oikaista totuutta Uuden Seelannin WH-viisumia hakiessa - olen majaillut Argentiinassa yli 3kk viimeisen viiden vuoden aikana mutta ei mulla olisi aikaa eikä rahaa hankkia keuhkokuvia lääkäriltä (korkeampi tuberkuloosiriski). Passikin on uusi, missä on leimoja vain alle kuukauden matkalta.

Tallinnasta saa keuhkokuvat murto-osalla siitä mitä Helsingistä, mutta tietenkin viisumihakemuksiin voi ja kannattaa valehdella se mikä on tarpeellista. Jos et ole Argentiinassa koskaan käynyt, niin sitten et ole. Mistähän ne siitä saisi kuulla elleivät lue tätä palstaa.

En sitten uskaltanut oikoa totuutta, mutta tuolla ehdoissa oli, ettei sitä keuhkokuvaa tarvitse, jos on maassa alle 6kk. No mun lennot on juuri niin että olisin muutamaa päivää vaille 6kk, ja silloin on sieltä tarkoitus häipyä. Hakemuksessa ei kuitenkaan kysytty kauanko aion maassa majailla, joten lätkähti vaatimus niistä kuvista.  Joten ei kai se auta sitten ja ehkä myös pidentää oleskelua siihen vuoteen, koko rahan edestä!

45
Miten paha olisi  vähän oikaista totuutta Uuden Seelannin WH-viisumia hakiessa - olen majaillut Argentiinassa yli 3kk viimeisen viiden vuoden aikana mutta ei mulla olisi aikaa eikä rahaa hankkia keuhkokuvia lääkäriltä (korkeampi tuberkuloosiriski). Passikin on uusi, missä on leimoja vain alle kuukauden matkalta.

46
mattima,

kiitos vastauksesta! Ajattelin samoin, mutta päädyin ostamaan n. 1200e lippupaketin Helsinki-Auckland ja Auckland-Hongkong-Helsinki. Hongkongista on tarkoitus tehdä AirAsian lennolla koukku esimerkiksi Malesiaan ja sitten palata Suomeen, kun siltä tuntuu. Tuohon lippuun tuli täysi peruutusturva ja tosiaan päivämääriä voi muklata (maksaa tosin erikseen alk. 80e). Päädyin tällaiseen, kun aiempien kokemusten perusteella mulle on aina noin vuoden jälkeen tullut jo mielenkiinto palata Suomeen, ja varsinkin Suomen kesään.

Ehkä tästä jauhannasta on hyötyä jollekin, joka miettii samoja juttuja. Maksoin tavallaan myös mielenrauhasta, koska joskus pelkät menoliput on suhteessa tosi kalliita. Toivottavasti ei ollut ihan onnettoman huono päätös, tuo vapauden tietynlainen menetys on kyllä tosiaan haittapuoli!

47
Moi,

oon lähdössä syyskuussa Uuteen Seelantiin Work and Holiday -viisumilla, mutta koska tuonne asti lähtee, niin paluumatkalla keväällä 2016 olisi aikomuksena nähdä pala Kaakkois-Aasiaa myös. Olen saanut Kilroyn tarjouksen lipusta, jolla olisi paluumatkalla pysähdys Hongkongissa, mistä voisi sitten ottaa lennot jonnekin päin, tutkailla siellä jossakin kuukauden tai pari, ja sitten palata Hongkongiin, josta lento takaisin Suomeen. Hintaa tällaiselle lipulle tuli reilu 1100e, minkä lisäksi tulee muutosmaksu aina kun pitää vaihtaa lentojen päivämääriä. Tämä mun täytyy tehdä muutamaan kertaan, sillä haluan olla Uudessa Seelannissa ainakin puoli vuotta, ja en vielä tiedä kuinka pitkään sitten noissa muissa maissa/maassa.  Alustavasti liput olisi kirjoitettu Auckland-Hongkong helmikuun loppuun, Hongkongissa 3 päivän pysähdys ja sitten jatko Suomeen, koska lippuja voi kirjoittaa muistaakseni vain n. 320 päivää eteenpäin. Joudun siis vaihtamaan ainakin tuota Hongkongista lähtemisen päivää, mahdollisesti myös Aucklandista lähtöpäivää, jos siellä Uudessa Seelannissa haluaakin sitten olla pidempään kuin puoli vuotta. Lipun hinta saattaa siis kaiken kaikkiaan nousta muutamalla sadalla tuosta, koska muutosmaksu päivämäärään on alkaen 80e, luultavammin kuitenkin aika paljon enemmän.

Tyhmien kysymysten osasto kun on, kiinnostaisi kuulla mielipiteitä kannattaako ottaa tämä tarjous - löysin kyllä pelkkiä menopaluita Aucklandiin n.950 eurolla, mutta niitä ei voi sitten muuttaa ja retki olisi sitten vaan se NZ (toki ehkä ekskursio Australiaan luvassa myös).

Noniin mua hävettää jo etukäteen painaa lähetä-nappulaa.. :D Mutta kanssa-Pallontallaajien siunaus ja potku perseelle auttaisi, että rohkenisin varata nämä ja syödä näkkileipää ja sipulia seuraavat puoli vuotta Suomessa!

48
Toivottavasti ei ole tyhmä kysymys... onko 950e kohtuuhinta menopaluista Aucklandiin?

49
Pitkän jahkailun jälkeen päätin minäkin nyt sitten, että syksyllä täytyy nostaa kytkintä ja lähteä tutkailemaan Uutta Seelantia. Olen valmistunut matkailun restonomiksi, joten ehkä tällä "fancylla" bachelor of tourism and hospitality management -tutkinnolla saisi edes siivota hostellin aulatiloja. :D Paperiasioista otan hieman myöhemmin selvää, mutta lennon/lennot haluaisin varata jo pian. Löysin menoja n. 540 eurolla, mikä kuulosti aika hyvältä, kun menopaluut alkoi n. 1100 eurosta. Olisiko järkevää ottaa tuo meno, ja sitten tehdä paluumatka vaikka koukkaamalla Australia/ja tai jonkun Kaakkois-Aasian maan kautta? Luin jostain täältä Pallontallaajista, että tuollainen ei tulisi hirveästi kalliimmaksi kuin suora menopaluu, ja toki mua kiinnostaisi samalla reissulla nähdä muitakin maita. Varsinkin Aasian edullisia maita, koska palatessa on varmaan jo lähellä köyhyysrajaa, heh.

Suomessa on vain osa-aikatyö, joten tällainen vuoden keikka voisi olla hyvä tähän väliin, ja sitten etsimään sitä Oikeaa Työtä matkan jälkeen.

50
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkalla sairastuminen
« : 07.01.2015, 23:43:49 »
Sain todella karsean mahataudin Machu Picchulla syötyäni matkanjohtaman antaman juustoleivän, ja pari paikkoja tutkailtuani olo oli jo tosi huono, mutta käveltävää vielä riitti junalle Aguas Calientesiin. Siinä alas tarpoessani jotkut mukavat brassipojat auttoi mua portaita (muutama!) alas ja junalle, johon juuri ja juuri ennätin. Lasiseinäisessä kulkupelissä olisi ollut mukava ihailla viidakkoa, mutta taju lähti... herätäkseni oksentamaan kun juna oli perillä. Sitten rattoisa minibussimatka muutaman tunnin Cuscoon, jossa makasin hostellin sängyssä kuumehorkassa muutaman päivän. Suurin urheilusuoritus oli kömpiä respaan ostamaan Jaffaa, ja kolmannen päivän jälkeen suihkuun, missä piti istua kun seisominen oli liian raskasta. Vähän tuli äitiä muistaakseni ikävä. :D En ymmärtänyt edes pyytää huonetovereilta apua ja muistikuvat on aika hämäriä. Yhtenä iltana muistan mahaan sattuneen niin paljon, että luulin jonkun umpisuolen räjähtävän. Respalle esitin kevyesti hysteerisen itkukohtausserenadin ja pyysin soittamaan ambulanssin, mutta sitten siihen tuli joku vanha hippimies rauhoittelemaan mua ja juottamaan yrttiteetä, ja kuin taikaiskusta kipu meni pois. Siinä hetkessä setä tuntui vähintään Jeesukselta.

Muutaman päivän jälkeen dormiin tuli hollantilaispoika, joka kysyi jo seuraavana päivänä, että ajattelinko kauankin vai maata. Kerroin, että olen todella kipeä, mutta ei taida tämän perulainen mahatauti ihan jaffalla lähteä. Tyyppi sanoi menevänsä apteekkiin, ja tulikin pian monensortin nappuloiden ja marjapirtelön kanssa. Muistan vielä muutaman vuoden jälkeenkin miten taivaalliselta se pirtelö maistui ja kuinka jo seuraavana päivänä oli paljon parempi olo. Ihmettelin vain, miksei älli leikannut aiemmin kysyä jotakin hakemaan lääkkeitä - kai sitä oli vain niin töttöröö.

Mahahommat uusi parin viikon päästä Limassa ja sillä kertaa jouduin sairaalaan. Vatsa oli turpea kuin jalkapallo yli vuorokauden. Perulainen ystävä onneksi auttoi oikein siistille yksityiselle klinikalle, ja vakuutus korvasi myöhemmin lääkkeet ja muut 50e omavastuuta lukuunottamatta.
Päällimmäisenä muistan Perusta sairaan hyvän ruuan, ihan kirjaimellisesti. :D

edit: Haha, ei Jaffaa mutta mitä niitä keltaisia appelsiiniaromihiilihappolitkuja nyt on. En yleensä juo limsoja :)

51
Eurooppa / Vs: Budapest
« : 12.09.2014, 00:59:41 »
Kiitos vastauksista :) Löytyi tuolta Trivagon kautta 4 tähden Soho Boutique alle 50e yö runsaalla aamupalalla, joten otin sen. Jostain syystä Hotels.comin vaihtoehdot oli paljon kalliimpia ja rupuisempia, joten kiitos tuosta Trivado-muistutuksesta! Bookingissa sama huone ois ollut 340e neljältä yöltä, joten ihan hyvä näin päin.

52
Eurooppa / Vs: Budapest
« : 09.09.2014, 22:52:12 »
Olen suunnistamassa Budapestiin lokakuun alussa kuusikymppisen isäni kanssa, eli tarkoittaa sitä, että sen ikäistä setää ei kehtaa majoittaa hostelliin. Kysyisin hotellivinkkejä kohtuuhintaisesta (max. 60e/yö) majapaikasta keskustan tuntumassa. Samoin jos tulee mieleen jotain moottoripyörämuseoita tai vastaavaa niin saa vinkata, tai muita paikkoja, jotka peruskuuskymppistä hieman juntihkoa ukkoa saattaisi kiinnostaa. :D Sanon kaikella ystävällisyydellä tämän.
Ei ole matkustanut 90-luvun jälkeen mihinkään, niin varmaan aika mindblowing-kokemus tästä reissusta sille tulee.

53
Eurooppa / Vs: Puola, tuo ihanien elämysten maa?
« : 05.08.2014, 23:30:41 »
Itsekin yllätyin miten pian paluu Puolaan tapahtuu - vasta pari viikkoa sitten kotiuduin, ja parin viikon päästä menen uudestaan! Lechin suosittelemaan Malborkin linnaa ja niitä Sopotin rantoja pällistelemään kun viimeksi ei ollut aikaa. Nyt aikaa on kuusi päivää ja tarkoitus olisi ihmetellä siinä aika lähellä Gdanskia, viimeksi meni aika kiireiseksi kun rundi oli Gdansk-Torun-Krakova-Gdansk samassa ajassa.
Erityisesti kiinnostaisi luontokohteet ja kulttuurihommelit, mutta ilmeisesti ihan joka paikkaan ei mene junia.
Mulla on ehkä paikallinen opas mutta jos se ei tykkääkään musta niin menen sitten omin päin :) Autoa ei kyllä ole käytössä kummassakaan tapauksessa.

54
Lentomatkustus / Vs: Wizzair
« : 02.08.2014, 00:50:52 »
Kiitos Lech, hyvä tietää! Olin katsonut ihan omiani, se paluulento oli kuudelta ja meno ysiltä joten ei hätää. Mutta jatkokin varalta :)

55
Lentomatkustus / Vs: Wizzair
« : 01.08.2014, 17:31:38 »
Saisiko tänne heitellä tyhmiä kysymyksiä Wizzairia sivuten... Poistakaa jos ei saa : )
Eli mieleni halajaisi Gdanskiin, lento lähtee kuuden kieppeillä ja Turun lentoaseman sivuilla kerrotaan terminaali kakkosen olevan auki aina pari tuntia ennen lentojen lähtöä eli viimeistään neljältä. Ykkösterminaali menee kiinni klo 02 eli ilmeisesti tuolla ei pysty yön yli nukkumaan? Olen tulossa Jyväskylästä, eikä taida olla yhtä kätevää yöbussia suoraan kentälle, kuten Hki-Vantaalle menee. Hotelliyöpymiset Turussa ja taksilla suhailut kentälle on tällä budjetilla poissuljettu, joten suunnittelin tuota kentällä pilkkimistä. Ei taida onnistua?

56
Eurooppa / Vs: Puola, tuo ihanien elämysten maa?
« : 21.07.2014, 22:26:53 »
Olipa mainio Puola!
Torun oli mieluisin, todella sympaattinen kaupunki vuoden ympäri pidettävine jouluvaloineen, ja piparimuseo piparinleipomisineen oli riemudarrapäivän kruunaus. Polskibussilla oli helppo matkustaa ja edullista - Krakova-Gdansk -väli oli 630km ja risat ja alle 18e. Yö meni ihan mukavasti torkkuessa ja wifikin pelitti. Krakova oli sopivan kokoinen tutkailuun ja Auschwitz vuoden erikoisin kokemus.
Toivottavasti pian uudestaan Krakovan läheisille suolakaivoksille ja Zakopaneen.

57
Eurooppa / Vs: Puola, tuo ihanien elämysten maa?
« : 01.07.2014, 21:26:10 »
Tervepä terve,

pieni Puola-turnee 9.-16.7. edessä! Vähän kyselisin vinkkejä: meillä on lennot Gdanskiin, missä yksi yö, ja sitten bussi Toruniin mitä täällä kehuttiin, yksi yö varmaan, ja sitten Krakovaan ne pari yötä. Leirejä pitäisi nähdä, kaljaa ja keskitysleirejä on tämä teemamatka tällä kertaa. Tuleeko mieleen jotain mieleen tuolla välillä tai kohteissa? Pitäisi olla enemmän aikaa mutta tällainen esikatsaus :)
Bialystok on muutaman vuoden takaa tuttu ja siitä tykkäsin kyllä!

58
Lentomatkustus / Vs: Välilasku JFK:lla
« : 25.03.2014, 07:50:18 »
Jes, hyvä topic. Mulla on 12h aikaa JFK:llä, ja vielä aamukuudesta iltakuuteen niin kai se on yritettävä löytää cityyn syömään blueberry bagel with cream cheese! Kellään muistissa missä olisi pömpeleitä minne jättää säilöön käsimatkatavarat? Ei läppäri ja reppu hirveästi paina mutta ehkä ne on vähän hankalat ottaa mukaan rahdattavaksi. Jos cityssä olisin aamukasin-ysin maissa ja lähtisin takaisin kohti kenttää jo vaikka yhden aikaan kaiken varalta niin jäähän tuohon vielä muutama tunti tehokasta ihmettelyaikaa.

59
Kiitos tosi paljon kaikille! Vaattein vein pesuun, ne ehti olla kyllä täällä yli vuorokauden joten en tiedä ovatko niistä sitten levinneet jo muualle.. Kuuma täällä ei ole eikä vastaavasti pakastinta ym missä niitä tapattaa, jos ovat tulleet. Viime yönä paukamia ei tullut lisää, ja kaveri joka asuu täällä ja on nukkunut samassa sängyssä pari yötä kertoi että hänellä ei ole mitään ihoreaktioita. Kai ne bugsit söisi sitäkin jos niitä olisi? Vai voiko ne olla "kylläisiä" minusta, jos syövät 3 viikon välein vain? Voi tätä neuroosion määrää... Googlettelin kuvia ja mulla on sellaisia n. 4-7kpl pistosryppäitä mitkä voi olla itikankin, koska kaikki on ihoalueilla mitkä ei ole vaatteilla peitetty. Beg bugsit nassuttaisi kai myös esim selkää.

Yritän kovasti toivoa ettei olisi, koska täällä on ihan mahdoton tuhota niitä. Joka tapauksessa Suomeen tullessa jätän kaiken pihalle ja tutkin siellä näkyykö mitään - en ole siis ainakaan toistaiseksi nähnyt mitään otuksia. Hyttysiä vain.
Voi helvetti kun ei tiedä. Mutta jos muille tässä talossa ei tule oireita parin päivän sisään eikä mulle uusia jälkiä niin voisikohan rauhoittua että tämä on itikoiden tai muiden harmittomien aikaansaannosta ?

60
Nyt on paniikki. Tulin vuorokausi sitten Uruguaysta takaisin kaverin kämpille Buenos Airesiin ja kuvittelin että Uruguayssa oli vain helvetisti hyttysiä kun ne häiritsi mua yöllä, mutta koska kutisevia paukamia on kymmeniä ympäri kroppaa... nämä voi olla luteita : ((( Ei helvetin helvetti. Tässä kämpässä asuu 6 ihmistä ja jos nyt oon tuonu tänne lutikoita niin mitä minä teen. Viikon päästä oon menossa Suomeen enkä toki halua niitä sinne mutta eniten olen huolissani tämän talon asukkaista jos oon tietämättäni tuonut ne tänne ja nyt on levinnyt täältä huoneesta kaikkialle ?!

Kello on kolme yöllä ja tänä yönä en kyllä nuku. Paukamia kutittaa apteekin antihistamiinivoiteesta huolimatta.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10