Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - drg313

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8
41
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Uskonto
« : 18.09.2006, 18:36:28 »
Lainaus käyttäjältä: "postino"
Pyydan saada kysya, etta onkohan kovinkaan moni taman palstan kirjoittaja lukenut raamattua.  


Nostan myos kateni pystyyn. Raamatun lisaksi olen lukenut myos koraanin ja kabbalan. Ja raamattua ei tullut vedettya harppomalla lapi, entisena seurakuntanuorena ja kirkkovaltuuston jasenena loppujen lopuksi erosin kirkosta. Uskallan vaittaa etta tiedan aiheesta jotain, ja siksi olen pakana  8)

Pappi kysyi ystavani lapsen ristiaisissa toukokuussa, etta miksi erosin kirkosta. Vastaus: Luin liikaa.

42
Yleinen / Pahin floppi ja pettymys?
« : 15.09.2006, 10:59:43 »
Lainaus käyttäjältä: "Aroundtheworld"

Myös Frankfurth oli kolkko ja kylmä kaupunki... .. ..
Ehdotonta plussaa tulee tosin mukavasta eläintarhasta ja hyvästä jenkkifutisjoukkueesta.  


OT kommentti: Mukavaa etta taalla on muitakin jenkkifutaajia/faneja. Lontooseen ala ainakaan vaivaudu peleja katsomaan, tasoa suomen II-divari..

Voi olla etta aikanaan odotukset olivat liian kovat, mutta Monaco ei sykahdyttanyt. Casino oli hieno jees, mutta 50€ minimipanoksella ei viitsinyt pelata. Uskomattoman kallis ja joteensakkin kylma paikka. Meika ei lammennyt..

43
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Uskonto
« : 12.09.2006, 17:52:39 »
Lainaus käyttäjältä: "Nakke"
Kasittaakseni esimerkiksi evankeliumeja on olemassa huomattavsti suurempi maara kuin raamattuun kelpuutettu nelja kappaletta.. Ja missa vaiheessa nama 4 ovat kirjoitettu ylos? Ei ilmeisesti ihan heti Jeesuksen kuoleman jalkeen?
Minka takia juri nama nelja ovat ne totuudet ja miksi niita pitaa uskoa jumalan sanana?


Aiheesta pohdiskellessa kannattaa myos tutustua apokryfi-kirjoihin.
Esim
http://fi.wikipedia.org/wiki/Apokryfi

44
Marokko / Millasta on Marokossa?
« : 12.09.2006, 14:01:29 »
Lainaus käyttäjältä: "Gogol Bordello"

Nämä ainakin kuuluvat matkaan:

Marrakech (lennot sinne)
Agadir
Essaouira
Casablanca (mahdollisesti Raja Casablancan matsin seuraaminen)
Joku mesta pohjoisessa, Ceuta/Melilla ja sitten Ifranen yliopistokaupunki


Sen verta uskallan sanoa etta Agadirissa paikallisten suomenkieli on ymmarrettavampaa kuin "aidon stadilaisen slangi-suomi". Eli paikalliset osaa jonkun verran _oikeasti_ suomea. Kiva paikka kylla muuten.. Mutta eikohan se paikallisten suomi-osaaminen jo kerro suomalaisen turismin levinnaisyydesta Agadirissa.

45
No makaroonilaatikko tiettyki  8)

46
Lainaus käyttäjältä: "fishbone"
Lainaus käyttäjältä: "drg313"
ei mitaan havaintoa jarjestysnumeroista mutta...

Anteeksi Off Topic, mutta jos edelliset kaksi maata järjestysnumeroltaan 10 ja 11, niin olisiko Englanti silloin 12 ja Tsekki 13? :wink:


Jos nyt sen verta saan itteani puolustaa, niin en ollut varma etta oliko pari ylempaa viesta tuplattu ja vai ekaa viestia jo paivitetty ni ajattelin vetaa varman paalle ja jattaa numerot modejen ongelmaks. Mun mielesta yrittamisesta  pitas saada lisapisteita  8)

47
ei mitaan havaintoa jarjestysnumeroista mutta vakituinen sijainti paidalla on

Englanti

ja kaynyt mukana

Tsekeissa

48
Lentomatkustus / Matkustajakone murskautui
« : 04.09.2006, 15:05:20 »
Lainaus käyttäjältä: "maisu"
Kyllä, trendikkäältä 9/11 -lentopelolta tuo sinun tapauksesi kuulostaa:


Ei elaman kevat. Trendikas 9/11 lentopelko? Karsinko ma sitten viime vuonna trendikasta 7/7 tube & bussipelkoa? Trendikkaasta 9/11 lentopelosta puhuu ihminen jolla ei ole mitaan hajua _koko_ asiasta. Mita sitten jos jollekin tulee lentopelko 9/11 tapahtumien jalkeen? M i t a s i t t e n? Mua ainakin pelotti kayttaa tubea ja bussia 7/7 jalkeen. Enka talla tarkoita Etta PetraJii sai lentopelon ko. tapahtumien jalkeen, vaan ihan yleisesti.
Muuttus varmaan maisu sunkin mieles kun oisit pari paivaa kattellut terroristien rajayttamaa bussia 100m sun kampasta ja suoraan duunin ikkunan alla. Sun "keskustelu" on talla hetkella hyokkaysta toisen pelkotilaa kohtaan, josta et todennakoisesti tieda yhtaan mitaan. Jos olet PetraJii:n laheinen ystava, pyydan anteeksi. Muuten pyydan muita modeja puuttumaan maisun henkilokohtaiseen hyokkaykseen.

(ois tietty voinu kayda tupakalla ennen tan kirjoittamista...)

49
Lainaus käyttäjältä: "nicaj"
Minulta nimittäin pyydettiin myös tuo passin kopio kun olin vuokraamassa kämppää Ranskasta. (Tosin vain yhdellä kerralla kolmesta..)  


Niin, unohdin mainita edellisessa viestissani etta meidan vuokravalitys pyysi kanssa kopioida meidan kaikkien passeista. Asun kolmen suomalaisen kaverini kanssa. Taalla se on ainakin ihan yleista (en tieda koko Englannista, mutta Lontoossa ainakin) eika se minua sen kummemmin ihmetyttanyt.

50
Eurooppa / Kuinka monessa Euroopan maassa on tallattu?
« : 29.08.2006, 17:09:38 »
16/45

51
Lainaus käyttäjältä: "Kahmo"
Kyllä selkeytti, kiitos. Paniikki lieventyy edes hieman :)


Ala panikoi  :D  Samalla tavalla loppupeleissa ne asiat hoituu taalla ku muuallakin. Ja varmasti hostellissa on samassa jamassa olevia, jotka voi neuvoa. Jos liikaa ressaa laita YV:a ja jatketaan sita kautta yksityiskohtiin.

52
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Re: tilistä...
« : 29.08.2006, 16:06:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Kahmo"
Ongelman tässä muodostaa se, että olen saanut sellaisen kuvan, että töitä on hyvin? vaikea saada ilman paikallista pankkitiliä palkan maksua varten.


Kylla tyota aina tekevalle loytyy  :D
Pankkitilin avaaminen taalla on aika vaikeeta. Mutta ei hataa, vanhanaikaisessa Englannissa pelataan viela shekeilla. Eli ennenkuin sain oman pankkitilini auki firma maksoi mulle shekilla ja kavin vaan pankissa vaihtamassa kateiseksi.
Ja tyonantaja ei yleensa taalla "vaadi" pankkitilia, koska pankki yleensa haluaa tyonantajalta paperin jolla he vakuuttavat sinun tyoskentelevan heille ja saavan saannollista palkkaa. Sitten kiikutat sen paperin pankkiin ja homma hoituu ja tili aukee.

Lainaus käyttäjältä: "Kahmo"
Oman suunnitelmani mukaan avaan ensin tilin, etsin töitä, ja kun olen löytänyt töitä etsin myös kämpän. Nyt enemmän asiaan tutustuttuani alkaa vaikuttaa siltä, että homma pitäisi hoitaa päinvastaisessa järjestyksessä :(  


Usein vuokranantaja (etenkin jos agency) haluaa tyonantajalta myos lappusen sun tuloista ja siita etta sulla on vakituinen tyopaikka, joten suosittelisin jarjestysta: Tyopaikka, pankkitili, asunto. Toivottavasti taa selkeytti edes hieman  :roll:

53
Lainaus käyttäjältä: "PetraJii"
Eipä siinä mittään ongelmaa. Paperista käyvät vaan ilmi kaikki henkilön tarkat henkilötiedot henkilötunnusta myöten, ja tuntemattomille ihmisille mulla ei oo tapana niitä jaella.
Samaa juttua minä ihmettelen, mitä perhe sillä aikoo tehdä? Sen ymmärrän, jos itse haluaisin siellä paikan päällä antaa kopion sillä perusteella jos minulle esim. sattuisi jotain vakavaa tai oma passini hukkuisi.


Mulle tulee ekana mieleen etta passin kopiolla ne sitten tunnistaa etta ko. henkilolla on oma passi hallussaan (eika siis esim. poliisilla) ja se etta on tyolupa EU:n kansalaisena. Taalla englannissa (tai ainakin lontoossa) moni tyonantaja pyytaa lahettamaan passin kopion jos haluavat hakemuksen paperimuodossa ja etanapostilla.

54
Yleinen / Re: Budjetista
« : 29.08.2006, 14:07:18 »
Lainaus käyttäjältä: "Lada"
Alkaapi huvittamaan oma matkabudjettini.. Ollaankohan sitä ihan varman päälle pelaajia kun ollaan lähdössä ensi syksynä kaksin reissuun matkabudjettina 40 000 euroa. Eli esim. kahden vuoden reissun päiväbudjetti on n. 27 e/hlö.
Ollanko sitä ihan hakoteillä???


Siis mahan en mene kenellekaan kertomaan kuka on hakoteilla ja kuka ei budjettinsa kanssa, mutta mulla on vastaava reissu edessa, itse asiassa samoihin aikoihin 10/2007 lahto. Mun budjetti on noin. 8000e sis lentoliput n. 3800e. Uudesta seelannista tyoskentelyviisumi ja muuten tyota vastaan majoitusta ja ruokaa www.helpx.net sivustolta. Eikohan silla parjata vuosi  8)
Eli ollaan hieman erilaisella budjetilla liikenteessa. Mutta kukin tyylillaan. 8)

55
Ja maistraattiin kannattaa tottakai ilmoittaa etta olet "valiaikaisesti ulkomailla asusteleva". Niin ISOveli tietaa missa menet.

56
Lainaus käyttäjältä: "bliz"
Lontoos oli jees joku kanapaikka mis ateria makso ~£5 ja linpparia sai niin paljo ku halus :D en muista nimeä.


Varmaan Nandosia tarkoitat ja niiden ah, niin herkullisia peri-peri kanoja. Linpparia saa juoda niin paljon kun haluaa ja aterioiden hinnat keskim. £7 (kanahamppareita halvemmalla).

Sipriksen mainitsemalla Goodge streetilla muistaakeni oli Nandos, eli ihan kavelymatkan paassa kaikista shoppailuista,

www.nandos.co.uk

57
Subway maksaa "koko patonkina" n. £4-5
Kebab n. £4-5
Big Mac ateria £3.19
Pubi ateria £4-7
Kiinalainen, esim. curry kana & riisi n. £6
Hampurilaisateria ravintolassa n. £8
Kana-ateria Nandosissa (loistava kana-ravintola) n. £7
Pizza £7-10
Pizza hut medium-kokonen pizza n. £10
Pihvi ateria steak housessa tms. n. £15

Ylla mainitut keskihintoja keskustassa "turisti" alueilla. Esim. kiinalaista saa keskustan ulkopuolella alkaen £2.5 ja pizzoja alkaen joku £3.5....  Lontoo on kallis paikka syoda ulkona, etenkin keskustassa.

Ja kylla, mulla on tylsaa toissa, ja kylla ma tykkaan syoda ulkona  :D

59
Lainaus käyttäjältä: "allika"
Birmingham on vienyt asian astetta pidemmälle ja kieltänyt geelitäytteiset rintaliivitkin  :shock:
Kohta varmaan pitää riisua loputkin vaatteet ja sitten lennellään lentoyhtiön toimittamissa virallisesti hyväksyissä kertakäyttökaavuissa tai syntymäasussamme.


Kylla se v****aa ja ihmetyttaa, mutta siina vaiheessa ei enaa kun oikeesti joku naispuoleinen terroristi roudaa sinne koneeseen rajahteita "geelirintsikoissaan". Ei noi huvikseen noita saantoja keksi, vaan ihan turvallisuuden vuoksi. Rahaa ne menettaa tax freessakin kun ei jengi osta/saa ostettua tuotteita samalla tavalla kuin aikaisemmin. Mielummin ma lennan koneessa ilman rintsikoita kun rintsikoiden kanssa ja viereisella penkkirivilla valmistellaan pommia.

60
Lentomatkustus / Lennot aikaa vai euroja
« : 21.08.2006, 14:45:14 »
Ma pyrin ottamaan aina suoria lentoja jos hinnassa on alle satasen ero, ton summan jalkeen katsellaan sitten kuinka paljon kauemmin pitaa odotella. Etenkin viime aikoina lontoo-suomi valia lentaneena olen usein laskenut eroja esim. SAS:in (vaihto yleensa tukholmassa), Ryanairin (Stanstead-Tampere) ja BA:n valilla. Itse kun olen kotoisin porvoosta (Hki-vantaa kentalle n. 30min) ja taalta lontoosta mun kotoota paasee suoraan tubella Heathrowlle, toi stanstedille meno tuntuu vahan tyolaalta. BA:lla maksan paittain n.50-70€ enemman SAS:iin verrattuna vain sen takia kun olen laiska; paasee suoralla lennolla ja helposti kentalle.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8