Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - myu

Sivuja: [1]
1
Lentomatkustus / Loungekokemuksia ja -suosituksia
« : 12.06.2009, 06:31:43 »
Monella kentällä on mahdollisuus päästä loungeen pientä maksua vastaan tai esimerkiksi omistamalla tietyn luottokortin. Koska loungejen palvelut ja hinta vaihtelevat, ajattelin että tässä ketjussa voi kysellä hyvistä paikoista ja kertoa omia kokemuksiaan.

Aloitan kehumalla Hong Kongin lentokentän Travellers' Loungea lähtöportin 36 lähellä kauppojen "takana". Sisään pääsee ilmaiseksi Diners Clubilla tai muistaakseni n. 200 HKD maksua vastaan. Sisällä voi nauttia täysipainoisen lounaan kasvisvaihtoehtoineen buffetista (mm. keittoja, nuudeleita, erilaisia sämpylöitä ja croissanteja, salaatteja, hedelmiä ja jälkiruokia) sekä rajoituksetta virvoitusjuomia ja snacksejä. Paikka on erittäin rauhallinen ja nojatuoleissa voi surffailla netissä omalla läppärillä tai käyttää nettipisteitä. Ehdottoman suositeltava DC-kortilla ja ehkä maksullakin jos on iso nälkä loungeen mennessä tai melko pitkä vaihto.

Samalla kysyisin myös Incheonin kentän loungeista. Pitkä vaihto siellä tulossa, saako loungeissa rahalle vastinetta vai kannattaisiko mieluummin mennä vaikka kv-alueen ulkopuolelle kahviloita etsimään?

2
Yleinen / Joogaa maailmalla
« : 29.05.2008, 15:28:35 »
Mielessä on alkanut itää ajatus jooga-matkasta. Maalla tai maanosalla ei niin väliä, hieman netissä katselin Kreikan saarilla olevia paketteja mutta vertailu lyhyiden nettiesitteiden perusteella on vaikeaa. Aiemmin palstalla on käsitelty joogaa Thaimaassa ja Intiassa, mutta ajattelin perustaa ketjun, jossa voi kertoa kokemuksistaan kursseista tai retriiteistä kaikkialla maailmassa.

Millaisia summia olette maksaneet viikon tai useammankin paketeista? Oliko kyseessä all-inclusive vai hankitteko esimerkiksi majoituksen itse? Oletteko käyneet kertatunneilla ja jos niin missä? Minkätasoista opetusta olette saaneet ulkomailla? Itsellä olisi toiveissa 3-6 viikon "joogaleiri", jossa aloittelija ehtisi hieman edistyäkin. Ei ole väliä kuuluuko majoitus hintaan tai järjestääkö paikka retkiä. Keskus voi olla yhteen suuntaukseen keskittynyt tai tarjota useampia. Tässä http://www.yogaretreatgreece.com/ eräs paikka jota tutkailin, 1 viikko 1800$. Kuulostaako paljolta tällaiselle kurssille? Entä onko joogalle olemassa samanlaista taustavaikuttajaa kuin esimerkiksi PADI sukelluksessa, jonka sivuilta voisi katsella tietyt koulutusvaatimukset tms täyttäviä paikkoja.

3
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Japanin asujat
« : 08.02.2008, 11:20:09 »
Heippa,

Olen muuttamassa marraskuussa Japaniin Okayamaan ja ajattelin avata threadin asumisesta Japanissa. Ainakin ennen tällä palstalla pyöri parikin Japanissa asuvaa, toivottavasti vielä löytyy seuraa ettei yksin tarvi puhella.

Tässä voisi keskustella hintatasosta, pankkitilin avaamisesta, asunnon löytämisestä, viisumiasioista ym.

Aloitan kysymällä onko kenelläkään suosituksia mihin pankkiin tili kannattaa avata? Entä onko onnistunut avaamaan tilin jo ennen gaijin cardin saamista pelkällä passilla?

4
Lentomatkustus / Kokemuksia AirTrek-sivustosta?
« : 08.08.2007, 11:56:44 »
Löysin linkin maailmanympärimatkasivustoon http://www.airtreks.com/ missä voi kliksutella erilaisia reittivaihtoehtoja ja saada niille hinta-arvion. Onko kukaan ostanut lippujaan tätä kautta tai oletteko kuulleet palvelusta hyvää/huonoa?

Myös muita palveluja, joiden kautta voi etsiä lippusettejä, jotka eivät ala eivätkä pääty Suomeen, saa vinkata!

No, vaikka tuolta ei lippuja tulisi ostettuakaan, on tuo mukava kidutusväline matkakuumeiselle  :D

5
Olen suunnittelemassa maailmanympärimatkaani ja tarkoituksena on matkustaa ilman valmista lippupakettia suunnitelmaa vapaasti matkan edetessä muokaten.

Missä maissa sinua on pyydetty esittämään paluulippu maahan saavuttaessa? Millä selvisit jos sinulla EI ollut paluulippua? Missä maissa ei yksinkertaisesti pääse maahan jos konkreettista paluulippua ei ole? Entä tarkistetaanko näissä maissa paluulippu jokaikiseltä vai vain satunnaisesti valituilta hampuuseilta?

Esimerkiksi Uuden-Seelannin turistisivuilla kerrotaan, että pitää esittää paluu/jatkolippu tai muu todiste, että matka jatkuu. Toisella sivulla sanotaan, että pitää esittää paluulippu tai todiste, että on varaa paluulippuun. Kun matka konkretisoituu, ostan varmaan pari lentoa valmiiksi. Lähinnä valtamerien ylitykset. Onkohan lippu paikasta B paikkaan C muutaman kuukauden päästä osoitus, että ei aio jäädä paikkaan A loisimaan?

6
Ystäväni ovat tulossa kylään loppukeväästä ja mietin nyt mitä heille Suomesta ja Helsingistä esittelisin. Olen ajatellut paikoista ainakin Seurasaarta, Suomenlinnaa ja Harjutorin saunaa. Ehkä päiväretkeä Porvooseen. Ruuista ajattelin maistattaa muikkuja ravintola Salvessa ja tarjota iltapalaksi karjalanpiirakoita ja leipäjuustoa.

Lisää ideoita mikä Helsingissä tai yleisemminkin Suomessa on turistille elämys? Kokemuksia, makuja tai näkyjä mihin vieraanne ovat ihastuneet? Bussimatkan arvoisia päiväretkikohteita?

7
Lentomatkustus / Qatar Airways ja Dohan kenttä
« : 02.02.2007, 09:53:41 »
Avaan uuden keskustelun, koska haulla löytyi vain yksi vastaus vuodelta 2004 aivan muun topicin alla. Koska Finnair myy nyt halpoja opiskelijalentoja Aasiaan yhteistyössä Qatar Airwaysin kanssa, on tästä varmasti hyötyä muillekin. (Lentoja myy esim. STA Travel)

Eli kokemuksia Qatarin koneista, missä esimerkiksi on tullut vastaan näitä oma screen -penkkejä? Meillä on neljä lentoa koneissa A332, A300, A320 ja A319. Onko joku lentänyt näillä?

Entä Dohan kenttä? Luin vanhasta ketjusta, johon en nyt osaa linkittää, että kentältä olisi mahdollista poistua Dohan kaupunkiin. Onko joku tehnyt näin? Paljonko on minimiaika, että kannattaa poistua? meillä on mennessä 4h välilasku paikallista aikaa 19:20-23:20. Kannattaako noin myöhään poistua? Entä maksaako viisumi?

Alla vanha viesti, johon viittasin. Löytyy keskustelusta "Thaimaahan Qatar airwaysilla tammikuun puolessa välissä":

"Moi, lensin QR:llä Kiinaan joku aika sitten. Lontoon reitillä käyttävät uusimpia koneitaan, Airbus 330-300:sia jotka on aika mukavia ja joissa on hienot multimedianippelit joka penkillä. Ruoka on hyvää ja henkilökunta tosi kansainvälistä, aasialaisia, ausseja, brittejä jne.

Qatarin kenttä on aika pieni ja ruuhkainen. Koneesta terminaaliin mennään ilmastoidulla bussilla ja takaisin myös. Kentällä ei ole oikeastaan muuta kuin iso tax free-kauppa, kolme-neljä ravintolaa ja lounget & muslimien rukoushuoneet. Hinnat ovat edullisempia kuin Lontoossa joten kannattaa jättää tax free-ostokset Dohaan. Aika eksoottista mutten nähdä pikkupoikia arabikaavuissa ostamassa karkkia kaupasta.

Viisumia ei tartte jos ei halua käydä Dohassa joka on viisi kilsaa kentältä, muuten mennään tullessa vaan transitin turvatarkastuksen läpi ja ollaankin jo tuolla airside-puolella. Viisumin kyllä saa paikanpäällä jos haluaa, ei tartte hankkia etukäteen."

8
Aasia / Vinkkejä Etelä-Koreaan ja Pusaniin?
« : 10.09.2006, 10:52:37 »
En löytänyt ketjua Pusanista (Busanista), joten te jotka olette siellä käyneet kertoilkaapa näkemisen arvoisista paikoista, hyvistä ravintoloista tai baareista jne. Majoituksen olen jo varannut, mutta kertokaa toki niistäkin. Olen kaupungissa vain kolme päivää, joten mihinkään kovin kauas en voi lähteä, mutta jotain lähialueen saaria tms voisin kyllä ihmetellä. Muutenkin täällä on aika vähän juttu Etelä-Koreasta, joten yleisiä vinkkejä junista, tavoista tms kuulisin myös mielelläni. Saavun Pusaniin lautalla Japanin Fukuokasta, joten jos jollain on kokemusta Beetlestä niin antaa tulla!

Sivuja: [1]