Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - rommitommi

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 24
21
Helsinki-Bangkok ensi lokakuu-maaliskuu välille 620e. Hinta edellyttää valitettavasti paluumatkalta yöpymistä Istanbulin lentokentällä, mennessä vaihto on 4h.

Mua järkyttää miten kalliita Bangkokin lennot yleisesti ovat, viime syksynäkin lennettiin Delhiin alle neljällä sadalla eikä se edes ole niin paljon kauempana. En muistanu että Bangkokiin ei vaan saa edullisia lentoja noin pitkälle aikavälille sesonkiaikana.

Bangkokiin on muuten huomattavasti pidempi matka kuin Delhiin. Delhiin matkaa on reilu 5000km ja Bangkokiin n. 8000km. Eli n. 50% pidempi lentomatka.

Jotenkin kyllä aina välillä tuntuu ihmisten suhteellisentaju hämärtyneen. Sä maksat tossa 100km liikkumisesta n. 4 euroa(tämä siis linnuntietä, matka Istanbulin kautta vielä pidempi, joten oikeasti hinta on halvempi), ja tähän hintaan sisältyy myös maapalvelut, tarjoilut lennoilla ja monesti myös omassa käytössä oleva viihdekeskus.
VR:llä et pääse 4 eurolla edes sitä 15km matkaa Helsingistä Espooseen.

Sanoisin, että lentäminen ihan yleisesti on halpaa kuin saippua.

22
Ihan naurettava korvaus toi 300e/kk. Kiinalainen saa samaa liksaa, ja maksaa paikallisena puolet vähemmän kaikesta, eikä silti tule toimeen kovin kummoisesti.

Aika monet varakkaat vanhemmat myös haluavat lapsilleen englantia puhuvia yksityisopettajia, lähtötaso on niin alhainen, että Suomen peruskouluenglannilla sutkin lasketaan "natiiviksi".

Tuttuja on Shanghaissa opettamassa Englantia, ja liksat jossain 10-15e paikkeilla per tunti. Eli kannattanee vielä harkita tota tarjottua juttua.

23
Huomenna pääsiäiseksi Brysseliin siskon luo.

Tai oikeastaan lennot on Dusseldorfiin, mutta nopeestihan sieltä Brysseliin ajelee. Oli niin paljon halvemmat lennot Dysseliin ja auton vuokraus halvempaa Saksassa, ettei harmita yhtään pieni ajaminen, oikeastaan on ihan kivaa päästä Saksan motareille...  ;D

Viikko pääsiäisen jälkeen "duuni"reissu Nizzaan kolmeksi päiväksi. Voi olla ihan lepposaa, perinteistä kokousta varattu 2h kolmelle päivälle..Mutta ton nyt onkin tarkotus olla ns. virkistysreissu, eli hyviä rafloja ja luxusmajotusta odotellessa 8)

24
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 23.03.2012, 11:48:59 »
Voisiko joku ystävällisesti kertoa matkatavaroista Ryanairilla. Saako ottaa kuluitta yhden cabin-kokoisen laukun. Onko siinä painorajaa. Ja jos on niin kuinka se mahtaa toimia. Olemme menossa Turku-Stanstead-Porto. Jos ottaa kaksi normaalia matkalaukkua mukaan niin siitähän tulee lisämaksua 8 x 35 euroa, jos oikein laskin.

Ryanairin sivuiltahan noihin helposti löytää vastauksen:
Eli käsimatkatavara: "weighing up to 10kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm is permitted. (handbag, briefcase, laptop, shop purchases, camera etc.) must be carried in your 1 permitted piece of cabin baggage."

Eli noi mitat ja max 10kg ja kaikki käsimatkatavarat pitää saada mahtumaan siihen yhteen laukkuun.

Jos olette kesällä menossa, niin toi 35ex8 on oikea määrä, ei ihan halpaa :-\

25
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 23.03.2012, 11:38:44 »

Ilmeisesti ei ole mitään ennakkovaraus-systeemiä?

Löytyy tuolta aiemmasta postauksessa laittamastani linkistä. Itse ostin etukäteen.

Eli tuolta: http://www.voyages-lelan.be/xml/page.html?LANG=uk&IDC=72

Siitä vaan sitten book a shuttle ticket ja valitsee halutut matkat  :)

26
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 22.03.2012, 08:38:45 »
Rynkky kun lentää Turusta Brysseliin, niin siinähän mennään Charleroin kentälle yli 50 km:n päähän Brysselistä ja aika myöhään illalla. Millä kannattaa siirtyä Brysseliin a) yksin ja b) 20 hengen ryhmässä?

Yksin pitäisi päästä bussilla ihan nätisti.
 
Omalta osaltani en kyllä voi kehua. Oli lokakuun loppu(jäätävän kylmä), olin juuri tullut Madridista(ihanan lämmintä) ja sain venailla parisen tuntia, kun pari vuoroa jäi välistä. Sitten kun ensimmäinen bussi tuli, oli melkoinen taisto päästä sinne, kun muitakin halukkaita oli ehkä noin pari sataa.

http://www.voyages-lelan.be/xml/page.html?LANG=uk&IDC=72

Voipi olla, että jos noin iso porukka on, niin minibussin tms vuokraaminen kuskeineen saattaa tulla halvemmaksi.
Tuleehan tosta kuitenkin 260e suunta 20 hengen porukalla, luulis bussillakin jonkun verran pääsevän tolla hinnalla.

27
Tänään Puolaan, katsotaan pysyykö Wizzair ilmassa :P

28
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 23.02.2012, 10:53:42 »
Kenelläkään kokemusta miten riittää tämmönen 1h 35min vaihtoaika Guangzhou:n kentältä kuala lumpurin koneeseen? Sama lentoyhtiä kaikilla lennoilla ja lennot samalla lapulla. Ja viisumiakaan ei taida tarvita noin lyhyelle ajalle?

Jos lento vain on ajallaan perillä, niin ei pitäis olla ongelmaa tuolla vaihtoajalla. Itse ne kerrat mitä olen Kantoniin lentänyt, niin laukut on olleet pyörimässä jo hihnalla, kun olen saapunut niitä noutamaan. Nopeeta toimintaa on ollut ainakin tuolla tavalla. 

Kenttähän on kohtuullisen iso, mutta aivan varmasti tossa ajassa kerkeät portilta toiselle.

29
Tyhmät kysymykset / Vs: matkabudjettinne?
« : 22.02.2012, 08:57:54 »
Singaporessa sitten toki ne halvat hotellit on melkoista skeidaa ja hyvät mestat on 100 eurosta ylöspäin joten siellä se hostelli kuulostaakin jo ihan mielekkäältä ajatukselta...

Kyllä mä ainakin voisin suositella tota Frangrance hotellia, jossa itse olin.

Oli oikein siisti sisältä(puhtaat lakanat ja kylppäri), ilmastointi toimi ja löyty telkkarikin, siivottiinkin vielä joka päivä. Luonnollisesti mitään luksusta ei tohon hintaan löydy, mutta harvemmin sitä luksusta hostelleistakaan löytyy.

Jos en itse olisi näin pihi, olisin viime reissullakin ehdottomasti käyttänyt hotellia hostellin sijaan. Jos kahdestaan menee, niin ei tulis mieleenkään mennä hostellin dormiin esim. ton FH Crystalin sijaan. 

Tietysti joillekin toi Geylangin alue ei oikein toimi, mutta itse viihdyin siellä ihmisvilinässä oikeen hyvin. Metrollakin pääsee kätevästi keskustaan.

30
Tyhmät kysymykset / Vs: matkabudjettinne?
« : 21.02.2012, 17:33:50 »
Moi!

En tiedä kirjoitinko nyt ihan vikapaikkaan, mutta kaipaisin vähän neuvoa viisaammilta!

Ollaan jo todellä pitkään suunniteltu miehen kanssa ekaa reppureissua ja päädyttiin siihen, että touko-kesäkuussa lädetään 5-6viikoksi Malesiaan. Tarkoituksena olis myös viettää tuosta ajasta muutama päivä Singaporessa (joka siis on melko hintava paikka, ainakin Malesiaan verrattuna).
Rahaa säästöstä löytyy, mutta meillä kummallakaan ei ole hajuakaan, kuinka paljon olis realistista ottaa mukaan matkalle (jos siis ei oteta lukuun nyt lentoja Suomesta sinne ja takaisin tai rokotuksia). :D

Tarkoituksenamme ei ole asustella hotelleissa, vaan etupäässä edukkaammissa hostelleissa. Joitain pieniä mukavuuksia tietty olisi kiva olla, esim ilmastointia ja sen sellaista. Tulemme todennäköisesti liikkumaan Malesian sisällä maan halki melko paljon emmekä esim jää vain pääkaupunkiin. Pääkaupungin lisäksi käymme ainakin muutamissa muissa kaupungeissa kauempana, ja saarilla + borneolla + se singaporen reissu.

Itse voi sitten toki miettiä kaiken ylimääräisen (tuliaiset, shoppailut, kaljottelut, safarit, museot ym.), mutta paljonkohan 2ihmisen kannattaisi varata tollaselle 6vk matkalle yöpymisiin, syömisiin ja liikkumiseen?Syöminen on Malesiassa ja Singaporessa kummassakin hyvin edullista. Singaporessa "katukeittiöistä" saa safkat eurolla parilla, Malesiassa vastaavista sai ruoat eurolla. Esimerkiksi kanaa ja riisiä saa tuohon hintaan. Jos sitten haluaa syödä paremmin, niin Singaporesta varsinkin löytyy joka lähtöön raflaa, lähinnä lompakko asettaa rajat..

http://www.best-singapore-vacation.com/5-step-guide-to-eating-at-a-singapore-hawker-centre.html

Junilla ja busseilla pääsee kätevästi Malesian puolelle, tosin lentäminenkin on edullista.

Itse maksoin 2009 hotelliyöpymisestä Singaporessa n. 30e yö Fragrance Hotel Crystalissa. 2010-2011 uutenavuotena puolestaan maksoin hostellin dormista about 10e yöltä.

Malesiassa olen yöpynyt Tune Hotelseissa, joissa perusvarustelu on kohdillaan, ja ovat siistejä sisältä. Olisikohan hintaa paikasta riippuen 10-30e/yö. Mielestäni voi pitää nyrkkisääntönä, että Malesiassa löytyy yleensä huone n. 15 eurosta ylöspäin, ihan omien tasovaatimusten mukaan.

Liikkuminen busseilla ja junilla on halpaa. Lentäminen on Air Asialla melko ilmaista(Singapore-Penang maksoi 35e). Jos olette aikeissa lähteä Singaporesta junailemaan, kannattaa junalippu ostaa kuitenkin vasta Malesian puolelta; on huomattavasti halvempi. Muistelisin että junamatka Singaporesta Khota Baruun maksoi n. 20 euroa yöjunalla, jossa oli oma peti. Bussi Kuala Terengganusta Kuala Lumpuriin oli muistaakseni n. 6 euroa. Joten eipä nyt luulis ihan hirveitä kuluvan tuohon matkustamiseeen.

Yleisenä ohjeena kuitenkin, että kannattaa varata mieluummin liian paljon rahaa kuin liian vähän. Ainakaan itseäni mikään ei hatuta reissussa niin paljon kuin laskea jokasta penniä koko ajan. Automaatteja on hyvin saatavilla ja VISAlla pystyy nostamaan joka paikasta.

31
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 21.02.2012, 15:28:19 »
Vituttaa, että Suomessa on näin idiootteja ihmisiä.

Niin vituttaa, onneksi Soini otti sentään ainoan ja oikean kannan asiaan.

Ois ihan mielenkiintoista tietää, mitä Tommi Raution ja muiden vastaavien kavereiden päässä liikkuu, onkohan siellä samanlainen "pyhä sota" käynnissä kuin Brejvikillä ja Al-Qaidalla ::)

32
En edes osaa sanoa miks, mutta jostain syystä rahaa menee huomattavasti vähemmän kun käyttää käteistä.

Aikasemmin iskin aina kaiken kortilla menemään, nykyään nostan 20e ja olen päättänyt, että sen pitää riittää viikon safkoihin tms, niin helpostihan se riittää.
Ehkä noita menojaan pystyy seuraamaan paremmin, kun pystyy nopeasti kattelemaan paljon siellä lompakossa on. Kortilla ostaessa tietysti tietyy paljon tilillä about on, mutta ei niitä kaikkia korttiostoksia muista koskaan.

Eipä sillä, en itse viitsi ryhtyä minkäänlaiseksi puritaaniksi sen takia, että pääsen pidempään reissuun. Mieluummin elän täälläkin sellasta elämää kuin haluan elää(jos se ylipäätään on mahdollista), ja siinä sivussa säästän sen verran, että reissuunkin pääsee.

En oikeastaan ymmärrä miten työtätekevillä ei jää rahaa säästöön, jos edes jossain määrin järkevästi kuluttaa ::) Itsellä on ihan hyvin varaa pitää autoa ja maksella asuntolainaa, eikä sellaista tunnettakaan vielä ole ollut, että reissuista, sen paremmin kuin mistään muustakaan olisi joutunut tinkimään rahan takia. Enemmänkin työssäkäyvänä tuntuu aika olevan kortilla ::)

33
Pääpiirteissään olen Radicalin kanssa samaa mieltä, mutta olen kuitenkin huomannut sen, että  kannabiksen ja viinan ratkaisevin ero on se, että viinasta tulee krapula, ja jo paatuneempikin tapaus on viikon rännin jälkeen aika puhki.

Kannabista taas pystyy vetämään joka päivä ja käytännössä miten paljon haluaa ilman sen suurempia sivuvaikutuksia(itselläni lähinnä tajuton väsymys). Tuntuu monilla jäävän hyvin päälle toi putki kuukausiksi, ellei vuosiksi. Kyllä se kannabiksen käyttökin alkaa näkyä aika nopeasti, olkoonkin miedompi päihde kuin alkoholi.

En usko, että sen suurempia hyötyjä saataisiin kannabiksen suosimisella viinan sijasta, koska loppupeleissä käyttäjät tekevät sen ratkaisun miten pitkälle haluavat päihteiden kanssa mennä. Ei taida olla sellasta nistiä, joille ois kannabisjointit riittäny ::)

Uskosin myös, että suomalaisella kulttuurilla on paljon tekemistä sen kanssa, miten alkoholiin suhtaudutaan. Suomessa on loppujen lopuksi todella tarkat normit sille miten tulee käyttäytyä; pitää olla diskreetti ja pyydellä anteeksi olemassaoloaan selvinpäin, eikä varsinkaan erota massasta millään tapaa. Kännissä puolestaan voi antaa mennä miten överiksi tahansa, silloinhan on humalan vaikutuksen alasena ja saa anteeksi typerimmätkin teot. Ei se ole ihme, että moni suomalainen pakenee arkea humalaan

34
Saab 9-5 TiD vm. -08 tuli hommattua.

Aivan uskomatonta miten vähällä voi iso auto liikkua. Edellisen Volvon keskikulutus oli melkeen 12 litraa satasella bensaa(S60 2.5TA vm.05), Saabilla olen ajellut samalla tavalla keskikulutuksen ollessa vähän päälle 6l/100km.
 
Näillä eroillahan maksetun välirahan kuittaa parissa vuodessa  :)


35
Lentomatkustus / Vs: Tarjouslippujen vaihtaminen netissä
« : 14.02.2012, 14:42:13 »
  >:(
Hei. Onko kelleen muulle käynyt niin, että kun on vaihtanut halvan lipun toiseen ajankohtaan ja toiseen halpaan lippuun SAS:n sivuilla, niin yllätyksekseen saa "kaksi lentolippua" ja siitä pitää maksaa vielä vaihtotaksa?
(Siis sivut antavat vaihtaa halvan lipun toiseen ja keräävät siten rahat tyhmiltä asiakkailta.)  >:(
Voin aloittaa yhteisen valituksen.... please, kokemuksia?

En nyt ole aivan varma saanko kiinni siitä missä tässä valitetaan, mutta jos vaihdoit lentosi toiseen ajankohtaan ja jouduit siitä maksamaan jotain, niin kyseessä on melko normi käytäntö jokaisesa yhtiössä, jossa halvimpia lippuja saa ylipäätään vaihtaa.

36
Mitään sovittua taustalla ei varmasti ole, kunhan ihan sattumalta kahden pohjoismaan (vahvat)ammattiliitot hyökkäävät juuri tiettyä lentoyhtiötä kohden samana päivänä.

Silläkään ei varmasti ole mitään tekemistä asian kanssa, että Ryanairin lentäjät ovat näiden liittojen ulkopuolella, jolloin liittojen valta ei luonnollisesti näihin yltä.

Ja luonnollisesti epäsuorasti tätä kautta Ryanair luo paineita myös "perinteisten" lentoyhtiöiden henkilökunnalle työetujen suhteen.

Mikäpä tehokkaampaa kuin vetää helpoin kortti esiin: "Ryanairilla lentäminen ei ole turvallista".

37
Helmikuu: Gdansk ja Tukholma.
Maaliskuu: Varsova
Huhtikuu: Bryssel, Nizza, Tukholma
Toukokuu: Krakova

Nyt alkaa kevät näyttää hyvältä, ei oo enää yhtään niin levoton olo kun viime kuun alussa, kun ei ollu keväälle mitään tiedossa :)

38
Lentomatkustus / Vs: Air Baltic
« : 01.02.2012, 10:02:13 »
Nyt tuli pääsiäiseksi varattua koko perheelle lennot HEL-DUS-HEL.

Meno on SAS:lla ja paluu Air Balticilla, toivottavasti lafka pysyis vielä pari kuukautta pystyssä  ;D

39
Kiitos sille, joka laittoi noi LOT:in tarjoukset toiseen topiciin.

Oli jo aikaisemmin varattuna helmikuulle Gdansk Wizzairilla, mutta nyt on sitten maaliskuulle pitkä vkl Varsovassa ja toukokuulle to-ti Krakovassa. YEA!

40
Lentomatkustus / Vs: Ajankohtaiset tarjoukset
« : 04.01.2012, 11:28:52 »
Mitä muuten tarkoittaa tuo " Book from Friday to Sunday " ?
Olen kuvitellut, että se tarkoittaa lennon varaamista juuri niin, että päivät osuu viikonlopulle ja lauantaina ja sunnuntain välisen yön on kohteessa. Mutta juuri tuolloinhan ne lennot on kalleimmillaan?

Niin toi toi tarkottaa sitä, että viikonlopuksi tulee lisää myyntiin noita alkaen 99e menopaluu lippuja.

Eli siis tarjous joka on voimassa ensi viikonloppuna.

E: tuli näköjään väärään ketjuun, modet laittakoot oikeeseen jos näkevät tarpeelliseksi :)

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 24