Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - rommitommi

Sivuja: 1 ... 22 23 [24]
461
Espanja / Espanja
« : 03.10.2006, 11:43:44 »
Veikkaanpa, että se valot päällä/pois päiväsaikaan on hyvin pitkälti tottumiskysymys.
Suomalaiselle voi olla suht vaikeaa huomata autoa, jossa ei ole valoja, kun on tottunut valojen perusteella havaitsemaan autoja.

462
Yleinen / Pienin lähtöbudjetti?
« : 29.09.2006, 11:46:18 »
Oikeastaan pistää ihan vihaksi kun lukee, että joku säälittävä suomalainen hiihtopummi haahuilee rahaa tekaistuilla stooreilla ja krokotiilinkyynelillä.
Pysyisivät vaan kotona, jos ei ole oikeasti rahaa siihen matkustamiseen...
Tunnen syvää myötähäpeetä tollasista ihmisistä, jotka painuvat rikkaasta Suomesta suht köyhään Itä-Eurooppaan, jossa on oikeasti ihmisiä, jotka joutuvat kerjäämään elääkseen.
Jotain rajaa siihen toimintaan...


Omat matkat tulee järjestettyä silleen, että ne tehdään rahatilanteen mukaan. Jos on vähän rahaa ja polttelee päästä johonkin, niin sitten hostelleja ja pienellä budjetilla.
Jos jostain syystä sattuisi olemaan enemmänkin rahaa, niin sitten kohtuu kalliita hotelleja ja muuta älytöntä törsäystä. Tosin vain kerran elämässä on ollut varaa tehdä noin :lol:  
Normaalisti majotun halpoihin hotelleihin, jotenkin noi dormit ei houkuttele...

463
Lentomatkustus / Kauhein lentonne...
« : 27.09.2006, 13:23:48 »
Ei nyt mitään ihmeempiä ole lennoilla tapahtunut, mitä nyt vähän isompaa turbulenssia (ruokavaunut jotenkin lukittiin keskelle käytävää)
ja aika monta kertaa joutunu muuttamaan lentoreittejä konerikon tai muun takia, siis ettei kone ole päässyt edes lähtemään.

Tuntuu myös meikäläisen lennot olevan aina myöhässä teknisen vian takia :P

Vaikka pelkään lentokoneessa olemista aivan hemmetisti, niin silti olen sen verran realisti, etten jätä menemättä pelkojeni takia. Jos nyt joskus alkaa aivan älyttömästi ahdistamaan niin sitten vaan nappia naamaan ja pari konjakkia, tosin vain kerran turvautunut tähän keinoon, juuri tuollon kun tuli turbulenssia  :?

Lennoilla ei kyllä mitenkään pysty kunnolla rentoutumaan. Brasseihinkin kun lens, niin ei kyllä pystyny rauhottumaan hetkekskään. Koko ajan sydän hakkas ja hikoili, kun perille pääs oli niin väsyny, että sammu samantien bussiin :lol:

464
Tyhmät kysymykset / Matkatavarat jatkolennoilla
« : 21.09.2006, 21:59:14 »
Helsingistä on aina saanut kaikkien yhtiöiden kanssa chekattua tavarat myös jatkolennoille.
Siihenhän ne heittää sen koodin mihin tavaran pitää päätyä...

Muualla maailmassa ei ole onnistunut ihan yhtä hyvin kuin Suomessa, mutta vaan kerran jäänyt laukut Amsterdamiin...

465
Lentomatkustus / CDG kentältä juna-asemalle?
« : 20.09.2006, 14:40:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Jalava"
Entäs sitten tuo taksikyyti lentokentältä keskustaan? Kukaan ei ole kommentoinut tätä. Esimerkiksi paljonko on sopiva etukäteen sovittava taksa, jotta kuski ei kierrätä turistireittiä?

Pitäisi päästä Republiquen aukiolle. Kyytiläisiä on neljä.


Ranskassahan noilla on taksamittarit, joten en tiedä suostuvatko siihen, että sovitaan etukäteen joku taksa. Pimeillä takseilla toi temppu ainakin onnistu ja vei ihan kohtuullisen hintaan perille(on tosin jo niin paljon aikaa tapauksesta, etten valitettavasti muista summaa ollenkaan) Pimeissä takseissa tietenkin on riskinsä, mutta ihan mukavasti niillä on päässyt niin Tallinnassa kuin Pariisissakin.
Hinta vaihtelee myöskin aika suuresti ihan riippuen siitä mihin aikaan päivästä saavut Kaupunkiin.
Esim. ruuhkissa saattaa mennä aivan hemmetin kauan ja hinta on sen mukanen.  

Metroa ainakin itse olen käyttänyt yöllä ja päivällä ilman suurempia ongelmia. Monenväristä kaveria siellä on, ja joskus joku tummahipiäinen etelän mies alko kopeloimaan mun sukkia ruuhkametrossa, mutta eipä saanut mitään vietyä.
Jos niistä metrolinjoista saa selvää, niin ihan hyvä kulkuväline
 :wink:

466
Yleinen / Paljonko olet palloa kiertänyt?
« : 20.09.2006, 12:17:56 »
19 maata ja jotain alle 10%...

Tosin 50% maailman maista on sellaisia, joihin en edes halua
 mennä :roll:

467
Eipä ole tarkkaan tullut laskettua, mutta ei siihen nyt ihan älyttömiä mene vuodessa.

Varsinkin Euroopan sisäiset lennot saa yleensä pisteillä, joten ne maksaa aika lähelle 0e :) Mitä nyt jotain veroja tms maksuja menee jonkun verran.

Hotelleihin menee sitten enemmänkin rahaa, kun ei viitsi perheen kanssa hostelleihin majottua :wink:

Tänä vuonna tullut käytyä Lissabonissa ja parin viikon päästä Venetsiaan ja sitten vielä jouluna Alankomaiden Antilleille 8)

468
Lentomatkustus / Pariisiin, mutta mistä lennot?
« : 14.09.2006, 12:01:29 »
Jos pääsette lähtemään jo 15. päivä niin Blue1:lta saatte lennot n. 200e per henkilö...

469
Terveys ja turvallisuus / Ongelmia matkalla
« : 12.09.2006, 19:49:19 »
Eipä pahemmin ole ollut ongelmia missään päin maailmaa.

Brasilian Natalissa vaan kolme tummempaa kaveria alkoivat seurava ostoskeskuksessa ihan minne meninkin.

Sitten lopulta menin vartijan juttusille ja kas kummaa, kaverit lähti ihan oma-aloitteisesti kävelemään ovea päin.  Sitten vaan nopeesti taksiin ostarin ulkopuolella ja kohti hotellia....
Ehkäpä vika oli itsessäkin, tuli shoppailtua överisti, kun oli toisiks viimenen päivä ja halus ostaa, ja osti, paljon halpoja vaatteita..
Luulivat varmaan varakkaaks :lol:  

Muuten kyllä Natalissa oli ihan ongelmatonta, mitä nyt eivät illalla hotellissa suositelleet kävelemään lähtemistä(oli vähän syrjässä hotelli), tarjosivat tosin vartijoita mukaan, mutta ei oikeen enää houkutellut kävelylenkki...

Euroopassa on aina saanut olla täysin rauhassa ihan joka paikassa. Mitä nyt jotain pieniä kusetuksia on tullu rahanvaihdon tms. yhteydessä. Tosin olen reissannut vain Länsi-Euroopassa+ Virossa.

Venäjälläkin oli lähes ongelmatonta, mitä nyt vahvasti viinalta haissut luotsi vetäs aika kovaa vauhtia veneellä laituriin ja irtos portaat keulasta, vahingonkorvauksia turha odotella.....
Ja satamassa piti väistellä isoja reikiä, oli merkitty X:llä. Oisko ollu aikanaan Suomalaisten tekemä laituri...

Jenkeissäkin turvallisuuden tunne oli vahvasti läsnä, ei oikeen osannu pelätä kun poliiseja oli joka nurkassa.

470
Itsellä sama juttu.

Nykyään itselläni ahdistus/paniikkikohtaukset on aika lieviä(hikoilua, huimausta jne.) ja niitä tulee kohtuullisen harvoin, mutta silti pidän matkalla mukana bentsoja ihan vain varmuuden vuoksi.
Jotenkin vaan paljon varmempi tunne, kun on nappeja mukana, vaikka niitä ei olekkaan tarvinnut enää pariin vuoteen.  
Noita serotoniiniin vaikuttavia lääkkeitä on käsittääkseni tarkotus käyttää sitten kauemminkin kuin 3kk tms, jos ne alottaa? Sillä tavalla ainakin estetään paniikkihäiriön uusimista. Itse käytin reilun vuoden...

Oli kyllä pieni tauko matkustuksessa sen ajan kun paniikkihäiriö oli pahimmillaan, sillon tosin ei uskaltautunut edes lähikauppaan sisään.
On kyllä aivan älytön sairaus, kun tietää itsekkin koko ajan ettei ole mitään syytä panikoitua, mutta sitä ei vaan voi estää millään :?

471
Yleinen / Pahin floppi ja pettymys?
« : 08.08.2006, 22:14:40 »
Brazilian Natal on kyllä ehdottomasti paskin paikka missä olen käyny. Oli kyllä sellane paskakylä, ettei mua toiste sinne saa.
Hotellista eivät illalla suositelleet lähtemään ulos ilman (ilmaisia)vartijoita, kun oltiin suht kalliissa hotellissa, kuulemma varkaat odottelee lähistöllä :roll:  
Ja mitään näkemistä siellä ei ollu, tai no olihan siellä kaikkea ränsistynyttä paskaa, jos joku nyt sellasesta kiksinsä saa.
Toki länsimaisten hotellit oli hienoja jne, mutta köyhyys oli kyllä ihan selvästi ympärillä.
Halpoja kuteita sieltä sentään sai ja aurinkoa riitti, mutta olisi ehkä kaivannut jotain muutakin, sitä aidompaa sisältöä :roll:

Milano oli aivan karmea teollisuuskaupunki, ei kiitos enää ikinä.
San Bartolomeo ja San remo. Varsinkin toi Bartolomeon pikkukylä oli aivan järkyttävä turistirysä ja kaikki oli jotenkin italialaiseen tyyliin rempallaan. Huomas kyllä eron kun siirty Ranskan puolelle :wink:  
Rooma teki vaikutuksen, oli ihana paikka, joten ei voine sentään koko Italiaa tuomita :)  

Aika paljon tullut kierreltyä, mutta noi on kyllä sellasia paikkoja, etten olis viihtyny, vaikka kuinka olis ollut hyvä fiilis itellä :roll:

472
Kanada ja Yhdysvallat / Washington DC
« : 01.08.2006, 19:57:47 »
http://mp.washington.org/Visitor_Request.aspx?IDCT=497&idCurrentPage=32

Oiskohan tosta apua :?:  :wink:

e: http://www.si.edu/exhibitions/

Itse kävin tossa Museum of American History:ssa ja täytyy myöntää, että oli ainakin mielestäni yksi mielenkiintoisimmin rakennettu näyttely missä olen itse käynyt.

Kävele vaan Mall:ia pitkin, sekin on jo kokemus sinäänsä, siinäkin aika kuluu mukavasti :wink:

473
Lainaus käyttäjältä: "VeskuL"
Tapsalle:

Juu, ilmottelen kyl sitte, ku palailen. Ostin sit justiin lennot San Diegoon. Tuli hintaa sellaset ~710€, et ei mitää kallista hupia.

Tarkotus olis tosiaan vuokrata auto pariksi viikoksi. Haaveilen sellasesta Amerikan raudasta, kuten Cadillac, mutta en ole löytänyt netin kautta tällaisia mahdollisuuksia... kenelläkään ideaa?


En San Diegosta tiedä, mutta ainakin vähän päälle 100km päästä San Diegosta Newport Beachilta saa vuokrattua noita autoja.
Hinnoista en tiedä, lienee melko suolasta :)

http://www.bhrentacar.com/vehicle_cat.php?cat=Classics

474
Jenkeissä auton saa vuokralle jo 21-vuotias(vai oliko jopa nuorempikin?), mutta se tietää yleensä lisämaksuja päivätaksaan :wink:

475
Terveys ja turvallisuus / Huimaus?
« : 20.07.2006, 16:09:14 »
On täysin normaalia, itselle tulee ihan aina kun olen merellä. Tiedä sitten onko toi merisairautta, kun ei ole yhtään paha olo laivalla missään vaiheessa, ennenminkin nautin siitä 8)

Ei toi vielä mitään, mutta kohtuu pienellä veneellä pari viikkoa reissussa(keikkuu ihon tosissaan meren aalloissa), sen jälkeen ei meinannu pystyssä pysyä ainakaan viikkoon :lol:

476
Eurooppa / Lissabon matkakohteena
« : 20.07.2006, 16:06:23 »
Aivan älyttömän kaunis kaupunki toi Lissabon.

Majotuttiin Estoriliin ihan casinon viereen, joka sinäänsä oli virhe. Tuntu, että jenkikulttuuri oli vilkkuvaloineen vallannu koko paikan.
Oli siinä Casinon vieressä sentään lähes puoli-ilmanen Portugalilainen ravintola Jackpot, missään en ole niin hyvää ruokaa saanut(, enkä niin paljon) :lol:  

Käytiin Parque de Penassa pariinkin otteeseen. Hieno puisto se on, jotain erilaista, mitä ei ihan heti uskoisi löytävänsä suurkaupungin vierestä :wink:  Linnoituksessakin voi käydä, mutta meidän tuurilla se oli kiinni kummallakin kerralla, pääsiäisellä lienee osuutta asiaan :roll:

Sintra oli myös ihan mukava paikka, mutta aika paljon oli turisteja.
Oli jotain pienempiä kyliä Estorilista pohjoiseen, jossa turisteja ei paljoa ollut ja tunnelma oli todella miellyttävä.

Jos vuokraa auton, niin kannattaa myös kierrellä rantaa pitkin Estorilista länteen päin, on myös mukavia kyliä matkalla ja maisemat on huikeita kun pääsee vähän korkeammalle  :)


Auton vuokraaminen oli halpaa, joku 350e/viikko ja autona upouusi C-sarjan mersu, jolla jo uskals reissua tehdä :lol:
Liikenteestä kovasti varoteltiin, mutta joitain kamikazeja lukuun ottamatta oli liikennekkin täysin rauhallista. Illalla sitten vähän villimmin, varsinkin motareilla.

Ostosmahdollisuudet olivat aika hulppeat, varsinkin kaupungin laidoilla (vrt. Jumbo, Itäkeskus jne) olevissa tajuttoman kokoisissa ostareissa. Vaatteet oli halpoja, joten niitä tuli ostettua.

Yöllä sai ihan rauhassa kävellä keskustassa, vastaan tuli vaan päissään olevia nuoria, joten siltäkään osin en tuntenut koti-ikävää :lol:

477
Kanada ja Yhdysvallat / USA=huono maa?
« : 20.07.2006, 15:25:02 »
Lainaus käyttäjältä: "PetraJii"
Ja summat mitä yhdellä sairaalakeikalla saa laskulla aikaiseksi, on hirveitä. Mulla oli paha poskiontelontulehdus, ja kuvattiin semmosella erikoiskuvausjutulla (pantiin putkeen makaamaan, joku kallokuva siitä tuli), se yksi ainoa kuva maksoi 450 dollaria. Puhumattakaan sitten lisäksi lääkärikuluista jne. Niistä laskuista en tiedä ku ne meni suoraan vakuutusyhtiöön. Antibiootit maksoi 100 dollaria. Minä tein näitä reissuja sairaalaan vuoden aikana kaksi.. Kyllä tuhannen markan matkavakuutus maksoi itsensä moninkertaisesti takaisin.

Nimim. matkavakuutusyhtiöni kiitteli varmaan


Saman ne maksaa Suomessakin, sen takia et pääse kuvauksiin kuin viimeisessä hädässä, koska se on yksinkertaisesti niin helvetin kallista.
Jenkeissä toimii terveydenhuolto todella hyvin, niillä joihin siihen on varaa(=työssäkäyvät jne)
Normaaliin terveydenhuoltoon suurimmalla osalla on varaa.
Jos on köyhä, niin heitä varten on medicaid järjestelmä, josta saa ilmaista terveydenhuoltoa. Pitää vain tosiaan täyttää ne oikeasti köyhän-kriteerit.

http://www.cms.hhs.gov/home/medicaid.asp

Tuolla tietoa aika monesta valtiollisesta järjestelmästä.
Tämän lisäksi paljon kaikenlaisia hyväntekeväisyysjärjestöjä jne. jotka toimivat lahjoitusten varassa.

http://workforcesecurity.doleta.gov/unemploy/uifactsheet.asp

Tuolla vielä työttömyyseduista.
Eli 26viikon ajan saa useimmissa paikoissa "ansiosidonnaista", jos täyttää taas tietyt ehdot.
Jos 26 viikon aikana ei onnistu löytämään jenkeistä töitä, ei kyllä löydä muualtakaan maailmasta :roll:

Sivuja: 1 ... 22 23 [24]