Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - michelin

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Etelä-Amerikka / Vs: Etelä-Amerikan matkabudjetti
« : 21.03.2012, 09:50:04 »
Komppaan kyllä ainakin Brasilian osalta, maa on yllättävänkin kallis ja kilo/kk ei taida riittää.
Majoitukseen helposti menee tuo 20e yöltä ihan halvimmissakin pousadoissa ja tämä oli 2008, tuskin hinnat ainakaan halventuneet neljässä vuodessa. N. 10e/pvä muuhun elämiseen onkin sit aika vähän kun syödäkin pitäisi.
Eli Brasilian osalta 1,5-2kiloa / kk on realistisempi, näin ainakin omasta mielestä.


2
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 01.04.2011, 14:27:20 »
On nimittäin työssäkäyvälle vähän ongelmallista siellä visiteeraus....

...ja se että länsimetro todennäköisesti valmistuu nopeammin kuin tuo Kulosaaren metroaseman remppa :D

3
Lentomatkustus / Vs: budjet.eu turvallinen varaussivu?
« : 24.11.2010, 09:42:19 »
omat kokemukseni ko. lafkaan perustuu nimenomaan kevään tuhkapilveen ja kyllä palautukset hoidettiin asiallisesti.

4
Yleinen / Vs: Virkavallan kusettaminen?
« : 24.08.2010, 16:12:51 »
En tiedä meneekö tämä nyt aivan kusettamisen piikkiin, mutta mielestäni ainakin rahastuksen. Eli Bratislavan päärautatieasemalla ennen junan lähtöä päätin polttaa vielä röökin, enkä väsymykseltäni tajunnut, että sehän on kiellettyä siellä. Muuten koko maassa saa polttaa lähestulkoon missä vain. Sitten siihen paikalle pölähti kolme paikallista poliisimiestä ja alkoivat huonolla englannilla kyselemään passia. Yritin siinä sitten kysellä, että mitäs nyt, mut yhteistä kieltä ei oikein löytynyt. Lopulta kirjoittivat kymmenen euron sakon, jonka maksoin samassa paikassa heille. Onneksi ei tullut sen kalliimmaksi eikä varsinkaan tarvinnut lähteä sen enempää mitään selvittämään. Taisivat rahat mennä kavereitten omiin taskuihin.

Ystävälleni tapahtui täysin sama asia Bratislavan junalaiturilla kun odotettiin junaa Budapestiin. Savukkeen hinnaksi tuli 20euroa huhtikuussa 2010.
Silkka rahastus jäi meikällekin koko episodista mieleen. Tupakkakielto tarrat pylväissä oli mielestäni erittäin vaikeita huomata. Tuntui että poliisien koko läsnäolo laiturialueella perustui pelkästään tähän sakottamisen iloon. >:(

5
Baltian maat / Vs: Tallinnasta Kaunakseen halvimmalla
« : 12.07.2010, 15:02:45 »
Ecolines ainakin n. 50eur menopaluu Tallinn-Kaunas. Rigaan kestää nelisen tuntia ja sieltä Kaunasiin n. 5h lisää. Junaverkosto taitaa olla nihkeähkö tuolla, korjatkaa jos muistan ihan väärin  :-\ .

6
Mikäli lento perutaan niin A) rahat takaisin tai B) lennon siirto..ok mutta voiko matkatoimisto, josta lennot varasin veloittaa 30 euroa noista toimenpiteistä per lippu? Näin on laita Travelpartnerilla.  Onko tämä Suomen / EUn säännösten mukaista? Finnairilta etc lennon hinnan saisi kokonaan takaisin tai lennon siirron.

Meikällä ihan sama tilanne ja kyseessä budjet.eu
Pyytävät vielä maksamaan tämän 30eur ASAP....tämän jlk vasta hyvittävät sit kun hyvittävät  >:(

Dear Customer,

we have now asked for refund from the airline of your ticket as you requested. A cancellation fee of 30 Euro/ 300 sek/nok or dkk per ticket applies. Please enter your personal booking page for payment of the fee. You will find a link to this side in your booking confirmation or at our website, to the left.
Because of the big volume of bookings the airline might need several weeks for repayment.

Again, we are sorry for the inconvenience that the ashes are causing and we are apologizing for the long waiting times.

Hope to see you as a customer at our website soon again!

7
Ei syytä huoleen.
Itse olin aikoinaan kuukauden Salvadorissa toukokuun puolesta välistä eteenpäin. Sadekuuroja tulee vähän tiheämmin mutta täysin pilvettömiä päiviä oli ihan riittävästi silloinkin.   ;D

8
Yleinen / Vs: Mikä paikka kyseessä? Kuvavisa
« : 04.08.2009, 21:00:47 »
Jaahas :) , enpä ehtinyt edes Urheiluruutua katteleen rauhassa ku joku jo tiesi.
Vastaus siis oikein!

Ole hyvä ja pistä seuraavaa jos löytyy.

9
Yleinen / Mikä paikka kyseessä? Kuvavisa
« : 04.08.2009, 20:53:36 »
Pistetään vaikkapa tällainen threadi pystyyn, katsotaan miten käy  :)

Useilla löytyy varmasti kovolla tuhansia kuvia jota vois hyödyntää vaikka tällaisessa mukavassa kuvavisassa.

Ensin oikein vastannut saa pistää seuraavan kuvan muitten arvattavaksi taikka luopua vuorostaan jollekin muulle.

Ok, minä aloitan.

http://img217.imageshack.us/img217/428/kuvahfu.jpg

Mikä paikka on kyseessä?

10
Brasilia / Vs: Sää...?
« : 23.03.2009, 15:34:48 »
Hei,

Olisiko jollakin omakohtaisia kokemuksia Brasílian "talvisäästä" kesä-heinä-elokuussa? Minkälaista vaatetta siis mukaan!
Millainen sää tuolloin on myös Bahian ja Rion alueella?
Keskilämpötilat löydän kyllä internetistä, mutta omalla kohdallani ne ei ole kovinkaan paikkaansa pitäneet kun matkustanut olen.

Viesti siirretty ketjun jatkeeksi. Heloriina/mode

Bahia kesäkuu: Salvadorissa ei ollut minkäännäköistä hätää vaatteitten suhteen, lämmintä on, iltaisin ja öisin myös. Miinuspuolena mainittakoon että sataa aika paljon vaikkakin aurinkoisia päiviä mahtuu väliin. Bahian osavaltion ihan eteläosissa "kuulema" viileämpää.

11
Lentomatkustus / Vs: Nuuskan kuljettaminen lentokoneessa
« : 13.06.2008, 23:29:42 »
Itselläni ei ole ikinä ollut mitään ongelmia ja nuuskat on kulkenut mukana aika monessakin maassa. Taskussa yks purkki, käsimatkatavaroissa on kulkenut mukana muutama purkki ja ruumaan yleensä muutama torni  ;D

Joskus olen miettinyt miten eri maitten tullit suhtautuu jos joutuu tarkastukseen, kuitenkin mukana on useimmiten yli tuon 250g tai 500g joka on monessa maassa raja. Kai sekin pvä vielä tulee eteen, ajankysymys...

Pahinta matkan aikana on kun huomaa miten nuuskat ovat loppumassa ja joutuu säännöstelemään viimeisten päivien aikana. Monessa maassa on kuitenkin löytynyt jonkunnäköistä korviketta esim jenkkiläinen Skoal taikka Redwood ajaa jotenkuten asiansa vaikka hirveetä kuraa onkin. Karibialla on joskus tullut ostettua ja myös törmännyt tupakkakaupoissa et amerikassa pitkän etsinnän jlk.

12
Brasilia / Brasilian Salvador
« : 06.12.2007, 19:00:57 »
Lentoyhtiöitä on näköjään ainakin kaksi. Adey ja AeroStar.
Jälkimmäisestä löysin jopa nettisivut josta näkee vähän aikatauluja ja hinta myös selvisi... eli pikkasen kalliimpi kuin alkuperäinen arvaus, 180  realia eli noin 70euroa suunta.
www.aerostar.com.br/
Voi hitsi, hyvää matkaa sulle, vähän oon kateellinen

 8)

13
Brasilia / Brasilian Salvador
« : 05.12.2007, 20:44:21 »
En ehtinyt itse ikinä käydä Morro de Sao Paulolla Salvadorin matkallani, mutta sain vinkkejä paikalliselta miten suunnata sinne jos haluaa.

Jos haluaa heittäytyä laiskaksi niin voi ottaa lennot suoraan Morroon Salvadorin kentältä, lento kestää 20 minsaa ja hinta on kuulema noin 50euroa, aikatauluista en tiedä.

Pika-alus Comérciolta maksaa noin 20euroa ja vaihtoehtona myös laivalla Itaparican kautta ja tämä vaihtoehto taitaa olla halvin..?...ja hitain.

Kentältä keskustaan dösämatka on about 4euroa mutta aika hidas. Jos taas haluaa taittaa tuon matkan taksilla niin hintahaitari on, niinkuin aina turisteilla, ihan mitä tahansa. Normaalihinta lienee 20euron luokkaa.

Eli jos olet jo valmiiksi kentällä niin jatkolento on todellakin varteenotettava vaihtoehto.

14
Brasilia / Brasilian Salvador
« : 01.11.2007, 23:29:46 »
Vanhassa kaupungissa (Pelourinho) on alueita ja katuja jota kannattaa ehdottomasti välttää jopa päiväsaikaan. Valitettavasti tietoa ja varoituksia tästä ei löydy juuri mistään.
Pelourinho on kaunis paikka ja ehdottomasti näkemisen arvoinen mutta oma mielipiteeni on että sinne EI kannata majoittua. Halvat hinnat saattavat houkutella mutta parempi on majoittua hieman turvallisemmalle alueelle ja maksaa siitä jonkun kolikon enemmän.

Barran alue oli ihan mukava ja siellä löytyy paljon hostelleja. Sieltä on myös helppo liikkua sinne minne haluaa. Suosittelen etelärantaa lähellä Farol da Barraa. Lähellä oleva Porto da Barran alue taas on vähän kyseenalainen koska alue on aika levoton iltaisin/öisin.

Niin kaunis ja hurmaava kaupunki kun Salvador onkin niin se saattaa olla henkisesti aika "raskas" kaupunki yksinmatkustelevalle etenkin alussa. Näin minä sen ainakin koin ja kuulin muilta myös samanlaisia kokemuksia. Tunnistan hyvinkin mitä nimim. Viajar kirjoitti että jotkut kokevat ilmapiirin uhkaavana.

Olen kuitenkin iloinen siitä että olin kärsivällinen koska kaupunki avautui ihan eri lailla ajoittain vaikealtakin tuntuneen alun jälkeen.

15
Brasilia / Brasilian Salvador
« : 01.11.2007, 20:53:23 »
Lainaus käyttäjältä: "Strange Little Girl"


 :lol:  :lol:  :lol:
Sellaista sattuu. Voisin kuitenkin tässä välissä myös hehkuttaa Salvadoria- Brasilian upein paikka, todella mielenkiintoinen, värikäs, hehkuva kaupunki! Paljon taskuvarkaita joten tavaroista kannattaa pitää kiinni, mutta muuten koin turvalliseksi.


Koko Brasiliaa ei ole (vielä) tullut kierreltyä mutta muuten olen kyllä samaa mieltä, paras paikka tähän mennessä.

Mutta...mitä koskee turvallisuutta olen valitettavasti täysin eri mieltä. Ollaankohan käyty samassa kaupungissa? Minä taas jouduin pari kertaa ryöstetyksi puukolla uhaten ja yhtenä päivänä oli ampumavälikohtaus viereisellä kadulla keskellä kirkasta päivää.:shock:

Vaikka miten hehkutetaan että terveellä maalaisjärjellä pärjää aina niin loppupelissä se on täysin tuurista kiinni. Toinen kerta liikuin paikallisen kanssa joka samalla joutui ensimmäistä kertaa elämässään ryöstetyksi, toinen kerta liikuin yksin mutta keskellä päivää vanhassa kaupungissa jossa aseistettuja poliiseja on lähes joka kulmassa.

Kaikesta huolimatta, tykkäsin Salvadorista kovasti. Luotan myös siihen että "huono tuuri"-kiintiöni on täynnä jos joku päivä palaan takaisin sinne.  8)

16
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
Lainaus käyttäjältä: "zenix"
Itselläni on "salataskuja" ommeltuna housujen sisäpuolelle.


Niin on mullakin, oikeastaan vain yksi ja ainoa, mutta useimmista
housuistani loytyy oikean takataskun kohdalta, sisapuolelle
ommeltuna samankokoinen tasku varavaluutalle.
Passia siella ei arvaa sailyttaa, murenee vaan entisestaan siina
taivuttelussa passiraasu.

 :)


Tätä vaihtoehtoa minäkin kannatan. Löytyy sekä farkuissa että shortseissa. Ei tarvi miettiä vaihtoehtoja koska kulkee "huomaamatta" mukana oli siellä sita arvoa vai nöö.
Ovat jopa kokeneet ryöstöjä ja selvinneet täysin pistein  8)

17
Yleinen / Yksin matkassa
« : 26.09.2007, 20:05:25 »
Lainaus käyttäjältä: "viljami"
Lainaus käyttäjältä: "michelin"

Suurin pulma mielestani yksinmatkustalevalla on saapumiset ja lahdot taikka kun siirtyy pisteesta A pisteeseen B.


Pakko tulla nyt pätemään, kun on muutenkin niin turhautunut olo näin maanantai-iltana. Sori  :).

Niin tosiaan. Eikö  paikasta a paikkaan b siirtyminen juuri ole sitä matkustelua? Jos tämä on yksinmatkustavalla ongelmallista, niin eikö yksinmatkustaminen ole käytännössä sitten yhtä helvettiä  :shock:  :lol: ?


Niin no, miten sen haluaa.
Tarkoitin ehka lahinna sita etta jos kuitenkaan et ole matkusteltaessa 24h rinkka selassa. Jossain varmaan nukut ja jossain sailytat tavaroita jos viihdyt samassa paikassa paivia tai viikkoja?

Mina en ainakaan kiikuta 24/7 koko omaisuuttani mukana, mutta tosin silloin ku vaihtaa maisemia niin silloin KYLLA.

18
Yleinen / Yksin matkassa
« : 24.09.2007, 22:58:51 »
Lainaus käyttäjältä: "weylin"
Korkeasta iästäni huolimatta (no jaa, korkeasta ja korkeasta, kahdenkympin paremmalla puolella kuitenkin) en ole koskaan käynyt Tukholmaa / Kostamusta kauempana ulkomailla. Yksin matkaan lähteminen kiinnostaisi, mutta samalla myös epäilyttää "suuren" kokemukseni ansiosta.

Kannattaisiko tällaisen tietämättömän käydä ensimmäinen reissu kaverin (tässä tapauksessa isosiskon) kanssa, joka tietää matkustuksesta suurinpiirtein saman verran kuin minä? Meillä on eriävät kiinnostuksenkohteet ja lisäksi koska hänellä on kaksi pientä lasta, joutuisimme ankkuroitumaan yhteen / pariin kaupunkiin. Ajattelin kyllä, että kokemustahan siitä saisi mutta...

Toinen vaihtoehto oli kaksoissiskoni, jonka kanssa kiinnostuksen kohteet joten kuten kohtaavat, tosin sovimmekin että molemmat saavat päättää oman mielikohteensa, jossa käydään. Tähän tuli ongelmana hänen avopuolisonsa, sisko nimittäin haluaa ensin käydä ukkonsa kanssa reissussa joten meidän reissumme venähtäisi... monen vuoden päähän.

Itse en ainakaan koe olevani kovin sosiaalinen mutta haluaisisin kuitenkin tutustua matkan aikana uusiin ihmisiin (jos ei ole pitkään aikaan puhekaveria, tulee ankea matka), toivon alkavani juttelemaan hiukan vieraillekin ihmisille  :wink: ja ehkä se on helpompaa yksin matkatessa.

Osaan englantia (luen ja ymmärrän ihan kohtuullisesti) mutta ääntämykseni nyt on mitä on, joten kielitaito taitaa olla suurin murheeni. Ja yksin matkustamisen turvallisuus.


Vaikea tuohon on vastata mutta jostain on lahdettava liikkeelle jos kerran haluaa lahtea.
Itse taisin olla parikymppinen  ku lahdin ekaa kertaa yksikseni matkalle ja kohteena oli Koopenhamina.
Kylla ma melkein suosittelisin ensimmaiselle matkalle jotain juttuseuraa koska kieltamatta voi tulla vahan kotiikava jos ryntaa liian pitkalle ja pitkaksi aikaa ekalle matkalle.

Toisaalta kun tahan yksinmatkusteluun on tottunut niin oikeesti muusta en tiedakaan, enka valttamatta edes halua tietaa. Paatat tasan tarkkaan mita teet. Mitaan kompromisseja ei tarvi tehda ja jos haluaa olla pari paivaa pitempaan jossain niin sit sita vaan on!
Toinen hyva puoli on etta ei tarvi myoskaan hirveella kiireella juosta nahtavyydet lapi jos ei siita valita, paatat sen itse jos halua tai et.

Mina taas hlokohtaisesti tykkaan lomalla olla paivia tekematta juuri yhtikas mitaan. Se ei valttamatta onnistu jos on matkaseuraa mukana.

Mita koskee turvallisuutta niin IKINA ei voi tietaa mita tapahtuu. Euroopassa suurin ongelma lienee taskuvarkaat. Et.amerikassa taas ryoston riskikin on olemassa ja riski on huomattavasti suurempi jos liikkuu yksin. Juu, olen tullut ryostetyksi mutta siitakin tuli selvittya.
Suurin pulma mielestani yksinmatkustalevalla on saapumiset ja lahdot taikka kun siirtyy pisteesta A pisteeseen B. Silloin kantaa koko omaisuuden mukanaan. Muuten niin en ikina kanna mukanani muuta kuin mita uskon kayttavani paivan aikana.

Ei muuta ku kokeilemaan!! On sen arvoista!

19
Yleinen / Sijaintisi NYT?
« : 22.09.2007, 21:22:10 »
Salvador da Bahia, Brasil

20
Minä taas kuulun niihin harvoihin joilla on huomattavasti helpompaa ulkomailla kuin kotona.
Kotona nimeni on lähes poikkeuksetta kirjoitettu väärin :cry:
Ulkomailla onnistumisprosentti on melkein parempi kuin kotona, siis ihan oikeesti.  :roll:

Sivuja: [1] 2 3 4