Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tammineN

Sivuja: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13
181
Ranska / Re: -
« : 31.12.2007, 18:24:21 »
Lainaus käyttäjältä: "milksnake"
Onkos kukaan käynyt tämän nimisessä puistossa kun Bois de Vincennes?
Lueskelin tuota Katarina Markiewicz:in kirjaa "Matkailijan Pariisi" ja siellä oli maininta kyseisestä puistosta.
www.boisdevincennes.com
Itsellä kun ei tuo ranska suju niin sivusto on yhtä hepreaa minulle.
Meneekö tuonne siis metroa, junaa tai bussia?Metrolla pääset ainakin, kun otat linjan yksi metron suuntaan Château de Vincennes ja jatkat ihan loppuun asti, eli sille Château de Vincennes -asemalle. Mukava puisto, siellä on ainakin aikaisemmin ollut jotain armeijan jutskia myös.

182
Lainaus käyttäjältä: ".Ginny"

Kumma kyllä, etten ole enempää suomalaisia tavannut. Kesällä hävisin jopa ukolle, kun meillä oli kisa kumman äidinkieltä kuulee Italiassa enemmän - suomea vai espanjaa. Taisin kerran kuulla suomea colosseumilla, mutta saatoin toki kuulla harhojakin.  :roll:


Meillä on ollut saman tyyppisiä kisoja suomi-ranska -pohjalta.  :lol:

Suomalaisia on kyllä ollut lähes kaikkialla missä olen matkustanut, mm. siellä Roomassa Colosseumilla oli suomalaisperhe ja yksi pariskunta istui viereisessä pöydässä hotellin aamiaisella. Minusta suomalaiset eivät eroa mitenkään erityisesti muista turisteista. En koe mitään häpeän tunteita vaikka törmään humalaisiin suomalaisturisteihin. Enemmän kiinnitän Suomessa huomiota ranskalaisiin turisteihin, jotka selvästi kuvittelevat olevansa uniikkeja maailmanmatkaajia, kun ovat selvityneet ääripohjolaan asti.  :lol:

Ulkomailla asuessa hakeudun jonkin verran muiden suomalaisten seuraan kielen vuoksi. Ulkomailla asuvat suomalaiset ovat jokseenkin samanlaisia kuin Suomessa asuvatkin. Joukossa on idiootteja ja mukavia tyyppejä.  Ylläripylläri.  :roll:

183
Ranska / Re: töitä Pariisista
« : 28.12.2007, 10:46:45 »
Lainaus käyttäjältä: "_jantsa_"
Onko kellään kokemuksia töiden hankkimisesta Pariisista? Itseäni kiinnostaisi asua jonkun aikaa kyseisessä kaupungissa. Jonkinlaista työtä sieltä pitäisi varmastikin löytää, jotta asumisen ja elämisen kulut voisi kattaa. Ranskan kieltä en hallitse, mutta opiskeluhalua löytyy. Englanti on kohtalaisesti hallussa.Aiheesta on keskustelua ainakin tuolla >

http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=11938

184
Lainaus käyttäjältä: "semimatkaaja"

asko ja tia on hauskoja nimiä espanjankielisissä maissa ; que asco = yäk!
 tía= täti


Ranskassa on myös ongelmia joittenkin suomalaisten poikien nimien kanssa:

Olli -> ääntyy kuin 'au lit' (= sängyssä, sänkyyn)
Teemu -> ääntyy kuin  't'es mou' (=olet pehmeä)
Ville -> sama kirjoitusasu kuin kaupunkia tarkoittavalla sanalla
Samu -> Service d'Aide Médicale d'Urgence

185
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Paras baari?
« : 18.12.2007, 18:01:39 »
Riippuu pitkälti seurasta ja musiikista, missä sitä tuntee viihtyvänsä. Minulla on säÄnnöllisen epäsäännöllisiä vierailukokemuksia Tampereen Dorikseen jo 10 v. ajalta, ja vasta aivan viime kerroilla minusta on tullut sellainen kitisevä akka, joka marisee, miten vaisua meno nykyään on, "toista oli minun nuaruuressani" jne.  :roll:   :lol:

Bordeaux'ssa tykkäsin joskus muinoin hamassa nuoruudessa La Lune'ista, Zoobizarresta ja Victoire'illa sijaitsevasta Chez Auguste'ista. Noista ainakin kaksi ensimmäistä on tietääkseni jo manan majoilla. Pariisissa jaksan roikkua aika usein Violon Dingue'issa, jenkkivaihtareista huolimatta.  :P Tukholmasta en ole vielä löytänyt mitään erikoissuosikkia, vierastan jonkinvierran keskiverto tukholmalaista baarissakävijää.  :twisted:  Noh, Medborgarplatsenin Snaps on perinteikäs, tosin kuulin vastikään sen olevan muka tunnettu epätoivoisesta asiakaskunnastaan. Senköhän takia minullekin on siellä aina juttuseuraa piisannut.. ?  8)

186
Yleinen / Uusivuosi
« : 02.12.2007, 18:37:25 »
Viime vuosina joulupyhät ja uusivuosi on kulutettu ulkomailla (2002: Cork, 2003: Lyon, 2004: Pariisi, 2005: Brive, 2006: Pariisi), nyt ei tee mieli tehdä muuta kuin kökkiä kotosalla. Teemana kaikenlaisen pakkojuhlinnan vastustaminen. :twisted:

No, saas nährä iskeekö viimehetken paniikki ja lentolippujen buukkaus.  :roll:

Muoks: Nonni, vannomatta paras... Vuosi vaihtuu sitten Tukholmassa. Mutta teemasta aion silti pitää kiinni. :P

187
Ranska / Pariisi
« : 01.12.2007, 13:38:07 »
Lainaus käyttäjältä: "theworldismyoyster"
Tammikuussa olis tarkotus mennä Pariisissa piipahtamaan, ja jotain vinkkejä tolle ajalle tartteis.

Eli ilmeisesti on melkosen kylmää ja sateista siellä tuohon aikaan?
Onko kaikki paikat auki tuollaseen aikaan (esim. pääseekö Eiffeliin kiipeämään talvella)? Ja muutenkin yleistä vinkkiä siitä, minkälainen talvinen Pariisi on.

Odotan kyllä innolla, kuulostaa todella ihanalle kaupungille. :)


Torni on auki joka päivä, ympäri vuoden. Lisää löydät netistä...
http://www.tour-eiffel.fr/teiffel/uk/pratique/acces/page/horaires.html?id=2_4

Jos shoppailu kiinnostaa, Pariisissa on muuten alennusmyynnit 9.1.-16.2.

Säätä on vaikeaa ennustaa näin reilua kuukautta etukäteen... ;)

188
Ranska / Re: yksin pariisiin
« : 26.11.2007, 19:16:41 »
Lainaus käyttäjältä: "miunko"
mutta mitenkäs, onko siellä suht pienen/nuoren/tytön ihan ok kuljeskella itsekseen yömyöhällä?


Ehdit jo Pariisiin asti, miltä näyttää? :)
Itse sanoisin, että Pariisin keskusta on suhteellisen turvallista seutua liikkua myös ilta-aikaan, etenkin siellä tornin seuduilla. Toisin on sitten ehkä joissain lähiöissä, kuten vaikka Sarcelles'issa. Mutta niihin tuskin vahingossa eksyt. :)

Itse olen jonkin verran pyörinyt Pariisin kaduilla yksin myös yöaikaan, mutta baareissa en jaksaisi yksin käydä, äijät voivat olla aika rasittavia ja jotkut kuvittelevat naisten olevan ilmaista riistaa, ellei seurueessa ole miestä mukana ... :evil:

Yleensä olen baarista palannut kotiin taksilla, suhteellisen edullinen ja turvallinen matkustusmuoto Pariisissa. Tosin kyllä ne taksikuskitkin osaavat flirttailla, pyytää treffeille jne.  :roll:
Pää kylmänä vaan. :D

189
Ranska / Lakot Ranskassa
« : 26.11.2007, 18:49:55 »
Lainaus käyttäjältä: "dua"

Huoli pois, Ranskassa kaikki järjestyy kun vaan on kärsivällinen. Ja sitähän tämä maa kyllä opettaa 8)


Hassua, päin vastoin sanoisin, että Ranska opettaa jankuttamaan ja lopulta kirkumaan pää punaisena asiansa. Kun tuon taidon oppii, niin kaikki kyllä järjestyy, varsinkin sellaiset joiden alunperin piti olla "absolument pas possible".  :roll:   :D

190
Pohjoismaat / Päivä Tukholmassa
« : 22.11.2007, 16:24:39 »
Ja lisätäänpä uusi ravintolakokemus Tukholmasta: Indira, intialaisen ruoan ystäville. Tämäkin sijaitsee Söderissä, osoitteessa Bondegatan 3. Erittäin hyvä hinta-laatu -suhde. Avaa ovensa ti-pe jo kello 11, jolloin syömään ehtii myös näiltä perinteisiltä 'päivä Tukholmassa' -risteilyiltä. :)

191
Lainaus käyttäjältä: "möyssy"


Tuonne hakijan tulisi ilmeisesti osata execellentisti puhua ranskaa, eli lukioranskalla ei varmaan kovin pitkälle pääse  (varsinkin, jos on ollut vähä laiskempi oppilas, kuten minä  :roll: ) ?


Pitää toki tarpeen tullen kyetä myymään kaljaa ja ruokaa ranskaksi. :) Ei siis ylettömän vaikeaa, mutta kyllähän tuo jonkilaista kommunkointikykyä vaatii.

192
Lentomatkustus / Kielletyt tavarat käsimatkatavaroissa
« : 20.11.2007, 13:14:07 »
Lainaus käyttäjältä: "PetraJii"
Noo, sporky jäi nyt kotiin varmuuden vuoksi.

Jossain luki että mascara on neste. Nyt en enää löytänyt moista tietoa. Litran pussukka pullistelee jo aika lailla kosmetiikasta mutta kyllä sinne pikkuinen mascara vielä mahtuu jos niikseen tulee.


Veikkasin villisti, että ripsiväri on neste, kun kerran esim. vaseliinimallinen huulirasvakin on.

193
Vinkki vinkkinen kaikille jo Ranskassa oleville ja työtä kaipaaville: englantilaispubiketju frogpubista saattaisi irrota työtä, ranskaa pitää osata, mutta sujuva enkku ehkä vielä tärkeämpi:

http://www.frogpubs.com/common-jobs.php

194
Heti huomenna viikoksi Tukholmaan, nimimerkillä "aina se kotiolot voittaa". ;)
Pitää tällä kertaa yrittää löytää niitä ruotsalaisia laatuoluita, ettei aina tarvitsisi kärsiä päänsärystä. :P

195
Ranska / Lakot Ranskassa
« : 14.11.2007, 08:21:33 »
Katselin tuossa aamu-uutisia ja Ranskan rautatiealan lakkouutisia. Näiden metrolakkojen muistelu on niitä ainoita seikkoja, jotka hillitsee ikävää Pariisiin.  :P

Mikäli Le Monden sivuilta oikein oivalsin, tällä kertaa edes se service minimum ei toteutuisi, Pariisin metroverkostosta toimisi ainoastaan se automaattinen linja 14 ja linjalta 1 toteutuisi neljäsosa vuoroista.

Näin etäisyydeltä nuo Ranskan lakot ovat kyllä hupaisa ilmiö. Ranskan työministeriön sivuilta poimin juuri tiedon, että vuonna 2003 vain 8 prosenttia ranskalaisista oli jonkin ammattiliiton jäsen. Eräs ranskis-tuttuni juuri väitti, että ammattiliitoilla on Ranskassa hirveästi valtaa. Miten muka, jos kannatus on tuota luokkaa? Sitä paitsi, lakkoa voi pitää merkkinä siitä, ettei sitä valtaa oikein muuten ole, lakko on jo sinällään eräänlainen häviö.

Mutta tsemppiä Pariisissa tällä hetkellä matkaaville palliksille! ;)

196
Lainaus käyttäjältä: "viljami"

"Perusturistin" motiivit lähteä matkalle ovat 85 prosenttisesti lähinnä nautinnonhalu, stressinpurkaminen, aurinko, hiekkarannat...
"Travellerin" motiivit saattavat olla uuden näkemisen ja kokemisen halu, kulttuureihin tutustuminen, oravanpyörästä irroittautuminen...


Ja toisaalta sellaiset kaupunkikohteet kuin Rooma tai Pariisi ovat ihan perusturistin näköistä porukkaa pullollaan. Kummassakin kulttuuri taitaa olla hiekkarantaa tärkeämpi syy. Minä en matkusta pelkän auringon perässä, mutta kyllä minä matkustamiselta jonkinlaista nautintoa haen ... ja sitten taas, kaikki meistä repivät nautintonsa vähän eri asioista... :P

Matkustan yleensä rinkan tai repun kanssa, mutten missään tapauksessa identifioidu reppureissaajaksi. :P Toisaalta en pakettimatkallakaan koskaan elämässäni ole ollut.

197
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Pizza
« : 13.11.2007, 10:20:24 »
Lainaus käyttäjältä: "Kahmo"
Ääni nutellapizzalle.


Toinen ääni nutella-pizzalle!  :lol:
Nutella pelastaa aterian kuin aterian!

198
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Oluet maailmalla
« : 12.11.2007, 21:42:20 »
Lainaus käyttäjältä: "Neiti Q"
Lainaus käyttäjältä: "tammineN"

Ainoastaan ruotsalaista olutta en enää juo, saan siitä järjestään kamalan krapulan, varsinkin hanasta ostettuna.  :shock:


Oletko tutustunut laatutuottajien tarjontaan? Siihen on vielä hieno tilaisuus, kun Svenska dagarna jatkuvat Pikkulinnussa. Ei tullut viimeksikään päänsärkyä mm. Närke Kulturbryggerin tai Nils Oscarin tuotteista, ihan sama oliko hanasta vai ei. ;)


No, pakko myöntää, että mun öl-kokemukseni rajoittuvat Ruotsissa juuri markettiöliin tai sitten olen tilannut baarissa vaan sitä halvinta hanaolutta, kun ei muuhun ole varsinkaan Tukholman taksoissa halunnut sijoittaa. :oops:

Olen oikeasti miettinyt, josko Ruotsissa olisi joku ongelma noitten hanojen suhteen.  :roll:

199
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Oluet maailmalla
« : 12.11.2007, 15:33:40 »
Päivästä riippuen maku vaihtelee kovasti.
- Ranskalaisista Kronenbourg/1664 valkoinen. Myös peruskronenbourgia juon, vaikkei kovin hyvää ole. Desperadoista tykkään myös, vaikkei se olutta juuri muistuta.

- Stella Artois, Heineken, Karhu, Kilkenny...

Ainoastaan ruotsalaista olutta en enää juo, saan siitä järjestään kamalan krapulan, varsinkin hanasta ostettuna.  :shock:

200
Tyhmät kysymykset / Suurlähetystöt
« : 12.11.2007, 12:58:54 »
Lainaus käyttäjältä: "Alppiruusu"
Bernissä on ainakin yksi suomalainen, jolla ei ole minkäänlaista hommaan liittyvää koulutusta. Suurlähettiläs on toinen juttu, mutta näitä virkailijoita tarkoitan... Tämä tuntemani henkilö oli kiinnostunut avoimesta paikasta ja sai sen. En tiiä, oliko muita hakijoita.

Sama juttu Tukholman lähetystössä, josta myös tunnen yhden työntekijän.


Juu, suurlähetystössä on diplomaattien lisäksi ns. paikalta palkattuja, jotka tekevät yleensä jotain hallinnollis-teknisiä hommia. Aika usein näyttävät olevan suomalaisia naisia, jotka ovat muuttaneet ko. maahan rakkauden perässä. ;)

Varsinkin isommissa kaupungeissa on jo niin paljon suomalaistyövoimaa tarjolla, ettei noihin hommiin ihan kouluttamattomat/kokemattomatkaan taida päästä.

Sivuja: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13