Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tammineN

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 13
21
Ollaan lähdössä Espanjaan poikaystävän mummoa moikkaamaan ja pitäisi jotain viemisiä keksiä.

Ongelman tästä tekee se, että a) en ole nähnyt mummoa koskaan ja b) reissataan reilaamalla euroopan läpi eli särkymis-/lyttääntymisvaara on suuri.

Tekisi mieli viedä Iittalaa/Aarikkaa,tms. ja lasia/keramiikkaa, yms. mutta pyyhkeet eivät ehkä ole parhaita ensitapaamistuliaisia ja lasi toisaalta painaa ja on niin herkkää särkymään. 
Laadukas huivi voisi olla hyvä vaihtoehto. Ei hajoa eikä lyttäänny, eikä paina mitään. Marimekko on suomalainen klassikko tietysti, mutta voi olla tyyliltään ehkä vähän retro espanjalaismummon makuun...? Toinen kypsien naisten laatusuosikki on Marja Kurki - joka tosin saattaa olla hieman hintava...

22
Yleinen / Vs: Missä sijaitsee lempipuistosi?
« : 11.05.2012, 09:41:02 »
Sorsapuisto, Tampere

23

3. Tuhkolma - Ei verheyttä vanhassa kaupungissa, ihmisten tietämättömyys, palvelualttius huonoa


Miksi sitä vehreyttä pitäisi olla juuri Vanhassakaupungissa? Siksikö, ettet sitten viitsinyt lähteä sen pidemmälle? ;) Minusta Tukholmassa on ihanaa juuri vehreys ja avaruus. Luonto ja meri ovat lähellä, rakennuskantakin kauniimpaa kuin vaikkapa itäisen naapurinsa pääkaupungissa. ;)

Muutenkin meidän listat olivat koko lailla päinvastaiset, sun topit olivat mun bottomeja ja päin vastoin. Paitsi että Ateenassa ja Torquaissa en ole käynyt eikä Tours ole minusta top eikä bottom, vaan suht tavis ranskalaiskaupunki.

Mutta kiva, että on erilaisia makuja, ettemme kaikki samaan kylään tai kaupunkiin änkeä. ;)

24
Yleinen / Vs: Mihin et uskaltaisi matkustaa?
« : 02.05.2012, 09:35:26 »

25
Yleinen / Vs: Kielitaidon unohtaminen?
« : 09.04.2012, 11:58:05 »


Yksi hauska juttu tuli vielä mieleen. Eräs toinen tuttuni on töissä Australiassa vanhainkodissa, jossa on paljon Suomesta lähtöisin olevia vanhuksia. Dementoituneet vanhukset eivät englantia enää niinkään muista, mutta suomi on jostain palannut mieleen!

Minusta tuo ei ole hauskaa, vaan kammottavaa, näin ulkosuomalaisen näkökulmasta. Molemmat mummoni kärsivät viimeisinä vuosinaan vaikeista muistisairauksista (toisella dementia, toisella alzheimer), joka jo sinällään on riittävän tuskallista niin sairaalle itselleen kuin lähiympäristölle. Se, että siihen päälle vielä muuttuu täysin kielitaidottomaksi ja asuu siis ympäristössä, jonka kanssa ei kykene kommunikoimaan, on todella pelottava ajatus. Kukaanhan ei tietysti tiedä mihin tämä elämä vielä tässä kuljettaa, ehkä olen vanhoilla päivilläni taas Suomessa. Ainakin pitää varmistaa, että lapseni ja lapsenlapseni puhuvat suomea, että edes joku voi kanssani kommunikoida.

Tuosta kielitaidon menettämisestä: Olen nyt asunut 5 vuotta yhtäjaksoisesti pois Suomesta, usein on ollut jopa kuukausien taukoja etten puhu suomea. Luen ja kirjoitan silti suomea käytännössä päivittäin, joten en koe kieltä kadottaneeni. Kun pääsen pitkästä aikaa suomea puhumaan, se tuntuu alkuun jotenkin hassulta, sanat ikäänkuin kompastelevat toisiinsa. Luulen, että se johtuu myös siitä, että olen niin intoa piukassa. :D Parin ensimmäisen lauseen jälkeen ei ole mitään ongelmia puheen tuottamisessa. Tai ainakaan normaalia enempää... Toisaalta minulle on parikin ihmistä sanonut, että puhun suomea pienellä korostuksella, mutta se on hölynpölyä. :P

26
Ranska / Vs: Pariisi
« : 05.03.2012, 17:09:35 »
Tuo Pavillon vaikuttaa muuten ihan kivalta, mutta mitä tässä nyt olen surffaillut paikan kotisivuilla ja muualla niin jotenkin ristiriitaista tietoa on tullut vastaan. Jostain luin, että aamiainen kuuluu huoneen hintaan ja jossain taas luki, että näin ei ole. Ja sitten vielä, että eikö asukkaat saa tosiaan ruokailla ollenkaan huoneessa? Olisi kuitenkin kiva ostaa jotain iltapalaa ja naposteltavaa pitkän päivän päätteeksi. Olen laittanut jo hotelliinkin kyselyä asiasta, mutta enpä ole saanut vastausta.
En usko, että tuo on mikään suuri ongelma, jos tarkoituksenne on napostella jotain pientä. Jos kielto on, sen tarkoituksena on lähinnä se, etteivät asiakkaat sotke huonetta ruuallaan. Toisekseen, eihän henkilökunta istu huoneessanne seuraamassa, pistättekö jotain suuhun vai ette. Ranskassa kaikenlaiset kiellot ovat yleensä pikemminkin ohjeita kuin määräyksiä. Eli niitä ei ole tarkoituskaan ottaa niin kirjaimellisesti. Ja (lähes) kaikki on aina neuvoteltavissa, yleensä jopa viranomaisten kanssa. Eli napostelkaa pois, kunhan siistitte pahimmat sotkut itse. ;)

28
ahamppu, vaihtoehto englanninkielisissa maissa tuolle aivastamisen jalkeiselle bless you:lle: gesundheit. Saksalainen sana, lausuen saksalaisittain. OK seka USAssa etta UK:ssa ym.
Mua henkilokohtaisesti arsyttaa tuo aivastamisen jalkeinen bless you. En ma halua kenenkaan siunauksia mistaan syysta, oli sitten kyse aivastamisesta tai jostain muusta, kiitos vaan. Gesundheit on parempi, 'terveydeksi', eika sisalla mitaan ihmeen jumalallisia siunauksia tai niiden jaanteita.
Hah, mä käytän Ranskassakin tuota gesundheitia. Saksanopinnoista on jo vuosia, mutta jotenkin tuo on niin selkäytimessä ja vastaavasti ranskalainen à tes souhaits / à vos souhaits tuntuu vaivalloiselta kaikkine teitittelykysymyksineen.

29
Ranska / Vs: Pariisi
« : 11.11.2011, 18:25:21 »
Heippa kaikki!!!
Olisko mahdollista tähän väliin kysäistä sellasta hommaa että mun tarvitsisi löytää Pariisista joku romanttinen,vanhanajan hotelli/hostelli/majatalo ? Olisiko kenelläkään tietoa sellaisista? En meinaa netistä löytää mitään  :(

Kiitos!!!!

Vanhahtava ja romanttinen on ainakin Latinalaiskorttelissa sijaitseva hotelli Grandes Ecoles:

http://www.hotel-grandes-ecoles.com/
http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g187147-d194227-Reviews-Hotel_des_Grandes_Ecoles-Paris_Ile_de_France.html


30
Espanja / Vs: Kanariansaaret aikuisille
« : 19.10.2011, 11:20:41 »
Las Palmasia suosittelen minäkin. Tosin en ole muutamaan vuoteen poikennut, mutta ainakin viimeksi käydessä ei ollut mikään turistihelvetti, vaan suht normaali kaupunki, jossa oli kaikenlaisia kuppiloita ja kauppoja. Voitte myös aina vuokrata auton ja kierrellä sillä ympäri saarta.

31
Kun ei Maamme-laulua lasketa, niin kyllä se on eittämättä Marseljeesi, joka on tehnyt suurimman vaikutuksen ja jonka ylipäätään tunnistan kuullessani.

http://www.youtube.com/watch?v=HM-E2H1ChJM

(Marseljeesi alkaa noin kohdasta 0:44)

Marseljeesin verisestä sanoituksesta on käyty Ranskassa debattia, mutta minua jollain oudolla tavalla Marseljeesissa kiehtovat juuri veriset sanat ja suht hilpeä sävel. :)

Marseljeesista löytyy suoraa käännöstä ainakin wikipediasta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Marseljeesi

32
Voisihan sen linkin sisällön ainakin pääpiirteissään kopsata. Nytkin on käynyt niin, ettei linkki enää toimi, vaikka aikaa on kulunut vain muutama päivä.

33
Oranginaa. Tällä kertaa light-versiona. Vuorokauden sisällä on kohta uponnut 3 litraa Oranginaa, koskahan tästä pitäisi huolestua?

34
Ranska / Vs: Pariisi: Mita tehda kun "kaikki" on nahty ?
« : 10.09.2011, 13:49:43 »
On tietysti suhteellista, mitä "kaikki" pitää itse kullekin sisällään, mutta yksi mielenkiintoinen vaihtoehto on bussien hyödyntäminen. Esimerkiksi bussi numero 96 kulkee Pariisin itärajalla sijaitsevalta Porte des Lilas'lta värikkään Bellevillen, nuorekkaan Bastillen ja trendikkään Marais'n kautta Hotel de Villelle, Chatelet'lle, St. Michelille ja viimein Montparnassen asemalle. Yhden matkalipun hinnalla näkee läpileikkauksen erilaisista Pariiseista. Lisäksi busseissa on yleensä tunnelmaa. Busseja käyttävät ovat yleensä vähemmän kiireisiä kuin metrolla kulkevat, ja pieniä, toisilleen tuntemattoien ihmisten välillä käytyjä keskusteluja syntyy useammin kuin metrossa - tai ainakin ne keskustelut käydään yleensä ystävällisemmässä hengessä...  ::)

35
Yleinen / Vs: Upein Rautatieasema
« : 30.08.2011, 23:29:10 »
Hoh, näistä useaan kertaan mainituista Pariisin Gare du Nord, Rooman Termini ja Amsterdamin Centraal eivät kyllä ole tehneet sitten minkäänlaista vaikutusta... Kaiketi jokainen noista olisi komia pytinki vaikkapa Porin keskustassa, mutta omissa ympäristöissään eivät herättäneet mitään erityistä ihastusta. Tuo paljon mainostettu Antwerpenin asema on minulta vielä kokematta, joten annanpa ääneni Orsayn vanhalle asemalle... http://en.wikipedia.org/wiki/Gare_d%27Orsay  ;D

36
Pariisin lentokenttien nettisivuilta löytyy aika hyvä ja selkeä opas vaihtoihin:
http://www.aeroportsdeparis.fr/ADP/en-GB/Passagers/Access-maps-car-parks/guide-connection-flight/

Minusta CDG on mainettaan parempi. Toki matkatavaroita tuntuu siellä katoavan varsinkin vaihtojen yhteydessä, mutta muuten minulla ei ole siellä koskaan ollut isompia ongelmia.

Tsemppiä! :)

37
Ranskassa yleensä olutta, vieläpä demikoossa eli 0,25 l. Yleensä vehnäolutta, jos on saatavilla, maistuu raikkaammalta meikäläisen suussa. Jos tarjolla on hyviä viinejä, saatan sellaistakin juoda, tosin viinin kanssa pitää olla jotain purtavaa, ihan sellaisenaan en jaksa latkia. Drinksut ovat jääneet vähemmälle, nuorempana tuli juotua useinkin cuba librejä, gin toniceja ja ville vallattomia, mutta ne ovat viime vuosina jääneet samalla kun yökerhoilu on jäänyt. Suomessa juon mielelläni lonkeroa, mutta suomalaiseen/pohjoismaiseen esanssisiideriin en koske vaikka maksettaisiin.  :P

Meinasin unohtaa uuden kestosuosikkini Get 27:n, jota pitää tilata aina lasi tai pari "illan päätteeksi", ihan vaan suun raikastamiseksi... http://en.wikipedia.org/wiki/Get_27  ::)

38
Mää olen hiljattaisen St Malon reissun jäljiltä ilmeisesti merellisissä tunnelmissa... Mutta erittäin pallishenkisiä piisejä ainakin.

http://www.youtube.com/watch?v=SZiLKwTuvks

http://www.youtube.com/watch?v=ZP8HXx3695s

"Il me semble que la misère serait moins pénible au soleil..."

39
Mont St Michelin luostarisaari oli todella hieno paikka!
Aloittaja kertoi, että Normandia ja Bretagne on jo koettu, ja toivoi vinkkejä muualta. Muuten Mont St.Michel on toki kokemisen arvoinen. Jos ranskan taito suinkin antaa myöten, kannattaa osallistua opastetulle kierrokselle, jolla pääsee kiertämään luostarin osia, jonne ei muuten yleisö pääse. Syvällä luostarin uumenissa oli ilmeisesti kelttien paikalle rahtaamia kiviä, jne.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 13