Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tammineN

Sivuja: 1 ... 9 10 [11] 12 13
201
Ranska / Pariisi
« : 12.11.2007, 11:55:26 »
Lainaus käyttäjältä: "mills"
Auttakaa!!!
Mulla on lennot varattuna Madrid-Pariisi ja ne on vissiin Ryanairin ja se lentaa Bellevuen kentalle. Onko se jossain ihan pe******a?
Me savutaan sinne ysilta illalla ja jodutaan olee siel lahdettaessa jo seittemalta aamulla. Mikahan tsukutsukujuna sinne menis..?


Bellevuen kenttä kuulosti niin oudolta, että oli pakko tarkastaa Ryanairin sivuilta: Raikku lentää Madridista Beauvais'n kentälle. Matkaa tuolta kentältä Pariisiin on noin 80 km. Bussiyhteys kulkee ainakin välillä Beauvais- Porte Maillot, hinta 13e suuntaansa. Bussit lähtee Beauvais'sta aina 20 min saapuneen lennon jälkeen ja Pariisin päästä 3h ennen lähtevää lentoa.

http://www.aeroportbeauvais.com/index.php?lang=eng

202
Lainaus käyttäjältä: "Maahinen"

Lainaus käyttäjältä: "Mizzoni"
Lainaus käyttäjältä: "Maahinen"
Pohjoismaiden ulkopuolelle voi tosiaan pistää päänsä: palkka on nimenomaan se syy, miksi moni suomalainen sairaanhoitaja on hakeutunut töihin Englantiin.


Niinpä... Vaikkapa Englannissa, Suomessa ja Norjassa kaikki on toki hintatasoa myöten täysin verrannollista, joten tietysti palkankin tulee olla pilkulleen sama tai muuten mä en ala.


No, esim. Englannissa, jonka otin esimerkiksi, ei kyse ole ainoastaan palkan suuruudesta, vaan myös siitä, kuinka se nousee kokemuksen myötä paljon enemmän kuni täällä - ja toisaalta myös työajat yms. ovat säännöllisemmät ja palkka niihin suhteutettuna parempi.


Hoitoalalla työskentelevä tuttavani kärvisteli vajaan vuoden valmistuttuaan Suomen "pätkätyö- ja palkkakuoppahelvetissä" ja muutti lopulta Lontooseen. Sai vakipaikan, ja vaikka elinkustannukset nousivat huimasti, palkkaa jää kuulemma käteen kustannusten jälkeen reilusti enemmän. Euro- tai puntamääriä en tosin ole erikseen udellut, sori.

Kehui parasta muutossa olleen kuitenkin sikäläisen, huomattavasti paremman ilmapiirin, niin työpaikalla kuin yhteiskunnassa alaa kohtaan yleensä.

203
Italia / Rooma
« : 31.10.2007, 11:13:48 »
Nonni, loma Roomassa on nyt sitten koettu. :)

Turistien määrä oli jonkinmoinen järkytys. Kuvittelisin, että lokakuun loppu on vielä jonkinlaista low seasonia, mutta kartta kourassa kulkevia turisteja oli keskustassa kaikkialla. Ainoastaan Trasteveressä kuuli voittopuolisesti italiaa. Turisteja tuntui olevan vielä huomattavasti enemmän kuin Pariisissa, joka sentään on tilastojen mukaan maailman vierailluin turistikohde vuosittain. Roomassa turistit tietysti pakkautuvat suhteessa pienemmälle alueelle. Upea kaupunki, eikä turisteissa sikäli moittimista, kun itsekin sellaisia olimme, mutta paikoin tunsi kulkevansa jossain valtavassa ulkoilmamuseossa.

Ja se liikenne sitten...  :lol:
Minä kun pidin Pariisin liikennettä ajoittain kaoottisena, mutta kyllä Rooma vei tässä suhteessa voiton. En edes uskalla kuvitella, millaista eteläisemmässä Italiassa liikennekulttuuri mahtaa olla. Poikaystävä tosin väitti, ettei  Rooman liikennettä voi edes verrata ugandalaiseen liikenteeseen. Jepjep..  :roll:

Hotelli oli Campo de' fiorin laidalla, huippusijainti. Miekkoseni vähän nikotteli syvän sinistä ja kultaa yhdistävälle "barokki kohtaa modernin ja kitchin" -sisustukselle, omasta mielestäni se oli loistava..  8) Hotelli (Hotel Campo de fiori) oli pieni ja henkilökunta mukavaa, mutta hinnat aika kovia. Ryanairin lentolippu Skavsta-Ciampino oli kuitenkin niin edullinen, ja matka poikkeuksellinen, että raaskimme maksaa.

Seikkailumielisinä (=laiskoina?) emme vaivautuneet etukäteen selvittämään, kuinka pääsisimme kentältä hotellille. Seurasimme turistimassaa Terravisionin busseille, jotka kiikuttivat Terminiin. En suosittele kenellekään, puoliväkisin myivät meno-paluun ja paluumatkalla meidän oli määrä päästä klo 7 bussilla takaisin kentälle, ja busseja piti kulkea "noin vartin" välein. Olimme bussijonossa 20 vaille seitsemän, mutta emme mahtuneet seitsemältä tulleeseen bussiin. Pääsimme seuraavaan, joka ilmaantui paikalle klo 8.10. Tuossa vaiheessa bussijono oli jo useita satoja metrejä pitkä. En tiedä miten jonon hännillä olleille kävi, itse onneksi ehdimme hyvin lennollemme, joka lähti 10.20.

204
Ranska / Pariisi
« : 31.10.2007, 10:37:23 »
Lainaus käyttäjältä: "Tubee"
Lainaus käyttäjältä: "Pivo"
Kysympä nyt kun muistan. Eli minkälaiset yhteydet (dösä,metro lähijunat..) on eri pääjuna-asemien välillä, ja entäs yöaikaan, pitääkö turvautua taksiin vai kävelyyn? Erityisesti asemien nord ja lyon välinen yhteys kiinnostaisi.


Gare du Nordilta Gare de Lyonille näyttäisi pääsevän ainakin RER-junan  D-linjalla. Metro- ja RER-kartan linkki tuossa ylemmässä viestissäni.  Aikatauluista en osaa sanoa.


Pariisin kulkuvälineongelmiin löytää yleensä ratkaisun Pariisin liikennelaitoksen sivuilta, sieltä löytää mm. reittihaun, reittikartat ja aikataulut sekä hinnastot.

http://www.ratp.com

205
Ranska / Pariisi
« : 29.10.2007, 21:05:34 »
Lainaus käyttäjältä: "puntti"
Itellä ylihuomenna lähtö Pariiihin, hotelli victor hugon varrella. Ajattelinkin leikkiä paikallista ja lähteä aamulenkille lähistölle.


Ehkä kertoo jotain minusta ja tuttavapiiristäni, mutten tunne yhtään pariisilaista, joka kävisi aamulenkillä. Korkeintaan kuntosalin juoksumatolla. Eiffeliä kiertää jokunen hölkkääjä, mutta kuten maanma mainitsi, siitä ei järin pitkää lenkkiä saa aikaiseksi.

Itse koitin hoitaa kuntoani hyötyliikkumalla eli lyhentämällä metroajelua kävelemällä työmatkalla muutaman metronvälin. Hermohan siinä meni, turisteja, ranskiksia ja autoja väistellessä. Aloin sitten hyötykiipeämään kerrostaloni portaita 7. kerrokseen. Naapurit saivat siinä pyöritellä rauhassa silmiään.
"Ei, hissi ei ole (taas) rikki, kiipeän ihan vapaaehtoisesti. Ei, en kärsi hissifobiasta..."
;)
Lenkkeily Pariisissa ei muuten ole edes kovin terveellistä. Luin jostain, että tunnin ulkoilu (varsinkin ruuhka-aikaan) vastaisi samaa, kuin kiskoisit askillisen tupakkaa. Mitään linkkejä ko. tutkimukseen ei ole, mutta omia tuntemuksiaan keuhkoissaan pääseen kukin toki vapaasti itse kokeilemaan...  :P

206
Pohjoismaat / Päivä Tukholmassa
« : 29.10.2007, 20:49:41 »
Lainaus käyttäjältä: "skugga"
Suositelkaa jotain hyvää ruokapaikkaa Tukholmasta? Ei tartte olla edes ihan halpa, kunhan vaan on hyvää ruokaa (myös miehiseen lihapihvi- makuun).  :D


No näistä ei kumpikaan oikein istu tuohon "miehiseen lihapihvimakuun", mutta kaksi suosikkiani ovat:
- Söderissä sijaitseva thai-ravintola Koh Phangan (Skånegatan 57, metro medborgarplatsen)
http://www.kohphangan.se/
Interiööri on vertaansa vailla, suosittelen kaikille kitchin ystäville. ;)

Toinen on creperie Fyra Knop, joka mielestäni on se parempi (tai ainakin autenttisempi)  ja edullisempi Tukholman creperieistä. (Toinen sijaitsee St. Eriksplanilla, nimeltään By tms.)
Fyra Knop sijaitsee sekin Södermalmilla, osoite Svartensgatan 4.

http://www.svd.se/kulturnoje/krog/artikel_31013.svd

Kummassakaan en ole tosin käynyt lounastamassa, mutta ainakin iltasella ovat yleensä täynnä, eli pöytää voi joutua hetken jonottamaan.

Kolmas kiva paikka on St. Eriksplanilla sijaitseva Peppar (Torsgatan 34), sieltä on todistettavasti löytänyt ruokaa myös miespuoliset lihansyöjätuttuni. Mainostaa itseään kai lähinnä kreoliruoasta, mutta hampurilainenkin on oikein maukas ja riittoisa ja kalja Tukholman hintatasoon nähden suhteellisen halpaa.

Huh... Kylläpä taas innostuin tarinoimaan...  :roll:

207
Ranska / Pariisi
« : 16.10.2007, 14:28:48 »
Lainaus käyttäjältä: "geneviève"
ihan vaan by the way kun pitkästä aikaa tätä selailin


Palasit Suomeen Pariisissa vietetyn vuoden jälkeen, mikäli oikein olen ymmärtänyt. Mitä ikävöit nyt suomettumisen jälkeen Pariisista eniten? :) Vai kaipaatko mitään?  :P

208
Kaksi viikkoa ja kaksi päivää, sitten tie vie Tukholman kautta Roomaan.  :D

209
Ranska / Pariisi
« : 03.10.2007, 19:48:18 »
Lainaus käyttäjältä: "jenQ"

Sitten olen kuulut että Pariisissa on 4 isoa "päätejuna-asemaa"? Pitääkö tämä paikkaansa? Ja onko metropysäkkien ohjetaulut aivan sekamelska?


Pariisissa on peräti 6 isoa pääteasemaa, eli SNCF:n asemia, eli niitä, joista pääsee junalla muualle. Tähän lukuun ei tietenkään sisälly kaikki metroasemat tai rer-asemat.  8)

Ne kuusi asemaa on nimeltään Est, Lyon, Nord, Austerlitz, Montparnasse & Saint-Lazare.

210
Lainaus käyttäjältä: "geneviève"
En tiedä, mutta pitäkää näppinne erossa ranskalaisista.


Tjaah, olen viimeiset viisi vuotta pyöritellyt pääasiassa ranskiksia, enkä vieläkään ole päässyt polttamaan näppejäni. Ehkä mulla sitten vaan on käynyt uskomaton mäihä...

Ihan perus-pierre on ehkä silti liian macho meikäläisen makuun, nämon kaikki asuneet vähintään vuosia kotomaan ulkopuolella ja muutenkin vähän erikoisia. ;)

Näyttäisin siis aika pahasti jumittuneen ranskiksiin, mutta sehän taas ei tarkota sitä, ettäkö muissa miehissä olisi jotain vikaa.

Hmm... ihan kuin olisin jo vastannut tähän kyssäriin.  :?

211
Ranska / Pariisi
« : 23.08.2007, 23:09:27 »
Lainaus käyttäjältä: "geneviève"
Jaahas. Meikäläisen vuosi Pariisissa vetelee viimeisiään ja paluu kylmään pohjolaan edessä ensi viikolla. No, kunhan hoitelee pakollisia opiskelukuvioita alta pois niin on taas vapaa palaamaan. Ajattelin näin lopuksi listata kaupungin plussia ja miinuksia kuuluisilla ranskalaisilla viivoilla...

- maailman petollisimmat miehet

- yöllä ei mikään ruokapaikka auki
- kallis alkoholi baarissa

näitä saattaa tulla vielä lisää...


Näistä kolmesta kohdasta olen eri mieltä. ;)

Ranskalaisten miesten kanssa mulla on ilmeisesti käynyt tavaton tuuri, mutta en ole joutunut ketkujen kanssa tekemisiin. Pariisissa saa blondi liikkua suhteellisen rauhassa, toisin on sitten etelämmässä.

Alkoholin hinta baarissa riippuu siitä mitä juo ja kenen kanssa. :D Viskipullon jakaminen pöytäseurueen kesken voi olla hyvä idea.

En tiedä millaista ruokapaikkaa olet etsinyt, mutta onhan niitä auki. Käytännössä kaikki kuutosen brasseriet on auki läpi yön ja notre damen lähellä on ravintola joka avaa vasta klo 23. http://www.annuaire-parisien.com/5789,ef-r/trois-mailletz.html

212
Baltian maat / Riika
« : 21.07.2007, 15:21:21 »
Lainaus käyttäjältä: "Jahkailija"
Asiani poikkeaa näistä edellisistä viesteistä, mutta käsittelee kuitenkin Riikaa.Olin nyt kolmannen kerran siellä ja olin taas unohtanut kuinka huonoa palvelua siellä saa ja kuinka nyrpeitä naiset ovat.Siis ei tuo elämääni kaada,mutta olisikin mukava kuulla joltain joka kulttuuria tuntee,että mistä se mahtaa johtua ja onko ihmiset vain ulkoisesti nyrpeän oloisia.Pakkohan sielläkin olla suurin osa mukavia ihmisiä.Tätä on moni tuttunikin ihmetellyt...


Itse olen käynyt Riiassa kerran, eikä odotukset palvelusta olleet korkealla, sillä olin kuullut valituksia juuri nyrpeästä palvelusta. Me saimme tosi hyvää ja auttavaista palvelua kaikkialla. Ehkä meillä kävi vain loistava tuuri, mutta törmäsimme vain avuliaisiin ja kielitaitoisiin ihmisiin. Tallinnan "palvelukulttuurista" ei voi puhuakaan samana päivänä.

Mitään isompaa hinkua minulla ei sinne kyllä ole uudestaan mennä tästä huolimatta. :)

213
Ranska / Pariisi
« : 12.07.2007, 19:44:13 »
Lainaus käyttäjältä: "geneviève"
Haluanpahan nyt valittaa ja todeta, että pariisilainen ravintolaruoka on paskaa. Pitäisi vissiin mennä johonkin huomattavasti kalliimpaan paikaan että saisi oikeasti hyvää ruokaa. Tai sitten johonkin muualle kuin Pariisiin  :D


 :lol:

Olis hauska kuulla (varoittavia) esimerkkejä siitä, missä olet Pariisissa ehtinyt syömään ja mikä teki syömästäsi ruoasta 'paskaa'. :)

En usko että kalleus tekee ruoasta automaattisesti parempaa. Hinnassa voi maksaa niin moni asia, joita en edes osaa arvostaa, esim kuuluisa kokki, kallis tilavuokra, turistilisä jne.

Parasta kuskusia olen muuten saanut 20. kaupungiosassa. Linjan 11 asemalla Porte des Lilas pois, siitä alas pitkin Avenue Gambettaa kohti Gambettaa, muistaakseni ensimmäinen (tai toinen..) risteys oikealla... Sori, en saa millään päähäni paikan nimeä.  :oops:  Sinne on kumminkin jopa näillä ohjeilla helppo löytää, jos vain sattuu pyörimään siellä päin kaupunkia. :)

Hinnat mukavan edullisia, algerialainen kuskus hyvää, riittoisaa ja täyttävää, eikä ole mikään hikinen kulman ständi tai kebabluola, vaan ihan ravintolatyyppinen ratkaisu. Sopii erityisesti lihan ystäville...  :wink:

214
Ranska / Pariisi
« : 30.06.2007, 09:21:48 »
Lainaus käyttäjältä: "Neiti Q"
Anybody, kateissa unelmainen ruokapaikka kahdelle Pariisissa?!

La Coupolen olen kokenut joskus, ja nyt haluaisin jonkun muun, mahdollisesti jollekulle rakkaan ja erinomaiseksi osoittautuneen paikan suosituksen. Mielellään Rue Mouffetardin suunnalta, mutta metrohan kulkee vielä illallisaikaan, joten muutkin kaupunginosat käy.

Ja tiedän kyllä, että em. Rue Mouffetard on täynnä ravintoloita. Tällä kerralla haussa on jotain muuta kuin se kadun halvin ständi.


Le Coupe-chou, 9-11 rue de Lanneau
Latinalaiskorttelissa paikallisen kaverin aikoinaan minulle suosittama paikka. Tunnelmallinen ja minulle rakas, muistojen vuoksi.  :)
http://www.lecoupechou.com/index.php

215
Lainaus käyttäjältä: "wanabii"
Hei,
Onko kellään tiedossa Pariisissa olevia luontaisuotekauppoja? Ja miten on Reilun kaupan tuotteiden saatavuuden laita?


Esim tämmöinen http://www.herbormenis.fr/
Osoitteessa 345 rue des Pyrénées. Lisää löydät googlesta hakusanoilla Paris + bio tai Paris + produits naturels.

Jotain reiluksi kaupaksi mainostettua kahvia ja suklaata olen nähnyt esim. Monoprix'n valikoimissa.

216
Ranska / Pariisi
« : 24.06.2007, 17:21:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Sikuriina"
Onko joulukuu hyvä ajankohta matkustaa Pariisiin? Luulisi ainakin olevan pahimman turistisesongin ulkopuolella ja majoituksissakin näyttäisi olevan aivan kohtuulliset hinnat.


Miksei joulukuu olisi ihan yhtä hyvä ajankohta matkustaa Pariisiin kuin muutkin kuukaudet.  :)

Olen itse viettänyt 3 viimeistä joulua Pariisissa. Joulun alla on usein hyinen sää, vaikka lämpömittari näyttää lämpimämpää kuin Suomessa samaan aikaan, lähes samanlaisiin toppa/villavarusteisiin kannattaa varautua Pariisissakin. Lunta ei tosin yleensä ole.

Joulun alla yritän vältellä kauppoja Pariisissa. Ryysis on järkyttävä.

217
Pohjoismaat / Edukkaasti ruotsinlaivalla yhteen suuntaan
« : 20.06.2007, 21:54:42 »
Lainaus käyttäjältä: "oblique"

Joo, no varmaan johtuu siitä, että Viikkarille yleensäkin lähtee enemmän halpoja matkoja metsästäviä, kuin luksustasoa haluavia, joten siinä ero. Siksi tuo myös oli minulle outo vertaus. Oliko toi ensimmäinen lause joku vihje, että varaus netissä maksaa Siljalla jotain lisää, vai miksi toit sen ilmi, että Viikkarilla se on ilmaista?


Ei ei ei.. en mä halunnut tästä mitään Viikkari-Silja -vastakkainasettelua...  :lol:

Mainitsin tuon ihan vaan siksi, että varaamisesta saa yleensä nykyisin Vikingillä muuten maksaa, paitsi netissä.

218
Ranska / Viinitiloille Ranskaan..
« : 19.06.2007, 18:06:03 »
Lounais-Ranskassa, Bordeaux'n lähistöllä on suorastaan ihQ keskiaikainen kylä, St.Emilion, joka elää viinistä ja turisteista. Olen käynyt siellä pari kertaa, toisella kertaa jollain Bordeaux'n matkailutoimiston järjestämällä reissulla tutustumassa viinitilaan. Reissu maksoi bussikyyteineen jotain, mutta käsittääkseni ainakaan kaikki tilat eivät ota esittelyistä maksua -- toiveena on silloin tietty se, että maistelusta ja muusta innostuneena myös ostatte heidän viiniään.  :)

Yövyin St Emilionissa tylsästi (?) hotellissa, joten minulla ei ole mistään viinitilamajoituksesta omakohtaista kokemusta, mutta sellaisia siltä suunnalta kyllä löytyy.

http://www.saint-emilion-tourisme.com/index.php?lang=uk

219
Pohjoismaat / Edukkaasti ruotsinlaivalla yhteen suuntaan
« : 19.06.2007, 17:48:22 »
Lainaus käyttäjältä: "oblique"
Todellakin paljon nopeammin on täynnä kaikki luksusluokat, joten kumma vertaus.Tjaah, teen varaukseni netitse, sillä se on vikingillä edelleen ilmaista. Yleensä poikkeuksetta luksusluokat ovat pisimpään jäljellä ja b-luokan hytit menevät ensimmäisenä. Eli ei sikäli mitenkään outo vertaus. ;)

Siljalla olen matkustanut tasan silloin, kun siellä töissä olevilta tutuilta olen saanut henkilökunnan lähes-ilmais-lippuja. ;)

220
Pohjoismaat / Edukkaasti ruotsinlaivalla yhteen suuntaan
« : 18.06.2007, 23:17:58 »
Lainaus käyttäjältä: "oblique"
Viikkarilla näyttää aika hyvällä hinnalla olevan säästöhyttejä reittimatkoilla.

Siljalla sen sijaan mies/naispaikat ovat kyllä todella paljon edullisempia kuin C-hytit kun reittimatkasta on kyse. Ja Turustahan pääsee aina halvemmalla kuin Helsingistä, ja kaikista edullisintahan on lähteä sieltä aamulla.

"Tärkeintä on varata reittimatka ajoissa."

Miksi?


Joo, siljasta mulla ei oo paljoa kokemusta, viikkarista n. matka per kuukausi kolmen vuoden ajan.

Reittimatkoja ei yleensä myydä äkkilähtöinä, laiva täyttyy sesongista riippuen. Jos muualla on täyttä, sitä on tyydyttävä siihen mitä jäljellä on. Ketäpä kiinnstaisi maksaa a-luksus sviitistä, jos tavoitteena on päästä halvalla ja nopeasti Tukholmaan.

Yleensä viikon varoajalla ehtii vielä loistavasti varaamaan hyttiä, mutta onpa minulle käynyt joskus niinkin, että ennen joulua viikkoa ennen jouduin tyytymään 4h b-luokan hytin naispaikkaan, josta jouduin vielä maksamaan reilut 50e. En juuri koskaan ole joutunut maksamaan sellaista hintaa edes koko hytistä. :shock:

Sivuja: 1 ... 9 10 [11] 12 13