Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tammineN

Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13
221
Pohjoismaat / Edukkaasti ruotsinlaivalla yhteen suuntaan
« : 18.06.2007, 17:12:15 »
Lainaus käyttäjältä: "oblique"
Lainaus käyttäjältä: "Aavikkokukka"
Tietäisikö joku muitakin Tukholma-Helsinki väliä kulkevia laivoja kuin Silja - & Viking Linet?


Muita matkustajalaivoja ei reitillä ole.

Edukkaasti voi kuitenkin matkustaa mies/naispaikalla.


Mies/naispaikat eivät tule käytännössä ratkaisevan paljon halvemmiksi kuin koko hytti vikingin kanta-asiakaskortilla. Opiskelija-alennustakin kai saa, mutta hitusen vähemmän. Kantiskortti ei maksa mitään, mutta toisaalta sillä ei voi kerätä bonuksiakaan, niin kuin siljan kortilla käsittääkseni voi.

Tärkeintä on varata reittimatka ajoissa.

Ja mikäänhän ei periaatteessa estä hankkimasta halpaa risteilyä, ja yksinkertaisesti hyppäämästä kyydistä pois, kun haluttuun satamaan on saavuttu.  :wink:

222
Ranska / Pariisi
« : 02.06.2007, 09:27:26 »
Lainaus käyttäjältä: "_jantsa_"
Tervehdys

Onko kokemuksia kaupunginosasta nimeltä Bagnolet? Se sijaitsee 11. ja 20. kaupunginosan nurkilla. En osaa äkkiseltään tarkalleen sanoa kumman puolella se on. Kysyn asiaa siksi, että tuolta varasin etaphotellin pariksi yöksi ja kiinnostaa millainen alue on liikkua vähänkään illemmalla. Metro löytyy kyllä hävyttömän läheltä hotellia, joten suuria seikkailuja tuolla alueella ei lopulta tarvitse tehdä.


Olen asunut vähän siellä päin, sijaitsee 20. kaupunginosassa. Muistaakseni porte de bagnolet'n metroaseman (linja 3) luona oli ostari, jossa kävin silloin tällöin.

Itse asuin myös 20. kaupunginosassa, mutta ydinkeskustan suuntaan, ja ainakin tuo ostarin seutu vaikutti vähän rauhattomammalta. Ei mitään vaarallista, tummapintaisia miehiä huutelemassa perään. Niistäkään ei ole haittaa, kunhan näytät siltä että tiedät mitä teet. Mellakoiden aikaan siellä paloi muutama auto. Öisin kannattaa varmaan käyttää taksia.

Mielestäni hyvä idea varata majoitus vähän kauempaa, esim. juuri 20. kaupunginosasta. Hinta voi olla edullisempi, Pariisi-kokemus laajenee vähän turistikorttelien ulkopuolelle ja metrolla ja muilla julkisilla pääsee kuitenkin yleensä suht helposti ja nopeasti niille pakollisille nähtävyyksille.

223
Eurooppa / Euroopan top/bottom pääkaupungit
« : 02.06.2007, 09:11:56 »
* Helsinki 2
* Tallinna 3
* Riika 4
* Dublin 3/4 (mukavia ihmisiä ja ympäröiviä kyliä, kaupunki itsessään ei niin spesiaali)
* Tukholma 5
* Pariisi 5

Lista ei ole järin pitkä, mutta näissä kaupungeissa olen sentään joko asunut tai ainakin käynyt useampaan kertaan.


Tekisi mieli purnata vastaan niille, jotka ovat antaneet nelosta huonomman Pariisille ja Tukholmalle..  :lol:  :roll:

Jaksaiskohan joku muuten laskea jotain keskiarvoa, mitä kukin kaupunki on saanut?

224
Ranska / Pariisi
« : 17.05.2007, 13:00:43 »
Lainaus käyttäjältä: "VeraQ"
ja vilautimme opiskelijakorttejamme lipuntarkastajalle (tosin ranskalaisia opiskelijakortteja, eli parempi näyttää suoraan henkkareita).


...Ei nyt suoranaisesti tähän liittyen, mutta Ranskassa näyttäisi suomalainen (yo:n ) opiskelijakortti kelpaavan todistukseksi opiskelijan statuksesta ja siis oikeuttavan alennuksiin vähän kaikkialla. Suomessa kun pitää olla ainakin isic, mielellään joku suomalainen, tunnustettu opiskelijakortti...  8)

225
Yleinen / Mitkä paikat olleet positiivisia yllätyksiä?
« : 16.05.2007, 00:00:26 »
Lainaus käyttäjältä: "falck"
Pariisin yö elämä. Hyvin hilpeää menoa ilman pelkoa väkivallasta, ainut mitä piti varoa olivat taskuvarkaat, tosin omassa kukkarossani ei ollut rahaa vaan lappu johon oli piirretty happyface :)

Tämä riippuu tietty paljolti siitä, koska ja missä liikkuu.  :P Mutta se on kyllä myönnettävä, etten ole koskaan yksinäisenä naisena pelännyt Pariisin yössä, esim. Bordeaux'ssa sen sijaan olen joutunut pelkäämäänkin.  :x

Minulle positiivinen yllätys oli Las Palmas. Odotin muovista turistihelvettiä, ja kyllähän siltä saarelta sellaisiakin löytyi, mutta itse kaupunki oli mielestäni oikein viihtyisä. :)

226
Ranska / Re: Viikon päästä lähtö, apua kaivataan!
« : 15.05.2007, 23:37:47 »
Lainaus käyttäjältä: "reissumies+nainen"
Heippa vaan kaikki Pariisi ihmiset!
Katakombeissa olisi myös halua käydä, eli mistä sinne pääsee? Eiffiliä ihaillaan juurelta ja käydään kaupunkia katsomassa montparnassessa sijaitsevassa korkeassa rakennuksessa. Muistaako joku nimeä?


Tour Montparnesse? :)

Lainaus

Mistä löytyy toreja, joista saa tuoretta patonkia, juustoja hedelmiä ym. piknik-tarvikkeita?


Itse olen niin ennakkoluuloinen ranskisten hygieniaa kohtaan, että hankkisin juustot ja hedelmät jostain marketista, esim. Monoprix'sta. Patongit leipomosta (boulangerie).
Lainaus

Kuinka paljon maksaa kaupassa elintarvikkeet verrattuna Suomen hintoihin? Entä kohtuullinen viini? Ei se kaikkein halvin.

Elintarvikkeissa riippuu kovasti mitä ostaa ja mistä. Tietyt tuotteet ovat Suomen hintoja halvempia, esim. juustot, toiset taas samoissa hinnoissa/kalliimpia. Halpisruokaketjuja ovat mm. franprix ja leaderprice, hiukan hintavampi (ja ehkä myös laadukkaampi) tuo em. Monoprix.

Halvimman viinin saa alle eurolla, ihan kohtuullista viiniä alle kympillä. :) Mutta huom. parempi sitten tyytyä ranskalaisiin viineihin. ;)

Lainaus

Sitten loppuun vielä suosituksia missä kannattaa käydä ihan noiden perinteisimpien lisäksi?

Mainostin tuolla edellä jo Pariisin moskeijaa ja erityisesti moskeijan kahviota. ;)

Lainaus

Lontoossa käydessämme löysimme sivummalta meidän seppälää vastaavan vaateliikkeen, joka oli paljon Seppälää halvempi. Ilmeisesti joku halpaketju. Vaatteet oli muodikkaita, mutta ei kovin laadukkaita. Onko Pariisissa vastaavia, vai onko kaikki Suomea kalliimpaa? Jos tiedät jonkun kivan paikan tai halvan ketjun, niin olisimme kiitollisia jos infoat.
 
Valentine mainosti jo Promodia, toinen halpisketju on Etam. Myös joillain metroasemilla (mm. Gambetta, linja 3) myydään halpoja, ei ehkä niin laadukkaita, mutta ihan muodikkaita vaatteita.

Suosittelen muuten hankkimaan Pariscopen jostain lehtikioskista, maksaa noin 40c ja siinä on viikon kulttuuritarjonta yksissä kansissa.

227
Lainaus käyttäjältä: "Mizzoni"
Reissussakin kannattaa mielestani hoitaa kunnolla jopa perussairaudet, saatikka sitten ruveta leikkimaan malarialla. Perusterve aikuinen on yllattavan helppo pelata lopulliseen jaahyaitioon, vaikka aika moni elaakin nykyisin eraanlaisen kaikkivoipaisuuskuvitelman vallassa. ”Ei minuun mikaan tauti tai onnettomuus voi iskea ja jos iskeekin, kylla ne laakarit sen akkia parantaa, vaikka paikallisia kaatuisi ymparilta kuin karpasia.”


Näin se evoluutio korjaa ylimääräistä väestöä maan pinnalta...  :roll:   :wink:

Anteeksi, oliko tuo huono heitto..?  :oops:

228
Yleinen / Maailman kaunein kaupunki?
« : 14.05.2007, 17:51:31 »
Ranskassa on Pariisin lisäksi liuta muitakin kauniita kaupunkeja, mm. Toulouse, Lyon, Argentat, Biarritz, Grenoble, La Rochelle, etc., niistä keskiaikaisista kylistä puhumattakaan.

Muita mielestäni viehkoja kaupunkeja on mm. Tukholma, Cork ja Tammisaari. Ja onhan Tallinnassa ja Riiassakin kauniita paikkoja.

Muoks, hitsi, unohdin vallan Las Palmasin kaupungin.  :)

229
No torstaina tai viimeistään perjantaina Itämeren kauneimpaan kaupunkiin: Tukholmaan. Viivyn joko viikon tai viikonlopun, saas nähdä.  :roll:

230
Lainaus käyttäjältä: "Rapa-Ripa"
Lainaus käyttäjältä: "tammineN"


Malariatutkijat lähipiirissä väittävät, että malaria tappaa lapsia, ei hyväkuntoisia aikuisia. Heille se on lähinnä kiusallinen, muttei tappava.Tämä koskee lähinnä afrikkalaisia ja muita ihmisiä jotka asuvat malaria-alueella. Henkiin jääneet aikuiset omaavat melkoisen vastustuskyvyn malariaa vastaan.

Vastustuskyky menetetään kuitenkin parissa kolmessa vuodessa jos tullaan vaikkapa Suomeen asumaan, täällä kun ei saa koko ajan uusia malariatartuntoja.

Olen itse sairastanut plasmodium falciparum malarian ja kokemusta voisi kuvailla melko kiusalliseksi. Ilman tehohoitoa olisin kuollut.


Joo, viestini tarkoitus ei ollut rohkaista ketään välttämään asianmukaista lääkitystä/hoitoa.

Totuus kuitenkin on, ettei malaria ole asianmukaisesti hoidettuna hyväkuntoiselle aikuiselle kuolemantuomio. Paikalliselle lapselle se sensijaan yleensä sitä on:  joka 30. sekunti lapsi kuolee malariaan.
Malaria ei kuitenkaan ole mediaseksikäs sairaus, siksi malaria ja malariatutkimus (ja sen rahoitus) eivät juurikaan näytä kiinnostavan länsimaita tai länsimaisia medioita.

http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs094/en/

231
Tyhmät kysymykset / Passin uusiminen?
« : 07.05.2007, 15:33:01 »
Lainaus käyttäjältä: "kivi"
Okei, mutta miksi kukaan ei ole koskaan sanonut mulle, että passia ei saa pitää taskussa.  :roll: Sikäli tietenkin loogista tuo taittuminen, mutta ei missään ole tietääkseni "kuinka pidät passiasi"-manuaalia. Ja veikkaan, että huolehdin passistani paremmin kuin keskivertotallaaja?


Uusin passin vajaa kuukausi sitten ja antoivat poliisilaitoksella uuden passin mukaan juuri tuollaisen 'näin käsittelet passiasi' -manuaalin.  :lol:  Siinä mainittiin vielä nimenomaisesti, ettei passia saa säilyttää taskussa.  :D  

Eli ehkä ovat vahingoista viisastuneet sielläkin.  :roll:

232
Lainaus käyttäjältä: "phanatic"
Malaria voi viedä hengen


Malariatutkijat lähipiirissä väittävät, että malaria tappaa lapsia, ei hyväkuntoisia aikuisia. Heille se on lähinnä kiusallinen, muttei tappava.

233
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Bostonin eläjät
« : 07.05.2007, 14:58:48 »
Jep, minuakin kiinnostaisi. Samoin olisin kiinnostunut työllistymismahdollisuuksista, itselläni yhteiskuntatieteellinen yo-koulutus. Onko töitten löytyminen Bostonista vaikeaa/mahdollista?

234
Tête de veau eli vasikanpää ei sinällään ollut kuvottavaa maultaan. Samoin etanoista suorastaan pidän, valkosipulikastike on hyvää, itse ne nilviäiset eivät maistu juuri millekään. Kania en suostu syömään, itselläni on ollut kaneja ja selitänkin aina ihmisille, että kanin syöminen vastaa minulle koiran syömistä.

Oksettavin ranskalainen kokemukseni on varmaan farcidur, josta tuli mieleen satakuntalaisen mummoni tekemän klimppisopan klimpit.  :shock:  Tosin klimppisopan klimpit tehdään käsittääkseni jauhoista, farciduriin tulee perunaa.

Tässä resepti ranskaksi, jos jotakuta ranskalainen perinneruoka kiinnostaa... (en jaksa kääntää :) )

La Farcidure

Pour 6 personnes
Ingrédients
2 kg de pommes de terre
1 bouquet de persil, 2 oeufs entiers, 4 gousses d'ail, 1 cuillère à soupe de farine
sel, poivre
300 g de ventrèche de porc salé.
Préparation :
Râper les pommes de terre, les égoutter sans les laver.
Mélanger avec les oeufs, l'ail, le persil, la farine le sel et le poivre.
Couper la ventrèche en petits dés.
Faire des boules de pommes de terre, placez y au milieu un morceau de ventrèche.
Bien serrer et faire cuire ces farcidures une heure dans une cuisson de petit salé avec légumes.

 Bon appetit! :)

235
Lainaus käyttäjältä: "missoni"
Samaa olen miettinyt kuin Mandanella, eli minkälaisia lahjuksia ihmiset arvostavat missäkin? Jotain on jo kirjoitettukin, mutta lisää raakaa yleistystä peliin, kiitos  :D.


Ranskassa suhtaudutaan usein aika epäilevästi vieraisiin elintarvikkeisiin, varsinkin iäkkäämmät henkilöt. Lakkahilloa törkittiin epäluuloisesti jne. Salmiakkia turha edes kuvitella muuten kuin omituisena vitsinä.

Marimekon kuosia, varsinkaan sitä iänikuista unikkoa, ei kauhean monet myöskään taida ulkomailla juuri arvostaa.

Pieniä aaltomaljakoita olen raahannut Ranskaan pari. Toiset lahjansaajat olivat onnessaan, tunsivat Alvar Aallon ja osasivat arvostaa. Toiset kiittelivät myös, mutta aalto-malja päätyi kuulemma myöhemmin tuhkikseksi...  :lol:

236
No yhden erittäin spesiaalin löysin Tukholmasta, baaritiskiltä...  :roll:

237
Mä lähden jo heti huomenna Poriin.  :lol:

238
Lainaus käyttäjältä: "Upstate girl"


Tuosta tuli mieleen, hyva ystavani vuosia sitten kysyi, etta mika on suomeksi DOG. Kun vastasin KOIRA, niin han ei voinut uskoa mitenkaan. Silla DOG on DOG eika KOIRA.  :roll: Talle samalle naiselle saan nauraa useasti. Nyt jo pain naamaa.....


...ja tuosta tuli mieleen poikaystäväni, joka on vakuuttunut, että suomalaiset puhuvat keskenään suljettujen ovien takana ranskaa, eivätkä mitään suomeksi kutsumaansa käsittämätöntä mongerrusta.  :roll:

239
Lainaus käyttäjältä: "Nenya"
Uudessa-Seelannissa reissatessa minua epäiltiin englantilaiseksi ja kerran etelä-afrikkalaiseksi (?!), vaikka olin kalpea ihoinen skandinaavi.

Ja mitä suomen kielestä kuulin kommenttia paikallisilta lapsilta, niin armas kielemme kuulostaa heidän mukaansa aivan japanilta...kyselivät ymmärränkö tuota kieltä, kun niin samalta kuulosti :shock:  

Itse en kyllä 7kk matkan aikana päässyt eroon suomen aksentistani...valitettavasti!


Ei tuo eteläfrikkalaiseksi luuleminen minusta outoa ole, tuntemani eteläafrikkalaiset ovat nimenomaan blondeja ja aksenttikin vähän suomalainen. :D

Minua on luultu yleensä saksalaiseksi, puolalaiseksi tai englantilaiseksi. Kun olen puhunut suomea yleisellä paikalla, minua on epäilty portugalilaiseksi, espanjalaiseksi ja kanadalaiseksi. Ranskan perusteella minua on veikattu kanadalaiseksi, belgialaiseksi ja bordeaulaiseksi. Se kanadalainen heitettiin loukkausyrityksenä.

Olen blondi & nämä kaikki arvailut ovat tapahtuneet Ranskassa.

muoks: Unohdin, minua on luultu myös venezuelalaiseksi. Otin sen kohteliaisuutena. :) Ilmeisesti puheessani on latinonuotti.

240
Ranska / Pariisi
« : 24.03.2007, 13:43:59 »
Tuli mieleen, kun oli noista juutalaisistakin puhetta :wink: : Pariisin moskeijassa kannattaa käydä nauttimassa tunnelmasta, minttuteestä ja leivonnaisista.  :)

Sijaitsee 5. arrondissementissa.

http://www.la-mosquee.com/htmluk/entreeuk.htm

Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13