Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tammineN

Sivuja: 1 ... 11 12 [13]
241
Tuosta mun avattaresta voi saada joitain viitteitä avokkini kansallisuudesta.... ;) 4v. täynnä, tavattiin 3. maassa, mutta olin asunut hänen kotimaassaan jo ennen tapaamistamme. Puhumme ranskaa, kun kieltäydyin puhumasta englantia hänen kanssaan.

242
Ranska / Pariisi
« : 22.03.2007, 21:58:04 »
Lainaus käyttäjältä: "geneviève"


Itse olen ollut täällä puoli vuotta enkä Eiffelissä ole käynyt vielä kertaakaan.


Poikaystäväni asui Pariisissa 26 vuotta käymättä koskaan ko. tornissa.  :lol: Sehän on turisteille! :wink:

243
Ranska / Pariisi
« : 22.03.2007, 21:49:55 »
Lainaus käyttäjältä: "Siljams"

Museokierroksen jälkeen voi tutusta trendikkääseen Le Maraisiin, joka myös juutalaiskortteleina tunnetaan. Minun lempialuettani Pariisissa. Suosittelen menemään sinne sunnuntaina, sillä silloin kaikkia kaupat, kahvilat ym. ovat auki ja kadut täynnä väkeä, vaikka muu Pariisi on todella hiljainen. Muista maistaa falafelia ja osta jotain herkkuja kosher-leipomosta! :)


Marais tunnetaan myös homoalueena, ehkä se juuri siksi onkin niin trendikästä aluetta.  :wink:

244
Ranska / Pariisi
« : 06.03.2007, 13:54:16 »
jees Jessica, pari kertaa olen käynyt Versailles'ssa, viime kerrasta on tosin jo puolisentoista vuotta aikaa. Itse palatsi peilisaleineen ei ollut ensimmäisellä kertaa kaksinen kokemus, liikaa tungosta ja hirveä hinta. Toisella kerralla en sinne viitsinyt edes mennä. Puisto sen sijaan on varsinkin kauniilla säällä kokemisen arvoinen.

Hintatietoja löytää googlettamalla versailles...

Tai tuon linkin takaa:

http://www.chateauversailles.fr/en/570_Opening_times_and_prices.php?idT=2

245
Ranska / Pariisi
« : 02.03.2007, 22:20:35 »
Lainaus käyttäjältä: "jpmoja"

Aloitetaan kuitenkin huonommista puolista, niin jää hyvä maku lopetettaessa. Ensinnäkin patongit eivät mielestäni olleet erityisen halpoja foorumilla hehkuttamisesta huolimatta. Asustelen Brysselissä, ja täällä saa pääkadulla kalleimman lohipatongin halvemmalla, kuin Pariisissa kinkkupatongin laitakaupungilla.


Ihan uteliaisuudesta, minnepäin Pariisin "laitakaupunkia" eksyitte..? Paljonko Brysselin pääkadulla maksavat patongit? ;)

Lainaus käyttäjältä: "jpmoja"

Metro on muuten erinomainen, mutta sisäänkäynnit on merkitty ehkä Euroopan huonoimmin. Ostettiin kymmenen kerran sarjalippu heti alussa, jolloin yhden matkan hinnaksi tuli reilu euro. Mielestäni kohtuullista.


En ihan tajunnut tuota huonosti merkittyjä sisäänkäyntejä...  :shock:
On myös olemassa erilaisia "matkusta niin paljon kuin haluat tietyn ajan sisällä" -kortteja, carte orange ja paris visite, lisää tietoa löytyy Pariisin liikennelaitoksen sivuilta ...
http://www.ratp.info/informer/anglais/index.php

Metrolippuja voi muuten myös käyttää busseissa. Silloin näkee kätevästi myös maisemia.  :)

Lainaus käyttäjältä: "jpmoja"

Kahdesti jopa tultiin kadulla kyselemään, voisiko auttaa eksynyttä. Myös englantia puhuttiin yleisemmin, kuin olimme olettaneet.


  :lol:  Minultakin alkuvaiheessa tultiin usein kysymään samaa, kunnes opin näyttämään siltä että tietäisin missä olen, vaikkei minulla olisi todellisuudessa siitä aavistustakaan.  8)  Minua "avustamaan" tosin osuivat aina .. ghm .. nuoret miehet, joilla näytti olevan muukin kuin vilpitön avuliaisuus mielessä...  :P

Toivottavasti en nyt hokenut tässä viestissä asioita, jotka tässä ketjussa on jauhettu jo moneen kertaan, en totta puhuen jaksanut kahlata kauhean tarkkaan läpi...  :oops:

246
Lainaus käyttäjältä: "isabelle"
voiko tukholmassa opiskella valtiotieteitä englanniksi?


Yksinkertaisella googletuksella löytyy tämäkin tieto netistä.  :wink:

http://www.statsvet.su.se/students_info/about_pol_sc.htm

--> "Undergraduate studies at the Department of Political Science consist of three levels taken in consecutive order: Basic, Intermediate and Advanced Levels in Political Science. The outline of the courses on the different levels is identical to that of its Swedish language equivalent, the only difference being that teaching and examinations are in English."

247
Lainaus käyttäjältä: "Mizzoni"
Lainaus käyttäjältä: "tammineN"

Riippuu ilmeisesti alueesta, ihmisestä ja siitä, haluaako tyyppi syystä tai toisesta poskisuudella sinua sen kolmannenkin kerran,  :lol:


Toivottavasti ei halua, jos ei ole nuorehko italialainen varsinkin mies :D . Kaksi pusua vielä menee mutta kolmannen kohdalla välillä tekisi mieli pinkaista syrjäisen kesämökin saunan taa juomaan yksinään pullo kossua.


 :lol:
Jos joku tosi vastenmielinen tapaus lähestyy huulet töröllään mun poskeani, ilmoitan aina olevani sairas...  :)

Valitettavasti tämäkään keino ei toimi loputtomiin, jos tyyppiä täytyy tavata säännöllisesti.  :roll:

248
Olosuhteiden pakosta olen "joutunut" poskipusimaan rutosti espanjalaisia ja italialaisia ja jonkun verran ranskalaisiakin. Itse kun en niin innokkaasti tähän hyöki niin yleensä vastapuoli kerkeää aloittaa ensin ja valita oikean poskeni. Ensin siis ainakin omien kokemuksieni mukaan oikea poski, sitten vasen (ja jos on ranskis, vielä kerran oikea). [/quote]

Attention, Ranskassa poskipusujen määrä ei ole ollenkaan vakio.  :lol:

Esim. pariisilaisilla on harvemmin aikaa kokonaiseen kolmeen bisouun.  :wink:

Riippuu ilmeisesti alueesta, ihmisestä ja siitä, haluaako tyyppi syystä tai toisesta poskisuudella sinua sen kolmannenkin kerran,  :lol:

Mutta periaatteessa 2 poskipusua on Ranskassa huomattavasti yleisempiä kuin 3.

249
Ranska / Uusivuosi Pariisissa
« : 11.12.2006, 22:33:04 »
Lainaus käyttäjältä: "HelsinkiFlyer"
Perinteisesti Pariisin lähiöissä palaa sellainen satakunta autoa karrelle joka uusi vuosi. Siellä pohjoisen ja koillissuunnan lähiöissä on taattu pöhinä päällä.


Jep, en tiedä olenko tulossa vanhaksi vai mitä, mutta olen paennut Pariisista viimeiset 3 vuotta uutena vuotena eteläisempiin maakuntiin. Ihmismassat, palavat autot ja raketit metrokäytävässä alkoi tympiä.  :roll:

250
Yleinen / Kohde joka EI kiinnosta ?
« : 07.12.2006, 00:14:07 »
Intia ei koskaan ole syystä tai toisesta kummemmin kiinnostanut, mutta sinnekin lähtisin, jos olisi reissulle hyvä syy ja tarkoitus.

Suoraan sanottuna en ole koskaan ymmärtänyt repputurismia kehitysmaihin. Siis sitä kun kohkataan max kuukaudeksi jonnekin viidakkoon tutustumaan "autenttiseen kulttuuriin", saadaan joku etova tulehdus jalkaan, sairastellaan vähän turistiripulia ja hämmästellään kuinka outoja, mutta ah niin jaloja villejä kaikki paikalliset ovatkaan. Ja kalja halpaa.

Ei minuakaan isommin mikään etelän turistirysähelvetti kiinnosta matkakohteena, mutta on jokseenkin tekopyhää ryntäillä jonkun ihmeen autenttisen kulttuurin perässä turistivirtoja karkuun, koska jollei sillä omallakaan oleskelelulla mitään erityistä tarkoitusta ole, silloin sitä on ihan itsekin juurikin turistina maassa.  :roll:

251
Pakko lisätä vielä, että nyt kun olen raatanut vääntääkseni kieltäni ranskalaiseen aksenttiin, olen saanut kuulla kuittailua enkkua äidinkielenään puhuvilta, että minulla on nykyään ranskalainen aksentti enkussa.  :?

Jösses... Kuittailijat eivät toivottavasti itse ole koskaan joutuneet käymään 5 minuuttia keskustelua ranskalaisen kanssa, ennenkuin ovat oivaltaneet, että henkilö puhuu (/yrittää puhua) tosiaan englantia, eikä vaan jotain omituista ranskan murretta...  :roll:

252
Lainaus käyttäjältä: "nl"
Lainaus käyttäjältä: "gattina"
Esittäisin tässä vielä sen näkökannan, että aksentti saa olla ihan reilun suomalainen (yleisemmin paikallinen), siinähän ei ole mitään hävettävää, kunhan puhetta ymmärtää.


Ranskassa (ja ranskalaisilta Suomessa) olen kuullut useammankin kerran nuorilta naishenkilöiltä, että suomalaisella aksentilla puhuttu ranska kuulostaa suorastaan seksikkäältä.


Tähän oli pakko tarttua! :)

Ilmeisesti johtuu siitä, että itse olen nainen, mutta minulla on ollut kommunikaatiovaikeuksia nimenomaan ranskalaisten naisten kanssa, joitten mukaan minulla on (..edelleen..) ka-ma-lan voimakas aksentti.  :roll:

Ranskalaiset miehet sen sijaan kehuvat aksenttia seksikkääksi.
 :D

Opin suhteellisen käyttökelpoisen ranskan noin puolessa vuodessa, mutta aksentti minulla on edelleen. Ulkopuolisen (ei-ranskaa-äidinkielenä-puhuvan) korvaan kuulostaa kuulemma hyvinkin autenttiselta, mutta ranskiksilta saan kuulla aika jatkuvaa kuittailua pienistä nyansseista. Kyseiset henkilöt eivät sitten itse puhu mitään muuta kieltä kuin korkeintaan auttavasti.  :evil:

Eräs juttu, mistä minut ainakin erottaa ranskattarista, on puhekorkeus. En varmaan ikinä opi (/halua oppia) kimittämään yhtä korkealta kuin aidot ranskattaret.  8)

253
Ranska / Vegeravintoa Pariisissa?
« : 01.12.2006, 10:15:22 »
Tässä pari linkkiä, joiden takaa löytyy listoja pariisilaisista kasvissyöjille tarkoitetuista ravintoloista + asiakkaiden kommentteja.


http://www.oubouffer.com/restaurant/paris/bio,vegetarien

http://www.fra.cityvox.fr/restaurants_paris/LieuxTrouves?GLI=VGT

Itse syön sekaruokaa, mutta minulla on käynyt Ranskassa jokusen kerran suomalaisia vege- &vegaanivieraita, ja ruoan löytäminen ei aina ole ollut helppoa. Ranskikset ovat tosiaan aika konservatiivisia tässä suhteessa. Pariisi on kuitenkin kansainvälinen miljoonakaupunki, joten siellä tilanne on tässä suhteessa hiukan helpompi kuin maakunnissa.

254
Riippuu tosiaan siitä, minkä alan töitä halajaa tai minne päin Ranskaa mielii.

Pariisissa on tuttavia ollut töissä heikommallakin ranskantaidolla irkkupubeissa. Eurodisneyssäkään ei kuulemma kaksista kielitaitoa vaadita.

Tietysti Pariisissa toimii esim. isoja ylikansallisia yrityksiä, joissa työkieli saattaa olla englanti.

Pariisin suomalaisen osakunnan sivuilla on aika hyviä neuvoja.

 http://osakunta.free.fr/

Suosittelen silti ehdottomasti treenaamaan sitä ranskaa. Helpottaisi ihan jokapäiväistä elämää huomattavasti.

255
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / OT suukottelusta
« : 14.11.2006, 10:34:52 »
Lainaus käyttäjältä: "Tirppa"
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"

kun tapaan aina aloittaa suutelut vaaralta poskelta...


Taas tulen tänne off-topic-kysymyksin. Mulle on nimittäin käynyt pari kertaa niin, että olen ilmeisesti aloittanut poskisuudelmat väärältä puolelta. Näillähän on ilmeisesti maakohtaisia eroja. Tietääkö joku miltä puolelta missäkin maassa aloitetaan ja kuinka monta suudelmaa on tapana antaa?

Esim. luulin, että Briteissä aloitettaisiin oikealta puolelta, mutta poikkiksen äiti aloittaa vasemmalta. Toisaalta hän on viettänyt paljon aikaa Ranskassa. Onko siellä tapa sitten toisinpäin?


Itse olen poskisuudellut lähinnä ranskalaisia, eikä koskaan ole tullut tunnetta että suutelisin väärältä puolelta. En itse asiassa ole koskaan kiinnittänyt koko kysymykseen huomiota.   :o

En sitten siis osaa sanoa kummalta puolelta ranskikset poskisuutelevat vai onko sillä merkitystä... :oops:

Voisi kyllä olla vasenkin puoli. Tilanne hoituu kumminkin luontevasti ja helposti kun ei turhia jännäile vaan seuraa toisen ruumiinkieltä. Siitä saa kyllä riittävästi vinkkejä kummalle puolelle tämä aikoo muiskia ensin...

Se on sitten taas eri kysymys montako kertaa kukin haluaa muiskia missäkin ..   :roll:

256
Eurooppa / Kuinka monessa Euroopan maassa on tallattu?
« : 14.11.2006, 00:55:48 »
9/45

Mutta olenkin sitten majaillut noissa kaikissa vähintään pari kuukautta kerrallaan. Paitsi Virossa en.  :)

257
Lainaus käyttäjältä: "Pensasmustikka"
Olen lähdössä Pariisiin muutaman viikon päästä ja minulle on kovin epäselvää miten kätevästi Charles de Gaullelta pääsisi juna-aseman lähellä olevaan hotelliin. Olen kuullut, että yöaikaan yhteyksiä ei olisi - tietääkö joku pitääkö paikkaansa?

Kiitos, jos viitsitte vastata:)


Ota huomioon, että Pariisissa on montakin juna-asemaa. Esimerkiksi Gare de Lyon, Gare du Nord ja rer-junien asematkin lienevät "juna-asemia". :)

Itse matkustaisin taksilla. Nopeahko ja yöaikaan matkustettaessa yleensä myös turvallisimpia vaihtoehtoja. Huono tuuri kuskin kanssa voi periaatteessa tietysti aina käydä...  :roll:

258
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Lyoniin!
« : 13.11.2006, 23:55:23 »
Ranskaan, ehdottomasti. Englantia varmaan osaat joka tapauksessa, nyt sinulla on elämäsi tilaisuus oppia ranskaa.

Monien ranskalaisten enkun aksentti on suorastaan käsittämätön, mutta siksipä puhutkin siellä ranskaa etkä englantia.  Toisaalta ranskisten suhtautuminen aksentilla ranskaa puhuviin on nuiva, mutta sisulla siitä selviää.  

Itse lähdin 4v. kielitaidolla aikoinaan vaihtoon Ranskaan. Ensimmäiset 2 kk oli lähinnä itkua ja hammasten kiristelyä. En ymmärtänyt ketään eikä kukaan ymmärtänyt minua - paitsi muut vaihtarit, joitten kanssa puhuimme muuten myös ranskaa. Ehkä huonosti, mutta kumminkin.

6kk vaihdon jälkeen kykenin puhumaan kohtuullisen sujuvaa ranskaa.

Suosittelen kokemusta ehdottomasti. Pakon edessä sitä oppii. Ei asioita kannata aina tehdä helpoimman mukaan. Englantia osaavat kaikki (siis ainakin Suomessa, ei ehkä Ranskassa :roll: ), mutta _sujuva_ ranska on edelleen valttikortti työelämässä...

Niin joo, sitä paitsi Lyon on viihtyisä kaupunki, ja sikäläinen aksenttikin ihan ymmärrettävä.    :)

Sivuja: 1 ... 11 12 [13]