Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tammineN

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13
41
No ranska, siis hyi helvetti. Joka ilta joutuu kuuntelemaan taala guesthousessa juuri tuota melusaastetta ja viela kovaan aaneen huutavat. Hienoa huomata, etta taala ollaan minu kanssa samoilla linjoilla.
Huvittavaa. Pariisin metrossa tuntuu, että ne kovaääniset ovat nimenomaan turisteja, lähinnä amerikkalaisia, mutta myös italialaisia ja espanjalaisia ryhmiä, jotka huutavat kovaan ääneen, istuvat ruuhka-aikaan niillä ylösnostettavilla istuimilla ja tukkivat kaikki kulkuväylät.  ;D

Omaan korvaan rumimmilta kuulostavat venäjä ja jotkin afrikkalaiset kielet, joita ignoranttina ihmisenä en tunnista. Johtunee pitkälti siitä, etten niitä itse ymmärrä. Toisaalta aasialaisiakaan kieliä (esim. kiina, japani, korea) en myöskään ymmärrä, mutta ne eivät kuulosta ollenkaan pahalta.

42
Yleinen / Vs: Pisin aika poissa Suomesta?
« : 20.08.2011, 19:32:54 »
Kohta tulee 9 kk täyteen, ja kovasti tekisi mieli lomalle Suomeen. Mutta uudesta duunista ei niin vain lomia revitä. Toivottavasti ei mene jouluun asti ennen kuin Suomeen taas pääsen.  :-\

43
Yleinen / Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
« : 20.08.2011, 19:20:21 »
Ranskalaiset on töykeitä myöskin ranskaksi.

Olen naimisissa kanadanranskalaisen kanssa ja tunnen paljon kandanranskalaisia. En tunne ketään, joka mielestä ranskalaiset olisi mukavia. Päin vastoin... Aika järkyttäviä kommentteja niillä Ranskan vierailuistaan.

Itse olen käynyt kerran Ranskassa vaimoni kanssa ja ranskan puhuminen ei vaikuttanut siihen töykeyteen millään tapaa.

Otsikkoon.. Mukavimmat ihmiset löytyy Ruotsista ja USAsta.

No höh, riippuu tasan missä päin Ranskaa liikkuu. Esim. bordeaux'laiset ovat tunnettuja tylyydestään ranskalaistenkin keskuudessa. Toisaalta esim. Keskiylängön maaseudulla on niin herttaista porukkaa, että melkein ällöttää. :) Ranskalainen huumori on noin yleensä "hieman" töykeää. Kun esim. suomalainen huumori on erikoistunut itseivaan, ranskalainen tykkää pilailla muiden kustannuksella, joskus aika raa'astikin. Ja tosiaan kanadanranskan puhuminen ei varmaan siihen tylytykseen auta, olen kuullut ranskalaisten suusta niin monta vitsiä ranskaa quebeciläisittäin puhuvista. :) Mutta toisaalta ranskalaiset ovat aidosti mitä ovat, kun taas ruotsalaisia pidän pikemminkin ulkokultaisina ja teennäisinä kuin aidosti mukavina (tämä taas on luonnollisesti yleistystä, minullakin on useita läheisiä ruotsalaisia ystäviä).

Noin yleistäen sanoisin, että mukavimmat ihmiset ovat ... hmm ... irlantilaisia. Vaikka olen toki vuosien saatossa tavannut k-päisiä irkkujakin.

Muoks. Jaahas, tuli sitten keksittyä vallan uusi kielikin. Siis tarkoitus oli puhua kanadanranskasta eikä ranskankanadasta...  ::)

44
Voi voi, kuten sanottu, ei toki tarkoitus ollut aiheuttaa pahaa mieltä yhtään kellekään. Todellakaan en tarkoittanut viestiä kettuiluksi. Että turha rypistellä kulmia siellä. Ketjun otsikosta tuli vain lukemani uutinen mieleen. Itseäni ainakin kiinnostaisi, jos tuonne olisin menossa, vaikkei se ehkä juuri minun tulevasta työtilanteestani mitään kertoisikaan. Mutta joo, jättäkää toki lukematta, jos tuntuu ahdistavalta.

Muoks:
Niin että tämä tästä aiheesta ja palatkaa toki takaisin matkasuunnitelmiin! :)

45
Sori, ei ollut todellakaan tarkoitus aiheuttaa ahdistusta..   :)
Kyseessä oli kumminkin Disneyllä vakiduunissa ollut henkilö, joka ahdistui pomonsa kohtelusta. Toki taustalla oli varmasti jo muutenkin masennusta ja tuskin teistä kukaan kesäduunista samassa mittakaavassa ahdistuu, oli ilmapiiri millainen hyvänsä. ;) Mutta hyvä varautua myös siihen, että ehkä kohtaa myös vähemmän miellyttäviä pomoja työssä. Uutinen tuli vaan mieleen, kun huomasin otsikon, että Disneyllä oli toinenkin työntekijä yrittänyt itsemurhaa. Tosin 2 työntekijää ei tuhansien joukossa ole prosentuaalisesti tietenkään mitenkään merkittävä ilmiö, jos verrataan vaikka France Telecomin surullisen kuuluisaan itsemurha-aaltoon...

En pidä linkkiä edelleenkään turhana, mutta sen voi toki vapaasti jättää lukematta. :)

46
Tervehdys,
ehkä hieman off-topic, mutta erään Disneylandissa työskennelleen kohtalo kuitenkin...

http://www.leparisien.fr/seine-et-marne-77/polemique-apres-le-suicide-d-un-salarie-d-eurodisney-24-02-2010-826738.php

47
Koti-ikävää en käsitteenä tunne (muuten kuin että olisi mukava välillä saada äidin tekemiä ruokia), mutta Italia on alkanut nyt kyllä tökkiä pahemman kerran.
Hah, samoin: ei ole ikävä kotiin, vaan v*tuttaa se maa (asukkaineen) missä kulloinkin sattuu oleskelemaan. ...

mutta koti-ikävää ja kulttuurishokkia se on tuokin, miehet (?) vaan tuppaa usein käsittelemään asioita vähän eri tunntasolla kuin naiset :)
Tarkennan vielä varmuuden vuoksi, että olen naisihminen. :D Ja käytän ihan noita kaikkia sun mainitsemia selviytymiskeinoja. Mutta erittäin harvoin on siis ikävä Suomeen, lähinnä pois siitä paikasta, missä nyt kulloinkin sattuu olemaan. :) Mutta kulttuurisokkia tämä ketutus lienee, se kaiketi tulee olemaan ikuinen osa meikäläisen elämää...

48
Ranska / Vs: Pariisi
« : 16.02.2010, 19:30:08 »
Viikko Pariisissa tosiaan valloitti, vaikka siellä olikin järjettömän kylmää ja muutenkin keli enimmäkseen harmaata.

Tuossa päivänä muutamana valitin suomalaisille tutuille, että penteleen kylmää, -5'C. Heitä nauratti kovasti, mutta Pariisissa kostea kylmyys tunkee luihin ja ytimiin, paljon ikävämpi vilu kuin Suomessa -10 'C...

Suurkaupungiksi Pariisi oli myös mielestäni siisti, ainakin näin kylmään talviaikaan.

Pariisi ON siisti, en koskaan ole tajunnut nirppanokkia, jotka ruikuttavat kuinka sotkuista Pariisissa on. Hellanlettas, mitä ihmiset oikein miljoonakaupungilta odottavat? :D Sitäpaitsi, tietty rähjäisyys on osa ranskalaista charmia. ;)

Carte Orangea kuulemma ei ole enää. En sitten tiedä onko sen myynti lopetettu vallan systeemin selkiyttämiseksi, kuten ymmärsin, vai oliko tämä vastaus vain turisteille. Joku paremmin tietävä voinee selventää.

On se ihan oikeasti lopetettu. :) Orangen on korvannut Navigo, josta on olemassa Découverte-versio, jonka voivat hankkia 5 euron panttia vastaan myös Ile de Francen ulkopuolella asuvat. Ero tuolla Découvertella normaali Navigoon on se, että jos sen hukkaa tai se viedään, ei rahoja saa takaisin. Siihen Navigo-korttiin voi sitten latailla viikon tai vaikka kuukauden edestä matkustusaikaa. Hinnat ovat samoja kuin Orangella viimeisinä aikoina:vyöhykkeet 1-2 (eli koko keskusta) viikkohinta 17,20 euroa.

Tuolta lisää ranskaksi: https://www.navigo.fr/

49
Koti-ikävää en käsitteenä tunne (muuten kuin että olisi mukava välillä saada äidin tekemiä ruokia), mutta Italia on alkanut nyt kyllä tökkiä pahemman kerran.
Hah, samoin: ei ole ikävä kotiin, vaan v*tuttaa se maa (asukkaineen) missä kulloinkin sattuu oleskelemaan. Kotimatka oli tänäänkin yhtä piinaa, kun ketutus oli sellaisissa lukemissa, että ajattelin vetäväni seuraavaa vastaantuleevaa ranskista ympäri korvia. :D Ja sitten piti käydä vielä kaupassa ja sielläkin oltiin niin hemmetin ranskiksia ja 3 ihmisen kassajono kesti varmaan 30 minuuttia, kun kaikki on niiin tehotonta. Ja metrossa haisee ihmisen eritteet ja kaikki tunkevat iholle ja blaah. :D Pitäisi päästä säännöllisin väliajoin metsään istumaan, niin tämä meikäläisen "ikävä" vähän helpottaisi. Nyt ostin ikävän lääkintään kauppareissulla pari 1664-olutta. Kyä taas tästä. ;)

50
Kyllä noilla vaatimuksilla on mahdollisuus löytää kämppä, jos yhtään tuuria on mukana. Alkuun kannattaa huolia ehkä vähemmänkin kiva, ja etsiä sitten sitä kotia paikan päällä. Kannattaa tutustua juurikin tuohon http://www.blocket.se/ -sivustoon, katsella siellä ilmoituksia ja/tai laittaa oma. Sieltä ovat monet tuttuni löytäneet kämppiä.

Alueista sen verran, että etsi ihmeessä metrolinjojen läheltä, esim. vihreän linjan varrella eteläisestä Tukholmasta, niin selviät näppärästi työmatkoista. Kantakaupungin alueella oma suosikkini on Vasastan, trendikkäämpi vaihtoehto on tietysti Södermalm.

51
Ranska / Vs: Pariisi
« : 12.02.2010, 19:35:29 »
No paikka ei itseasiassa ole ihan Bastillella, ykkösen ja seiskan asemat lähempänä, joten tullut mentyä Chateletille ja vaihdettua ykköseen. Maailman suurimman metroaseman helvetissä tuppaa vaan matkatavaroiden kanssa kulumaan vähän pidempi tovi.
Kuljetaan sitten liukuportaissa ja -matoilla oikeata laitaa, eikä jäädä kulkuväylille/oville/suuaukoille pällistelemään ja tukkimaan työmatkalaisten tietä... ;)

Ei vaan, pallikset eivät liene pahimpia teiden tukkoja, mutta kyllä noita päivittäin riittää. Toisia ei tunnu vaivaavan, että selän taakse kertyy kiukkuista jonoa.  ;D

52
^Miten niin kehitysmaa?  :o Ruotsissa joskus asuneena voin sitä minäkin nimitellä monella termillä, mutta en kehitysmaaksi. Jos on joskus jossain muualla käynyt...

53
Metron kanssa ei liikoja tarvitse ihmetellä, sinisellä linjalla pääsee CDG:lle, maksaa vajaa 10€.
Eh.. niin kuin tossa joku jo edellä totesi, kyseessä on B-linjan RER-lähijuna, ei "sinisen linjan metro"... :)

54
Kaikki turistit eivät valitettavasti pääse natiivien kotiin asti klimppisoppaa maistelemaan, siksi sääli ellei sitä ole missään yleisesti tarjolla..

Kakko=hiivaleipä:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/33230/Kakko%20(Satakunnan%20maakuntaleip%C3%A4)

55
Kakkoa ja klimppisoppaa Satakunnassa. Tosin en tiedä missä ravintolassa tai vastaavassa niitä olisi tarjolla. :/ Ja Nakkilassa tietysti nahkiaisia.

56
^ Tuohan ei oikeastaan tarkoittanut muuta, kuin ettet kulkenut (enää) uuvatin näköisenä kysymysmerkkinä kartta kainalossa. ;) Kyllä minultakin harva se päivä kysellään asioita Pariisin metrossa, mutta tuskin ihmiset sen perusteella olettavat minua minkään tietyn _maalaiseksi_; oletus on, että tunnen metron, kun näytän osaavan sitä käyttää. :)

Muoks: ....tai sitten vaan osun kysyjän kohdalle oikeaan aikaan... ;)

57
Ranska / Vs: Ranskan kaupungit
« : 27.01.2010, 19:28:49 »
Oliskohan pallontallaajilla tietoa, millainen kaupunki Nancy mahtais olla? Mulla olis mahdollisuus lähtä tuohon kaupunkiin ens vuodeksi vaihtoon ja haluaisin hiukan ennakkotietoa paikasta. Mennäkö - vai eikö mennä?

Muita vaihtoehtoja ois Lille, Lyon, Strasbourg ja Bordeaux, joista myös voipi kertoa mielipiteensä.
Noista suosittelen Lyonia, jossa on mielestäni mukava tunnelma ja riittävästi (muttei liikaa) kokoa. Bordeaux'ssa olen itse asunut, enkä suosittele. Opetuksen taso oli varsin kurja, ja Pessacin kampusalue oli kolkko paikka. Yllättävää kyllä, Bordeaux'ssa oli huomattavasti turvattomampi olo kuin Pariisissa. Ilmasto tosin lienee parempi kuin Lyonissa, ja jos rantaelämä kiinnostaa hurjasti vuoria enemmän, niin mikä ettei. :) Omien kokemusten ja lukuisten ranskalaisten ennakkoluulojen perusteella bordeaux'laiset ovat vaan varsin tylyä väkeä. Strasbourg on sekin ihan oiva vaihtoehto. Nancya en valitettavasti tunne, joten siitä en osaa sanoa juuta tai jaata. :/

58
Ruotsia olen miettinyt moneen otteeseen, mutta musta on varmaan tullut liian vanha tekemään radikaaleja päätöksiä kuten irtisanomaan itseni ja luopumaan asunnosta ym ym..mut ehkä vielä joskus.

Olen aina ajatellut, että muuttaisin Tukholmaan sata kertaa mieluummin kuin Helsinkiin. Ruotsissa asuu myös sukulaisia. Tykkään ruotsalaisten optimismista ja sosiaalisuudesta, tosin rajansa kaikella. Monesti se muistuttaa amerikkalaisten small talk-meininkiä. Kieli ois hallussa ja pian toivon mukaan myös paperit taskussa. Olisin kyllä voinut ajoissa jo kokeilla asumista siellä opintojen yhteydessä, tyhmistä syistä en sitä tehnyt.

Ruotsissa muutaman vuoden asuneena ja sieltä hiljattain muuttaneena pakko kommentoida tätä. ;)

Tukholma ON hieno kaupunki, ja asuisin itsekin siellä sata kertaa mieluummin kuin Hgissä, jos siis noista kahdesta pitäisi valita. Ruotsalaiset sitten ovat toinen juttu. :D

Se, että ruotsalaiset olisivat sosiaalisia, on minusta myytti. Ruotsalaiset ovat minun näkökulmastani samanlaisia mörköjä kuin suomalaiset, mutta ironista kyllä, syyttelevät suomalaisia kovin, kovin mielellään hiljaisiksi. Jos siis suomalainen minuutin tai pari hiljaa, se johtuu toki vain siitä, että hän on sellainen mörökölli ja ujo suomalainen.  :o Ja se sosiaalisuuskin on aika valikoivaa, ainakin minun kansainvälisellä työpaikallani ruotsalaiset olivat niitä vähiten sosiaalisia ja viettivät aikaa lähinnä keskenään ruotsiksi.

Hämmentävän avoimesti suomalaisia kohdistuvia ennakkoluuloja kerrotaan ihan päin naamaakin, eikä aina välttämättä edes täysin vitsillä. Suomalaiset ovat toki kaikki alkoholisteja (no, ikävän moni tukholmalaisista puskajuopoista puhuu suomea, se on pakko myöntää :D ) ja kulkevat puukko taskussa. Ja niin edelleen. Joskus juttelin ravintolassa viereisessä pöydässä ruokailevan iäkkään ruotsalaispariskunnan kanssa, jotka oikein hämmentyivät, kun kävi ilmi, että toden totta, olen suomalainen ja käyn ihan "kunnon töissä", suomalaisiahan pitäisi olla vain raksalla. :D Ihan käsittämätöntä, miten Ruotsissa voi asua satoja tuhansia suomalaisia tai vähintään suomensukuisia, mutta silti miten auttamattoman vähän medelsvenssonit tuntuvat tietävät meistä.

Mutta kannattaa toki itse kokeilla Ruotsissa asumista. :) Minulle piti joku samanlaisen valitusvirren ennen Ruotsiin muuttoani, ja ajattelin silloin että tyyppi vaan kärsii akuutista kulttuurisokista. Minun luonteelleni Ruotsi ja ruotsalaiset eivät vain sopineet, mutta voihan olla, että itse viihdyt tosi hyvin. Joku tykkää kissoista ja toiset koirista, joku äidistä ja toinen tyttärestä jne.

59
Erittäin kaino ja vieno välikysymys:
Miten tämä maahanmuuttokeskustelu liittyy otsikon aiheeseen "Suomen maine ulkomailla"? ... varsinkaan kun ei tässä "keskustelussa" näytetä kenenkään mielestä päästävän juupaseipäs-jahkailua pidemmälle...

60
Jotkut etanathan on aivan tajuttoman herkullisia? Nam nam.

Etana ei sinällään maistu oikein millekään, mahdollinen hyvä maku tulee sitten tulee siitä kastikkeesta, joka ainakin tässä maassa tuppaa usein olemaan valkosipulivoittoista. Itse en erityisemmin tykkää etanoiden rakenteesta, ei tuo vettä kielelle. Mieluummin syön valkosipulikastikkeeni vaikka leivän kanssa. Muutenkin se pikkueläimen kaivelu haarukalla kodistaan on meikäläiselle vähän turhan brutaalia huvia, mutta pakon edessä sitä tulee toki säännöllisesti harrastettua. :P

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13