Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tammineN

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13
61
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Elokuvat
« : 21.12.2009, 20:16:15 »
Zombieland. Pitkästä aikaa jenkkikomedia, joka ei jäänyt kesken =)

http://www.imdb.com/title/tt1156398/

Kuulostaa ihan Shaun of the Deadin jenkkiversiolta..?
http://www.imdb.com/title/tt0365748/

62
Sydän läikehtii rakkaudesta. Kyllä on mulla tuuri käynyt, kun tuo miehen itselleni löysin. :) Vaikka toki samaa sanottava hänen osaltaan.  ;D

63
Iloista itsenäisyyspäivää ihan kaikille myös täältä Pariisista! :)

64
Yleinen / Vs: Ennakkoluulosi eri kohteista?
« : 28.11.2009, 13:35:24 »
Itse asiassa kristillisellä kulttuuriperinteellämme on paljonkin tekemistä muslimivastaisuuden kanssa. Sen sijaan nykykirkko - siis ev. lut. kirkon virallinen linja - ei edusta tällaisia näkemyksiä.

Tähän olis kiehtovaa kuulla tarkempaa perustelua.

Muuten olen aika pitkälti UsvaAuerin linjoilla; ei se muslimius ollut ihmisille esim. 1990-luvulla mikään sen suurempi juttu kuin vaikka juutalaisuus.

Islamia ei nähty erityisen merkittävänä kv.politiikan ilmiönä ennen vuotta 2001, tuolloin esim. alan oppikirjat vielä pyörivät kylmän sodan jälkimainingeissa...

65
Yleinen / Vs: Yksin matkustaminen
« : 31.10.2009, 19:47:04 »
Kaikki ranskalaiset ovat ranskalaisia ja nauttivat ranskalaisesta elintasosta. Kaikki Sveitsiläiset ovat sveitsiläisiä ja nauttivat sveitsiläisestä elintasosta. Maahanmuuttoa ei tapahdu, varsinkaan Ranskassa.

Rajusti offtopicia: tosiaankaan kaikki ranskalaiset eivät nauti ranskalaisesta elintasosta - mistä ne lähiömellakat ja autoja polttavat nuoret miehet muuten tulisivat?


Todellakaan Ranska ei ole samanlainen kaikille sen asukkaille tai kansalaisillekaan. Enpä silti jaksa uskoa, että nuo rasittavat takiaismiehet etsivät kadulla jatkuvasti itselleen naista, jotta pääsisivät muuttamaan toiseen Euroopan maahan..

66
Yleinen / Vs: Yksin matkustaminen
« : 31.10.2009, 07:40:53 »

Mitä näiden tyyppien päässä liikkuu? Kuka tahansa yksin liikkuva nainen on vapaata riistaa ja vain odottaa, että pääsee juuri tämän ihanan (usein pohjoisafrikkalaisen tms. näköisen) miehen syleilyyn, niinkö?  :o Niillä ei ole ihan kaikki kotona.


Eläminen siivellä, rahaa, ehkä muutto parempaan maahan. Mahdollisuudet kiinnostavat. Itselleni kävi näin katkeransuloisesti muistellen vähän yli vuosi takaperin: Silloinen tyttöystäväni vaihtoi minut Turkin lomamatkalla tapaamaansa rantaleijonaan. Ovat nykyään kihloissa ja kaikkea. Pohjois-Afrikkalaiset miehet tulevat usein pohjoiseen etsimään parempaa toimeentuloa ja ehkä vaimoketta jostain vielä pohojoisemmasta, isomman BKT:n maasta. ---

Niin, sitä pitikin sanoa, että itse sen seuransa saa sitten valita niistä, jotka tulevat juttelemään ;)

Tjaa, jos nyt kuitenkin oleskellaan Ranskassa (kuten minä) tai Sveitsissä (kuten Lianna em. tapauksessa), en luule että ko. miekkosilla on yritys "parempaan maahan"... ;)

Ja se on kovin helppoa sanoa noin miehenä ensin, että hymyilkää kaikille katsekontaktia ottaville, ja sitten kehoittaa valitsemaan seuransa niistä, jotka tulevat juttelemaan. ;) Kokeilepa naisena olemista vähän aikaa tietyissä ympäristöissä, hymyile katsekontaktia ottaville ja sitten yritä valikoida niistä juttelemaan tulevista pois ne 99 % epämiellyttäviä takiaisia, niin tiedät missä mennään.. ;)

67
Yleinen / Vs: yksin matkaan?
« : 29.10.2009, 19:13:54 »

Ihmisiin en niin tutustunut ja ihmettelenkin sitä, kun kaikki niin mainostaa, että tutustuu todella helposti uusiin ihmisiin. Tai sitten olen vaan todella ilkeän näköinen ettei kukaan halua jutella mulle. Mutta ei se haitannut mua. Viihdyin ihan hyvin silti  yksinkin.

No se riippuu reissaajan ohella toki myös paikallisten luonteesta sekä paikallisten halukkuudesta olla tekemisissä ulkomaalaisten kanssa. Eli monet Euroopan maat eivät siihen ole kovin ideaalisia, jossain Ranskan tyyppisissä maissa varmasti aika vaikeaa  ;D
Lainaus käyttäjältä: LarCorps
Jos tahtoo yksin reissatessaan saada paikallista seuraa, niin menee juttelemaan. Ei siitä mitään tule, jos yksin kävelee katse maassa kadulla eikä hymyile. Eikä myöskään siitä, jos jää odottelemaan jonkun liittymistä seuraan.
Reissatessa paljon tekee hymy. Joku hymyilee sinulle, hymyile takaisin, joku katsoo pidemmän aikaa, hymyile. Hymyä, hymyä, hymyä. Kaikissa kulttuureissa tunnistetaan hyvän tahdon eleeksi ja hymy tekee helpommaksi lähestyä.

No kerronpa nyt teille kaikille, että Ranskan tyyppisessä maassa yksin liikkuva nainen saa helpostikin juttuseuraa, ja vielä varmemmin jos hyödyntää tuota LarCorpsin keinoa... Ikävä kyllä se seura on sitten varsin usein sellaisia nuorehkoja takiaismiehiä, joista ei pääse millään eroon ja joilla ei ole mitään kummempaa sanottavaa, muuta kuin yrittää uida liiveihin. Tietty jos seura kun seura kelpaa, niin mikä jottei...  :-X

Toivoo nimim. viimeksi tänä aamuna bussipysäkillä takiaisseuraa jopa ihan hymyilemättä saanut...

68
Yleinen / Vs: Hotellivarauskoneet
« : 25.10.2009, 22:28:07 »
Mutta miten hinta voi olla samaan hotelliin halvempi yeegolla kuin esim, booking.comista/hotellin omilta sivuilta. Voiko olla, että yeegon kautta on tarjolla esimerkiksi "2 luokan" huoneita tiettyihin hotelleihin? Ýeegolla oli myös joidenkin hotellien kohdalla kalliimpi hinta kuin esim booking.comissa.

Lisäksi yeegon kautta onnistui varaus mutta hotellin omat sivut näytti ettei huoneita enää ole?

Esim. Booking.comin ja hotellien väliseen sopimukseen kuuluu, etteivät hotellit saisi myydä samalle ajankohdalle samanlaista huonetta edullisempaan hintaan muuta kautta. Luultavasti myös muilla, esim. Expedialla (sis. esim. Hotels.com)  on samanlainen sopimus hotellien kanssa. Välityssivustoilla on sopimuksen mukaan tietty kiintiö huoneita, siksi niiden kautta voi olla vielä saatavilla huoneita, vaikkei suoraan enää olekaan.

69
Yleinen / Vs: Miten VÄLTTÄÄ suomalaisten tapaamista?
« : 24.10.2009, 16:40:25 »
En voi ymmärtää, että jonkun matka menee pilalle, jos sattuu kuulemaan äidinkieltään.

Mietin vain, että mahtaako näitä valtakieliä äidinkielenään puhuvilla olla samanlaisia ongelmia, kuin joillain näillä suomalaisilla. Jos on, niin voi vain miettiä kuinka vaikeaa heillä on maailmalla, kun muutaman äidinkielen sanankin kuuleminen näemmä voi pilata loman.

Ranskikset ainakin perinteisesti matkustavat nimenomaan alueille, joissa puhutaan ranskaa... Tilanne on tosin hiukan muuttumassa, nyt kun nuoremmat sukupolvet kykenevät kommunikoimaan myös muilla kielillä.

70
Yleinen / Vs: Miten VÄLTTÄÄ suomalaisten tapaamista?
« : 24.10.2009, 16:24:44 »
Moni asia ei ole juntimpaa kuin jossain Lontoossa viritellä keskustelua väkisin silloin, kun saattuu kuulemaan suomea. Hostelli on tietysti eri asia.

Ehkä olen juntti, mutta kyllä mä ainakin olen Tukholmassa asuessani useastikin pysähtynyt vaihtamaan pari sanaa, jos olen kuullut jonkun puhuvan suomea baarissa. Julkisissa tai kadulla nyt harvemmin ehtii jutustella. Suomea kyllä kuulee Tukholman keskustassa käytännössä päivittäin; suomalaista seuraa karttavien kannattaa kiertää se kaupunki kaukaa, mutta se nyt ei tainnut olla yllätys kellekään.

Nyt en ole Pariisissa törmännyt ainakaan tietääkseni suomalaisiin 2 kuukauteen. Tietysti voi olla, että olen seisonut tietämättäni aamuruuhkassa liiskautuneena suomalaista vasten RER-junassa/metrossa, mutta epäilen sitä. Toisaalta kun aikoinaan kävin töissä turistien suosimien metrolinjojen varrella, kuulin suomea lähes viikoittain. Eli kyllä Pariisissakin voi olla suojassa suomalaisilta, mutta pitää valita vähän tarkemmin missä liikkuu...

Itse en välttele suomalaisia, mutta tilanteeni onkin hiukan erilainen kuin heillä, jotka lähtevät Suomesta lomalle. Toisaalta jos kuulen ääliöiden keskustelevan keskenään suomeksi, en riennä juttuseuraksi, sillä vaikka suomea on kiva puhua, mieluummin olen hiljaa kuin keskustelen idioottien kanssa.  ;D

71
Yleinen / Vs: vaietut turistirysät
« : 10.10.2009, 13:08:37 »
Haittaakin siitä on toki hieman, itseäni ei nimittäin nykyään oikein jaksa kiinnostaa moni Euroopan maa... Kuitenkin tottunut siihen että jos kerta matkalle lähtee niin on reissulla sentään kulttuurishokki koettava. :--D

Ensi keväänä olisi suunnitelmissa lähteä kaverien kanssa reissuun hakemaan aurinkoa, lämpöä ja palmuja... Kiinan Hainanille kuitenkin, vaikka onkin (lähinnä venäläisten) turistirysä niin matkaan aikalailla elämyksiä hakemaan. :)

Kiinan reissuillako iskee joka ikinen kerta kulttuurishokki? ;) Vaikka Eurooppa onkin lähellä, löytyy sieltäkin monenmoista kulttuurikummajaisuutta. Suosittelen lämpimästi olemaan väheksymättä.

Juu, sama jäi minuakin ihmetyttämään: miten se Kiina voi olla niin eksoottinen ja shokeeraava, jos on niin läheiset suhteet sinne?

Kyllä mä olen saanut kulttuurishokkeja mm. Jyväskylässä ja Ruotsissa, Ranskasta puhumattakaan. Ja varsinkin uuteen maahan muuttaessa sen shokeeravammalta ne tuntuvat, mitä kulttuurisesti läheisemmäksi paikan on etukäteen kuvitellut/tuntenut. Eli ei tosiaan kannata tuntea ylemmyyttä ja väheksyä Euroopan antimia, vaan pitää mieli ja silmät avoinna liikkuessaan. ;)

72
Ranska / Vs: Pariisi
« : 02.10.2009, 21:22:06 »
Visa Electronista. Eli Lontoossa kyseisen kortin käyttö sujui todella monessa kaupassa loisteliaasti, mutta kuinka Pariisissa? Vai pitääkö luottaa käteisen voimaan (ja kaverin Visaan  :D )

Visa Electron oli Ranskassa laajasti käytössä ennen Suomea. Eli luulisin, että toimii yhä, en itse tosin ole vuosikausiin käyttänyt, joten en nyt ihan varmaksi voi luvata.


Onko Pariisissa jotain alueita, joilla ei kannata illalla/yöllä tyttöjen kahdestaan liikkua? Oppaissa mainitaan mielestäni epämääräisesti, että tälläisia alueita saattaa  löytyä, mutta eivät sitten näe tarpeelliseksi sanoa, että missä. Tosin, aika hyvin aikaisemmillakin reissuilla ollaan ihan sillä järjellä selvitty, mutta ei nyt tieten tahtoen haluaisi hämärille kulmille nenäänsä työntää.

Pompidou vastasi tähän kysymykseen mielestäni aika hyvin tässä ketjussa pari sivua sitten:
Yleensakin mika tahansa yksinumeroinen kaupunginosa (postinumero siis valilta 75001-75009) on turistille turvallinen valinta. Nama alueet ovat lahinna keskustaa. 11-17 ovat jo kauempana, mutta ihan turvallisia (saattavat olla tosin tylsia). 18-20 alueilla kannattaa miettia vahan tarkemmin. Esim Stalingrad ja Barbes eivat valttamatta ole suositeltavia, jos on varaa valita majoitus muiltakin seuduilta.

Itse lisäisin vielä, että kyllä maalaisjärjellä selviätte mainiosti missä tahansa Pariisin alueella (siis kaikkien 20 kaupunginosan alueella). Sivukujia voi tietysti olla paree vältellä, mutta yleensä huomaatte (ellei humala ole päätä sumentanut) itsekin, jos uhkaavalta näyttää.

73
Afrikka / Réunion
« : 01.10.2009, 19:06:46 »
En löytänyt aiheeesta keskustelua tarmokkaasta etsinnästä huolimatta, joten tässä tämä nyt tulee:

Harkitsimme tässä vaihtoehtoja kevättalvelle suunnitellulle ihka oikealle lomareissulle, ja vaihtoehtona nousi Réunion, tuo merten takainen ranskalaisalue.

Kertokaatten siis, te Réunionilla poikenneet kanssapallistit, kannattaako sinne asti lähteä? Onko siellä mitään tekemistä/näkemistä, vai meneekö aika pelkäksi rannalla makailuksi? Entäpä chikungunya-kuume, onko todellinen uhka?

Ranskalaislähteistä löytyy tietysti enemmän tietoa, mutta olisi kiva kuulla myös suomalaisnäkökulmaa.

74
2002 Ranskassa
2003 Irlannissa
2004 Ranskassa
2005 Ranskassa
2006 Ranskassa
2007 Suomessa (uudeksi vuodeksi Ranskaan)
2008 Ruotsissa

Ranskassa ovat jääneet perinteiset suomalaiset jouluruoat väliin, tosin pipareita olen leiponut. Suomessa oli perijoulu kinkkuineen päivineen, mutta lunta ei muistaakseni lainkaan, pettymysten pettymys.  :(

Tänä vuonna olis tarkotus yrittää Suomeen jouluksi, riippuen miten lomia irtoaa siinä välissä. Ja ihan perinteisen kaavan mukaan, joulukirkkoa myöten.  :-*

75
Ikivanha ketju, mutta itsekin joskus käännöksiä tehneenä sanon kuitenkin sanaseni..  ;D

Dormi nyt vaan ei yksinkertaisesti ole suomea. Jos käännöksiä tehdään, niin tehdään sitten kunnolla. Ne, jotka ymmärtävät englantia, eivät käännöksiä tarvitse. Ne, jotka eivät ymmärrä, eivät todellakaan tajua mihin päätyvät, jos varaavat huoneensa "dormista".  ::) Makuusali on ihan normi termi tälle "dormille", jaettu huonekin on ymmärrettävä, mutta yhteishuone voisi yhtä hyvin olla yhteiskäytössä oleva tila, jossa on jotain pelejä, tv tms. Kyllä, tämä on nimenomaan pilkunviilausta, mutta sitähän se kääntäminen on.

Guest house on kinkkinen, itse kiertäisin sen, jos vain mahdollista. Hotelli on aika hyvä yleissana, joka kattaa monenlaisia majoitusvaihtoehtoja, hostellia lukuunottamatta. Yksi vaihtoehto guest houselle on pienhotelli; guest house ei välttämättä ole valtavan pieni, muttei toisaalta jättiläismäinenkään monen sadan huoneen majoituskaan.
http://en.wikipedia.org/wiki/Guest_house_(lodging)

Yleensä käännöstä kuin käännöstä tehdessä kannattaa selvittää alan suomenkielisissä lähteissä käytetty sanasto. Jos itse tuntee asian vieraalla kielellä (esim. olet tehnyt varauksesi aina englanniksi), voi suomenkielinen sanasto vaikuttaa oudolta ja kankealta, mutta se ei tee siitä virheellistä tai muiden silmissä kankeaa...

76
Toinen seikka mikä työpaikkakohteliaisuudessa on aivan naurettavaa on se, että kahvipöydän lautaselle jää aina yksi pulla jota kukaan ei ota. Joku saattaa vieläpä käydä nappaamassa pienen palan siitä pullasta, mutta kokonaan viimeistä palaa pullaa/kakkua tms. ei syö kukaan. Se heitetään roskiin kuivaneena  :lol:

Heh, tästä oli vastikään puhetta Ruotsissa asuvan ranskalaisen kanssa. Hän hämmästeli, miksi kahvihuoneen pöydälle jäi aina kierimään viimeinen kakku- tai pullapala, jota juuri parhaassa tapauksessa vielä leikeltiin yhä pienempiin palasiin, mutta kukaan ei vahingossakaan koskaan syönyt sitä vihoviimeistä palaa. Paitsi hän. :D Valotin ranskikselle, että luultavasti paikalliset työtoverit nyt pitävät häntä erittäin röyhkeänä, ahneena ja itsekkäänä. :D

Ranskikselle sitä vastoin oli kuulemma alkuun ahdistavaa, miten ihmiset reagoivat hänen ranskalaisiin kohteliaisuussääntöihin perustuvaan käyttätymiseensä. Esimerkiksi kun naisille piti ovea auki, vastauksena oli ärähdys: "Kyllä mä itsekin osaan oveni avata!"

Eli maassa maan tavalla, niin kuin tässä ketjussa on jo useasti todettu...

77
Terveys ja turvallisuus / Vs: Sikainfluenssa
« : 11.09.2009, 16:24:43 »
Juu, mulla todettiin äsken streptokokin aiheuttama faryngiitti ja voin sanoa että tää on niiiiiiiiiiiiiiiin arsesta ettei mikään!

...eli angiina? ;)

Täällä sikainfluenssa pyörii uutisissa, mutta eipä se arkielämässä juuri mitenkään näy. Ruuhkametrossa tauti tarttuu tosin varmasti, jos se on levitäkseen. Alalla työskentelevä tuttu muuten sanoi, että hän ei antaisi / anna itseään rokotuttaa näillä näkymin. Oli kuunnellut rokotetta kehittävän virologin seminaaria, eikä kuulemma ollut järin vakuuttava. Rokotteen kehittämiseen ei ole ollut riittävästi aikaa. Tms. Minä näistä mitään itse tiedä.  ::)

Edit.:typo korjattu...

78
Pastöroitua Bridelight-maitoa, rasvaprosentti 0,5. Suoraan muovipullosta.

79
Raikkahalla Hoegaardenilla juhlistan perjantaita.  :)

80
Joo no noissa paheksuvissa palautteissa on aika paljon jenkkitouristien moitteita; tullaan ekaa kertaa Eurooppaan ja huomataan, ettei esim. lontoon kolmen tähden hotla ookaan ihan samaa tasoa kun kotipuolen vastaava. Kauhistellaan rapistuneita ikkunanpuitteita ja moititaan klumppuisia patjoja.
ja parhaissa tapauksissa todetaan sen yhden hotellikokemuksen perusteella, että "Euroopassa" sitä ja tätä. Esim. Booking.comin hotelliarvosteluissa (olisiko ollut prahalaishotla) jenkkipariskunta joskus valitteli suihkuverhojen puutetta, mutta totesi ymmärtävästi, ettei niitä yleensäkään Euroopassa käytetä. Toinen Booking.comista tuttu klassikko ovat ranskalaiset, joiden vakioihmetys on se, ettei heitä kaikkialla palvellakaan ranskaksi.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13