Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tammineN

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13
81
Yleinen / Vs: Maailman kaunein kaupunki?
« : 06.06.2009, 10:12:27 »
Yksi kauneimmista on varmasti myös Unescon listallekin päätynyt Visby: keskiaikainen pikkukaupunki ja siihen kontrastina huikean korkea ja sininen taivas (heh, ainakin hyvällä säällä..) ja kaikkialla ympärillä avautuva rannaton ulappa.

82
ainiin pakko vielä kysästä... oletteko kokeneet työnsaannin vaikeaksi suomalaisen pärstän vuoksi, eli siis rasismia tms.?

Miksi suomalaisiin suhtauduttaisiin rasistisesti ulkomailla?  ???
----------
 Yleensä suomalaisista pidetään ulkomailla (poikkeuksena ehkä Tallinnassa) ja toki ulkomaalaisten kuvaan suomalaisista ja itsestään voi vaikuttaa omalla käytöksellään.  :)

Kyllä täällä länsinaapurissakin suurehko osa natiiveista kuvittelee tietävänsä kuka, mikä ja millainen olen, kun kuulevat minun tulevan Suomesta (= heti kun suuni avaan..). Kaikkea mitä sen jälkeen sanon, tulkitaan sitten tuon ei-pelkästään-mairittielevan näkemyksen kautta. Ja auta armias, jos on muutama hiljainen sekunti, niin sehän on taas merkki siitä suomalaisten hiljaisuudesta. Jne.... Nuoret nyt käyttäytyvät suht normaalisti, mutta aika törkeää kohtelua on tullut vastaan esim. hienostomummeleilta. Vaikka en toisaalta moiti, on täällä monenmoista suomalaishiihtäjää, ja laivalasteittain lappaa päivittäin lisää humalaista isänmaan eliittiä...

/OT

83
Tuosta maisteriohjelmasta en tiedä, mutta SSSB:n yksiöihin on yleensä aika pitkät jonot, lisätietoja löydät SSSB:n nettisivuilta kunkin kohteen kohdalta. Esim. tuolta http://www.sssb.se/index.php?page=areainfo_515_eng löydät sivun alareunasta arvioidun jonotusajan erityyppisiin asuinvaihtoehtoihin Lappiksessa. Tuon mukaan yksiöön pitäisi jonottaa keskimäärin pari vuotta. Että jonoon vaan. :)

Tukholmasta ei ole helppoa löytää asuntoa, mutta tuuri voi tietysti käydä. Kaikenlaista yrittäjää on liikenteessä ja myös monenlaisia järjestelyjä. Yleensä vuokrasopimukset on ns. andra hand sopimuksia, eli alivuokralaismallia. Omaa vuokrasopimusta "ensikäden" vuokrasopimusta ei tavallinen kuolevainen ihan heti saa. ;) Jonkin verran tapahtuu sitä, että ihmiset maksavat vuokrasopparista, siis ihan vaan että saavat vuokrata kämppää. Kyseessä ei siis ole siinä tapauksessa takuuvuokra, sillä noita rahoja ei välttämättä ole tarkoitus edes palauttaa. Tiedä sitten, kuinka laillista tuo on.

84
Lappskärsberget on sijainniltaan loistava; parin metropysäkin päässä ydinkeskustasta ja silti aivan luonnon keskellä. Kannattaa käydä tutustumassa maisemiin, todella kaunista. Yhteiskeittiökämpät voi olla tosi viihtyisiä, jos on mukavat naapurit, tai sitten yhtä helvettiä, jos sattuu huono tuuri. ;) Asujamisto on kv-opiskelijoiden ansiosta aika kansainvälistä, esim. Lappiksen lähi-Icassa ei välttämättä juuri kuule ruotsia.

85
Vähän OT, mutta en ole koskaan tajunnut, mikä vitsi on läiskiä tärähtäneitä/ylivalottuneita kuvia esim. Monalisasta tms. taideteoksista jossain museossa. Miksei voi ostaa kuvallisesti laadukkaampaa postikorttia siitä museon kaupasta? Ei tämä siitä matkailijasta silti mitenkään kohteestaan piittaamatonta tee, paitsi jos kuvaaminen on kielletty. Esim. kirkoissa (tms. uskonnollisissa paikoissa) salamaa läiskyttävät ovat jo piittaamattomia.

86
Palautuksia 4995 .... valitettavasti kyse on Ruotsin kruunuista eikä euroista.  :D

87
Ranska / Vs: Ranskalaiset vaatekoot
« : 19.04.2009, 10:31:47 »
Ranskalainen koko 36  vastaa suomalaista kokoa 34. Tietysti valmistajien mitoituksissa on hieman eroja, eli koko 36 ei ole tietysti ihan sama kaikkialla.

Itse olen pohjoismaalaisittain pieni- mutten minikokoinen. Eli vaatteita ja kenkiä ei ole mahdotonta löytää täältäkään. Sopivia (pieniä) kokoja on kuitenkin huomattavasti helpompi löytää Ranskasta kuin Ruotsista, jossa ihmiset ovat keskimäärin vielä suurempia kuin Suomessa.

88
Yleinen / Vs: Vaaralliset aktiviteetin maailmalla
« : 15.04.2009, 23:23:14 »
Nukkuminen hàijyn nàkòisten marokkolaismiesten vieressà Ostiensen rautatieasemalla Roomassa yòn yli. Ei ollut maailman paras idea.

Eivät sitten kuitenkaan olleet oikeasti häijyjä, jos mitään ei kerran tapahtunut? Mistä muuten tunnistit herrat marokkolaisiksi?

89
En vaan jaksa enää välittää! muahhaahhaa! Enkä stressata! Turhaa energian tuhlausta!

 ;D  ;D  ;D

Okei, kyllä tähän mielentilaan pääsemiseen kului myös pari lasia kohtuullista punaviiniä.

90
Ranska / Vs: Pariisi
« : 15.04.2009, 22:34:56 »
Löysin muuten sattumalta Place de la Finlanden viemärimuseon lähettyviltä. :P Siinä ei ole mitään nähtävää tosin!
Joulun alla siinä on pruukannut olla komia Suomen suurlähetystön kustantama joulukuusi. Saas nähdä, riittääkö budjetista enää tänä vuonna joulukuuseen, näin talouskriisin aikoina...

91
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 21.03.2009, 16:54:47 »
Tympii, tympii.  >:(  :P  :-X  :-[

92
Näitä tulee päivittäin eri kielien kanssa, mutta yksi viimeisimmistä vähän suuremmista tapahtui tuossa joululomalla:

Meluisassa asemakahvilassa siinä smalltalkkasin poikaystävän iäkkäiden vanhempien kanssa ranskaksi. Appikokelas sitten ihan selvästi kysyi että "Mitäs tammineN olette mieltä alennusmyynneistä joita Pariisissa näkyy juuri nyt kaikkialla". Spontaanisti taputin käsiäni ja tokaisin, että hieno asia, niitä olen vähän odotellutkin.

Sitten iski hämmennys:
a:Mistä lähtien appikokelaan kaltainen vanhempi maalaisäijä on ollut kiinnostunut shoppailusta?
b: Eikös alennusmyyntien pitänyt alkaa Pariisissa vasta tammikuun puolella, ja tuolloin elettiin joulunvälipäiviä...?

Vaihtoehdon b sanoin sitten ääneen. Appikokelas katseli vähän kummissaan, poikaystävä onneksi tulkkasi molemmille: kun minä olin puhunut alennusmyynneistä (soldes) appikokelas puheli sotilaista (soldats) ... Ihmetteli varmaan, että millaisen sotahullun kanssa se poika elelee...  ::)

93
Alkeissa nuo ranskan ja englannin yhtäläisyydet ei pahemmin näy, mutta mitä enemmän laajennetaan sanastoa, niin sitä enemmän se korostuu...Jos on ranskalainen jolla on vähänkään kielipäätä, niin luulisi olevan todella helppoa oppia sujuvasti englantia. Tähän ikään mennessä ei sellaista ranskalaista ole tullut vastaan, ehkä joskus  ;D


Juuh, samannäköisiä sanoja ehkä riittää, mutta aika usein kyseessä ovat ns. faux amis, eli samannäköinen sana tarkoittaa toisessa kielessä jotain ihan muuta...

http://french.about.com/library/fauxamis/blfauxam.htm

Tunnen muuten useita ranskalaisia, jotka puhuvat todella sujuvaa englantia - luultavasti parempaa kuin sinä ja taatusti parempaa kuin minä. ;) Yhteistä heille on se, että kaikki ovat asuneet Ranskan ulkopuolella. Ranskassa ei esim. dubbausten takia edelleenkään kuule englantia samaan malliin kuin Pohjoismaissa. Ei kielen oppiminen ole pelkkää sanojen peräkkäin asettelua. Siinä pitää oppia myös kielioppia (jotka eivät romaanisessa ranskassa ja germaanisessa englannissa ole mitenkään identtisiä), ynnä hieman saada käsitystä ääntämyksestä. Sitä paitsi moni ranskalainen on lukenut koulussa pitkän englannin sijaan esim. pitkän saksan...

94
Espanja / Vs: Las Palmas
« : 25.11.2008, 23:06:39 »
Las Palmasin kaupunki oli tosiaan positiivinen yllätys. Turisteja ei tunnu siellä liiaksi tungeksivan, kaikki näemmä jäävät sinne etelärannikon turistihelvetteihin. Pääsin itsekin verestämään alkeistason espanjaani. :)

Suosittelen vuokraamaan auton ja kiertelemään saarta ominpäin. Saari on päivässä kierretty, mutta siihen reissuun mahtuu monenlaista maisemaa.

95

Ranska (tama kun on tallainen mielikuvitusharjoitus, ja ranskan voi ei-ranskalainen oppia taydellisesti vain unissaan)
Pöh, kieli se on muiden kielten joukossa. Kukaan ei kai osaa mitään kieltä täydellisesti ja toisaalta ranskan voi hallita todella hyvin siinä kuin jonkin muun kielen. Ja mitäpä sanot äidinkielenään ranskaa puhuvalle belgialaiselle tai sveitsiläiselle...? ;)

96
Töissä tulee jonkun verran kuunneltua. Nämä nyt ei ole luultavasti ollenkaan katu-uskottavia asemia ( ::) ), mutta sopivaa taustahumppaa töihin...

http://www.mixmegapol.se/?loc=sthlm

http://www.cheriefm.fr/

97
Juu, mpala, nimenomaan oli kyse äänteestä eikä kirjaimesta. Olin vähän epäselvä tuossa viestissäni.

Itse myönnän auliisti olevani s-äännevammainen. Kykenen tuottamaan yhden suht normaalin ässän ja yhden suhahtavamman ässän, mutta nekään eivät kuulemma mene aina ihan kohdilleen, ainakaan ranskaa äidinkielenään puhuvien mukaan. Englantia puhuvat ovat niin tottuneita kuulemaan kaikenlaisia aksentteja, ettei sieltä suunnasta ole kauheasti kommentteja tullut.

En tiedä meneekö ot:ksi, mutta ranskan ääntämystä monet pitävät vaativana nasaalien ja sorahtavan ärrän vuoksi. Itselleni eivät nuo ole erityisen haastavia, enkä ole huomannut, että olisivat muillekaan suomalaisille, varsinkaan jos ovat kieltä vähääkään koulun ranskantuntien ulkopuolella käyttäneet. Intonaatiokin tarttuu yleensä ihan mukavasti. Ongelmallisempia ovat juuri erilaiset s-äänteet ja mainitsemasi erilaiset e-äänteet (é tai è). Nämähän ovat tietysti sinällään hienosäätöä, että luultavasti asiansa saa selvitettyä näistä äännepuutteista huolimatta.  :)

Millainen on muuten suomalaisaksentti venäjässä? Eikös siinä kielessä ole tavattomasti erilaisia s-äänteitä. Karmiva ajatus.  :-\

98
Asiantuntija kuulemma huomaa äidinkieleni tavasta, jolla lausun ässän. 8)

Jees, tätä olen kuullut ihan tavisulkkareiltakin useampaan otteeseen. Siis että suomalaisen aksentin tunnistaa yleensä viimeistään s-kirjaimesta. Näin ainakin ranskan ja englannin suhteen. Johtuu ehkä siitä, ettei suomessa ole kuin se yksi s-kirjain, jonka voi sitten lausua enemmän tai vähemmän niin kuin itse haluaa. Siten korva ei kehity aistimaan tarpeeksi tarkasti erilaisia s-äänteitä ja sitä myöten niitä ei kyetä myöskään tuottamaan. Tai jotain.

99
Tamperetta ja suomalaista sarkasmintajua.

100
Ranska / Vs: Hostelli Pariisista!
« : 01.11.2008, 17:58:33 »
Moikka!
Olen menossa kaverin kans Pariisin neljäksi päiväksi ja tahtoisin hostellivinkkejä siellä käynneiltä.
Kriteereinä olisi edullinen hinta ja hyvä sijainti.Olen selannut hakukoneita kyllä,mutta
olisi kiva kuulla suosituksia täältä.
kiitos!

http://www.pallontallaajat.net/pt2/majoitusvinkit.php?maa=36

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13