Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ikiliikkuja

Sivuja: 1 ... 39 40 [41]
801
Yleinen / Köyhien avustaminen lomakohteissa.
« : 26.02.2007, 22:22:37 »
Olen päätynyt tällaiseen menettelyyn, että heitän yhdelle tai kahdelle ihmiselle reissun aikana, ja vähän enemmän kun sen pienimmän kolikon. Ei niille jotka tulevat pummaamaan, vaan jollekkin joka istuu syrjemmässä tai syrjäkujalla tms.

Katson jonkun vanhan mummon tai papan, joka on todella köyhä ja tarvitsee sen rahan (no sikäli kun sen voi määrittää).Kyllä se varmasti ilahduttaa kun näkeekin pikkusetelin tai isoimman kolikon siellä alumiinipennien seassa. (tiedän, keräävät aina isoimmat pois siitä purkista välittömästi kuitenkin.)

Ei millekkään deekuille ja narkeille.Se on kuin laittaisi sen rahan roskikseen, ja aiheuttaa vielä lisäksi pahaakin. Euro tai pari on kuitenkin näissä paikoissa, joissa etupäässä olen viimeaikoina reissaillut, iso raha ja sillä saa mahan täyteen ehkä muutamankin päivän. Sitten paadutan mieleni, ja muut saavat olla ilman. Kaikkia vai ei voi auttaa, ja sillä hyvä.

En minä tällä yritä itseäni paremmaksi tehdä, vaan on ihan oikeasti mukava antaa, ja tietää että se auttoi sitä ihmistä vähän eteenpäin.

(Ja ne jotka ovat johonkin kaapuun kääriytyneitä ettei nää koko ihmistä tai pikkutyttö vauvan kanssa, eivät tee vaikutusta. Raha ei mene/ei käytetä tarpeeseen, jos sitä tarvetta edes on.)

pieni lisäys: puhun nyt siis itäeuroopan maista, jossain espanjassa on tullut heitettyä käteen sattuva kolikko junassa tai metrossa jollekin pummille joka ei olisi sitä tarvinnut lähinnä tilanteesta eroonpääsemismielessä.toisaalta, aitoja tarvitsijoita ei ole näkynyt.

802
Yleinen / Haaste: Sijoita kaupungit kartalle!
« : 26.02.2007, 21:30:36 »
1. 3078 km
2. Helsinki, 9 km
3. Kiova / Kiew 405 km (meni Valkovenäjä ja Ukraina sekaisin, kummassakohan se mahtaa edes olla :)
4. 7 (Rooma, Bryssel, Dublin, Praha, Budapest, Varsova, Helsinki)

Hieman sapetti se "kiva" mainos alareunassa joka pilasi muutaman ekan yrityksen koska se peitti puolet kartasta, eikä sitä saanut pois siitä, kunnes tajusin laittaa Näytä -> Kokoruututila ,ja kartta näkyi kokonaan. Eli siis ei ihan täysin rehti tulos.

803
Yleinen / Pahin floppi ja pettymys?
« : 25.02.2007, 15:21:24 »
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
Irlannissa kokonaan käymättömänä olenkin havainnut jo pelkistä opaskirjoista, että kulttuurista ja historiasta kiinnostuneelle tarjontaa ei hirveästi ole.

Taitaa kallistua sinne retkeilyn ja luonnonnähtävyyksien puolelle, ja ilmeisesti ajankohdaksi joku muu kuin helmikuu (?) Joku varmaan kohta kommentoi?


Itseasiassa, löytyy Dublinista parikin historiallista museota, kävimme siinä joka sijaitsee brittien wanhalla ratsuväki tms. kasarmilla. Oli ihan jees, ja vieläpä ilmainen.

Käytiin itse muistaakseni -05 elokuussa, ja retkeilystä/luonnonnähtävyyksistä en osaa sanoa muuta kuin, että Irlannissa ei tietääkseni ole jokamiehenoikeuksia kuten Suomessa, joten en tiedä saako siellä vaikkapa patikoida toisten mailla.

Varmasti kauniita paikkoja löytyy kyllä. Seuraavan kerran jos menen,
en kyllä Dublinissa aikaani tuhlaa yhtään, vaan suoraan junalla tms. maaseudulle. Siellä "toisella puolella" maata on jopa iiriä puhuvia ihmisiäkin, eli ns. "oikeita" Irlantilaisia.

No, joku muu tietää ja tarkentaa.

804
Yleinen / Pahin floppi ja pettymys?
« : 25.02.2007, 13:04:25 »
Irlanti.

Ja siellä tarkemmin Dublin.

Ei ollut hirveän korkeita odotuksia, kun lähdimme Finnairin halpislennolle, mutta kyllä se aika ankeaa oli. Harmaata, ja LIKAISTA.

"TV:t on uitettuna joissa" piti paikkansa tässä kaupungissa. Sohvaa ja muuta irtainta oli kipattu alas suurinpiirtein joka sillalta, ja kassikaupalla muuta rojua pyöri siellä täällä. Unohtamatta toki tyhjiä tölkkejä ym.

Pubeissahan otetaan, ja kovasti, vai mitä? Irlantilaisethan ovat tunnetusti kovia "nappomiehiä" ?

No, eipä ollut ihan näin. Kun olet "kännissä", eli juonut useampia tuoppeja, anniskelu tyssää siihen. Riippumatta käyttäytymisestäsi.

Ehkä asiaan vaikutti myös hostellin valinta, ja 12 hengen dormi jonka ikkunan korkeudella paikallisjuna kolkutteli siltaa pitkin noin 4.30am alkaen.

Ja poliisiaseman sijainti hostellin naapurissa. Kohteliaasti he laittoivat pillit päälle (myös yöllä), jo takapihalla, ikkunamme alapuolella, keikalle lähtiessään.

Hauskuutena oli kyltti poliisiaseman pihalla, jossa oli hevosen kuva ja teksti "horses only". Poliisit pitivät tässä kohti autojaan, hevosia en nähnyt kaupungissa ainoatakaan.

Siihen ne hauskuudet sitten aikalailla jäivätkin.

Kävimme myös junalla Kilkennyssä. 81 pubia ja 9 kirkkoa + 1 linna tai sinnepäin. Täällä oli jotain kaunistakin - nimittäin linnan puisto.

Tarunhohtoinen Irlanti, hohhoijaa.

805
Yleinen / Monessako maassa olet maleksinut?
« : 24.02.2007, 00:03:39 »
01 Norja
02 Ruotsi
03 Tanska
04 Suomi
05 Viro
06 Latvia
07 Liettua
08 Saksa
09 Alankomaat
10 Irlanti
11 Unkari
12 Kroatia
13 Romania
14 Bulgaria
15 Espanja
16 Neuvostoliitto
17 Neuvosto-Viro


Päivitystä:

18 Iso-Britannia
19 Hong Kong (China SAR)
20 Kiina
21 Laos
22 Kambodza
23 Thaimaa
24 Malesia
25 Indonesia
26 Macau (China SAR)

...Mitenkäs tuo Hongkong-Macau-Kiina... pitäisikö laskea
yhdeksi maaksi vai kolmeksi? hmm. Mielestäni kolmeksi.

Tuo Neuvostoliitto/Neuvosto-Virokin on tulkinnallinen
kysymys...


"Tuntuupa pieneltä tuo lista, kun noin sen laittaa  :roll: "

(edit) no tuli siihen nyt vähän lisää.

"Jos itsestä on kiinni, niin lista tulee ilmeisimmin laajenemaan seuraavaksi etupäässä tuonne aasian suuntaan."

(edit) se eka Aasian matka tuli tehtyä, syksyllä
kiikarissa Usa- Meksiko- Etelä-Amerikka
reissu, pitkäaikainen unelma ::)

806
Aasia / hmhmmm... No jopas on tarinaa :)
« : 23.02.2007, 20:12:36 »
Aluksi haluaisin palata tähän ns. "trollaukseen" - jos se sitä oli.

24 000 euron budjetilla 200 dollarin viisumin hankkiminen pitäisi olla aika pieni sijoitus, vaikkei sitä myönnettäisikään, vai mitä? Ja matkavakuutus - puhumme luultavasti muutamista kympeistä vuodessa. (sata euroa tai sitä luokkaa). Ok, se siitä ja jos oikeasti lähdette niin onnea matkaan!.

Sitten hieman muista kommenteista:

En ymmärrä, miksei voisi olla ihan oikeinkin mukavaa lähteä asumaan ulkomaille vuosiksi tai määrittelemättömäksi ajaksi. Tekemättä mitään tai tekemään jotain, sama se kunhan ei tule tylsää.

Jotkut reissaavat nähdäkseen hotelleja, vaurautta ja mukavia hymyileviä asiakaspalvelijoita.

Jotkut reissaavat nähdäkseen sen todellisen maailman, joka matkakohteeseen luultavasti kätkeytyy näitten "muurien" taakse.

Jotkut haluavat nähdä kummatkin, välillä kontrastikkaankin kokonaisuuden.

Itse suunnittelen matkaa aasiaan, ja olen suunnitellut oleskelevani siellä kuukausia - kuka tietää, ehkäpä vuosiakin. Eurooppaa on tullut kierrettyä melko reippaasti, ja tarinoita olen kuullut aasiasta eri puolilta ja Nigeriasta ja Mosambikista tuttujen reissuilta.

Jos haluaisin olla "rauhassa", vauraudessa ja yltäkylläisyyden ympäröimänä, jäisin kotiin. Mutta kun en halua! Haluan nähdä ja saada elämästäni irti enemmän.

Ja sitä paitsi, jos joku sanoo että Suomessa on asiat oikeasti 100% OK niin kyllä se on roskaa. Ja että ihmiset täällä olisivat ystävällisiä aina ja kaikille, roskaa sekin. Jos joku on tai haluaa olla kusipää, keneltä se lupa pitäisi sitten kysyä, ja kuka sen luvan myöntäisi.

"Sivistys" on näitä juttuja, joita ei määritetä ihan sillä, että osaako 5 vai 10 kieltä - vai onko sattumalta mykkä.

Kyllä se on ystävällisyys, jolla pärjää parhaiten - valitettavasti lisäapuna on oltava se kaikista pahin. Nimittäin raha.

Sivuja: 1 ... 39 40 [41]