Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jk

Sivuja: [1] 2 3 ... 58
1
Yleinen / Vs: PCR testi
« : 25.10.2020, 11:56:33 »
Kysymys PCR-testistä. Minulla olisi meno Messukeskukseen 12.11 päivää ennen lentoa. Miten sinulle tuli lasku Lähetteestä ? Miten maksoit testin?
Ensisijaisesti lasku kai lähetetään kotiosoitteeseen. Minulla ei ole osoitetta Suomessa, joten maksoin kortilla hakiessani todistusta. Testipaikalla voi kai myös maksaa.

2
Yleinen / Vs: PCR testi
« : 01.10.2020, 12:31:45 »
PCR-testin saa halvemmalla esimerkiksi Virosta tai Saksasta, mutta yleensä edellytetään, että testi pitää olla samasta maasta, josta lentokin (siis ensimmäinen osuus) lähtee. Ja ulkomailta lähtiessä on aina se riski, että rajat menevätkin kiinni juuri ennen reissua.

3
Yritin pari kertaa lainata ja lisätä siihen vastauksen. Esikatselussa luki kuitenkin, että viestikenttä on tyhjä. Jos tämä viesti tulee lävitse, niin lainaus ei ole toiminut ainakaan muutamaan tuntiin.
Toimii...

4
No jos lentoyhtiö omalta osaltaan noudattaa kuljetussompimusta, niin mitään automaattista oikeutta rahojen palautukseen ei kai ole. Ehkä ei lennetä Indonesiaan syyskuussa, mutta mitään varmuuttahan siitä ei vielä ole.

5
Pohjoismaat / Vs: Oulun ja Puolangan nähtävyydet
« : 26.04.2020, 09:12:31 »
Eipäs nyt olla ilkeitä. Näin matkustusrajoitusten aikana lähimatkailu nousee uuteen arvoonsa, ja paikallisia yrittäjiä pitää tukea. Pohjois-Pohjanmaan maakuntamatkailija on siis selvästi aikaansa edellä.  ;D

6
Tyhmät kysymykset / Vs: ESTA hakemus
« : 05.03.2020, 11:58:22 »
Tein se 5 päivää sitten, tuleeko siitä sähköpostiin mitään ilmoitusta?
Ei tule, tai ainakin itselläni siellä luki: "You will not receive a separate notification about whether or not your application was approved. To retrieve an application and find the disposition, select “Check ESTA Status” from the global navigation menu or home page."

7
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 09.02.2020, 13:24:44 »
CAN, juon pussikaljaa tölkistä. Hiljainen on kenttä, suurin osa kaupoista ja ravintoloista kiinni.

8
Oletko koskaan pohtinut sellaista teoriaa, että luot itse niitä trolleja oman pääsi sisällä?
Olen miettinyt, ja joskus on niinkin voinut käydä. Olen kuitenkin nähnyt vuosien saatossa vastaavan kuvion toistuvan niin monta kertaa (useimpia en ole edes kommentoinut), että olen tästä tapauksesta sataprosenttisen varma. Mutta jos ei sitä näe, niin sitten ei näe.

9
Ja mikä tarkalleen ottaen on se vilpin elikkäs huijauksen laji, jonka tässä näet?
Wikipediasta: Trolli on internet-slangisana, jolla tarkoitetaan viestiä tai henkilöä, jonka ensisijainen tarkoitus on ärsyttää ihmisiä, aiheuttaa ristiriitoja, turhien viestien kirjoittamista ja saada vastaukseksi fleimejä (kiihkeitä tai muuten tunteellisia vastauksia) tai ennalta arvattavia viestejä taikka peittää kirjoittajan puutteet käsiteltävänä olevan asian tuntemuksessa.

Entä mikä on se mekanismi, jolla vittuilu eliminoi sen haitat?
Vittuilun tarkoitus on osoittaa trollille, että hänet on tunnistettu, jolloin kynnys harrastaa vastaavaa toimintaa tulevaisuudessa toivottavasti nousee. Tässä nimenomaisessa tapauksessa nähtävästi tosin epäonnistuin, koska trollin trollius ei näytä olevan kaikille yhtä ilmeistä kuin minulle.

10
Ensinnäkin: Esitän omasta puolestani vastalauseen vittuilulle, erityisesti moderaattorina toimivan taholta.
Vastalauseen saa toki esittää. Kuitenkin kun on useamman vuoden näitä lukenut, niin silmä on ehtinyt vähän herkistyä postauksille, joita ei ole kirjoitettu ihan vilpittömin mielin.

Pelkkiä keskilämpötiloja ei kannata liikaa tuijotella. Esimerkiksi Rovaniemen keskilämpötila talvella on noin kymmenen miinusasteen luokkaa, mutta jokainen tietää, ettei -30C sielläkään kauhean harvinaista ole. Pointti oli siis siinä, että  Siperiassa (myös siellä eteläisemmissä osissa) on syytä varautua kovaan pakkaseen. Tietty jos hyvä tuuri käy, ilmat eivät ole sen kummempia kuin talvella Suomessakaan.

11
Yleinen / Vs: Kilroy - kokemuksia?
« : 24.10.2019, 18:00:24 »
Kyllä kai noita arvioita paikallisista matkanjärjestäjistä löytyy helpohkosti googlaamalla (paikasta riippuen, tietty). En nyt ihan heti ymmärrä, mikä tuossa wellun ensimmäisessä viestissä oli vittuilua.

12
Uskallan tarkistamatta sanoa, että jokainen säännöllistä reittilentoliikennettä Yhdysvaltoihin harjoittava lentoyhtiö löytyy VWP-hyväksyttyjen lentoyhtiöiden listalta.
Joo, ja jos nyt jotenkin kummallisesti onnistuu pääsemään Yhdysvaltoihin ESTA:n kanssa hyväksymättömällä lentoyhtiöllä, siitä taitaa tulla enemmän vaikeuksia lentoyhtiölle kuin matkustajalle.  ::)

13
^^ Fokus näyttää olevan vahvasti oleellisessa, kuten tietty voi olettaakin. Onnea vaan valitsemallesi tielle. :o

14
Tuossa avauksessa on niin moni asia pielessä, että on vaikea nähdä sen olevan muuta kuin trollaus.

- Trans-Siperia talvella voi olla hyvä idea, jos tykkää -50C pakkasista. Joku tykkää, useimmat eivät.
- ESTA haetaan netistä, joten se ei näy Venäjän viranomaisille, eikä mahdollinen Venäjän viisumi näy ESTAa hakiessa USA:n viranomaisille.
- Visa waiver ei riipu lentoyhtiöstä, vaan kansalaisuudesta.
- Okinawan ja Taiwanin välimatka on noin 300 km, joten on ihan sama, meneekö Peking-Okinawa-Taiwan-Australia vai Peking-Taiwan-Okinawa-Australia. Kummin nyt vaan sattuu löytymään halvemmat lennot.
- Lentoja Aucklandista Losiin voi etsiä hakukoneella.
- Jos on tarkoitus mennä Siperiaan talvella ja Australiaan kesällä, niin juu, aika vaikea on selvitä yksillä kengillä.
- Chicagon ja New Yorkin ilmastodiagrammit olisivat löytyneet googlaamalla samassa ajassa kuin kirjoitit kysymyksen tänne. Varmaan ne talvikamppeet kannattaa ottaa mukaan, jos Siperiaankin aiot.
- Joulu ei ole yleinen vapaapäivä Kiinassa ja Japanissa, joten aukioloihin se ei vaikuta. Tämä kuulunee yleissivistykseen. (Lentohintoihin se toki voi vaikuttaa, koska moni länsimainen expat matkustaa kotimaahansa).

15
^ Ei aina pidä vittuilla, mutta öh, luepa nuo kysymykset ajatuksella läpi uudelleen.  :o

16
Jahas, klassikkoaloitus. Tällä kertaa ei sentään jännitä ihan hirveästi? Popparit esiin sitten vaan.

17
Yleinen / Vs: Matkailun myytinmurtajat
« : 19.10.2019, 14:44:48 »
Vähän kannattaa tietysti mietiskellä omaakin habitustaan, kun näitä myyttejä lähtee murtamaan. Muslimimaissa matkaillut yksinäinen backpacker saanee Israelin rajalla hivenen erilaista kohtelua kuin ikääntynyt herttaisesti hymyilevä pariskunta Raamattu kainalossa.  ::)

18
Maailmalla on palveluja, joista voi vuokrata postiosoitteen ja mahdollisia lisäpalveluja, kuten edelleenlähetyksen tai kirjeiden skannauksen ja toimituksen sähköpostilla. Google löytää. Nuo on kai etupäässä tarkoitettu yrityksille, mutta ainakin osa hyväksyy myös yksityisasiakkaita. Kun osoite on EU:ssa, pankkitilin säilyttämiseen pitäisi olla direktiivien mukaan oikeus. EU-maista löytyy myös nomadiystävällisiä pankkeja (en viitsi mainostaa, mutta google auttaa).

Tanskan Nordea sanoi tilini irti reilun vuoden jälkeen, kun muutin Tanskasta Kiinaan. Muuttaessani lupasivat, että tilin saa pitää, mutta sittemin ovat kuulemma muuttaneet "politiikkaansa". No, tiedänpähän ainakin, mistä pankista en hanki tiliä, jos tulen joskus takaisin pohjolaan.

19
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 05.10.2019, 12:06:36 »
Henchun, Taiwan. Istuskelen jossain surffaribaarissa, jossa on lattarihenkinen tunnelma, vain pilvenpolttelijat puuttuvat. GT lasissa. Omistaja on vissiin Taiwanin natiiviväestöä, henkilökunta näyttää enemmän filippiiniläisiltä kuin kiinalaisilta.

20
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 01.10.2019, 18:07:41 »
Taipei, Taiwan. Manner-Kiinan kansallispäiväjuhlallisuuksia paossa, Taiwan Beer lasissa. Pitkästä aikaa hostellissa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 58