Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jk

Sivuja: 1 ... 55 56 [57]
1121
Aasia / ns. liikemieshotellit
« : 19.02.2007, 11:37:14 »
Yleensä noissa on sellainen samantapainen säilytyskaappi kuin uimahalleissa. Vaatteet sinne saa kyllä, mutta ison rinkan kanssa voi olla hankalaa, eikä noihin paikkoihin voi välttämättä muutenkaan kirjautua kovin aikaisin päivällä. Tosin muistelisin, että ainakin siinä kapselihotellissa jossa itse joskus olin, oli myös isompia erikseen maksullisia säilytyslokeroita. Tokion rautatieasemillakin on toki säilytyslokeroita.

1122
Ei ole tullut arvuutettua ihmisiä, mutta Singaporessa asuessani luultiin muutaman kerran saksalaiseksi.

1123
Lainaus käyttäjältä: "Ruusunmarja"
Au paireja kuulostaa olevan maassa runsaastii. Uteliaisuuttani haluaisin tietää, onkohan  kaupungissa paljon myös suomalaisia yliopistovaihtareita ? (en löytänyt mitään sivustoa aiheesta)


Öh, siis missä kaupungissa, Zürichissä vai? Lausannessa ei ainakaan kovin paljoa, kun en ole törmännyt kehenkään. Zürichissä varmaankin enemmän.

Muutamat Sveitsissä asuvat suomalaiset ovat esittäytyneet tuossa ketjussa:
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=6460

Edit, ja tuossa:
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=7445

1124
Lainaus käyttäjältä: "hexxi24"
Voisko tuollainen jenkkihalpisyhtiö kannattaa?


No, kysymys on todennäköisyyksistä. Hyvällä tuurilla saatat löytää edulliset lennot Atlantaan sopivana ajankohtana (tuo 585 e ei kuulosta pahalta), ja silloin ei tietenkään kannata. Mutta on huomattavasti todennäköisempää löytää halvat lennot NYC:iin, ja silloin halpiksilla kikkailu saattaa kannattaa.

1125
Yleisesti ottaen juuri New Yorkin reitit ovat kilpailluimpia ja siksi sinne saa halpoja lentoja. Jos haluaa muualle, saattaa hyvinkin tulla halvimmaksi lentää New Yorkiin ja sieltä sitten erikseen jollain jenkkihalpiksella etelään.

Swissillä näytti olevan melko edullinen talvitarjous Zürichistä Miamiin (849 CHF, eli noin 530 euroa), mutta siinäkin pitäisi sitten ostaa erikseen lennot Suomesta Zürichiin.

1126
Aasia / Kaupunkilomalle Aasiaan kesäkuussa
« : 10.02.2007, 16:37:12 »
Lainaus käyttäjältä: "Chillingway"
Jotenkin tuntuu että naispuoliset eivät ole kiinnostuneita Aasian suurkaupungeista, mutta miespuioliset taas ovat. Mistäköhän johtuu?


Jos vihjailet sitä, mitä arvelen sinun vihjailevan, tuosta voisi vaikka loukkaantua :evil: . Kyllä miespuolinen voi olla kiinnostunut (Aasian) suurkaupungeista ihan viattomassakin mielessä.

1127
Aasia / Kaupunkilomalle Aasiaan kesäkuussa
« : 08.02.2007, 15:22:09 »
Singaporessakin ilmanlaatu on yleensä hyvä, paitsi Indonesian metsäpalojen savu saattaa joskus haista. Singapore on tietysti moderni ja turvallinen, joten todelliselle seikkailumatkailijalle se on luultavasti tylsänpuoleinen. Toisaalta se on ihanteellinen kohde aloittelevalle Aasian-matkaajalle.

Kuala Lumpur voisi olla hyvä välimuoto Singaporen ja Tokion kaltaisten modernien ja siistien kaupunkien sekä Bangkokin kaltaisten "elämänmakuisten" suurkaupunkien välillä.

1128
Yleinen / Kokemuksia duunimatkoista?
« : 06.02.2007, 23:11:16 »
Reissut tieteellisiin konferensseihin ovat yleensä melko leppoisia, joskus melkein kuin lomaa. Tutkijanuran hyviä puolia  :)

1129
Lainaus käyttäjältä: "hexxi24"

Se on varma juttu ettei Sveitsin läpi ajeta ilman moottoritietä ja tunnelienkin läpi on mentävä.


No teoriassa kai pikkuteitä pitkinkin pääsee (jos vain vuoristossa sattuvat olemaan auki näin talvella), mutta käytännössä pitkien matkojen ajaminen pikkuteitä pitkin on täällä hyvälläkin kelillä sen verran tuskallista, että sen moottoritiemaksun maksaa mielellään...

1130
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
Onkos nuo tunnelit yleensa maksullisia Sveitsissa
ja minkahan hintaisia ?


En minä ainakaan ole erikseen maksullisiin tunneleihin törmännyt, eivätköhän nuo sisälly moottoritietarran hintaan (40 fr). En ole tosin Gotthard-tunnelissa ajanut.

Hups, Marc jo ehtikin...

1131
Eurooppa / Zurich
« : 30.01.2007, 21:41:19 »
Zürichin HI-hostellissa (yhteystiedot vaikka tuolta: http://www.youthhostels.ch/) tuli yksi yö vietettyä reilu viikko sitten. Mikään bailuhostelli ei siis ole kyseessä, vaan paikka on siisti ja rauhallisen oloinen. Siellä näytti olevan myös vanhempaa porukkaa, joten paikka kelvannee myös äidille (joskin tietysti riippuu äidistä  :) )  Sijaitsee kohtuullisen lähellä keskustaa ja ratikalla 7 pääsee lähelle.

Rautatieverkosto Sveitsissä on hyvä ja kattava, joten juna on varmaankin ylivoimaisesti helpoin tapa päästä Lichtensteiniin (tai ainakin rajalle Buchsiin). Tosin junaliput ovat hävyttömän kalliita, joten jonkin alennuskortin tai reilipassin hankintaa kannattaa harkita, jos matkustaa maassa vähänkään enemmän kuin pari lyhyttä pätkää.

1132
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Miitti Sveitsissä
« : 23.01.2007, 10:52:11 »
Juu, pääsin toki turvallisesti hostelliin. Tosin se bussi kerkesi juuri mennä enkä viitsinyt odotella seuraavaa, joten kävelin sitten.

Mutta hauskaa tosiaan oli, ja siinä vaiheessa iltaa ei varmaankaan ollut pahitteeksi haukata vähän raitista ilmaa  :)

1133
Tyhmät kysymykset / Purkkaa Singaporeen?
« : 15.01.2007, 13:48:15 »
Lainaus käyttäjältä: "AnnaBananah"
Apteekista sai muistaakseni ostettua "terveyspurukumia" Singaporessa, joka kävi ihan normaalista purkasta.


Saattaa olla, että tuo "terveyspurukumin" määritelmä on vähän laajentunut. Silloin kun tuota uutta lakia suunniteltiin, puhuttiin nimen omaan nikotiinipurkasta. Sinänsä tyypillistä Singaporen hallitukselle, että tuollaisia lakimuutoksia perustellaan terveysvaikutuksilla yms, eikä voida myöntää, että tuli ehkä vähän lyötyä yli...

1134
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Miitti Sveitsissä
« : 10.01.2007, 18:10:47 »
Ainakin minä. Genevessä on varmaan paljonkin suomalaisia, kun siellä on YK ja CERN. Lausannessa ei kyllä ole tullut muihin suomalaisiin törmättyä. Jos joku on täällä päin miittiä järjestämässä, voisin kyllä harkita osallistumista. Itse asiassa olen näillä näkymin menossa Zürichin miittiinkin, kun pitää sattumoisin muutenkin mennä sinne päin samana viikonloppuna. Menomatkalle olisi siis kyyti tarjolla...

1135
Tyhmät kysymykset / Purkkaa Singaporeen?
« : 10.01.2007, 11:53:14 »
Ettei nyt ihan väärää käsitystä tulisi, niin sanottakoon, että poliiseja näkyy Singaporen katukuvassa yllättävän vähän. Tuskinpa siellä joka kadunkulmassa on siviilipukuista roskapoliisia passissa vahtimassa ja sakottamassa, jos joku sattuu tumppaamaan kadulle. En silti kehota testaamaan  :)

Keskusta on toki siisti, mikä johtunee osaltaan siitäkin, että roskiksia on kiitettävän tiheässä. Lähiöissä saattaakin sitten joskus nähdä mitä ihmeellisimpiin paikkoihin dumpattuja roskia, mikä tavallaan tekee ankarat sakot ymmärrettäviksi...

1136
Tyhmät kysymykset / Purkkaa Singaporeen?
« : 08.01.2007, 19:15:35 »
Kyllä tuo purkan tuontikielto on ymmärtääkseni vieläkin voimassa, mutta ainakin kun pari vuotta sitten Singaporessa oleskelin, pienet määrät katsottiin läpi sormien. "Terveyspurukumilla" tarkoitetaan nikotiinipurukumia, eli xylitol ei taida sillä verukkeella mennä läpi. Enemmän aiheesta on englanninkielisessä Wikipediassa: http://en.wikipedia.org/wiki/Chewing_gum_ban_in_Singapore.

1137
Eurooppa / Minne Euroopassa?
« : 20.12.2006, 20:55:23 »
Jonkin verran on tullut matkusteltua, mutta enpä voi sanoa törmänneeni sellaiseen yksittäiseen maahan tai kaupunkiin, jonka väliin jättäminen olisi ollut suunnaton menetys. Kaikki käymättömät paikat ovat tietysti jonkinlaisia menetyksiä. Eniten menettää, jos ei käy missään :)

Itselläni positiivisimmat fiilikset on jäänyt sellaisista paikoista, joista ei ole ollut kovin suuria etukäteisodotuksia. Siksi mainostankin Andorra la Vellaa - tylsähän se tietysti on isoihin metropoleihin verrattuna, mutta nätti, eikä niin tylsä kuin kuvittelin etukäteen.

Edit: en nyt tietenkään tosissani sitä ensimmäiseksi matkakohteeksi kuitenkaan suosittele...

1138
Näyttää siltä, että pitää joka tapauksessa tulla tuona viikonloppuna sunnuntaina hakemaan vieraita Zürichin kentältä, joten eiköpähän tule sitten miittiinkin lähdettyä.

Laskettelua en ole kauheasti harrastanut, mutta pitää varmaan jonain viikonloppuna lähteä sitäkin koettamaan...

1139
Lainaus käyttäjältä: "KaisuMaria"

jk kanssa mukaan :) Sieltä Lausannesta taitaa kertyä matkaa jonkin verran, mutta jos et ole Zürichissä käynyt, niin samalla tulee tsekattua!


En uskalla ihan tältä istumalta luvata, mutta pannaan harkintaan...

1140
Aloitin vastikaan post-doc:ina EPFL:ssa Lausannessa ja loysin taman palstan juuri asken. Taman keskustelun vaki nayttaa olevan enimmakseen Zurichin ja yleensakin saksankielisen Sveitsin alueelta, mutta sattuisiko joku tietamaan, onko taalla ranskankielisen Sveitsin alueella minkaanlaista suomalaisyhteisoa? Joskus voisi olla ihan kiva nahda maanmiehia taallakin...

Sivuja: 1 ... 55 56 [57]